Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Απ΄οσο ξέρω, θα πληρωθεις από τη δουλεια σου οτι σου αναλογει απο τις ημερες εργασιας σου απο το Πασχα(1/5 φετος εως και 31/12). Τη διαφορα στη δινει το ΙΚΑ . Θα πας περιπου στις 15/12. Α δε ειναι ακριβως ολοκληρως ο μισθος αλλα καποια αναλογια αν πχ περνεις 1000 απο τη δουλεια απο το ικα και ττη δουλεια μαζι βγαινει περιπου 700 ευρω.

Ρωτησα στα μεσα Νοεμβρη και δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι.

Πας απλα με το βιβλιαριο σου (για καλο και για κακο εχε μαζι σου και τις προηγουμενες πληρωμες απο το ικα) στις παροχες και λες απλα οτι πηγες για το Δωρο Χριστουγεννων.

Διαφημίσεις

Απ΄οσο ξέρω, θα πληρωθεις από τη δουλεια σου οτι σου αναλογει απο τις ημερες εργασιας σου απο το Πασχα(1/5 φετος εως και 31/12). Τη διαφορα στη δινει το ΙΚΑ . Θα πας περιπου στις 15/12. Α δε ειναι ακριβως ολοκληρως ο μισθος αλλα καποια αναλογια αν πχ περνεις 1000 απο τη δουλεια απο το ικα και ττη δουλεια μαζι βγαινει περιπου 700 ευρω.

Ρωτησα στα μεσα Νοεμβρη και δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι.

Πας απλα με το βιβλιαριο σου (για καλο και για κακο εχε μαζι σου και τις προηγουμενες πληρωμες απο το ικα) στις παροχες και λες απλα οτι πηγες για το Δωρο Χριστουγεννων.

Θα πρέπει να πάω?Δεν υποτίθεται ότι θα το κάνυον μόνοι τους??Καλά βλέπω να γεννάω & να ακομη να τρέχω στο ΙΚΑ για τα προ-γέννας!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Τρόπος Υπολογισμού (αναλογία περιόδου 01-Μαίου έως και 31-Δεκεμβρίου)

Για ολόκληρο (με προσαύξηση 4,1666%)

Για Μισθωτούς: 1 μισθός (που αμείβονται με μισθό ας μην έχουν την ιδιότητα του υπαλλήλου)

Για Εργάτες : 25 ημερομίσθια (που αμείβονται με ημερομίσθιο)

Για όσους:

• Δεν έχουν εργαστεί όλο το διάστημα
  • Έχουν λάβει άδεια άνευ αποδοχών
  • Έχουν λάβει το εξάμηνο του ΟΑΕΔ
  • Έχουν λάβει αναρρωτική άδεια για τις ημέρες που λάμβαναν επίδομα ασθενείας

Ενώ υπολογίζονται: η άδεια τοκετού και λοχείας, οι σπουδαστικές άδειες εξετάσεων και η ειδική με γνωμάτευση ιατρού άδεια λουτροθεραπείας

Λαμβάνουν αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για τις ημέρες που απασχολήθηκαν από 01-Μαίου έως 31-Δεκεμβρίου ως εξής:

Για μισθωτούς : Μισθός Χ ημερολογιακές ημέρες / 237,5 (25*19/2) Χ 1,04166

Για ημερομίσθιους : Ημερομίσθιο Χ εργάσιμες ημέρες / 8 Χ 1,04166

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρει κάποια, κάθε πότε πληρώνει το ΙΚΑ τις αναρρωτικές άδειες??

Πληρωναν καθε 1 και 15 του μηνα ενω τωρα το εκαναν καθε 5 και 20 του μηνα.

Διαφημίσεις

Ναι εγω πληρωθηκα στις 5/11, 19/11 και σημερα 4/12(ασθενειες και σημερα το επιδομα κυοφοριας.

Οσο για το Δωρο , βεβαιως και πρεπει να πας! Απλα νομιζω οτι εχεις ενα περιθωριο καποιους μηνες(νομιζω τρεις).

Συμφωνα με οσα εγραψε ομως η Μαρκελα δεν θα παρω δωρο.

Επισης το 5 και 20 ειναι σχετικο γτ μου ειπαν την περασμενη βδομ οτι θα πληρωθω την αναρρωτικη στις 17/12. Εκτος κ αν το κανουν τωρα ετσι λογω γιορτων

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

καλη μου εγω εχω αδεια απο την πρωτη μερα που εμεινα εγκυος. δωρο πασχα πηρα ενα μερος απο την δουλεια μου και ενα μερος απο το ικα μιας και ξεκινησε η αδεια μου αρχες απριλη. για το δωρο χριστουγεννων μου ειπαν οτι μπορει να παει καποιος με το βιβλιαριο μου να το βγαλουν. μιας και γενναω μεχρι την αλλη βδομαδα θα παει ο αντρας μου να ασφαλισει το μωρακι και να το φτιαξει και αυτο. μου ειπαν οτι εχω 6 μηνες περιθοριο να παω παντως και οτι ισως αργησει λιγο να ξεκινησει η καταβολη δεδομενου οτι περισι το εδωσαν με την καινουρια χρονια. καλο ειναι να κανεις ενα τηλεφωνο πριν κανεις τον κοπο να πας μεχρι εκει μιας και εισαι εγκυουλα. επισης στο δικο μας εχουν χαρτι που λεει τα χρονικα διαστηματα που κανεις τα χαρτια σου ποτε γινεται η πληρωμη. μεχρι και την αποδειξη για γυαλια μυωπιας που κατεθεσα σε 17 μερες τα ειχα τα χρηματα στο λογαριασμο μου. Βασικα πιο πολυ ταλαιπωρηθηκα με τα πηγαινε ελα στη δουλεια παρα με το ικα την επιτροπη και τις παροχες... ευχομαι να σας πανε ολα καλα με τα παιδακια σας...

s-age.png

PBYUp2.png

Ναι πηγα σημερα εγω γιατι με βαλατε σε υποψιες και τελικα το δινουν το δωρο αλλα μονο ΑΝ το ζητησεις!!!Αν δεν πας να το ζητησεις στο τρωνε!!!

20/12 μου ειπαν οτι ανοιγουν οι λιστες και πρεπει να παω τοτε και να τους πω οτι πηγα για το δωρο χριστουγεννων.Μπορεις να το παρεις μεχρι 6 μηνες μετα λεει(εμενα το δωρο πασχα μου το φαγανε 168ευρω περασε το 6μηνο και δεν το ηξερα σημερα μου το ειπαν και κοντεψα να την δειρω εκει!!)).Τωρα αν καποια παει 20 του μηνα λενε δεν ξερουν ποτε θα το παρουν αλλα στην χειροτερη τον περιπτωσεων 05/01.

Αυτα!!!

καλημερα κοριτσια!!!!

επειδη δεν τα πιανω με την 1η μπορειτε να μου τα εξηγησετε???? εγω δουλευα απο 1/1 μεχρι 31/03 μετα απο 1/4 ημουν σε αναρωτηκη μεχρι 29/04 που μου την πληρωσε ο εργοδοτης....μετα απο 1 /05 μεχρι κ 26/05 απλη αναρωτικη κ μετα πηρα τισ 120 μερες που δικαιουμουν (λοχειας- τοκετου) τι θα πληρωθω???? απο τον εργοδοτη δεν δικαιουμε τπτ???? για δωρο πασχα δεν ηξερα τπτ οτι μο εδωσε ο εγοδοτης μονο.......δωρο χριστουγεννων δικαιουμαι απο το ικα μονο???? τα νευρα μου με το κολοκρατος αμα δεν ξερεις τι σου γινεται στα τρωνε ολααααααα

αχ αμα ξερει καμια ας μου πει κ εμενα της καημενης.............

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολύ!

Είμαι σε αναρρωτική από 17/10 και μέχρι σημερα δεν μου λεχουν βάλει τα λεφτά. Πήγα στο Διευθυντή του ΙΚΑ σήμερα και μου είπε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει από την κατάθεση του ΑΠΔ του εργοδότη και πρέπει να μιλήσουν αζίτους. Μου είπε να πάω τη Δευτέρα να δω τί θα έχουν κάνει.

Εν τω μεταξύ η αναρρωτική ου έχει τελειώσει από τις 30/11 και λόγω της απεργίας των ιατρών του ΙΚΑ δεν μπορώ ούτε να γράψω άδεια, ούτε να περάσω επιτροπή!!!! Μου είπαν όταν ανοίξουν τότε θα τα γράψουν αναδρομικά!!!! Αποτέλεσμα είναι ότι ούτε με το δώρο Χριστουγέννων μπορώ να πάρω το ποσό που θα αναλογούσε!!

Χ Α Ο Σ !!!!

Ευτυχώς που λόγω εγκυμοσύνης με εξυπηρετούν αμέσως!!!

:)

Irthate epitelous !!!!!!iEMZp3.png

καλημερα κοριτσια!!!!

επειδη δεν τα πιανω με την 1η μπορειτε να μου τα εξηγησετε???? εγω δουλευα απο 1/1 μεχρι 31/03 μετα απο 1/4 ημουν σε αναρωτηκη μεχρι 29/04 που μου την πληρωσε ο εργοδοτης....μετα απο 1 /05 μεχρι κ 26/05 απλη αναρωτικη κ μετα πηρα τισ 120 μερες που δικαιουμουν (λοχειας- τοκετου) τι θα πληρωθω???? απο τον εργοδοτη δεν δικαιουμε τπτ???? για δωρο πασχα δεν ηξερα τπτ οτι μο εδωσε ο εγοδοτης μονο.......δωρο χριστουγεννων δικαιουμαι απο το ικα μονο???? τα νευρα μου με το κολοκρατος αμα δεν ξερεις τι σου γινεται στα τρωνε ολααααααα

αχ αμα ξερει καμια ας μου πει κ εμενα της καημενης.............

Δικαιούσαι και από τον ΙΚΑ και από τον ΟΑΕΔ. Δεν είμαι σίγουρη αν παίρνεις και από τον εργοδότη.

Πάντως πας στο ΙΚΑ φτιάχνεις τα χαρτιά για την αναλογία και τους ζητάς να σου δώσουν βεβαίωση για να την πας στον ΟΑΕΔ, ώστε να αποδεικνύεται το ποσό που πήρες από εκεί.

δηλ απο τον εργοδοτη τπτ.... φτου.....

και υπαρχει προθεσμεια στον οαεδ??? γιατι στο ικα λετε να παμε μετα τις 20 του μηνα..... μην χασω την αλλη προθεσμια!!!!

δηλ απο τον εργοδοτη τπτ.... φτου.....

και υπαρχει προθεσμεια στον οαεδ??? γιατι στο ικα λετε να παμε μετα τις 20 του μηνα..... μην χασω την αλλη προθεσμια!!!!

Για το δικο σου θεμα που ειχες την αδεια κυοφοριας και λοχειας μες στο καλοκαιρι δεν ειμαι σιγουρη αν δικαιουσαι κανονικο δωρο απο τον εργοδοτη και καθολου απο το ικα! Απ οτι θυμαμαι στη δουλεια μας ειχαν πει σε καποια σεμιναρια πως η περιπτωσ εγκυμοσυνης υπολογιζεται διαφορετικα για το δωρο απο την απλη ασθενεια.

Οσο για το δωρο απο την ασθενεια κι εγω οταν ηταν για λιγες ημερες δεν πηγαινα να τα ζητησω( μιλαω για 5-10 μερες). Τωρα ομως ειναι πολλα και δεν τα χαριζω...

η αδεια λοχειας και κυοφοριας μετρουν κανονικα σαν εργασιμες και τις πληρωνεσαι απο τον εργοδοτη!Το δωρο πασχα παει το εχασες θα επερνες κατι απο το ικα αλλα ειναι μεχρι 6 μηνες μετα οποτε στα φαγανε οπως φαγανε και τα δικα μου!!!Αν εισαι στο 6μηνο του οαεδ θα το παρεις απο εκει το δωρο...καλα θα κανεις ομως να πας μια βολτα στο ικα να δεις αν δικαιουσε τπτ και μετα στον οαεδ να εισαι σιγουρη οτι θα τα παρεις τα λεφτα σου γιατι τα τρωνε για την πλακα!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολύ!

Είμαι σε αναρρωτική από 17/10 και μέχρι σημερα δεν μου λεχουν βάλει τα λεφτά. Πήγα στο Διευθυντή του ΙΚΑ σήμερα και μου είπε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει από την κατάθεση του ΑΠΔ του εργοδότη και πρέπει να μιλήσουν αζίτους. Μου είπε να πάω τη Δευτέρα να δω τί θα έχουν κάνει.

Εν τω μεταξύ η αναρρωτική ου έχει τελειώσει από τις 30/11 και λόγω της απεργίας των ιατρών του ΙΚΑ δεν μπορώ ούτε να γράψω άδεια, ούτε να περάσω επιτροπή!!!! Μου είπαν όταν ανοίξουν τότε θα τα γράψουν αναδρομικά!!!! Αποτέλεσμα είναι ότι ούτε με το δώρο Χριστουγέννων μπορώ να πάρω το ποσό που θα αναλογούσε!!

Χ Α Ο Σ !!!!

Ευτυχώς που λόγω εγκυμοσύνης με εξυπηρετούν αμέσως!!!

:)

και εγω στην ιδια κατασταση εχει ληξει η αναρωτικη μου 26/11 και εχω ακομα 15 μερες πριν βγω σε αδεια κυοφοριας που θα τις γραψω ΟΤΑΝ και ΑΝ ανοιξουν και τελειωσουν οι απεργιες...οπως και να χει την πληρωμη 20/12 την χασαμε γιατι μεχρι 13/12 δεν θα εχει γιατρους οποτε ας ελπισουμε να ανοιξουν ετσι ωστε να τα παρουμε 05/01!!!ΧΑΟΣ οπως το λες!!!

Στη δουλεια μου μου ειχαν πει πως δεχονται χαρτι γιτρου δημοσιου απο οπιαδηποτε ειδικοτητα στο ικα. Μπορεις δηλαδη να πας σε γιατρο νοσοκομειου και να στο γραψει ή να βρεις καποιο στο ελενα ή αλεξανδρα . Με αυτο το χαρτι θα πας στο ικα να σου δωσουν ενα α΄λο χαρτι που συμπληρωνει ο εργοδοτης(ισως να μπορεις να το βρεις και στο internet στο site του ικα) και μετα πας στις παροχες και προχωρανε κανονικα την διαδικασια για το επιδομα κυοφοριας τουλαχιστον.

Στη δουλεια μου μου ειχαν πει πως δεχονται χαρτι γιτρου δημοσιου απο οπιαδηποτε ειδικοτητα στο ικα. Μπορεις δηλαδη να πας σε γιατρο νοσοκομειου και να στο γραψει ή να βρεις καποιο στο ελενα ή αλεξανδρα . Με αυτο το χαρτι θα πας στο ικα να σου δωσουν ενα α΄λο χαρτι που συμπληρωνει ο εργοδοτης(ισως να μπορεις να το βρεις και στο internet στο site του ικα) και μετα πας στις παροχες και προχωρανε κανονικα την διαδικασια για το επιδομα κυοφοριας τουλαχιστον.

δλδ αν πας στις παροχες χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο μπορεις να παρεις τα επιδοματα ? δεν πρεπει να πας σε γιατρο του εοππυ ?

Γιατι στην δουλεια δεχονται και χαρτι απο ιδιωτη απλα δεν σε πληρωνουν το θεμα ειναι οι παροχες του ικα αν το δεχονται.

δλδ αν πας στις παροχες χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο μπορεις να παρεις τα επιδοματα ? δεν πρεπει να πας σε γιατρο του εοππυ ?

Γιατι στην δουλεια δεχονται και χαρτι απο ιδιωτη απλα δεν σε πληρωνουν το θεμα ειναι οι παροχες του ικα αν το δεχονται.

Ούτως ή άλλως ο εργοδότης σε πληρώνει για τις πρώτες 25 ημέρες αναρρωτικής. Μετά δε σε πληρώνει. Γι' αυτό σε καλύπτει και το χαρτί του ιδιώτη. Για τις παροχές του ΙΚΑ θα ρωτήσω τη Δευτέρα που θα πάω στο Διευθυντή τί γίνεται τώρα που οι ιατροίθ του ΕΟΠΥΥ απεργούν.

Ούτως ή άλλως ο εργοδότης σε πληρώνει για τις πρώτες 25 ημέρες αναρρωτικής. Μετά δε σε πληρώνει. Γι' αυτό σε καλύπτει και το χαρτί του ιδιώτη. Για τις παροχές του ΙΚΑ θα ρωτήσω τη Δευτέρα που θα πάω στο Διευθυντή τί γίνεται τώρα που οι ιατροίθ του ΕΟΠΥΥ απεργούν.

οταν μαθεις πες μας και εμας!!θενκς

Εγώ σήμερα πήρα το ΙΚΑ Καβαλας που ανήκω & μου είπαν ότι θα μου γράψει η μαία το χαρτί και θα πάρω υπογραφή από τον Διευθυντή του ΙΚΑ γιατί η απεργία συνεχίζεται & δεν υπάρχει σωτηρία να πάρουμε χαρτί αλλιώς..Θα γεννήσω & ακόμη θα περιμένω να μου γράψουν την άδεια..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εγώ σήμερα πήρα το ΙΚΑ Καβαλας που ανήκω & μου είπαν ότι θα μου γράψει η μαία το χαρτί και θα πάρω υπογραφή από τον Διευθυντή του ΙΚΑ γιατί η απεργία συνεχίζεται & δεν υπάρχει σωτηρία να πάρουμε χαρτί αλλιώς..Θα γεννήσω & ακόμη θα περιμένω να μου γράψουν την άδεια..

Ονειρακι , υπογραφη απο τον διευθυντη του ικα εκει που ειναι οι παροχες εννοεις?? Την υπευθυνη δηλωση του εργοδοτη ποιος θα στην δωσει ??

Ονειρακι , υπογραφη απο τον διευθυντη του ικα εκει που ειναι οι παροχες εννοεις?? Την υπευθυνη δηλωση του εργοδοτη ποιος θα στην δωσει ??

Ναι ακριβώς. Από αυτούς θα πάρω το χαρτί αλλά το θέμα δεν είναι ο εργοδότης όσο ότι οι γιατροί απεργούν & δεν υπογράφουν

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ναι ακριβώς. Από αυτούς θα πάρω το χαρτί αλλά το θέμα δεν είναι ο εργοδότης όσο ότι οι γιατροί απεργούν & δεν υπογράφουν

εγω τους πηρα τηλ και μου λενε χωρις χαρτι απο γιατρο του ΕΟΠΠΥ δεν γινεται...και λεω ακομα και αν ειναι απο δημοσιο ? οχι λεει οταν τελειωσει η απεργια θα πληρωθειται...λεω θα εχω γεννησει μεχρι τοτε , λεει αν γεννησετε με το πιστοποιητικο γεννησεως θα παρετε και το κυοφοριας...ακου δλδ!!!

εγω τους πηρα τηλ και μου λενε χωρις χαρτι απο γιατρο του ΕΟΠΠΥ δεν γινεται...και λεω ακομα και αν ειναι απο δημοσιο ? οχι λεει οταν τελειωσει η απεργια θα πληρωθειται...λεω θα εχω γεννησει μεχρι τοτε , λεει αν γεννησετε με το πιστοποιητικο γεννησεως θα παρετε και το κυοφοριας...ακου δλδ!!!

Μίλησες με ποιον?Με τις παροχές?Εγώ τηλ στο κέντρο μάνας & μίλησα με την μαία. Το έχουν ρυθμίσει προφανώς έτσι γιατί τι θα γίνει δηλ αν οι απεργείες κρατήσουν δύο μήνες?Πλάκα μας κάνουν??

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...