Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ισπανική γλώσσα στα σχολεία !... ενδιαφέρον!


Recommended Posts

Αθήνα 23/05/2008

 

Αξιότιμοι γονείς,

 

Από το σχολικό έτος 2006-2007 λειτουργεί πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής της Ισπανικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Έχει υποπέσει, ωστόσο, στην αντίληψή μας ότι η ενημέρωση για την ύπαρξή της ως εναλλακτική επιλογή δεύτερης γλώσσας ήταν ελλιπής, με αποτέλεσμα να έχει εισαχθεί μόνο σε κάποια γυμνάσια των οποίων οι διευθυντές ήταν θετικοί σε αυτήν την ιδέα (5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, Γυμνάσιο Διαβατών, 5ο Γυμνάσιο Χανίων, 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, 3ο Γυμνάσιο Πατρών και το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης).

 

Επειδή το επόμενο έτος 2008-2009, το ΥΠΕΠΘ προτίθεται να αποφασίσει για την πλήρη εισαγωγή της Ισπανικής στην εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), θα θέλαμε και από τη δική σας πλευρά να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά σας να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ισπανικών στο μέλλον. Θα ήταν χρήσιμο, για παράδειγμα, να ζητηθεί τόσο και χειρόγραφα πάνω στην αίτηση επιλογής γλωσσών όσο και με γραπτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας (κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι 151 80) και κοινοποίηση προς την Πρεσβεία της Ισπανίας (Εκπαιδευτικό Τμήμα, Δ/νση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, Αθήνα 117 42).

 

Στη συνέχεια, σας παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι τα ισπανικά πρέπει να διδάσκονται ως γλώσσα επιλογής:

 

1. Πέραν του γεγονότος ότι είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισπανική είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες διεθνώς. Είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες Λατινικής Αμερικής). Επίσης, είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα στη Βραζιλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου το ποσοστό των Ισπανόφωνων έχει ξεπεράσει προ πολλού το 10%), και η Ελλάδα έχει πολλές εμπορικές συναλλαγές με ισπανόφωνες χώρες.

2. Η Ισπανική είναι μια γλώσσα που μπορούν να μάθουν εύκολα οι Έλληνες διότι, τόσο η προφορά όσο και η γραμματική τους, είναι κοντά στην ελληνική γλώσσα. Διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση πράγμα που την καθιστά πιο προσιτή στους νέους και μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

3. Στην Ελλάδα είναι θεαματική η συμμετοχή στις εξετάσεις των Διπλωμάτων της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας. Για τις εξετάσεις του Μαΐου 2008 έχουν ήδη εγγραφεί 5.134 υποψήφιοι, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στη 1η θέση συμμετοχής σε αυτές παγκοσμίως. Τούτο αποδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτή την γλώσσα.

 

Εφόσον η πολιτεία δίνει μεγάλη σημασία στην εκμάθηση των γλωσσών (ΑΣΕΠ), πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα επιλογής από περισσότερες γλώσσες. Θα θέλαμε, τέλος, να σας πληροφορήσουμε ότι υπάρχει ήδη ικανός αριθμός αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων που είναι σε θέση να διδάξουν την ισπανική γλώσσα.

 

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του συλλόγου σας σχετικά, και, για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία χρειασθείτε, είμαστε στη διάθεσή σας στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα:

 

 

 

Εκπαιδευτικό τμήμα, Πρεσβεία της Ισπανίας, Δ. Αρεοπαγίτου 21, 11742 Αθήνα [email protected] , τηλ. 210 92 13 123, φαξ 210 92 13 090

 

Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών (Σ.Ε.Κ.Ι.):

[email protected]

Κα. Inιs Martνn Expσsito, Πρόεδρος, Τηλ. 210 9316944 & 6974673887

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ.):

[email protected]

Κα Θεοδωροπούλου Θεοδώρα, Πρόεδρος, Τηλ. 2109646173 & 6978602520

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας (ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.):

[email protected]

Κα Κατσικάρη Χριστίνα, Πρόεδρος, Τηλ. 210 27 70754 & 6972208676

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.ΙΣΠ.):

[email protected]

Κα Zησίμου Ηλιάνα Σοφία, Πρόεδρος, Τηλ. 2107654252 & 6977019801

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

Μας εστειλε αυτό, ο πανελλήνιος συλλογος πτυχιούχων ισπανικής φιλολογίας - έτσι μεταφράζω εγώ τουλάχιστον τον τιτλο Asociacion Panhelenica de Licenciados En Filologia Hispanica <[email protected]>

 

Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και λογικό θέμα,

η Ισπανική γλώσσα να μαθαίνεται απο τους Ελληνες,... πολύ πιο λογικό απο το να μαθαίνουν πχ Γερμανικά ή Γαλλικά - (και το λέω σαν μισή Γερμανίδα κιόλας αυτό γνωρίζοντας την δυσκολία που εχει η εκμάθηση της Γερμανικής )

 

Είχα πάει καποια φορά στην Ισπανία, και μου φάνηκε πολύ εύκολη η εκμάθηση της γλώσσας, και πολύ γνώριμη η έκφραση και η τονικότητά της,

- δηλαδή πολύ εύκολα μπόρεσα και προφερα και μιλησα καποιες λέξεις η προτασούλες χωρίς μεγάλες δυσκολίες.

 

Χωρίς να έχω ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα που περιγράφει η παράγραφος, θεωρώ οτι σίγουρα οι γονείς θα επρεπε να κινητοποιηθούν μέσω των συλλόγων γονέων τους...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλημέρα!

 

ωραίο και ενδιαφέρον,αλλά ας πώ και εγώ το παράπονό μου,τόσα χρόνια παλεύουν οι απόφοιτοι του τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας για διδασκαλία των ιταλικών στα σχολεία/διορισμό,αλλά τίποτα :( στον ΑΣΕΠ δεν μπορείς να δώσεις εξετάσεις και αν θέλεις να διδάξεις θα στραφείς στον ιδιωτικό τομέα μόνο. :roll:

Link to comment
Share on other sites

αχ μακαρι Μαρια να μπει στα σχολεια γιατι οταν γυρισουμε εμεις απο Ισπανια τα παιδια θα συνεχισουν μια γλωσσα που θα εχουν μαθει καλα εκει αφου θα πανε σε ισπανικο σχολειο......σου αρεσε η Ισπανια ε??

ολε!!!!spain....I'm coming!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο που ξεκινά προσπάθεια για εκμάθηση και άλλων ξένων γλωσσών στην δημόσια εκπαίδευση, πέρα από τα γαλλικά-γερμανικά. Μακάρι να βάλουν και τα ιταλικά που είναι εύκολα και εύηχα.

 

Πιστεύω πως για τα παιδιά που δεν γουστάρουν και πολύ ζόρικες ορθογραφίες και γραμματικές, η λύση των ισπανικών/ιταλικών είναι πολύ καλή. Επιπλέον θα μπορέσουν να απορροφηθούν και αρκετοί ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί που τώρα είναι στην ανεργία. Μακάρι να πετύχει το πείραμα!

Grow up and get a life!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό το θέμα με τις ξένες γλώσσες στα σχολεία, αλλά με την προϋπόθεση να γίνεται σωστή εκμάθηση (όπως στα φροντιστήρια που χρυσοπληρώνουμε)... Δε νομίζω κάνενα παιδί παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα του σχολείου να μπορέι να δώσει εξετάσεις ούτε για το βασικό δίπλωμα (εκτός από κάποια ιδιωτικα)... Οπότε είναι δώρον άδωρον αν γίνεται με τον υπάρχοντα τρόπο... Άσε που οι καθηγητες το θεωρούν δεδομένο ότι τα παιδιά πηγαίνουν φροντιστήριο και δεν πολυσκοτώνονται (η δική μου εμπειρία αυτό έδειξε, τώρα αν τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η κατάσταση, το παιρνω πίσω)..

oaiqp2.pngm9YLp2.png
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι είναι πολύ καλή πρωτοβουλία να βάλουν τα ισπανικά σαν ξένη γλώσσα στα σχολεία.

 

Το θέμα είναι όμως, όπως λέει και η Christie, το κατά πόσο θα γίνεται ουσιαστική εκμάθηση αυτής της γλώσσας.

 

Όταν ήμουν στο σχολείο η υποχρεωτική γλώσσα ήταν τα Γαλλικά(όχι Αγγλικά) και Αγγλικά έκανα φροντιστήριο για να μάθω. Οι γνώσεις μου στα Γαλλικά είναι απειροελάχιστες αν εξαιρέσεις κάτι λέξεις που καταλαβαίνω. Νομίζω ότι η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας είναι από τα πιο ουσιαστικά "εργαλεία" που μπορεί να δώσει το σχολείο, σε αντίθεση με πολλά άλλα μαθήματα. Ωστόσο η βαρύτητα που δόθηκε ήταν ελάχιστη. Θυμάμαι ότι το μάθημα των Γαλλικών ήταν για χαβαλέ και ότι γινόταν χαμός μέσα στην τάξη.

 

Τώρα βλέπω πόσο κρίμα ήταν που έχασα την ευκαιρία να μάθω τουλάχιστον να καταλαβαίνω και να μπορώ να συζητήσω με κάποιον απλά Γαλλικά.

 

Ελπίζω να αλλάξει λίγο η φιλοσοφία των εκπαιδευτικών αλλά και των γονιών και να δώσουν στον μαθητή να καταλάβει τον λόγο που πρέπει να μαθαίνει αυτά που του διδάσκουν και όχι να φτιάχνουν "ρομποτάκια" που απλά υπακούουν τυφλά σε εντολές μεγαλυτέρω/ανωτέρων. Θα πρεπει ο μαθητής να θέλει να μάθει και όχι να μάθει επειδή έτσι πρέπει.

 

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Δεν ξέρω ποια θα είναι η δική μου συμπεριφορά στα παιδιά μου όταν μεγαλώνουν αλλά πιστεύω μία τέτοια φιλοσοφία είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει στην ουσιαστική εκπαίδευση.

 

ΥΓ: Το σχολείο το έβγαλα με το ζόρι και δεν είχα διαβάσει ούτε ένα βιβλιό μέχρι τα 22 μου. Τότε άρχισα να διαβάζω και εδώ και 5 χρόνια διαβάζω και εκπαιδεύομαι τουλάχιστον 1-2 ώρες κάθε μέρα. Ήδη έχω αποκτήσει πολλές νέες χρήσιμες δεξιότητες στη δουλειά μου και μιλάω άλλες 2 ξένες γλώσσες. - Νομιζω ότι αυτό θα πει αποτελεσματική εκπαίδευση.

 

Θοδωρής :)

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τα ισπανικά και τα ιταλικά μοιάζουν εύκολα αλλά δεν είναι και τόσο απλά στη γραμματική τους.

Ισως επειδή μας είναι οικεία τα ακούσματα να μας φαίνονται έτσι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάντως τα ισπανικά και τα ιταλικά μοιάζουν εύκολα αλλά δεν είναι και τόσο απλά στη γραμματική τους.

Ισως επειδή μας είναι οικεία τα ακούσματα να μας φαίνονται έτσι.

 

ακριβώς

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι καταλαβα στο κειμενο πρεπει να κινητοποιηθούν οι γονείς για να πραγματοποιηθεί αυτό.

 

περισσότερο κατάλαβα απο το κείμενο οτι μπορεί να μην γίνει, αν δεν κινητοποιηθούν οι γονείς.

 

 

αν εχει καποιος περεταιρω πληροφόρηση ας μας πει.

παντως μαλλον χρειάζεται κινητοποιηση των συλλογων γονέων και κηδεμόνων !

 

όσο για την ποιότητα του μαθήματος ε αυτό εχει σχεση πλεον με τους εκπαιδευτικούς και το συστημα το οποιο δεν τους βαζει σε εκπαίδευση μετά απο το πτυχίο τους, σε εξετάσεις και πρακτικές παιδαγωγικής φυσεως ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αξιολόγησή τους. Να περάσουν απο κόσκινα δηλαδή και να είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν διδασκαλία υψηλής ποιότητας. Να μην αφηνεται αυτό στην τύχη, ανάλογα με το ποιος δάσκαλος θέλει να διδάξει, να διδάσκει, ενώ όποιος δεν εχει όρεξη, να μη σωστά και να κάνει του κεφαλιού του.

 

πάντως αλοιμονο καμια γλώσσα δεν ειναι πανεύκολη, σίγουρα! (σορρυ αν αφησα να εννοηθεί οτι τα Ισπανικα΄θα είναι εντελώς παιχνιδάκι )

 

απλώς το θέμα είναι ότι πολύ πιο λογικό είναι να μαθαίνουν οι Ελληνες Ισπανικά παρά Γαλλικά ή Γερμανικά πχ.

και μόνο τα προφορικά των Γερμανικών, ειναι πραγματικά μέρα με την νύχτα, σε σχέση με τα προφορικά των Ελληνικών. Είναι σε άλλο σημείο στο στόμα,

αλλες κινήσεις κανει η γλώσσα του γερμανού (πολύ πιο πίσω στο στόμα )

και άλλες κινήσεις η γλώσσα του Ελληνα.

Ενώ πχ στα Ισπανικά η γλώσσα κανει ιδιες κινήσεις με των Ελληνικών (χ θ σ φ) απο το λίγο που εμεινα εκεί δηλαδή αυτό κατάλαβα. (διορθώστε αν κανω λαθος :-)

 

Και μόνο για να προφέρει μια λέξη γερμανική σωστά ο Ελληνας θα πρεπει στην κυριολεξία να στραμπουλήξει την γλώσσα του! - και το συντακτικό,

είναι ΕΝΤΕΛΩΣ πέρα για πέρα αναποδο απο αυτό των Ελληνικών.

 

Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθουμε απο καποιον Ισπανόφωνο ή δασκαλο Ισπανικών αν το συντακτικό το Ισπανικό εχει μεγαλύτερη ομοιότητα με το ελληνικό ? (τοποθετηση ρήματος ουσιαστικού μέσα στην φράση πχ)

 

και στην λογοθεραπεία αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, πχ παιδιά που δεν εχουν καλή άρθρωση στα Ελληνικά, σίγουρα τα δυσκολεύει παρα πολύ η εκμάθηση μιας γλώσσας η οποια πάλι κανει την γλωσσα να συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθουμε απο καποιον Ισπανόφωνο ή δασκαλο Ισπανικών αν το συντακτικό το Ισπανικό εχει μεγαλύτερη ομοιότητα με το ελληνικό ? (τοποθετηση ρήματος ουσιαστικού μέσα στην φράση πχ)

Δεν είμαι γλωσσολόγος για να κάνω ανάλυση, αλλά μιλάω και διαβάζω ισπανικά, που μου φαίνονται αρκετά κοντά στο ελληνικό συντακτικό και την γραμματική μας.

Ξεκίνησα ως ενήλικας να σπουδάζω και έφτασα σε 5 χρόνια να διαβάζω το Cien anos de soledad (προσθέσετε και μια περισπωμένη στο anos γατι το πληκτρολόγιό μου δεν βοηθάει) για τις εξετάσεις του Nivel Superior.

 

Αλλά πιστεύω ο μύθος της "ευκολίας" τους ξεκινάει απ'το οτι συνήθως μαθαίνονται τα ισπανικά σαν δεύτερη ή ακόμα και τρίτη ξενη γλώσσα, μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά ή γερμανικά, οπότε ο μαθητής είναι ήδη εξοικειωμένος με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, πράγμα που βοηθάει αφάνταστα. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα έπρεπε τελειώνοντας το Λύκειο τα παιδιά και αφού ξεκινάνε τις ξένες γλώσσες από το Δημοτικό να έχουν τη δυνατότητα να δίνουν εξετάσεις στο Κρατικό Πιστοποιητικό και χωρίς οι γονείς να πρέπει να βάλουν πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη , έτσι ώστε να σταματήσουν οι ξένες γλώσσες στα σχολεία να είναι η "ώρα του παιδιού" και τα παιδιά να έχουν ένα επίσημο πιστοποιητικό της γλώσσας που έχουν μάθει.

Αυτό βέβαια θα προκαλούσε τις αντιδράσεις των φροντιστηρίων και των ξένων ιδρυμάτων που πλουτίζουν από την φιλομάθεια των Ελλήνων για τις ξένες γλώσσες αλλά ως γονείς πρέπει να επιδιώκουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Όσο για τους καθηγητές και το πόσο σοβαρή δουλειά κάνουν στα δημόσια σχολεία , αυτό είναι στη συνείδηση και στην ευθύνη του καθενός όσο επίσης και στο κατά πόσο η κοινωνία έχει αφήσει να περάσει η νοοτροπία του δημοσίου στα σχολεία.

Τέλος , ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Πτυχιούχων (Καθηγητών) Ισπανικής Φιλολογίας αυτό που έχω να ενημερώσω είναι ότι απευθυνόμαστε στους γονείς για να ενημερωθούν για τα Ισπανικά γιατί από το Υπουργείο μας λένε ότι δεν έχει ζήτηση η γλώσσα ενώ οι αντίστοιχες στατιστικές στον ιδιωτικό τομέα δείχνουν ότι δεν είναι έτσι. Όσο για τα Ιταλικά, έχουν ήδη δρομολογηθεί (15 θέσεις στον επόμενο AΣΕΠ).

 

Στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες....

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκιο η Μαρία, τα Ισπανικά έχουν ένα μεγάλο αβαντάζ για μας τους Έλληνες, την προφορά, οι ήχοι τους είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στις γνωστές γλώσσες.Εχω ζήσει στην Ισπανία και ξέρω ότι οι Ισπανοί εντυπωσιάζονται τρελά από την προφορά μας ακόμα κι όταν μιλάμε με ελληνικότατη, αναγνωρίσιμη από χιλιόμετρα!!!! (φυσικά όταν μιλάμε αγγλικά με τον ίδιο τρόπο δεν εντυπωσιάζεται κανένας!)

Όσο για τη γραμματική και το συντακτικό, είναι κλασική γραμματική λατινογενούς γλώσσας, κατά τι ευκολότερη από τα γαλλικά και τα ιταλικά....

Πάντως κι εγώ βρίσκω πολύ πιο χρήσιμη την εκμάθηση των ισπανικών στα σχολεία, απ'ότι των γερμανικών (με τα γαλλικά διαφωνώ λιγότερο γιατί είναι στο κάτω κάτω μια λατινογενής γλώσσα και μπορεί να βοηθήσει να μάθει αργότερα κανείς και τις άλλες....)

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 11 months later...

Αθήνα, 15 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ισπανική γλώσσα στην Εκπαίδευση

Από το σχολικό έτος 2006-2007 λειτουργεί πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής της Ισπανικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (αριθ. 74672/Γ2 Υ.Α ΦΕΚ 1115 τ.Β΄/16-8-06) σε έξι γυμνάσια της χώρας μας, και το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος σε ακόμη πέντε.

Αναμφίβολα, η Ισπανική γλώσσα αξίζει και αυτή μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση, για πληθώρα λόγων׃

• Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες διεθνώς, καθώς είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες Λατινικής Αμερικής) και την μιλούν πάνω από 400.000.000 άτομα.

• Είναι μια γλώσσα προσιτή στους Έλληνες λόγω της προφοράς της και διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική στους νέους.

• Η Ελλάδα έχει συνεχώς αυξανόμενες εμπορικές συναλλαγές με ισπανόφωνες χώρες, ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην αγορά εργασίας.

• Παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ισπανική γλώσσα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας κατέχει παγκοσμίως την 1η θέση συμμετοχής στις εξετάσεις των Διπλωμάτων της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας DELE του Ινστιτούτου Θερβάντες. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από το Νοέμβριο 2008.

Kατά το σχολικό έτος 2009-2010 η Ισπανική εισάγεται ως γλώσσα επιλογής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διδαχθούν τα παιδιά σας στο Γυμνάσιο την Ισπανική Γλώσσα, σας παρακαλούμε στο έντυπο για την επιλογή της γλώσσας να συμπληρώνετε, αν δεν υπάρχει, ιδιοχείρως την επιλογή σας.

 

Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα κάθε μαθητή.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας (ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.):

[email protected]

Κα Κατσικάρη Χριστίνα, Πρόεδρος, Τηλ. 6972-208676

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΕΑΠ (ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ.):

[email protected]

Κα Θεοδωροπούλου Θεοδώρα, Πρόεδρος, Τηλ. 6978-602520

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΕΑΠ (ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.ΙΣΠ.):

[email protected]

Κα Φελεκίδου Ρεβέκκα , Πρόεδρος, Τηλ. 6977-284059

 

Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών (Σ.Ε.Κ.Ι.):

[email protected]

Κα. Inés Martín Expósito, Πρόεδρος, Τηλ. 6974-673887

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους το κατάλαβαν!!! Μακάρι να πραγματοποιηθεί!

Τα Ισπανικά τα μιλάν σε 21 χώρες και είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα σε Βραζιλία και ΗΠΑ! Οπότε το παιδί με Αγγλικά και Ισπανικά είναι ο.κ. Άσε που βοηθάει πολύ και παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, σε αντίθεση με τα Αγγλικά.

 

Τι να τα κάνεις πλέον τα Γαλλικά? Τα Ιταλικά είναι πολύ ωραία γλώσσα, αλλά δεν χρησιμεύει, εφ'όσον την μιλούν μόνο στην Ιταλία και το Σαν Μαρίνο. Τα Γερμανικά είναι δύσκολα, αλλά χρήσμα αν θέλει το παιδί σου να σπουδάσει στη Γερμανία.

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε να επικοινωνηθεί σε όσο το δυνατό περισσότερους γονείς η πληροφορία γιατί δεν το γνωρίζουν ότι έχουν τα παιδιά τους το δικαίωμα να τη ζητήσουν

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...