Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επωδυνες κενωσεις

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια! ο μπεμπης αν και κανει κακακια σχεδον σε καθε γευμα δυσκολευεται παρα πολυ και ποναει, και σπαραζει στο κλαμα, αν και τα κοπρανα ειναι σχετικα μαλακά. απο την πρωτη μερα αυτο. η παιδιατρος του νοσοκομειου μας ειπε οτι ειχει δυσκοιλιοτητα αλλα το μονο που μου συστησε ειναι να το παλαιψω με θηλασμο. απο χτες ξεκινησα να του αλειφω που κ που την περιοχη με λιγο ελαιολαδο ωστε να μην υποφερει τοσο αλλα αυτο δν ειναι λυση γιατι μετα δε θα μπορει να ενεργηθει διαφορετικα.

η μαμα μου κ η πεθερα μου μου ειπαν να του δινω 1-2 φορες την εβδομαδα χαμομηλι, κατι στο οποιο οι παιδιατροι διαφωνουν, οσες ειχατε παρομοια εμπειρια εχετε να προτεινεται κατι?

Διαφημίσεις

Εμένα ο μικρός είχε το ίδιο πρόβλημα ενώ θήλαζε αλλά έκανε κανονικά δυσκοιλιότητα δηλαδή από κάποια στιγμή και μετά έβγαζε κακά κατσίκας.Εμάς το πρόβλημα ήταν ότι έπινα πολύ σίδηρο συμπλήρωμα λόγω αναιμίας και αυτό προκαλούσε την δυσκοιλιότητα στο μωρό και όχι κάτι που έτρωγα εγώ.Μήπως και εσύ παίρνεις σίδηρο;

Όταν θηλάζουμε δεν δίνουμε τίποτα άλλο στο μωρό εκτός από το γάλα μας για τους πρώτους 6 μήνες.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

εγω του δινω και συμπληρωμα ξενο γαλα γιατι συνηθως δεν του φτανει το δικο μου, θηλαζω μονο απο το ενα στηθος, και παιρνω και σιδηρο και φυλικο.

τη δευτερα θα τον δει και η παιδιατρος να δω τι θα μου πει.

το λυπαμαι να το βλεπω να υποφερει καθε φορα

εγω του δινω και συμπληρωμα ξενο γαλα γιατι συνηθως δεν του φτανει το δικο μου, θηλαζω μονο απο το ενα στηθος, και παιρνω και σιδηρο και φυλικο.

τη δευτερα θα τον δει και η παιδιατρος να δω τι θα μου πει.

το λυπαμαι να το βλεπω να υποφερει καθε φορα

εμεις αντιμετοπισαμε το ιδιο θεμα μεχρι τον 4ο ποθ μπηκε σε μια σειρα. κατι βραδια την ακουγα που σφιγκοταν τοσο πολυ σε σημειο που νομιζα οτι αρχισαν οι κολικοι... της εδεινα κι εγω χαμομηλι (μεχρι 50 μλ το 24ωρο) αλλα τζιφος. το μονο που βοηθησε ηταν να σταματησω για λιγο τον σιδηρο και το φολικο που εκ των πραγματων τα σκληρενει. το μητρικο γαλα ειναι πιο ευπεπτο κι η εδραιωση του θα βοηθησει ΚΑΙ σε αυτο.

ευχομαι να το ξεπερασετε το συντομοτερο :)

εμεις αντιμετοπισαμε το ιδιο θεμα μεχρι τον 4ο ποθ μπηκε σε μια σειρα. κατι βραδια την ακουγα που σφιγκοταν τοσο πολυ σε σημειο που νομιζα οτι αρχισαν οι κολικοι... της εδεινα κι εγω χαμομηλι (μεχρι 50 μλ το 24ωρο) αλλα τζιφος. το μονο που βοηθησε ηταν να σταματησω για λιγο τον σιδηρο και το φολικο που εκ των πραγματων τα σκληρενει. το μητρικο γαλα ειναι πιο ευπεπτο κι η εδραιωση του θα βοηθησει ΚΑΙ σε αυτο.

ευχομαι να το ξεπερασετε το συντομοτερο :)

ευχαριστω :-)

προχτες το βραδυ του εδωσα λιγο χαμομηλι, 20 μλ ηπιε, χτες και σημερα που δεν εδωσα συμπληρωμα ζοριζοταν μεν αλλα χωρις κλαματα...

Διαφημίσεις

ευχαριστω :-)

προχτες το βραδυ του εδωσα λιγο χαμομηλι, 20 μλ ηπιε, χτες και σημερα που δεν εδωσα συμπληρωμα ζοριζοταν μεν αλλα χωρις κλαματα...

η παιδιατρος πριν της πω οτι παιρνω σιδηρο, μου ειχε πει οτι οι φυσιολογικες κενωσεις κυμενονται απο 6 την ημερα μεχρι και 1 καθε 5 μερες(!) και θεωρουνται φυσιολογικες για τα βρεφη. η δικια μου ανηκε στην 2 κατυγορια μεχρι πριν λιγο καιρο και 2 φορες χρειαστηκε και γλυκερινη γιατι περναγε η 5η μερα και δεν..:-(:-( μου ειχαν σπασει τα νευρα τοτε γιατι ειχε παρει εκτασεις εθνικου ζητηματος. να φανταστεις με εβλεπε η πεθερα μου και οι συγγενεις του αντρα μου και δεν ρωταγαν τι κανει το μωρο αλλα : "Τα 'κανε?". μην αγχωνεσαι αδικα... σε λιγο καιρο θα το βρει και δε θα το καταλαβαινεις ποτε λερωθηκε :)