Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βγαινεται βολτες οικογενιακα?

Recommended Posts

Και ποσο συχνα?

Χτες με ρωτησε η κολλητη μου αν βγαινουμε (ηταν σποντα για τον συζυγο που δεν κουνιεται απο τον καναπε οταν ειναι σπιτι)..

Φυσικα η απαντηση μου ηταν οχι γιατι δεν προλαβαινουμε...

Δευτερα - Τριτη και Πεμπτη γυρναμε με τον μεγαλο απο το σχολειο γυρω στις 6.. &μιση ερχετε ο μπαμπας μας και τρωμε. Μετα ετοιμαζουμε τα παιδια για μπανιο κτλ.. Την Τεταρτη γυρναω και εγω γυρω στις 7.. Την Παρακευη παμε κολυμβητιριο και γυρναμε 8μιση. Το Σαββατο ο μεγαλος εχει σχολειο και γυρναει 2μιση με 3 αναλογα με το αν θα προλαβουμε την συγκοινωνια. Την Κυριακη παμε στην εκκλησια (δεν ενοχλει τα παιδια ακομη και κανουμε και τη χαρη της γιαγιας που δεν ακουει αλλου ελληνικα) και γυρναμε 1 με μιαμιση. Ε το Σαββατο και την Κυριακη το απογευμα δεν εχω και πολυ κεφι και εγω να βγω..

Θα επρεπε να βγαινουμε???

(Ο μικρος βγαινει και αυτος καθημερινα ή στον παιδικο ή για ψωνια με την γιαγια του και το Σαββατο μαζι μου)

Α! ξεχασα να σημειωσω οτι χτες ο συζυγος γυρισε στις 11μιση απο το γραφειο και δουλευει αυτο το ΣΚ (και οχι δεν περνει εξτρα γκρρρρρρρρρρρ)

Διαφημίσεις

Θα επρεπε να βγαινουμε???

Τίποτα δεν θα έπρεπε, θα πρέπει να είστε εσείς καλά μεταξύ σας, αναλόγως με τα προγράμματά σας! Τώρα αν νιώσετε ότι "σκάτε" και θέλετε επειγόντως να βγείτε, είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε τρόπο. Αγνόησέ τη τη φιλενάδα!

it's never too late to start all over again

Εγώ απο την άλλη θεωρώ οτι είναι καλό να διαθέτετε χρόνο για μια βόλτα μόνοι σας οικογενειακά! Έστω μόνο περπάτημα σ'ένα πάρκο... Δε χρειάζεται να κάτσετε κάπου και να διαθέσετε χρήματα...

Είναι καλό και για σας ως ζευγάρι, αλλά και για το παιδί που θα έχει μαζί του τους γονείς του σε μία βόλτα!

Εγώ απο την άλλη θεωρώ οτι είναι καλό να διαθέτετε χρόνο για μια βόλτα μόνοι σας οικογενειακά! Έστω μόνο περπάτημα σ'ένα πάρκο... Δε χρειάζεται να κάτσετε κάπου και να διαθέσετε χρήματα...

Είναι καλό και για σας ως ζευγάρι, αλλά και για το παιδί που θα έχει μαζί του τους γονείς του σε μία βόλτα!

συμφωνω .......πρεπει να σπατε τη ρουτινα εστω 2 με 3 φορες το μηνα ....εστω για μια βολτα.......χωρις να πιεζεστε βεβαια.....ισως να χαλαρωσετε περισσοτερο αν το κανετε αυτο και ετσι θα σας δοθει η ευκαιρια να κανετε μαζι πραγματα σαν οικογενεια.....

Χμμμμ, δύσκολο το ερώτημα σου.

Το δικό μας ωράριο έχει επιστροφή από την δουλεια κατά τις 6. Φαί, ντύσιμο και έξω σχεδόν κάθε μέρα. Είτε στη γειτονιά για ποδήλατο, είτε σε παιδότοπο είτε κάπου τέλος πάντων. Επιστροφή στο σπίτι κατά τις 8:30, μπάνιο γάλα και λοιπά, νάνι τα παιδιά στις 9:30. Ε, κατά τις 10 είμαι πλέον ελεύθερη να ...πέσω κάτω!

Βέβαια, αυτό για το καλοκαίρι που η μέρα είναι μεγάλη και ακόμα έχει ζέστη και δεν έχουμε σχολείο.

Από Δευτέρα, δεν θα προλαβαίνουμε ούτως ή άλλως (αλλάζει το ωράριο, οι μικρες δεν θα κοιμούνται μεσημέρι, οπότε θα κοιμούνται από τις 8 το αργότερο).

Τα ΣΚ όμως, σίγουρα θα πάμε βολτίτσα.

Ξέρω ότι κουράζεσαι και δεν θέλεις να βγαίνεις, αλλά κάντε το με το ζόρι. Σε λίγο που θα συνηθίσετε, θα το ζητάτε. Κάνει καλό, ξεσκας!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

σίγουρα τίποτα δεν πρέπει ...

δεν υπάρχει manual

απλα εγώ προσωπικά θεωρώ σημαντικό το παιχνίδι και τον ελέυθερο χρόνο στο παιδι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

όπως και τις οικογενιακές βόλτες ...μια φορα την εβδομάδα !έστω (εγώ όμως )

μπορεί η εκκλησία να είναι για σας μια οικογενειακή βόλτα

εγώ προτιμώ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα μια βόλτα οι δύο μας ...

μια βόλτα στο δάσος , μια βόλτα για περπάτημα ...ένα πικνίκ ...

μια βόλτα με το αμάξι στην θαλασσα (χειμώνα καλοκαίρι ) ε ...αυτά !

όλων τα προγράμματα μας είναι επιβαρυμένα , αλλα αυτές οι μικρές βόλτες (κατά προτίμηση στην φύση ) και εννοούν την οικογένεια και ξεσκάς , το παν είναι να κάνεις το πρώτο βήμα και να βγεις απ το σπίτι . !

Κορίτσια εγω πάλι είμαι της βόλτας στα όρια της υπερβολής. Είμαι σχεδόν δυο χρόνια σπίτι με άδειες εγκυμοσύνης, ανατροφής κλπ. κ δεν μπορώ με τίποτα να κάτσω μέσα ούτε μια μέρα. 3 - 4 φορές τη βδομάδα πάμε Κόσμος - Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες εδω γύρω στην περιοχή μας. Αν βολεύει ο καιρός κατεβαίνουμε κ κέντρο. Γενικώς μου αρέσει η βόλτα όπου έχει βιτρίνες, κόσμο κλπ.Κ στη μικρή αρέσει - όχι ότι δεν θα της άρεσε εξοχή κλπ που λέτε, αλλά εγω εκεί πλήττω....Ο άντρας μου απλά ακολουθεί χωρίς να τρελενεται κιόλας!

Εγω παλι θεωρω επιβεβλημενες τις οικογενειακες βολτες...εστω και 1 φορα την βδομαδα για ενα καφεδακι.

Το κλεισιμο στο σπιτι και η βαρεμαρα μονο καλο δεν κανουν.Και αν το παιδι μαθει ετσι μετα γινεται κι αυτο σαν ενηλικας ετσι και δεν ξεκουνιεται να παει πουθενα.Σπιτι,τηλεοραση και αραγμα.

Κι εγω καθε μερα βγαινω με το παιδι,μα για δουλειες ,μα για ψωνια,μα για καφε...παντου μαζι.Σαββατο πρωι δουλειες και ψωνια μαζι με το μπαμπα μας και Κυριακη πρωι βολτα για καφεδακι παντα.

Βγαίνουμε ακόμα και βόλτα απλά με το αυτοκίνητο. Με τη μικρή βγαίνουμε σχεδόν καθημερινά αλλά και όλοι μαζί βγαίνουμε ακόμα κι αν βρέχει. Βέβαια δεν έχουμε τα ωράρια που σημειώνονται παραπάνω αλλά και τότε πιστεύω πως πάλι θα βολτάραμε

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

εγω τα μικρα τα βγαζω καθημερινα. Ο συζυγος δεν πιστευει οτι ειναι απαραιτητο και δεν ακολουθει αλλα τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα στο ρεπο του παμε ολοι μαζι μια μικρη εκδρομη, μην φανταστειτε σε κανα παρκο λιγο πιο μακρια για να αλλαξουν και τα μικρα παραστασεις.

νομιζω οτι ειναι ολα σχετικα εμενα η οικογενεια μου ηταν του ''εξω'' λεφτα μπορει να μην ειχαν οι δικοι μου αλλα παντα πηγαιναμε πχ στο χωριο στην πλατεια κλπ του συζυγου μου το θεωρουν εως και κακο μην σου πω.

ετσι εγω γι αυτον ειμαι υπερβολική και αυτος για μενα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Εμεις βγαινουμε καποια ΣΚ. Πηγαινουμε και οι 4 μαζι σινεμα, παιρνουμε τα ποπ κορν μας και απολαμβανουμε την ταινια!!! Οποτε εχουμε χρονο (ΣΚ παντα) πηγαινουμε και στο παρκο. Γενικα μας αρεσει πολυ να κανουμε πραγματα σαν οικογενεια.

Δεν ειπα οτι δεν βγαινουμε καθε μερα εξω. Απλα δεν βγαινουμε συγκεκριμενα για να παμε βολτα. Συνηθως εχουμε καποιο συγκεκριμενο λογο για να βγουμε εξω. Τα παιδια μενουν στο σπιτι μονο οταν εχουν πυρετο

Όσο μπορούμε!

Έμεινα σχετικά νωρίς έγκυος στα δίδυμα.Η αρχή της εγκυμοσύνης ήμουν στο κρεβάτι για αρκετό καιρό.Τώρα που πάμε καλά,βγαίνουμε.Όχι για περπάτημα κτλ.Και να θέλω να το κάνω αυτό δεν μπορώ.Πάμε παιδική χαρά,για καφέ,για φαγητό,σινεμά (είναι πολύ άβολο για τα κυβικά μου :lol:),βόλτα με το αμάξι,σε σπίτια φίλων/συγγενών.Την μικρή την παίρνω παντού μαζί.Εκτός από μέρη με καπνό και νυχτερινά μαγαζιά (όοοοοταν πήγαινα).Πριν μείνω έγκυος,την έπαιρνα συχνά με το καρότσι ή τον μάρσιπο και κάναμε περιπάτους σε πράσινα σημεία.Κυριακή πρωί ήταν το αγαπημένο μας.

Μόλις γεννήσω και ξεπεταχτουν λίγο τα μωρά θα κάνουμε ακόμα περισσότερες βόλτες.Έτσι λέω τώρα δηλαδή :lol:

[/url]

Δεν ειπα οτι δεν βγαινουμε καθε μερα εξω. Απλα δεν βγαινουμε συγκεκριμενα για να παμε βολτα. Συνηθως εχουμε καποιο συγκεκριμενο λογο για να βγουμε εξω. Τα παιδια μενουν στο σπιτι μονο οταν εχουν πυρετο

Εγω προτεινω να βγειτε για να πατε βολτα.Αλλο τα ψωνια και οι υποχρεωσεις και αλλο η οικογενειακη χαλαρωση.Δε λεω και στο σπιτι χαλαρωνεις αλλα δοκιμαστε να κανετε και κατι ολοι μαζι εκτως σπιτιου.Ειναι αναζωογονητικο!

Το πρόβλημα είναι ο χειμώνας που είναι ακόμη πιο μικρές οι μέρες στη βόρεια Ευρώπη. Νομίζω ίσως την Κυριακή θα μπορούσατε να πηγαίνετε κάπου για φαγητό μετά την εκκλησία, ας είναι και στο χέρι, και να το συνδυάσετε με βόλτα σε κανένα πάρκο, τάισμα τις πάπιες ή κάποια δραστηριότητα. Το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι πικνικ. Τουλάχιστον αν μη τι άλλο από πάρκα έχουν. Γιατί αν γυρίσεις σπίτι δύσκολα ξαναβγαίνεις μέσα στη νύχτα. Ίσως μπορείτε να παρακινήσετε και κάποιο άλλο ζευγάρι με μικρά παιδιά γιατί σίγουρα όλοι σκασμένοι θα είναι με μικρά παιδιά στο σπίτι.

Στην Αγγλία η κυριακάτικη έξοδος το χειμώνα για ζευγάρια ήταν, βόλτα με το αυτοκίνητο π.χ. σε ένα μέρος με θέα στη θάλασσα, εφημερίδα και πικνικ στο αυτοκίνητο γιατί έξω λυσσομανούσε ο αέρας :rolleyes: Πενία τέχνας κατεργάζεται. Έβγαιναν θερμός, σάντουιτς, πλεκτό, βιβλία, κλπ. Γίνονταν το αδιαχώρητο στα πάρκινγκ με θέα.

Διαφημίσεις

Αν και ζουμε σε προαστειο και ειμαστε στην ουσια στην εξοχη, και εχουμε τον κηπο μας κλπ. βγαινουμε τις βολτιτσες μας τουλαχιστον 3-4 φορες την εβδομαδα.Ειδικα τωρα που ειναι ακομα ο καιρος καλος.Τον χειμωνα θα εχουμε μεγαλωσει κιολας , προφανως θα περπαταμε οποτε μαλλον θα πηγαινουμε σε παιδοτοπους για να παιζουμε και να αλλαζουμε παραστασεις.

Παντως και τις ημερες που δεν βγαινουμε, παιζουμε ωρες ατελιωτες.Γυρναω απο την δουλεια κατα τις 4-5 το απογευμα και μεχρι να κοιμηθει η μπουρμπουληθρα μου ασχολουμαστε μονο μαζι της.

Νομιζω πως αυτες οι ωρες μαζι της ειναι ανεκτιμητες, οπως και το να κανουμε καινουργια πραγματακια οι τρεις μας!!!!!

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

εμεις θα βγουμε τη βολτα μας οικογενειακως σχεδον καθε απογευμα ο,τι ωρα κι αν γυρισουμε και οσες δουλειες κι αν μας περιμενουν στο σπιτι.

Σαββατοκυριακα βολτες οικογενειακως πρωι-απογευμα πάντα.

βγαινουμε παντα καθε απογευμα στις κουνιες....ή κανά παιδότοπο..ή σε τίποτα εκπαιδευτικό που τυχαινει να κανει η μικρή

Σαββατο βραδυ στάνταρντ εξω με φιλους...κυριακή πρωί βολτιτσα στη θαλασσα και καφεδάκι ή όπου αλλού μας βγάλει!

και αποθηλασε επιτελους!

Κι εμείς κάθε απογευμα είμαστε κουνιες ή τσάρκες κάπου αλλου... χειμωνα ή έρχονται πιτσιρίκια σπίτι μας ή πάμε εμείς σε άλλα σπιτια. Τα σκ είμαστε είτε σε πάρκα, βουνο, θάλασσα, είτε σε σπιτια φίλων. Σε αυτά όταν ο σύντροφος μου δεν δουλεύει είμαστε όλοι μαζι, αλλιώς μόνη μου με τα μικρά. Αυτά όμως όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί έμείς σαν οικογένεια δεν θα αντέχαμε διαφορετικά, μας αρέσουν οι βόλτες και το να βρισκομαστε με φίλους.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Οικογενειακώς θα βγούμε κάθε ΣΚ, ή βόλτες ή σε φίλους ή απλά για καφέ αν βρέχει. Τις καθημερινές ο μπαμπάς γυρνάει στις 10, οπότε λίγες βόλτες προλαβαίνουμε να κάνουμε με το μικρό. Αλλά αν δεν βγούμε όλοι μαζί τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, κυρίως το χειμώνα ίσως να συμβεί αυτό και λόγω του αγώνα μπαμπά-γιού στο playstation, κάνω το χαμό στο σπίτι. ΟΚ δεχθήκα να μην βγαίνουμε σαν ζευγάρι (κυρίως αφού δεν υπάρχει κανείς να μείνει με το μικρό) αλλά να μην βαίνουμε σαν οικογένεια δεν το δέχομαι ....

ναι βγαινουμε, και οχι μονο παιδικη χαρα, αλλά και ταβερνουλα (αλλοτε οι 3 μας και αλλοτε με αλλες οικογενειες) και βολτα και μαγαζια.

βεβαια, βγαινει (3 φορες το χρονο...) και ο καθενας μας μονος του.

και μεις στανταρ κυριακη ειμαι εξω για φαγητο ολοι μαζι..σαβατο πρωι παμε παλι ολοι μαζι κατω αγορα για καφε και τα παιδιακια παιζουν,εχει μεγαλο χωρο.

και απογευμα παντα εγω με τα παιδια κατι κανω..παρκο..βολτα με ποδηλατα..

και εμεις βγαινουμε ολοι μαζι. καθε σαββατοκυριακο παμε παιδοτοπο και καφεδακι. το καλοκαιρι επιπλεον και καθε παρασκευη απογευμα. πηγαιναμε για φαγητο σε εστιατορια με παιδοτοπο. καμμια φορα βεβαια βγαινουμε και μονοι αλλα αυτο αρκετα σπανια.! παντως εμενα δεν μου παει καλα να μην τα περνω μαζι μας εχω τυψεις...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Eμάς ακόμα είναι μικρή για παιδοτοπους αλλά τωρα το καλόκαίρι από τις 19-21 πάμε βολτίτσα , είτε στο πάρκο είτε για καφε .....κάθε μέρα κάπου πάμε ...Φυσικά γαι εμάς δεν μαγειρέυω πότε να προλάβω ? Προτιμώ όμως να βγούμε να ξεσκάσουμε λίγο να δει κόσμο και η μικρή !!

jHgFp3.png

Προσπαθούμε!

Τις καθημερινές σίγουρα λιγότερο (το καλοκαίρι περισσότερο αφου τα ωράρια είναι διαφορετικά).

Τα ΣΚ όμως σχεδόν πάντα κάνουμε κάτι που περιλαμβάνει διασκεδαση παιδιών (απαραιτήτως) και δική μας (δευτερευόντως).

Κάνει καλό σε όλους μας!

KbCJp2.pngEYukp3.png