Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ααααχ αυτή η .... θεία!!!!!!

sporiklos

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι; Η θεία αυτή παιδιά δεν έχει; Μήπως έκανε τη νταντά στον άντρα σου όταν ήταν μικρός και θεωρεί ότι έχει ένα δικαίωμα παραπάνω; Και ο άντρας σου κατά βάθος θεωρεί το ίδιο; Καμιά φορά οι σχέσεις είναι παραπάνω ή λιγότερο από αυτό που σκέτα φαίνεται στο γενεαλογικό δέντρο.

Ξέρω τέτοιες οικογένειες που πραγματικά, αν γυρίσεις και τους πεις και ποια είσαι εσύ, μια σκέτη θεία, είναι πραγματική προσβολή, γιατί έχουν δώσει την ψυχή τους για χρόνια.

Βέβαια μιλάς για φαινόμενα δυσλειτουργικά, για εκβιασμούς...

Ο άντρας σου θα είναι καλύτερα ή χειρότερα αν ξεκόψετε από αυτούς; Όχι εσύ, ο άντρας σου... Τι παίρνει από εκείνους, συναισθηματικά;

Το φαινόμενο να παίρνουν φόρα τα πεθερικά στη βάφτιση υπάρχει δυστυχώς. Εμείς δεν το ζήσαμε και πολύ. Κάναμε ανοιχτό σχετικά γάμο και κλειστή βάφτιση... Στο γάμο συμβιβάστηκα, γιατί τον ήθελα και κείνο κλειστό, αλλά ο άντρας μου δεν ήταν του κλειστού. Είστε δυο άνθρωποι που πριν ενωθείτε είχατε ο καθένας το δικο του σύμπαν και δεν είναι πάντα σωστό να λες ότι ξεκόβετε έτσι ξαφνικά ή στην προκειμένη ο άντρας σου συμβιβάζεται στο δικό σου στυλ. Στην ανοιχτή βάφτιση είναι δεδομένο ότι θα έχετε και ανθρώπους που θα το βλέπουν όλο αυτό ως υποχρέωση, είτε λιγότερους, είτε περισσότερους. Μια μέρα είναι και περνάει... Καλύτερα ό,τι είναι να το πάρετε απόφαση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να χαρείτε εκείνη τη μέρα όσο γίνεται. Πάντως τα όρια είναι θέμα του άντρα σου να τα βάλει. Γιατί δεν τα βάζει, θα μου πεις;

Μπορεί να είμαι λίγο προκατειλημμένη, αλλά αυτό το στυλ "δεν με νοιάζει τι έκανες πριν με γνωρίσεις, τώρα να το αλλάξεις αυτό", το είχε γνωστή στον κύκλο μου και αφού ξέκοψε τον καλό της από αυτά που ήξερε αυτός, στο τέλος... μπουμ!

Διαφημίσεις

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μήπως αυτή η θεία χαρτζιλικώνει κιόλας και γι αυτό έχει τέτοιες απαιτήσεις (όχι πως είναι δικό σου θέμα αλλά του άντρα σου).

Μέχρι που θα της επιστρέψουμε και το γαμήλιο δώρο γιατί του το κοπάνησε ο πεθερός μου ( είχε δώσει 10.000 ευρώ).

Πάντως εμένα άμα μου έκανε τέτοιο δώρο κάποιος θα έλεγα ένα ευχαριστώ και δεν θα του γύριζα λόγια. Ας καλέσει και ένα δύο άτομα επιπλέον. Δεν νιώθεις υποχρέωση με τέτοιο δώρο; Σας έκαναν και άλλοι τόσα λεφτά;

Όπως είπα λοιπόν και πιο πάνω η θεία αυτή χαρτζιλικώνει τελικά. Ε κάνεις και τα στραβά μάτια γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτή είναι απλά λίγο απαιτητική και όχι εντελώς παράλογη.

Γνώμη μου είναι οτι αυτος που πρεπει να αρχίσει να βάζει λίγο τον καθένα στην θέση του ειναι ο αντρας σου.Δεν γίνεται να συμφωνει σε οτι του λενε ο πατερας και η θεια του.Ουτε να υποχρεωνει και σενα να τα δεχεσαι.Κοψτους τη φορα τωρα.Και δεν χρειαζεται να χαλαστεις εσυ ψυχολογικα στην βαπτιση του παιδιού σου για καμια θεία και πεθερο.Αρκει να εχεις ατομα κοντα σου που πραγματικά σας αγαπανε και θα χαιρονται και αυτοι με την δικιά σας χαρα.

10.000e τα εδωσε επειδη ηθελε η για να τους εχει παντα του χεριου της και να το χτυπαει μια ζωη ναι αλλα εγω εδωσα 10.000 και να μην μπορουν να πουν οχι.δεν ειναι ετσι τα δινεις γιατι θες οχι για να υποβιβαζεις τη γνωμη και τα θελω καποιων ανθρωπων εξαλλου δεν τα ζητησαν κιολας.αν με αυτα τα λεφτα θεωρεις οτι παντα πρεπει να κανουν το κοροιδο νομιζω εισαι λαθος και δεν ειναι αχαριστια γιατι με την ιδια λογικη αν τσακωθει πχ.ο πατερας με την αδερφη του γιατι να μην μεινει στα παιδια?

Διαφημίσεις

Συμφωνω οτι τα τετοιου ειδους δωρα δημιουργουν δεσμευσεις, υποχρεωσεις και σε αναγκαζουν να κανεις πισω, οσο και ανα υατο μας αρεσει ή οχι..

Οι παρεμβασεις ομως και οι απιτησεις ειναι ενοχλητικες και κουραστικες και βλεπουμε οτι σκηνικο επαναλαμβανεται. Αν δεν γινει αυτο που θελω δεν ερχομαι στο τραπεζει, αν δεν γινει αυτο που θελω φερτε πισω το δωρο του γαμου (λες και της τα χρωστατε. Και δεν πιστευω οτι ο αντρας σου ειχε αυτη την ιδεα. Πανω στον μεταξυ τους καβγα του τα ζητησε ή τα πεταξε εν ειδει εκβιασμου. Σας εδωσα 10000 οποτε τωρα σας χορευω στο ταψι). Αυτα ειναι προσωπικη μου αποψη. Το εκανε στο γαμο, το κανει και τωρα. Και θα συνεχισει να το κανει.

Δεν λεω εννοειται να ζητησεις λεφτα στο χερι. Σε καμια περιπτωση. ΜΠορεις να πεις ομως: "θεια, δεν εχω τραπεζια για τοσα ατομα. Για τους καλεσμενους σου φερε 2 τραπεζια και 10 καρεκλες", "θεια, δεν προλαβαινω τοσα φαγητα για τοσα ατομα. Κανε πχ το μουσακα και τα μπιφτεκια και παρε 5 κιλα κρασι επιπλεον". Με τετοιο τροπο ομως που να γινει αντιληπτο οτι αν δεν τα φερει οι καλεσμενοι ΤΗΣ δεν θα καθισουν ουτε θα φαν. Ετσι κοβονται πολλες απιατησεις. σε μενα τουλαχιστον επιασε απιστευτα. Κοπηκαν ολες οι απαιτησεις μαχαιρι.. Σε σενα δεν ξερω.

Δεν σε συμφερει να μαλωσεις (εγω μαλωσα αλλα άλλη περίπτωση εγώ). Οταν λεμε να ξεκοψεις δεν εννοω να κοψεις την καλημερα. Θα σε βγαλουν κακια νυφη, πονηρη κτλ. Απλα ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ. Αυτο ειναι η λυση για σενα. Και δεν χρειαζεται καθε τρειςμακι μια στα πεθερικα 1 στις 15 και οχι πολλα πολλα να λεγονται. Αοριστολογιες. και οταν ρωτανε συγκεκριμενα θα λες "ναι, θα δουμε, θα το σκεφτουμε, δεν μπορουμε τωρα να κανουμε αυτο ειναι ακριβο, θα προσπαθησουμε κτλ" και τελος. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ. Αυτο εινια η λυση σε σας. Ουτε ο καβγας ουτε το μαχαιρι επαφες. Θα λενε "πηρανε τα 10000 και τωρα εξαφανιστηκαν".

Ο αντρα σου δυσκολευεται πολυ και ειναι στη μεση και δεν μπορει αν σε υποστηριξει τοσο πολυ. Αλλο να εισαι τυπικη μαζι τους σε γενικες γραμμες και αλλο να μην πηγαινεις η να τα καταπινεις και να μαλωνεις με τον αντρα σου. Αυτα τα ορια μονο απο σενα μπορουν να μπουν. Με το πολυ γαντι. Ο αντρα σου αμα πηγαιενι μονος του θα γυρναει με κεφαλι καζανι και θα σου λεει δεν μπορεσα και θα τον εχουν γανιασει κιολας. ΚΑι οταν μιλας μαζι τους παντα παντα παντα μπροστα στον αντρα σου.

Και να εξηγησω το "λες και τα χρωστατε" που εγραψα πριν για να μην παρεξηγηθω. Εννοω οτι δεν τα ζητησατε δανεικα και ειναι δανεικα και αγυριστα. Ηθελε και εκανε το συγκεκριμενο δωρο. ΠΟλυ μεγαλο δωρο με αντικτυπο, οπως φαινεται και εμπρακτως ακομα και τωρα. Αλλα δώρο. Οχι δανεικα λεφτα.

Και οταν λεω δεν δινετε αναφορα, εννοω οτι θα λετε αυτα που θελετε, μεχρι εκει που θελετε. Δεν θα τα λετε ΟΛΑ.

Sporiklos, όλος ο καυγάς γίνεται για δέκα καλεσμένους παραπάνω; (σε σύνολο πόσων?) Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το σκέφτεσαι τόσο πολύ... τζάμπα στεναχωριέσαι. Πάντα πρέπει να υπολογίζεις μια απόκλιση στους καλεσμένους που τελικά θα έρθουν, κάποιοι από αυτούς που έχεις καλέσει μπορεί τελικά να μην έρθουν και να μην είστε στριμωγμένοι.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να της τα χεις μαζεμένα από παλιά, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να της τα πεις στη βάφτιση, ούτε είναι λόγος να ξεκόψει ο άντρας σου με τους γονείς του για 8-10 άτομα παραπάνω.

Συμφωνώ όμως να κρατάτε λίγο απόσταση, δεν είναι ανάγκη να ξέρουν λεπτομέρειες για ό,τι κάνετε. Τι δουλειά είχε η θεία να ξέρει το μαγαζί με τις μπουμπουνιέρες; Κράτα την ευγενικά σε απόσταση και μην πέφτεις στην παγίδα να προκαλούνται "δράματα".

Άντε γιατί και τα κορόιδα έχουν τα όρια τους. Αρκετά...βαρέθηκα να προσπαθώ να τους έχω όλους ευχαριστημένους και αυτοί να με έχουν στο χεσ....μο.

Καιρός ήταν να κάνεις την επανάστασή σου! Μαζί σου και όλες εμείς! Και αν και τώρα δεν καταλάβουν, τότε οργανώσου...η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο. Ξεκίνα κάθε μέρα να τους κόβεις από κάτι... μέχρι να μπει τελείως στον παγο η θεία και ο πεθερός.

Πάντως εμένα άμα μου έκανε τέτοιο δώρο κάποιος θα έλεγα ένα ευχαριστώ και δεν θα του γύριζα λόγια. Ας καλέσει και ένα δύο άτομα επιπλέον. Δεν νιώθεις υποχρέωση με τέτοιο δώρο; Σας έκαναν και άλλοι τόσα λεφτά;

Όπως είπα λοιπόν και πιο πάνω η θεία αυτή χαρτζιλικώνει τελικά. Ε κάνεις και τα στραβά μάτια γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτή είναι απλά λίγο απαιτητική και όχι εντελώς παράλογη.

Δεν νομίζω οτι η κοπέλα ανεφερε κάπου οτι δεν ειπε ευχαριστω!και πραγματικά δεν την καταλαβαινω τη την λογική!αν θες μου το εξηγεις.Επειδη ο αλλος μου εκανε ενα δωρο, οτι αξιας και να ειναι αυτο παει να πει οτι θα κατσω να με π@&*ει;τοτε δεν λεγεται δώρο αλλα κάπως αλλιως.....

και επειδη οι καιροί ειναι δυσκολοι δεν παει να πει οτι θα κανω τα παντα για 10.000 ευρω (εγω προσωπικα).ΜΕ την ιδια λογική πουλάω και το παιδί μου!

Συμφωνω οτι τα τετοιου ειδους δωρα δημιουργουν δεσμευσεις, υποχρεωσεις και σε αναγκαζουν να κανεις πισω, οσο και ανα υατο μας αρεσει ή οχι..

Οι παρεμβασεις ομως και οι απιτησεις ειναι ενοχλητικες και κουραστικες και βλεπουμε οτι σκηνικο επαναλαμβανεται. Αν δεν γινει αυτο που θελω δεν ερχομαι στο τραπεζει, αν δεν γινει αυτο που θελω φερτε πισω το δωρο του γαμου (λες και της τα χρωστατε. Και δεν πιστευω οτι ο αντρας σου ειχε αυτη την ιδεα. Πανω στον μεταξυ τους καβγα του τα ζητησε ή τα πεταξε εν ειδει εκβιασμου. Σας εδωσα 10000 οποτε τωρα σας χορευω στο ταψι). Αυτα ειναι προσωπικη μου αποψη. Το εκανε στο γαμο, το κανει και τωρα. Και θα συνεχισει να το κανει.

Δεν λεω εννοειται να ζητησεις λεφτα στο χερι. Σε καμια περιπτωση. ΜΠορεις να πεις ομως: "θεια, δεν εχω τραπεζια για τοσα ατομα. Για τους καλεσμενους σου φερε 2 τραπεζια και 10 καρεκλες", "θεια, δεν προλαβαινω τοσα φαγητα για τοσα ατομα. Κανε πχ το μουσακα και τα μπιφτεκια και παρε 5 κιλα κρασι επιπλεον". Με τετοιο τροπο ομως που να γινει αντιληπτο οτι αν δεν τα φερει οι καλεσμενοι ΤΗΣ δεν θα καθισουν ουτε θα φαν. Ετσι κοβονται πολλες απιατησεις. σε μενα τουλαχιστον επιασε απιστευτα. Κοπηκαν ολες οι απαιτησεις μαχαιρι.. Σε σενα δεν ξερω.

Δεν σε συμφερει να μαλωσεις (εγω μαλωσα αλλα άλλη περίπτωση εγώ). Οταν λεμε να ξεκοψεις δεν εννοω να κοψεις την καλημερα. Θα σε βγαλουν κακια νυφη, πονηρη κτλ. Απλα ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ. Αυτο ειναι η λυση για σενα. Και δεν χρειαζεται καθε τρειςμακι μια στα πεθερικα 1 στις 15 και οχι πολλα πολλα να λεγονται. Αοριστολογιες. και οταν ρωτανε συγκεκριμενα θα λες "ναι, θα δουμε, θα το σκεφτουμε, δεν μπορουμε τωρα να κανουμε αυτο ειναι ακριβο, θα προσπαθησουμε κτλ" και τελος. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ. Αυτο εινια η λυση σε σας. Ουτε ο καβγας ουτε το μαχαιρι επαφες. Θα λενε "πηρανε τα 10000 και τωρα εξαφανιστηκαν".

Ο αντρα σου δυσκολευεται πολυ και ειναι στη μεση και δεν μπορει αν σε υποστηριξει τοσο πολυ. Αλλο να εισαι τυπικη μαζι τους σε γενικες γραμμες και αλλο να μην πηγαινεις η να τα καταπινεις και να μαλωνεις με τον αντρα σου. Αυτα τα ορια μονο απο σενα μπορουν να μπουν. Με το πολυ γαντι. Ο αντρα σου αμα πηγαιενι μονος του θα γυρναει με κεφαλι καζανι και θα σου λεει δεν μπορεσα και θα τον εχουν γανιασει κιολας. ΚΑι οταν μιλας μαζι τους παντα παντα παντα μπροστα στον αντρα σου.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω παραπάνω!!!!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

Το ότι η θεία έδωσε 10.000 ευρώ για δώρο στο γάμο δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει η sporiklos ότι επιβάλλει η θεία του άντρα της. Αν δεν ήθελε, δεν θα τα έδινε τα χρήματα. Πιστεύω ότι τα έδωσε για να της έχουν υποχρέωση και να μην της λένε όχι σε οτιδήποτε ζητήσει, παράλογο ή λογικό. Τουλάχιστον από τον χαρακτήρα της αυτό φαίνεται. Σε καμία περίπτωση δεν θα τα ήθελα αυτά τα λεφτά από έναν τέτοιον άνθρωπο. Τα δώρα τα κάνεις επειδή το θέλεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα από τον άλλον.

s-age.pngs-age.png

ο θειος ηταν μουγγος?? ετσι εξηγειται πως εκανε ενα γαμο!! Δεν μπορουσε να μιλησει ο καημενος οποτε μονο μουγγος θα την αντεχε!!!Μηπως ηταν και κουφος??? χα χα!!

Συγνωμη για τη πλακα....και τωρα σοβαρα....

αν θες να λυσεις το πρβλημα σου θα το λυσεις με τον αντρα σου.....εκει εινια το προβλημα και οχι η καθε θεια και ο καθε μπάρμπας που θα τρυπωνει μεσα στο σπιτι σας καθε τρεις και λιγο! αν εσυ τα βρεις με τον αντρα σου.......ΤΕΛΟΣ!! ας λενε οτι θελουν κι ας κανουν οτι θελουν......

Δεν νομίζω οτι η κοπέλα ανεφερε κάπου οτι δεν ειπε ευχαριστω!και πραγματικά δεν την καταλαβαινω τη την λογική!αν θες μου το εξηγεις.Επειδη ο αλλος μου εκανε ενα δωρο, οτι αξιας και να ειναι αυτο παει να πει οτι θα κατσω να με π@&*ει;τοτε δεν λεγεται δώρο αλλα κάπως αλλιως.....

και επειδη οι καιροί ειναι δυσκολοι δεν παει να πει οτι θα κανω τα παντα για 10.000 ευρω (εγω προσωπικα).ΜΕ την ιδια λογική πουλάω και το παιδί μου!

Δεν είναι ανάγκη να εκφράζεσαι έτσι μαμά χρύσα και βεβαίως να σου το εξηγήσω. Η θεία ζήτησε μερικούς καλεσμένους ακόμα. Εμένα αν η θεία μου είχε δώσει 10000 ευρώ στον γάμο μου θα της χάριζα και ένα δυο τραπέζια να χαρεί με την χαρά μου και με τους φίλους της χωρίς πολλά πολλά. Και έτσι θα είμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Μερικές φορές καλό είναι να κάνουμε και τον μλκ (για να εκφραστώ όπως κι εσύ και να με καταλάβεις).

Όσον αφορά την αγοραπωλησία του παιδιού σου που ανέφερες δεν νομίζω η λογική να δικαιολογεί κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση καθώς άλλο 2 τραπέζια και άλλο το παιδί. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητή.

Και να συμπληρώσω με αυτά και με εκείνα αυτή θα μαυρίσει την ψυχή της σε μια από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής της.

μα το θέμα δεν είναι τα 1-2 τραπεζια παραπάνω στη βάπτιση...

το θέμα είναι οτι η θεία επεμβαίνει και θέλει να περνάει το δικό της, σε περιστάσεις και γεγονότα που δεν την αφορούν άμεσα....

Αυτη τη φορά θέλει να επιβάλλει τους δικούς της καλεσμένους στη βάπτιση του παιδιού του ανιψιού της, την επόμενη φορά αν κάνουν κι άλλο παιδί, μπορεί να απαιτήσει να διαλέξει το νονό....:shock:

οπότε το θέμα είναι να της κόψει τον αέρα της θείας και να μαζευτεί...

καλά για το δωρο των 10.000 τι να λέμε...

ήταν δωρο...άρα το έδωσε, την ευχαρίστησαν και τέλος...

αν το χρησιμοποιεί ως μέσο εκβιασμού, καλύτερα να της το επιστρέψουν....

τέτοια δωρα δεν χρειάζονται......

όταν κάνεις ένα δωρο, το κάνεις για να ευχαριστησεις τον άλλο μέσα απο την καρδιά σου και όχι για να τον αναγκάσεις να σου κάνει τα χατηρια μελλοντικά...:evil::evil::evil::evil:

Δεν είναι ανάγκη να εκφράζεσαι έτσι μαμά χρύσα και βεβαίως να σου το εξηγήσω. Η θεία ζήτησε μερικούς καλεσμένους ακόμα. Εμένα αν η θεία μου είχε δώσει 10000 ευρώ στον γάμο μου θα της χάριζα και ένα δυο τραπέζια να χαρεί με την χαρά μου και με τους φίλους της χωρίς πολλά πολλά. Και έτσι θα είμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Μερικές φορές καλό είναι να κάνουμε και τον μλκ (για να εκφραστώ όπως κι εσύ και να με καταλάβεις).

Όσον αφορά την αγοραπωλησία του παιδιού σου που ανέφερες δεν νομίζω η λογική να δικαιολογεί κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση καθώς άλλο 2 τραπέζια και άλλο το παιδί. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητή.

Και να συμπληρώσω με αυτά και με εκείνα αυτή θα μαυρίσει την ψυχή της σε μια από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής της.

κοιτα να δεις, δεν ξερω πόσα σας παιρνουν στην Ξανθη για τετοιες περιπτωσεις, αλλα εμας εδω ενα αξιοπρεπες μαγαζί θα ζητησει απο 25-30 ευρω το ατομο.Στην μεγαλη μου κόρη εδωσα 30 ευρω και τωρα στην μικρή 28(που σημειωτεων γινεται σε αλλο μερος).δυο τραπέζια λοιπόν, ειναι 20-24 ατομα που σημαινει 560-670 ευρω περίπου!Την ρωτας την καθε μανα αν 5 χρόνια μετα τον γαμο της εχει τόσα λεφτα;γιατι εγω τα 10.000, εφόσον θα ηταν δωρο θα τα ειχα αξιοποιήσει.δεν θα τα φυλαγα για το τραπέζι της βαφτισης.

και να σου πω και το αλλο.Εγω στον δικό μου το γαμο, υποχώρησα σε πολλά!Σε παρα πολλά!ξερεις πιο ηταν το αποτέλεσμα;Να τσακωθω με τον αντρα μου το βραδυ του κρεββατιού(και να κοιταω τις φωτο τωρα και να μην θελω να με βλεπω γιατί ειμαι μεσα στα μουτρα!) και να τσακωθω και την πρωτη μερα του γαμου μου γιατί καποια στιγμη ξεσπασα!Ωραιες εμπειρίες ετσι;

και οσον αφορα το παραδειγμα με το παιδί μου ηταν τραβηγμενο ακριβως για να σου δειξει οτι δεν θα κανω τα παντα για τα χρήματα.

Και σταματω γιατι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την μεταξυ μας κουβεντα, εχουμε απο οτι φαινεται εκ διαμέτρου αντιθετες απόψεις!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

Θα ελεγα οτι δεν ειναι κατι τοσο τρομερο τα 2 ατομα αλλα οτι ηταν η σταγονα που ξεχυλησε το ποτηρι.

Την συζητηση παντως δεν θα την εκανα ουτε με την θεια , ουτε με τον πεθερο. Με τον συζυγο ... Αυτος πρεπει να καταλαβει οτι ενηληκιωθηκε και οτι δεν παντρευτηκες ολο το σοι του αλλα εκεινον.

Αυτο συμβαινει μονο σε γαμους και βαφτισια ή ειναι καθημερινο φαινομενο? Γιατι αν ειναι μονο στο 1ο αν δεις και γινεται μεγαλυτερη ζημια με το να ξισεις την πληγη (εγω ειμαι ολιγον τι σαματατζου σε αυτα :lol: ) ε αντε τι να πω, σε αυτη την περιπτωση.... καταπιε το.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

η κοπελα εκοψε δικους της καλεσμενους ηδη για να εξυπηρετησει σκοπους της θειας μπορει να ηταν και συγγενεις εκεινη δηλαδη δεν εχει υποχρεωσεις? η θεια δεν ειναι αμεσο σοι δεν ειναι πεθερικα ουτε βγαζουμε υποχρεωσεις ουτε και το μωρο ειναι υποχρεωμενο να καθετε στη χαιρετουρα..αυτα..

κι εγώ συμφωνώ δώσε τόπο στην οργή για την ώρα

και μετά δυναμικά από μόνη σου καθάρισε γιατί υποθέτω ότι ο σύζυγος θα γλύφει ακόμη το πιάτο από τη γλαρόσουπα..... (με το συμπάθειο κιόλας - κουράγιο)

όσο για το δώρο γάμου ήταν δώρο όσο ήθελε αυτή, όσο μπορούσε κι άντεχε και τέλος δεν υποχρεώνεσαι από δώρα αλλά από συμπεριφορές, πράξεις και αγάπη-συμπαράσταση

:mad:

καταρχίν τι δουλειά είχατε να δώσετε προσκλητήρια να μοιράσουν τα πεθερικά?

όταν παντρεύεται ένα ζευγάρι στην ουσία καλάνε οι γονείς για την χαρά των παιδιών τους και οι κουμπάροι!!!!!!!!

..........άλλωστε τα ονόματα τους αναγράφονται και στο προσκλητήριο

όταν βαφτίζει ένα ζευγάρι το παιδί του, καλάνε οι γονείς του παιδιού και οι νονοί!!!!!!!

δεν προσκαλούν κόσμο οι παπουδογιαγιάδες και οι λοιποί συγγενείς!!!!!!!

...μήπως η θειά θέλει να αποφασίσει και το όνομα του παιδιού???

...και επειδη οι καιροί ειναι δυσκολοι δεν παει να πει οτι θα κανω τα παντα για 10.000 ευρω (εγω προσωπικα).ΜΕ την ιδια λογική πουλάω και το παιδί μου!

πες τα χρυσόστομη!!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά τρέχω και με τις προετοιμασίες τις βάπτισης.

Όσο αφορά τις υποχρεώσεις που έχει ο άντρας μου στην θεία του να σας ενημερώσω ότι είναι πολλές. Από την άλλη όμως έχω και εγώ δυο θείες που δεν έχουν παιδιά και με βοηθούσανε πάντα και ηθικά και οικονομικά. Μήπως έχουν και αυτές δικαίωμα να καλέσουν κόσμο??? Να αναφέρω λοιπόν ότι αυτές οι θείες μου είπαν ότι αν χρειαστεί θα καθίσουν και όρθιες προκειμένου να μην δημιουργηθεί προβλημα με την πλευρά του άντρα μου(όπως καταλαβαίνετε η μαλ..ία είναι κληρονομική στην οικογένεια μου).

Ναι έχετε δίκιο ότι ο άντρας μου είναι αυτός που πρέπει να βάλει όρια στην οικογένεια του αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Οπότε εγώ τι κάνω συμβιβάζομαι και γίνομαι απλός θεατής της ζωής μου? Ειλικρινά όπως έχω αναφέρει δεν έχω σκοπό να κρατήσω το εμπάργκο για πολύ, μόνο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να τους σοκάρω. Εκτος και αν έχετε να προτείνετε κάποιον άλλον τρόπο προκειμένου να τους κάνω να καταλάβουν 'όσο γίνεται πιο αναίμακτα ότι ξεπέρασαν τα όρια μου.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

sporiklo μου εγω δεν εχω να προτεινω καποια λυση απλα σου γραφω για να σου πω οτι πρωτον φοβαμαι οτι δεν υπαρχουν ημιμετρα και αναιμακτες λυσεις σε αυτο το θεμα...και δευτερον, προσεξε καλα, επειδη εισαι κ χαμηλων τονων τυπος και υπομονετικη, αν τελικα εκραγεις,μηπως οι καταστασεις που θα δημιουργηθουν απο τη θεια κ γενικοτερα το σοι του αντρα σου, σε κανουν να αισθανθεις χειροτερα απ οτι αισθανεσαι τωρα που τα υπομενεις ολα. Στο λεω αυτο γιατι τυποι σαν εσενα δεν μπορουν ευκολα να διαχειριστουν μεγαλους θυμους κ "βεντετες"...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

sporiklo μου εγω δεν εχω να προτεινω καποια λυση απλα σου γραφω για να σου πω οτι πρωτον φοβαμαι οτι δεν υπαρχουν ημιμετρα και αναιμακτες λυσεις σε αυτο το θεμα...και δευτερον, προσεξε καλα, επειδη εισαι κ χαμηλων τονων τυπος και υπομονετικη, αν τελικα εκραγεις,μηπως οι καταστασεις που θα δημιουργηθουν απο τη θεια κ γενικοτερα το σοι του αντρα σου, σε κανουν να αισθανθεις χειροτερα απ οτι αισθανεσαι τωρα που τα υπομενεις ολα. Στο λεω αυτο γιατι τυποι σαν εσενα δεν μπορουν ευκολα να διαχειριστουν μεγαλους θυμους κ "βεντετες"...

είναι έτσι είναι όπως τα λες μόνο που το τελευταίο διάστημα είναι πολλοί αυτοί που έχουν εκμεταλλευτεί την υποχωρητικότητα μου και σκεφτομουν μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσω την μέχρι τώρα στάση ζωής που έχω υιοθετήσει γιατί με κάνει δυστυχισμένη.

Μπορεί και πάλι όπως πολύ σωστά συμπεραίνεις να μην είμαι ευχαριστημένη με τις νέες καταστάσεις αλλά τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει.

Αν μαλωσεις, θα γινει μεγαλος χαμος, τα πραγματα θα οξυνθουν μεχρι εκει που δεν παει και δεν θα υπαρχει επιστροφη. Ειναι μεγαλη ην πιεση που δεχτηκες και ειναι ακομη μεγαλυτερη η πιεση που ασκουν και που θα ασκησουν οι αλλοι και θα φτασετε στα ακρα. Και θα βγεις και ΦΤΑΙΧΤΡΑ. Δεν θα τους σοκαρεις και δεν προκειται να αλλαξουν συμπεριφορα. Θα τους δωσεις πατημα για μεγαλυτερη εμπλοκη και καβγαδες με τον αντρα σου.

Σου το ξαναειπα. Να γινεις πιο τυπικη και οχι πολλα πολλα. Αμα εσυ δινεις αναφορα, παρουσιαζεις τη λιστα των καλεσμενων, κτλ εινια σαν να ρωτας τη γνωμη τους [ετσι το εκλαμβανουν και κανουν την τριχα(=καλη δικη σου προθεση και το δικο σου αντε να μη μαλωσω) τριχιά(=αποφασιζω και διαταζω και κουμανταρω γενικα)]. Αυτα ειναι τα προσκλητηρια σας και τελος. Εχουμε εμεις καλεσμενους και τελος. Αχ ξεχασα οτι θελατε προσκλητηρια και για τη συνυφαδα του κουμπαρου του τριτοξαδερφου του απεναντι. Θα κοιταξω και θα σας φερω. και εννοειεται οτι παντα θα ξεχνας ή δεν εχεις και θα παραγγειλεις και αυτο εφοσον σε ρωτανε και επιμενουν.

Αυτη τη λυση θα τη δεχτει και ο αντρας σου γιατι και αυτος κουραστηκε με τις μεταξυ σας φασαριες και με την πιεση τη δικη τους. Μην χαλας το σπιτι σου για βλακειες. Εμεις φτασαμε 3 φορες στα προθυρα διαλυσης για τα παστακια της βαφτισης. Ναι πολυ καλα διαβασες.

Οταν θα πηγαινετε ο αντρας σου θα εινια προβληματισμενος για τη γκρινια που θα φατε. Οποτε εσυ θα του προτεινεις σαν να σου ηρθε η επιφοιτηση "μηπως βρε αγαπη μου να μην τους λεγαμε απο που πηραμε τα γλυκα πχ ή μηπως να μην λεγαμε τι θα εχει το μενου; " Η τελος παντων αυτα που προκειται να συζητησετε. Θα λετε μπονο τα βασικα και μονο οσα σας βολευουν. Αφηστε τους στην απ' εξω με τροπο και θα το πιασουν το μηνυμα.

Sporiklo έχεις καμία ευχάριστη εξέλιξη?

Λοιπόν,

1. η θεία δεν μιλάει στον άντρα μου.

2.εγώ δεν μιλάω στον πεθερό και στην θεία. Για την ακρίβεια δεν έτυχε γιατί δεν τους επισκέφτηκα (αυτοί έκοψαν τις επισκέψεις από τότε που ανακοινώσαμε ότι το παιδί δεν θα βαπτισθεί στην μητρόπολη)

3.ο άντρας μου ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα καλέσει τα άτομα που θέλει η θεία του γιατί την έχει γραμμένη και στο τέλος πρόσθεσε ότι θα αποφασίσει τελικά αν θα τους καλέσει Κυριακή βράδυ. Είπε καμία τον άντρα μου αναποφάσιστο?ε?ε? Σας άκουσα κάποια τον είπε...

4. Έχω πάρει φόρα και καλώ φίλους δικούς μου και των γονιών μου. Μας βλέπω να βάζουμε τραπέζια μεχρι και εκεί που φύτεψε ο πατέρας μου τα ζαρζαβατικά ένεκα που το τραπέζι θα γίνει στο εξοχικό ( ούτε αυτό το ενέκριναν τα θειοπεθερικά)

Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα υπάρξει καμία θετική εξέλιξη σε αυτήν την κ..λοκατάσταση. Θα σας ενημερώνω πάντως.