Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φαγόπυρο και Κινόα

davinci

Recommended Posts

Έχω ένα μωράκι σχεδόν 10 μηνών η οποία παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα από νωρίς με αίμα στα κακά της,6 μηνών έκοψα τον θηλασμό κ την ίδια περίοδο έκανε αλλεργικά τεστ κ βγήκε θετική στο κατσίκι,ρύζι,καλαμπόκι,σιτηρά.

Από στερεές τροφές τρώει τώρα μήλο-αχλάδι-μπανάνα και μεσημέρι μοσχάρι ή κοτόπουλο με πατάτα-καρότο-κολοκύθι-λεμόνι-λάδι,τρώει επίσης ντομάτα-κολοκύθα κίτρινη και γλυκοπατάτα.

Η παιδίατρος μας είπε ότι τον Μάιο θα βάλουμε νέα πράγματα στο διαιτολόγιο...

Τα υπόλοιπα γεύματά της είναι...γάλα neocate και ψάχνω να βρω κάτι για να της δίνω το απόγευμα και θα ήθελα να με βοηθήσει όποια κοπέλα έχει παρόμοια εμπειρία καθώς πρόσφατα διάβασα ότι μπορώ να της δώσω κινόα και φαγόπυρο!Δεν έχω ιδέα τι είναι κ δεν τολμώ να πάρω την παιδίατρο να ρωτήσω γιατί ειμαι σίγουρη ότι κ εκείνη θα είναι τελείως άσχετη!!!

Τα έχει δοκιμάσει κάποια στο μωρό της?Είναι κατάλληλη η ηλικία της για να τα φάει και αν ναι...πώς μαγειρεύονται????Δεν τα είχα ξανακούσει μέχρι πρότινος και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δεν έχουν γλουτένη οπότε είναι κατάλληλα για ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη.Η μικρή βέβαια δεν έχει δυσανεξία στη γλουτένη...μήπως λάθος υποθέτω ότι αυτά δε θα την πειράξουν???

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Έδινα στην κόρη μου φαγόπυρο και κινόα από 7-8 μηνών περίπου. Δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω με τις αλλεργίες που παρουσιάζει το μωράκι σου αλλά μπορώ αν θέλεις να σου πω πως τα ετοίμαζα εγώ.

There is no patch for human stupidity.

Έδινα στην κόρη μου φαγόπυρο και κινόα από 7-8 μηνών περίπου. Δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω με τις αλλεργίες που παρουσιάζει το μωράκι σου αλλά μπορώ αν θέλεις να σου πω πως τα ετοίμαζα εγώ.

Αχχ πολύ θα ήθελα να μου πείς πώς τα ετοίμαζες!!!Θέλω κάτι για απόγευμα εγώ κυρίως οπότε θα πρέπει να είναι σχετικά ελαφρύ φαντάζομαι αλλά θα ήθελα να μάθω κ σε ποιά άλλα γεύματα μπορώ να τα χρησιμοποιώ!

Φαντάζομαι ότι την πρώτη φορά θα της δώσω ελάχιστο όπως και σε κάθε νεοεισαγόμενη τροφή για να δώ αντίδρασή της?

Θα με ενδιέφερε να μάθω, αφενός που τα προμηθεύεσαι και αφετερου πως τα ετοιμάζεις.

Ευχαριστώ.

Εγώ τα αγόρασα από ένα μαγαζί με βιολογικά στη γειτονιά μου και σήμερα της έδωσα λίγο κινόα να δω πώς θα πάει αλλά επειδή δεν ξέρω πώς να την μαγειρέψω κ απλά την έβρασα κ μετά την έβαλα στο μούλτι με κολοκύθι κ καρότο, δεν της άρεσε καθόλου!Χαχαχα έκανα μια έκφραση αηδίας κ το έφτυνε!!!

Ίσως να την ενοχλούσε η άσχημη γεύση από το κολοκύθι,γιατί η κινόα δεν έχει σχεδόν γεύση ή η υφή της φαινόταν περίεργη επειδή τρώει μόνο αλεσμένα.(δεν έχει βγάλει δόντι ακόμα)

Αν μάθω τρόπους μαγειρέματος θα τους γράψω...:-)

Διαφημίσεις

Τα προμηθεύομαι και εγώ από μαγαζί με βιολογικά προϊόντα. Το φαγόπυρο σε μορφή flakes έτοιμο για κατανάλωση. Την κινόα στα μπιλάκια ( έχει και σε μορφή αλευριού).

Το φαγόπυρο το πρόσθετα στα αλεσμένα φρούτα ειδικά όταν ήταν πολύ ρευστά πχ στο μήλο και στο αχλάδι που από το άλεσμα γινόταν σχεδόν υγρό, έβαζα τα flakes τα άλεθα μαζί και γινόταν σαν κρέμα.

Την κινόα πριν την μαγειρέψεις πρέπει να την ξεπλύνεις καλά και να την στεγνώσεις γιατί αλλιώς έχει πικρή γεύση. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι και μπορεί να το αντικαταστήσει σε όλα τα γεύματα που θα το έβαζες αλλιώς όταν το μωράκι είναι μεγαλύτερο. Για πιο μικρά μωράκια μπορείς να το αλέσεις και να κάνεις κάτι σαν αλεύρι το οποίο να κάνεις κρέμα όπως θα έκανες με το ρυζάλευρο.

There is no patch for human stupidity.

κι εγω κοριτσι μου απο 6 μηνων εδωσα στον μικρο φαγοπυρο το κανω με γαλα σαν κρεμουλα αλλα και με καροτακι, πατατουλα και διαφορα λαχανικα σαν σουπιτσα δηλ και το τρωει ο μικρος μια χαρα,να ξερεις παντως οτι ειναι πολυ θρεπτικο περιεχει ολα τα βασικα αμινοξεα,η κινοα επισης πολυ θρεπτικη αφου ειναι σχεδον τοσο θρεπτικη οσο το κοκκινο κρεας,ενεβαζει τον αιματοκριτη,περιεχει καλιο,σιδηρο και ψευδαργυρο και γενικα ειναι ενα ελαφρυ και ευπεπτο γευμα,μπορεις να της δινεις για πρωινο με φρουτα

Η κινόα δεν αντικαθιστά το κρέας ή την πατάτα δηλαδή???Μπορώ να το βάζω στο φαγητό της μαζί με το κρέας κ την πατάτα αν κατάλαβα σωστά???

Το φαγόπυρο βράζεται κι αυτό???

η κινοα γινεται και με κρεας πρεπει ομως να το εχεις ξεπλυνει καλα και να το βρασεις σε διπλασια ποσοτητα νερου και πριν ειναι ετοιμη η σουπιτσα σας με το κρεας να ριξεις και το κινοα μεσα,το φαγοπυρο το βραζω μαζι με τα λαχανικα την πατατουλα και το καροτακι

Διαφημίσεις

Ναι,ναι την ξέπλυνα πολύ καλά αν κ δυσκολεύτηκα λίγο στο στράγγισμα...χαχαχα γιατί είναι πολύ μικρά σποράκια κ έψαχνα τρόπο να τα στραγγίξω,τέλος πάντων όλα πήγαν καλά κ έφαγα κ εγώ σήμερα το πρωί με μήλο,κανέλλα κ μέλι!Μιαμ...Της μικρής της έβαλα σήμερα 2 κουταλίτσες με τα φρούτα κ το έφαγε όλο.Αν όλα πάνε καλά θα συνεχίσω να της το δίνω,διάβασα τα καλύτερα!Ευχαριστώ

Έχω ένα μωράκι σχεδόν 10 μηνών η οποία παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα από νωρίς με αίμα στα κακά της,6 μηνών έκοψα τον θηλασμό κ την ίδια περίοδο έκανε αλλεργικά τεστ κ βγήκε θετική στο κατσίκι,ρύζι,καλαμπόκι,σιτηρά.

Από στερεές τροφές τρώει τώρα μήλο-αχλάδι-μπανάνα και μεσημέρι μοσχάρι ή κοτόπουλο με πατάτα-καρότο-κολοκύθι-λεμόνι-λάδι,τρώει επίσης ντομάτα-κολοκύθα κίτρινη και γλυκοπατάτα.

Η παιδίατρος μας είπε ότι τον Μάιο θα βάλουμε νέα πράγματα στο διαιτολόγιο...

Τα υπόλοιπα γεύματά της είναι...γάλα neocate και ψάχνω να βρω κάτι για να της δίνω το απόγευμα και θα ήθελα να με βοηθήσει όποια κοπέλα έχει παρόμοια εμπειρία καθώς πρόσφατα διάβασα ότι μπορώ να της δώσω κινόα και φαγόπυρο!Δεν έχω ιδέα τι είναι κ δεν τολμώ να πάρω την παιδίατρο να ρωτήσω γιατί ειμαι σίγουρη ότι κ εκείνη θα είναι τελείως άσχετη!!!

Τα έχει δοκιμάσει κάποια στο μωρό της?Είναι κατάλληλη η ηλικία της για να τα φάει και αν ναι...πώς μαγειρεύονται????Δεν τα είχα ξανακούσει μέχρι πρότινος και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δεν έχουν γλουτένη οπότε είναι κατάλληλα για ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη.Η μικρή βέβαια δεν έχει δυσανεξία στη γλουτένη...μήπως λάθος υποθέτω ότι αυτά δε θα την πειράξουν???

Ευχαριστώ

Εγω κοριτσι μου μεγαλωσα με φαγοπυρο λογο καταγωγης και το τρωω μεχρι και τωρα.Το δινω στην μικρη μου απο 6 μηνων για απογευμα.Το ξεπλενεις οπως και το ρυζακι και η αναλογια ειναι 1 φλιτζανι φαγοπυρο 2 ποτηρια νερο.Πολυ απλο μολισ αρχισει να βραζει χαμηλωνεις το ματι στο 3 και αφηνεις να πιει ολο το νερακι.Μετα το βαζεις στο μουλτι με το γαλα τις μικρης σου και το κανεις κρεμουλα.Ειναι πολυ θρεπτικο.;)

adEup3.png

Εγώ ξεκίνησα με το κινόα προχθές κ μέχρι στιγμής πάνε όλα μια χαρά,δεν είχε τίποτα περίεργο στα κακάκια της, βέβαια της το δίνω σιγά σιγά,αλλά σήμερα της έβαλα στο φρούτο 2 κουταλιές του γλυκού κ δεν την πείραξε.

Με τα ρυζάλευρα κ κάτι άλλες υποαλλεργικές που είχαμε δοκιμάσει όταν πρωτοξεκίνησε στερεές τροφές είχε κάνει αίμα κ με τη μια κουταλίτσα!

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ φοβισμένη (δεν είναι κ λίγο να βλέπεις 40 ημερών μωρό-πέρυσι τον Αύγουστο-να έχει τόσο αίμα στα κακά του συνέχεια κ να μην ξέρεις τι φταίει)και από χθες τρέχει λίγο η μυτούλα της κ φταρνίζεται κ σκέφτηκα-το ομολογώ!-μήπως είναι καμία άλλου τύπου αλλεργική αντίδραση στην κινόα(!) αλλά μάλλον λέω βλακείες...;)

Μετά από μερικές ημέρες θα δοκιμάσω κ το φαγόπυρο όπως λές mamalydia1!

Αυτό που αγόρασα δεν είναι όμως σε μορφή flakes,είναι σα...σπόροι ας πούμε...

Εγώ ξεκίνησα με το κινόα προχθές κ μέχρι στιγμής πάνε όλα μια χαρά,δεν είχε τίποτα περίεργο στα κακάκια της, βέβαια της το δίνω σιγά σιγά,αλλά σήμερα της έβαλα στο φρούτο 2 κουταλιές του γλυκού κ δεν την πείραξε.

Με τα ρυζάλευρα κ κάτι άλλες υποαλλεργικές που είχαμε δοκιμάσει όταν πρωτοξεκίνησε στερεές τροφές είχε κάνει αίμα κ με τη μια κουταλίτσα!

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ φοβισμένη (δεν είναι κ λίγο να βλέπεις 40 ημερών μωρό-πέρυσι τον Αύγουστο-να έχει τόσο αίμα στα κακά του συνέχεια κ να μην ξέρεις τι φταίει)και από χθες τρέχει λίγο η μυτούλα της κ φταρνίζεται κ σκέφτηκα-το ομολογώ!-μήπως είναι καμία άλλου τύπου αλλεργική αντίδραση στην κινόα(!) αλλά μάλλον λέω βλακείες.

Το κινοα δεν το γνωριζω καθολου να σου πω την αληθεια αλλα το φαγοπυρο η αλλιως μαυροσιταρο το τρωω και εγω μεχρι σημερα.Ειναι σποροι οπως λες και οταν βραζουν εχουν μια ιδιαιτερη γευση.Φαντασου οτι εμεις το σερβιρουμε με κρεας αντι για ρυζι η το τρωμε σε μπολ πρωινου με γαλα φρεσκο.Απλα οταν το μαγειρευεις για σενα βαζεις λιγο αλατακι.Οσο για το συναχι και η δικια μου εδω και μια εβδομαδα τρεχει η μυτουλα της φτερνιζεται και βηχει.Μπορει να ειναι ιωσουλα αλλα μπορει να την πειραζει και η γυρη.Ανοιξη βλεπεις.Απο κιλα πως πατε?

Μετά από μερικές ημέρες θα δοκιμάσω κ το φαγόπυρο όπως λές mamalydia1!

Αυτό που αγόρασα δεν είναι όμως σε μορφή flakes,είναι σα...σπόροι ας πούμε...

Το κινοα δεν το γνωριζω καθολου να σου πω την αληθεια αλλα το φαγοπυρο η αλλιως μαυροσιταρο το τρωω και εγω μεχρι σημερα.Ειναι σποροι οπως λες και οταν βραζουν εχουν μια ιδιαιτερη γευση.Φαντασου οτι εμεις το σερβιρουμε με κρεας αντι για ρυζι η το τρωμε σε μπολ πρωινου με γαλα φρεσκο.Απλα οταν το μαγειρευεις για σενα βαζεις λιγο αλατακι.Οσο για το συναχι και η δικια μου εδω και μια εβδομαδα τρεχει η μυτουλα της φτερνιζεται και βηχει.Μπορει να ειναι ιωσουλα αλλα μπορει να την πειραζει και η γυρη.Ανοιξη βλεπεις.Απο κιλα πως πατε?

adEup3.png

Διαφημίσεις

Μου κανει παντως εντυπωση πως και 10 μηνων τρωτε τοση λιγη ποικιλια τροφων,ενω δεν εχετε πολλες αλλεργιες.Εμεις ηδη ξεκινησαμε αυγο σιγα σιγα βεβαια σε μερικες μερεσ ξεκιναμε και ψαρι.Τρωμε επισης και φακιτσες που πολυ μας αρεσαν.Να σημειωσω οτι η δικια μου εχει θεμα εμετων απο 20 ημερων και εμεις ψαχνωμαστε ακομα αλλα της δοκιμαζουμε διαφορα.Επισης και εμεις εχουμε μια υποψια αλλεργιας στο γαλα και πινουμε εδω και 1 μηνα novalak HA αλλα εχουμε και χαμηλο βαρος ενω τρωει καλα.:(

adEup3.png

• 3 χρόνια μετά...

κοριτσια καλημερα!!σημερα πηρα και εγω φαγοπυρο να δωσω στο μωρο μου και στις σουπες αντι για ρυζι αλλα και για απογευμα να της το δωσω με γαλα σαν κρεμουλα η μενερο ετσι οπως ειναι να το κανω πολτο..εχω ομως μια απορια λετε οτι το βαζετε στα φρουτα η στο γαλα πως το βαζετε ωμο?οκ στα φαγητα το βαζετε μεσα και το μαγειρευτετε απο οτι καταλαβα αλλα στα φρουτα πως το βαζετε??:P

Καλησπέρα κορίτσια,έχω κατεβάσει αυτές τις συνταγές και εδώ και 1 μήνα τρώμε την συνταγή για κρέμα βρώμης,πολύ της αρέσει της μπουμπούς μου.Την τρώει όπως τρώει και τη βανίλια ριζάλευρο!

http://paedhealth-development.gr/data/documents/Suntages-gia-mora-6-12-menon.pdf

κοριτσια καλημερα!!σημερα πηρα και εγω φαγοπυρο να δωσω στο μωρο μου και στις σουπες αντι για ρυζι αλλα και για απογευμα να της το δωσω με γαλα σαν κρεμουλα η μενερο ετσι οπως ειναι να το κανω πολτο..εχω ομως μια απορια λετε οτι το βαζετε στα φρουτα η στο γαλα πως το βαζετε ωμο?οκ στα φαγητα το βαζετε μεσα και το μαγειρευτετε απο οτι καταλαβα αλλα στα φρουτα πως το βαζετε??:P

καλησπερα moutro30 εγω σημερα του εφτιαξα πρωτη φορα βρωμη κρεμα. κοιτα πως το εκανα , εβρασα 180μλ νερο και εβαλα 3 κσ βρωμη που την ειχα αλεσει , ανακατεψα να πηξει μετα εβαλα σκονη γαλακτος και τελος πολτο φρουτων.φανταζομαι πως καπως ετσι θα γινεται και με το φαγοπυρο

Καλησπέρα κορίτσια,έχω κατεβάσει αυτές τις συνταγές και εδώ και 1 μήνα τρώμε την συνταγή για κρέμα βρώμης,πολύ της αρέσει της μπουμπούς μου.Την τρώει όπως τρώει και τη βανίλια ριζάλευρο!

http://paedhealth-development.gr/data/documents/Suntages-gia-mora-6-12-menon.pdf

καλησπερα εκανα και γω σημερα πρωτη φορα την κρεμα βρωμης πολυ ωραια ηταν.

• 4 χρόνια μετά...

Κορίτσια τη βοήθεια σας. Το μωρό μου είναι 5,5 μηνών και ως απογευματινό του φτιάχνω κρέμα βρώμης της hipp με αχλάδι κ γάλα. Θέλω όμως να του δώσω σιγά σιγά κεχρί, φαγοπυρο και κινοα. Ο γιατρός μου είναι οκ. Δεν έχω καταλάβει πως μπορώ να τα φτιάξω. Μπορώ να αγοράσω νιφαδες και να τις βάζω για πολτοποιηση μαζί με τα φρούτα μέσα στο μουλτι; η πρέπει οπωσδήποτε να βράσουν  για τυχόν μικρόβια; γενικά δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να αγοράσω νιφαδες η το σπόρο. Κάποια κοπέλα να με βοηθήσει; αργότερα θα τα βάζω και στο μεσημεριανό του 

το φαγοπυρο προσωπικα μιας και ηταν νιφαδες, το ψιλοεβραζα-μουλιαζα με νερο ή γαλα για να μαλακωσει οχι για τα μικροβια..Νομιζω ειναι θεμα γουστου. Ετσι τρωω και την βρωμη. Δεν μου αρεσει δηλαδη με κρυο γαλα αλλα σε ζεστο για να γινει πιο κρεμωδες...Κινοα μπορεις να παρεις κοκκους και να την βραζεις οπως βραζεις το κους κους για παραδειγμα ή να παρεις νιφαδες που παλι ακολουθεις την ιδια διαδικασια με το φαγοπυρο/βρωμη κτλ...

@maria_tweety βρώμη, κεχρί, φαγόπυρο, κινόα για τα παιδιά αγοράζουμε κατά προτίμηση βιολογικά. Σε μπρυκάκι με νερό (με γάλα δεν ξέρω γιατί δεν έφτιαξα ποτέ) βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας (αναπροσαρμόζουμε ανάλογα με το πόσο τρώει το παιδί) συχνό ανακάτεμα, να πάρει βράση-να χυλώσει χωρίς να αρπάξει. Έπειτα το αλέθουμε είτε με μπανάνα, είτε με αποξηραμένα δαμάσκηνα, είτε με σταφίδες (και ότι άλλο φρούτο αρέσει στο παιδί και ταιριάζει) και προσθέτουμε λίγη κανέλα (κευλάνης βιολογική, όχι κασσία). Έτσι τα φτιάχνουμε εμείς.

Βιολογικά πήρα και νιφαδες και σπόρους γιατί δεν ήξερα. Βέβαια πάνω ή συσκευασία λέει ότι μπορεί να περιέχουν γλουτενη.εινσι οκ αυτό για 5,5 μηνών; γενικά ο παιδιατρος μου είναι πολύ χαλαρός μου έδωσε το οκ για όλα τα φρούτα κ από 6 μηνών που αρχίζουμε κρεατοχορτοσουπα το οκ για όλα τα λαχανικά. Επίσης, κινοα είδα ότι υπάρχει κ κόκκινη. Ποια προτιμάμε για τα μωρά; εγώ πήρα την κλασική. Κορίτσια κάτι άσχετο με το θέμα, αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορώ να πάρω και του σούπερ μάρκετ η καλύτερα βιολογικά; και πως τα χρησιμοποιούμε; τα βράζουμε πρώτα; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...