Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Έχω φάει κόλλημα με την παρακάτω προίκα για την κούνια του μπέμπη, αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές.

http://www.fatsulesmoda.gr/proika17.html

Μήπως έχετε πετύχει τίποτα παρόμοιο σε χαμηλότερη τιμή;

Στα περισσότερα ξένα site που προτείνονται δεν μπορώ να καταλάβω αν στο cot bedding περιλαμβάνονται πάντα-κουνουπιέρα-πάπλωμα με αποτέλεσμα δυσκολεύομαι στην αναζήτηση προίκας.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Εχεις κοιταξει σε καταστηματα με παιδικα ειδη?ΠΟλλα απο αυτα βγαζουν καποια κομματια σε προσφορα σε πολυ χαμηλοτερη τιμη επισης αν δεν τα βιαζεσαι αμεσα μπορεις να τα παρεις κ στις εκπτωσεις κανουν κ σε αυτα!

Φιλικα παντα

Ιωαννα

Στο ΛΗΤΩ τα είδα χθες. Οι τιμές οι ίδιες είναι.

Έλεγα μήπως τα βρω φτηνότερα αλλά μάλλον δεν...

Εχε υπόψη σου ότι το πολυκατάστημα αυτό είναι αρκετά ακριβούτσικο... εγώ να σου πω την αλήθεια αν και ξόδεψα πολλά χρήματα για τον ερχομό του μπέμπη και μερικά πράγματα ούτε τα χρησιμοποίησα, την προίκα δεν την αγόρασα γιατί τα θεώρησα πεταμένα λεφτά... άσε που θα σου φέρουν δώρα και σεντονάκια και παπλωματάκια κλπ κλπ... τώρα αν θέλεις να είναι όλα σετ τι να πω... ψάξε και αλλού πάντως..

οντως ειναι οπως τα λεει η συμφορουμιτισα παραπανω κ για μενα αχρηστα λεφτα ειναι αν κ τα εδωσα οχι βεβαια τοσα πολλα αλλα εδωσα κ γω αρκετα!Αποτελεσμα? μονο η παντα με βολεψε γιατι ολα τα παπλωματακι δεν κανει να το χχρησιμοποιεις οσο ειναι μικρο το μωρο οταν μεγαλωσει το βλεπεις μετα αυτο πχ εκτος απ οτι κανουμε co- sleeping το βραδυ δεν ειναι κ πολυ φαν του σκεπασματος οποτε μονο για να διακοσμει το κρεβατακι δεν λεει να δωσεις τοσα χρηματα!

Επισης για δες κ εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1948956#post1948956 ειναι μια κοπελα που πουλαει ολο το σετ οπως θα δεις κ συ και αυτη δεν το χρησιμοποιησε πολυ!

Σαν συμβουλη παντως κανε οσο το δυνατον λιγοτερες αγορες οταν ερθει το μωρακι βλεπεις τι σου χρειαζεται οντως κ αναλογα πρατεις!Σε καμια περιπτωση μην ακουσεις πωλητριες απο μεγαλα παιδικα καταστηματα θα σου πουλησουν οτι πιο αχρηστο θες!:twisted::twisted::twisted:

Διαφημίσεις

Δηλαδή εσείς ως έμπειρες πλέον μου προτείνετε το πάπλωμα τουλάχιστον να το αποφύγω; Δεν ήξερα πάντως οτι όσο είναι μωρό δεν κάνει να το σκεπάζω με πάπλωμα...

Η πάντα πάντως και η κουνουπιέρα είναι απαραίτητα. Σωστά;

Ή και η πάντα είναι παντελώς άχρηστη; Μόνο για διακόσμηση είναι ή και για να προστατεύει το μωρό από τυχόν χτυπήματα στα κάγκελα;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

H πάντα με βόλεψε κ εμένα και ακόμα την έχω καθότι η Μάρω κάνει ανήσυχο ύπνο και κουτουλάει όπου βρει. Κουνουπιέρα-1 μήνα...Πάπλωμα το έστρωνα κάτω για να παίζει.Δεν σκεπάστηκε ποτέ...Οπότε συμφωνώ με τις απο πάνω μου:D

Κοίταξε να δεις και εγώ το πάπλωμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη, τον σκεπάζω με κουβερτούλα από ένα σημείο και μετά... στην αρχή τον είχαμε στο καλαθάκι του μέχρι 3 μηνών που πήγε στην κούνια.. το πάντα το χρειάζεσαι από την στιγμή που θα αρχίσει να κάνει τούμπες στην κούνια για να μην χτυπάει στα κάγκελα.... αυτό πριν γίνει 5 μηνών δεν θα γίνει... εγώ αγόρασα με 20 ευρώ στο ΛΗΤΩ ένα μονόχρωμο γιατί τα άλλα ξεκινούσαν από 50 ευρώ... κουνουπιέρα με σίδερα δεν αγόρασα γιατί τον είχα στο καλάθι και αγόρασα με 10 ευρώ από το mothercare μία κουνουπιέρα που υποτίθεται ήταν για καρότσι αλλά και για το καλαθάκι.. ήταν οι πιο έξυπνες αγορές που έκανα.. άσε που μία φίλη μου που φτιάχνει μπομπονιέρες μου είχε πει άμα τον βάλω στην κούνια και θέλω κουνουπιέρα να μου κόψει 3-4 μέτρα τούλι που και να το αγοράσεις είναι πάμφτηνο και να φτιάχναμε εμείς :lol:

Συμφωνώ ότι το πάπλωμα είναι άχρηστο. Εγώ όταν τα παιδιά μου ήταν μωρά έβαζα κουβερτούλα και αργότερα (γιατί είναι σβούρες στον ύπνο) υπνόσακο. Στον μεγάλο έβαζα υπνόσακο ως 5 χρονών!!

Eγώ ειχα παρει για τον γιο μου από αυτό το κατάστημα:

http://www.babynet.gr/katastima.htm

αυτό το κρεββατάκι με τη συρταριέρα/αλλαξιέρα:

http://www.babynet.gr/site_pics/proionta/01_epipla/albi/bed_600030121_blue_big.jpg

και ειχα παρει ενα σετ παντα/κουνουπιέρα/πάπλωμα/σεντόνια παλι με τον baby bugs (δεν το βλεπω τωρα διαθεσιμο)

και τώρα για τη μπέμπα θελω να παρω αυτό το σετ:

http://www.babynet.gr/site_pics/proionta/02_proika%20morou/looney_tunes/3pcs_028_big.gif

Εγώ δε μετάνοιωσα ούτε για την πάντα (τη χρησιμοποιούμε ακόμα, που είναι 2 χρονων, γιατί δίνει τετοιες κουτουλιές που ξυπναει, αν δεν εχουμε την παντα στο κρεββατι), ούτε για την κουνουπιέρα, που επίσης χρησιμοποιούμε, ούτε για το πάπλωμα. Το παπλωμα ΟΚ δεν το χρησιμοποιησα τον πρώτο χρόνο, αλλά πλεον το χρησιμοποιούμε.

Οι τιμες ειναι λιγο τσουχτερες απ' οπου κι αν τα παρεις (ε βλεπεις τα disney και looney tunes τα "χτυπάνε" ολιγον τι), εγω τα ειχα παρει σε περιοδο εκπτώσεων και ειχαν τουλάχιστον ενα 10%.

Δεν ξερω από σαιτ του εξωτερικού τι παιζει...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

H παντα ειναι χρησιμη αρκετα εξαρταται παντα κ απο το μωρακι το πως κοιματα!

Πχ η δικια μου κοιμοταν πολυ ησυχα κ δεν ειχα θεμα ειχα την παντα μονο κ μονο για το κρυο δλδ μην τη φυσαει μιας κ ηταν χειμωνιατικο μωρο!

Τωρα πια δεν μου ειναι χρησιμη ιδιαιτερα μιας κ θελει να βλεπει κ την βγαζει η παταει πανω της για να σκαρφαλωσει και ειναι μολις 14 μηνων!

Παντως σιγουρα υπαρχουν κ πιο οικονομικες λυσεις εκτος βεβαια αν θελεις να παρεις ολο το σετ για ομορφια!

Φιλικα παντα

Ιωαννα

Η αλήθεια είναι επειδή σκοπεύω να πάρω πολύ απλη κούνια (ΙΚΕΑ) η πάντα με την κουνουπιέρα σίγουρα θα την ομόρφυνε. Ωστόσο, θα το ψάξω λίγο γιατί δεν είναι και καιρός για τρελά έξοδα και το σετ με το Donald ωραίο μεν πανακριβού δε....

Όσο για το πάπλωμα, εφόσον για τον πρώτο χρόνο δεν θα μου χρειαστεί, ας το αφήσω για αργότερα. Νομίζω πως τώρα το καλοκαίρι μια κουβερτούλα πικέ ή και σεντονάκια για τις πολύ ζεστές μέρες μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους. :)

Σας ευχαριστώ πάντως όλες για την άμεση ανταπόκριση και κυρίως για τις συμβουλές.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

http://www.fatsulesmoda.gr/proika14.html

Εμείς είχαμε αυτό το set αυτο που χρησιμοποιώ ακόμα και τώρα είναι το panta και το πάπλωμα ...οπου πήρα παπλωματοθήκη και το άλλαξα και το ύφος του δωματιου... Οταν γεννηθήκε ήταν luney tunes και τώρα είναι cars μαζί με toy story

1gGKp3.png

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B001CMD13I/allkids

Να το παραγγείλω; Πώς καταλαβαίνω αν είναι καινουριο;

Ενώ μου λέει πως κάνει 69,..? όταν κάνω τσεκάουτ η τιμή ανεβαίνει στα 71,..?. Γιατί; Αφού μεταφορικά πάνω από 25 λίρες δεν έχει το αμαζον

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Κατ'αρχήν με το καλό το μωράκι που περιμένεις!

Θα συμφωνήσω κι εγω με τα κοριτσια...

Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι το πάντα.

Είχα πάρει πανάκριβο σετ και το μετάνιωσα γιατί την κουνουπιέρα την χρησιμοποίησα ελάχιστα και κυρίως για ομορφιά, και το πάπλωμα καθόλου. Παντα την σκεπάζα με κουβέρτα και υπνόσακο.

Να προσέξεις και κάτι άλλο..Επειδή είδα ότι θα πάρεις κρεβατάκι από το ΙΚΕΑ, κοιταξε πρώτα τις διαστάσεις απο το σετάκι που θέλεις να πάρεις γιατι έχω την εντύπωση πως τα κρεβατάκια του ικεα έιναι μικρότερα από τα υπολοιπα!

AtKRp3.png

Διαφημίσεις

ταμαρ κοιτα κ στα φακτορι ρεντη ειχα δει πολλες φορες προικα με κουνουπιερα ολα κομπλε της κικκο 30 ευρω ολα μαζι.... επισεις ειχα δει και καλαθουνες πολλες φορες τελιες μονο με 30 ευρω παλι γενικα αν εχεις χρονο ψαξε κατι καλο θα βρεις γιτι πραγματικα αυτα τα πραγματακια το πολυ 1-2 χρονια κ μετα πανε...κ εγω εχω κανει πολλες αγορες αχρηστες αλλα παλι καλα εχω αδερφουλα χορηγο για τα παιδακια μου κ αυτοι μου επαιρνε οτι ηθελα σε σημειο οτι θελωτσουπ κ να το αγοραζει....κ μετα αυτα απλα ηταν εκει στα ντουλαπια... τωρα περιμενω να παντρευτει καποια στιγμη να κανει μπεμπακι κ νατης το ανταποδωσω.......

Καταρχήν σας ευχαριστώ.

Κατά δεύτερον νομίζω πως δεν είναι πολύ ακριβό το σετ και το πάπλωμα σίγουρα μπροστά μου θα το βρω. Δεν θα πάει χαμένο. Το ξέρω πως μέχρι να χρονίσει το μωρό δεν θα το χρησιμοποιώ αλλά σίγουρα μετά θα μου χρειαστεί. Απλά μου αρέσει αρκετά το σχέδιο μιας και το θέμα στο δωμάτιο θα είναι ο βυθός της θάλασσας και κάτι πιο φτηνό δεν βρίσκω. Αν είχα χρόνο θα έψαχνα, αλλά η προσφορά αυτή τελειώνει αύριο και μετά θα είναι πιο ακριβό....

Το πρώτο μου είναι μωρέ. Ας του πάρω κάτι ωραίο....

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

οντως ειναι οπως τα λεει η συμφορουμιτισα παραπανω κ για μενα αχρηστα λεφτα ειναι αν κ τα εδωσα οχι βεβαια τοσα πολλα αλλα εδωσα κ γω αρκετα!Αποτελεσμα? μονο η παντα με βολεψε γιατι ολα τα παπλωματακι δεν κανει να το χχρησιμοποιεις οσο ειναι μικρο το μωρο οταν μεγαλωσει το βλεπεις μετα αυτο πχ εκτος απ οτι κανουμε co- sleeping το βραδυ δεν ειναι κ πολυ φαν του σκεπασματος οποτε μονο για να διακοσμει το κρεβατακι δεν λεει να δωσεις τοσα χρηματα!

Επισης για δες κ εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1948956#post1948956 ειναι μια κοπελα που πουλαει ολο το σετ οπως θα δεις κ συ και αυτη δεν το χρησιμοποιησε πολυ!

Σαν συμβουλη παντως κανε οσο το δυνατον λιγοτερες αγορες οταν ερθει το μωρακι βλεπεις τι σου χρειαζεται οντως κ αναλογα πρατεις!Σε καμια περιπτωση μην ακουσεις πωλητριες απο μεγαλα παιδικα καταστηματα θα σου πουλησουν οτι πιο αχρηστο θες!:twisted::twisted::twisted:

siburaki μου, εγώ τα χρησιμοποίησα όλα τα κομμάτια. Και την κουνουπιέρα για ομορφιά αλλά και όντως για τα κουνούπια το καλοκαίρι και την πάντα μέχρι και σήμερα που είναι 2,5 ο μικρός αλλά και το πάπλωμα μετά τον 1ο χρόνο. Απλά είχα αγοράσει 2 σετ, σκεπτόμενη ότι θα βγάζω το ένα για πλύσιμο, να έχω να στρώσω το άλλο. Αυτό λέω ότι είναι άχρηστη αγορά. Το 2ο σετ. Τελικά χρησιμοποίησα μόνο το ένα. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Tελικά τζίφος....

Η κούνια ΙΚΕΑ που θα πάρουμε θέλει πάντα ύψους 20 εκ.,όπερ και σημαίνει πως αυτή που είδα στο ΑΜΑΖΟΝ δεν κάνει για εμάς.

Και η αναζήτηση συνεχίζεται....

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Λοιπον Ταμαρ,

ας τα παρουμε ενα-ενα.

Αν και δε θα το παρεις τελικα να σου λυσω την απορια για το αμαζον. Οτι πουλαει το αμαζον (και οχι αλλοι πωλητες) ειναιπαντα καινουριο. Η μικρη διαφοραπου βλεπεις πριν και μετα στην τιμη ειναι γιατι προστιθεται το ΦΠΑ.

Σχετικα με τις ερωτησεις σου, κι'εγω δεν εχω χρησιμοποιησει ακομα το παπλωματακι. Η μικρη μου δεν ανεχεται κανενος ειδους σκεπασμα,ουτε καν σεντονι! :evil:

Θεωρω οτι η παντα ειναι οτι πιο χρησιμο πηρα για τη μικρη μου. Αν δεν την ειχα παρει θα ειχε σημερα παμπολες κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις! :D

Η δικη μου συμβουλη:

Ψαξε να βρεις μια παντα οχι σαν αυτη που κοιταζες στο αμαζον αλλα να πιανει ολη την κουνια γυρω-γυρω. Εγω εχω αναγκαστει να βαλω 2 ασχετες ωστε να μη χτυπαει το μωρο και αισθητικα το αποτελεσμα ειναι χαλια! Μπορει και να μη χρειαστει, ευχομαι το μωρο σου να ειναι ησυχο. Αν δεν ειναι ομως; Τι θα κανεις;Θα ξαναγοραζεις παντες;

Τελος, τι κουνια ειναι αυτη που θελει 20 εκατοστα παντα; Αργοτερα τι θα κανεις; Θα ξανααγορασεις καινουρια; Οταν μεγαλωσει το μωρο, αν ειναι ανησυχο οπως τα περισσοτερα θα χρειαστεις προστασια για τα καγκελα της κουνιαςκαι 20 εκατοστα ειναι πολυ κοντη. Θα χτυπαει το κεφαλακι του απο πανω. Παρε πιο ψηλη παντα και χαμηλωσε μια σκαλα το επιπεδο της κουνιας.

Αφου μενεις Αθηνα,αν μενεις νοτια ριξε μια ματια στο στοκ της ΗΡΑ που εχει πολυ ωραια, ποιοτικα και οικονομικα πραγματα. Εγω ειμαι τυχερη γιατι εδω που μενω εχει το στοκ το gellino και πηρα παπλωμα-παπλωματοθηκη-παντα & κουνουπιερα με 50 ευρω.

Τελος, τι κουνια ειναι αυτη που θελει 20 εκατοστα παντα; Αργοτερα τι θα κανεις; Θα ξανααγορασεις καινουρια; Οταν μεγαλωσει το μωρο, αν ειναι ανησυχο οπως τα περισσοτερα θα χρειαστεις προστασια για τα καγκελα της κουνιαςκαι 20 εκατοστα ειναι πολυ κοντη. Θα χτυπαει το κεφαλακι του απο πανω. Παρε πιο ψηλη παντα και χαμηλωσε μια σκαλα το επιπεδο της κουνιας.

H κούνια του ΙΚΕΑ έχει 2 θέσεις για το πάπλωμα. Η πάνω θέση του παπλώματος έχει περιθώριο 20 εκ. από τα κάγκελα. Υπάρχει και πιο χαμηλή, αλλά όσο είναι πολύ μωρό θα το έχω ψηλά για να μην ξεμεσιάζομαι χωρίς λόγο. Βέβαια σ' αυτό που λες δεν έχεις άδικο. Μπορώ να πάρω ψηλότερη ώστε να με καλύπτει και μετά. Δεν το είχα σκεφτεί...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

H κούνια του ΙΚΕΑ έχει 2 θέσεις για το πάπλωμα. Η πάνω θέση του παπλώματος έχει περιθώριο 20 εκ. από τα κάγκελα. Υπάρχει και πιο χαμηλή, αλλά όσο είναι πολύ μωρό θα το έχω ψηλά για να μην ξεμεσιάζομαι χωρίς λόγο. Βέβαια σ' αυτό που λες δεν έχεις άδικο. Μπορώ να πάρω ψηλότερη ώστε να με καλύπτει και μετά. Δεν το είχα σκεφτεί...

Γιατι να ξεμεσιαζεσαι;

Δεν πεφτει το καγκελο; Αν οχι,σκεψου το καλα μηπως πρεπει να παρεις αλλο μοντελο. Οταν μεγαλωσει και βαρυνει τομωρο θα ζοριζεσαι πολυ αν δεν πεφτει το καγκελο. Ακομακια για να τη στρωσεις θα ειναι πολυ κουραστικο. Εμενα μια φορα μαγκωσε το καγκελο για 2 μερες και εφτυσα αιμα! :(

του ΙΚΕΑ πήρα για την κορη μου, οσο την εχω στο δωμάτιό μας. οχι δεν πεφτει το κάγκελο, αλλά μη ζητάμε και πολλά από μια κούνια με 40 ευρώ :)

για την προίκα ξεχασα να πω πριν, επειδη ηθελα μια οικονομική για την κούνια αυτή, πήγα στο λητώ (περιεργο και όμως αληθινό) και πήρα σετ παντα-παπλωμα-σεντόνια-κουνουπιέρα με 85 ευρώ. μια χαρά μας εχει βγάλει μεχρι τώρα. και οταν παρουμε μεγαλύτερο κρεββατακι, αυτά θα τα στειλω στην πεθερά μου, για όταν πηγαίνουμε εκεί.

EXXQp3.pngAIzKp2.png