Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εμπειρες μαμαδες βοηθεια!!!!!

Recommended Posts

Λοιπον κοριτσια...... βρισκομαι δυστυχως μαλλον στα προθυρα νευρικης , καταρρευσης.

Εχω τρια παιδια, την μεγαλη μου 2 χρ. & ενος μηνα, + τα διδυμα 3 μην τωρα. Οταν αρχιζει η γκριιιινια.......... προσπαθω να κατευνασω οσο μπορω τα πνευματα. Κ συνηθως τα πιανει κ τα δυο μαζι!!!!! Η’ οταν θα σταματησει το ενα θα ξεκινησει το αλλο. Γιατι συμβαινει αυτο? Αναγκαστικα παραμελω την μεγαλη, χανω το παιδι μου μερα με τη μερα. Βλεπω ενα αλλο παιδι, που δεν αναγνωριζω. Την κρατανε κ οι δικοι μου αρκετα. Εχω πελαγωσει. Δεν ξερω τι να κανω. Ενας καθημερινος αγωνας δρομου η ζωη μου. Ο αντρας μου οπως θα ξερετε μερικες, λειπει,ταξιδευει. Θα ξαναρθει μαλλον τελος καλοκαιριου. Να βρω γυναικα μου λεει. Πεθερα ειπαμε δεν παιζει, προτιμα την ντολτσε βιτα κ τη ζωη τη χαρισμενη, καμια βοηθεια εντελως. Η μαμα μου 69 ετων. Με οτι αυτο συνεπαγεται, με μια ψυξη στο ιστορικο της, πιεση, ιλλιγγους, νευρικοτητα.... δουλεμενη κ κουρασμενη γυναικα. Μεγαλωσε τεσσερα δικα της παιδια. Εχασε το πρωτο , τον αδερφο μου σε ηλικια 6 ετων το 1971, τη μερα της χουντας, απο ιλαρα, γυρισε σε οξεια εγκεφαλοπαθεια κ δεν το ξεπερασε ποτε. Το 76 τους προεκειψα κ εγω ‘’τριτο κοριτσι’’ στη σειρα.. εκτοτε ειναι παντα λιγο καταθληπτικη, εως πολυ μερικες φορες.

Δεν μου φτανουν οι 24 ωρες για να κανω τα βασικα για τα παιδια μου. Χτες το βραδυ εφτιαξα τα πατζαρια. Σημερα πηγα σουπερ , φαρμακειο κ τελος. Η καταστροφη ηρθε. Που να φτιαξω τα ψαρια που πηρα χτες για σημερα? Οι δικοι μου στην εφορια ..... Κ τα δυο αγκαλια με γκρινια... η μεγαλη γυρωγυρω. Να πλυνω μπιμπερο, να αποστειρωσω, να εχω ετοιμες τις επομενες δοσεις για γαλα, να χεζονται μετα το γαλα να μαζευω μπουγαδα, να απλωνω μπουγαδα, επομενο πλυντηριο, να σιδερωνω. Κ εχω γυναικα μια φορα την βδομαδα κ εχει γ@@@@θει ο διας με τις απεργιες κ καποιες τριτες τις...πηδαμε! Το σαββ. Εχω εμβολια κ τα τρια πρεβεναρ13, το μεγαλο αμαξι στο συνεργειο απ την παρασκ. Δεν εχω προλλαβει να το παρω! με το atos το δικο μου θα παω αν θα παω, γιατι γινεται ο χαμος στο μητερα μου ειπε ο παιδτρς κ εχει ιατειο στη γλυφαδα. Γυναικα δεν μπορω να βρω. Τι θα της πω τωρα το ωραριο θα ειναι αυτο κ μετα αυτο? Ασε που δεν ξερουν κ τι θελουν μερικες. Εβαλα μια αγγελια εδω κ με πηραν κυριες που δεν ηξεραν να μιλανε καλα καλα τα ελληνικα. Διδυμα λεω κ αλλο ενα , μαζι κ εγω!!!! Κατι αλλες απ την παιδικη χαρα, τις εχασα. Κ σαν να μην φτανουν ολα αυτα, σημερα θα ερθει η αδερφη μου, που ταλεπωρειται τοσο μα τοσο πολυ να κανει ενα παιδακι ( εχει προβλημα ο γαμπρος μου). Εκανε μια εξσμτκ, τιποτα. Εκανε σπερμ/ση επιασε, βιαστηκε να το ανακοινωσει κ δυστυχως εντελει δεν ακουσαν την καρδια (αποξειση) κ εχει σεναχωρηθει πααρα πολυ κ την καταλαβαινω. Ερχεται σπιτι κ δεν αντεχει να βλεπει τα μωρα, κλαιει με λιγμους. Μονο με τη μεγαλη παιζει. Νιωθω τυψεις κ για αυτο! Τι να κανω, θα σαλεψω!!!!! Καποιες φορες τα βλεπω πιο νορμαλ τα πραγματα κ αισιοδοξω, καποιες αλλες οχι κ μου ρχετε να βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο, να ανεβω στην ταρατσα κ να πετααααξω. Ειναι κ η επιλοχειος! Εχω πελαγωσει κ βρισκομαι σε αδιεξοδο μονιμως. Βοηθεια απο τις πιο εμειρες!!!!!

Κ σαν να μην φτανουν ολα αυτα, ειναι κ συνεχεια αποσχολημενος ο διακομιστης!

Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε λε ος δηλ!!!!!!!!:evil::evil::evil:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και κουράγιο. Πολλές συμβουλές δεν έχω να σου δώσω γιατί εγώ ήμουν σε καλύτερη μοίρα από εσένα (συζυγος στο σπίτι αλλά από τις 8 και μετά το βράδυ, μαμά και πεθερά εκτός Αθηνών και μόνο 2 παιδάκια). Αυτό που έκανα όταν γέννησα την κόρη μου και ο γιος μου ήταν τότε 2 χρονών ήταν να βρω μία κοπελίτσα να έρχεται 3 ώρες την ημέρα να απασχολεί εναλλάξ το μικρό και τη μπέμπα ώστε και εγώ να ασχολούμαι εξισου και με τα 2 (αργότερα όταν γύρισα στη δουλειά ήταν ήδη έτοιμη να μου κρατήσει και τη μπέμπα). Εσύ μπορείς να βάλεις μία αγγελία στα ΤΕΙ βρεφονηπιοκόμων ή μπορείς να βρεις και καμιά φοιτήτρια να έρχεται 2-3 ώρες (ή και παραπάνω) κάθε ημέρα πρωί ή απογευμα ότι σε βολεύει για να σε βοηθάει. Καλή συνέχεια και να τα χαίρεσαι τα μωράκια σου.

κ αργοτερα το καλοκαιρι , τι θα κανω με την φοιτητρια? η κοπελα δεν θα εχει λογικα προσωπικη ζωη το καλοκαιρι? θελω για ενα χρονο σερι τουλαχιστον βοηθεια. αν φυγει το καλοκαιρι η μανα μου για το χωριο, καταστραφηκα!!!! κ με τον αντρα μου οταν ερθει??? παλι εντασεις κ το φαινομενο γιογιο θα εχουμε? γιατι τα νευρα μου τεντωνουν τοσο πολυ ,μερικες φορες,που φτανουν ανετα θεσ/κη κ γυρνανε πισω.

αααχ ξερετε τι μου ειπε η φιλη μου η ναταλια που ειχε προβλημα μ ετην κορουλα της (ανοιχτο βοταλειο κ χειρουργειο κτλ) . μ@@@@κα εχουν την υγεια τους τα παιδια σου? κ της απανταω ναι. ε! βουλωστο τοτε, ετσι μου ειπε....:oops::oops::oops:

αααχ ξερετε τι μου ειπε η φιλη μου η ναταλια που ειχε προβλημα μ ετην κορουλα της (ανοιχτο βοταλειο κ χειρουργειο κτλ) . μ@@@@κα εχουν την υγεια τους τα παιδια σου? κ της απανταω ναι. ε! βουλωστο τοτε, ετσι μου ειπε....:oops::oops::oops:

Δεν συμφωνώ. Να τα λες να ξεσπάς τουλάχιστον. Να βρεις βοήθεια για το σπίτι και εσύ να ασχολείσαι μόνο με τα παιδιά. Μία φορά έρχεται η γυναίκα, κάντο 2 και 3 αν έχεις το οικονομικό. Σπίτι, φαγητό, ρούχα, πλυντήρια να σου τα κάνει αυτή. Ούτε ελληνικά χρειάζεται να ξέρει. Άκου σίδερο, απορώ τι σιδερώνεις, στους 70 στο πλυντήριο, 1 ώρα, έχουν αποστειρωθεί τα πάντα αν σε απασχολεί αυτό. Αν κλατάρεις ποιος θα τρέχει για τα παιδιά;

Διαφημίσεις

μου θυμιζεις τον ευατο μου πριν ενα χρονο....εφιαλτης.....ειμαι μια μαμα 3δυμων οποτε σε καταλαβαινω,υπομονη,το ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα δε μπορεις να κανεις τιποτα,ολα περνανε απο τα χερια μας.δε ξερω τι συμβουλη να σου δωσω, μπορεις να γραφεις εδω λιγο να τα λες,να ξεσπας,κ ξανα τα ιδια....κ κατι ακομα σταματηστε να συγκρινετε οτι λεει καποια με κατι χειροτερο,δε βγαινει ακρη ετσι,τοτε θα επρεπε καμια να μη μιλαει γιατι υπαρχουν κ χειροτερα,κ τα λεω εγω αυτα που πιστεψτε με με 3δυμα 28 εβδομαδων περασα πολλα

κοιτα, δεν εχω 3διμα, ομως εχω 3 παιδια διαφορετικων ηλικων (το μωρο ειναι 4 μηνων) και διαφορετικων αναγκων. ως πρωτη λυση μπορεις να κανεις αυτο που ειπε μια κοπελα πιο πανω. να παρεις οικιακη βοηθο για τις δουλειες του σπιτιου και να ασχολεισαι εσυ με τα παιδια. δεν ειναι λυση η φοιτητρια για σενα, αφου θες βοηθεια σε μονιμη βαση. αλλωστε καλυτερα να ασχολεισαι εσυ με τα παιδια σου παρα καποιος αλλος. η οικιακη βοηθος (αναλογα με την οικονομικη σου επιφανεια) μπορει να ερχεται 2-3 φορες την εβδομαδα για να συντηρειται το σπιτι και εσυ να εισαι χαλαρη. και το βασικο ειναι οτι η κυρια που θα σε βοηθαει στις δουλειες θα ειναι και το καλοκαιρι (ισως να λειψει λιγο για διακοπες :rolleyes:). κουραγιο, οταν μεγαλωσουν λιγο θα σου φαινονται σαν μακρινος εφιαλτης :D:D

lRR9p3.png

δεν ξερω απλα ερχονται στιγμες που πελαγωνω κ μου ρχετε να μπω στο αμαξι, να βαλω τσιτα τη μουσικη, να κανω επιτελους ενα τσιγαρακι μεσα στο αμαξι κ να παω μια βολτα με τσιτα τα γκαζια.:oops: να ξεδωσω. αυτη η γκρινια ειναι που δεν παλευεται!!! μου τρυπανε τα μιλιγγια! ειδικα ο μικρος, μιλαμε για την γαϊδουροφωναρα! τενορο θα τον κανω σιγουρα, εχει ταλεντο! εχω κ εγω το πτυχιο πιανου, φτιαχτηκε το ντουετο!

η γυναικα για τις δουλειες 2-3 φορες?! δυσκολο, δεν μενει κοντα. ειναι πολυ καλη στη δουλεια της κ εμπιστη κοπελα για να την αλλαξω. ψαχνω ψαχνω για τα διδυμα....:|

Εγώ λέω να βρεις μια κοπέλα για κάποιες ώρες την ημέρα για τα παιδιά ή και για το σπίτι, να ξελασπώσεις κάπως τώρα και για αργότερα, το καλοκαίρι, θα το δεις όταν έρθει η ώρα. Αυτή τη στιγμή είσαι πελαγωμένη και, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, βρες βοήθεια χθες.

Καλή δύναμη όπως και νά 'χει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

απλα θα ηθελα να αποφυγω τυχον αλλαγη στη γυναικα που θα τα κραταει.

σας ευχαριστω πολυ πολυ για τις συμβουλες!:-)

Διαφημίσεις