Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΣΗΣ

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια. Χρειαζομαι την βοηθεια σας.Θηλαζω αποκλειστικα απο τοτε που γεννησα και πριν μια εβδομαδα εντελως ξαφνικα με επιασε η μεση μου.Δεν μιλαω

για πονο αλλα εμεινα κοκκαλο: το μισο μου σωμα κοιταγε δεξια και το αλλο μισο αριστερα.Στραβωσα εντελως. Με κατακλιση και με ασκησεις απο φυσιοθεραπευτη τις τελευταιες 2 μερες εχω δει βελτιωση αλλα ανακαλυψαμε οτι εχει στραβωσει η σπονδυλικη μου στηλη απο το βαρος του μωρου (ειναι κοντα 10 κιλα) και μου ειπε οτι για να μην εχω μονιμη δυσμορφια μαλλον θα πρεπει να σταματησω το θηλασμο. Δεν ξερω τι να κανω.Τωρα που θα μπουμε στις στερεες και θα ηταν πιο χαλαρα να τα παρατησω,δεν θελω.Ξερετε ισως καποιες στασεις θηλασμου για μεγαλωσωμα μωρακια;Να σημειωσω οτι τωρα που ημουν συνεχεια στο κρεβατι τον θηλαζα ξαπλωμενη αλλα δυσανασχετουσε και δεν επινε αρκετα.

RNcFp3.png

DBP9p2.png

Διαφημίσεις

και μου ειπε οτι για να μην εχω μονιμη δυσμορφια μαλλον θα πρεπει να σταματησω το θηλασμο

δηλαδή ο θηλασμός προκαλεί δυσμορφία; και αν ναι πώς;

μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο παγκοσμίως.

Ξερετε ισως καποιες στασεις θηλασμου για μεγαλωσωμα μωρακια;

Τελικά η στάση είναι το πρόβλημα ή ο θηλασμός;

Αν είναι η στάση, σε ποιες στάσεις θηλάζεις;

Μπορεί κάποιος να σου βγάλει κάποιες φωτογραφίες και να τις αναρτήσεις, γιατί με τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψεις τη στάση.

Χρησιμοποιείς μαξιλάρια όταν θηλάζεις;

Κρατάς το βάρος του μωρού με τα χέρια;

δηλαδή ο θηλασμός προκαλεί δυσμορφία; και αν ναι πώς;

μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο παγκοσμίως.

Τελικά η στάση είναι το πρόβλημα ή ο θηλασμός;

Αν είναι η στάση, σε ποιες στάσεις θηλάζεις;

Μπορεί κάποιος να σου βγάλει κάποιες φωτογραφίες και να τις αναρτήσεις, γιατί με τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψεις τη στάση.

Χρησιμοποιείς μαξιλάρια όταν θηλάζεις;

Κρατάς το βάρος του μωρού με τα χέρια;

Αγλαια,εχεις δικιο,εγω δεν το διατυπωσα σωστα.Δεν ειναι το προβλημα ο θηλασμος, η σταση και το βαρος του μωρου ειναι.Χρησιμοποιουσα μαξιλαρι θηλασμου μεχρι και πριν απο 2 μηνες σχεδον.Απο τοτε και μεχρι σημερα κραταω το βαρος του στα χερια μου (εξου και τενοντιτιδα πριν απο ενα μηνα) γιατι λογω του μεγεθους του στο μαξιλαρι δεν βολευομαι. Φροντιζω ομως να βαζω ενα μαξιλαρι στην πλατη μου αλλα μαλλον δεν φτανει.

RNcFp3.png

DBP9p2.png

την επομενη φορα που θα ερθει ο φυσικοθεραπευτης να του ζητησεις να σου δειξει πως δεν θα επιβαρυνεις την μεση σου..

αρχικα πως πρεπει να καθεσαι καθόλη την διαρκεια της ημερας, οχι μονο στον θηλασμο..

και στην συνεχεια να σου δειξει πως μπορεις να βαζεις το μωρο τοποθετωντας καποια μαξιλαρια ωστε να μην χρησιμοποιεις την δυναμη σου..

ειναι κατι πολυ ευκολο γι αυτον το να σου δειξει στασεις που δεν σε επιβαρυνουν και ΚΑΚΩΣ που αντι να κανει την δουλεια του, εχει τετοια αποψη..

83hKp3.png

για δοκιμασε στην ξαπλωτη σταση να βαλεις το κεφαλι του μωρου σε ενα μαξιλαρι ή να ακουμπαει το κεφαλακι του πανω στο χερι σου..σκοπος ειναι να μην ακουμπαει το κεφαλι του στο στρωμα αλλα να ειναι ελαφρα ανασηκωμενο ωστε να μπορει να καταπινει πιο ευκολα..μηπως το δυσανασχετουσε αυτο?

83hKp3.png

Διαφημίσεις

για δοκιμασε στην ξαπλωτη σταση να βαλεις το κεφαλι του μωρου σε ενα μαξιλαρι ή να ακουμπαει το κεφαλακι του πανω στο χερι σου..σκοπος ειναι να μην ακουμπαει το κεφαλι του στο στρωμα αλλα να ειναι ελαφρα ανασηκωμενο ωστε να μπορει να καταπινει πιο ευκολα..μηπως το δυσανασχετουσε αυτο?

Paros, σε ευχαριστω για τις συμβουλες. Δοκιμασα να θηλασω τον μικρουλη στην ξαπλωτη σταση με μαξιλαρι και εκνευριστηκε ακομα περισσοτερο-και με το δικιο του- αφου τοτε ηταν που δεν εφτανε το στηθος,ηταν πολυ πιο ψηλα το κεφαλακι του. Δοκιμασα και με διαφορετικο τυπο μαξιλαριου,ματαια ομως.Οποτε βαζω και παλι το χερι μου και ακουμπαει.Νομιζω ομως οτι δεν του αρεσει πλεον σαν σταση γενικα.

Ο φυσιοθεραπευτης μου εχει δειξει ασκησεις και πως να καθομαι και γενικα εχω αρχισει να νιωθω καλυτερα αλλα ακομα δεν επιτρεπεται να τον σηκωνω καθολου αν και απο χθες ξεκινησα να θηλαζω μερικες φορες μεσα στη μερα καθιστη με πολυ μεγαλη προσοχη.

RNcFp3.png

DBP9p2.png

Έχεις δοκιμάσει να θηλάζεις ξαπλωμένη ανάσκελα με το μωρό μπρούμυτα πάνω σου; Δεν αρέσει σε όλα τα μωρά αυτή η στάση, αλλά δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις.

Έχεις δοκιμάσει να θηλάζεις ξαπλωμένη ανάσκελα με το μωρό μπρούμυτα πάνω σου; Δεν αρέσει σε όλα τα μωρά αυτή η στάση, αλλά δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις.

Pax μου, το δοκιμασα γιατι οταν ηταν πιο μικρος συνηθιζα να τον θηλαζω ετσι.Βλεπεις ειχα πολυ γαλα και πνιγοταν οποτε το βιβλιο της Πατσουρου την προτεινε σαν ιδανικη σταση. Χθες ομως που σκεφτηκα να την δοκιμασω,δραμα...νομιζε οτι θα παιζαμε και οχι μονο δεν εφαγε αλλα με δαγκωσε κιολας για πρωτη φορα (εχει βγαλει 2 δοντακια) :-(

RNcFp3.png

DBP9p2.png

Αγλαια,εχεις δικιο,εγω δεν το διατυπωσα σωστα.Δεν ειναι το προβλημα ο θηλασμος, η σταση και το βαρος του μωρου ειναι.

Η λύση σε αυτό δεν είναι η διακοπή του θηλασμού η οποία είναι επιζήμια και για το μωρό και για σένα, αλλά η αλλαγή της στάσης.

Χρησιμοποιουσα μαξιλαρι θηλασμου μεχρι και πριν απο 2 μηνες σχεδον.Απο τοτε και μεχρι σημερα κραταω το βαρος του στα χερια μου (εξου και τενοντιτιδα πριν απο ενα μηνα) γιατι λογω του μεγεθους του στο μαξιλαρι δεν βολευομαι.

Από τη στιγμή που σου εμφανίστηκε η τενοντίτιδα ήταν θέμα χρόνου να σου εμφανιστούν και άλλα προβλήματα. Το ότι το άφησες να χειροτερέψει, δείχνει ότι δεν κατάλαβες πόσο επιβαρυντικό είναι αυτό που κάνεις.

Καλό είναι να βρεις άλλο ή άλλα μαξιλάρια, όχι απαραίτητα θηλασμού, έτσι ώστε να μπορείς να βάζεις το μωρό χωρίς να σηκώνεις το βάρος του με τα χέρια.

Μαξιλάρια θηλασμού υπάρχουν πολλά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και φυσικά μπορείς να ράψεις μόνη σου αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σου. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις διάφορους συνδυασμούς από απλά μαξιλάρια.

Όταν κάθεσαι στον καναπέ για να θηλάσεις, θα πρέπει να χέρια σου -ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ- να είναι ελεύθερα. Το μωρό θα ξαπλώνει πάνω σε μαξιλάρι ή μαξιλάρια και το ένα χέρι σου ίσως βοηθάει λίγο τη στάση του. Βάρος δεν πρέπει να σηκώνει κανένα από τα δύο χέρια.

Φροντιζω ομως να βαζω ενα μαξιλαρι στην πλατη μου αλλα μαλλον δεν φτανει.

Το μαξιλάρι στην πλάτη έχει διαφορετικό ρόλο από το μαξιλάρι κάτω από το μωρό.

Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει πώς επιβαρύνονται οι μύες, οι τένοντες κλπ.

Ακόμη και νεογένητο να είναι το μωρό, αν η μαμά ελέγχει το βάρος του μόνο με τα χέρια, σίγουρα θα εμφανιστεί κάπου πρόβλημα σε λίγες εβδομάδες.

Αγλαια, σ΄ευχαριστω για τις συμβουλες σου.Απο χθες που αισθανομαι καλυτερα και μπορεσα να κατσω πιο καλα και με σωστη σταση,εφαρμοζω οσα μου εγραψες για τα μαξιλαρια και ελπιζω θηλαζοντας με αυτον τον τροπο και με τις ασκησεις του φυσιοθεραπευτη να μην ξαναπερασω τετοια ταλαιπωρια! Σας ευχαριστω και παλι ολες πολυ!

RNcFp3.png

DBP9p2.png

Διαφημίσεις

Αγλαια, σ΄ευχαριστω για τις συμβουλες σου.Απο χθες που αισθανομαι καλυτερα και μπορεσα να κατσω πιο καλα και με σωστη σταση,εφαρμοζω οσα μου εγραψες για τα μαξιλαρια και ελπιζω θηλαζοντας με αυτον τον τροπο και με τις ασκησεις του φυσιοθεραπευτη να μην ξαναπερασω τετοια ταλαιπωρια! Σας ευχαριστω και παλι ολες πολυ!

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τη σωστή στάση, ειδικά όταν σηκώνεις κάποιο βάρος, για να μην επιβαρύνεται και για να προστατεύεται η μέση σου. Όλα αυτά είναι εντελώς ανεξάρτητα από το θηλασμό. Το μωρό ή οποιοδήποτε άλλο βάρος, μπορεί να το σηκώσεις σωστά ή λάθος, είτε θηλάζεις είτε όχι.

Οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις πιο γρήγορα.

Σου εύχομαι γρήγορα περαστικά!

Θα ήθελα να σου κάνω λίιιιιγες ερωτήσεις :P

Θηλάζεις με το μωρο στο μαξιλάρι θηλασμού και με μαξιλάρι στην πλάτη σου?

Οι ασκήσεις που σου έδειξε ο φυσιοθεραπευτής είναι για την μέση ή και για την πλάτη?

Θα μπορούσες να μου τις περιγράψεις?

Αυτά τα λίγα :P

Θα ήθελα να σου κάνω λίιιιιγες ερωτήσεις :P

Θηλάζεις με το μωρο στο μαξιλάρι θηλασμού και με μαξιλάρι στην πλάτη σου?

Οι ασκήσεις που σου έδειξε ο φυσιοθεραπευτής είναι για την μέση ή και για την πλάτη?

Θα μπορούσες να μου τις περιγράψεις?

Αυτά τα λίγα :P

Malecon,συγγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα δεν ξαναμπηκα στο θεμα αφοτου βελτιωθηκε η κατασταση μου :oops:

Λοιπον τωρα θηλαζω με μαξιλαρι θηλασμου καθιστη σε ψηλη καρεκλα οπου καθομαι πισω πισω ωστε η λεκανη μου να ακουμπαει τερμα στην καρεκλα και βαζω στην μεση μου ενα κυλινδρικο μαξιλαρακι και μετα ακουμπαω σε μαξιλαρι κανονικο που υπαρχει στην πλατη της καρεκλας.

Οι ασκησεις που μου εδειξε ειναι για τη μεση και ειναι της μεθοδου McKenzie. Η πρωτη ειναι εκτασεις στο κρεββατι: μπρουμυτα,με τις παλαμες στο υψος του στηθους περιπου τεντωνεις τα χερια σου (σαν να κανεις γυναικεια push-up) αλλα βαζεις δυναμη μονο στα χερια ουτε στα ποδια ουτε στον αυχενα και κανεις 10 επαναληψεις. Η αλλη ειναι η εξης: ορθια με τα ποδια ανοικτα οσο οι ωμοι βαζεις τις παλαμες σου στη μεση και γερνεις προς τα πισω χωρις να σηκωνεις τους ωμους σου και επιστρεφεις στην αρχικη θεση.Παλι 10 επαναληψεις.

Ελπιζω να εβγαλες ακρη με την περιγραφη μου.Θελω ομως να τονισω οτι αυτες οι ασκησεις ειναι βασισμενες πανω στην δικη μου

περιπτωση και δεν ξερω αν θα δουλεψουν σε καποιον αλλο.Το τονιζω γιατι εγω στην αρχη εκανα τις ασκησεις που κανει ο μπαμπας μου για την μεση του (εκτασεις McKenzie και αυτος) και χειροτερεψα γιατι η βλαβη στη μεση του διαφερει απο τη δικη μου. Αυριο μαλιστα θα μου δωσει μαλλον αλλες ασκησεις αφου βελτιωθηκα.

Συγγνωμη και παλι για την αργοπορια και το σεντονι,ελπιζω να βοηθησα.

RNcFp3.png

DBP9p2.png