Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκδρομή με το νηπιαγωγείο

Recommended Posts

Γειά σας! Η κόρη μου πηγαίνει νηπιαγωγείο και μετά το Πάσχα έχει κανονιστεί να πάνε εκδρομή με πούλμαν στο Αττικό Πάρκο. Μας έδωσαν να υπογράψουμε μια υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουμε κάθε ευθύνη. Γνωρίζετε εσείς εαν έτσι γίνεται πάντα στις εκδρομές και πως μπορώ εγώ να είμαι υπευθυνη για το παιδί μου σε τόσο μακρινή απόσταση; Έχω εμπιστοσύνη και στο παιδί μου και στη δασκάλα αλλά κάποιοι γονείς είναι έξαλλοι και λένε ότι αυτό δεν είναι νόμιμο να γίνεται στο νηπιαγωγείο. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας! Η κόρη μου πηγαίνει νηπιαγωγείο και μετά το Πάσχα έχει κανονιστεί να πάνε εκδρομή με πούλμαν στο Αττικό Πάρκο. Μας έδωσαν να υπογράψουμε μια υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουμε κάθε ευθύνη. Γνωρίζετε εσείς εαν έτσι γίνεται πάντα στις εκδρομές και πως μπορώ εγώ να είμαι υπευθυνη για το παιδί μου σε τόσο μακρινή απόσταση; Έχω εμπιστοσύνη και στο παιδί μου και στη δασκάλα αλλά κάποιοι γονείς είναι έξαλλοι και λένε ότι αυτό δεν είναι νόμιμο να γίνεται στο νηπιαγωγείο. Ευχαριστώ.

τι εννοεις καθε ευθυνη?? Αυτοι σου υπογραφουν χαρτι οτι αναλαμβανουν ευθυνη να τα πανε?? Δηλαδη αμα χαθει ενα παιδακι θα ειναι δικη σου ευθυνη που το αφησες να παει?? Δεν το καταλαβαινω αυτο?

Θα συνοδέψεις ή όχι; Η υπεύθυνη δήλωση ζητείται γιατί είναι απαραίτητη προϋποθέση η συναίνεση των γονιών. Ως νηπιαγωγός έχω πάει αρκετές φορές εκδρομή με τα παιδιά και ζητάω την συγκεκριμένη δήλωση. Επίσης ζητάω από όποιους γονείς θέλουν να συνοδέψουν ...αλλά συχνά έρχονται και παιδιά ασυνόδευτα, των οποίων την ευθυνη έχω βεβαίως εγώ. Δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζονται οι γονείς...προφανώς η συνάδελφος γνωρίζει το τμήμα τη και μπορεί να αξιολογήσει εάν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη...και από την άλλη η συμμετοχή στην εκδρομή είναι προαιρετική. Οπότε αν ανησυχείς υποερβολικά μπορείς να αρνηθείς την συμμετοχή του παιδιού σου.

Η υπεύθυνη δήλωση έγινε για να συναινέσουν οι γονείς στο να πάνε εκδρομή με τη συνοδεία της δασκάλας. Εμάς δεν μας ζήτησαν να συνοδέψουμε τα παιδιά μας.

Και φυσικά δεν είχα κανέναν ενδοιασμό γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δασκάλα.

Πήγανε και περάσανε πολύ όμορφα. Δεν θα του στερούσα κάτι τόσο όμορφο εξαιτίας των δικών μου φόβων. Ίσα ίσα ανησυχούσα μήπως ο γιος μου δεν ήθελε να μπει στο λεωφορείο, επειδή θα έμπαινε πρώτη φορά, αλλά όλα κύλησαν μια χαρά :-D.

Διαφημίσεις

Πάντα ζητάμε υπέυθυνη δήλωση από τους γονείς ότι δεν έχουμε εμείς την ευθύνη αν συμβεί κάτι! Και δεν το ζητάμε μόνο στο νηπιαγωγείο! Και στο δημοτικό το ζητάνε, και στο γυμνάσιο και στο λύκειο!

Βέβαια, αυτή η δήλωση δεν μας καλύπτει αν συμβεί κάτι! Τότε απλά ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!

Επιπλέον, εγώ απαιτώ αν υπάρχει μετακίνηση με λεωφορείο ο κάθε γονιός να συνοδέψει το παιδί του. Αν δεν υπάρχει λεωφορείο, ζητάω από όσους γονείς μπορούν να έρθουν να βοηθήσουν στη διαδρομή και φυσικά αν έρθουν θα βοηθήσουν για όλα τα παιδιά όχι μόνο για το δικό τους!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=74514&catid=6

μιας και ετυχε να το εχω μολις διαβασει...

Υπάρχουν και χειρότερα. Μια φίλη μου δουλεύει στα macdonalds και πριν κανα δυο μήνες μου είπε, ότι είχαν ξεχάσει οι γονείς του ένα τρίχρονο παιδάκι. Πήραν τηλέφωνο την αστυνομία, έψαχναν έψαχναν, και τελικά επέστρεψαν οι γονείς μετά από 1.30 ώρα να το πάρουν. Είπαν ότι δεν πρόσεξαν ότι το παιδί έλειπε από το αυτοκίνητο, το κατάλαβαν όταν γύρισαν σπίτι :evil:.

Μα ειναι δυνατον?????Τι ειναι το παιδι, τσαντα???

Κι όμως, συμβαίνουν κι αυτά. Που έχουμε φτάσει, και τι μας περιμένει ακόμα, έτσι όπως έχουμε κάνει τη ζωή μας. Στην αρχή όταν το άκουσα κι εγώ, έτσι σκέφτηκα. Μετά όμως έλεγα, φαντάσου πόσα θα είχαν στο μυαλό τους για να ξεχάσουν το παιδί. Μήπως αυτοί το έκαναν επίτηδες ?

Όλος ο κόσμος έχει τόσες έγνοιες πια :cry:.

Την υπ. δήλωση την υπογράφουμε οι γονείς ώστε να έχουμε εμείς την ευθύνη,

παρότι όπως λες Agapi6 ''πώς μπορώ να είμαι υεύθυνη σε τόσο μακρυνή απόσταση'', είσαι υπεύθυνη εφόσον το έστειλες,

αν εμπειστεύεσαι τις δασκάλες και τους συνοδούς (άλλους γονείς), καλό είναι το παιδί να μην στερηθεί κάτι τόσο όμορφο με τους συμμαθητές του.

Από την άλλη μου φαίνεται υπερβολικό αυτό που αναφέρεις emmaki, ότι απαιτείς να συνοδεύσει κάθε γονιός το παιδί του, διότι είναι πολλοί που δεν μπορούν να το κάνουν και έτσι αποκλείεται από την εκδρομή μεγάλος αριθμός παιδιών.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

Την υπ. δήλωση την υπογράφουμε οι γονείς ώστε να έχουμε εμείς την ευθύνη,

παρότι όπως λες Agapi6 ''πώς μπορώ να είμαι υεύθυνη σε τόσο μακρυνή απόσταση'', είσαι υπεύθυνη εφόσον το έστειλες,

αν εμπειστεύεσαι τις δασκάλες και τους συνοδούς (άλλους γονείς), καλό είναι το παιδί να μην στερηθεί κάτι τόσο όμορφο με τους συμμαθητές του.

Από την άλλη μου φαίνεται υπερβολικό αυτό που αναφέρεις emmaki, ότι απαιτείς να συνοδεύσει κάθε γονιός το παιδί του, διότι είναι πολλοί που δεν μπορούν να το κάνουν και έτσι αποκλείεται από την εκδρομή μεγάλος αριθμός παιδιών.

Δυστυχώς, όταν έχω μετακίνηση με λεωφορείο δεν μπορώ να αναλάβω ΕΓΩ την ευθύνη! Τόσα γίνονται στους δρόμους! Και επειδή όατν μιλάμε για λεωφορείο, η απόσατση θα είναι μεγαλύτερη, ό,τι και να συμβεί (δεν μιλάω για κάτι κακό, αλλά π.χ. για ατύχημα τουαλέτας ή για εμετό κλπ) η μαμά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να έρθει, από ότι αν πάμε κάπου με τα πόδια, κάθε παιδί με το συνοδό του!

Αν και για να πω την αλήθεια, προτιμώ να μην τα βάλω σε λεωφορείο και να πάνε κάπου, αλλά να πάμε κάπου πιο κοντά με τα πόδια!

η δασκαλα μας ειπε οτι μπορουμε να συνοδεψουμε τα παιδια και πηγαμε και εμεις..περασαμε φινα........τα ασυνοδευτα τα προσεχαμε και εμεις αν και η δασκαλα πραγματικα τα ειχε υπο ελεγχο ολα ..και εμεις να μην πηγαιναμε θα τα καταφερνε περιφημα.

ενιωσα παλι παιδι ηταν τελεια..τετοια χαρα στα παιδικα προσωπα πρωτη φορα ειδα.

μα ακομα κι αν μπορουσαν να συνοδεψουν ας υποθεσουμε ολοι οι γονεις τα παιδια τους θα χρειαζοντουσαν αλλα δυο πουλμαν τουλαχιστον!!

Για να καταλάβω βρε κορίτσια, σας φαίνεται παράλογο να συνοδέψετε τα νήπιά σας στην εκδρομή;

Για τις υπεύθυνες δηλώσεις μας υποχρεώνει η υπηρεσία να τις ζητήσουμε προκειμένου να έχουμε τη συγκατάθεση των γονέων.

H δασκάλα που συνοδεύει παιδιά έχει πήρη ευθύνη για τη σωστή εποπτεία και φύλαξη των παιδιών. Η δήλωση που υπογράφουμε απλά της δίνει την άδεια να τα πάρει, γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει από το σχολείο, χωρίς την άδειά μας. Αν το παιδί πάθει κάτι (χτύπα ξύλο), φυσικά η δασκάλα- συνοδός θα πρέπει να αποδείξει ότι εκείνη έκανε ό,τι έπρεπε.

Για παράδειγμα:

Θυμάστε το ατύχημα στα Τέμπη που χαθήκανε τα παιδάκια???

Οι συνοδοί δεν είχαν καμία ευθύνη, γιατί το ατύχημα οφείλονταν σε κακή οδήγηση του άλλου οδηγού. Αν τα είχαν πάρει χωρίς άδεια, θα είχαν ευθύνη (όχι βέβαια για το ότι σκοτώθηκαν τα παιδάκια αλλά για τον κίνδυνο που τα εξέθεσαν).

Ο καθένας από εμάς, όπου και να είμαστε έχουμε ευθύνη για τις πράξεις μας.

Αν εγώ ως μάνα, αφήσω το δίχρονο παιδί μου, να κάνει μπάνιο με το δεκάχρονο ξαδερφάκι του, έχω ευθύνη γι αυτό που θα συμβεί.

Αν υπογράψω να πάει για μπάνιο με τη δασκάλα στο σχολείο, δεν έχω καμία, γιατί το αναθέτω σε έναν ενήλικο.....

Και γενικά, καλό είναι να μη βάζουμε στο μυαλό μας το κακό......

Διαφημίσεις

H δασκάλα που συνοδεύει παιδιά έχει πήρη ευθύνη για τη σωστή εποπτεία και φύλαξη των παιδιών. Η δήλωση που υπογράφουμε απλά της δίνει την άδεια να τα πάρει, γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει από το σχολείο, χωρίς την άδειά μας. Αν το παιδί πάθει κάτι (χτύπα ξύλο), φυσικά η δασκάλα- συνοδός θα πρέπει να αποδείξει ότι εκείνη έκανε ό,τι έπρεπε.

Για παράδειγμα:

Θυμάστε το ατύχημα στα Τέμπη που χαθήκανε τα παιδάκια???

Οι συνοδοί δεν είχαν καμία ευθύνη, γιατί το ατύχημα οφείλονταν σε κακή οδήγηση του άλλου οδηγού. Αν τα είχαν πάρει χωρίς άδεια, θα είχαν ευθύνη (όχι βέβαια για το ότι σκοτώθηκαν τα παιδάκια αλλά για τον κίνδυνο που τα εξέθεσαν).

Ο καθένας από εμάς, όπου και να είμαστε έχουμε ευθύνη για τις πράξεις μας.

Αν εγώ ως μάνα, αφήσω το δίχρονο παιδί μου, να κάνει μπάνιο με το δεκάχρονο ξαδερφάκι του, έχω ευθύνη γι αυτό που θα συμβεί.

Αν υπογράψω να πάει για μπάνιο με τη δασκάλα στο σχολείο, δεν έχω καμία, γιατί το αναθέτω σε έναν ενήλικο.....

Και γενικά, καλό είναι να μη βάζουμε στο μυαλό μας το κακό......

Έτσι ακριβώς είναι όπως τα έγραψες. Το κακό περνάει στιγμιαία από το μυαλό κάθε μάνας, αλλά αν το αφήσουμε να μας κυριεύσει θα αρρωστήσουμε στο τέλος.

μα ακομα κι αν μπορουσαν να συνοδεψουν ας υποθεσουμε ολοι οι γονεις τα παιδια τους θα χρειαζοντουσαν αλλα δυο πουλμαν τουλαχιστον!!

Τάξη και πούλμαν! Γιατί όχι; 1 συνοδός για κάθε παιδάκι! Θα σας πω και το άλλο, αν ένα παιδί θελήσει να πάει τουαλέτα, τι θα γίνει; Θα το αφήσω μόνο του ή θα αφήσω τα υπόλοιπα μόνα τους; Ενώ αν έχει το συνοδό ου, πάει άνετότατα! (Και μιλάω για τουαλέτα, γιατί είναι αυτό που συμβαίνει πιο συχνά!)

Μα εμείς έτσι πηγαίναμε εκδρομές με το σχολείο. Το κάθε παιδί με συνοδό. Και στην πενθήμερη σαν πρόβατα μας είχαν οι ήρωες που μας συνόδευαν. Μετά άρχισαν να 'ξανοίγονται' οι εκπαιδευτικοί (τριήμερες, διήμερες, εξωτερικά, σκι, κλπ), μέχρι που κάθε λίγα χρόνια γίνεται κάτι και μαζεύονται για λίγο και μετά ... ξανά.

Θυμάμαι την αγωνία μίας φίλης πρωτοδιόρισης δασκάλας που συνόδευε τα παιδιά απο την Ελευσίνα στον Άλιμο. Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχασε από τη ζωή της η κοπέλα τη μέρα εκείνη. Εγώ προσωπικά, δεν ξέρω αν θα αναλάμβανα τέτοια ευθύνη.

'Οπως σας είπα έχω εμπιστοσύνη στη δασκάλα και στο παιδί μου, απλά οι άλλες μαμαδες έκαναν σαν να ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Και θα είναι 10 παιδάκια, 1 δασκάλα και 2 συνοδοί -γονείς.

Πάντα ζητάμε υπέυθυνη δήλωση από τους γονείς ότι δεν έχουμε εμείς την ευθύνη αν συμβεί κάτι! Και δεν το ζητάμε μόνο στο νηπιαγωγείο! Και στο δημοτικό το ζητάνε, και στο γυμνάσιο και στο λύκειο!

Βέβαια, αυτή η δήλωση δεν μας καλύπτει αν συμβεί κάτι! Τότε απλά ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!

Επιπλέον, εγώ απαιτώ αν υπάρχει μετακίνηση με λεωφορείο ο κάθε γονιός να συνοδέψει το παιδί του. Αν δεν υπάρχει λεωφορείο, ζητάω από όσους γονείς μπορούν να έρθουν να βοηθήσουν στη διαδρομή και φυσικά αν έρθουν θα βοηθήσουν για όλα τα παιδιά όχι μόνο για το δικό τους!

Καταλαμβαίνω να δίνουν οι γονείς υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπουν να παει το παιδί τους εκδρομή και καταλαμβαίνω και να απαιτείς συνοδούς,

αυτή την υπευθυνη δήλωση ότι δεν ειναι υπεθυνοι οι νηπιαγωγοί δεν την καταλαμβαίνω.

Οσο και να εμπιστευομαι την δασκάλα πως μπορώ σαν μανα να υπογράψω ότι μπορεί κάποιος να αναλάβει την φροντίδα του παιδιού μου για Χ ώρες και να μην έχει ευθύνη? Μπορώ να φανταστώ πολλά σενάρια που να είναι απλά ατυχηματα και πραγματικά να μην έχουν οι συνοδοί / δασκάλες ευθύνη, αλλά μπορώ να φανταστώ άλλα τόσα που το "κακό" να είναι αποτέλεσμα ανεύθυνης συμπεριφοράς. Δεν θα την υπόγραφα ποτέ θα προτιμούσα να παρω άδεια και να πάω σαν συνοδός.

Για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο πρώτη φορά το ακούω. Νόμιζα ότι απλώς δινεις την συγκατάθεση. Αλλά αν οι παιδαγωγοί φερθούν ανεύθυνα τότε φυσικά έχουν την ευθύνη, πως να υπογράψεις από πριν ότι και να γίνει δεν έχουν την ευθύνη?

Λοιπον... Και εγω τρεμω καθε φορα που πανε εκδρομη.. Μεχρι τωρα εχουν παει 2 ημερησιες και 2 μικρες. Μαλιστα τα πηγαν εκδρομη μερα που δεν ειχε αστικη συγκοινωνια γιατι οι δρομοι ηταν κλεισμενοι απο τα χιονια...

Στο σχολειο μας στη ταξη του μεγαλου εχει 3 τμηματα. Πανε οι δυο δασκαλες και 2 εκπεδευομενες και η μια μενει στο σχολειο με τα παιδια που δεν πανε εκδρομη.

Μεχρι στιγμης δεν μας εχουν ζητησει συγκαταθεση ή υπευθυνη δηλωση. απλα αν εκει που θα πανε εχει εισοδο μας ζητανε το αντιτιμο. Οι μετακινησεις γινονται με δημοτικα λεωφορια. εχω δει ομως μεγαλυτερα παιδακια με τους δασκαλους τους στο μετρο..

Επισης δεν νομιζω οτι δινουν την επιλογη σε γονεις να τα συνοδεψουν..

Παντως απο τα σχολικα μου χρονια θυμαμαι εκδρομες με συνοδο και εγραφη αδεια οτι μπορω να παω εκδρομη..

Ούτε στο δικό μας νηπιαγωγείο μας ζητάνε υπευθυνη δήλωση. Αυτο που κάνουν, είναι να ζητανε εθελοντες-γονεις (6-8 άτομα), για να συνοδευσουν τα παιδάκια. Ο κάθε γονιός αναλαμβάνει να προσεξει το δικό του και 3 περιπου ακόμα. Λειτουργει καταπληκτικα, και εχουμε παέι αρκετες εκδρομες έτσι.

Εγώ προσπαθώ πάντα να συνοδεύω και για να είμαι πιο ήσυχη αλλά και γιατι περναω πολύ ωραία με τους άλλους γονείς που κάνουμε παρεούλα.

Είναι ευχάριστη εμπειρία. Κάτι ακόμα που κανει η δασκάλα, είναι να τους φτιαχνει χάρτινες κορδελες για το κεφάλι (μπαινουν στο μέτωπο) οπου αναγράφεται το σχολειο που πανε.(Σε περίπτωση που χαθει κάποιο μεσα στον χώρο με τα παιδάκια απο αλλα σχολεια).;)

'Οπως σας είπα έχω εμπιστοσύνη στη δασκάλα και στο παιδί μου, απλά οι άλλες μαμαδες έκαναν σαν να ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Και θα είναι 10 παιδάκια, 1 δασκάλα και 2 συνοδοί -γονείς.

Εμάς ήταν 35 παιδιά και 3 δασκάλες. Προνήπιο και νήπιο μαζί. Και τα καταφέρανε μια χαρά. Νομίζω ότι υπερβάλλουμε λίγο.

http://www.lesoir.be/actualite/belgique/2011-04-23/un-enfant-de-4-ans-decede-apres-noyade-dans-un-etang-836200.php

Μια και το συζητησαμε προσφατα...

Η μεταφραση/περιλυψη ειναι ελευθερη. Οι γαλλομαθεις μπορουν να με διορθωσουν.

Ενα παιδακι 4 χρονων πεθανε μετα απο πνιγμο σε βαλτο.

Το παιδακι μαζι με αλλα 7 και 2 συνοδους πηγε την Παρασκευη σε ενα θεματικο παρκο (στο Βελγιο). Γυρω στις 4 παρα ανακαλυψαν οτι λοιπει. Αρχισαν να ψαχνουν και αρκετη ωρα αργοτερα ειδοποιηθηκε η αστυνομια και η πυροσβεστικη. Τελικα το παιδακι βρεθηκε στο πιο βαθυ σημειο του βαλτου. Αγνωστο ποση ωρα ηταν εκει. Το επανεφεραν στη ζωη και το μετεφεραν σε νοσοκομιο αλλα το βραδυ της Παρασκευης πεθανε. Διεξαγεται εισαγγελικη ερευνα για τον αν το σημειο ηταν σωστα επιτηρημενο και αν οι συνοδοι αρκετα προσεκτοι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...