Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σιδηροπενική αναιμία

Recommended Posts

διαγνώσθηκε στο γιο μου σιδηροπενική αναιμία. έχει αιματοκρίτη 35,2 χαμηλό όγκο αίματος και σίδηρο 17. η φερριτίνη του είναι η μόνη καλή. παίρνει σίδηρο από τις 13 του μήνα και θα συνεχίσουμε για 3 μήνες. μετά θα επαναλάβουμε τις εξετάσεις.

έχω ραντεβού με τον παιδίατρο μέσα στην εβδομάδα αλλά θέλω να μου πείτε αν γνωρίζετε οτιδήποτε. θα έχει μια ζωή αναιμία??

Διαφημίσεις

δεν ειμαι κ πολυ του θεματος αλλα να κανει την θεραπεια κ σε 3 μηνες θα ξερεις ακριβως για το αν θα εχει στο μελλον :!: ακομη ειναι νωρις για να ανυσηχεις αδικα :D σου ευχομαι ολα να πανε καλα

σου εστειλα κ πμ :cool:

ναι το ξέρω. μου είπε η μητέρα μου χθες το βράδυ ότι κι εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα όταν ήμουν μωρό. μου έδιναν σίδηρο και μετά ήταν όλα οκ.

ομολογώ ότι πήρα λίγο θάρρος.

Διαφημίσεις

Vagia κοπελα μου δεν εχω εμπειρια να σου πω για παιδακι με σιδηροπενικη αναιμια αλλα εχω την εμπειρια απο μενα...Εγω παντα ειχα χαμηλο αιματοκριτη και ετσι αποφασισα να κανω την εξεταση για στιγμα μεσογειακης αναιμιας οπου βγηκε οτι δεν ειμαι φορεας αλλα εχω σιδηροπενικη αναιμια δηλαδη ελλειψη σιδηρου..Ετσι ακολουθησα αγωγη για τρεις μηνες και το σιδηρο ηρθε στα ισα του...Μετα απο κανενα χρονο ειχα την ιδεα οτι στο λουσιμο μου πεφτουν αρκετες τριχες ετσι πηγα σε δερματολογο και εκανα παλι εξετασεις για σιδηρο οπου παλι ειναι πολυ χαμηλο..Ξανα εγω αγωγη...αλλα οχι οτι γινοταν και κατι μου να με ενοχλει..Τωρα στην αρχη της εγκυμοσυνης παλι ειχα χαμηλο σιδηρο (οχι τοσο πολυ ομως) και παλι πηρα καποια χαπακια..Απλα θελω να σου πω οτι η σιδηροπενικη αναιμια ειναι απλα ελειψη σιδηρου και οχι μια αναιμια που μενει στο αιμα...Με τήν καταλληλα αγωγη θεραπευεται...

Μεγάλη προσοχή οταν του δίνεις τον σίδηρο να μην εχει πιει ή φαει κατι γαλακτοκομικο πριν ή μετα, το ασβέστιο καταστρεφει τον σιδηρο.

Και το καλύτερο είναι να πινει τον σίδηρο μαζί με πορτοκαλάδα.

Επίσης έχε υπόψη σου ότι η λήψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα (ή το αντίθετο) και τα κόπρανα θα έχουν σκούρο χρώμα, να μην ανησυχήσεις, μόλις σταματήσει τη λήψη θα σταματήσουν και αυτά.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μεγάλη προσοχή οταν του δίνεις τον σίδηρο να μην εχει πιει ή φαει κατι γαλακτοκομικο πριν ή μετα, το ασβέστιο καταστρεφει τον σιδηρο.

προσπαθώ να του δίνω το σίδηρο 2 ώρες πριν το γάλα ή 2 ώρες μετά το γάλα.

Και το καλύτερο είναι να πινει τον σίδηρο μαζί με πορτοκαλάδα.

Επίσης έχε υπόψη σου ότι η λήψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα (ή το αντίθετο) και τα κόπρανα θα έχουν σκούρο χρώμα, να μην ανησυχήσεις, μόλις σταματήσει τη λήψη θα σταματήσουν και αυτά.

αυτό για την πορτοκαλάδα δεν το ήξερα. ευχαριστώ. ευτυχώς δυσκοιλιότητα δεν έχει προς το παρόν αλλά ένα χρωματάκι το έχει. αυτό το ήξερα γιατί και στις 2 εγκυμοσύνες και στο θηλασμό μου έπαιρνα κι εγώ σίδηρο

Διαφημίσεις

σε μικρη ηλικια ειχα εμφανισει κι εγω σιδηροπενικη αναιμια, ηταν κληρονομικο και ειχε και η μαμα μου.

με σιδηρο για περιπου ενα χρονο ηρθε στα φυσιολογικα ορια..

μην ανησηχεις, θα επανελθει, απλα θα πρεπει να προσεχει αρκετα τη διατροφη του..

τωρα στα 30 μου αν για καιρο κανω κακη διατροφη νιωθω απλα μια αδυναμια αλλα το καταλαβαινω και με λιγη προσοχη ειναι ολα οκ.. :)

Συμφωνώ με τα κορίτσια..Κι εγώ σιδηροπενική αναιμία από πολύ μικρή ως και σήμερα.. θέλει όπως είπαν προσοχή στη διατροφή...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

• 3 years later...

βαγια μου εγω το καταλαβα οταν ημουν 18 μην τρελενεστε δεν ειναι ακριβως αναιμια αυτο..η σιδηροπηνικη αναιμια ειναι απλα οτι δεν εχει αποθηκες σιδηρου..εγω ξεκινησα με αιματοκριτη 19 και εφτασα στο 42 με δυο ενεσεις στην αρχη β12 (υδροξοκομβαλαμινη) και μετα μια το χρονο και ειχα στεθερα 40-41 τωρα λογω εγκυμοσυνης τρελενεται λιγο αλλα ολα φτιαχνονται..

• 8 months later...
  • 2 months later...

εγω παλι εχω σιδηροπενικη αναιμια αλλα ο αιματοκριτης μου ειναι 38-39, αλλα ο σιδηρος και η φερριτινη ειναι χαμηλα και παιρνω δυο φορες το χρονο σιδηρο για 3 μηνες και φελισιν ανα διαστηματα οταν πεφτουν οι αποθηκες. στις εγκυμοσυνες μου επεφτε πολυ ο αιματοκριτης μεχρι 25 εχει φτασει. κι ο αντρας μου που εχει στιγμα και χαμηλο αιματοκριτη περνει φελισιν 1-2 φορες το χρονο για ενα μηνα.

και τα παιδια μου χαμηλο σιδηρο εχουν η μεγαλη εχει στιγμα για το μπεμπη δεν καναμε εξετασεις αλλα εχει κι αυτος χαμηλο αιματοκριτη και σιδηρο.

Διαφημίσεις