Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοκα κόλα

Recommended Posts

Τι μπορεις να κανεις με την κόκα κολα εκτος απ΄το να την πιεις...

Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα:

Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca - Cola την λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:

Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca - Cola

Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρία του αυτοκινήτου από την διάβρωση:

Ρίξτε ένα κουτάκι Coca- Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:

Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca - Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:

Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca - Cola /Pepsi θα βo ηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.

Και πληρώνουμε γι' αυτό!

Σωστά?

Πληροφοριακά:

Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή για να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.

Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?

Το αντίκτυπο?

Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 37ο για τη λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στ ο αίμα απ ' όπου διοχετεύονται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:

Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιει την περισσότερη Coke ? " Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονώσεως. Από τότε, ο πρύτανης απα γόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από το θάνατό μας.

Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας όπου καταλήγει!

Και για τα κουτακια...

Μια γυναίκα πήγε με το σκάφος της για μια διήμερηεκδρομή.

Πήρε μαζί της μερικά κουτάκια αναψυκτικών τα οποία και άφησε στο

ψυγείο του σκάφους. Την δεύτερη ημέρα της εκδρομής την μετέφεραν

επειγόντως στο νοσοκομείο απευθείας στην εντατική μονάδα. Πέθανε δύο

ημέρες αργότερα....

Η αυτοψία έδειξε ότι πέθανε από Leptospirosis. Μετά από διάφορες

εξετάσεις βρήκαν ότι τα κουτάκια των αναψυκτικών είχαν μολυνθεί από

ούρα αρουραίων, ίχνη των οποίων βρέθηκαν αποξηραμένα στο στόμιο των

κουτιών και τα οποία περιέχουν επικίνδυνα τοξικά και άλλες

δηλητηριώδες ουσίες. Προφανώς η άτυχη γυναίκα δεν χρησιμοποίησε

ποτήρι η καλαμάκι για να καταναλώσει το αναψυκτικό της, αλλά το ήπιε

απευθείας από το κουτί.

Τα κουτιά των αναψυκτικών συνήθως αποθηκεύονται σε αποθήκες και στη

συνέχεια μεταφέρονται με φορτηγά στα σημεία πώλησης όπου και

τοποθετούνται στα ψυγεία ή ράφια καταστημάτων, χωρίς ασφαλώς να

πλένονται. Μελέτες της NYCU, έδειξε ότι η επιφάνεια των κουτιών

αυτών, είναι πιο μολυσμένα και από δημόσιες τουαλέτες, γεμάτο από

μικρόβια και βακτηρίδια.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, πλένεται καλά τα κουτάκια των αναψυκτικών πριν τα

βάλετε στο στόμα σας και ίσως έτσι προλάβετε άλλα θανατηφόρα επεισόδια.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Sorry, dora, αλλα κι'αυτο φαινεται να είναι hoax, και μάλιστα απο το 1999...(η αναφορά στο το δήθεν "πειραμα στο Δελχι πριν 2 μηνες" υπάρχει απο το 2000....) Για δείτε:

http://urbanlegends.about.com/library/bl_coca_cola.htm

Εντάξει, δε λέω ότι οι CocaCola Και τα συναφη είναι εντελώς αθώα, αλλά ας μην τρομοκρατούμαστε με παλιές φάρσες....

βγήκε επίσης ένα τέτοιο που λέει ότι παιδί πέθανε μετά απο ταυτόχρονη κατάποση κοκακόλα λαιτ και μέντος -

εάν δεν ξέρετε το αποτέλεσμα, ο συνδυασμός προκαλεί κάποιου είδους έκρηξη σαν ηφαίστειο -

και βασικα αυτό που μπορεί να συμβεί έιναι κάποιος να κάνει εμετό με συντριβάνι,,,,... αλλά όχι να πεθάνει.

(τρομοκράτησε όμως όλους τους γονείς!!!! )

απλώς γράψτε στο utube mentos coke και θα δείτε πολλά βίντεο σχετικά.

http://www.youtube.com/watch?v=Vbv-7hnngWI

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

σχετικά με τα συντριβάνια τα κανονικά που τα κάνουν show ε , όχι με εμετό.... σόρρυ!

R.I.P. Michael Jackson.

Το ειδα το βιντεακι. Φανταζομαι οτι θα μπορουσε καλλιστα ενα παιδι να πνιγει από εναν τετοιο εμετο. Εδω μπορει να πνιγει με εναν κανονικο εμετο καποιος όχι να γινει και τετοια εκρηξη στο στομαχι του...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

ναι αλλά είναι πολύ συγκεκριμένες οι περιστάσεις στις οποίες χρειάζονται για να γίνει αυτό.

βλέπε,

κουνημένη κοκα κόλα, κατάποση μεγάλη

κατάποση πολλών μέντος (αυτοί στα πειράματα, τα τρυπάνε τα μέντος για ναγίνεται πιό θεαματική αντίδραση)

ένας νεαρός πάντως μαζί με φίλους του δοκίμασε πάντως αυτό το πράγμα και δείτε το αποτέλεσμα

(αφού του ήταν δύσκολο να τα φάει μαζί - και έφαγε ΠΑΡΑ πολλα...ένάμισυ λίτρο σίγουρα)

http://www.youtube.com/watch?v=r7TVq4zoCGs

δεν έγινε τίποτε το θεαματικό εκτός απο το να κάνει εμετό, και όχι με έκρηξη ή κάτι τέτοιο.... το ότι του βγήκε απο τη μύτη, είναι κάτι που συμβαίνει και σε έναν απλό εμετό... (εμένα μου έχει τύχει πάντως... χωρίς μέντος και κόκα κόλα.... :?:) )

επίσης στο στομάχι υπάρχουν ένα σωρό άλλα χημικά τα οποία κάνουν την αντίδραση πολύ πιο ήπια άπο ότι αν ήταν στο μπουκάλι....

(και επίσης μιάς και το στομάχι δεν είναι κάτι που δεν έχει μόνο μία έξοδο :) )

το σώμα μας είναι πιο ευέλικτο και έξυπνο απο ένα πλαστικό μπουκάλι, ευτυχώς!

ειδικά εάν σκεφτείς ότι τα μωρά τρώνε αντικείμενα και εκείνα περνάνε και βγαίνουν απο την... πίσω πόρτα....

να ναι καλά ο δημιουργός μας! :):)

R.I.P. Michael Jackson.

• 5 weeks later...

Εγώ ένα πράγμα ξέρω, όταν σε ηλικία 15 χρόνων άρχισα να πίνω κόλα σε αρκετά μεγάλη δόση (περίπου 1 - 1,5 λίτρο την ημέρα, και δυστυχώς πολλά παιδιά σήμερα πίνουν τέτοιες ποσότητες) έπαθα οισοφαγίτιδα 2ου βαθμού και κόντεψα να πάθω και έλκος!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

• 3 weeks later...

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Μακριά από τα αναψυκτικά. Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε ιστορίες συγγενικών ή φιλικών προσώπων που έπαθαν ζημιά από την αλόγιστη χρήση των αναψυκτικών. Αυτά μας πασάρουν οι Αμερικάνοι. Πέφτουμε θύματα της διαφήμισης και του μιμητισμού. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις(π.χ. νερό, φυσικοί χυμοί) αντί να πίνουμε αναψυκτικά. Σίγουρα πιο ευάλωτα είναι τα παιδιά τα οποία εθίζονται εύκολα.

Έχουμε το καλύτερο τύπο διατροφής στον κόσμο και είναι πολλοί αυτοί που τον ακολουθούν σε όλο τον κόσμο. :D

• 2 years later...

αχαχαχαχαχαα!κοιτα το μονο σιγουρο ειναι πωσ αμα την πιεισ μετα τισ 12 γινεσαι λυκανθρωπος !ισωσ τελικα το μετρο και η αποφυγη καθημερινησ καταναλωσησ να ναι καλυτερη.αραγε το νερο που πινουμε απο τη βρυση ή τα εμφιαλωμενα τι να εχει μεσα?αμα φαμε μια παστα ποσεσ κουταλιεσ ζαχαρη εχει?αμα αναπνεουμε τον αερα του κεντρου τι χημικα εχει?ποσα φυτοφαρμακα εχουν τα φρουτα?τι ορμονεσ εχει το κρεασ?μμμμ τι κριμα που δεν υπαρχει μια γυαλινη σφαιρα για μασ τισ εγκυους,μεχρι τοτε λοιπον κοινη λογικη

Διαφημίσεις

Πάντως, στην εκπομπή του Σκάι How clean is your house? η παρουσιάστρια προτείνει για τον καθαρισμό του WC Kόκα-Κόλα. Το κάνει επί τόπου και όντως καθαρίζει.:shock:

Η κόκα κόλα είναι η καλύτερη στην τροφική δηλητηρίαση γιατί περιέχει φωσφορικό οξύ που διαλύει και τα άλατα και μάλλον δεν επηρεάζει τις σωληνώσεις όπως το άκουα φόρτε που είναι υδροχλωρικό οξύ και σκουριάζει τα μέταλλα.

Πάντως, στην εκπομπή του Σκάι How clean is your house? η παρουσιάστρια προτείνει για τον καθαρισμό του WC Kόκα-Κόλα. Το κάνει επί τόπου και όντως καθαρίζει.:shock:

Αυτό πάντως δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο...Από την άποψη ότι και το ξύδι το χρησιμοποιούμε και βγάζει επί τόπου τα άλατα, το τσαϊ καθαρίζει τα έπιπλα, η σόδα βγάζει το κάψιμο από τις κατσαρόλες, και όλα αυτά φαγώσιμα είναι.;)

.....δε νομίζω τάκη....

πολυ καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ευτηχως ποτε δεν της ειχα ιδιετερη αδυναμια και συνηθως για να παρω ενα κουτακι παιρνανε και 4-5 μηνες για να μου λειψει!!!!!

αυτο με τον καθαρισμο τουαλετας ομως θα το δοκιμασω:lol::lol::lol::lol:

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

πολυ καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ευτηχως ποτε δεν της ειχα ιδιετερη αδυναμια και συνηθως για να παρω ενα κουτακι παιρνανε και 4-5 μηνες για να μου λειψει!!!!!

αυτο με τον καθαρισμο τουαλετας ομως θα το δοκιμασω:lol::lol::lol::lol:

Nα αδειάσεις το νερό της τουαλέτας με τη σφουγγαρίστρα και να ρίξεις περίπου ένα λίτρο. Εγώ έτσι κάνω με το άκουα φόρτε αλλά φοβάμαι ότι κάπου που φαγώθηκε η πορσελάνη ότι σκουριάζει την λεκάνη. Να το αφήσεις όλη νύχτα. Αν έχει επιτυχία πες μου να το κάνω και εγώ.

Το ξύδι έχει οξικό οξύ και το λεμόνι κιτρικό οξύ και είναι πολύ ήπια σε σχέση με το φωσφορικό. Εξαρτάται βέβαια πόσο διαλυμένα είναι τα οξέα για να κάνουν δουλειά. Το Βιακαλ έχει φωσφορικό οξύ.