Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μα τι έγινε το let down;

Recommended Posts

Κορίτσια, μια μικρούλα απορία....σήμερα την ώρα που θήλαζα συνειδητοποίησα ότι έχω καιρό να νιώσω το περίφημο let down;;;Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;;;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Είναι ένας πολύ ήπιος "γλυκός" πόνος στο στήθος, σαν σφίξιμο :?: , σαν ελαφρύ μούδιασμα :?: (δε μπορώ να το περιγράψω ακριβώς), που συνήθως αισθάνεσαι μετά τις πρώτες θηλαστικές κινήσεις του μωρού και καταλαβαίνεις ότι κατεβαίνει το γάλα. Δεν είναι όμως απαραίτητο ότι το αισθάνονται όλες οι γυναίκες που θηλάζουν.

fUvDp2.png

Καταλαβα,πρπει να το εχω νιωσει καποιες φορες,ειναι καπως σαν γλυκος πονος,ετσι δεν ειναι; Δεν το αισθανομαι ομως παντα.

Ωραια αισθηση!!! :D:D:D

Διαφημίσεις

Αυτό ακριβώς! (...όντως είναι ωραία αίσθηση...μάλλον γιαυτό αναρωτιέμαι τι απέγινε!!!)

Αυτό είναι! Για να λειτουργήσει χρειάζεται ωκυτοκίνη (oxytocin), μια ορμόνη που προκαλεί τη σύσπαση των γαλακτοκυττάρων και κάνει το γάλα να εκτοξεύεται. Είναι η ίδια ορμόνη που εκκρίνεται κατά τον οργασμό και δημιουργεί συσπάσει κυρίως στη μήτρα, είναι η ίδια που εκκρίνεται κατά τον τοκετό. Αν δεν εκκριθεί η μήτρα παραμένει αδρανής και αιμορραγεί. Προκαλεί αίσθηση ευφορίας και ευτυχίας

Στην αρχή του θηλασμού οι περισσότερες μητέρες τη νιώθουν, όσο όμως περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο είναι απαραίτητη. Τα μεγάλα μωρά θηλάζουν πολύ αποτελεσματικά και η οξυτοκίνη δεν χρειάζεται! Πάει το let down!

Πάει,τελείωσε;;;(την ωκυτοκίνη που την πουλάνε; :D )

:D:D αν βρεις θελω και εγω...! :lol::lol:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Στην αρχή του θηλασμού οι περισσότερες μητέρες τη νιώθουν, όσο όμως περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο είναι απαραίτητη. Τα μεγάλα μωρά θηλάζουν πολύ αποτελεσματικά και η οξυτοκίνη δεν χρειάζεται! Πάει το let down!
Εμείς είμαστε 6 μηνών και τη ''νιώθουμε'' σε κάθε θηλασμό :lol: Μήπως αυτό σημαίνει πως ακόμα η κόρη μου δεν θηλάζει αποτελεσματικά :?::?
.png

Διαφημίσεις

Εμείς είμαστε 6 μηνών και τη ''νιώθουμε'' σε κάθε θηλασμό :lol: Μήπως αυτό σημαίνει πως ακόμα η κόρη μου δεν θηλάζει αποτελεσματικά :?::?

Όχι βρε, μην ανησυχείς! Κι εγώ το αισθανόμουν όταν ο μικρός ήταν σε αυτή την ηλικία. :wink:

fUvDp2.png

Τούτο το let down που λέτε, μοιάζει σαν μικρά μικρά τρυπήματα από βελόνες στο στήθος όταν δεν θηλάζετε; Εγώ αυτή την αίσθηση μόνο έχω.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Iro μου αν δεις την πρώτη σελίδα έχει απαντηθεί τί είναι το "let down" ή όπως λέγεται αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος...

Είναι ένας πολύ ήπιος "γλυκός" πόνος στο στήθος' date=' σαν σφίξιμο :?: , σαν ελαφρύ μούδιασμα :?: (δε μπορώ να το περιγράψω ακριβώς), που συνήθως αισθάνεσαι μετά τις πρώτες θηλαστικές κινήσεις του μωρού και καταλαβαίνεις ότι κατεβαίνει το γάλα. Δεν είναι όμως απαραίτητο ότι το αισθάνονται όλες οι γυναίκες που θηλάζουν.[/quote']

Τούτο το let down που λέτε, μοιάζει σαν μικρά μικρά τρυπήματα από βελόνες στο στήθος όταν δεν θηλάζετε; Εγώ αυτή την αίσθηση μόνο έχω.

Αυτο το ενιωθα κι εγω στηναρχη πολυ,τωρα σπανια!!!

Αυτό δεν είναι το let down, εμένα μου κάνει ότι αρχίζει το στήθος να γεμίζει γάλα :lol::lol::lol::lol::lol:

Τουλάχιστον εγώ έτσι το ερμήνευα όταν το αισθανόμουν :wink:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»