Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΜΕΤΕΡΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΘΗΛΑΣΜΟΣ) ΚΑΙ... ΕΓΚΥΟΣ

Recommended Posts

Γεια σε όλους!

Έχω πρόβλημα με την εργασία μου διοτί δεν πληρώνομαι στην ώρα μου, αλλά ένα μήνα μετά και βάλε μετά.

Το ίδιο συμβαίνει και στους περισσότερους συναδέλφους μου, αλλά εγώ είμαι η τελευταία που θα πληρωθεί γιατί έχω μειωμένο ωράριο (γεννησα 20.09.07 και επέστρεψα στο γραφείο μέσα Δεκέμβρη), οπότε ο εργοδότης μου θεωρεί αδιανόητο το ότι πρέπει να συνεχίσει να με πληρώνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μισθό μου!!

Ξέρετε αν μπορώ να κάνω κάτι (βλ. Επιθεώρηση Εργασίας). Να σημειώσω δε ότι έκανα και ένα τεστάκι χθες και είναι πολύ πιθανό να είμαι έγκυος :D!

Τα έξοδα όμως τρέχουν και αν όλα πάνε καλά θα αυξηθούν και δεν ξέρω τι να κάνω. Γιατί δεν θέλω να του κάνω την χάρη και να παραιτηθώ, ιδιαίτερα αν είμαι πάλι έγκυος.

Ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

Διάβασα αρκετές φορές το μήνυμά σου, αλλά ομολογώ πως δεν κατάλαβα το πρόβλημα (ενδεχομένως επειδή έχω ένα κεφάλι καζάνι από τις φωνές του μπέμπη που μόλις κοιμήθηκε...) :lol:

Το πρόβλημα είναι ότι αργείς να πληρωθείς; Ότι δεν παίρνεις τα χρήματα που δικαιούσαι; Ο εργοδότης σου κάνει περικοπές στο μισθό σου επειδή έχεις μειωμένο; Ή τίποτα από τα παραπάνω;;; :cool:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

..Έχω πρόβλημα με την εργασία μου διοτί δεν πληρώνομαι στην ώρα μου, αλλά ένα μήνα μετά και βάλε μετά.

Το ίδιο συμβαίνει και στους περισσότερους συναδέλφους μου,

πιθανο σεναριο ή να υπαρχει προβλημα χρηματων στην εταιρια ή να τρωει ο ιδιος τα λεφτακια σας και να μην εχει να σας πληρωσει την ωρα των μισθων..

..αλλά εγώ είμαι η τελευταία που θα πληρωθεί γιατί έχω μειωμένο ωράριο .. οπότε ο εργοδότης μου θεωρεί αδιανόητο το ότι πρέπει να συνεχίσει να με πληρώνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μισθό μου!!

αν καταλαβα καλα δεν σε πληρωνει ολοκληρο μισθο αλλά.. κατι άλλο?? σου αφαιρει τις ωρες που λειπεις?? αν συμβαινει αυτο προσπαθησε να του δωσεις να καταλαβει οτι αυτο ειναι παρανομο, δωστου να διαβασει και τα περι αδεια μειωμενου ωραριου μετα απο γεννα πριν προβεις σε επιθ. εργασιας.. μηπως δεν ξερει ο ανθρωπος (λεμε τωρα :roll: )

..(Ξέρετε αν μπορώ να κάνω κάτι (βλ. Επιθεώρηση Εργασίας).

εφοσον εχεις εσυ δικιο φυσικα να κανεις καταγγελια!!! ασυζητητη.. φυσικα αν φτασετε μεχρι τα δικαστηρια θα δικαιωθεις αλλα η υποθεση μπορει να τραβηξει ως και 5 χρονια.. αλλα αμα δεν παιρνει απο λογια το αφεντικο, ε! θα παρει απο πραξεις!!

..Να σημειώσω δε ότι έκανα και ένα τεστάκι χθες και είναι πολύ πιθανό να είμαι έγκυος :D!

Τα έξοδα όμως τρέχουν και αν όλα πάνε καλά θα αυξηθούν και δεν ξέρω τι να κάνω. Γιατί δεν θέλω να του κάνω την χάρη και να παραιτηθώ, ιδιαίτερα αν είμαι πάλι έγκυος.

Ευχαριστώ!!!

μακαρι και τα ευχαριστα να σου ερθουν.. περιττο να σου πω οτι αν εισαι εγκυος και σε απολυσει εχει να σε πληρωνει αρκετα ευρω που θα βαρυνουν σιγουρα την τσεπη του.. απο την αλλη ομως κινδινευεις να σου κανει ψυχολογικο πολεμο για να φυγεις μονη σου.. θ αντεξεις?? αν πιστευεις οτι μπορεις μη μασας και συνεχισε.. απο την αλλη τα εξοδα ναι μεν τρεχουν και ο ενας μισθος θα σας ζορισει οποτε ξανασκεψουν τα πραγματα.. αν παραιτηθεις θα ειναι δυσκολο να βρεις καινουρια δουλεια οντας ηδη εγκυος..

ζυγιζοντας τα πραγματα, τελικα μονο εσυ ξερεις τι ακριβως θελεις και μπορεις να κανεις..

οτι κι αν κανεις παντως ΚΑΛΗ ΤΥΧΗΗ..

ελπιζω να βοηθησα!!

Μπορείς να του κάνεις καταγγελία, αλλά φυσικά μετά θα κάνει ότι μπορεί για να σου δυσκολέψει την ζωή. Από την άλλη δεν μπορεί να σε απολύσει και ειδικά στην περίπτωση που είσαι πάλι εγκυος, είσαι ασφαλής για καιρό.

Οπότε, αν αντέχεις να τον γράψεις και να μην του δίνεις σημασία, σίγουρα του αξίζει καταγγελία. Άλλωστε, αν δει ότι δεν αντιδράς, μπορεί να αποθρασυνθεί τελείως και να σου σπάσει τα νευρα, τελικά, πολύ περισσότερο.

Γεια σας και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Έλειπα χθες (βλ. ΙΚΑ για φαρμακα).

Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 2 Ιουνίου πληρώθηκα το υπόλοιπο του μισθού του Απριλίου. Τι κάνει αυτός... μου δίνει έναντι μισθού 200-300 ευρώ και στο τέλος αποπληρώνει τουλάχιστον ένα μήνα μετά την κανονική ημερομηνία πληρωμής.

Τώρα διανύουμε τον Ιούνιο και κανονικά θα έπρεπε να έχω πληρωθεί τον Μαίο, αλλά προβλέπετε να τον πληρωθώ κατά τις 25 Ιουνίου :(

Όσο για τον ψυχολογικό πόλεμο, έχω απλά εκπαιδευτεί μετά την πρώτη εγκυμοσύνη όπου μου έλεγε σε καθημερινή βάση: "ακόμα έγκυος είσαι?", "πήγαινε ρίξ'το", "πότε θα το ρίξεις?", "πετάς την καριέρα σου" (την υποτιθέμενη), "δεν θα σε πληρώνω για μειωμένο ωράριο όταν γυρίσεις", και φυσικά όταν γέννησα και επέστρεψα στο γραφείο είχα άλλη θέση και ξανά απαίσια αντιμετώπιση!!! Να σημειωθεί ότι δούλευα 11-15 ώρες την ημέρα και είμαι υπάλληλος γραφείου. Φυσικά την ημέρα που έμαθε ότι είμαι έγκυος και ότι οι οδηγίες του γιατρού ήταν μεγάλη προσοχή, διάλεγε από μία βιβλιοθήκη την ημέρα και μου έλεγε να βγάλω όλα τα κλασέρ πάνω σε αυτήν φωτοτυπίες (καμία σχέση με το αντικείμενό μου :shock: έως τότε)!

Κάποιος μου ανέφερε την "επίσχεση εργασίας", όπου κάνεις καταγγελία στην Επιθεώρηση και κάθεσαι σπίτι σου έως ότου σε πληρώσει αυτά που σου χρωστάει ο Εργοδότης. Όσο καιρό είσαι εκτός δουλειάς όμως, ο Εργοδότης είναι υποχρεωμένος να σου καταβάλει το και μισό του τρέχοντος μισθού σου.

Αυτάααα

Διαφημίσεις

περι επισχεση εργασιας δεν κατεχω αλλα σιγουρα μπορεις να του κανεις κι εσυ την ζωη κολαση.. αν εχεις και καλο γιατρο τριψτου στα μουτρα κι ενα χαρτι που σου απαγορευει να σηκωνεις βαρη, τραβας καναπεδες (λεμε τωρα), ζοριζεσαι τελος παντων και πετα του και ενα αν μου πεσει θα σε μηνυσω για "φονο εκ προμελετης" και αμα δεν του ανεβει η πιεση 200 να μη με λενε λενα!

Πωπω ρε κορίτσια που ζούμε σε τι κοινωνία φέρνουμε τα μωράκια μας......................... :evil::evil::evil:

Και μετά σου λένε κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε υπογεννετικότητα και καλά........... :evil::evil::evil:

Και ποιος θα μου τα ταϊσει τα μωράκια μου το αφεντικό μου που θα περιμένει να περάσει ο χρόνος και να με απολύσει????????το κράτος???????? Ποιός??????????????

Μακάρι φιλενάδα να είσαι ξανά εγκυούλα και μετά πάνε στον γιατρό σου και γράφε συνέχεια άδειες......................θα σαλτάρει το BOSS :lol::lol::lol::lol:

Άδεια μέχρι να γεννήσεις λέμε.......................

Άντε και καλά αποτελέσματα..........

xOSvp3.png

Ήθελα να ήξερα όλα αυτά τα αφεντικά, που φέρονται τόσο βάναυσα σε μια έγκυο γυναίκα, πώς θα ένιωθαν αν πάθαινε κάτι η μητέρα ή το έμβρυο;;; :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Εισαι τελικα εγκυος?

Αν οχι ξεκινα και ψαχνε.

Αν ναι παρε μια αδεια 8 μηνων + ολους τους αλλους μηνες που δικαιουσαι και οταν γεννησεις με το καλο ψαχνε.

Γενικα αυτος ο ανθρωπος με τα μυαλα που εχει παει για φουντο ουτως η αλλως.

Μπορεις επισης να τον καταγγειλεις στην επιθεωρηση εργασιας.

Τελος .... δωσε μου τη διευθυνση.... τον αρ. κυκλοφοριας του και μαρκα αυτοκινητου. Εχω λιγο οξυ που δν ξερω τι να το κανω. Αντε τα πηρα τωρα τον &*%$###@

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εισαι τελικα εγκυος?

Αν οχι ξεκινα και ψαχνε.

Αν ναι παρε μια αδεια 8 μηνων + ολους τους αλλους μηνες που δικαιουσαι και οταν γεννησεις με το καλο ψαχνε.

Γενικα αυτος ο ανθρωπος με τα μυαλα που εχει παει για φουντο ουτως η αλλως.

Μπορεις επισης να τον καταγγειλεις στην επιθεωρηση εργασιας.

Τελος .... δωσε μου τη διευθυνση.... τον αρ. κυκλοφοριας του και μαρκα αυτοκινητου. Εχω λιγο οξυ που δν ξερω τι να το κανω. Αντε τα πηρα τωρα τον &*%$###@

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

elenik εαν έχω κι εγώ κάποιο πρόβλημα να σε φωνάξω???????????

xOSvp3.png

Ένα πιο "απλό" είναι να του ρίξεις αβγά πάνω στο αμάξι :twisted::twisted::twisted: έχω ακούσει ότι βγάζει ακόμα και το χρώμα χεχεχεχε

κυρίως αν μείνει πολύ ώρα τις ζεστές ωρες της ημερας.....

Κάποιος μου ανέφερε την "επίσχεση εργασίας", όπου κάνεις καταγγελία στην Επιθεώρηση και κάθεσαι σπίτι σου έως ότου σε πληρώσει αυτά που σου χρωστάει ο Εργοδότης. Όσο καιρό είσαι εκτός δουλειάς όμως, ο Εργοδότης είναι υποχρεωμένος να σου καταβάλει το και μισό του τρέχοντος μισθού σου.

Αυτάααα

Εχω δει να εφαρμόζεται η επίσχεση εργασίας και είναι έτσι όπως τα λες. Αξίζει στον σπηλιάνθρωπο που έχεις για αφεντικό να την εφαρμόσεις. Τράβα για την επιθεώρηση εργασίας της περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία σου και εξήγησε τι συμβαίνει. Αν όντως, είναι έτσι όπως τα λες, θα απολαύσεις μια ωραία επίσχεση εργασίας, θα απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου και δεν θα μπορέσει να σε απολύσει για πολλή χρόνο μετά. Αν συνεχίζει να μη σε πληρώνει, ξανατράβα στην επιθεώρηση εργασίας να τους το αναφέρεις.

Δεν είναι δύσκολο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που σε κακομεταχειρίζεται και παραβιάζει τα εργατικά σου δικαιώματα. Αν είχες μαγαζί, για πόσο καιρό θα δεχόσουν να μη σε πληρώνει ο πελάτης σου, ενώ έπαιρνε από τα ράφια σου τα προϊόντα σου? Δες το έτσι. Είναι πελάτης σου. Του προσφέρεις υπηρεσίες κι εκείνος σε πληρώνει γιαυτές.

Καλή δύναμη... απορώ που τον ανέχεσαι με αυτά που κάνει και λέει.

Υ.Γ. δες αυτό το link σχετικά με την επίσχεση εργασίας: http://www.esos.gr/111/112/3589.htm

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Από τη στιγμή που ανακοινώνεις την εγκυμοσύνη σου και μέχρι το μώρο σου να γίνει 1 χρονών δεν μπορεί σε απολύσει!!!!!!!

Μη μασάς και μη του κάνεις τη χάρη να παραιτηθείς

Η ζωή μου όλη .....

aaaaalert τι συναγερμος ειναι αυτος που εριξες?? αλλαξες και τον τιτλο.. μωρε μπραβο!! γλυκια μου καταρχην με το καλο κοιτα να χαρεις την εγκυμοσυνη σου και γραψε τον παπαροεργοδοτη σου ξερεις εσυ που!! πρωτη λυση η επισχεση εργασιας που νομιζω οτι αρμοζει μια χαρα!! ειπαμε βεβαια θα σου κανει την ζωη κολαση αλλα αν ανατρεξεις σε παλιοτερες απαντησεις υπαρχουν λυσεις και καλοθελητες παντου για να σε βοηθησουν!! μη μασας!! βουρ στον αγωνα και με το καλο να χαρεις μια τελεια εγκυμοσυνη!!