Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

7/1/14 είπαν οτι λήγει οριστικά η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΠΥ...Για να δούμε! Εγώ ακύρωσα για 3η φορά ραντεβού που είχα κλείσει στο ΙΚΑ Προστασίας Μάνας και Παιδιού...Ελπίζω το νέο μου ραντεβού να γίνει κανονικά γιατί ο εργοδότης μου γκρινιάζει και θέλει να μάθει την ακριβή ημερομηνία που θα βγω σε άδεια τοκετού αν και τώρα έχω αναρρωτική άδεια λόγω αιμορραγίας.

Rox@nne καλημερα κι εγω στο δημοσιο που ειμαι θα σου πω τι θα κανεις.

λογικα πληρωνεσαι κανονικα απο την εργασια σου ...ΟΤΑΝ με θελημα Θεου ανοιξει το ΕΟΠΠΥ θα παρεις ολα τα χαρτια σου και θα πας να τα παρεις τα χρηματα κανονικα μεσα σε εξι μηνες μετα το τοκετο εχεις περιθωρειο.

ρωτα το τμημα μισθοδοσιας σου εχουμε ενα θεμα εμεις στο δημοσιο , αλλες υπηρεσιες οπως πχ η δικη μ εαν παρω τα χρηματα απο το ικα μου τα κρατανε απο το μισθο .αλλες τα βρισκουν μεταξυ τους οι υπηρεσιες και δεν τα λαμβανεις καθολου.ρωτα την υπηρεσια σου τι κανουν για αυτο το θεμα.

agkiolina, με καταλαβαίνεις δηλαδή, ε; :lol::lol::wink:

Είμαι με ΕΣΠΑ εν τω μεταξύ. Μήπως μετράει αυτό αρνητικά στην περίπτωσή μου; :?:???::?:???:

Λοιπόν, πάω Πέμπτη και βλέπω...Σαν τρελή τρέχω. Τη μικρή μου την πάω και τη φέρνω, την πάω και τη φέρνω. Στο τέλος θα βγει (όταν έρθει η ώρα) και θα μου τις βρέξει!:eek::-o:-o:-o

JXShp2.png

Κορίτσια sos! :-(

Πήγα σήμερα για να ξεκινήσω διαδικασία για άδεια κι επίδομα κύησης. Στο Μάνας και παιδιού απεργούν και το προσωπικό ασφαλείας δε με εξυπηρετεί. Κανείς δε μου δίνει μια υπογραφή για την ΠΗΤ μου. Πήρα σε όλη την Αττιή σχεδόν κι όλοι απεργούν. Μίλησα με την υπηρεσία μου (δουλεύω στο δημόσιο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου- αναπληρώτρια δασκάλα) και μου είπαν τι να κάνω με την άδεια. Από κει κι έπειτα ξέρω ότι ο ΕΟΠΠΥ δε θα ξανανοίξει. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνω απλήρωτη;;;;;;;:shock::shock::shock::shock::shock:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!

Έβγαλες άκρη σχετιεκά μ την άδειά σου????

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά να έχουμε!!! :P:p:p

Καμιά άκρη ακόμα παιδιά... :-( Θα πάω αύριο στην υπηρεσία μου να μου υπογράψουν ότι σταματώ να εργάζομαι. Μετά θα πάω σε γιατρό εοπυυ ιδιώτη, θα μιλήσω και με το γιατρό μου από κοντά την άλλη εβδομάδα και βλέπουμε...:shock:

JXShp2.png

Καλημέρα! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά να έχουμε!!! :P:p:p

Καμιά άκρη ακόμα παιδιά... :-( Θα πάω αύριο στην υπηρεσία μου να μου υπογράψουν ότι σταματώ να εργάζομαι. Μετά θα πάω σε γιατρό εοπυυ ιδιώτη, θα μιλήσω και με το γιατρό μου από κοντά την άλλη εβδομάδα και βλέπουμε...:shock:

Ο ιδιώτης γιατρός του ΕΟΠΠΥ δεν μπορεί να σου υπογράψει την άδεια πάντως..Νομίζω πως μέχρι αύριο είναι η απεργία αν δεν κάνω λάθος.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Ναι, με ενημέρωσαν σήμερα οι ιδιώτες γι' αυτό. Κι αν περάσουν οι 56 μέρες τι κάνω; Χάνω ό,τι δικαίωμα έχω; Δεν μπορούν να βγάλουν μια εγκύκλιο που να δέχονται το χαρτί του δημοσίου;

JXShp2.png

Ναι, με ενημέρωσαν σήμερα οι ιδιώτες γι' αυτό. Κι αν περάσουν οι 56 μέρες τι κάνω; Χάνω ό,τι δικαίωμα έχω; Δεν μπορούν να βγάλουν μια εγκύκλιο που να δέχονται το χαρτί του δημοσίου;

Νομιζω οτι αν γεννησεις πας με την ληξιαρχικη πραξη γεννησης του τεκνου και μια υπευθυνη δηλωση του εργοδοτη οτι εχεις σταματησει 56 μερες πριν την ΠΗΤ και σου δινουν αναδρομικα το κυοφοριας και το λοχειας.Δεν χανεις τπτ απλα αμα δεν λυθει το θεμα δεν γινετε τπτ....Ασε γιατι και εγω που πηρα το χαρτι το εστειλα στον εργοδοτη και το ΕΧΑΣΕ και φυσικα εχει απεργιες και δεν γινεται επανεκδοση και ειμαι στην ιδια κατασταση οποτε ρωτησα τις παροχες....

Οχι δεν χανεις κατι αν περασουν οι 56ερες. Καταθετεις.μετα τα χαρτια.για τα επιδοματα κανονικα

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Rox@nne εγω γεννησα 10/9/2010 πηγα στο ΙΚΑ να παρω τα λεφτα και μου ειπαν οτι επειδη θα μου τα κρατησουν απο τον μισθο μ να τ'αφησω και να τα παρει η υπηρεσια μου απο το ΙΚΑ θα τα βρουν μεταξυ τους.

Τον Ιανουαριο του 2011 εβλεπα να γινονται κρατησεις απο το μισθο μ υψους 250? πηγα στο τμημα μισθοδοσιας και μου ειπαν οτι μου κραταγανε το επιδομα κυοφοριας λοχειας ΧΩΡΙΣ να εχουν ομως την αποδειξη εισπραξης.αποτελεσμα πηγα στο ικα τον φεβρουαριο και ελαβα τα χρηματα κανονικα αφου μου ειχαν δωσει και την ΠΗΤ τελος Ιανουαριου ο γιατρος του ικα τοτε γιατι δεν ηξερα καν την διαδικασια..κανεις δεν ηξερε ή δεν ηθελε να μ ενημερωσει.

Τωρα οτι κι αν κανουν εχουμε το ελαφρυντικο οτι ειχαν ΑΥΤΟΙ απεργιες.Κι εγω εχω να λαβω χρηματα απο αδεια που πηρα τον νοεμβριο για την παλλινδρομη κυηση.!!!

Γνωρίζετε πότε πληρώνει το ΙΚΑ?Υποτίθεται ότι σήμερ θα έβαζαν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά τίποτα..Δεν πληρώνουν ΠΡΙΝ την 5η ή 20η του μήνα όταν αυτή πέφτει αργία?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Σήμερα με εξυπηρέτησε το Μάνας και παιδιού στην Ελευσίνα, όπου είναι η εργοδοσία μου (μένω Αιγάλεω). Θα πάω αύριο να καταθέσω τα χαρτιά μου κι ο Θεός βοηθός. Για όσες ενδιαφέρονται γιατί έχουν πρόβλημα σαν εμένα, απ' ότι κατάλαβα κάθε Τετάρτη από τις 10:00 εξυπηρετεί ο γιατρός.

JXShp2.png

Καλήμερα και καλως σας βρηκα. θελω τη βοηθεια σας σε ενα θεμα.Δεν δουλευω πλεον εδω και εναμιση χρονο, ειμαι εγκυος και η πιθανη ημερομηνια γεννησης ειναι αρχες Φεβρουαριου και η ασφαλιση η προσωπικη που εχω στο ικα ληγει 20 Φεβρουαριου.Επειδη εχω καιρο να διαβασω για επιδοματα το ικα δινει πλεον καποιο επιδομα τοκετου η το οαεδ? Ευχαριστω πολυ.

Καλησπέρα κ καλή χρονιά κ απο εμένα...οσο αφορα τα επιδόματα πόσα ένσημα πρεπει να εχει ο υπάλληλος για να τα δικαιούται?

Διαφημίσεις

Καλήμερα και καλως σας βρηκα. θελω τη βοηθεια σας σε ενα θεμα.Δεν δουλευω πλεον εδω και εναμιση χρονο, ειμαι εγκυος και η πιθανη ημερομηνια γεννησης ειναι αρχες Φεβρουαριου και η ασφαλιση η προσωπικη που εχω στο ικα ληγει 20 Φεβρουαριου.Επειδη εχω καιρο να διαβασω για επιδοματα το ικα δινει πλεον καποιο επιδομα τοκετου η το οαεδ? Ευχαριστω πολυ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ο ΟΑΕΔ οταν δεν υπαρχει εργοδοτης δεν δινει επιδομα μητροτητας ή εξαμηνο .Για το ΙΚΑ δεν γνωριζω

Σήμερα με εξυπηρέτησε το Μάνας και παιδιού στην Ελευσίνα, όπου είναι η εργοδοσία μου (μένω Αιγάλεω). Θα πάω αύριο να καταθέσω τα χαρτιά μου κι ο Θεός βοηθός. Για όσες ενδιαφέρονται γιατί έχουν πρόβλημα σαν εμένα, απ' ότι κατάλαβα κάθε Τετάρτη από τις 10:00 εξυπηρετεί ο γιατρός.

Καλή χρονιά!!! Τί σου έγραψαν αναρρωτική άδεια ή ΠΗΤ???

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Lanil

Καλησπέρα σας και καλη χρόνια! Ειμαι λιγο μπερδεμένη και θα ηθελα βοήθεια.ειμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι με ΠΗΤ 5/6/2013 το πρώτο μου μωράκι ειναι 19 μηνων , λόγω κάποιων επιπλοκών απο τον τρίτο μήνα ειμαι με αναρρωτικές( όπου τους δυο μήνες ειμαι απλήρωτη λόγω απεργιών) θα ηθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι επιδόματα και πως θα τα υπολογισω ( με μισθό 990 ευρώ καθαρά).σας ευχαριστω πολυ

καλημερα και καλη χρονια σε ολους!!με εχουν βοηθησει αρκετα ολα αυτα που διαβασα και σας ευχαριστω εκ των προτερων!!απλα σαν καινουργια στο κλαμπ μου φαινονται ολα βουνο!!! μια πολυ σημαντικη ερωτηση ,δουλευω 3,5 χρονια σε μια εταιρια ειμαι στην 30 εβδομαδα κυησης και ΠΗΤ 25/3/14 ,εχω παρει αναρωτικη απο της 31/12 εως και την ημερομηνια που βγαινω σε αδεια!!τους εχω δωσει μονο το χαρτι του γυναικολογου μου γιατι το ικα δεν λειτουργουσε !!

1ον )υπαρχει καμια περιπτωση για απολυση εφοσων δεν εχει χαρτι του ικα ο εργοδοτης μου?

2ον )και δευτερον πληρωνομαστε καθε15 και κανονικα επρεπε να με εχει πληρωσει αλλα δεν εχει βαλει λεφτα στην τραπεζα τα χανω αυτα τα χρηματα?

Lanil

Καλησπέρα σας και καλη χρόνια! Ειμαι λιγο μπερδεμένη και θα ηθελα βοήθεια.ειμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι με ΠΗΤ 5/6/2013 το πρώτο μου μωράκι ειναι 19 μηνων , λόγω κάποιων επιπλοκών απο τον τρίτο μήνα ειμαι με αναρρωτικές( όπου τους δυο μήνες ειμαι απλήρωτη λόγω απεργιών) θα ηθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι επιδόματα και πως θα τα υπολογισω ( με μισθό 990 ευρώ καθαρά).σας ευχαριστω πολυ

Καλημέρα,με το καλό το μωράκι σου. Ναι φυσικά δικαιούσαι τα επιδόματα εφόσον έχεις 200 ένσημα 2χρ πίσω από την ΠΗΤ (λογικά τα έχεις). Επειδή πάνω κάτω παίρνουμε τα ίδια χρήματα υπολόγισε ότι το κυήσεως θα είναι γύρω στα 1300Ε και το λοχείας γύρω στα 1500 (ίσως λίγο παραπάνω αν ασφαλίσεις εσύ το παιδί στο βιβλιάριο σου).

καλημερα και καλη χρονια σε ολους!!με εχουν βοηθησει αρκετα ολα αυτα που διαβασα και σας ευχαριστω εκ των προτερων!!απλα σαν καινουργια στο κλαμπ μου φαινονται ολα βουνο!!! μια πολυ σημαντικη ερωτηση ,δουλευω 3,5 χρονια σε μια εταιρια ειμαι στην 30 εβδομαδα κυησης και ΠΗΤ 25/3/14 ,εχω παρει αναρωτικη απο της 31/12 εως και την ημερομηνια που βγαινω σε αδεια!!τους εχω δωσει μονο το χαρτι του γυναικολογου μου γιατι το ικα δεν λειτουργουσε !!

1ον )υπαρχει καμια περιπτωση για απολυση εφοσων δεν εχει χαρτι του ικα ο εργοδοτης μου?

2ον )και δευτερον πληρωνομαστε καθε15 και κανονικα επρεπε να με εχει πληρωσει αλλα δεν εχει βαλει λεφτα στην τραπεζα τα χανω αυτα τα χρηματα?

Ο εργοδότης δεν μπορεί να σε απολύσει από την στιγμή που είσαι έγκυος & μέχρι να γίνει 18μηνών το μωράκι σου. Επίσης πληρώνεσαι από τον εργοδότη μόνο για τον 1ο μήνα αναρρωτικών. Από τον 2ο μήνα & μετά ο εργοδότης δεν σε πληρώνει παρά μόνο το ΙΚΑ

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

εαν καταλαβα καλα δικαιουμαι και απο τους δυο, αν μετρησα σωστα ,γιατι εχω παρει αλλη μια 10μερη αναρωτικη!!! τωρα με το ικα τι κανω?το σταυρο μου και υπομονη?ποτε θα παρω τα χρηματα αφου δεν εχω παει στο ικα ,δεν εχω περασει απο ελεκτες και λοιπα ,ξερεις κατι?

εαν καταλαβα καλα δικαιουμαι και απο τους δυο, αν μετρησα σωστα ,γιατι εχω παρει αλλη μια 10μερη αναρωτικη!!! τωρα με το ικα τι κανω?το σταυρο μου και υπομονη?ποτε θα παρω τα χρηματα αφου δεν εχω παει στο ικα ,δεν εχω περασει απο ελεκτες και λοιπα ,ξερεις κατι?

Δεν έχω ιδέα..νομίζω πως έχουν απεργεία ως τις 27/1

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...