Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

καλησπέρα και απο μένα!ήθελα να ρωτήσω αν έκανε κάποια πολυ πρόσφατα την διαδικασία για το επιδομα τοκετού απο το ΙΚΑ....με βάση την ανακοίνωση του εοππυ την βεβαιωση ΠΗΤ την παίρνουμε απο συμβεβλημένους...ο συμβεβλημενος γιατρός που μου την έγραψε εμένα ομως δεν είχε το έντυπο του ΙΚΑ που εχω διαβασει πως πρεπει να έχει 3 παραγράφους (μια για τον γιατρο, μια για τον εργοδότη και μια για τον εργαζόμενο)....αρκει να συμπληρωσω εγω και ο εργοδοτης μου τις κλασσικες υπευθυνες δηλώσεις ή πρεπει να βρω οπωσδηποτε το κατάλληλο έντυπο?......απο την μια δεν θέλω να εξηγώ στον εργοδότη μου και τον πανασχετο λογιστή της εταιρίας τι να γράψουν και απο την αλλη θέλω να παω κατευθειαν τα σωστα χαρτια στις παροχες του ΙΚΑ να μην πηγαινοερχομαι...αν μπορει να με βοηθησει καποια!ευχαριστώ!!!!!;)

Διαφημίσεις

Soulio είπε:
Κοριτσια ξερει καμια αν το συμπληρωματικο του οαεδ το δινουν ακομη

Ναι το δινουν. Πρεπει να εχεις μαζι σου τις βεβαιωσεις απο τα επιδοματα που πηρες απο το ικα (κυοφοριας λοχιας), ταυτοτητα, ιβαν τραπεζας, βιβλιαρια υγειας ολης της οικογενειας, εκκαθαριστικο εφοριας.

Λιλίκα! είπε:
καλησπέρα και απο μένα!ήθελα να ρωτήσω αν έκανε κάποια πολυ πρόσφατα την διαδικασία για το επιδομα τοκετού απο το ΙΚΑ....με βάση την ανακοίνωση του εοππυ την βεβαιωση ΠΗΤ την παίρνουμε απο συμβεβλημένους...ο συμβεβλημενος γιατρός που μου την έγραψε εμένα ομως δεν είχε το έντυπο του ΙΚΑ που εχω διαβασει πως πρεπει να έχει 3 παραγράφους (μια για τον γιατρο, μια για τον εργοδότη και μια για τον εργαζόμενο)....αρκει να συμπληρωσω εγω και ο εργοδοτης μου τις κλασσικες υπευθυνες δηλώσεις ή πρεπει να βρω οπωσδηποτε το κατάλληλο έντυπο?......απο την μια δεν θέλω να εξηγώ στον εργοδότη μου και τον πανασχετο λογιστή της εταιρίας τι να γράψουν και απο την αλλη θέλω να παω κατευθειαν τα σωστα χαρτια στις παροχες του ΙΚΑ να μην πηγαινοερχομαι...αν μπορει να με βοηθησει καποια!ευχαριστώ!!!!!;)

Καλησπέρα! Εγω ειχα παει στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας πηρα τη βεβαιωση, την εστειλα στον εργοδοτη κ αυτος μου εστειλε ενα χαρτι οπου στη μια παραγραφο έγραφε τα στοιχεια για την αδεια κ απο κατω στην επόμενη παραγραφο συμπληρωσα τα δικα μου στοιχεια, μετα πηγα στις παροχές την βεβαιωση του γυναικολογου κ αυτο το χαρτι του εργοδοτη κ τα κατεθεσα! Αυτο εκανα κ περιμένω να μπουνε τα χρήματα!

sofia121985 είπε:
Καλησπέρα! Εγω ειχα παει στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας πηρα τη βεβαιωση, την εστειλα στον εργοδοτη κ αυτος μου εστειλε ενα χαρτι οπου στη μια παραγραφο έγραφε τα στοιχεια για την αδεια κ απο κατω στην επόμενη παραγραφο συμπληρωσα τα δικα μου στοιχεια, μετα πηγα στις παροχές την βεβαιωση του γυναικολογου κ αυτο το χαρτι του εργοδοτη κ τα κατεθεσα! Αυτο εκανα κ περιμένω να μπουνε τα χρήματα!

σ'ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!!οποτε θα τον παρω αυριο τηλεφωνο να του στειλω το χαρτι του γιατρου και ελπιζω να μην μου κανει τον δυσκολο...μιας και εχεις κανει την διαδικασία να ρωτήσω και κάτι ακόμα: τα κατέθεσες πριν τις 56 μέρες ή πρέπει να αφου είχε ξεκινήσει η άδεια τοκετού?

Λιλίκα! είπε:
σ'ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!!οποτε θα τον παρω αυριο τηλεφωνο να του στειλω το χαρτι του γιατρου και ελπιζω να μην μου κανει τον δυσκολο...μιας και εχεις κανει την διαδικασία να ρωτήσω και κάτι ακόμα: τα κατέθεσες πριν τις 56 μέρες ή πρέπει να αφου είχε ξεκινήσει η άδεια τοκετού?

Απλά καλο θα ήταν να του στείλεις σε φωτοτυπία το χαρτι του γιατρου για να μην χαθει!!! Εμενα στις 12 ξεκινησε η αδεια αλλά τα κατεθεσα 13 για μπορέσει να περαστει στο συστημα. Ετσι μου ειχαν πει στις παροχες να κάνω. Εύχομαι να ξεμπερδέψεις γρήγορα!

Διαφημίσεις

sofia121985 είπε:
Απλά καλο θα ήταν να του στείλεις σε φωτοτυπία το χαρτι του γιατρου για να μην χαθει!!! Εμενα στις 12 ξεκινησε η αδεια αλλά τα κατεθεσα 13 για μπορέσει να περαστει στο συστημα. Ετσι μου ειχαν πει στις παροχες να κάνω. Εύχομαι να ξεμπερδέψεις γρήγορα!

Καλημέρα!έχω κι άλλη ερωτησούλα!....οι υπευθυνες δηλωσεις (εργοδοτη και δική μου) χρειάζονται γνήσιο υπογραφής?

Λιλίκα! είπε:
Καλημέρα!έχω κι άλλη ερωτησούλα!....οι υπευθυνες δηλωσεις (εργοδοτη και δική μου) χρειάζονται γνήσιο υπογραφής?

Καλημέρα!!!!! Εμενα μου εδωσε μια δήλωση ο εργοδοτης που η μιση ηταν συμπληρωμενη απο αυτον κ την υπολοιπη την συμπληρωσα εγω. Αν κ η δικη σου είναι ετσι δεν χρειαζεται! Κ απλη να ειναι παλι δεν χρειάζεται αλλιως θα μου το ειχανε πει στις παροχες!

sofia121985 είπε:
Καλημέρα!!!!! Εμενα μου εδωσε μια δήλωση ο εργοδοτης που η μιση ηταν συμπληρωμενη απο αυτον κ την υπολοιπη την συμπληρωσα εγω. Αν κ η δικη σου είναι ετσι δεν χρειαζεται! Κ απλη να ειναι παλι δεν χρειάζεται αλλιως θα μου το ειχανε πει στις παροχες!

Καλησπέρα κ απο εμένα! :!:

Εγώ πήγα σε ιατρό του ΙΚΑ ο οποίος μου έδωσε ένα χαρτί με την ΠΗΤ κ σε αυτό το χαρτί υπήρχε ένα σημείο που το συμπλήρωνε ο εργοδότης , ένα εγώ κ ένα στο ΙΚΑ. Αυτό το χαρτί το κατέθεσε κ εγώ 2-3 μέρες αφού είχε ξεκινήσει η άδεια μου κ μου είπαν οτι χρειζάνται 18 περίπου μέρες για να φανούν τα χρήματα.

Ελπίζω να βοήθησα. :-)

ΥΓ.΄Επρεπε να έχουν μπει απο εχτές τα χρήματα, αλλά δεν πρόλαβα να παω τράπεζα να το δώ!

MAGNIFICENT X είπε:
Καλησπέρα κ απο εμένα! :!:

Εγώ πήγα σε ιατρό του ΙΚΑ ο οποίος μου έδωσε ένα χαρτί με την ΠΗΤ κ σε αυτό το χαρτί υπήρχε ένα σημείο που το συμπλήρωνε ο εργοδότης , ένα εγώ κ ένα στο ΙΚΑ. Αυτό το χαρτί το κατέθεσε κ εγώ 2-3 μέρες αφού είχε ξεκινήσει η άδεια μου κ μου είπαν οτι χρειζάνται 18 περίπου μέρες για να φανούν τα χρήματα.

Ελπίζω να βοήθησα. :-)

ΥΓ.΄Επρεπε να έχουν μπει απο εχτές τα χρήματα, αλλά δεν πρόλαβα να παω τράπεζα να το δώ!

Λογικά είχες προλάβει κάποιο ΙΚΑ ανοιχτό πριν τα κλείσει ο Άδωνης γιατί εγώ που πήγα σε συμβεβλημένο γιατρο ΕΟΠΠΥ δεν είχε το έντυπο που πολυ σωστά περιγράφεις! (το έντυπο ούτε καν στο Αλεξάνδρας δεν το έχουν...το τσέκαρα).

Οπότε έχω ένα χαρτί γιατρού με την ΠΗΤ (σε δικό του επιστολόχαρτο), μια υπεύθυνη δήλωση εργοδότη οτι σταμάτησα (σε επιστολόχαρτο της εταιρίας) και μια υπεύθυνη δήλωση δική μου (στο κλασσικό έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία έκανα και ένα γνήσιο υπογραφής για καλό και για κακό).

Επειδή το ΙΚΑ είναι σχετικά κοντά μου πήγα τα χαρτιά να τα δουν στις παροχές αν είναι ολα οκ να μου πουν αν λείπει κάτι και οι κοπέλες ήταν πολύ χαλαρές...ούτε έντυπο ζήτησαν ούτε τπτ άλλο και μάλιστα τα ένσημα που είχα σκοτωθεί να τα τυπώσω δεν τα θέλαν...Οπότε πάω αύριο να τα καταθέσω που είναι η 2η μέρα της αδειας....μου ειπε μαλιστα η κοπελα να παω κατευθειαν στο γκισε γιατι τις εγκυες τις εξυπηρετουν αμεσως...;)

Διαφημίσεις

Λιλίκα! είπε:
Λογικά είχες προλάβει κάποιο ΙΚΑ ανοιχτό πριν τα κλείσει ο Άδωνης γιατί εγώ που πήγα σε συμβεβλημένο γιατρο ΕΟΠΠΥ δεν είχε το έντυπο που πολυ σωστά περιγράφεις! (το έντυπο ούτε καν στο Αλεξάνδρας δεν το έχουν...το τσέκαρα).

Οπότε έχω ένα χαρτί γιατρού με την ΠΗΤ (σε δικό του επιστολόχαρτο), μια υπεύθυνη δήλωση εργοδότη οτι σταμάτησα (σε επιστολόχαρτο της εταιρίας) και μια υπεύθυνη δήλωση δική μου (στο κλασσικό έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία έκανα και ένα γνήσιο υπογραφής για καλό και για κακό).

Επειδή το ΙΚΑ είναι σχετικά κοντά μου πήγα τα χαρτιά να τα δουν στις παροχές αν είναι ολα οκ να μου πουν αν λείπει κάτι και οι κοπέλες ήταν πολύ χαλαρές...ούτε έντυπο ζήτησαν ούτε τπτ άλλο και μάλιστα τα ένσημα που είχα σκοτωθεί να τα τυπώσω δεν τα θέλαν...Οπότε πάω αύριο να τα καταθέσω που είναι η 2η μέρα της αδειας....μου ειπε μαλιστα η κοπελα να παω κατευθειαν στο γκισε γιατι τις εγκυες τις εξυπηρετουν αμεσως...;)

Εγώ πήγα τη βεβαίωση του συμβεβλημένου ιατρού του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος το είχε γράψει σε δικό του επιστολόχαρτο και τη βεβαίωση του εργοδότη σε επιστολόχαρτο της εταιρίας. Δε μου ζήτησαν καμία υπεύθυνη δήλωση δική μου. Τα ένσημα δεν τα χρειάζονται γιατί τους τα εμφανίζει απευθείας το σύστημά τους. Στις 15/3 έβγαινα σε κυοφορίας και τα κατέθεσα στις 17/3 γιατί όντως πριν την ημερομηνία τους το πετάει το σύστημα.

Παντού έχουμε προτεραιότητα λόγω εγκυμοσύνης, κι ιδιαίτερα στις δημόσιες υπηρεσίες!!!!!!!!!!!!! :!::!::!::!::!::!: Εγκυμονούσες και ΑΜΕΑ εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα!!!!!

Πάντως κι οι υπάλληλοι στις παροχές έχουν χαλαρώσει - δυστυχώς όχι σε όλα τα παραρτήματα- καθώς με όλες αυτές τις αλλαγές δε θα την πάλευαν διαφορετικά!!!!!:)

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Έχεις δίκιο...και μενα την δικιά μου υπεύθυνη δήλωση την κοιτούσε και έλεγε....νομίζω δεν την θέλουμε αλλα φερτην να την κρατησουμε...!

...για την εξυπηρέτηση των εγκύων ειλικρινά εντυπωσιάστηκα γιατί όπου μα όπου και να έχω παει ως εγκυμονούσα κανένας δεν μου έχει δώσει την σειρά του...ούτε καν έχει σηκωθει κανεις σε μετρό ή λεωφορείο να καθήσω!!και έχω φτάσει και στον 8ο δεν έχω καμιά μικρή κοιλίτσα εδω και καιρόοο!!

Λιλίκα! είπε:
Έχεις δίκιο...και μενα την δικιά μου υπεύθυνη δήλωση την κοιτούσε και έλεγε....νομίζω δεν την θέλουμε αλλα φερτην να την κρατησουμε...!

...για την εξυπηρέτηση των εγκύων ειλικρινά εντυπωσιάστηκα γιατί όπου μα όπου και να έχω παει ως εγκυμονούσα κανένας δεν μου έχει δώσει την σειρά του...ούτε καν έχει σηκωθει κανεις σε μετρό ή λεωφορείο να καθήσω!!και έχω φτάσει και στον 8ο δεν έχω καμιά μικρή κοιλίτσα εδω και καιρόοο!!

Τι να πεις.εγω παντως σε τραμ που μπηκα κ ηταν πηχτρα,μετα βιας χωρεσα στην πορτα,ο οδηγος φωναξε να σηκωθει καποιος για να κατσω,και οταν του ειπα οτι δεν εχω προβλημα μου ειπε οτι ποιος θα με πληρωνει αμα πεσω.υπαρχουν ειδικες θεσεις για ατομα με αναγκη κ ειναι υποχρεωμενοι να σηκωνονται.

kytJp2.png

clio_s είπε:
Ναι το δινουν. Πρεπει να εχεις μαζι σου τις βεβαιωσεις απο τα επιδοματα που πηρες απο το ικα (κυοφοριας λοχιας), ταυτοτητα, ιβαν τραπεζας, βιβλιαρια υγειας ολης της οικογενειας, εκκαθαριστικο εφοριας.

Ευχαριστω clio, οταν με το καλο γεννησω θα παω κ απο οαεδ.

Το αλλο με το 6 μηνο σημερα το διαβασα εδω κ εχω στεναχωρηθει πολυ.ειναι τοσο κριμα.μακαρι να μην το κοψουν.

kytJp2.png

Soulio είπε:
Ευχαριστω clio, οταν με το καλο γεννησω θα παω κ απο οαεδ.

Το αλλο με το 6 μηνο σημερα το διαβασα εδω κ εχω στεναχωρηθει πολυ.ειναι τοσο κριμα.μακαρι να μην το κοψουν.

Πού διαβάσατε ότι κόβουν το 6μηνο????

Διαφημίσεις

DeaC. είπε:

Θα περάσω από τον ΟΑΕΔ την άλλη εβδομάδα να ρωτήσω\, αλλά έτσι όπως το διαβάζω φαίνεται ότι δε θα κοπούν από Ιούλιο, αλλά σταδιακά μέσα στο έτος. Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη κι εργαζόμενου.

Εγώ πάλι πήγα σήμερα να ρωτήσω στα κεντρικά του ΙΚΑ Θεσ/νικης (Αριστοτέλους) τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την καταβολή του επιδόματος κύησης και μου είπαν:

-Ταυτότητα

-Βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένο)

-Βεβαίωση ΠΗΤ*

-Υπεύθυνη Δήλωση Εργοδότη & Ασφαλισμένης (έντυπο που μου έδωσαν οι ίδιοι από εκεί)

-Βιβλιάριο λογαριασμού τραπέζης (για το ΙΒΑΝ)

*Για τη βεβαίωση ΠΗΤ μου είπαν να περιμένω 1 βδομάδα-10 μέρες μέχρι να οργανωθεί το ΠΕΔΥ, ώστε να πάω στο Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού και να μου δώσουν από εκεί τη βεβαίωση και το έντυπο για τον εργοδότη. Αν τυχόν δεν λειτουργήσει το ΠΕΔΥ ακόμα, τότε δέχονται βεβαίωση ΠΗΤ είτε από γιατρό ΕΟΠΥΥ είτε από Δημόσιο Νοσοκομείο.

(δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα, πάλι στην αναμονή... :? )

Τα χαρτιά τα προσκομίζουμε αφού αρχίσει η άδεια, δηλαδή μέσα στις 56 ημέρες, δεν χάνουμε δηλαδή κάτι αν τα πάμε 40 μέρες πριν την ΠΗΤ π.χ.

Υπάρχει κάποια από εσάς που κατέθεσε πολύ πρόσφατα τα χαρτιά της και έγιναν δεκτά?

VMNQp2.png

vickie_85 είπε:
Θα περάσω από τον ΟΑΕΔ την άλλη εβδομάδα να ρωτήσω\, αλλά έτσι όπως το διαβάζω φαίνεται ότι δε θα κοπούν από Ιούλιο, αλλά σταδιακά μέσα στο έτος. Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη κι εργαζόμενου.

Μακάρι να ...προλάβουμε! Μακάρι να αναθεωρήσουν γενικότερα δηλαδή... Από πρόνοια τίποτα σ' αυτή τη χώρα... Στην Αγγλία το maternity leave ισχύει τουλάχιστον 1 χρόνο ΜΕ αποδοχές και ύστερα πηγαίνουν στη δουλειά τους 2 φορές την εβδομάδα κι αυτό με μειωμένο ωράριο.. Αλλά τι συγκρίνω τώρα ε?

Τεσπα, αν μάθεις κάτι παραπάνω από ΟΑΕΔ μας ενημερώνεις! :)

VMNQp2.png

DeaC. είπε:

(δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα, πάλι στην αναμονή... :? )

Τα χαρτιά τα προσκομίζουμε αφού αρχίσει η άδεια, δηλαδή μέσα στις 56 ημέρες, δεν χάνουμε δηλαδή κάτι αν τα πάμε 40 μέρες πριν την ΠΗΤ π.χ.

Υπάρχει κάποια από εσάς που κατέθεσε πολύ πρόσφατα τα χαρτιά της και έγιναν δεκτά?

Καλημερα,εγω τα κατεθεσα πριν δυο βδομαδες,βεβαιωση πητ αν ο γιατρος σου δεν εναι συμβεβλημενος στον εοππυ μπορεις να πας σε δημοσιο νοσοκομειο κ να ξεμπερδευεις,εγω εδω στη αθηνα στο αλεξανδρας πηγα κ τελειωσα μεσα σε ουτε μια ωριτσα κ εκανα κ την δουλεια μου κ τα καταθεσα κ ησυχασα.μπορεις να παρεις τηλ ενα δημοσιο κ να σου δωσουν πληροφοριες,απο το να περομενεις τους γιατρους στο κεντρο μανας κ παιδιου.......

kytJp2.png

DeaC. είπε:
Μακάρι να ...προλάβουμε! Μακάρι να αναθεωρήσουν γενικότερα δηλαδή... Από πρόνοια τίποτα σ' αυτή τη χώρα... Στην Αγγλία το maternity leave ισχύει τουλάχιστον 1 χρόνο ΜΕ αποδοχές και ύστερα πηγαίνουν στη δουλειά τους 2 φορές την εβδομάδα κι αυτό με μειωμένο ωράριο.. Αλλά τι συγκρίνω τώρα )

Αχ μην μας πληγωνεις.....;)

kytJp2.png

Λιλίκα! είπε:

Καλημέρα!

Οταν πήγα το μονο που λειτουργουσε στο ΙΚΑ ήταν οι παροχές κ ότι είχε να κάνει με διοικητικές υπηρεσίες. Υπήρχαν κ κάποιοι εφημερεύοντες ιατροί, όχι εννοείται όλων των ειδικοτητων κ ότι πληροφορία μου έδωσαν ήταν εντελώς λανθασμένη!! Βρήκα άκρη απο μια υπάλληλο( δε γνωρίζω ειδικότητα) που μου είπε να πάω στο Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού, κ ενώ έπερνα τηλ να δω αν λειτουργούν κ κανείς δε το σήκωναι... πήγα ένα πρωινο, βρήκα τον ιατρό κ μέσα σε 5 λεπτά είχα τελειώσει! Μέχρι όμως να πάρω αυτο το έντυπο, είχα κατα αγχωθεί!

Απο ότι έχω καταλάβει κ απο αυτά που διαβάζω, γενικά οι υπάλληλοι στα ΙΚΑ δεν είναι ενημερωμένοι κ επικρατεί ένα μπάχαλο! :confused:

Το θέμα είναι να πάρουμε τα χρήματά μας! Εγώ έκανα ότι έχει κάνει η πλειοψηφία! Ελπίζω για αυτές που έχουν πράξει διαφορετικά να καταφέρουν κ αυτές να πάρουν τα χρήματά τους!

Μόλις καταφέρω κ πάω στην τράπεζα θα ενημερώσω αν τελικά μπήκαν τα χρήματα.

Αν θες Λιλίκα, στείλε ενα μηνυμα όταν με το καλό μπουν στο λογαριασμό σου.

( εμένα μου είπαν περίπου 18 μερες).:roll:

Καλησπέρα και απο μένα!Τα κατέθεσα σήμερα και εγώ!...βεβαίωση ΠΗΤ απο συμβεβλημένο γιατρό ΕΟΠΠΥ, υπεύθυνη δήλωση εργοδότη και ΙΒΑΝ....είχα μαζί βιβλιάριο (απαραίτητο) καθώς και δική μου υπεύθυνη δήλωση οτι σταμάτησα να εργάζομαι που δεν την κράτησαν. Μου είπαν μέσα στον Απρίλη θα μπούν!άντε να δούμε γιατί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε το μαιευτήριο και μας βλέπω να μας κρατάνε εκεί!!:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...