Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

sofia121985 είπε:
Καλημέρα!!!!! Μόλις πηγε ο άντρας μου για να καταθέσει τα χαρτιά της αναρρωτικης. Συμπληρωσε ένα χαρτι, του δωσανε αριθμο πρωτοκολλου κ τωρα θα περιμενω ποτε θα με καλεσουν να καταθεσω τις αναρρωτικες!!!! Αντε να δουμε ποτε θα με καλεσουν!!!!!

Πηγε και μενα χθες ο αντρας μου στην αχαρνων να ρωτησει τι χρειαζεται. Γινοταν χαμος και δεν του ελεγα του εδωσαν μονο μια αιτηση. Στην αιτηση τι θα πρεπει να γραψω οτι ζητω να περασω επιτροπη για αναρρωτικη? Μαζι με την αιτηση θα πρεπει να τους δωσω τις αναρρωτικες που μου εχει γραψει ο γιατρος απο το Νοεμβριο? Τελος ειπαν στον αντρα μου οτι αν δεν παω εγω να καταθεσω την αιτηση θα πρεπει να κανω εξουσιοδοτηση ισχυει? Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα εχω πελαγωσει. Εχω τα προβληματα μου με την εγκυμοσυνη που μ εχουν καθηλωσει στο κρεββατι εχω και το αγχος με τα διαδικαστικα ειμαι και απληρωτη 4 μηνες ......

Διαφημίσεις

ενσημα ομως σου κολλάνε μόνο για έναν μήνα???επίσης την κανονική άδεια των 20 ημερών την δικαιούσαι ανεξάρτητα με το πόσους μήνες δούλεψες μέσα στην χρονιά??(αν λείψω δλδ 3 μήνες πχ με αναρρωτική η κανονική μου άδεια θα συνεχίσει να ναι 20 μέρες ή μειώνονται κι αυτές?????)

ευχαριστώ

sseugenia είπε:
Σε φωτοτυπία κι εσύ Βικυ και δεν είχες θέμα. Πάλι καλά!

Τους τα είχα βγάλει φωτοτυπία, για να κρατήσω εγώ τα πρωτότυπα, γιατί τα χαρτιά μας μάλ΄λον θα κάνουν πολλλλλλλλλεεεεεεεεςςςςς βόλτες!!!!:rolleyes:

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Spirtoula είπε:
Πηγε και μενα χθες ο αντρας μου στην αχαρνων να ρωτησει τι χρειαζεται. Γινοταν χαμος και δεν του ελεγα του εδωσαν μονο μια αιτηση. Στην αιτηση τι θα πρεπει να γραψω οτι ζητω να περασω επιτροπη για αναρρωτικη? Μαζι με την αιτηση θα πρεπει να τους δωσω τις αναρρωτικες που μου εχει γραψει ο γιατρος απο το Νοεμβριο? Τελος ειπαν στον αντρα μου οτι αν δεν παω εγω να καταθεσω την αιτηση θα πρεπει να κανω εξουσιοδοτηση ισχυει? Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα εχω πελαγωσει. Εχω τα προβληματα μου με την εγκυμοσυνη που μ εχουν καθηλωσει στο κρεββατι εχω και το αγχος με τα διαδικαστικα ειμαι και απληρωτη 4 μηνες ......

Στην αίτηση συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και να περάσεις επιτροπή λόγω επαπειλούμενης κυήσεως από .... έως ..... . Βγάλε φωτοτυπία όλες τις ιατρικές βεβαιώσεις του γιατρού σου ότι χρήζεις αναρρωτικής και δώστες μαζί με την αίτηση.

Τώρα όσο αναφορά την εξουσιοδότηση αν στη ζήτησαν θα πρέπει να την κάνεις... Επειδή μάλλον είναι λίγο @#@#$@ καλύτερα να την κάνεις, παρά να πας να στηθείς εσύ και να περιμένεις.

Πάντως εμάς στην Καλλιθέα δεν ήταν τόσο αυστηροί κι εξυπηρετούσαν πολύ γρήγορα (και το πρωτόκολλο των επιτροπών, κι οι πληροφορίες και οι ελεγκτές!!!)

κ εμενα πηγε ο ανδρας μου στο αιγαλεο,ζητησαν βιβλιαριο κ αριθμο ταυτοτητας κ του εδωσαν ενα χειρογραφο αριθμο πρωτοκολλου!αναμενουμε να μας ειδοποιησουν!!

Διαφημίσεις

vickie_85 είπε:
Στην αίτηση συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και να περάσεις επιτροπή λόγω επαπειλούμενης κυήσεως από .... έως ..... . Βγάλε φωτοτυπία όλες τις ιατρικές βεβαιώσεις του γιατρού σου ότι χρήζεις αναρρωτικής και δώστες μαζί με την αίτηση.

Τώρα όσο αναφορά την εξουσιοδότηση αν στη ζήτησαν θα πρέπει να την κάνεις... Επειδή μάλλον είναι λίγο @#@#$@ καλύτερα να την κάνεις, παρά να πας να στηθείς εσύ και να περιμένεις.

Πάντως εμάς στην Καλλιθέα δεν ήταν τόσο αυστηροί κι εξυπηρετούσαν πολύ γρήγορα (και το πρωτόκολλο των επιτροπών, κι οι πληροφορίες και οι ελεγκτές!!!)

Σας ευχαριστω παραπολυ για τις διευκρινισεις

Ελπιζω να βγαλουμε ακρη.....

Spirtoula είπε:
Και μια ερωτηση ακομη βρε κοριτσια, οι αναρρωτικες που προσκομισατε ειναι απο τον ιδιωτη γιατρο σας η εχατε αδειες απο γιατρους του εοπυυ?

Για το αλλο θεμα σου απαντησε η vickie_85. Εγω οι αναρρωτικες που εχω ειναι απο ορθοπεδικο γιατρο του ΕΟΠΠΥ. Εχω σοβαρο θεμα με τη μεση κ επειδη η δουλειά μου απαιτουσε ορθοστασια δεν γινοταν να δουλεψω.

Spirtoula είπε:
Και μια ερωτηση ακομη βρε κοριτσια, οι αναρρωτικες που προσκομισατε ειναι απο τον ιδιωτη γιατρο σας η εχατε αδειες απο γιατρους του εοπυυ?

Οι δικές μου γνωματεύσεις είναι από το γυναικολόγο μου που είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ. Και ιδιώτης να είναι δε θα έχεις πρόβλημα...

Εδώ πλέον δέχονται το χαρτί του ιδιώτη γυναικολόγου για ΠΗΤ.;)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!! Εμείς γεννήσαμε στις 26/2!!! :-P:-P:-P

Ο άντρας μου πήρε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού κι έτρεξε να κάνει αίτηση για το επίδομα λοχείας. Στο ΙΚΑ όμως ζήτησαν κάτι επιπλέον που δεν αναφέρεται στο site του ΙΚΑ. Θέλουν πιστοποιητικό ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό. :mad::x:x

Το θέμα είναι ότι αυτό το χαρτί ήταν το δικαιολογητικό για να εκδοθεί η ληξιαρχιακή πράξη!

Είναι αίσχος πια αυτό το πράγμα. Μας έχουν ταλαιπωρήσει τόσο πολύ.:evil::evil:

Πήρα μια βεβαίωση από το νοσοκομείο που βεβαιώνεται ότι το μωρό γεννήθηκε ζωναντανό και μερικά ακόμα στοιχεία. Έχει τύχει σε κάποια κοπέλα αυτό;;;;; Θα το δεχτούν το χαρτί αυτό ή θέλουν αυτό που κατέθεσα στο δημαρχείο;;; Έλεος....:roll:

JXShp2.png

Rox@nne είπε:
Καλησπέρα!! Εμείς γεννήσαμε στις 26/2!!! :-P:-P:-P

Ο άντρας μου πήρε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού κι έτρεξε να κάνει αίτηση για το επίδομα λοχείας. Στο ΙΚΑ όμως ζήτησαν κάτι επιπλέον που δεν αναφέρεται στο site του ΙΚΑ. Θέλουν πιστοποιητικό ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό. :mad::x:x

Το θέμα είναι ότι αυτό το χαρτί ήταν το δικαιολογητικό για να εκδοθεί η ληξιαρχιακή πράξη!

Είναι αίσχος πια αυτό το πράγμα. Μας έχουν ταλαιπωρήσει τόσο πολύ.:evil::evil:

Πήρα μια βεβαίωση από το νοσοκομείο που βεβαιώνεται ότι το μωρό γεννήθηκε ζωναντανό και μερικά ακόμα στοιχεία. Έχει τύχει σε κάποια κοπέλα αυτό;;;;; Θα το δεχτούν το χαρτί αυτό ή θέλουν αυτό που κατέθεσα στο δημαρχείο;;; Έλεος....:roll:

Πλάκα κάνεις.....:!::!::!::!::!::!::!::!::!::!: Κι η ληξιαρχική πράξη γέννησης τί είναι??????? Μα πόσο χαζοί άνθρωποι, θέλουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο... Εμάς που είχε γεννηθεί νεκρό, πήγαμε στο ΙΚΑ ληξιαρχική πράξη γέννησης, η οποία στις παρατηρήσεις έγραφε " θνησιγενές έμβρυο" και δεν είχα πρόβλημα για το επιδόμα λοχείας, εσάς που δόξα το Θεό το παιδάκι σας είναι ολοζ'ωντανο κι υγιέστατο τί διευκρινίσεις ήθελαν?????????

Σε ποιο νοσοκομείο γέννησες??? Σε ποιο ΙΚΑ πήγες???

Έχω μείνει άναυδη!!!!!

Πήγα στο ΙΚΑ Αιγάλεω! Είναι όντως χαζομάρα γιατί το χαρτί που θέλουν το έχει το δημαρχείο!!!:mad::-x:-x

Γέννησα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ελπίζω η βεβαίωση που πήρα να τους κάνει, αλλιώς δεν ξέρω τι θα κάνω! Είναι σκέτη απελπισία πλέον. Έχεις όλα τα δικαιολογητικά και τα χαρτιά που θέλουν, κι αυτοί κολλάνε σε λεπτομέρειες....

JXShp2.png

Διαφημίσεις

Rox@nne είπε:
Πήγα στο ΙΚΑ Αιγάλεω! Είναι όντως χαζομάρα γιατί το χαρτί που θέλουν το έχει το δημαρχείο!!!:mad::-x:-x

Γέννησα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ελπίζω η βεβαίωση που πήρα να τους κάνει, αλλιώς δεν ξέρω τι θα κάνω! Είναι σκέτη απελπισία πλέον. Έχεις όλα τα δικαιολογητικά και τα χαρτιά που θέλουν, κι αυτοί κολλάνε σε λεπτομέρειες....

Τελικά βγάλατε άκρη??

Καλημερα κοριτσια,

Ηθέα να ρωτησω καποια πραγματακια αν καποια γνωριζει και απο παλιοτερη εγκυμοσυνη.

Το επιδομα τοκετου το δινει το ικα κατευθειαν στο μαιευτηριο,σαν βοηθημα μου ειπαν απο το ικα,δηλαδη παλια που το δινανε στο χερι αυτα τα λεφτα τα πληρωνες στο μαιευτηριο?

Δευτερον ξερει καμια για το συμπληρωμα απο τον οαεδ?εγω ειμαι στην περιοδο των 56 ημερων πριν τον τοκετο,δικαιουμε κατι κ απο τον οαεδ?το επιδομα κυοφοριας το πηρα.

Ευχαριστω

kytJp2.png

Μόλις ο άντρας σου βγάλει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, μπορεί να πάει απ' ευθείας στο ΙΚΑ της περιοχής σου. Εμένα- όπως είπα παραπάνω- μου ζήτησαν χαρτί από το νοσοκομείο ότι το παιδί γεννήθηκε ζωντανό. Μπορεί να μη στο ζητήσουν εσένα. Απλά στο λέω να ξέρεις.

JXShp2.png

Rox@nne είπε:
Μόλις ο άντρας σου βγάλει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, μπορεί να πάει απ' ευθείας στο ΙΚΑ της περιοχής σου. Εμένα- όπως είπα παραπάνω- μου ζήτησαν χαρτί από το νοσοκομείο ότι το παιδί γεννήθηκε ζωντανό. Μπορεί να μη στο ζητήσουν εσένα. Απλά στο λέω να ξέρεις.

Ναι το διαβασα,τι να πεις.ορεξη να χεις να τρεχεις.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Να χαιρεσαι το παιδακι σου :)

kytJp2.png

vickie_85 είπε:
Βρε κορίτσια έχει καλέσει καμιά ο ΕΟΠΥΥ για περάσει επιτροπή????

Καλημερα,

Ναι εμενα με καλεσαν την προηγουμενη βδομαδα,ειχα ομως αναρρωτικη σε εκκρεμοτητα απο τον δεκεμβρη οου την ειχα καταθεσει τοτε,οππτε πρωχωρανε πρωφανως αυτες τις περιπτωσεις κ μετα οσους κατεθεσαν τωρα.

kytJp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...