Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

fraoulina είπε:
Απο βλακεια μου vickie δεν το σκεφτηκα να το βγαλω φωτοτυπια και τωρα κανω τον σταυρο μου να μην εχει χαθει.Το ξερω οτι επραξα λαθος με το να τον πληρωσω αλλα οντως ειμουν σε απογνωση ποιο πολυ για να μην χασω την δουλεια μου.

Σημερα ειχα ραντεβου με τον γιατρο μου και τον ρωτησα μηπως ειχε ακουσει κατι σχετικα με το θεμα,μου ειπε οτι πηρε τηλ. το πρωι στο καταστημα της Πυλης Αξιου στην Θεσσαλονικη και του ειπαν οτι ουτε και αυτοι ακομα δεν γνωριζουν κατι.

Ναι, δυστυχώς ακόμα δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση και θα πρέπει να περιμένουμε....:(:(:(

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

Διαφημίσεις

vana31 είπε:
κοριτσια καλησπερα ουτε εγω καταφερα απο το τηλ τιποτα ,μου δωσανε ενα αλλο τηλ και παλι τιποτα μια δεν μιλουσε μια δεν το σηκωνανε !!!!!τελος παντων αυριο μπαινω στον μηνα μου και ευτυχως πληρωθηκα τουλαχιστον την κανονικη μου αδεια !!!!για τις αναρωτικες βρηκα αυτο και λεω να παρω το χαρτι του γιατρου μου που ειναι συμβεβλημενος με τον εοππυ και να κανω μια προσπαθεια μπας και !!!!!!!το εχει δει καμια αλλη ?ειναι στο δελτιο τυπου του εοππυ !!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια

τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς, καθώς οι Μονάδες Υγείας

έχουν αναστείλει την λειτουργία τους για ένα μήνα, με βάση τον νόμο για το

Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Σε επιστολή του ο ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες ενημερώνει ότι

από αύριο, 18/2/2014 και για ένα μήνα δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες και έτσι δεν

θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού για τους ιατρούς.

Στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το

δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (υπάρχει λίστα στο site του

Οργανισμού, www.eopyy.gov.gr). Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτούς τους ιατρούς

έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 το μήνα. Επίσης οι ασφαλισμένοι

θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των

Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει

πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, των

Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων, για ένα μήνα, δηλαδή όσο διάστημα

διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ

Μόλις επικοινώνησα με συμβεβλημένη ιατρό με τον ΕΟΠΥΥ και μου είπε ότι αναρρωτικές δεν γράφει μόνο ΠΗΤ.

vana31 είπε:
κοριτσια καλησπερα ουτε εγω καταφερα απο το τηλ τιποτα ,μου δωσανε ενα αλλο τηλ και παλι τιποτα μια δεν μιλουσε μια δεν το σηκωνανε !!!!!τελος παντων αυριο μπαινω στον μηνα μου και ευτυχως πληρωθηκα τουλαχιστον την κανονικη μου αδεια !!!!για τις αναρωτικες βρηκα αυτο και λεω να παρω το χαρτι του γιατρου μου που ειναι συμβεβλημενος με τον εοππυ και να κανω μια προσπαθεια μπας και !!!!!!!το εχει δει καμια αλλη ?ειναι στο δελτιο τυπου του εοππυ !!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια

τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς, καθώς οι Μονάδες Υγείας

έχουν αναστείλει την λειτουργία τους για ένα μήνα, με βάση τον νόμο για το

Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Σε επιστολή του ο ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες ενημερώνει ότι

από αύριο, 18/2/2014 και για ένα μήνα δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες και έτσι δεν

θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού για τους ιατρούς.

Στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το

δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (υπάρχει λίστα στο site του

Οργανισμού, http://www.eopyy.gov.gr). Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτούς τους ιατρούς

έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 το μήνα. Επίσης οι ασφαλισμένοι

θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των

Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει

πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, των

Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων, για ένα μήνα, δηλαδή όσο διάστημα

διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ

Καλησπέρα vana, το έχω δει και εγώ αλλά θεωρώ ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνταγογραφήσουν φάρμακα. Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορούν να γράψουν αναρρωτικές άδειες και μάλιστα αναδρομικά. Εάν βρεις άκρη πάντως ενημέρωσέ μας....

vickie_85 είπε:

Βίκυ παίρνω όλη μέρα στα Κεντρικά του ΕΟΠΥΥ και ή μιλάνε οι γραμμές ή δεν απαντάνε. Ο άντρας μου εργάζεται σε ιδιωτική κλινική. Θα τον ρωτήσω αν ξέρει κάτι σχετικά με τους ελεγκτές ιατρούς που αναφέρει το Παράρτημα κι αν έχω νέα, θα επανέλθω!

Διαφημίσεις

ziu_zitsu είπε:

το ειδα και εγω και πηρα το πρωι στο ικα στο αιγαλεω και μου ειπαν πως οι ιδιοι δεν γνωριζουν κατι για να μην τρεχω αδικα εχω μπει και στον μηνα μου !!!!! μεχρι της 18 λεει θα ξερουν !οτι ναναι!εγω θα ξαναπαρω και αυριο και γενικα μεχρι να γεννησω μπας και δουμε κανα φως στο τουνελ!!!!!!

καλησπέρα σας ! Θα μπορούσατε να μου πειτε καποια πράγματα για να με διαφωτίσετε? ειμαι ασφαλισμένη στο ικα στο βιβλιάριο του αντρός μου μιας και δε δουλευω πλεον... Θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομειο στο Αττικό. Ξερετε τι δικαιουμαι εννοω σαν αποδοχες απο το ταμείο?η τι καλύπτει? ευχαριστω!

vana31 είπε:
το ειδα και εγω και πηρα το πρωι στο ικα στο αιγαλεω και μου ειπαν πως οι ιδιοι δεν γνωριζουν κατι για να μην τρεχω αδικα εχω μπει και στον μηνα μου !!!!! μεχρι της 18 λεει θα ξερουν !οτι ναναι!εγω θα ξαναπαρω και αυριο και γενικα μεχρι να γεννησω μπας και δουμε κανα φως στο τουνελ!!!!!!

Kαλημέρα σε όλους/ολες!!

Διαβασα και εγώ την συγκεκριμένη ανακοινωση και αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου για να πάρω επιτελους αυτην την σφραγιδα απο τους ελεγκτες για να μπορεσουμε να πάρουμε το επιδομα κυφορίας!Η γυναικα μου σταμάτησε απο την δουλεια 20 φεβρουαριου!Παω λοιπον στην περιφερειακη διευθηνση νότιου τομέα στην καλλιθεά με όλα τα απαραιτητα χαρτια και μου ειπαν οτι δυστηχως δεν τους εχουνε στειλει ελεγκτες ιατρους και δεν ξέρουν αν και ποτε θα στείλουν....και ο γολγοθας συνεχιζεται οπως και τα έξοδα συνεχιζονται...απλα ντροπή τους

montoya32 είπε:
Kαλημέρα σε όλους/ολες!!

Διαβασα και εγώ την συγκεκριμένη ανακοινωση και αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου για να πάρω επιτελους αυτην την σφραγιδα απο τους ελεγκτες για να μπορεσουμε να πάρουμε το επιδομα κυφορίας!Η γυναικα μου σταμάτησε απο την δουλεια 20 φεβρουαριου!Παω λοιπον στην περιφερειακη διευθηνση νότιου τομέα στην καλλιθεά με όλα τα απαραιτητα χαρτια και μου ειπαν οτι δυστηχως δεν τους εχουνε στειλει ελεγκτες ιατρους και δεν ξέρουν αν και ποτε θα στείλουν....και ο γολγοθας συνεχιζεται οπως και τα έξοδα συνεχιζονται...απλα ντροπή τους

καλημερα !!αν δεν εχει αλλαξει κατι ,το επιδομα το παιρνεις απο το κεντρο μανας και παιδιου ,τουλαχιστον εμεις ετσι το πηραμε !!!τις αναρωτικες δεν μπορουμε να πληρωθουμε!!!!τι να πω καλη τυχη!!!!

Διαφημίσεις

Εχουν κλεισει ολα τα κεντρα προστασίας μάνας παιδιου!Πήρα τηλεφωνο το ικα νεου κοσμου και μου είπανε ότι περιμένουνε να ανοιξει ο νεος φορεας 20 μαρτιου.

Καλημέρα κορίτσια! απο 17-18/2/14 έχουν κλείσει ολα τα κεντρα!!!! Μόλις κάλεσα στην Αγ.Ολγα για να ρωτήσω αν εχουν ελεγκτη γιατρο και μου εδωσαν 2 διευθυνσεις ( αφου του ειπα που μένω για να δουν απο που εξυπηρετουμαι) οπου 'εχει ελεγκτές γιατρους! οπότε αν θέλετε κορίτσια καλέστε σε ενα δημοσιο νοσοκομείο να σας καθοδηγησουν...διοτι στον ΕΟΠΥΥ καλώ 2 μέρες τωρα και είναι παντα κατελειμένο! Απλά δεν αναφέρει πουθενα εαν ο ελεγκτης μπορεί να μου βάλει την σφραγίδα που θέλω για να πάρω το επιδομα τοκετου.. μιας και ολα τα κεντρα εχουν κλεισει ή είναι μονο για τις αναρωτικές?! Αν ξέρει καποια κοπέλα πλζζζζζ ας μου απαντησει!

Τηλεφωνώ από το πρωί σε αυτό το νούμερο που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ και συνέχεια βγάζει ότι δε λειτουργεί για τεχνικούς λόγους..... Τί να πώ????:confused::rolleyes:

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμένα!

Πραγματικά έχουν κλείσει όλα τα κέντρα μάνας και παιδιού...

Ας μας βοηθήσει όποια κοπέλα γνωρίζει κάτι παραπάνω...από ποιον μπορούμε να πάρουμε αυτήν την σφραγίδα για να την καταθέσουμε στο ΙΚΑ και να πάρουμε το επίδομα για τις 56 ημέρες????

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Λοιπόν επικοινώνησα με υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και μου είπε ότι έχουν σταλεί οι γραμματείς για τις επιτροπές στις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ. Από βδομάδα θα επικοινωνήσουμε με τις γραμματείες αυτές, οι οποίες θα έχουν τις οδηγίες για τη διαδικασία των επιτροπών.

Προς το παρόν ισχύει η διαδικασία των ΠΗΤ όπως την είχαν ανακοινώσει.

Οι γραμματείς αυτές θα μας δώσουν οδηγίες και για το από που θα πάρουμε την σφραγίδα που φαίνεται η ΠΗΤ έτσι ώστε να μας δώσουν το επίδομα από το ΙΚΑ για τις 56 ημέρες πριν τον τοκετό

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

vickie_85 είπε:
Λοιπόν επικοινώνησα με υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και μου είπε ότι έχουν σταλεί οι γραμματείς για τις επιτροπές στις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ. Από βδομάδα θα επικοινωνήσουμε με τις γραμματείες αυτές, οι οποίες θα έχουν τις οδηγίες για τη διαδικασία των επιτροπών.

Προς το παρόν ισχύει η διαδικασία των ΠΗΤ όπως την είχαν ανακοινώσει.

Βίκυ, σε αυτό το τηλέφωνο πήρες; 2103803470 Διάβασα το Δ.Τ. που αναρτήθηκε χτες στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ. Οι ελεγκτές ιατροί δηλαδή θα τελούν χρέη επιτροπής πλέον; Ο άντρας μου δεν έχει ακόμα επίσημη ενημέρωση στην κλινική που δουλεύει. Ίσως σήμερα μάθει κάτι και μου πει.

Κορίτσια κ εγώ πήρα σε αυτό το τηλέφωνο και μου είπανε να καλέσω από Τρίτη πάλι για να μου πούνε με σιγουριά σε ποια περιοχή να πάω για να περάσω επιτροπή. Decem όσο αφορά την βεβαίωση για την ΠΗΤ εγώ πήγα σήμερα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και μου δώσανε βεβαίωση την οποία την σφράγισε η διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής και μου βάλανε και στρογγυλή σφραγίδα στη διοίκηση!! Μίλησα με τον εργοδότη και μου είπε ότι θα τη δεχτεί κανονικά εφόσον τα κέντρα μάνας και παιδιού είναι κλειστά.

sofia121985 είπε:
Κορίτσια κ εγώ πήρα σε αυτό το τηλέφωνο και μου είπανε να καλέσω από Τρίτη πάλι για να μου πούνε με σιγουριά σε ποια περιοχή να πάω για να περάσω επιτροπή. Decem όσο αφορά την βεβαίωση για την ΠΗΤ εγώ πήγα σήμερα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και μου δώσανε βεβαίωση την οποία την σφράγισε η διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής και μου βάλανε και στρογγυλή σφραγίδα στη διοίκηση!! Μίλησα με τον εργοδότη και μου είπε ότι θα τη δεχτεί κανονικά εφόσον τα κέντρα μάνας και παιδιού είναι κλειστά.

To θέμα είναι αυτο το χαρτι να στο δεχτει και το ικα για να παρεις το επιδομα κυοφοριας!ο εργοδοτης της γυναικας μου δεχτηκε και την απλη βεβαιωση απο γιατρο Εοπυυ το θέμα ειναι οτι στο ικα δεν το δεχονται και δεχονται μονο με σφραγιδα ελεγκτη.Ενημερωσε μας αν τελικα στο δεχτουν στο ικα.

Καλησπέρα!!! σημερα το πρωι πήγα στο Ικα τα χαρτια μου για επιδομα τοκετου με σφραγιδα ελεγκτη και δεν τα δεχτηκαν.... δεν αρκεί η σφραγίδα μου είπαν

( +η βεβαιωση μου ηταν απο γιατρο συμβεβλημενο εοπυυ) αλλά και οι ίδιοι δεν ξέρουν την διαδικασία και περιμένουν να βγεί κάποια απόφαση! Μου είπαν να ξανακαλέσω σε μια βδομάδα! montoya32 εσυ απο ικα ενημερωθηκες πως με σφραγίδα ελεγκτη μπορεί να προχωρησει?

Στο ΙΚΑ κανονικά ακολουθούν τη διαδικασία, όπως έχει ανακοινωθεί στις 31/01/2014 στην ιστοσελίδα τους. Μου το είπαν κι από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο τηλέφωνο που ανακοίνωσαν θα είναι μόνο για ραντεβού με γιατρούς και για ελεγκτές.

Στις Περιφερειακές Δ/νσεις έστειλαν γραμματείς για να συντονίζουν τα ραντεβού μόνο για τις επιτροπές των αναρρωτικών, όχι για ΠΗΤ. Στην ΠΗΤ δεν χρειάζεται επιτροπή ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...