Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οικιακή συσκευή doppler εμβρύου

Recommended Posts

Το έχει αγοράσει καμία κοπέλα;αν και περιμένω το δεύτερο μου παιδί μου φαίνεται χρήσιμο και ότι θα εχώ λιγότερο άγχος έχοντας το.Τον γιατρό θα τον ρωτήσω την δευτέρα.

Έλενα Μπ.

Διαφημίσεις

το βρηκα κι εγω ακρως δελεαστικο αλλα πανω που ειπα να το σκεφτω, εδωσε ο μικρος το παρον κι ετσι πλεον μαλλον δεν το χρειαζομαι!

νομιζω πως απο τη στιγμη που αρχιζεις να ακους το παιδι δε χρησιμευει και σε κατι...

tt1108c2.aspx

εγώ το πήρα για την φίλη μου την έγκυο. δεν έχει σημασία που το καταλαβαίνει να κουνιέται, το βάζουμε στα ηχεία και ακούμε την καρδιά και τα κουνήματα! Άλλο πράγμα!! Θεϊκός ήχος... για τις μέρες που δεν πολυκουνιέται και ανησυχεί η μανούλα!!! Αξίζει πάντως και μετά τη γέννα θα το χαρίσουμε σε κάποια άλλη φίλη έγκυο.... Αυτά τα μηχανάκια πρέπει να ανακυκλώνονται!!

κι εγώ το έχω πάρει, μετά από δύο παλίνδρομες που τις κατάλαβα μετά από 3 εβδ, μου ήταν πολύ χρήσιμο και καθησυχαστικό, αν και από τότε που άρχισε να κουνιέται το μωρό δεν το έχω πολυχρησιμοποιήσει. Το πήρα από το ebay για περίπου 60 ευρω...

καλησπερα κ εγω το εχω παρει οντως ειναι πολυ ωραιο γτ ακους το μωρο κ τα κουνηματα του κ την καρδια του.εμενα μου το πηρε ο αντρας μου περισσοτερο γι αυτον γιατι κ αυτος θελει να εχει λιγη επαφη με την μπεμπα...

Διαφημίσεις

όχι μόνο για τον μπαμπά αλλά και για τους παππούδες, γιαγιάδες.... εγώ όταν με το καλό μείνω έγκυος θα την δανειστώ τη συσκευή. ακούγονται και οι κλωτσιές!!! εγώ την πήρα από το hometest.gr, 50 έκανε η συσκευή συν την αποστολή. από το e-bay ήταν μεταχειρισμένη;

Κι εγώ θα ήθελα να παρω τη συσκευή... Μετά την παλίνδρομη τρεμω μηπως μου ξανασυμβεί... Εχει ρωτήσει κάποια απο εσάς εάν μπορεί να βλαψει το έμβρυο η λειτουργία της συσκευής???

pdNQp3.pngjWt5p3.png

εγώ δεν έχω ρωτήσει, αλλά πιστεύω ότι "βλάπτει" όσο και ο υπέρηχος στο γιατρό. Δηλαδή δεν βλάπτει!!!

χρησιμοποιείται το ίδιο gel, δεν μεταφέρεται τίποτα στο έμβρυο......

Είσαι έγκυος;;

εγώ δεν έχω ρωτήσει, αλλά πιστεύω ότι "βλάπτει" όσο και ο υπέρηχος στο γιατρό. Δηλαδή δεν βλάπτει!!!

Είσαι έγκυος;;

Αν ρωτάς εμένα, δυστυχώς όχι ακόμα...

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Είσαι έγκυος;;

κοριτσια εγω δεν βαζω τζελ αυτο που μπορω να το βρω?

Διαφημίσεις

Κι εγώ θα ήθελα να παρω τη συσκευή... Μετά την παλίνδρομη τρεμω μηπως μου ξανασυμβεί... Εχει ρωτήσει κάποια απο εσάς εάν μπορεί να βλαψει το έμβρυο η λειτουργία της συσκευής???

Πράγματι οι συσκευές αυτές είναι ασφαλείς και χρήσιμες για την παρακολούθηση του εμβρύου με τις εξής επιφυλάξεις:

1) καταγράφουν όλες τις κινήσεις στην κοιλιά της μαμάς και όχι μόνο της καρδιάς και τις κλωτσιές του μωρού. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφουν και τις κινήσεις του εντέρου της μητέρας και τη ροή του αίματος στην αορτή της μητέρας που περνάει αμέσως κάτω από τη μήτρα. Επομένως ο ήχος μπορεί να προέρχεται από τη μητέρα και όχι το μωρό. Μάλιστα στο εξωτερικό υπήρξαν και περιπτώσεις που το έμβρυο ήταν νεκρό και η μητέρα έλεγε πως το ακούει με τη συσκευή ενώ στην πραγματικότητα άκουγε τη δική της καρδιά ή το έντερο.

2) καταγράφει την καρδιακή λειτουργία με ευκρίνεια από το 2ο τρίμηνο και μετά. Επομένως δεν είναι χρήσιμο για τις παλίνδρομες κυήσεις που στη συντριπτική πλειοψηφία συμβαίνουν στο 1ο τρίμηνο

Τελικά όπως όλες οι παρόμοιες τεχνολογίες πρέπει να χρησιμοποιείται από εκπαιδευμένα άτομα (γιατρούς, μαίες, μητέρες) που ξέρουν να ξεχωρίζουν τι ακούν!

Πράγματι οι συσκευές αυτές είναι ασφαλείς και χρήσιμες για την παρακολούθηση του εμβρύου με τις εξής επιφυλάξεις:

1) καταγράφουν όλες τις κινήσεις στην κοιλιά της μαμάς και όχι μόνο της καρδιάς και τις κλωτσιές του μωρού. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφουν και τις κινήσεις του εντέρου της μητέρας και τη ροή του αίματος στην αορτή της μητέρας που περνάει αμέσως κάτω από τη μήτρα. Επομένως ο ήχος μπορεί να προέρχεται από τη μητέρα και όχι το μωρό. Μάλιστα στο εξωτερικό υπήρξαν και περιπτώσεις που το έμβρυο ήταν νεκρό και η μητέρα έλεγε πως το ακούει με τη συσκευή ενώ στην πραγματικότητα άκουγε τη δική της καρδιά ή το έντερο.

2) καταγράφει την καρδιακή λειτουργία με ευκρίνεια από το 2ο τρίμηνο και μετά. Επομένως δεν είναι χρήσιμο για τις παλίνδρομες κυήσεις που στη συντριπτική πλειοψηφία συμβαίνουν στο 1ο τρίμηνο

Τελικά όπως όλες οι παρόμοιες τεχνολογίες πρέπει να χρησιμοποιείται από εκπαιδευμένα άτομα (γιατρούς, μαίες, μητέρες) που ξέρουν να ξεχωρίζουν τι ακούν!

σε ευχαριστώ, δεν το ειχα υποψη μου αυτό. ωραία, τωρα θα εχω και τη συσκευή και το μαιευτηριο διπλα στο σπιτι μου για υπερηχους, θα κανω και τα δύο. 9 μηνες θα ειναι μονο, θα περασουν γρήγορα! :? :? :?

pdNQp3.pngjWt5p3.png

σε ευχαριστώ, δεν το ειχα υποψη μου αυτό. ωραία, τωρα θα εχω και τη συσκευή και το μαιευτηριο διπλα στο σπιτι μου για υπερηχους, θα κανω και τα δύο. 9 μηνες θα ειναι μονο, θα περασουν γρήγορα! :? :? :?
΄΄

XAxA!! Για να δούμε και την αστεία πλευρά του θέματος. Αρκεί να σου πώ ότι πριν μερικά χρόνια ο Τομ Κρούζ όταν ήταν έγκυος η τωρινή γυναίκα του, είχε αγοράσει μηχάνημα τρισδιάστατου υπέρηχου στο σπίτι για να βλέπουν το μωρό καθημερινά...

Κατέληξε με μια μεγαλοπρεπή αγωγή για παράνομη χρήση ιατρικού μηχανήματος, και αλλαγή του νόμου στις ΗΠΑ!

http://www.msnbc.msn.com/id/10309963/ns/health-womens_health/

αχαχααααααααααα. τι άλλο θα ακούσουμε!!!! ValiaK, σου εύχομαι να μείνεις πολύ γρήγορα. κι εγώ στις προσπάθειες είμαι.

το τζελ το πουλάνε στη σελίδα που έγραψα πιο πάνω (να μην την αναφέρω και συχνά για να μην θεωρηθεί ως διαφήμιση...)

φιλάκια κορίτσια.

κοριτσια εγω δεν βαζω τζελ αυτο που μπορω να το βρω?

Μπορεις να παρεις το KY Gel απο το φαρμακειο..

Εγω το ειχα και στις 2 εγκυμοσυνες.. Ειδικα στην πρωτη που ηταν αναδρομος ο πλακουντας με καθισιχαζε πολυ. Στην δευτερη δεν το χρησιμοποιησα τοσο γιατι αρχισαν απο νωρις να παιζουν λωτσιες ο ενας απο εξω και ο αλλος απο μεσα..

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα! Μη χαλάτε τα χρήματα σας σε αυτά τα μηχανήματα! Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να πιάσεις τον παλμούς της καρδιάς ενός εμβρύου... και επίσης δεν είναι και αξιοπιστα...

σαν ιδέα είναι πολύ καλή, αλλά με προβληματίζουν τα κύματα που εκπέμπουν. Οι υπέρηχοι δεν είναι 100% ακίνδυνοι, και πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο, δεν είναι τυχαίο που παντού στο εξωτερικό κάνουν μόνο 3.

Αφήστε και το άγχος που μπορεί να δημιουργήσουν, αν δεν είστε εξοικειωμένες με τη χρήση και δεν μπορείτε να πιάσετε την καρδιά του μωρού και βάζετε με το μυαλό σας τα χειρότερα ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Κι εγώ είμαι πολύ επιφυλακτική για το τι εκπέμπει- δε νομίζω να είναι ότι καλύτερο.

Εντάξει αν μια στις τόσες για κάποιο λόγο ανησυχήσεις ότι δεν είναι καλά, και το τσεκάρεις με το μηχάνημα, εντάξει. Αλλά αν όλη την ώρα κάθεσαι και το ακούς μια η μαμα΄μια ο μπαμπάς, μια ο παππούς μια η γιαγιά μια ο θείος κλπ..δεν ειμαι σίγουρη ότι είναι καλό!

Την πρώτη φορά που άκουσα καρδούλα μου είπε ο γιατρός θα την ακούσουμε για πολύ λίγο γιατί δεν κάνει καλό στο έμβρυο.

Καλύτερα να συμβουλευόμαστε τους γιατρούς μας πάντως πριν από τέτοιες χρήσεις μηχανημάτων!

Είσαι έγκυος;;

Είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν βλαπτει ο υπέρηχος;;;; Μονο στην Ελλάδα βομβαρδιζονται τα εμβρυα με τόσους υπερηχους, Στο εξωτερικο τους αποφεύγουν.

Διάβασε εδω για έρευνες πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί ο υπέρηχος σε εμβρυα ποντικιων

http://http://www.webmd.com/baby/news/20060807/ultrasound-affects-fetal-brain-in-mice

Και για την ασφάλεια γενικότερα: [/url]http://http://www.suite101.com/content/prenatal-ultrasound-safety-a78544

Εν ολίγοις οι υπέρηχοι πρέπει να γίνονται με μετρό και όταν υπάρχει λόγος, κι όχι γιατί θελουμε να βγάζουμε φωτογραφίες των έμβρυων στη μήτρα.

Για περίπου 40 Χρόνια η πιο διαδεδομένη μέθοδος προγεννητικου ελέγχου ήταν η ακτινογραφία, μέχρι που έρευνες την δεκαετία του εβδομήντα έδειξαν ότι τα παιδιά που έκαναν ακτινογραφιες στη μήτρα είχαν αυξημένα ποσοστά λευχαιμιας και ξαφνικά απαγορευτηκαν δια ροπαλου. Οι υπερηχοι χρησιμοποιούνται ευρέως εδω και 25 Χρόνια, κανείς δεν ξέρει τι Μπορεί να προκύψει αργότερα. Κανείς δεν λέει να μην κάνουμε, αλλα με μετρό λαι οταν υπαρχει λόγος για διαγνωστικους σκοπούς, όχι για διασκέδαση και για να δείχνουμε φωτο και βίντεο στους φίλους μας.

Όσον αφορά το μηχάνημα θα έλεγα ότι ισχύει κάτι αντιστοιχο.

foxfoxard20110920_-6_My+child+is.png

• 1 month later...

koριτσια καλησπερα μετα απο 4 παλλινδρομες κυησεις που ειχα καταφερα επιτελους να ξαναμεινω εγκυος αλλα φοβαμαι παλι παρα πολυ.και σκεφτηκα μηπως θα ηταν καλο να παρω κι εγω αυτο το μηχανημα να ειμαι λιγο ησυχη?που μπορω να το βρω μπορειτε να με βοηθησετε?σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων,!

• 5 months later...

Μου είπε ο σύζηγος το είδε πρόσφατα στο Λητώ. Απόρησα. Δεν είχα ιδέα ότι έβγαλαν και τέτοιο μαραφέτι. Μακρυά βρε κορίτσια, εμπορεύονται τα πάντα κι εμείς μόνο καλό δεν κάνουμε στα μωράκια μας νομίζω με τους άσκοπους υπερήχους.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

κι εγω ειμαι της αποψης ολα με μετρο! ποιος ειπε πως δεν βλαπτει η συχνη χρηση υπερηχων?δεν ειναι παιχνιδι. ολες οι εγκυουλες σιγουρα θα θελαμε να ακουμε το μωρακι μας, αν και απο το 2ο τριμηνο και μετα δεν χρειαζεται γιατι ηδη το νιωθουμε, αλλα ας ειμαστε και υπευθυνες για την υγεια του μωρου που κυοφορουμε! εμεις πρεπει να τα προστατευουμε!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

• 1 month later...

το πηραμε απο το e-bay περιπου 20 ευρω!!!ειμαι στη 10 εβδομαδα και ακουσα την καρδουλα του μια χαρα!!!μαλιστα στην οθονη δειχνει και πόσους παλμους εχει το λεπτο!!!το ζουζουνακι μου εφτασε τους 160!!!

οταν μου ειπε ο αντρας μου πως το παρηγγηλε...μου φανηκε υπερβολη...

αλλα ειναι μια χαρα..

.ειδικα για τις μερες που δεν εχω εντονα συμπτωματα και ανησυχω!!!!

να το παρετε κοριτσακια... θα ενθουσιαστητε!!!

BYMup3.png

Εγώ ειμαι στην 21 εβδομαδα και με τα ακουστικα του πιεσομετρου δεν το εχω ακουσει ακομη, μαλλον ειναι οντως δυσκολο!!ακουω το δικο μου σφυγμο σε ενα σωρο μερη αλλα τον πιο γρηγορο του μωρου οχι...Τα ιατρικα στηθοσκοπια (λιτμαν) τα οποια θα ειναι σιγουρα καλυτερα κανουν 75 ευρω!!Παντως αν περασουν λιγο οι εβδομαδες πιστευω πως και με το απλο θα το ακουμε, εδω παλαιοτερα κανανε τη δουλεια με χωνι!

age.png