Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ;;;

Recommended Posts

Ελπίζω να άνοιξα το θέμα στη σωστή ενότητα... Μήπως ξέρετε πόσο στοιχίζουν το μήνα τα μαθήματα αυτοάμυνας για παιδιά;:confused:

Α! Και πόσες φορές τη βδομάδα είναι;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Pashalitsa (μες στο μυαλό μου ήσουν μ' αυτό το θέμα?), απ' ότι έχω ακούσει είναι 30-50 ευρώ τον μήνα (όπου σε πιάσουν μάλλον) και ικανοποιητική συμμετοχή θεωρείται 2-3 φορές την εβδομάδα.

Αυτό όμως που με μπερδεύει (γιατί ψάχνομαι κι εγώ για τον γιο μου) είναι η διαφοροποίηση στις τεχνικές : με ποιά κριτήρια διαλέγουμε (αν δεν έχει συγκεκριμένη προτίμηση το παιδί) π.χ. τζούντο κι όχι τ' άλλα? Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα (ή και μειονεκτήματα) της κάθε "μεθόδου"? Παίζει ρόλο στην επιλογή μας - η σωματική διάπλαση του παιδιού, η προσωπικότητά του?

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω...

Ευχαριστώ για την απάντηση! Καμιά άλλη μανούλα ξέρει να μας διαφωτίσει;:D

Εγώ δεν ξέρω πολλά από πολεμικές τέχνες εκτός από το ότι είναι ένας αρκετά καλός τρόπος εκγύμνασης του σώματος πράγμα που είναι και το κύριο ζητόυμενο για εμάς...

λοιπον,

οταν ημουν μικρη εκανα μαθηματα ζιου ζιτσου.

αυτο που θυμαμαι καλα ειναι πως βασικα η φιλοσοφια του αθληματος ειναι η πολυ κοντινη θεση αμυνας κ ριψης του αντπιπαλου απο χαμηλη θεση. οπως τον περιορισμο της κινησης του επερχομενου θυτη, με κλεισιμο (σπασιμο) του ποδιου, με παμπολους τροπους. κ κυριως χρησημοποιεις τα κατω ακρα, σαν θυμα. τουλαχιστον μεχρι αυτο το σταδιο ειχα φτασει εγω... κ εδιναν οι δικοι μου, (σε μια σχολη στη κυψελη) τοοοτε γυρω στα 5000.

αργοτερα εκανα την αποπειρα μετα απο παροτρυνση γνωστου μας (καλη του ωρα οπου κ αν ειναι), να παρακολουθησω (σαν θεατης) μαθηματα τζουντο στον πανελληνιο (γυρω στα 14 τοτε).

δεν μου αρεσε η φιλοσοφια. θες οτι ειδα πολυ ασχημες ρηψεις με τη πλατη κ σου κοβοταν η ανασα? θες οτι πρεπει μαλλον να εισαι πολυ δυνατος στη σωματικα διαπλαση, για να ανταπεξελθεις στην επιθεση? ενω εγω ειχα συνηθισει μια αλλη νοοτροπια? αυτη του γολιαθ με τον δαυιδ, που ο αδυνατος νικαει παρα πολυ ευκολα κ ανετα? μπορει:wink:.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Πανε 3,5 χρονια τωρα ταεκβοντο .

Το ποσο θα πληρωνεις ειναι καθαρα θεμα σχολης (εμεις δινουμε 90 ευρω και για τις 3 το μηνα) Οι πιο συνηθισμενες τιμες ειναι 40-50 ευρω το μηνα (κι εμας 40 ειναι...αλλα εχουμε και εκπτωση)

Θα ψαξεις πρωτα στο δημο σου ..γιατι πχ ξερω στο δημο αχαρναι εχουν ταεκβοντο και δινουν ενα γελιο ποσο καθε τριμηνο .

Δεν ξερω γι αλλες πολεμικες τεχνες τι γινεται...αλλα να ξερεις οτι και οι εξετασεις που δινουν περιπου 2 φορες το χρονο κοστιζουν και μαλιστα οσο αναβαινει η ζωνη..τσουζουν...

υπαρχουν κ κατι σχολες, οι λεγομενες street fighting.

σε μαθαινουν διαφορες λαβες κ τετοια.

βασικα η φιλοσοφια σε περιτωση επιθεσης ειναι χτυπαω κ τρεχω να σωθω.

το θεμα ειναι κ το τι οπλο κουβαλαει ο καθενας που προσπαθεις να αμυνθεις.

Πανε 3,5 χρονια τωρα ταεκβοντο .

Το ποσο θα πληρωνεις ειναι καθαρα θεμα σχολης (εμεις δινουμε 90 ευρω και για τις 3 το μηνα) Οι πιο συνηθισμενες τιμες ειναι 40-50 ευρω το μηνα (κι εμας 40 ειναι...αλλα εχουμε και εκπτωση)

Θα ψαξεις πρωτα στο δημο σου ..γιατι πχ ξερω στο δημο αχαρναι εχουν ταεκβοντο και δινουν ενα γελιο ποσο καθε τριμηνο .

Δεν ξερω γι αλλες πολεμικες τεχνες τι γινεται...αλλα να ξερεις οτι και οι εξετασεις που δινουν περιπου 2 φορες το χρονο κοστιζουν και μαλιστα οσο αναβαινει η ζωνη..τσουζουν...

αφροδιτη να σε ρωτησω, ισχυει αυτο που ειχαν καποιες σχολες κ παλιοτερα?

ασπροκοκκινη,

ασπρομπλε,

ασπροκαφε (ζωνη) κτλ?

Στο ταεκβοντο ειναι

1.ασπρη

2.ασπρη-κιτρινη

3.κιτρινη

4.κιτρινη-πρασινη

5.πρασινη

6.πρασινη-μπλε

7.μπλε

8.μπλε-κοκκινη

9.κοκκινη

10.κοκκινη-μαυρη

11.μαυρη

υπαρχουν κ κατι σχολες, οι λεγομενες street fighting.

σε μαθαινουν διαφορες λαβες κ τετοια.

βασικα η φιλοσοφια σε περιτωση επιθεσης ειναι χτυπαω κ τρεχω να σωθω.

το θεμα ειναι κ το τι οπλο κουβαλαει ο καθενας που προσπαθεις να αμυνθεις.

Βασικα περα απ αυτα που μαθαινουν ο δασκαλος τους ,τους μαθαινει διαφορα ''κολπακια'' για αμυνες..τι πρεπει δλδ να κανουν αν καποιος ερθει απο πισω... και κρατα μαχαιρι ή αν τους πιασει απ το λαιμο κτλ....

Διαφημίσεις

Αφροδίτη, τυχαία το διαλέξατε το ταεκβοντο? Νομίζεις πλέον από την εμπειρία σου ότι υπερτερεί έναντι άλλων πολεμικών τεχνών?

Τζίνι, τι είναι το ζιου ζιτσου? Εντάσσεται π.χ. στο καράτε?:confused: Συγνώμη αν ρωτάω βλακείες - είμαι άσχετη η γυναίκα.:cool:

Αφροδίτη, τυχαία το διαλέξατε το ταεκβοντο? Νομίζεις πλέον από την εμπειρία σου ότι υπερτερεί έναντι άλλων πολεμικών τεχνών?

Τζίνι, τι είναι το ζιου ζιτσου? Εντάσσεται π.χ. στο καράτε?:confused: Συγνώμη αν ρωτάω βλακείες - είμαι άσχετη η γυναίκα.:cool:

οχι. καμια σχεση με καρατε.

πολεμικη τεχνη ειναι, εξισου εκ της ιαπωνιας προερχομενη.

βασικα αυτο που μπορεις να κανεις παρα πολυ ευκολα με το ζιου ζιτσου, ειναι να αφοπλισεις τον επιτιθεμενο απο πολυ χαμηλη θεση (πεφτεις κ ''επιτηδες'' κ αν εχεις τραυματιστει πραγματικα), ακομα κ αν εχει μαχαιρι.

κ να νικησεις σε ντετε χρονο πολυ μεγαλυτερο σωματικα αντιπαλο.

Και το αι κι ντο είναι πολύ ενδιαφέρον!!

Εκεί δεν είναι θέμα δύναμης ,αλλά τεχνικής!

Μα λιγο πολυ τα πιο πολλα εχουν να κανουν με τεχνικη ...(αλλιως δεν θα ηταν αυτοαμυνα...θα ηταν χαμενη μια κοπελιτσα 50 κιλα μπροστα σ εναν αντρα 80 κιλα )

Βασικα το ταεκβοντο ειναι και ολυμπιακο αθλημα (τα πιο πολλα δεν ειναι).

Βεβαια εδω που ειμαστε δεν υπηρχε τιποτα αλλο σε σχεση με ''καρατε'' γιατι κι εγω (ασχετα αν το ζητησε η μικρη μονη της) για αυτοαμυνα ηθελα να τις παω.

Σκεψου δεν εχει κατι αλλο ..αλλα εχει 2 σχολες ταεκβοντο.Οποτε δεν διαλεξαμε ακριβως...

Οποτε τι γνωμη μου δεν θα την εκφερω σωστα οπως και οι πιο πολλοι..γιατι ο καθενας θα υποστηριξει την δικη του τεχνικη .Ο πιο σωστος θα ηταν καποιος που εχει κανει καποια αυτα ....οποτε αυτος θα ειναι πιο σωστος.

Ξερω μονο (αλλα μου το εχουν πει αλλοι..οποτε ισως να ειναι και λαθος....) οτι στο τζουντο πχ υπερεχεις να εχεις μεγαλυτερο σωματικο βαρος...ενω αντιθετα στο ταεκβοντο θελουμε οι αθλητες να μην εχουν μεγαλο σωματικο βαρος.(και καθως εχω και κοριτσια..εγω τζουντο δεν θα τα πηγαινα)

Διαφημίσεις

O γιος μου πηγαίνει τζούντο από τα 5 του . Είναι το πρώτο ολυμπιακό άθλημα , δεν μαθαίνουν να χτυπάνε αλλά πιο πολύ να χρησιμοποιούν τη δύναμη του άλλου για να τον νικήσουν , είναι "ευγενικό" άθλημα . Στις μικρές δε ηλικίες τους μαθαίνουν πως να πέφτουν , τους μιλάνε για τη φιλοσοφία ,είναι ιδανικό . Πρέπει να βρείς όμως σύλλογο που να είναι αναγνωρισμένος από την ομοσπονδία , http://www.hjf.gr/fed3.php . Το κόστος είναι ανάλογα με τον σύλλογο , εγω πληρώνω 55? που θεωρώ πάρα πολλά , κοιτάζω και αλλού ( αν έχει κανεις πρόταση για βόρεια προάστεια ....) αλλά είναι και πολύ καλοί οι εκπαιδευτές εκεί οπότε ...

Υπολόγισε και ένα ποσό εφάπαξ εγγραφή στο σύλλογο , 50-65? τη στολή ( που θα πάρεις αρκετά μεγαλύτερη για να την έχεις 2 χρόνια ) και ένα ποσό 20-40? ανάλογα με το νταβατζιλίκι του γυμναστηρίου για την απόκτηση ζώνης κάθε χρόνο ( κάθε χρόνο παίρνεις και από "μισή" ζώνη )

Επίσης "μη άγριο" είναι και το kung-fu , έτσι τουλάχιστον μου έχουν πει .

αυτά , ελπίζω να βοήθησα λίγο

. Πρέπει να βρείς όμως σύλλογο που να είναι αναγνωρισμένος από την ομοσπονδία , http://www.hjf.gr/fed3.php .

Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι πληροφορίες που μας έδωσες και ιδιαίτερα τα links - τα μελετάω.

Ευχαριστούμε πολύ!

υ.γ. Τζίνι, φίλος που έχει ασχοληθεί με το όλο θέμα... μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για το ζιου ζιτσου αλλά μάλλον γι' αργότερα! Είδωμεν...

Ο γιος μου φέτος θα αρχίσει Aikido. Είναι γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη, λιγότερο γνωστή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα. Εμείς τη γνωρίσαμε από γνωστό, αρκετά ψαγμένο και μας άρεσε επειδή δίνει σημασία στην πειθαρχία του σώματος και οι τεχνικές αφορούν την χρησιμοποίηση της δύναμης του αντιπάλου εναντίον του. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντιπάλου, μπορεί να τον αντιμετωπίσεις με τις κατάλληλες κινήσεις. Γενικά ως φιλοσοφία είναι κατά της βίας, -όπως και οι περισσότερες πολεμικές τέχνες, μη βλέπετε πώς της κατάντησαν στα γυμναστήρια-, και επειδή δεν είναι τόσο διάσημη, γίνεται ακόμα λίγους και καλούς δασκάλους. Είναι κατάλληλη για παιδιά γιατί δεν έχει ιδιαίτερη καταπόνηση του μυοσκελετικού τους. Αν θέλετε να πάρετε μία ιδέα είναι η τέχνη του Στίβεν Σιγκάλ στις ταινίες του. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε στο www.aikidokobukan.gr που θα πάμε εμείς, αλλά ξέρω ότι υπάρχει μία πολύ καλή σχολή στο Πειραιά, στον Άγιο Δημήτριο και αλλού. Ξέχασα το σπουδαιότερο, τα δίδακτρα στη σχολή αυτή είναι 45 ευρώ το μήνα για 3 φορές την εβδομάδα.

Όποια πολεμική τέχνη και να διαλέξετε, φροντίστε να είναι στο μάθημα παιδιά παρόμοιας ηλικίας και σωματικής κατασκευής, γιατί οι τραυματισμοί είναι πιθανοί, αν κάνουν 5χρονα και 10 χρονα μαζί... _το λέω από προσωπική μου εμπειρία-

Επίσης από κάποια φάση και μετά, κάνουν παράλληλα και ασκήσεις με σπαθί (ξύλινο) και τα μικρά τρελαίνονται.

Αντιγράφω από το παραπάνω site που αναφέρει η milu

Χαρακτηριστικό του ωστόσο είναι ότι δεν γίνονται αγώνες στην συγκεκριμένη πολεμική τέχνη γι αυτό και δεν αποτελεί ολυμπιακό άθλημα. Ο λόγος είναι ότι ο δημιουργός του, δεν ήθελε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα μεταξύ ασκούμενων. Στόχος του ήταν ο καθένας από εμάς να μάχεται κατά του κακής πλευράς του εαυτού του. Να βρίσκει μέσω της τέχνης αυτής την αρμονία και τη γαλήνη. Άλλωστε όπως προστάζει και η φιλοσοφία της τέχνης, κανείς δεν κάνει επίθεση, γι αυτό και δεν υπάρχουν αγώνες. Ακόμα και στην περίπτωση της επίθεσης ο Ουεσίμπα ήθελε να προστατεύσει εκτός από το θύμα και τον επιτιθέμενο από τον τραυματισμό!

Στις μέρες μας η αστυνομία της Ιαπωνίας αλλά και όχι μόνο, ακόμη και αστυνομίες άλλων κρατών εκπαιδεύουν τους αξιωματικούς τους βασιζόμενες στις τεχνικές του Αϊκίντο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...