Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

co- sleeping γιατί αλλιώς δεν κοιμάται στην κούνια - η γνώμη σας

Recommended Posts

Καλησπέρα! Η μικρή μου είναι μόλις μίας εβδομάδας και μίας ημέρας. Σχεδόν από τότε που γυρίσαμε από το μαιευτήριο 1-2 μέρες μετά - εμφάνισε το εξής σχήμα ύπνου - συμπεριφοράς μέσα στη μέρα: Καταρχάς, θηλάζω αποκλειστικά, κι επειδή το μωράκι είναι νεογέννητο ακόμα δεν έχουμε βρει ρυθμούς κ.λ.π. Θα 'λεγα ωστόσο, πως ανα 3ωρο περίπου τρώει. Ποτέ δεν περάσανε πάνω από 4 ώρες, και κάποιες φορές θέλει κάθε 5 λεπτά. Το θέμα είναι το εξής - Στο λίκνο που είναι δίπλα στο κρεβάτι μας κοιμάται μόνο 2 φορές τη μέρα. Συνήθως 9-12 το πρωί και βράδυ 9-11, επίσης θεωρώ πως αυτοί οι δύο είναι οι 'καλύτεροι' θηλασμοί της, που δηλαδή χορταίνει πάρα πολύ. Όλες τις άλλες φορές για να κοιμηθεί θέλει να είναι κάπου δίπλα μου. Οπότε για να μην κουτουλάω αναγκάζομαι αν είναι μέρα να την έχω στο ριλαξ στο σαλόνι, και το βράδυ τη βάζω και αφού θηλάζει ξαπλωτή μετά κοιμάται δίπλα μου. Το θέμα είναι πως έχω διαβάσει διάφορα για το co-sleeping και φοβάμαι λίγο.... Ποιά είναι η γνώμη σας?

Ειλικρινά, ωστόσο, δεν βλέπω για την ώρα να μπορεί να γίνει κάτι άλλο διότι διαφορετικά θα την έχω στα χέρια όλο το βράδυ για να κοιμηθεί, κι εγώ θα κουτουλάω - πράγμα επίσης επικίνδυνο διότι κινδυνεύω να με πάρει ο ύπνος όρθια.

Η μαία μου λέει ότι το co-sleeping δεν είναι επικίνδυνο αλλά παρερμηνευμένο... Δεν ξέρω τί λέτε? Επίσης, έχετε καμία ιδέα γιατί κάποιες ώρες δεν το κάνει, και το κάνει την υπόλοιπη μέρα?

Ευχαριστώ πολύ.

Φρέσκια και τρελαμένη μανούλα:D;):confused:

Διαφημίσεις

και εγώ με τον μπέμπη μου αυτό έκανα και κάνουμε ακόμα δηλαδή (κοντεύει 10 μηνών). η εξήγηση που εγώ μπορώ να δώσω είναι ότι κοντά σου νοιώθει ασφ'αλεια και γι αυτό σε ζητάει. προσωπικά επειδή και εγώ δεν πάλευα την ημέρα με τόσο ξενύχτι το βρίσκω άψογη λύσηκαι είναι καιρός να το απομυθοπποιήσουμε. για να είσαι πιο ύσηχη, βάλε ένα προστατευτικό κάγκελο στο κρεβάτι σου ή ένωσε την κούνια του μωρού με το κρεβάτι σας (αφαιρώντας το ΄ενα κάγκελο της κούνιας) και κάλυψε με μια πετσέτα που θα έχεις τυλίξει σε ρολό τοπ κενό ανάμεσα στην κούμια και το κρεβάτι/ εμάς μας βόλεψε αυτή η λύση γιατί διαφορετικά στριμωχνόμασταν πολύ. γενικά είμαι υπέρ του τι εξυπηρετει την κάθε μανούλα ώστε να καλύπυει τις ανάγκες του μωρού της, τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες...

να σου ζήσει το παιδάκι σου και να χαρείς όλες σας τις στιγμές της νέας σας ζωής!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Αχ σ' ευχαριστώ τόσο πολύ! Να σε ρωτήσω όμως - όταν τον έχεις εκεί αλλά εσύ δεν είσαι στο κρεβάτι (η ερώτηση είναι κυρίως για όταν ήταν μικρότερος) τί έκανε τότε???? Δεν έκλαιγε?

Επίσης, αυτό φαντάζομαι σε βοηθησε να θηλάζεις ξαπλωτή έ?

να σου ζησει!

αν παιρνεις ολα τα 'μετρα ασφαλειας':-) δλδ

-το μωρο να κοιμαται διπλα σου αλλα οχι αναμεσα σας, πχ. να κοιμαται στη μεσα πλευρα,

-να το σκεπαζεις με το δικο του κουβερτακι,

-να μην υπαρχουν γυρω του αλλα αντικειμενα ή μαξιλαρια που μπορει να πεσουν πανω του

-να μην εχεις παρει φαρμακα που σου προκαλουν υπνηλια

τοτε ειστε ενταξει.

αυτα που λεει κ η νελλιτσα θα σε βοηθησουν πολυ.

οπως με ολα τα πραγματα, θα τους βρειτε τους ρυθμους σας.:-)

μαριρενα σκεψου οτι πριν μια ευδομαδα ηταν μεσα σου ....ηρθε σε ενα ξενο και κρυο περιβαλλον και σε εχει αναγκη .

καλη αρχη κοπελα μου ,αφουγκρασου το παιδι σου και κλεισε τα αυτια σου .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Διαφημίσεις

το εχω πει και θα το ξαναπω!!!μεγαλη ανακαλυψη η βυζοξαπλα και το co sleeping-co bedding!!!

κοριτσια εγω σωθηκα ενα βραδυ δεν ξενυχτησα με το μωρο(ψεματα ξενυχτησα ενα βραδυ που περασαμε αιφνιδιο εξανθημα:rolleyes:)

co sleeping με τρελα και κορδελα!!!:lol:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Αρχικα να σου ζησει το μωρακι σου!!Εμεις εχουμε κοιμηθει αμετρητες φορες αγκαλιτσα και τις απολαυσαμε ολες!!Τωρα που κοιμαται αποκλειστικα στην κουνια της πιανω τον ευατο μου να νοσταλγει τους υπνους μουρη-μουρη:D:D:D!!!Ακου το μαμουνακι σου...η αγαπη και η ασφαλεια δεν εβλαψαν ποτε κανενα παιδι..ισα ισα νιωθουν σιγουρια και ηρεμια!!

KETsp3.png

Αχ σ' ευχαριστώ τόσο πολύ! Να σε ρωτήσω όμως - όταν τον έχεις εκεί αλλά εσύ δεν είσαι στο κρεβάτι (η ερώτηση είναι κυρίως για όταν ήταν μικρότερος) τί έκανε τότε???? Δεν έκλαιγε?

Επίσης, αυτό φαντάζομαι σε βοηθησε να θηλάζεις ξαπλωτή έ?

όταν ξυπνάει τον ακούω και πηγαίνω να τον πάρω, μη φανταστείς κλάμα, ένα ααα κάνει. γενικά μένω μαζί του μέχρι να κοιμηθεί και μετά την κάνω. όταν ήταν πολύ μικρός επειδή περνούσε σχεδόν όλη την ημέρα μέσα στο μάρσιπο το βράδυ από την κούραση κοιμόμουν και εγώ σχεδόν μαζί του (την ίδια ώρα εννοώ). στο θηλασμό με έσωσε όχι απλά με βοήθησε. είναι δίπλα μου σε άμμεση πρόσβαση στο στήθος και όποτε θέλει τρώει.

πρόσεξε μόνο μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία σου να μην θηλάζεις όλο το βράδυ από το ένα στήθος γιατί θα σου πρήζεται το άλλο.

vyLxp3.pngG7Azp3.png

εμεις κοιμομαστε θηλαζοντας μαζι καθε μεσημερι

κι εμενα με αγχωνει λιγο ειδικα οταν ηταν λιγο μικροτερος

αλλα ετσι ξεκουραζομαι μια χαρα

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απότο να ξυπνάς και να βλέπεις 2 ματάκια να σε κοιτάζουν... βέβαια ο δικός μου πλέον είναι πιο ευρηματικός για να με ξυπνήσει, μου τραβάει τα μαλλιά, χώνει κάτι αδέσποτες, με πατάει για να φτάσει στον τοίχο το διακόπτη και άλλα χαριτωμένα...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

κοιτα, εγω επειδη με την μεγαλη μου κόρη περασα(και περναω)πολλά ξενυχτια δεν ειχα την αντόχη να περναω τα ιδια με την μικρη.Οταν ανακάλυψα , τον ξαπλωτό θηλασμό γυρω στον μηνα, σωθηκα!παιρνοντας όλα τα μετρα ασφαλειας(αυτα που σου παρεθεσε η DaF) και οντας ιδιαιτερα επιφυλακτικη δεν εχω αντιμετωπίσει καποιο πρόβλημα.Κοιμαται και στην κουνια της, αλλά φαντασου οτι όταν ξυπναει το βραδυ, την βαζω δίπλα μου, τρωει και κοιμομαστε.μετα απο 1-2 ωρες που θα ξεξυπνησω την βαζω παλι στην κουνια της, αλλά μπορει να μας παει ετσι όλο το βραδυ!

η μικρή πλέον ειναι 7μιση μηνων.Εχω παρει 2 μεγαλα καγκελα απο το τζαμπο, το ενα ειναι μόνιμα βαλμενο απο την μερια που κοιμαται και το δευτερο το βαζουμε απο την αλλη οταν δεν κοιμαται καποιος αλλος στο κρεββατι.Απλα οταν ξυπνησει, με το που ακουσω την πρωτη φωνη εχω παει και την εχω σηκωσει.δεν την αφηνω να εξερευνησει τον χωρο...

κοπελα μου κι εμεις ετσι ειμασταν ειδικα τον πρωτο καιρο...

μετα το 2-3 μηνο εστρωσε λιγακι εμενα...

εμενα δεν κοιμοταν αν δεν ηταν πανω μου η κοντα μου...

ετσι θηλαζα ξαπλωμενη και ειμασταν χαρουμενοι κι οι 2...

μια πολυ καλη λυση για λιγο πιο μετα που θα αραιωσει τα γευματα του ειναι να βγαλετε το ενα πλαινο καγκελο της κουνιας και να την κολλησετε στο κρεβατι σας...

ετσι και θα θηλαζεις με μια κινηση οταν ξυπναει και ο καθενας (κατα καποιο τροπο) θα κοιμαται στο κρεβατι του....

απολαυσε το...δεν υπαρχουν ωραιοτερες στιγμες....

ακομα και τωρα καποια βραδυα που ειμαι πολυ κουρασμενη ετσι τρωει...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Εγώ άργησα πολύ να ανακαλύψω πόσο βολεύει ο ξαπλωτός θηλασμός και η αλήθεια είναι ότι ειδικά τους πρώτους μήνες ταλαιπωρήθηκα αρκετά.:D

Όταν είδα τελικά πως βολεύει ιδίως όταν επέστεψα στην δουλειά μου και δεν είχα κουράγιο να πηγαινοέρχομαι όλο το βράδυ εννοείται ότι την έπαιρνα και κοιμόμασταν μαζί. Πότε δεν ήμουν ούτε εναντίον ούτε υπέρμαχος του co-sleeping πάντα έκανα αυτό που με βόλευε αναλόγως την εποχή όταν είχα κουράγιο την γύριζα στο κρεβάτι της αν δεν είχα κουράγιο την άφηνα μαζί μας

δες εδώ κάποια ενδιαφέροντα πράγματα όσον αφορά την ασφάλεια

http://www.babyfriendly.org.uk/pdfs/sharingbedleaflet.pdf

http://www.parenthood.com/article-topics/safe_co_sleeping_with_your_baby.html

Kορίτσια ευχαριστώ! Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο, γιατί σήμερα το είδα και αγχώθηκα - Καταφέραμε το πρωί να κοιμηθούμε 4ωρο παρεούλα. Ωστόσο, κάποια στιγμή είδα πως της τρέχανε γάλατα. Φυσικά τη βάζω στο πλάι. Το ξέρω πως είναι φυσιολογικό να βγάζουν γουλίτσες κ.λ.π, αλλά μετά τον ξαπλωτό θηλασμό, δεν πρέπει και τότε να τα σηκώνουμε για να ρευτούν??? Και πώς το ξέρω πως αυτά είναι γουλίτσες και δεν είναι γοπ?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Η μικρή μου είναι μόλις μίας εβδομάδας και μίας ημέρας. Σχεδόν από τότε που γυρίσαμε από το μαιευτήριο 1-2 μέρες μετά - εμφάνισε το εξής σχήμα ύπνου - συμπεριφοράς μέσα στη μέρα: Καταρχάς, θηλάζω αποκλειστικά, κι επειδή το μωράκι είναι νεογέννητο ακόμα δεν έχουμε βρει ρυθμούς κ.λ.π. Θα 'λεγα ωστόσο, πως ανα 3ωρο περίπου τρώει. Ποτέ δεν περάσανε πάνω από 4 ώρες, και κάποιες φορές θέλει κάθε 5 λεπτά. Το θέμα είναι το εξής - Στο λίκνο που είναι δίπλα στο κρεβάτι μας κοιμάται μόνο 2 φορές τη μέρα. Συνήθως 9-12 το πρωί και βράδυ 9-11, επίσης θεωρώ πως αυτοί οι δύο είναι οι 'καλύτεροι' θηλασμοί της, που δηλαδή χορταίνει πάρα πολύ. Όλες τις άλλες φορές για να κοιμηθεί θέλει να είναι κάπου δίπλα μου. Οπότε για να μην κουτουλάω αναγκάζομαι αν είναι μέρα να την έχω στο ριλαξ στο σαλόνι, και το βράδυ τη βάζω και αφού θηλάζει ξαπλωτή μετά κοιμάται δίπλα μου. Το θέμα είναι πως έχω διαβάσει διάφορα για το co-sleeping και φοβάμαι λίγο.... Ποιά είναι η γνώμη σας?

εγώ απο την πρωτη μερα που γυρισα έβαλα την κάτια στην κουνια της δεν κοιμηθηκε ποτε διπλα μας.....στο ίδιο δωμάτιο..μέχρι καποια ηλικιά εκτος απο τοτε που άρχισε να αρρωσταινει που κοιμομασταν μαζι.....και βεβαια κακομαθε....αυτο που ειχα κάνει ως νεογεννητο επειδή ήταν μεγαλο μωρο και δεν χόραγε στο σφηνακι.....της έσπαγε και τα νευρα....ειχα τυλιξει σε ένα ογκωδες ρολο μια κουβερτουλα της και την έβαζα ακριβως πισω απο την πλατη της.....δεν ξυπνησε ποτε την νυχτα ανησυχη.....ειχαμε και ενα πάνινο βατράχι που μάλλον ειχε πάρει την μυρωδια μου διοτι δεν το έβγαζε απο πάνω της.....και μετά κοιμόταν και κοιμάται μέχρι σήμερα με τον κυριο νάνι.....ενα λευκο αρκουδακι όχι με τριχωμα οπως τα περισσότερα λουτρινα.....το ειχε πάρει ο άντρας μου απο Γερμανία μόλις μάθαμε πως ήμουν έγκυος....

δεν ξέρω πως το ειχα σκεφτει αλλά δουλεψε καλα μέχρι 4 μηνων διότι μετα πήγαινε βόλτα...μετα στριφογυρναγε...και τοτε ειχα περισσότερο άχγος ξυπναγα ανα μια δυο ωρες να δω πως κοιμάται μηπως πνιγει και άλλα κουλά....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Kορίτσια ευχαριστώ! Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο, γιατί σήμερα το είδα και αγχώθηκα - Καταφέραμε το πρωί να κοιμηθούμε 4ωρο παρεούλα. Ωστόσο, κάποια στιγμή είδα πως της τρέχανε γάλατα. Φυσικά τη βάζω στο πλάι. Το ξέρω πως είναι φυσιολογικό να βγάζουν γουλίτσες κ.λ.π, αλλά μετά τον ξαπλωτό θηλασμό, δεν πρέπει και τότε να τα σηκώνουμε για να ρευτούν??? Και πώς το ξέρω πως αυτά είναι γουλίτσες και δεν είναι γοπ?

μηπως να μην την θηλάζεις ξαπλωτη...?για ρωτα και τον παιδιατρο

1129643tvsq1yiqpw.gif

ο δικός μουείχε ΓΟΠ και παρότι τον σήκωνα για ναρευτεί τις περισσότερες φορές δεν ρευότανε. οι γουλίτσες είναι φυσιολογικές, παθολογική γίνεται η κατάσταση όταν το μωρό πονάει από τη ΓΟΠ που πίστεψέ με εκέι θα το καταλάβεις. γενικά στα μωρά που θηλάζουν επειδή το μητρικό είναι εύπεπτο δεν χρειάζεται να τα κρατήσεις να ρευτούν όρθια, μια ανάκλιση ώστε το κεφαλάκι τους να είναι πιο ψηλά από το σώμ,α είναι οκ

vyLxp3.pngG7Azp3.png

μήπως την πήρε ο ύπνος στο β#ζ!?? :D:D αν ναι τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι γουλιές που δεν κατάπιε........... και η κόρη μου το έκανε αυτό :lol::lol:

μήπως την πήρε ο ύπνος στο β#ζ!?? :D:D αν ναι τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι γουλιές που δεν κατάπιε........... και η κόρη μου το έκανε αυτό :lol::lol:

πόλυ πιθανόν να ήταν αυτό γιατί το έκανε κ ο μικρός μου........

παρεπιπτώντως τον θήλασα αποκλειστικά 6 μήνες κ πάντα ξαπλωμένη κ ποτε δεν τον σήκωσα να ρευτεί.........

αν αυτοεπαναλληφθει επικοινώνησε με τον παιδίατρο σου.;)

9Onsp3.png

ΓΟΠ έχουν όλα τα μωράκια!Οι γουλίτσες είναι στην ουσία ελαφριά ΓΟΠ.Μόνο όταν δεν παίρνουν βάρος τα μωρά και κάνουν εμετό με μορφή ρουκέτας είναι σοβαρή ΓΟΠ.Μην ανησυχείς για τις γουλίτσες!Εγώ σώθηκα με τον ξαπλωτό θηλασμό και παρόλο που και εμένα έβγαζε γουλίτσες σχεδόν μετά απο κάθε γεύμα δεν τον σήκωνα να ρευτεί μετά τον θηλασμό γιατί μετά ξυπνούσε και άντε να τον ξανακοιμήσω!!!Αν δεις οτι την ενοχλεί και θέλει να ρευτεί τότε σήκωσε την αλλιώς αν κοιμάται ήσυχη μην την ενοχλείς.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

να βγαζει γουλιτσες ειναι συνηθισμενο, η γοπ (ψαξε κ στο φορουμ να το δεις) ειναι γουλιες σαν ρουκετες, με ηχο, το μωρο ειναι ανησυχο ξαπλωμενο και προτιμαει να ειναι αγκαλια και παντα ορθιο πανω σου, επισης κανει μικρα κ συχνα γευματα ...σε σοβαρη γοπ το μωρο χανει βαρος κ εκει χρειαζεται αμεση παρεμβαση.

επισης η μαμα που θηλαζει βοηθαει πολυ το μωρο αν κοψει απο τη διατροφη της γαλακτοκομικα, σοκολατα, ξηρους καρπους.

η δικη μου μικρη ειχε γοπ, με τα πρωτα συμπτωματα που σου περιγραφω κ ετσι τον πρωτο καιρο την κρατουσα αγκαλια να ρευτει στο τελος καθε θηλασμου, μεχρι που εφτασε 2-3 μηνων κ ηρεμησε πολυ. σταδιακα σταματησα να τη σηκωνω να ρευτει τη νυχτα κ σταδιακα σταματησαν κ οι τοσο εντονες ρουκετες. μετα την εισαγωγη των στερεων ηταν σιγουρα ολα καλυτερα.

επισης, αν καποιος σου πει οτι θα παθει ωτιτιδα αν το γαλα τρεχει στο πλαι μετα το θηλασμο, να θυμασαι οτι αυτο δεν ισχυει για τα μωρα που θηλαζουν, αλλα για το αγελαδινο γαλα. ισα ισα, το μητρικο εχει αντιμικροβιακη δραση κ θα μπορουσες να το βαλεις στο αυτι του παιδιου αν παθει (κουφια η ωρα) ωτιτιδα.

γενικα διαβασε εδω στο φορουμ για το θηλασμο κ το attachment parenting και για ο,τι αλλο εχεις απορια, υπαρχουν πολυ χρησιμες αποψεις κ πληροφοριες.

να κανω και εγω μια εωτησω βρε κοριτσια?Τον μικρο μου τον εχω διπλα μου στο πορτ μπεμπε,οταν ξυπναει το βραδυ να φαει τον ξαπλωνω διπλα μου και τρωμε ξαπλωτα το ερωτηματα μου ειναι τα εξης:

1)Εχει γοπ οχι σοβαρη,περνει κανονικα βαρος,δεν τον ρευω το βραδυ,ειναι κακο αυτο?εννοειτε με το πρωτο γκι που κανω ανοιγω τα ματια μου.

2)Συνηθως μας περνει ο υπνος και τους δυο,εκει τι γινετε?Αντε οτνα δεν κοιμαμαι τον απασχολω για να μην κοιμηθει αλλα οταν κοιμαμαι και εγω?:rolleyes::rolleyes:Συνηθως στα πρωτα 5 λεπτα κοιμομαστε,υπαρχουν φορες που μετα μια ωρα θα ξανα ζητησει και φορες που θα ξυπνησει 7 το πρωι αν εφαγε ας πουμε 4 η ωρα..

3)Δεν θα κακομαθει και θα θελει να κοιμαται συνεχεια μαζι μου?Αντε τωρα ειναι μικρουλης ακομα 6 εβδομαδων,αλλα αυριο μεθαυριο που θα κοιματια στο δικο του χωρο,πως θα αντιδρασει?

4)Κατι ασχετο ρε κοριτσια,καμια φορα το βραδυ οταν θηλαζουμε κανει κακα και μετα τον περνει ο υπνος,οταν τον αλλαζω ξυπναει και μετα αντε να ξανα κοιμηθει,δοκιμασα το βραδυ μονο να χρησιμοποιω μωρομαντηλα και να μην τον πλενω οπως συνηθως,αλλα παλι ξυπναει,κανα δυο φορες τον αφησα με τα κακα του γιατι με πηρε ο υπνος και ερεθιστηκε ο ποπουδακος,εσεις τι κανετε?

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

να κανω και εγω μια εωτησω βρε κοριτσια?Τον μικρο μου τον εχω διπλα μου στο πορτ μπεμπε,οταν ξυπναει το βραδυ να φαει τον ξαπλωνω διπλα μου και τρωμε ξαπλωτα το ερωτηματα μου ειναι τα εξης:

1)Εχει γοπ οχι σοβαρη,περνει κανονικα βαρος,δεν τον ρευω το βραδυ,ειναι κακο αυτο?εννοειτε με το πρωτο γκι που κανω ανοιγω τα ματια μου.

2)Συνηθως μας περνει ο υπνος και τους δυο,εκει τι γινετε?Αντε οτνα δεν κοιμαμαι τον απασχολω για να μην κοιμηθει αλλα οταν κοιμαμαι και εγω?:rolleyes::rolleyes:Συνηθως στα πρωτα 5 λεπτα κοιμομαστε,υπαρχουν φορες που μετα μια ωρα θα ξανα ζητησει και φορες που θα ξυπνησει 7 το πρωι αν εφαγε ας πουμε 4 η ωρα..

3)Δεν θα κακομαθει και θα θελει να κοιμαται συνεχεια μαζι μου?Αντε τωρα ειναι μικρουλης ακομα 6 εβδομαδων,αλλα αυριο μεθαυριο που θα κοιματια στο δικο του χωρο,πως θα αντιδρασει?

4)Κατι ασχετο ρε κοριτσια,καμια φορα το βραδυ οταν θηλαζουμε κανει κακα και μετα τον περνει ο υπνος,οταν τον αλλαζω ξυπναει και μετα αντε να ξανα κοιμηθει,δοκιμασα το βραδυ μονο να χρησιμοποιω μωρομαντηλα και να μην τον πλενω οπως συνηθως,αλλα παλι ξυπναει,κανα δυο φορες τον αφησα με τα κακα του γιατι με πηρε ο υπνος και ερεθιστηκε ο ποπουδακος,εσεις τι κανετε?

1)Όχι δεν είναι κακό.Με τον θηλασμό δεν είναι απαραίτητο να ρεύεις το μωρό!

2)Δεν κατάλαβα το ερώτημα σου.Σας παίρνει ο ύπνος μαζί...οκ ποιό το πρόβλημα?Ίσα-ίσα που ξεκουράζεσαι.

3)Είναι ΠΑΡΑ πολύ νωρίς για να σκέφτεσαι τι θα γίνει αργότερα!!!Μπορεί να σε βολέψει το co-sleeping για το επόμενο 6μηνο ή και χρόνο γιατί σε προβληματίζει απο τώρα??Γνώμη μου είναι να μην κοιτάς αν θα "κακομάθει" το μωρό,δεν υπάρχει αυτή η έκφραση.Αν σε βολεύει να κοιμάστε μαζί και ξεκουράζεσαι να το ακολουθήσεις όσο πάει.

4)Εγώ δεν τον ξύπνησα ποτέ για να τον αλλάξω!Το θεωρώ πολύ βάρβαρο να ταλαιπωρήσω το μωρό ενώ κοιμάται να το ξυπνήσω για να του αλλάξω πάνα.Ούτως η άλλως δεν κοιμούνται τα μωρά πάνω απο 3ωρο.Δεν είναι πολλές ώρες λερωμένος.Βέβαια παίζει ρόλο και το δέρμα του κάθε μωρού!Ο δικός μου δεν συγκάηκε ποτέ!Έτυχε βέβαια να έχει κανένα ερεθισμό αλλά μόλις του έβαζα sudocream του περνούσε αμέσως.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...