Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νιώθετε τύψεις που θα πάτε διακοπές?

Recommended Posts

Ο καιρός που θα φύγουμε για διακοπές πλησιάζει. Μετά από μια δύσκολη χρονιά με ανατροπές στην επαγγελματική μου ζωή, με διπλή σε ώρες δουλειά από το άνδρα μου, έφτασε το πολυπόθητο καλοκαιράκι που είναι συνδυασμένο με μια μικρή περίοδο διακοπών για να γεμίσουν οι μπαταρίες μας, να βρεθούμε όλοι μαζί σαν οικογένεια και να περάσουμε μια βδομάδα σε καινούριο περιβάλλον μακριά από τα καθημερινά προβλήματα. Κι όμως ενώ τόσο πολύ λαχταρώ να φύγουμε από την άλλη κάτι με κρατάει, κάτι δεν μʼ αφήνει να το χαρώ όπως εγώ θέλω. Αισθάνομαι τύψεις που θα είμαστε από τους λίγους που φέτος θα κάνουνε διακοπές. Ακόμη όμως περισσότερο αισθάνομαι ανασφάλεια. Μήπως είναι τραβηγμένο να χαλάσουμε τόσα χρήματα απλά και μόνο για τη διασκέδαση μας? Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο να μην πάμε πουθενά γιατί από το Σεπτέμβριο αναμένεται μία ακόμη πιο δύσκολη χρονιά? Μήπως οι καλοκαιρινές διακοπές μας γίνουν αιτία για να ζοριστούμε οικονομικά αργότερα? Από την άλλη μεριά το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη όλοι μας και τα παιδιά αλλά και εμείς να ξεφύγουμε λίγο από τη ρουτίνα! Τέτοιες σκέψεις με βασανίζουν και δεν ξέρω τελικά τι να κάνουμε. Εσείς έχετε τέτοιου είδους ανησυχίες? Προβληματίζεστε για το πώς να λειτουργήσετε όσον αφορά την περίοδο των διακοπών σας. Ή μόνο εγώ έχω τέτοιου είδους κυκλοθυμικές τάσεις ? …

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Πω πω Stam μέσα στο μυαλό μου είσαι. Κι εμείς το πάμε από εδώ, το φέρνουμε από εκεί και όλο το συζητάμε..Όμως δεν γίνεται να μην πάμε κάπου, κυρίως για τον άντρα μου, που λόγω δουλειάς βλέπει το παιδί ελάχιστα. Είπαμε ότι θα κάνουμε οικονομία, δεν θα τρώμε συνέχεια έξω κτλ, θα πάμε και μερικές μέρες στο χωριό, κάπως θα το βολέψουμε. Το χρειαζόμαστε να φύγουμε κάπου οι τρεις μας, για να νιώσουμε "οικογένεια" και όχι δυο τρελοί που τρέχουν όλη μέρα :-)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Καμμία τύψη,καμμία ενοχή. Κι εμείς και το παιδί χρειαζόμαστε ξεκούραση μετά από ένα δύσκολο κι απαιτητικό χειμώνα. Να γεμίσουν οι μπαταρίες, να ξεκρουραστούμε λίγο και να γυρίσουμε να μπούμε πάλι στα ίδια. Δουλειά,σχολείο,διαβάσματα,τρεξίματα.

Μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο. Φιλοξενούμενοι, αλλά κι εκεί τα λεφτά φεύγουν.

Έχουμε κάνει το κουμάντο μας και προχωράμε και να φανταστείτε ότι μας περιμένει καιμετακόμιση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γι' αυτό, βουρ για διακοπές φέτος και για του χρόνου έχει ο θεός. Μακάρι όλα να πάνε καλά για όλους και για την φουκαριάρα την Ελλαδίτσα μας.

Καλές διακοπές και καλή ξεκούραση.

tlbOp2.png Iw3Sp2.png

Διαφημίσεις

εγω πηγα 1 εβδομαδα εξωτερικο το μαιο αλλα δεν αισθανομουν τυψεις...για την ακριβεια αισθανομουν απλα οτι ειναι η τελέυταια φορα που παω...οποτε κοιτα να το χαρεις!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

τις ίδιες σκέψεις κάνω και γω...όλοι είμαστε ανασφαλείς και σκεφτόμαστε το τι μέλει γενέσθαι!αλλά όπως όλοι ...έτσι και εμείς...θα δούμε πως θα τα καταφέρουμε..αν πτωχευσουμε...και μας μειώσουν στο μισό και παρακάτω τους μισθούς.ήδη χάνουμε 2000 + ευρώ ..ο κάθένας..σύνολο 4000ευρώ με το σύζηγο από το οικογενειακό εισόδημα.αλλά δεν θα αντέξω να μην πάω διακοπές.είμαι πάρα πολύ κουραμένη φέτος. όλοι μας δηλαδή. κοίτα...δεν θα σωθούμε ..με 700 - 800 ευρώ. πήγαινε να ξεκουραστείς και συ λίγο..μας περιμένει μια ολόκληρη χρονιά γεμάτη άγχοι και αγώνα.θα σέρνεσαι αν δεν πας.το δωμάτιο είναι μόνο...αλλιώς τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω αυτά που θα χάλαγες και αν μένατε σπίτι.χωρίς τύψεις λοιπόν...πήγαινε λίγες μέρες.του χρόνου ίσως δεν πάμε.......:?::?::?::?::?::?::?:

Εγώ δεν θα πάω διακοπές φέτος γιατί έχω το μωρό μικρό, αλλιώς θα πήγαινα και χωρίς καμία τύψη! Απλά θα πήγαινα στο χωριό μου ή σε κάποιο εξοχικό φίλων, και όχι π.χ. σε λουξ ξενοδοχείο στη Μύκονο. Κι αυτό όχι λόγω τύψεων, απλά γιατί δεν θα είχα το απαραίτητο χρήμα (ούτε να πληρώσω το χάισπιντ για τη Μύκονο, πολύ περισσότερο το λουξ ξενοδοχείο). Ό,τι μου περισσεύει το έχω κάνει πάνες! :lol:

Κορίτσια, γιατί παρόλα τα ενθαρρυντικά σας σχόλια δεν απενεχοποιούμαι? Μήπως τελικά γιατί με όλα αυτά που διαδραματίζονται στον τόπο μας δεν μας έμεινε διάθεση για τίποτα? Παρόλα αυτά έπεισα τελικά τον εαυτό μου να πάμε.

1ον γιατί δεν θα σωθούμε με 1000,00E που θα ξοδέψουμε στις διακοπές και

2ον γιατί πραγματικά το χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο!

Το δωμάτιο που βρήκαμε είναι αρκετά οικονομικό και έχω σκοπό να περιορίσουμε τις ταβέρνες στο ελάχιστο, εφόσον μου δίνεται η ευκαιρία να ετοιμάζω πρόχειρα γεύματα στην κουζινίτσα του δωματίου.

Apricot κι εγώ πιστευω ότι θα είναι οι τελευταίες διακοπές που θα κάνουμε:mad: Πως όμως να απαγκιστρωθούμε από όλα τα προβλήματα και να το απολαύσουμε?

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Εγώ και διακοπές θα πάω και θα το απολαύσω, χωρίς πολλές σπατάλες βέβαια, αλλά έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήμουν σπάταλη, οπότε δεν θα αλλάξει κάτι φέτος. Οι ενοχές είναι περιττές, ή πήγαινε και ευχαριστήσου το, ή μείνε και κάνε υπομονή, αλλά ενοχές μην έχεις.

Ρε παιδια δεν θα παω και στην Νικαια της Γαλλιας μεχρι το χωριο του αντρα μου θα παω για 15 ημερες!!!Σιγα μην νοιωσω τυψεις!!Μας περιμενει πολυ δυσκολος χειμωνας!!!Καλη ξεκουραση σε ολες σας!!

nSRtp3.png

Τύψεις όχι... Ανασφάλεια ναι, γι΄αυτό και προσπαθούμε να συγκρατήσουμε το κόστος.

Κορίτσια, γιατί παρόλα τα ενθαρρυντικά σας σχόλια δεν απενεχοποιούμαι? Μήπως τελικά γιατί με όλα αυτά που διαδραματίζονται στον τόπο μας δεν μας έμεινε διάθεση για τίποτα? Παρόλα αυτά έπεισα τελικά τον εαυτό μου να πάμε.

1ον γιατί δεν θα σωθούμε με 1000,00E που θα ξοδέψουμε στις διακοπές και

2ον γιατί πραγματικά το χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο!

Το δωμάτιο που βρήκαμε είναι αρκετά οικονομικό και έχω σκοπό να περιορίσουμε τις ταβέρνες στο ελάχιστο, εφόσον μου δίνεται η ευκαιρία να ετοιμάζω πρόχειρα γεύματα στην κουζινίτσα του δωματίου.

Apricot κι εγώ πιστευω ότι θα είναι οι τελευταίες διακοπές που θα κάνουμε:mad: Πως όμως να απαγκιστρωθούμε από όλα τα προβλήματα και να το απολαύσουμε?

Ακριβώς ετσι, συμφωνώ 100%

Δεκα πανω δεκα κάτω δεν θα μας σώσουν....

Αρα παμε διακοπες οσοι και οπου μπορουμε να το ευχαριστηθουμε! ;)

με καμια περιπτωση τυψεις! δουλευω ολο το χρονο (και εγω και ο αντρας μου) απο περσι τον ιουνιο που βαφτισαμε τα παιδια και πηραμε αρχες ιουνιου την αδεια μας αναγκαστικα, (εχουμε λειψει μονο μια εβδομαδα τα χριστουγεννα!) αρρωστη πηγαινω στη δουλεια για να μη χασω μια μερα αδειας και θα νιωθω και τυψεις????οοοοχι...οι διακοπες μας θα ειναι οπως καθε χρονια με ελαχιστα εξοδα αφου παμε στο νησι που εχει ο μπαμπας μου σπιτι και ειναι κι αυτοι εκει οποτε δε πληρωνουμε ξενοδοχεια, η μαμα μαγειρευει πολλες φορες οποτε τρωμε μεσα ή παμε ολοι μαζι και τα εξοδα ειναι απο λιγα εως καθολου, και τα εξοδα μας ειναι ουσιαστικα τα εισιτηρια και κανενα ποτακι και καμια ξαπλωστρα-καφες στη παραλια. και αμα τυχει μας κανουν δωρο και τα εισιτηρια.ετσι κανουμε υπεροικονομικες διακοπες και το "δωρο" μας το τοποθετουμε στο στεγαστικο οπου παντα εχουμε υποχρεωσεις.

αμα εισασταν στη θεση μου θα νιωθατε τυψεις?????

(αααα να συμπληρωσω πως αν δεν ηταν ετσι δε νομιζω να χαμε παει ποτε διακοπες τα τελευταια 6 χρονια!)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

με καμια περιπτωση τυψεις! δουλευω ολο το χρονο (και εγω και ο αντρας μου) απο περσι τον ιουνιο που βαφτισαμε τα παιδια και πηραμε αρχες ιουνιου την αδεια μας αναγκαστικα, (εχουμε λειψει μονο μια εβδομαδα τα χριστουγεννα!) αρρωστη πηγαινω στη δουλεια για να μη χασω μια μερα αδειας και θα νιωθω και τυψεις????οοοοχι...οι διακοπες μας θα ειναι οπως καθε χρονια με ελαχιστα εξοδα αφου παμε στο νησι που εχει ο μπαμπας μου σπιτι και ειναι κι αυτοι εκει οποτε δε πληρωνουμε ξενοδοχεια, η μαμα μαγειρευει πολλες φορες οποτε τρωμε μεσα ή παμε ολοι μαζι και τα εξοδα ειναι απο λιγα εως καθολου, και τα εξοδα μας ειναι ουσιαστικα τα εισιτηρια και κανενα ποτακι και καμια ξαπλωστρα-καφες στη παραλια. και αμα τυχει μας κανουν δωρο και τα εισιτηρια.ετσι κανουμε υπεροικονομικες διακοπες και το "δωρο" μας το τοποθετουμε στο στεγαστικο οπου παντα εχουμε υποχρεωσεις.

αμα εισασταν στη θεση μου θα νιωθατε τυψεις?????

Kαι εμεις ετσι παμε διακοπες τα τελευταια 4 χρονια στο εξοχικο των γονιων μου , κανονιζουμε τις μέρες ολοι μαζι οι 4 μας και μια παμε ολοι μαζι για 10μερες και μια μονοι μας με τον χαζμπαντ και την μικρη. ;)

Διαφημίσεις

κανονιζουμε τις μέρες ολοι μαζι οι 4 μας και μια παμε ολοι μαζι για 10μερες και μια μονοι μας με τον χαζμπαντ και την μικρη. ;)

ειδικα αν εχεις παιδια αυτος ειναι ο πιο εξυπνος τροπος να πας διακοπες απο ολες τις αποψεις...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Ουτε τυψεις ουτε ανασφαλεια ουτε τιποτα. Οταν καποιοι πηγαιναν σε πολυτελη θερετρα, εκαναν πραγματα που ουτε στα ονειρα μας δεν ειχαμε δει και οχι με δικα τους χρηματα, ενιωθαν τυψεις? (και δεν μιλαω μονο για τους πολιτικους αλλα και για το φιλικο και συγγενικο μας περιβαλλον).

Δεν εφαγα τα χρηματα κανενος. Με τα δικα μου χρηματα πορευομαι!!!

Διακοπες θα παμε γιατι το εχουμε αναγκη μετα απο τον δυσκολο χειμωνα που περασαμε. Αλλα και δυσκολα να μην περνουσαμε παλι θα φευγαμε διακοπες γιατι θελουμε να ξεκουραστουμε και να περασουμε καλα εν οψη του χειμωνα που ερχεται!!!

Και στην Αθηνα να καθησουμε, λιγοτερα θα χαλασουμε? Δεν θα βγαλουμε τα παιδια μια βολτα? Ενα παγωτο δεν θα φανε? Ενα σινεμα... κατι... δεν θα κανουμε? Θα τα κλεισουμε στο διαμερισμα?

Πηγαινε διακοπουλες και κοιταξε να περασεις καλα!!!!

Και στην Αθηνα να καθησουμε, λιγοτερα θα χαλασουμε? Δεν θα βγαλουμε τα παιδια μια βολτα? Ενα παγωτο δεν θα φανε? Ενα σινεμα... κατι... δεν θα κανουμε? Θα τα κλεισουμε στο διαμερισμα?

Πηγαινε διακοπουλες και κοιταξε να περασεις καλα!!!!

Να είδες! Αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Κι εδώ να μείνουμε, αν είναι τις ημέρες της άδειας να βγαίνουμε βολτούλες, μη σου πω ότι μπορεί να φάμε και περισσότερα! (Ένα Magic Park να πας θέλεις 40Ε μόνο για μπεις μέσα. Βάλε τώρα πόσα ακόμη θα ξοδέψεις!)

Τα παραπάνω που θα δώσεις είναι τα λεφτά του καταλύματος. :rolleyes:

Robert Louis Stevenson

Όσοι έχετε εξοχικά σπίτια κοντά σε θάλασσα ή ακόμη καλύτερα σε νησί είστε πολύ προνομιούχοι!:D Εμείς δυστυχώς το μόνο που έχουν οι γονείς μου είναι ένα πατρικό του πατέρα μου σε βουνό. Για να φτάσεις θάλασσα θέλεις 1 ώρα και βάλε με δύσκολη διαδρομή όλο στροφές. Δεν ενδείκνυται σαν λύση για τα μπάνια των παιδιών.

Robert Louis Stevenson

μωρε πηγαινε εσυ και θα δεις οτι θα τα ξεχασεις ολα...;)

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Όσοι έχετε εξοχικά σπίτια κοντά σε θάλασσα ή ακόμη καλύτερα σε νησί είστε πολύ προνομιούχοι!:D Εμείς δυστυχώς το μόνο που έχουν οι γονείς μου είναι ένα πατρικό του πατέρα μου σε βουνό. Για να φτάσεις θάλασσα θέλεις 1 ώρα και βάλε με δύσκολη διαδρομή όλο στροφές. Δεν ενδείκνυται σαν λύση για τα μπάνια των παιδιών.

και το βουνο καλο ειναι εχει δροσια

και το βουνο καλο ειναι εχει δροσια

Μη μου βάζεις ιδέες! Είπαμε, ότι προσπαθώ να με πείσω για το αντίθετο!:lol:

Robert Louis Stevenson

Μη μου βάζεις ιδέες! Είπαμε, ότι προσπαθώ να με πείσω για το αντίθετο!:lol:

εμενα παντως η θαλασσα με κουραζει ενω στο βουνο ριχνω κατι υπνους!!

για τα παιδια βεβαια η θαλασσα και η επαφη με το νερο ειναι ωραιο πραγμα

Μια χαρά είναι το βουνό. Ως παιδί, είχα περάσει αξέχαστα καλοκαίρια στο ορεινό χωριό του παππού μου. Ήταν απλά τέλεια κι ας μην είχε θάλασσα (ούτε και σε 1 ώρα απόσταση)! :cool: