Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν κανει πρόγραμμα με τίποτα


Recommended Posts

Ειναι το πρώτο μου μύνημα στο forum και αργώ να γράψω λόγω νύστας...Ο μπέμπης μόλις μπήκε στον 6ο μήνα. Είναι αρκετά μεγαλόσωμος και θηλάζω αποκλειστικά. Δεν εφτιαξε ποτέ προγραμμα υπνου και φαγητού. Τελευταία προσπαθούσα να τακτοποιήσω έστω τον υπνο του, αλλά τις 3 τελευταίες ημέρες τα έχει χαλάσει όλα. Εχει πρησμένα ούλα, γκρινιάζει διαρκώς, θέλει χέρια και αγκαλιές, δεν θέλει πιπίλα και για να κοιμηθεί πρέπει να τον κουνάμε τουλάχιστον 1 ώρα.

Μου είπαν να τον αφήνω στο κρεβάτι να κλαίει, κάτι που έκανα στο πρώτο μου παιδί αλλά δεν μπορεί να ξυπνάει τον μεγάλο, είναι 4,5 και πάει παιδικό. Επίσης δεν θέλω να του κάνω σκωτσέζικα ντους, δηλ. τη μια να κοιμάται την ώρα που θηλάζει και την άλλη να κλαίει για να κοιμηθεί. Επίσης αναγκάζομαι να θηλάζω τα ξημερώματα ξαπλωτη, γιατί πονάει η μέση και η πλάτη μου απ΄ την κουραση και το μεγάλο όγκο του μικρού. Τη νύχτα, αν τύχει να κάνει κακα, μπορεί να ξεξυπνήσει να μείνει αγρυπνος για 2 ώρες. Νομίζω ότι έχει κάνει πιπίλα το στήθος μου. Το κακό είναι ότι πιπιλίζοντας, τρώει και χωρίς να πεινάει, οπότε βαρυστομαχιάζει και κάνει γουλιές. Καπου διάβασα για τα άλματα ανάπτυξης αλλά νομίζω ότι η δική μας περίπτωση είναι ένα διαρκές άλμα ανάπτυξης.

Πραγματικά έχω μπερδευτεί, είμαι μονίμως σε φάση υπνου, δεν ασχολούμαι με το άλλο μου παιδί σχεδόν καθόλου. Θηλάζω όταν το ζητάει, αφού χαλάει τον κόσμο! Δεν θέλω να δώσω ξένο γάλα, αλλά μόλις πάνε όλοι για υπνο με πιάνει κατάθλιψη, είναι σαν να γέννησα χτες...Αν ξέρετε κάτι πείτε μου γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αφού θηλάζεις ξαπλωμένη, μην τον ξυπνάς για να τον αλλάξεις όταν κάνει κακά. Μπορείς να τον αλλάζεις εκεί που βρίσκεται, χωρίς να ανάψεις φώτα και χωρίς να τον κουνήσεις αν είναι δυνατόν; Να τον καθαρίσεις προσεκτικά, αλλά χωρίς πολλά-πολλά; Εμείς είχαμε υιοθετήσει τα φορμάκια μαιευτηρίου, γιατί ούτε ο δικος μου τα πήγαινε καλά με τη διαδικασία του αλλάγματος. Θα μου πεις, βρίσκεις τέτοια φορμάκια για ένα θεριό σαν το δικό σου; Δεν ξέρω...

 

Πάντως, θυμάμαι το άλλαγμα και το κούμπωμα σαν μια διαρκή πάλη.

 

Για να μην κάνει μικρά γεύματα, εγώ τα γαργαλούσα λίγο τα παιδιά στο μαγουλάκι ή στο πατουσάκι, έτσι ώστε να μην αποκοιμιούνται και ξαναξυπνάνε μετά από λίγο για φαϊ.

Link to comment
Share on other sites

και εμεις ειχαμε παρομοιο θεμα. ο μπεμπης δεν ειχε πιει ποτε ξενο γαλα, τον θηλασα εωσ 6 μηση μηνων (τωρα ειναι 9 )ξυπναγε το βραδυ 2 με 3 φορες για να θηλασει.Του αρεσε να θηλαζει και εκανε μικρα και συχνα γευματα σαν νεογεννητο, κοιμοταν ελαχιστα.το μαμ κακα και και νανι δεν το ηξερε και πιπιλα το στηθος.τα ειχα παιξει.

δεν ετρωγε της κρεμες για να θηλαζει.ηταν κολλημενος στο στηθος.

Αποφασισα να σταματησω τον θηλασμο ειχαμε δυσκολιες για 2 με 3 εβδομαδες αλλα μετα συνηθησε και ξεκινησε να κοιμαται το βραδυ.κοιμαται απο τις 10΄30

ξυπναει στις 7 πινει γαλα κοιμαται και ξυπνα 9 30.

αρχισει να δεχεται την πιπιλα να ηρεμει και να κοιμαται.τα μωρα ποθ θηλαζουν συνηθως δεν τη θελουν.

το καλυτερο γαλα για τα μωρα ειναι το γαλα της μαμας και εγω ηθελα να το θηλασω εως να χρονισει,αλλα δεν αντεξα.

Link to comment
Share on other sites

Στη μικρούλα μου ποτε δεν προσπάθησα να φτιάξω προγραμμα!!! Στο σύνδεσμο θηλασμου μας λέγανε πάντα ότι τα μωρά που θηλαζουν δεν έχουν προγραμμα..άφησα το μωρο να με κατευθύνει κ όντως τώρα έχει το δικό της προγραμμα που το τιρει ευλαβικά!!!:D Δηλαδή όλοι μου λέγανε να τρώει 12:30 με 13:00 το μεσημεριανό, ποτε δεν μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε γιατί πάντα αυτή την ώρα ήθελε να κοιμάται κ τρώει μόλις ξυπνήσει... Ίσως κ το δικό σου να έχει δικο του προγραμμα...!!!:-P

 

Επίσης την κοιμιζα κ την κοιμιζω με θηλασμο χωρίς κουνιματα κ βόλτες...(με έχει σώσει ;)) Έτσι όταν ξυπνάει τα βραδιά πάω στο δωμάτιο της κ την θηλαζω μερικά λεπτά κ ξανακοιμαται αφού φάει... όταν είμαι κυριολεκτικά πτώμα την παίρνω στο κρεβάτι μας αλλα ποτε δεν κοιμάται για πολυ, σηκώνεται κάθε λίγο για να πιπιλισει οπότε προσπαθω να την πηγαίνω στην κούνια της... ( μόνο τα χαράματα την κοιμάται μαζί μας:rolleyes:)

 

Το θέμα του αλλαγματος μας απασχολούσε κι εμάς αλλα αυτο σε λίγο θα τελειώσει οπότε κουραγιο:-)

 

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας! Ειναι παρήγορο να ξέρουμε ότι και οι άλλες μητέρες έχουν τα ίδια! (Μια φίλη που έχω και έχει ένα μπομπιρα 3 μηνών, κοιμάτα όλη νύχτα απ΄όταν σαράντισε και θηλάζει αποκλειστικά και εκείνη!)

Ο μικρός μου, άλλαξε μήνα στις 2/7, είναι 5 μηνών δηλαδή. Σημερα τον είδε η παιδίατρος. Είναι 9 κιλά και 71,5 εκ ύψος! Μου είπε να μη διακόψω με τίποτα το θηλασμό, αλλά να αρχίσω τα φρούτα, για να αρχίσει να χορταίνει καλύτερα. Όταν ολοκληρωθεί το γεύμα του, να μη τον θηλάζω, αλλά να βγάζω το γάλα και να το φυλάζω, για να μη μειωθεί. (Εύτυχως η παιδίατρος μας, είναι υπέρμαχος του θηλασμού.)

AthinaP, όσον αφορά το θεμα του αλλάγματος, έχω υιοθετήσει και εγώ αυτή την πρακτική, αλλά τελευταία κάνει τόσα πολλά κακά που δεν γίνεται, πρέπει να τον πλύνω.

Katerinoula23, δυστυχώς τον κουνάω για να κοιμηθεί, αν δεν φτάσει ο θηλασμός, θα το κόψουμε πιστεύω σε κανά δίμηνο ή όταν πλέον στρώσει πρόγραμμα.

Το μόνο που εύχομαι είναι να δεχτεί κάποια στιγμή την πιπίλα, γιατί ο πρώτος μου δεν την δέχτηκε ποτε και τρώει το δάχτυλό του. Τα δόντια του έχουν στραβώσει (καλά γλύκας είναι και έτσι, αλλά δεν είναι καλό αυτό), επίσης πάθαινε συνεχείς αμυγδαλίτιδες και τελικα έβγαλε τις αμυγδαλές του. Υποψιαζόμαστε ότι το πιπίλισμα του δαχτύλου έχει μερίδιο ευθύνης σε αυτό (μεταφορά μικροβίων κλπ). Δεν κόβεται το ρημάδι! Και η ορθοδοντικός μου μου είχε πει, ότι η πιπίλα βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη της οδοντοφυίας, φυσικά μαζί με το θηλασμό.

Ισως να είχα μεγάλες προσδοκίες στο θέμα του προγράμματος του μπέμπη, αλλά νομίζω ότι δεν μπορώ να τον βρω πουθενα, δεν μπορώ να βρω το κουμπί του...

katerrinio, σε καταλαβαίνω, θέλω και εγώ να θηλάσω για χρόνο, αλλά δεν ξέρω τι θα καταφέρω τελικά. Προσπαθώ να καθυστερήσω το ξένο γάλα όσο περισσότερο μπορώ.

Θα δείξει τώρα με το φαγητό τι θα γίνει.

Ευχαριστώ πάντως, να σας ζήσουν τα παιδιά σας!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχεις δοκιμάσει να τον βάλεις όλη νύχτα στο κρεββάτι σου, όπως κάνεις τα ξημερώματα; Τα πλεονεκτήματα είναι 1ο ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις να κοιμηθεί βαθιά για να πας κι εσύ στο κρεββάτι σου, και 2ο κοιμάται και το μωρό πιο εύκολα.

Η εντύπωσή μου είναι ότι τα πολλά πήγαιν΄-έλα, το κούνημα, το φως (ακόμη και το χαμηλό) ξυπνούν το παιδί, ενώ αν η μαμά και το παιδί μένουν στο κρεββάτι, το παιδί ξεχωρίζει καλύτερα τη μέρα και τη νύχτα. Ίσως μάλιστα να περιορίσει έτσι και τα νυχτερινά κακά.

 

Η μικρή μου ακόμη ξυπνά ακόμη τα βράδυα, η μεγάλη το 'κοψε 2 - 2 1/2 χρονών.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε να μη διακόψω με τίποτα το θηλασμό, αλλά να αρχίσω τα φρούτα, για να αρχίσει να χορταίνει καλύτερα. Όταν ολοκληρωθεί το γεύμα του, να μη τον θηλάζω, αλλά να βγάζω το γάλα και να το φυλάζω, για να μη μειωθεί. (Εύτυχως η παιδίατρος μας, είναι υπέρμαχος του θηλασμού.)

 

οταν ολοκληρωθει το γευμα του μπορεις να του προσφερεις το στηθος και εαν δεν θελει δεν θα φαει..οπως επισης μπορεις και αμεσως πριν το φαι να του προσφερεις το στηθος..δεν απαγορευεται ουτε το ενα ουτε το αλλο και φανταζομαι οτι η γιατρος σου δεν το γνωριζει αυτο.

οσες στερεες και να δωσεις σε ενα παιδακι που δεν εχει σκοπο να κοιμηθει το βραδυ,απλα δεν θα κοιμηθει..δεν εχει να κανει με το αν χορταινει ή οχι ενα παιδι, το ποσες ωρες συνεχομενες θα κοιμηθει το βραδυ. Ειναι κατι απολυτως φυσιολογικο , το να κοιμαται 6 ωρες ή να κοιμαται 3 ωρες..το δευτερο εξαμηνο οι στερεες τροφες λειτουργουν συμπληρωματικα του θηλασμου ο οποιος παραμενει η κυρια τροφη του παιδιου (εφοσον και η μαμα σκοπευει να συνεχισει τον θηλασμο). Το να βγαζεις με το θηλαστρο το γαλα δεν ειναι το ιδιο με το να θηλαζει το μωρο και φυσικα το αν θα σου μειωθει το γαλα εξαρταται και απο αλλους παραγοντες οπως π.χ. το ποσες ωρες λειπεις την ημερα,αλλα και απο το κατα ποσο παρεμβαινεις εσυ στο προγραμμα του μωρου.

ο θηλασμος πρεπει να ειναι ελευθερος εφοσον θελει μητερα και παιδι..

83hKp3.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά θα το κάνω:rolleyes:.Εμείς ξεκινήσαμε το νανούρισμα όταν ο μπουμπούκος μου ήταν 5 η΄6 μηνών και τώρα 14 μηνών το συνεχίζουμε:(.Βέβαια δεν έχει ανάγκη κάθε φορά το νανούρισμα για να κοιμηθεί αλλά κι εγώ το ξεκίνησα αναγκαστικά για να μπει το μωρό σε μια σειρά.Δεν κοιμόταν όσο έπρεπε και κάτι έπρεπε να γίνει ,δεν ξεκουραζόταν το μικρό μου.Ο παιδίατρός μας όταν ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές μας είπε ότι θα κοιμάται περισσότερο αλλά πουουουου:?.Τον έχω ακόμα στο δωμάτιο μας και όταν τον πάρει ο ύπνος τον βάζω στην κούνια του.Τέλος Αυγούστου θα μπει στο δωμάτιο του και τότε θα δούμε πως θα πάει.Τι να σου πω υπομονή:|.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δοκιμάσει να τον βάλεις όλη νύχτα στο κρεββάτι σου, όπως κάνεις τα ξημερώματα; Τα πλεονεκτήματα είναι 1ο ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις να κοιμηθεί βαθιά για να πας κι εσύ στο κρεββάτι σου, και 2ο κοιμάται και το μωρό πιο εύκολα.

Η εντύπωσή μου είναι ότι τα πολλά πήγαιν΄-έλα, το κούνημα, το φως (ακόμη και το χαμηλό) ξυπνούν το παιδί, ενώ αν η μαμά και το παιδί μένουν στο κρεββάτι, το παιδί ξεχωρίζει καλύτερα τη μέρα και τη νύχτα. Ίσως μάλιστα να περιορίσει έτσι και τα νυχτερινά κακά.

 

Η μικρή μου ακόμη ξυπνά ακόμη τα βράδυα, η μεγάλη το 'κοψε 2 - 2 1/2 χρονών.

 

Πιστεύω ότι δεν είναι καλή πρακτική αυτό. Ισως να πιάνει σε νεογεννητα αλλά στους 6 μήνες, νομίζω ότι το παιδί θα σε εκμεταλλέυεται. Πιστεύω ότι τότε είναι μια κατάλληλη ηλικία να κοιμάται και στο δικό του δωμάτιο. Οχι τίποτα άλλο αλλά και ο μπαμπάς πρέπει να επιστρέψει στο χώρο του κάποια στιγμή και να ...ροχαλίζει ελευθερα!

Link to comment
Share on other sites

οταν ολοκληρωθει το γευμα του μπορεις να του προσφερεις το στηθος και εαν δεν θελει δεν θα φαει..οπως επισης μπορεις και αμεσως πριν το φαι να του προσφερεις το στηθος..δεν απαγορευεται ουτε το ενα ουτε το αλλο και φανταζομαι οτι η γιατρος σου δεν το γνωριζει αυτο.

οσες στερεες και να δωσεις σε ενα παιδακι που δεν εχει σκοπο να κοιμηθει το βραδυ,απλα δεν θα κοιμηθει..δεν εχει να κανει με το αν χορταινει ή οχι ενα παιδι, το ποσες ωρες συνεχομενες θα κοιμηθει το βραδυ. Ειναι κατι απολυτως φυσιολογικο , το να κοιμαται 6 ωρες ή να κοιμαται 3 ωρες..το δευτερο εξαμηνο οι στερεες τροφες λειτουργουν συμπληρωματικα του θηλασμου ο οποιος παραμενει η κυρια τροφη του παιδιου (εφοσον και η μαμα σκοπευει να συνεχισει τον θηλασμο). Το να βγαζεις με το θηλαστρο το γαλα δεν ειναι το ιδιο με το να θηλαζει το μωρο και φυσικα το αν θα σου μειωθει το γαλα εξαρταται και απο αλλους παραγοντες οπως π.χ. το ποσες ωρες λειπεις την ημερα,αλλα και απο το κατα ποσο παρεμβαινεις εσυ στο προγραμμα του μωρου.

ο θηλασμος πρεπει να ειναι ελευθερος εφοσον θελει μητερα και παιδι..

 

Εντάξει καλά όλα αυτά αλλά κάποια στιγμή πρέπει και να μπορώ να τον αφήσω στον μπαμπα, ασε που θεωρώ σημαντικό να τον ταϊζει και ο μπαμπάς που και που. Επίσης θέλω να συνηθίσει την αίσθηση της πλαστικής θηλής μήπως και δεχτεί την πιπίλα για να μην τύχει και μάθει το δάχτυλο, όπως ο μεγάλος μου. Και όπως είπα, το μωρό έχει το μέγεθος ενός παιδιου που είναι ενός έτους. Αν του δίνω στέρεες τροφές και γάλα στο ίδο γεύμα, φοβάμαι ότι θα γίνει πιο εύσωμος ακόμα και άντε να τον σηκώνεις μετά!

 

Τωρα το αν θα κοιμηθεί τη νύχτα, ξέρω πως έχει να κάνει με το παιδί. Δεν με νοιάζει το αν θα κοιμάται όλη νύχτα, αλλά να ξέρω περίπου ποσες φορές θα ξυπνάει ή έστω τι θα έχω να αντιμετωπίσω, να φτιάξει ένα πρόγραμμα επιτελους όποιο και είναι αυτό. Και όχι μονο για τη νύχτα αλλά και για την ημέρα...Τώρα είναι σαν να έχω γεννήσει μόλις, πιστεύω ότι αυτό θα βελτιωθεί, ειδικά αν σταματήσει τελείως τα βραδινά κακά, οπότε και το ιδιο δεν θα ταλαιπωρείται.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά θα το κάνω:rolleyes:.Εμείς ξεκινήσαμε το νανούρισμα όταν ο μπουμπούκος μου ήταν 5 η΄6 μηνών και τώρα 14 μηνών το συνεχίζουμε:(.Βέβαια δεν έχει ανάγκη κάθε φορά το νανούρισμα για να κοιμηθεί αλλά κι εγώ το ξεκίνησα αναγκαστικά για να μπει το μωρό σε μια σειρά.Δεν κοιμόταν όσο έπρεπε και κάτι έπρεπε να γίνει ,δεν ξεκουραζόταν το μικρό μου.Ο παιδίατρός μας όταν ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές μας είπε ότι θα κοιμάται περισσότερο αλλά πουουουου:?.Τον έχω ακόμα στο δωμάτιο μας και όταν τον πάρει ο ύπνος τον βάζω στην κούνια του.Τέλος Αυγούστου θα μπει στο δωμάτιο του και τότε θα δούμε πως θα πάει.Τι να σου πω υπομονή:|.

 

Παιρνάς τέτοιο ζόρισμα? Κοίτα τώρα καταλαβαίνει και δεν σε χρειάζεται τόσο όσο όταν ήταν βρέφος, μήπως να τον αφήσεις λίγο στο κρεβάτι του να κλάψει? Εξηγησέ του το με ήρεμο αλλά σταθερο και αυστηρό λίγο ύφος, "η μαμά έχει δουλειά για τον μικρούλη και δεν προλαβαίνει" και αφησε τον μόνο του. Μπαινει που και που να δεις πως είναι. Την 1η μέρα άστο 5 λεπτά, την 2η 10 μέχρι να δεις τι θα κάνει. Λένε ότι σε 3-7 μέρες έχει στρώσει. Τωρα κάτα τη διάρκεια της νύχτας κάνε το ίδιο αλλά πρώτα να τον πας στο δικό του δωμάτιο, νομίζω.

 

Στον πρώτο μου, εφαρμόσαμε τη μέθοδο αυτή όταν ήταν 6-6,5 μηνών. Σε 2 μέρες έπιασε. Εκλαιγε πολύ τις 2 πρώτες μέρες αλλά μετά στριφογυρνούσε με τα παιχνιδια του και κοιμόταν. (Αυτος βέβαια είχε πρόγραμμα από πιο νωρίς). Μετά από κανά μήνα το χαλάσαμε γιατί α)πήγαμε διακοπές και ψιλοφοβόταν και β) μετακομίσαμε αμέσως μετά τις διακοπές και πήγε στο δικό του δωμάτιο. όμως και πάλι ήταν πολύ πιο εύκολο. Του έλεγα 1-2 τραγουδάκια και κοιμόταν αμέσως, το απολάμβανα κιολας. Τελικά το έκοψε τελείως όταν έμαθε να σκαρφαλώνει μόνος στου στην κουνια και το είδε σαν παιχνίδι.

Το βραδινό ξύπνημα το κοψαμε με τον ιδιο τρόπο. Ξεσήκωσε την πολυκατοικία ένα βράδυ και τέλος. Αρκεί να σου πω ότι το προηγούμενο βράδυ, είχε ξυπνήσει στις 4. Απελπισμένη τον έβαλα στο πάρκο, έπαιζε και εγώ σιδέρωνα μέχρι τις 6! Δεν πήγαινε άλλο, οπότε χρησιμοποίησα αυτή τη βάρβαρη μέθοδο. Εντάξει έχουν ανάγκη την αγκαλιά της μαμάς, και η μαμά τα έχει ανάγκη, αλλά νομίζω ότι σε αυτή την ηλικία μάλλον εκμετάλλευση είναι. Μπορείς να του διαβάζεις ένα παραμύθι και να τον αφήσεις να κλάψει μόνο αν ξυπνήσει τη διάρκεια της νύχτας. Δεν έχει λόγο να ξυπνάει πλέον, δεν πεινάει, ούτε να κάνει πιπί θέλει, φαντάζομαι φοράει ακόμα πάνα.

Τι να σου πω δοκίμασε ότι μπορείς, είναι αμαρτία να βασανίζεστε έτσι

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι έπαθα;Το δοκίμασα ένα μεσημέρι να το κάνω. Ταϊσμένος αλλαγμένος όλα καλά!Με το που τον βάζω στο κρεββάτι του για να κοιμηθεί αρχίζει τα κλάματα ,αποφάσισα κι εγώ να τον αφήσω να δω τι θα γίνει.Μπήκα στο δωμάτιο όταν σταμάτησε να κλαίει μετά από 45 λεπτά:(.Τον πήρε ο ύπνος και μέσα στον ύπνο του είχε "σπασμούς":(.Τον λυπήθηκε η ψυχή μου:cry:...Μετά από καιρό το ξανά δοκίμασα.Έκλαιγε επί 1ώρα ,δεν άντεχα να τον ακούω ,σπάραξε η καρδιά μου:cry:.Από εκείνη τη μέρα για κάποιο διάστημα όταν τον έβαζα στην κούνια του και έβγαινα από το δωμάτιο σπάραζε στο κλάμα.Τώρα θα τον βάλουμε στο δωμάτιο του και θα βάλω και ένα μονό κρεβάτι δίπλα στην κούνια και ελπίζω να καταφέρουμε να μπούμε σε σειρά...

Link to comment
Share on other sites

Για το γεγονός ότι είναι το παιδί στην τσίτα, μπορεί να είναι φάση της ηλικίας, που λίγη σχέση έχει με το θηλασμό.

 

Σκέφτομαι δύο τινα:

 

Το παιδί σου είναι έτοιμο να το αφήσεις κάτω, να αρχίσει να ψευτομπουσουλάει. Έτσι ήταν ο δικός μου, όταν άρχισε να κινείται μόνος του, ηρεμήσαμε όλοι. Πιο πριν ήθελε βόλτες συνεχώς. Βαριότανε ασύστολα να κάθεται να διαλογίζεται στο ρηλάξ. Το πλεονέκτημα ήταν ότι είχε αρκετά ερεθίσματα κατόπιν δικής του απαίτησης και είναι ένα παιδί που στροφάρει γενικά. Τι τραβήξαμε όμως όταν ήταν βρέφος, δεν λέγεται...

 

Το άλλο είναι ότι μπορεί να έχει έρθει η ώρα για στερεές. Ο δικός μου, επίσης είχε αυτό το σύμπτωμα του να μην κάθεται πουθενά και να έχει πυκνώσει τους θηλασμούς (δεν ήταν ένα απλό άλμα) και είχε και άλλα σημάδια ότι ήταν έτοιμος, αρκετά.

 

Τρίτο ενδεχόμενο, το παιδί έχει υπερένταση από το χάλια ύπνο που κάνει!

 

Θα μου πεις τώρα, εσείς δεν είχατε φτάσει να έχετε ποτέ πρόγραμμα, εμείς είχαμε, μπορώ να πω.

 

Το κούνημα μου φαίνεται ταλαιπωρία, να μην πω ψέματα. Αααααν του τραγουδάς απλώς, κρατώντας του το χεράκι; Και σταδιακά περάσετε σε άλλες φόρμουλες; Η εμπειρία μου πάλι με το δικό μου Ταρζάν είναι ότι σε τέτοια παιδιά εκτός από την κίνηση πιάνει και το μπλαμπλά/τραγουδάκια. Τα βοηθάει να έχουν ερεθίσματα και να μιλήσουν γρήγορα.

 

Δεν είμαι υπέρ των μεθόδων με κλάμα, αλλά τέλος πάντων υπάρχουν και όρια...

Αν λέω άαααααν ακολουθήσεις το κλάμα, θέλει σταθερότητα. Και να διαβάσεις πολύ, πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, για να πειστείς για τη χρησιμότητα και για να ακολουθήσεις όσο πιο ήπια μέθοδο γίνεται, ή ό,τι σου πάει, τέλος πάντων. Αλλιώς, μην το ξεκινάς καν. Γιατί, όσο υποκύπτεις στο κλάμα και μάλιστα το πολύ κλάμα, περνάς το μήνυμα, ότι για να γίνει αυτό που θέλει, πρέπει να κλάψει ΠΟΛΥ! Δεν το προτείνω γενικά το κλάμα, εμείς το αποφύγαμε. Μας βοήθησε το the no-cry sleep solution, το έχω γράψει αρκετές φορές πια.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο που μπορεί να βολέψει είναι να έχετε την κούνια του μωρού χωρίς κάγκελο, δίπλα σας, κολλητά με το κρεβάτι. Αν και πλησιάζει η εποχή της ταρζανιάς και θα πρέπει να έχεις το νου σου όταν κοιμάται χωρίς επίβλεψη να μην πέσει ή να πέσει κάπου μαλακά. Ωστόσο, αυτό βοηθάει εσένα να χορταίνεις ύπνο, γιατί δεν καλοξυπνάς για να ταϊσεις. Και δεν συνηθίζει το παιδί να είναι κολλητά με εσένα. Έχετε μια απόσταση βολική για όλους.

 

Θα μου πεις τώρα έχεις και το μεγάλο και φαίνεται ότι τώρα έστρωσε και κείνο και άντε να του εξηγείς γιατί το μωρό είναι μαζί σας... και ότι θα είναι για λίγο καιρό. Μέχρι να στρώσει κάπως ο ύπνος, τέλος πάντων. Σε αυτή τη λογική, μπορείς να παίρνεις το μεγάλο κάποιες επιλεκτικές στιγμές και να κάνετε γλύκες. Τα ΣΚ το πρωί φερ ειπειν ή κάποια απογεύματα. Γενικά σε αυτές τις ηλικίες κάπως συνεννοείται κανείς, τι γίνεται με τα μωρά είναι το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι έπαθα;Το δοκίμασα ένα μεσημέρι να το κάνω. Ταϊσμένος αλλαγμένος όλα καλά!Με το που τον βάζω στο κρεββάτι του για να κοιμηθεί αρχίζει τα κλάματα ,αποφάσισα κι εγώ να τον αφήσω να δω τι θα γίνει.Μπήκα στο δωμάτιο όταν σταμάτησε να κλαίει μετά από 45 λεπτά:(.Τον πήρε ο ύπνος και μέσα στον ύπνο του είχε "σπασμούς":(.Τον λυπήθηκε η ψυχή μου:cry:...Μετά από καιρό το ξανά δοκίμασα.Έκλαιγε επί 1ώρα ,δεν άντεχα να τον ακούω ,σπάραξε η καρδιά μου:cry:.Από εκείνη τη μέρα για κάποιο διάστημα όταν τον έβαζα στην κούνια του και έβγαινα από το δωμάτιο σπάραζε στο κλάμα.Τώρα θα τον βάλουμε στο δωμάτιο του και θα βάλω και ένα μονό κρεβάτι δίπλα στην κούνια και ελπίζω να καταφέρουμε να μπούμε σε σειρά...

 

Καταλαβαίνω...Ισως τελικά να εχουν δικιο που λενε ότι όσο πιο νωρις του κόβεις τις "κακές" συνηθειες τόσο καλύτερα...κάθε παιδί όμως είναι διαφορετικό τελικά. Θα φτιάξει που θα πάει το παιδί να είναι καλά και όλα θα γίνουν!

Να σου πω μιλάει? Συννεοείστε? Ισως σιγά σιγά να του το λες, αργότερα να το συζητήσετε, ίσως με επανάληψη και ήρεμο τρόπο να το καταλάβει. Που θα πάει θα μεγαλώσει!

Καλή υπομονή!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Για το γεγονός ότι είναι το παιδί στην τσίτα, μπορεί να είναι φάση της ηλικίας, που λίγη σχέση έχει με το θηλασμό.

 

Σκέφτομαι δύο τινα:

 

Το παιδί σου είναι έτοιμο να το αφήσεις κάτω, να αρχίσει να ψευτομπουσουλάει. Έτσι ήταν ο δικός μου, όταν άρχισε να κινείται μόνος του, ηρεμήσαμε όλοι. Πιο πριν ήθελε βόλτες συνεχώς. Βαριότανε ασύστολα να κάθεται να διαλογίζεται στο ρηλάξ. Το πλεονέκτημα ήταν ότι είχε αρκετά ερεθίσματα κατόπιν δικής του απαίτησης και είναι ένα παιδί που στροφάρει γενικά. Τι τραβήξαμε όμως όταν ήταν βρέφος, δεν λέγεται...

 

Το άλλο είναι ότι μπορεί να έχει έρθει η ώρα για στερεές. Ο δικός μου, επίσης είχε αυτό το σύμπτωμα του να μην κάθεται πουθενά και να έχει πυκνώσει τους θηλασμούς (δεν ήταν ένα απλό άλμα) και είχε και άλλα σημάδια ότι ήταν έτοιμος, αρκετά.

 

Τρίτο ενδεχόμενο, το παιδί έχει υπερένταση από το χάλια ύπνο που κάνει!

 

Θα μου πεις τώρα, εσείς δεν είχατε φτάσει να έχετε ποτέ πρόγραμμα, εμείς είχαμε, μπορώ να πω.

 

Το κούνημα μου φαίνεται ταλαιπωρία, να μην πω ψέματα. Αααααν του τραγουδάς απλώς, κρατώντας του το χεράκι; Και σταδιακά περάσετε σε άλλες φόρμουλες; Η εμπειρία μου πάλι με το δικό μου Ταρζάν είναι ότι σε τέτοια παιδιά εκτός από την κίνηση πιάνει και το μπλαμπλά/τραγουδάκια. Τα βοηθάει να έχουν ερεθίσματα και να μιλήσουν γρήγορα.

 

Δεν είμαι υπέρ των μεθόδων με κλάμα, αλλά τέλος πάντων υπάρχουν και όρια...

Αν λέω άαααααν ακολουθήσεις το κλάμα, θέλει σταθερότητα. Και να διαβάσεις πολύ, πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, για να πειστείς για τη χρησιμότητα και για να ακολουθήσεις όσο πιο ήπια μέθοδο γίνεται, ή ό,τι σου πάει, τέλος πάντων. Αλλιώς, μην το ξεκινάς καν. Γιατί, όσο υποκύπτεις στο κλάμα και μάλιστα το πολύ κλάμα, περνάς το μήνυμα, ότι για να γίνει αυτό που θέλει, πρέπει να κλάψει ΠΟΛΥ! Δεν το προτείνω γενικά το κλάμα, εμείς το αποφύγαμε. Μας βοήθησε το the no-cry sleep solution, το έχω γράψει αρκετές φορές πια.

 

Πωπω σε ευχαριστώ πολύ πρέπει να το έχει ψάξει πολύ το θέμα!

Πρώτα, όσο αφορά τον μεγάλο δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα εξ αρχής, βέβαια κατάφερα να θηλάσω 3 μήνες και με συμπλήρωμα, για ψυχολογικούς μάλλον λόγους είχα μικρή ροή από την αρχή, δεν ήξερα; κιολας, δεν ήξερε και κανένας να μου δείξει, την πάτησα λοιπόν. Γενικά ο πρώτος μου τα εκανε όλα σχετικά εύκολα, λίγο θέμα είχαμε με το φαγητό, που πάλι διορθωθηκε με την εγχείριση στις αμυγδαλές και με τις πάνες, όπου ακολούθησα το ενστικτο μου και τα καταφέραμε. Τωρα ζηλεύει, έχει βέβαια περιορίσει τις αντιδράσεις του, αλλά δεν με δυσκολεύει. Βέβαια είναι κέρατο, καθεται και τρώει μπροστα στον άλλο για να ζηλεύει, μπάινει στο βρεφικό καρότσι και θέλει βόλτες, του παίρνει τα παιχνίδια, τρώει πιπίλες κλπ..!

 

Το θέμα είναι με τον μικρό, που είναι σαν να μην είναι δικό μου παιδί. Δεν μπορώ να τον "διαβάσω" κάποιες μέρες. Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι δεν είχα ξαναθηλάσει για τοσο καιρό.

Ναι έχει φοβερή ενεργεια και τον αφήνω να ψευτομπουσουλάει στο μεγάλο κρεβάτι, βαριέται στο καρεκλάκι έυκολα, όπως και στο πάρκο, ίσως γιατί δεν έχει πολύ χώρο εκεί. Τον βολεύει να κάνει κακά μπρούμυτα, ίσως γι΄ αυτό του αρέσει στο κρεβάτι μας. Δείχνει και αυτός να στροφάρει αρκετά, κάνει πράγματα που κάνουν τα μωρά 2 μήνες μεγαλύτερα.

Σήμερα θα αρχίσουμε με μπανάνα, μόλις μπήκε στον έκτο, θα δίνω και νερό ίσως κάτι να αλλάξει.

Δεν ξέρω αν είναι σε φάση άλματος, θελει όμως γενικά την προσοχή μας, πολλές βήχει ψευτικα για να τον πάρουμε αγκαλιά!Αλλο κέρατο αυτό...

 

Προσπαθώ αυτές τις μέρες να του προγραμματίσω τον ύπνο του, όχι τόσο σε ωριαίο επίπεδο, αλλά να κομάται βράδυ - μεσημέρι και κανά μισάωρο ανάμεσα. Χθες ήταν όλα μια χαρα. Όταν τον πήγα για υπνο κατα τις 11, ενώ κουτουλούσε και κοιμήθηκε εύκολα, ξύπνησε μόλις τον έβαλα στο κρεβάτι του. Τελικά κοιμήθηκε στην 1, ξύπνησε και έφαγε στις 3, ξύπνησε και έκανε κακα, πολλά κακά στις 5, με κατούρησε γιατι τον άλλαζα στο κρεβάτι μην ξεξυπνήσει, κοιμήθηκε στις 5.30, γιατί μόλις τον έβαζα στο κρεβάτι γκρίνιαζε και ξύπνησε τελικά στις 9.30. Δεν νομίζω ότι έχει υπερένταση λόγω έλλειψης ύπνου. απλά χθες, πχ, ήθελε να κάνει κακά, μπορεί να είχε κρυώσει λίγο.

 

Συμφωνώ με αυτά που λες για το κλάμμα. Σε κάποια παιδιά πιάνει σε άλλα όχι. Στον πρώτο μου έπιασε, σ΄ αυτόν μπορεί να μην πιάσει. Προς το παρόν δεν το προσπαθώ, έχει άλλα ζόρια ο μικρός. Τα κάγκελα της κουνιας δεν κατεβαίνουν, οπότε δεν μπορω να κάνω αυτό που λες. Αναγκαστικά λοιπόν τον κουνάω με τραγούδια και γλύκες. Δεν με ενοχλει τόσο το κούνημα άλλά ότι είναι πολύ βαρύς και, όταν έχει υπερένταση δεν μπορω να στεκω πολύ ώρα, πονάει η μέση μου.

 

Βασικά αν μάθει να κοιμάται γρήγορα και με πρόγραμμα έστω και με κουνήματα και να κόψει τα βραδινά κακά θα είμαι πολύ ευτυχισμένη!

 

Επειδή είμαι καινούρια στο forum, μπορείς να μου πεις για το the no-cry sleep solution?

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κοιμάται πολυ τη μέρα; Μήπως δεν τρώει αρκετά τη μέρα;

 

Τα δικά μου όταν έστρωσαν μόνα τους πρόγραμμα, παρατήρησα ότι και στα δύο αυτά απαντούσαμε όχι. Δεν ξέρω πώς να μεταβάλω το ημερήσιο πρόγραμμα, αν νυστάζουν νυστάζουν, τι να πεις...

 

Τα δικά μου κοιμόντουσαν καλά το βράδυ, από μια ηλικία και πέρα, αλλά έκαναν αρκετούς υπνάκους μέσα στη μέρα, μισάωρα. Τη μέρα δεν τους έκανα σκοτάδι και στο σπίτι είχαμε κανονικούς θορύβους.

 

Γράφω και αυτά, μήπως και παίζουν κάποιο ρόλο. Φαίνεται ότι το παιδί σου χορταίνει ύπνο το πρωί. Εμάς άνοιγαν το μάτι με το που έπαιρναν πρέφα ότι ξύπνησε ο μπαμπάς για δουλειά, γύρω στις 7 το πρωί, αλλά κοιμόντουσαν για βράδυ κατά τις 10.00-11.00 συνεχόμενα, από μια ηλικία και πέρα. Επίσης κοιμόντουσαν σχετικά αργά για μωρά, γιατί ήθελαν να χορτάσουν το μπαμπά τους.

 

Άσχετο λίγο, αλλά μαζί με τον ύπνο έστρωσε και το πρόγραμμα θηλασμών. Ξυπνούσαν μαζί και έπιναν το πρωινό τους διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο. Συνέχιζα με όποιο ξαναπεινούσε πρώτα, σε διάστημα ανά 1,5-3 ώρες (συνήθως 3) και από κει και πέρα συνέχιζα το διαδοχικό τάισμα με ικανοποιητικά διαλείμματα στο ενδιάμεσο (για δουλειές, παιχνίδι, βόλτες, χουζούρι) και δεν με κούρασε ο θηλασμός. Έπιναν και σχετικά γρήγορα το γαλατάκι και όλα καλά.

 

Για το άλλο που ρωτάς θα στείλω πμ.

 

Εύχομαι να γίνει μια αλλαγή προς το καλύτερο τι να πω...

 

Εγώ το έψαξα το θέμα όταν ξανάρχισε ο μικρός να ξυπνάει κατά τον 8ο μήνα και τότε μας βοήθησε το no-cry. Να κάνω το σταυρό μου, για δίδυμα και για θηλάζοντα, μια χαρά κοιμόντουσαν. Το ένα παιδί δεν μας απασχόλησε σχεδόν καθόλου, εκτός βέβαια από νεογέννητο, που ξυπνούσε στο 3ωρο, αλλά ξανακοιμόταν, χωρίς πολλά πολλά.

 

Άλλα που έχω διαβάσει κατά καιρούς είναι ότι το δεύτερο παιδί μπορεί να διεκδικεί χρόνο με τη μαμά του όταν κοιμάται το άλλο και να μένει ξύπνιο επίτηδες και να ξαγρυπνάει! Και μπορεί να ξεκουράζεται το πρωί, που λείπει το άλλο στον παιδικό; Οπότε η λύση για αυτό είναι θεωρητικά να τον παίζεις τον μικρό πιο κατάλληλες ώρες για να ξεκουράζεστε όλοι τη νύχτα.

 

Σενάρια, είναι αυτά, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κοιμάται πολυ τη μέρα; Μήπως δεν τρώει αρκετά τη μέρα;

 

Τα δικά μου όταν έστρωσαν μόνα τους πρόγραμμα, παρατήρησα ότι και στα δύο αυτά απαντούσαμε όχι. Δεν ξέρω πώς να μεταβάλω το ημερήσιο πρόγραμμα, αν νυστάζουν νυστάζουν, τι να πεις...

 

Τα δικά μου κοιμόντουσαν καλά το βράδυ, από μια ηλικία και πέρα, αλλά έκαναν αρκετούς υπνάκους μέσα στη μέρα, μισάωρα. Τη μέρα δεν τους έκανα σκοτάδι και στο σπίτι είχαμε κανονικούς θορύβους.

 

Γράφω και αυτά, μήπως και παίζουν κάποιο ρόλο. Φαίνεται ότι το παιδί σου χορταίνει ύπνο το πρωί. Εμάς άνοιγαν το μάτι με το που έπαιρναν πρέφα ότι ξύπνησε ο μπαμπάς για δουλειά, γύρω στις 7 το πρωί, αλλά κοιμόντουσαν για βράδυ κατά τις 10.00-11.00 συνεχόμενα, από μια ηλικία και πέρα. Επίσης κοιμόντουσαν σχετικά αργά για μωρά, γιατί ήθελαν να χορτάσουν το μπαμπά τους.

 

Άσχετο λίγο, αλλά μαζί με τον ύπνο έστρωσε και το πρόγραμμα θηλασμών. Ξυπνούσαν μαζί και έπιναν το πρωινό τους διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο. Συνέχιζα με όποιο ξαναπεινούσε πρώτα, σε διάστημα ανά 1,5-3 ώρες (συνήθως 3) και από κει και πέρα συνέχιζα το διαδοχικό τάισμα με ικανοποιητικά διαλείμματα στο ενδιάμεσο (για δουλειές, παιχνίδι, βόλτες, χουζούρι) και δεν με κούρασε ο θηλασμός. Έπιναν και σχετικά γρήγορα το γαλατάκι και όλα καλά.

 

Για το άλλο που ρωτάς θα στείλω πμ.

 

Εύχομαι να γίνει μια αλλαγή προς το καλύτερο τι να πω...

 

Εγώ το έψαξα το θέμα όταν ξανάρχισε ο μικρός να ξυπνάει κατά τον 8ο μήνα και τότε μας βοήθησε το no-cry. Να κάνω το σταυρό μου, για δίδυμα και για θηλάζοντα, μια χαρά κοιμόντουσαν. Το ένα παιδί δεν μας απασχόλησε σχεδόν καθόλου, εκτός βέβαια από νεογέννητο, που ξυπνούσε στο 3ωρο, αλλά ξανακοιμόταν, χωρίς πολλά πολλά.

 

Άλλα που έχω διαβάσει κατά καιρούς είναι ότι το δεύτερο παιδί μπορεί να διεκδικεί χρόνο με τη μαμά του όταν κοιμάται το άλλο και να μένει ξύπνιο επίτηδες και να ξαγρυπνάει! Και μπορεί να ξεκουράζεται το πρωί, που λείπει το άλλο στον παιδικό; Οπότε η λύση για αυτό είναι θεωρητικά να τον παίζεις τον μικρό πιο κατάλληλες ώρες για να ξεκουράζεστε όλοι τη νύχτα.

 

Σενάρια, είναι αυτά, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική.

 

Εχεις δίδυμα??????

Καλα, πάντα απορούσα με τον θηλασμό των διδυμων. Ελπίζω να εχεις βοήθεια από γιαγιάδες ή κάτι τετοιο. Πιστεύω πως όσες έχετε δίδυμα είστε θηρία, ειδικά αν καταφερνετε και αποκλειστικό θηλασμό!

 

Νομίζω ότι ο μπέμπης παει να στρώσει στον υπνο. Με την δική μου προώθηση βέβαια, κοιμάται μεσημέρι, διακεκομμένο βράδυ και 2 μισάωρα απόγευμα και κατα τις 11 το πρωι. Χθες ξεκινησα και τις μπανάνες. Βεβαια στο θέμα του φαγητού ούτε λόγος, αλλα δεν πειράζει θα γίνει και αυτό.

Χθες μάλιστα κοιμήθηκε το πρώτο του 4ωρο συνεχες! Ξυπνησε όμως στις 3 και δεν ξανακοιμήθηκε γιατί ανεβασε πυρετο, μάλλον απ΄ το εμβόλιο ή τα δόντια...μου έκανε την καρδια περιβόλι. Ετσι δεν ξέρω αν το 4ωρο ήταν λόγω πυρετου ή απλά αρχίζει να στρώνει. Θα δειξει...Και εγω δεν κάνω σκοτάδι στη διαρκεια της μερας, ίσως να τρωει όμως πολύ και να βαρυστομαχιάζει, γιατί δεν θέλει πιπιλα και πιπιλίζει το στηθος μου, οπότε βγαινει και γαλα. Μετα κάνει γουλιες. Πιστευω ότι αυτό θα φτιαξει με τη στερεη τροφη.

 

Περισσότερο μου ταιριάζει το προφιλ του ζωηρού παιδιού που μου εγραψες χθες πάντως.

 

Σε ευχαριστώ ξανά πάντως, περιμένω νέα για το no-cry, θα σου πω και νέα αμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Ω, ναι χρειάστηκα βοήθεια, αλλά την κουρτίνα της βοήθειας πιστεύω θα την έπαιρνα είτε θήλαζα είτε όχι. Ήταν πολύ απαιτητικός ο μικρός μου, ήθελε πολύ σουλάτσο από νεογέννητο και όταν τα έπαιξα πήρα γυναίκα να βοηθάει στις δουλειές κυρίως. Καλά ήταν, στην τελική. Μου έλυσε τα χέρια και ευχαριστήθηκα τα μωράκια. Δεν ήθελα να γίνω ηρωϊδα, αλλά να ευχαριστηθούμε τα παιδιά μας. Ευτυχώς, οικονομικά δεν είχαμε θέμα, εκείνη την εποχή τουλάχιστον!

 

Αχ, μακάρι να κοιμηθείτε καλύτερα σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Ω, ναι χρειάστηκα βοήθεια, αλλά την κουρτίνα της βοήθειας πιστεύω θα την έπαιρνα είτε θήλαζα είτε όχι. Ήταν πολύ απαιτητικός ο μικρός μου, ήθελε πολύ σουλάτσο από νεογέννητο και όταν τα έπαιξα πήρα γυναίκα να βοηθάει στις δουλειές κυρίως. Καλά ήταν, στην τελική. Μου έλυσε τα χέρια και ευχαριστήθηκα τα μωράκια. Δεν ήθελα να γίνω ηρωϊδα, αλλά να ευχαριστηθούμε τα παιδιά μας. Ευτυχώς, οικονομικά δεν είχαμε θέμα, εκείνη την εποχή τουλάχιστον!

 

Αχ, μακάρι να κοιμηθείτε καλύτερα σύντομα.

 

Χαίρομαι για όλ΄ αυτά. Ηθελα και εγω δίδυμα, ήμουν και εγώ, αλλά απορρόφησα το εμβρυο και το ανακάλυψα σε μεγάλη ηλικία όπου και εγχειρίστηκα. Παρόλο όμως που δεν υπάρχει βοηθεια, οικογενειακού επιπέδου τουλάχιστον, θα ήθελα η επόμενη κύησή μου να είναι δίδυμα, να γίνω πολύτεκνη. Βεβαια, ο μπέμπης με στελνει αδιάβαστη, νόμιζα ότι τα είχα δει όλα με τον πρώτο μου, αλλά τελικά ήταν όλα πιο εύκολα.

 

Ο μικρός έχει ηρεμήσει. Του αρέσει η μπανάνα, σε 2 μέρες θα βάλουμε και μήλο και τα κακά έχουν βελτιωθεί. Αυτες τις μέρες κοιμήθηκε παραπάνω, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι μόνιμο, απλά είχε στερήθει ύπνο την τελευταία εβδομάδα. Επίσης πιστεύω ότι περάσαμε ένα βαρβάτο άλμα ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τον πυρετό του εμβολίου.

 

Εψαξα πρόχειρα για το βιβλίο, δεν είχα πολύ χρόνο, βρήκα κυρίως σχόλια - πολύ θετικά μπορώ να πω. Θα το ψαξει ο άντρας μου.

Ο μπέμπης, τώρα, έχει ψιλοφτιάξει το πρόγραμμα του υπνου του, αλλά δεν έχει κατασταλάξει ακόμα. Χτες ξυπνούσε ανά 2 ώρες, πιο πολύ για να πιπιλίσει, παρά γιατί πεινούσε. Νωρίτερα, προσπάθησα να εφαρμόσω κάτι που διάβασα σε κάποιο site όταν έψαχνα για το βιβλίο και που υποσυνείδητα εφάρμοζα όταν ήταν νεογέννητο: τον κοιμιζα στα χέρια μου, αλλά τον έβαζα στο κρεβάτι του πριν τον πάρει τελείως ο υπνος, Αυτό επαναλήφθηκε τουλαχιστον 20 φορές. Τελικά κοιμήθηκε. Βέβαια μετά από λιγο ξύπνησε πάλι, αλλά πεινούσε, είχε πια περάσει και τόση ώρα. Οπότε, του τραβούσα τη θηλή, ώστε να μάθει σιγά σιγά να κοιμάται χωρίς να πιπιλίζει.

 

Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά φοβάμαι ότι, αφού δεν δέχεται πιπίλα, θα δημιουργηθεί προβλημα στο νανουρισμα του. Εξάλλου το γάλα μου μπορεί και να ελαττωθεί τώρα με τις τροφές. Θα δουμε σήμερα τι θα γίνει.

 

Ευχαριστώ ξανά και ξανά. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσες διαφορετικές μεθοδοι να ηρεμήσεις το μωρό. Αντε καλό κουράγιο και σε σένα!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι στην ουσία. Να βάζεις το παιδί γλαρωμένο στο κρεβάτι και να αποκοιμιέται μόνο του. Θα κόψει αυτομάτως και τα βραδυνα ξυπνήματα γιατί δεν θα σε ζητάει για να αποκοιμηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε να μη διακόψω με τίποτα το θηλασμό, αλλά να αρχίσω τα φρούτα, για να αρχίσει να χορταίνει καλύτερα. Όταν ολοκληρωθεί το γεύμα του, να μη τον θηλάζω, αλλά να βγάζω το γάλα και να το φυλάζω, για να μη μειωθεί. (Εύτυχως η παιδίατρος μας, είναι υπέρμαχος του θηλασμού.)

 

Γιατί να μην μειωθεί;

Αν οι ανάγκες του παιδιού μειώνονται θα πρέπει να μειώνεται και το γάλα και να προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες του παιδιού. Αν αυξηθούν οι ανάγκες, το μωρό αυξάνει τους θηλασμούς και αυξάνει την παραγωγή.

 

 

Η άντληση δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, θέλει χρόνο όχι μόνο για την άντληση αλλά και για το πλύσιμο. Όσο σύντομη και να είναι η διαδικασία είναι χρόνος που στερείσαι από τον εαυτό σου και τα παιδιά σου.

 

Μετά από τόσο καιρό που θήλασες, μπορείς να συνεχίσεις για όσο θέλεις. Η παραγωγή θα είναι πάντα όση χρειάζεται το μωρό, είτε μειώνονται, είτε αυξάνονται οι ανάγκες του, μπορεί να προσαρμόζει την παραγωγή σε αυτές.

 

 

 

 

Και η ορθοδοντικός μου μου είχε πει, ότι η πιπίλα βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη της οδοντοφυίας, φυσικά μαζί με το θηλασμό.

Οι ορθοδοντικοί λένε ότι οι τεχνητές θηλές (μπιμπερό, πιπίλες) θα πρέπει να περιορίζονται στους πρώτους 12 μήνες, αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα.

 

 

katerrinio, σε καταλαβαίνω, θέλω και εγώ να θηλάσω για χρόνο, αλλά δεν ξέρω τι θα καταφέρω τελικά. Προσπαθώ να καθυστερήσω το ξένο γάλα όσο περισσότερο μπορώ.

Αφού τα κατάφερες στο διάστημα του αποκλειστικού θηλασμού, που είναι το πιο δύσκολο και απαιτητικό, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για το μετά.

 

Μήπως η παιδίατρος σε έχει φοβήσει για μείωση της παραγωγής; Μήπως γι' αυτό σου λέει να αντλείς;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η παιδίατρος σε έχει φοβήσει για μείωση της παραγωγής; Μήπως γι' αυτό σου λέει να αντλείς;

 

Οχι, οχι, η παιδιατρος μου θεωρώ, ότι έχει μια πολύ υγιή άποψη σε όλα τα θέματα γι΄ αυτο και την επέλεξα. (Το έχω επίσης διαπιστώσει και σε πιο επείγουσες καταστάσεις).

Απλά, απαντώντας στις ερωτήσεις μου, μου έδινε όλες τις οπτικές, όπως όφειλε νομίζω.

 

Δεν νομίζω ότι θα το βγάζω το γάλα μου. Εξ άλλου αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, έτσι δεν είναι? Το μωρό τρώει τώρα μια μεσαία μπανάνα ολόκληρη και λίγο μήλο. Σε 3 μέρες θα προσθέσω και νέο φρούτο, μετά θα αρχίσω τα λαχανικά. Ηδη όμως, το απόγευμα που έχω επιλέξει να του δίνω φρούτα, δεν θέλει να θηλάσει μετά. Θηλάζει λιγο μετά από μια ώρα που νυστάζει και θέλει ύπνο.

 

Το πρόβλημα μου είναι περισσότερο, ότι α)ξυπνάει περίπου κάθε 2-3 ώρες τη νύχτα και β)μάλλον κάνει το στήθος μου "πιπιλα", γιατί απο τις 3-4 φορές που ξυπνάει μάλλον τη μια πεινάει μόνο.

Του "τραβάω" τη θηλή, όταν είναι γλαρωμένος για να μάθει να μην την θέλει, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό γιατί τα ξημερώματα με παιρνει και μένα ο υπνος...Μέχρι στιγμής η μέθοδος αυτή δεν δείχνει να έχει αποτελέσματα, ίσως την εφαρμόζω λιγο καιρό, 2-3 μέρες, αλλά φοβάμαι ότι αν χρειαστεί να δίνω μπιμπερό, πως θα τον κοιμίζω μετά? Θελω και να ελατώσω και τις βόλτες με τα κουνήματα...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τελικά σιγά σιγά θα αρχίσω το ξένο γάλα, έστω ως συμπλήρωμα στο βραδινο γεύμα, για να μπούμε στον αποθηλασμό.

 

Εχω κουραστεί πια. Εχω νεύρα λόγω αϋπνίας, δεν χορταίνω τον μεγάλο μου γιο, τόσο ώστε νιώθω ότι αρχίζω να χάνω διοδους επικοινωνίας, δεν προλαβαίνω τις δουλειές, κάνω τα βασικά για λόγους υγιεινής, φυσικά ούτε λόγος για προσωπικό μου χρόνο. Ενα μπάνιο και αυτό με την ψυχή στο στόμα μετά τα μεσάνυχτα...Η σχέση με τον άντρα μου είναι "καλημέρα-καλησπέρα". Εχει κουραστεί και αυτός, δουλεύει απίστευτα ωραρια και μετά προσπαθεί να τους κρατήσει να κάνω καμιά δουλεια. Δεν έχω όρεξη ούτε για βόλτα, ούτε για διακοπές. Αλήθεια πως τα καταφέρνουν οι άλλες μητέρες? Ισως αν είχα βοήθεια να ήταν πιο εύκολο...

 

Τελος πάντων, θα μου λείπει ο θηλασμός, το ξέρω, αλλά αν είναι να δοκιμάζεται η ηρεμία μας δεν γίνεται, εξ' άλλου θα έχω θηλάσει 6 μηνες.

 

Ξερω ότι δεν φταίει ο θηλασμός για όλα τα κακά της μοιρας μου, αλλά τουλάχιστον μπορεί να μπει σε ένα προγραμμα, ίσως να πιασει πιπίλα και να γλυτώσω από την γκρίνια.

Πλέον δειχνει να κοιμάται έστω ένα 4/ωρο και μετά 2/ωρα, όμως για να τον πάρει ο υπνος δεινοπαθούμε. Εξακολουθεί να τρώει χωρίς λογική, όποτε του κατέβει. Τα κακά βελτιώθηκαν ευτυχώς, αλλά είναι υπερκινητικός. Ηρεμεί μόνο αν τον αφήσω να κουτρουβαλιέται στο κρεβάτι ή στη στρατα του (η παιδιάτρος μου δεν συμφωνεί με το τελευταίο, αλλά δεν μπορώ να τον κρατάω διαρκώς. Απλά τον βάζω το πολύ ένα 20λεπτο τη μέρα.)

 

Θελω να επισπέυσω και αυτές τις αλλαγές γιατί υπάρχει περίπτωση να έχω και τον μεγάλο στο σπιτι το χειμώνα. Ας μην τα χω όλα τότε.

 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων σας και να σας ζήσουν τα παιδιά σας!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τελικά σιγά σιγά θα αρχίσω το ξένο γάλα, έστω ως συμπλήρωμα στο βραδινο γεύμα, για να μπούμε στον αποθηλασμό.

 

Εχω κουραστεί πια. Εχω νεύρα λόγω αϋπνίας, δεν χορταίνω τον μεγάλο μου γιο, τόσο ώστε νιώθω ότι αρχίζω να χάνω διοδους επικοινωνίας, δεν προλαβαίνω τις δουλειές, κάνω τα βασικά για λόγους υγιεινής, φυσικά ούτε λόγος για προσωπικό μου χρόνο. Ενα μπάνιο και αυτό με την ψυχή στο στόμα μετά τα μεσάνυχτα...Η σχέση με τον άντρα μου είναι "καλημέρα-καλησπέρα". Εχει κουραστεί και αυτός, δουλεύει απίστευτα ωραρια και μετά προσπαθεί να τους κρατήσει να κάνω καμιά δουλεια. Δεν έχω όρεξη ούτε για βόλτα, ούτε για διακοπές. Αλήθεια πως τα καταφέρνουν οι άλλες μητέρες? Ισως αν είχα βοήθεια να ήταν πιο εύκολο...

 

Τελος πάντων, θα μου λείπει ο θηλασμός, το ξέρω, αλλά αν είναι να δοκιμάζεται η ηρεμία μας δεν γίνεται, εξ' άλλου θα έχω θηλάσει 6 μηνες.

 

Ξερω ότι δεν φταίει ο θηλασμός για όλα τα κακά της μοιρας μου, αλλά τουλάχιστον μπορεί να μπει σε ένα προγραμμα, ίσως να πιασει πιπίλα και να γλυτώσω από την γκρίνια.

Πλέον δειχνει να κοιμάται έστω ένα 4/ωρο και μετά 2/ωρα, όμως για να τον πάρει ο υπνος δεινοπαθούμε. Εξακολουθεί να τρώει χωρίς λογική, όποτε του κατέβει. Τα κακά βελτιώθηκαν ευτυχώς, αλλά είναι υπερκινητικός. Ηρεμεί μόνο αν τον αφήσω να κουτρουβαλιέται στο κρεβάτι ή στη στρατα του (η παιδιάτρος μου δεν συμφωνεί με το τελευταίο, αλλά δεν μπορώ να τον κρατάω διαρκώς. Απλά τον βάζω το πολύ ένα 20λεπτο τη μέρα.)

 

Θελω να επισπέυσω και αυτές τις αλλαγές γιατί υπάρχει περίπτωση να έχω και τον μεγάλο στο σπιτι το χειμώνα. Ας μην τα χω όλα τότε.

 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων σας και να σας ζήσουν τα παιδιά σας!

 

Κατ αρχάς να πω πως εννοείται πως θα κάνεις αυτό που νοιώθεις ότι θα βοηθήσει εσένα και το παιδί σου περισσότερο.

Αλλα...

Μην πάρεις μια απόφαση που ειναι πολύ πιθανό ότι θα μετανιώσεις. Το λεω αυτο γιατι πολύ απλά, το ότι θα ξεκινήσει το μικρό σου τη φόρμουλα δεν σημαίνει τίποτα. Δεν σημαίνει πως θα συνηθισει την πιπίλα, ούτε πως θα κοιμάται καλύτερα. Το μόνο ίσως είναι πως θα κάνει ένα κάποιο πρόγραμμα.

Το λεω γιατί η μικρή μου είναι 3,5 μηνών και πίνει από μπουκάλι το γάλα μου, αλλά από πιπίλα τίποτα! Ο δε μικρός μου όταν σταμάτησα να τον θηλάζω (10 μηνών) σταμάτησε για λίγο να ξυπνάει το βράδυ και μετά άρχισε τα ίδια. Επίσης, το κούνημα για μένα ήταν μεγάλο λάθος! Οταν ήταν 9 μηνών ήθελε πια μισή ώρα τουλάχιστον κούνημα. Δεν άντεξα άλλο! Ερηξε πολύ κλάμα για 2-3 μέρες και τελικά του το έκοψα. Δυστυχως τότε δεν ήξερα για το no cry solution.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...