Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κλειδώνω το δωμάτιο?

Recommended Posts

Σήμερα ο ένας μου γιός (22 μηνών)έκανε το εξής κατόρθωμα:rolleyes:. Σκαρφάλωσε στην κούνια του ( Οκ δεκτό και ανεμενόμενο) άνοιξε υην πόρτα του υπνοδωματίου του (Οκ δεκτό και αναμενόμενο) και άνοιξε και την προστατευτική πόρτα που οδηγεί στην σκάλα( ΜΗ αναμενόμενο)και τον έπιασα πέντε βήματα πριν από την σκάλα.Η ερώτηση μου είναι η εξής....τους κλειδώνω την πόρτα για μεγαλύτερη ασφάλεια και βάζω και/ ή λουκέτο στην προστατευτική σκάλα ή κάτι άλλο? Χρειάζονται δραστικά μέτρα γιατί είναι θέμα ημερών να το κάνει και ό άλλος!

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Είναι αρκετά μεγάλα για να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες με ασφάλεια. Δεν λέω να τους δώσεις το ελεύθερο, αφού δεν νιώθεις άνετα με αυτό, αλλά μπορεί να τους δείξεις, κάποια στιγμή, έτσι ώστε να μη λαχταράς και να μην τρέχεις...

Τα δικά μου μπορεί να μας έχουν τσιτώσει κατά καιρούς με διάφορα, αλλά από σκάλες δεν είχαμε πρόβλημα. Είχαν μάθει να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες μπουσουλώντας, την ίδια στιγμή που έμαθαν το μπουσούλημα. Όταν έφταναν σε σκάλα, κάθονταν κάτω και κατέβαιναν προσεκτικά με την όπισθεν. Φαντάζομαι βέβαια ότι είστε σε ηλικία να ανεβοκατεβαίνεται κανονικά.

Προσωπικά αυτό θα διάλεγα και όχι να κλειδώνω την πορτα. Για κάποιο λόγο η κλειδωμένη πόρτα με αγχώνει περισσότερο, ότι κάτι θα συμβεί και δεν θα το ακούσω.

Επίσης, δεν ξέρεις σε τι φάση θα βρεθεί το παιδί, όπου άλλοι γύρω του θα συμπεράνουν ότι στην ηλικία του μπορεί να ανεβοκατεβαίνει σκάλες. Παιδικό δεν πάει; Δεν πάνε εκδρομές πχ; Τσουλήθρα; Θα κινδυνεύσει αν οι άλλοι δείξουν εμπιστοσύνη ενώ δεν πρέπει να δείξουν.

Είχαμε μια άσπρη πορτα από το γνωστό μεγάλο παιχνιδάδικο που δεν ανοίγει από παιδί. Όμως δεν ξέρω αν και κατά πόσον μπορεί ένα παιδί να καταλάβει ότι μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω.

Ο δικός μου πηδούσε από την κούνια περίπου στα 1,5, αλλά του πήρε άλλον ενάμιση χρόνο να μάθει να πηδάει το κάγκελο που έφραζε την πόρτα του δωματίου τους. Μέχρι τότε του είχα εμπιστοσύνη ότι δεν θα έκανε καμιά μεγάλη βλακεία μέσα στο σπίτι... Οπότε τη σκαπουλάραμε.

Γειά σου twinmama!:D Κι εγώ νομίζω ότι το καλύτερο απ'όλα, είναι να τους εκπαιδεύσεις ώστε να κατεβαίνουν την σκάλα με ασφαλή τρόπο. (τα ανιψάκια μου έμαθαν να κατεβαίνουν με τον ποπό απο 18 μηνών)

Φοβάμαι πως αν κλειδώσεις την πόρτα της σκάλας, όπως σκαρφάλωσαν στα κάγκελα της κούνιας, έτσι μπορεί να σκαρφαλώσουν κι εκεί αν την βρουν κλειδωμένη και μετά....:shock:

Τώρα, για το κλείδωμα στο δωμάτιο....δεν ξέρω...προσωπικά δεν μου καλοακούγεται.... Έχω κι εγώ τα κολλήματα μου βέβαια....δεν την κλείνω καν, γιατί σκέφτομαι ότι αν είναι κλειστή, σε ενδεχόμενο σεισμό θα φρακάρει και δεν θα μπορώ να μπω....και πάντα την αφήνω μισάνοιχτη.... :cool:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

ευχαριστώ για τισ απαντήσεις σας κορίτσια! Τις σκάλες τις ανεβαίνουν μία χαρά ( με εμάς απο πίσω φυσικά) το πρόβλημα είναι το κατέβασμα γιατί γριστράνε - φοράνε ολοσωμες πιτζάμες - καθώς όλα τα πράγματα τους τα έχω κάτω για να μην ανεβοκατεβαίνω και στο δωμάτιο τους πάνε μόνο για ύπνο. Οταν κατεβαίνουν ακουμπάνε στον τοίχο αλλά τα πιάνω απο το άλλο χέρι εγώ.Πρέπει να τους μάθω όπως λέτε να κατεβαίνουν με τον ποπό. Με βλέπω και εγώ φυσικά να κάνω το ίδιο για λίγο καιρό:rolleyes:. Παιδικό δεν πάνε ακόμα αρά πολλά πράγματα δεν τα έχουν μάθει εκεί

Πρέπει να τους μάθω όπως λέτε να κατεβαίνουν με τον ποπό. Με βλέπω και εγώ φυσικά να κάνω το ίδιο για λίγο καιρό:rolleyes:.

:lol::lol::lol::lol::lol: έτσι....:P

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

Το καλύτερο ειναι αυτο που λενε τα κορίτσια. σκεψου απλα στο ενδεχόμενο ενος σεισμού μακρια απο δω πιθανον να μην μπορεις να ανοιξεις την πόρτα. τραβηγμενο αλλα πρεπει να τα σκεφτόμαστε ολα.

M6bap3.png

cik1p3.png

Γειά σου twinmama!:D Κι εγώ νομίζω ότι το καλύτερο απ'όλα, είναι να τους εκπαιδεύσεις ώστε να κατεβαίνουν την σκάλα με ασφαλή τρόπο.:cool:

θα συμφωνησω! καιμενα τα δικα μου επειδη απο κατω μενουν οι παππουδες εμαθαν απο πόλυ μικρα να ανεβοκατευενουν τις σκαλες. παντα με προσοχη βεβαια αλλα... καλητερο απο το να μην αφησεις και να κανουν καμια ζαβολια παλι

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...