Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

co- sleeping γιατί αλλιώς δεν κοιμάται στην κούνια - η γνώμη σας

Recommended Posts

Το θεωρώ πολύ βάρβαρο να ταλαιπωρήσω το μωρό ενώ κοιμάται να το ξυπνήσω για να του αλλάξω πάνα.Ούτως η άλλως δεν κοιμούνται τα μωρά πάνω απο 3ωρο.Δεν είναι πολλές ώρες λερωμένος.Βέβαια παίζει ρόλο και το δέρμα του κάθε μωρού!Ο δικός μου δεν συγκάηκε ποτέ!Έτυχε βέβαια να έχει κανένα ερεθισμό αλλά μόλις του έβαζα sudocream του περνούσε αμέσως.

black rose μου άρεσε πολύ αυτό που έγραψες γιατί η παιδίατρος (δεν ξέρω αν θα την κρατήσω) μ' εκνεύρισε λίγο με τη σχολαστικότητά της, π.χ είπε πως όποτε καταλαβαίνω πως τα έκανε θα την αλλάζω οπωσδήποτε. Το θέμα είναι πως η μικρή μου είναι νεογέννητη, οπότε τα κάνει πολύ συχνά αφενός, αφετέρου, πάντοτε μετά το θηλασμό, πάνω εκεί που την έχει πάρει ο ύπνος. Έχω αλλάξει και 2 πάνες σε διάστημα τετάρτου. Μετά ξυπνάει, και θέλει πάλι στήθος (μάλλον για να ξαναποκοιμηθεί παρά για να φάει) και ξαναμανά από την αρχή...... Δηλαδή πειράζει να μείνει 3 ώρες με την πάνα, αν είναι να κοιμηθεί? Δεν ξέρω, η παιδίατρος το παρουσίασε λες κι είναι θέμα ζωής κ θανάτου......Τί να πω....

Διαφημίσεις

black rose μου άρεσε πολύ αυτό που έγραψες γιατί η παιδίατρος (δεν ξέρω αν θα την κρατήσω) μ' εκνεύρισε λίγο με τη σχολαστικότητά της, π.χ είπε πως όποτε καταλαβαίνω πως τα έκανε θα την αλλάζω οπωσδήποτε. Το θέμα είναι πως η μικρή μου είναι νεογέννητη, οπότε τα κάνει πολύ συχνά αφενός, αφετέρου, πάντοτε μετά το θηλασμό, πάνω εκεί που την έχει πάρει ο ύπνος. Έχω αλλάξει και 2 πάνες σε διάστημα τετάρτου. Μετά ξυπνάει, και θέλει πάλι στήθος (μάλλον για να ξαναποκοιμηθεί παρά για να φάει) και ξαναμανά από την αρχή...... Δηλαδή πειράζει να μείνει 3 ώρες με την πάνα, αν είναι να κοιμηθεί? Δεν ξέρω, η παιδίατρος το παρουσίασε λες κι είναι θέμα ζωής κ θανάτου......Τί να πω....

αυτό είναι ένα μεγάλο δίλημμα, αλλά τα κοριτσάκια ειδικά έχουν και κίνδυνο ουρολοίμωξης :( φαντάζομαι η μόνη λύση είναι να κρίνεις κατά περίπτωση, αλλά καλύτερα να την αλλάζεις όσο πιο συχνά μπορείς, για να αποφύγεις τίποτε χειρότερα. άσε που λογικά αν το μωρό νιώθει τα κακά επάνω του θα ξυπνήσει και πιο γρήγορα, οπότε μία η άλλη θα σου έρθει να την αφήσεις με την πάνα λερωμένη...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

ιδίως τα κοριτσάκια στο θέμα της ουρολοίμωξης είναι ποιο ευαίσθητα οπότε τα κακά πρέπει να τα αλλάζουμε αμέσως

Η παιδίατρος σου επέμενε τόσο να αλλάζεις αμέσως πάνα στα κακά, γιατί το μωρό σου αν πάθει τώρα ουρολοίμωξη, που είναι τόσο μικρό θα πρέπει να νοσηλευτεί και να ταλαιπωρείται και για αρκετό καιρό μετά.

Ουτε κι εγω τον ξυπναγα να τον αλλαξω...εχω ταλαιπωρηθει τοσο με τον υπνο του παιδιου μου και ακομα ταλαιπωρουμαι που δεν υπηρχε πιθανοτητα να τον ξυπνησω κιολας για να τον αλλαξω...εδω λεω αμαν και πως να κοιμηθει...οχι να τον ξυπναω κιολας.Μεχρι στιγμης ποτε δε συγκαηκε.Βεβαια εξαρταται και απο το παιδακι.Καποια παιδακια δε μπορουν να κοιμηθουν με λερωμενη πανα...εμενα δεν εδειχνε να ενοχλειται...ουτε ειδα καποια διαφορα στον υπνο του οταν δοκιμαζα να τον αλλαξω.Αντιθετως ξαγρυπνουσε και μετα εκανε καμια ωρα να ξανακοιμηθει.Τωρα δεν του αλλαζω καθολου πανα στον υπνο...κακα του κανει παντα κατα τις 5 το πρωι πλεον.Τοτε καμια φορα τον αλλαζω γιατι πλεον οσο μεγαλωνει καταλαβαινει την πανα και δε θελω να τον ενοχλει.

Παντα βεβαια ετρεμα γιατι ηξερα αυτο για την ουρολοιμωξη αλλα τι να πω...δεν αντεχα αλλο ξενυχτι.

ναι η αληθεια ειναι οτι και εμενα δεν δειχνει να δυσανασχετει με λερωμενη πανα,μια χαρα κοιμαται,απλα καμια φορα ερεθιζεται λιγο και για αυτο φοβαμαι να μην συγκαει για τα καλα,απλα ρωτησα για το αν κακομαθει να κοιμαται μαζι μου,γιατι ακουω που τα παιδακια θελουν να κοιμουνται με τους γονεις τους συνεχεια και δεν πανε στο κρεβατι τους και δεν ξερω αργοτερα κατα ποσο θα ειναι καλο να γινετε αυτο...Ν αρωτησω και κατι αλλο,ειμαστε 42 ημερων και θηλαζουμε αποκλειστικα,αρχισε να περνει πιπιλα περιπου την 20η μερα και μετα τον μηνα την περνει σχεδον παντα για να κοιμηθει,υπαρχει περιπτωση με την πιπιλα να ξεχνιεται και να χανει γευματα?

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

Αυτό με την πιπίλα μ' ενδιαφέρει κι εμένα, γιατί η παιδίατρος ήταν κατηγορηματικά αρνητική στην πιπίλα, ενώ κάποιοι άλλοι μου είπανε πως καλό θα της κάνει να την ηρεμεί σε κάποιες φάσεις. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές κλαίει και τη βλέπω να χώνει το χεράκι της στο στόμα, ενώ μόλις έχει φάει κι έχει σκάσει - οπότε κι εγώ τη βάζω στο στήθος, κι εκεί πίνει 2-3 γουλιές και την παίρνει ο ύπνος. Επομένως το στήθος το θέλει σε αυτές τις φάσεις για πιπίλα, μήπως λοιπόν θα ήταν καλή μία? Ή όχι? Θα 'θελα τη γνώμη σας.

Απ ' την άλλη βέβαια, έως ότου εδραιωθεί ο θηλασμός μας όποτε κλαίει εγώ στο στήθος πρέπει να τη βάζω οπότε....Δεν ξέρω.... Ίσως η πιπίλα για αργότερα.

Απ ' την άλλη βέβαια, έως ότου εδραιωθεί ο θηλασμός μας όποτε κλαίει εγώ στο στήθος πρέπει να τη βάζω οπότε....Δεν ξέρω.... Ίσως η πιπίλα για αργότερα.

Ειναι πολυ μικρουλι μωρε,καλα καλα δεν εχει μαθει να θηλαζει...εμενα ακομα κα ο παιδιατρος μας ο οποιος δεν ειναι και πολυ φαν του θηλασμου οταν του ειπα οτι θηλαζω μου ειπε μετα τις 40 μερες πιπιλα.Εγω παλευω τωρα να την παρει μπα και τον βοηθησει στον υπνο αλλα δε τη θελει με τπτ.

Kορίτσια sos! Δεν ξέρω γιατί αλλά επειδή με αγχώσανε κιόλας λίγο απ' το περιβάλλον ότι το co-sleeping δεν είναι ασφαλές, (εκεί που ήμουνα μια χαρά ήρεμη, μαμά και πεθερά κάνανε το θαύμα τους) λίγο το ότι δεν ρεύεται πάντα το βράδυ όταν κοιμάται μαζί μου μετά το θηλασμό, καθώς μας παίρνει κατευθείαν ο ύπνος, και σήμερα έβγαλε πολλές γουλίτσες, κι έχω φοβηθεί αρκετά. Θέλω να της ξαναμάθω το λίκνο της, αλλά δεν το θέλει με τίποτα!!!!!! Βοήθεια, τί να κάνω????? Μόνο κάποιες ώρες το πρωί κοιμάται εκεί (δεν ξέρω γιατί τότε το δέχεται) κι όλη την υπόλοιπη μέρα τίποτα. Γενικά, ούτε το ρηλάξ της θέλει, με αποτέλεσμα να την έχω σχεδόν όλη μέρα στα χέρια - εκτός των άλλων- αυτό μ έχει πεθάνει στην κούραση - οπότε το βράδυ έχω πολύ μειωμένες αντοχές για να κάτσω με υπομονή να περιμένω να δεχθεί το λίκνο της - που δεν το δέχεται αλλά λέμε τώρα. Τί λέτε κι εσείς? Μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο?

Ειναι πολυ μικρο το παιδι...χαλαρωσε.Εμενα μεχρι 50 ημερων στα χερια μου κοιμοταν μερα-νυχτα.Μετα αρχισε να κιμαται στο πορτ μπεμπε.Στο λικνο μπηκε 3 μηνων πιο πριν δεν το ηθελε με τπτ.Το εχεις στριμωξει στο λικνο με σφηνακι η κατι αλλο?Εγω τυλιγα 2 πετσετες και εβαζα δεξια-αριστερα να ειναι στη μεση αυτος στριμωγμενος.Τους αρεσει ετσι.Περιορισε το χωρο με κατι.Εγω στο κρεβατι δεν τον παιρνω επειτηδες ,δε θελω να μαθει να κοιμαται μαζι μου.Ειναι δυσκολος ο πρωτος καιρος..εγω περασα τρελλη ταλαιπωρια.Στον καναπε κοιμομουν με το παιδι αγκαλια.Ακομα και τωρα τη μερα στα χερια μου κοιμαται,κατω με τη μια ξυπναει.

Διαφημίσεις

α και κατι βασικο...κλεινε τ'αφτια σου σε πεθερομαμαδες και λοιπους ξερολες.Κοιτα το παιδι σου τι θελει...τοσο μικρο πρεπει να πας με τα νερα του.Κι εγω ετσι τρελλαινομουν.Μου λεγαν εδω στο φορουμ αυτα που σου λεω κι εσενα και δε τα πιστευα...ελεγα σιγα μη στρωσει το παιδι....κι ομωε σιγα σιγα μετα τις 50 μερες μπηκε σε μια σειρουλα μονο του...αν και το δικο μου με τον υνο εχει θεματα αλυτα και ακομα με ταλαιπωρει.

τι εννοείς μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; το μωρό νοιώθει ασφάλεια κοντά σου και γι αυτό κοιμάται μαζί σου και όχι στο λίκνο. και ο δικός μου είχε γοπ και το βράδυ δεν τον σήκωνα φρόντιζα όμως να 'εχει ανάκλιση το κρεββάτι γύρω στις 30 μοίρες. ελίναι πολύ μικρή για να κάθεται στο ρηλάξ. εμένα με έσωσαν οι μάρσιποι τύπου σλινγκ. και για ύπνο και για το θηλασμόκαι για αγκαλιά (δες www.babywearing.gr). τον έχωνα εκεί και είχα τα χερια μου ελέυθερα να κάνω καμμιά δουλειά. πιπίλα προσπάθησα να του δώσω όταν ήταν 2 μηνών αλλά η αποτυχία ήταν παταγώδης πέρα απ'τοότι είχα αγοράσειό,τι πιπίλα κυκλοφορεί...

γενικά όμως πρέπει να δεις εσύ τι σε βολεύει και με τι νοιώθεις καλά. η μαμά σου και η πεθερά σου φυσικά και θα σε αγχώσουν γιατί εκείνες μεγάλωσαν αλλιώς τα παιδιά τους αρα θα σου δώσουν συμβουλές βάσει των δικών τους εμπειριών. μη φοβάσαι ότι θα κακομάθει το μωρό σου ούτε από τον ύπνο ούτε από την αγκαλιά... ειδικά τόσο μικρό έχει μόνο το κλάμα τουγια να σου επικοινωνήσει τις ανάγκες του (αργ΄λοτερα θα το χρησιμιποιεί για να δε εκμεταλλεύεται χι χι χι!). στο δικό μου μυαλό ο ρόλο μο0υ είναι να καλύπτω τις ανάγκες του και να το βοηθάω να νοιώθει ασφάλεια:" η μαμά είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσει". έτσι πιστεύω ότι το βοηθάω να χορτάσει συναισθηματικά και να γίνει πιο ανεξάρτητο, επίσης ακολουθώ τους ρυθμούς του και δεν το πιέζω... όλα αυτά ομως στο τονίζω έχουν να κάνουν με το τι σου ταιριάζει, με ποιο σχήμα νοώθεις καλά. μ΄λολις το βρεις αυτό κλείσε τα αυτιά σου στα λόγια των έξω, γιατί όλοι θα σου πουν τη γνώμη τους (όπως κάνω και τώρα εγώ) και αποφάσισε πως θα μεγαλώσεις ήρεμη το παιδάκι σου..

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Kορίτσια sos! Δεν ξέρω γιατί αλλά επειδή με αγχώσανε κιόλας λίγο απ' το περιβάλλον ότι το co-sleeping δεν είναι ασφαλές, (εκεί που ήμουνα μια χαρά ήρεμη, μαμά και πεθερά κάνανε το θαύμα τους) λίγο το ότι δεν ρεύεται πάντα το βράδυ όταν κοιμάται μαζί μου μετά το θηλασμό, καθώς μας παίρνει κατευθείαν ο ύπνος, και σήμερα έβγαλε πολλές γουλίτσες, κι έχω φοβηθεί αρκετά. Θέλω να της ξαναμάθω το λίκνο της, αλλά δεν το θέλει με τίποτα!!!!!! Βοήθεια, τί να κάνω????? Μόνο κάποιες ώρες το πρωί κοιμάται εκεί (δεν ξέρω γιατί τότε το δέχεται) κι όλη την υπόλοιπη μέρα τίποτα. Γενικά, ούτε το ρηλάξ της θέλει, με αποτέλεσμα να την έχω σχεδόν όλη μέρα στα χέρια - εκτός των άλλων- αυτό μ έχει πεθάνει στην κούραση - οπότε το βράδυ έχω πολύ μειωμένες αντοχές για να κάτσω με υπομονή να περιμένω να δεχθεί το λίκνο της - που δεν το δέχεται αλλά λέμε τώρα. Τί λέτε κι εσείς? Μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο?

εσυ εισαι η μητερα εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους τις αναγκες του παιδιου. αν εσυ αισθανεσαι οτι το λικνο θα εχει αποτελεσμα, καντο, αλλα οχι επειδη στο λενε τριτοι -ναι ναι κ η μανα μας 'τριτος' ειναι:)

Έχετε δίκιο και σας ευχαριστώ. Ήμουνα μια χαρά ήρεμη παίρνοντάς τη δίπλα μου, και φυσικά δεν ανησυχώ μήπως κακομάθει, μόνο για το ενδεχόμενο του να μη ρευτεί. Βέβαια την έχω πάντα πλάι. Θα δούμε τώρα πως θα συνεχιστεί το πράγμα. Για την ώρα στο λίκνο (έχω σφηνάκι και τέτοια) μπαίνει λίγο το πρωί κ το μεσημέρι. Το βράδυ μαζί στο κρεβάτι - θα το συνεχίσουμε για την ώρα και βλέπουμε. Και όντως πρέπει να κλείνω τ' αυτιά στις πεθερομανάδες. Αφού να φανταστείτε η πεθερά είναι της άποψης ΄- έλα μωρέ, άσε το να κλαίει, τα δικά μου είχανε σκάσει στο κλάμα, και τί πάθανε?- ............γκρρρρρρρρ

Όμως, όταν το μωράκι πάει μηνών και μπορεί να στριφογυρνάει το κρεβάτι μου παραμένει ασφαλές? Εννοώ μη φέρει καμία τούμπα από την πλευρά που δεν είμαι εγώ....

Μαρινενα να χαιρεσαι το μωρακι σου!!!Ειμαι της αποψης οτι θηαλσμος σε "ανησυχο"μωρο χωρις co sleping ειναι απλα αδυνατον!Η δεν θα θηλαζεις για να κοιμασαι(ας πουμε)η θα θηλαζεις καιθιστη οποτε θελει το μωρο με κινδυνο να μην κοιμασαι εσυ ποτε!Το co sleeping για μενα κανει ευτυχισμενα μωρα και ξεκουραστες μανουλες! Μεχρι 7 μηνων που θηλαζα οταν το μωρο ζητουσε στηθος οταν κοιμομασταν τον επαιρνα κοντα μου και κοιμομουν μ το στηθος εξω...(και το ενα ματι μισανυκτο:rolleyes:)μονο πλευρο αλλαζα για να μην πιανεται το μωρο και να αλλαζω στηθος!Αυτο μπορει να ξυπναγε και να πιανε το στηθος μονο του:-D!Μπορει να θηλαζε και 5 φορες τη νυχτα μεχρι 7 μηνων!Φανταζεσαι να την εβγαζα καθιστη???με τπτ!

Επισης δεν εβαλα ποτε το μωρο να ρευτει παρα μονο αν πριν φαει ειχε κλαψει.Οι γουλιτσες μου λεγε ο παιδιατρος οτι ιναι υπερχειλιση επειδη με εκανε πιπιλα και επινε περισσοτερο απ οτι χωραγε η κοιλιτσα του!Καποια στιγμη το σταματησε μονος του.

Στο λικνο η στο ρηλαξ να την βαζεις οταν ειναι ηρεμη και δεν πειναει η νυσταζει...θα το συνηθισει σιγα σιγα!Αν νυσταζει και θελει εσενα δεν προκειται να το θελησει!

Για την πανα που λες παραπανω εγω φοβομουν να τον αφησω με κακα!Τον αλαζα στο κρεβατι χωρις να ανοιξω τοφως μ μαντηλακια η βρεγμενο πανακι...Δεν ξυπναγε παντα!

Διαφημίσεις

Έχετε δίκιο και σας ευχαριστώ. Ήμουνα μια χαρά ήρεμη παίρνοντάς τη δίπλα μου, και φυσικά δεν ανησυχώ μήπως κακομάθει, μόνο για το ενδεχόμενο του να μη ρευτεί. Βέβαια την έχω πάντα πλάι. Θα δούμε τώρα πως θα συνεχιστεί το πράγμα. Για την ώρα στο λίκνο (έχω σφηνάκι και τέτοια) μπαίνει λίγο το πρωί κ το μεσημέρι. Το βράδυ μαζί στο κρεβάτι - θα το συνεχίσουμε για την ώρα και βλέπουμε. Και όντως πρέπει να κλείνω τ' αυτιά στις πεθερομανάδες. Αφού να φανταστείτε η πεθερά είναι της άποψης ΄- έλα μωρέ, άσε το να κλαίει, τα δικά μου είχανε σκάσει στο κλάμα, και τί πάθανε?- ............γκρρρρρρρρ

Όμως, όταν το μωράκι πάει μηνών και μπορεί να στριφογυρνάει το κρεβάτι μου παραμένει ασφαλές? Εννοώ μη φέρει καμία τούμπα από την πλευρά που δεν είμαι εγώ....

Γραφαμε ταυτοχρονα...!Δωσε σε οποιον σου λεει να το αφησεις να κλαιει να διαβασει αυτο

http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/08/blog-post_30.html

http://ariadni144.wordpress.com/2011/02/08/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%BC/

Οταν με τοκαλο αρχισει να φερνει σβουρες βαζε ενα μαξιλαρι δι[πλα του και κανα δυο στο πατωμα...;)

με σβουρες η χωρις:-) πρεπει να το εχεις απο τη μεσα μερια παντα ή τη μερια που εχεις καγκελο ασφαλειας !!αν θες να πας τουαλετα πχ το βαζεις στην κουνια του ή στο ριλαξ μαζι σου να το κοιτας. δεν θα το αφηνεις στο κρεβατι χωρις επιβλεψη...

να σας πω κι εγω την δικη μου ιστορια..

η κορη μου απο νεογεννητο εως 2.5 μηνων δεν κοιμοταν σχεδον ποτε! ηταν συνεχεια στο στηθος μου και ουρλιαζε...διαγνωση κολικοι...

τελος παντων..

απο 2.5 μηνων κι αφου εξαντληθηκα να την εχω αγκαλια 24 ωρες το 24ωρο, την εβαλα στο κρεβατι μαζι μου κι αρχισα να την θηλαζω ετσι... επιτελους αρχισε να κοιμαται!!! ενιωθα πως ειχα βρει την λυση!! πραγματι κοιμαται (ε καλα οχι πολυ βεβαια)..

μεχρι σημερα που ειναι 6,5 μηνων κοιμομαστε ετσι...

το προβλημα ειναι οτι εγω δεν κοιμαμαι ομως!! αφου με χρησιμποιει ως πιπιλα!!! ολη νυχτα ειμαι ξαπλα στο πλαι και προσεχω μη βγει το στηθος απο το στομα της γιατι ουρλιαζει~!! φυσικα για αληθινη πιπιλα ουτε να την δει!!!

πως κοβεται λοιπον αυτο?????? μπας και κοιμηθω κι εγω λιγακι που εχω ξεχασει πως ειναι ο υπνος...

F2ETp3.png

με σβουρες η χωρις:-) πρεπει να το εχεις απο τη μεσα μερια παντα ή τη μερια που εχεις καγκελο ασφαλειας !!αν θες να πας τουαλετα πχ το βαζεις στην κουνια του ή στο ριλαξ μαζι σου να το κοιτας. δεν θα το αφηνεις στο κρεβατι χωρις επιβλεψη...

Εννοειται οτι οτι μονο στο κρεβατι δεν μεινε ποτε απο 2-3 μηνων και μετα...

Αλλα ενα βραδυ που κοιμοταν αναμεσα μας εφτασε στα ποδια μας και πεσε κατω!Αυτο πως το προλαβαινεις?:rolleyes:

• 3 εβδομάδες μετά...

Κι εγω τον λυπάμαι να τον ξυπνησω για να τον αλλαξω....για την ωρα , ξυπναει μονος του γιατι προφανώς τον ενοχλεί περισσότερο όταν ειναι κατουρημένος....δεν το ανέχεται με τιποτα λέμε !!:P:p

αλλά αν εχει κανει κακα στον υπνο του δεν ξυπναει και ετσι τον ελέγχω οταν ξυπνάει να φαει. Την νυχτα αν τον παρει ο υπνος τρωγοντας δεν τον ενοχλώ καθολου.

Οσο για το co-bedding , co-sleeping , το εφαρμοζουμε κι εμεις τις τελευταίες νυχτες:P:p απο το να με παιρνει ο υπνος με το μωρό αγκαλια , προτιμω να κοιμαται διπλα μου!! η κοιμομαστε και οι 3 μαζι ή αν ειναι ανησυχος -οπως σημερα το πρωί- , τον παιρνω διπλα μου , αφου φυγει ο μπαμπας μας

2b590bac1c.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Γράφω εδώ γιατί μου απαντήσανε μανούλες που εφάρμοσαν το co-sleeping, απ' ότι θυμάμαι.

Λοιπόν, η αλήθεια είναι πως με αυτόν τον τρόπο αν μη τι άλλο δεν έχω στερηθεί ύπνο (καλά μη φανταστείτε, απλώς θηλάζω και έπειτα ξανακοιμάται κατευθείαν), αλλά τέλος πάντων καταφέρνω ένα 3ωρο σερί, κι έπειτα δύο δίωρα δηλαδή περίπου 10-6 το πρωί.

Επίσης, θεωρώ πως συναισθηματικά κ.λ.π είναι πολύ όμορφο αυτό που κάνω για τη μικρή μου (και για μένα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό)

Καλά ως εδώ.

Έλα όμως που εδώ κι ένα μήνα (και ειδικά μετά τις πρώτες βόλτες έξω που τις κάναμε στο σλινγκ) η μικρή μου κατά τη διάρκεια της ημέρας θέλει μόνο την αγκαλιά μου. Ή τα χέρια μου ή το σλινγκ. ΤΕΛΟΣ. Κι όταν λέω μόνο εννοώ ΜΟΝΟ. Που σημαίνει πως καθημερινά είμαστε πλέον αχώριστες. Για τον εαυτό μου (εννοώ να πάω τουαλέτα, να φάω κ.λ.π) δεν έχω καθόλου, μα καθόλου χρόνο. Τη δίνω στον άντρα μου για να κάνω ντους και τέτοια, αλλά νομίζω πως έχει αρχίσει να δυσανασχετεί και στα δικά του χέρια.

Όταν προσπάθησα να τη 'μάθω' το λίκνο της που είναι δίπλα στο κρεβάτι μας (και για την ώρα άχρηστο) είχα ως αποτέλεσμα ένα πολύ εκνευρισμένο μωρό (από το κοιμήσου-ξύπνα) και ειλικρινά δεν περάσαμε καθόλου καλά.....Οπότε μετά δεν το ξανατόλμησα.

Έλα όμως που φτάνω σιγά σιγά στα όριά μου. Εντωμεταξύ τα απογεύματα (κάθε μέρα) θηλάζει επί ώωωωωωρες. Κι έχω και για αυτό απορία. Γιατί συμβαίνει ενώ όλοι λένε πως όσο περνάει ο καιρός ο θηλασμός στρώνει....Εγώ βιώνω το αντίθετο. Εντωμεταξύ, οι βόλτες δεν την ηρεμούν πια γιατί (νομίζω) πως ούτε το καρότσι της αρέσει (γενικώς τίποτα που δεν είναι μανούλα δεν της αρέσει), οπότε βόλτα με σλινγκ ή με το μει τάι μας. Ομως ρε κορίτσια, δεν μπορώ συνέχεια έτσι, δεν ευχαριστιέμαι τη βόλτα, αφήστε που σκάμε τώρα το καλοκαίρι η μία πάνω στην άλλη.

Πέστε μου καμία συμβουλή, ή καμία εμπειρία θα είμαι ευγνώμων (τώρα που γράφω την έχω στο σλινγκ - εννοείται)

Πιστεύετε πως το co-sleeping το δημιούργησε όλο αυτό?

Ξέρω πολύ καλά πως είναι πολύ φυσιολογικό και πολύ όμορφο αυτό το δέσιμο, ωστόσο ώρες ώρες φτάνω στα όρια μου γιατί πολύ απλά είναι μονίμως επάνω μου. Θα 'θελα 1-2 ώρες μέσα στη μέρα να μπορούσε να κοιμηθεί και κάπου αλλού. Πολλά ζητάω?

Ρε κοριτσια να ρωτησω κατι?Το co sleeping ποτε και πως κοβεται?Εμεις μεχρι 4μηνων δεν το καναμε...τον θηλαζα και μετα τον εβαζα στο λικνο οπου φυσικα καθε τρεις και λιγο ξυπναγε και παμε παλι απο την αρχη...εχω και πολυ δυσκολο παιδι με τον υπνο....πολλες φορες με επαιρνε ο υπνος με το μωρο στα χερια αλλα να θηλαζει ξαπλωτος και να κοιμαται μαζι μου δε βολευοταν.Φυσικα εχω ριξει το ξενυχτι της ζωης μου.Τον τελευταιο μηνααρχισα ομως να το κανω...δεν αντεχα αλλο...και ξαφνικα του αρεσει και τοτ μικρου και μαζι μου στο κρεβατι δεν ξυπναει τοσο συχνα...και αν ξυπνησει αρκει να τον χαιεψω λιγο και ξανακοιμαται.Δεν τον παιρνω στο κρεβατι απο την αρχη...κατα τις 4 το πρωι συνηθως τον παιρνω.Ακομα κι ετσι ομως φοβαμαι...πως θα το κοψει...δε θελω να συνηθισει να κοιμαται μαζι μου και να μην πηγαινει με τπτ στην κουνια.Ο αντρας μου τοσο καιρο καιμαται στον καναπε και φοβαμαι μη συνηθισει το παιδι και μετα δε θελει ουτε καν το μπαμπα στο κρεβατι και θελει να κοιμομαστε μονο οι δυο μας στο κρεβατι.Απο τη μια κοιμαται καλυτερα απο την αλλη δε μου αρεσει να μαθει ετσι στο κρεβατιμας.Εσεις ποτε το κοψαται?Πως το δεχτηκε το παιδι οτι πρεπει να παει στην κουνια του?

Νίκη, εγώ ακόμα δεν το έχω κόψει, δεν ξέρω πώς. Έχει φτάσει τα 3 και έχω σκυλομετανιώσει, ούτε αυτό ξεκουράζεται ούτε εμείς. Δε λέω, ωραίο είναι να αγκαλιαζόμαστε, να ακούω την ανάσα του, να νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά, αλλά έως πότε;;; Εννοείται ότι το δεύτερο γιό μου ούτε ΜΙΑ φορά! Αδικημένος; ναι, αλλά ανεξάρτητος.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...