Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

hand flapping and jumping (κούνημα χεριών και πηδηματάκια)

Recommended Posts

Σας συμβαίνει αυτό με τα παιδιά σας?

Ο γιος μου 2 ετών το κάνει κάποιες φορές όταν ενθουσιάζεται με κάτι...

Σε συνδυασμό με το ότι δε μιλάει ακόμα (λέει λίγες λέξεις καθαρά και περισσότερες μπεμπικιστικά) με κάνει να ανησυχώ...

Έχετε εμπειρία από τα παιδιά σας?

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Διαφημίσεις

Μήπως να το μεταφέρουμε στην ενότητα Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά

Admin????????????????

Μήπως να κοιτάξεις λίγο τα συμπτώματα για τον αυτισμό;;;

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2&start=0

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1646

και πολλά άλλα άρθρα που θα βρεις στο διαδύκτιο γράφοντας στη μηχανή αναζήτησης την λέξη "αυτισμός"

Επίσης πρώτος αρμόδιος είναι ο παιδίατρος που παρακολουθεί το παιδί από την γέννησή του, και επειδή αρκετοί δεν έχουν ιδέα, μετά αρμόδιο για γνωμάτευση είναι τα νοσοκομεία Παίδων και πιο συγκεκριμένα οι ειδικότητες των Αναπτυξιολόγων και των Παιδονευρολόγων!!!

Άντζελα αυτή τη βδομάδα δεν κάνω τίποτα άλλο από το να ψάχνω, έχω διαβάσει άπειρα άρθρα στο διαδίκτυο, έχω δει άπειρα βνντεο στο youtbube, είμαι απίστευτα μπερδεμένη........

Το παιδί λέει κάποιες λέξεις, συνδυάζει 2 λέξεις (πχ μπιμπί μπα (κάνει μπάνιο το αυτοκίνητό του), μπάα πιιά (όταν πετάει τη μπάλα ψηλά), μπιμπί γιαγιά ή μπιμπί μπαμπά (όταν αναφέρεται στο αυτοκίνητο της γιαγιάς ή του μπαμπά))...

Κάνει αρκετό συμβολικό παιχνίδι, πχ βάζει τα κλειδιά στην πόρτα, κάνει μπάνιο το αυτοκινητάκι του, μπαίνει στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού, βάζει τη ζώνη και οδηγά, μας ταϊζει και πολλά άλλα .....

Έχω δει κάποια βίντεο από παιδιά με αυτισμό που μου φαίνονται τόσο φυσιολογικά....και έχω μπερδευτεί... 2φορές τον έχω δει να στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του πριν 3 μήνες περίπου αλλά άκουγε μουσική, πιο πολύ φαινόταν να χορεύει.... Δε μου έδειχνε την εντύπωση ότι χανόταν...

και δεν είχα δώσει καμία σημασία τότε....Άσε που θυμάμαι και εγώ τον εαυτό μου μικρή να το κάνει μικρή κάποιες φορές...

Οπτική επαφή έχει νομίζω καλή, ακούει το όνομα το , ακολουθεί εντολές όχι βέβαια πάντα. Για παράδειγμα αν παίζει με κάτι και του ζητήσω να πετάξει κάτι στα σκουπίδια, μπορεί και να μου κάνει αααα (με απαξίωση και να με γράψει....)

Δείχνει με το δείκτη...

Αναζητάει την επαφή από άλλα παιδάκια ιδίως αν είναι λίγο μεγαλύτερα. Βέβαια συνήθως θέλει να τα αγκαλιάζει και να τα φιλάει... ή και κάποιες πολύ λίγες φορές να τα δαγκώνει...

Hand flapping κάνει σε μικρό βαθμό σε συνδυασμό με τα πηδηματάκια και το κάνει όταν είναι να πάμε βόλτα και περιμένουμε το ασανσέρ για παράδειγμα...

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν το κάνουν μόνο παιδιά με αυτισμό???????

Η αδερφή μου και η μαμά μου είναι εκπαιδευτικοί και μου λένε ότι οι κινήσεις που κάνει είναι γιατί δε μπορεί να εκφραστεί ακόμα.....

Βέβαια δεν έχουν εμπειρία από αυτισμό .... τουλάχιστον σε τόσο μικρές ηλικίες...

Έχω διαβάσει πολλές φορές την ιστορία σου και πραγματικά σε θαυμάζω, να ξέρεις ότι εσύ και ο Νεκτάριος έχετε πολλούς κρυφούς θαυμαστές.

Δε θέλω να με παρεξηγήσεις αλλά από τη Δευτέρα που έχω μπει στη διαδικασία να ψάξω έχω τρελαθεί, κάποιες φορές είμαι τόσο χάλια που πραγματικά κόβονται τα πόδια μου και κυκλοφορώ στο σπίτι σαν ζόμπι....

Κατέληξα στο ότι είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να κάνεις τέτοια διάγνωση για το παιδί σου.... Τόσο φυσιολογικά παιδιά και έχουν πρόβλημα....μα δε φαίνεται........

Το ίδιο και ο Γιωργάκης μου, τόσο χαρούμενο παιδί... και τις τελευταίες ημέρες τον βλέπω τόσο διαφορετικά, συνέχεια τον εξετάζω, τον παρατηρώ, νομίζω το έχει καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με τη μαμά του. Του λέω σε άσχετες φάσεις «Γιώργο κοίτα με στα μάτια» αν δεν το κάνει πεθαίνω...

Έχω και δεύτερο αγόρι σχεδόν 7 μηνών, οπότε η ανησυχία μου γίνεται διπλή...

Με τον άντρα μου έχω τσακωθεί πιστεύει ότι πρέπει εγώ πρώτα να πάω στο γιατρό... καταλαβαίνεις....

Προς το παρόν από το μεσημέρι κάνω αποτοξίνωση από το google ...γιατί θα τρελαθώ...

Είμια υπερβολική?????????? Αλήθεια πείτε μου είναι ένστικτο ή κακή επιρροή του internet???????????????

Συγγνώμη που σας κουράζω, αν δεν τα γράψω θα σκάσω.........Δε μπορώ να τα κρατάω μέσα μου :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Άντζελα και πάλι ΜΠΡΑΒΟ είσαι ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ

Σε καταλαβαίνω και μακάρι να γινόταν διάγνωση από ιντερνετ ή να σου έλεγα (και να ήμουν και ειδήμων) οτι όλα είναι της φαντασίας σου...μακάρι!!!

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν γιατρό αναπτυξιολόγο σε παίδων (να το κάνεις όμως!!!) και μη ξαναδιαβάσεις μέχρι τότε τίποτα για να ηρεμίσεις. Μόνο ικασίες μπορείς να κάνεις τώρα και να αγχώνεσε, πράγμα που δεν σε βοηθάει σε τίποτα.

Περιμένω νέα σας ακόμη και με πμ.Σας εύχομαι τα καλύτερα!!!

Διαφημίσεις

Άντζελα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Μπορώ να πώ ότι είμαι λίγο καλύτερα.

Εχθές κατάφερα και το συζήτησα λίγο αναλυτικά με το σύζυγο μου γιατί μέχρι τώρα με ...έβριζε...

Μέ έβαλε κάτω και άρχισε... αυτό το έχει ... ΟΧΙ, αυτό το έχει .... ΟΧΙ

εεεεε τότε τί έχει????????

Του έχω εμπιστοσύνη γιατί περνάει πολλές ώρες με το Γιωργάκη, μπορώ να πω περισσότερες από εμένα....

Βέβαια τον άγχωσα λίγο και αυτόν...

Πήρα σήμερα τηλ. σε ένα κέντρο διάγνωσης στην πόλη μας, συζητήσαμε και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αν είναι όμως να ηρεμήσω να πάω να κάνουν κάποια αξιολόγηση στο παιδί. Διάγνωση δεν κάνουν φυσικά αλλά αν δουν κάτι ανησυχητικό θα με παραπέμψουν σε παιδονευρολόγο και αναπτυξιολόγο στην Αθήνα....

Θα σε ενημερώσω σχετικά.

Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Σου έστειλα και πμ αλλά δεν πρέπει να το πήρες........

.................

Προς το παρόν από το μεσημέρι κάνω αποτοξίνωση από το google ...γιατί θα τρελαθώ...

Και καλά θα κάνεις να το αφήσεις τον γούγλη στην άκρη.

Αν αύριο διαβάσεις στον γούγλη για ψείρες .....θα σε πιάσει φαγούρα στο κεφάλι κι ας μην έχεις ψείρες :lol:

Το θέμα είναι ότι κάτι σε ανησυχεί από το παιδί , και επειδή αυτό δεν θα σου φύγει από το κεφάλι ( απ΄ότι φαίνεται) κλείσε κανένα ραντεβού με κάποιον ειδικό , πλήρωσε 2 επισκέψεις τελος πάντων για να ησυχάσεις.

Όσο το αφήνεις και προσπαθείς καθημερινά να αποδείξεις μόνη σου ότι δεν συμβαίνει τίποτα τόσο περισσότερο θα μπερδεύεσαι και θα στεναχωριέσαι.

Όσο περισσότερο στεναχωριέσαι άλλο τόσο δεν βοηθάς την κατάσταση.

Τα παιδιά σου και ο άντρα σου σε χρειάζονται χαρούμενη και όχι κατατρομαγμένη !!!!!!!!!!!!

Είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά :):):)

Όσο περισσότερο στεναχωριέσαι άλλο τόσο δεν βοηθάς την κατάσταση.

Τα παιδιά σου και ο άντρα σου σε χρειάζονται χαρούμενη και όχι κατατρομαγμένη !!!!!!!!!!!!

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο

Είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά :):):)

Εύχομαι να έχεις και σε αυτό :wink:

Κατέληξα στο ότι είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να κάνεις τέτοια διάγνωση για το παιδί σου....

δεν είνα δυνατόν να κανεις διάγνωση για το παιδί σου.

θα αφήσεις μονο στους ειδικούς να σου κανουν τέτοια διάγνωση.

το hand flapping απο οτι ξέρω απο μόνο του δεν σημαίνει κατι, συνήθως ψάχνουν συνδυασμούς.

κάποια παιδιά κανουν αυτή την κίνηση απο ενθουσιασμό απλώς και μόνο.

το ότι δείχνει με το χέρι, είναι κατι πάρα πολύ σημαντικό πάντως απο όσα ξέρω.

και εγώ θα σε συμβουλέψω οτι απο την στιγμή που είχες καποια ανησυχία, να πας σε ειδικούς για αξιολόγηση, όχι μονο σε έναν αλλά σε δύο ή τρείς,

απλώς για να σου φύγει η ανησυχία και για να σου επιβεβαιώσουν ότι αυτό που κάνει είναι απλώς της ηλικίας του.

πάντως μαλλον καπου θα διάβασες για το handflapping προφανώς για να σου προκάλεσε αυτό καποια ανησυχία έτσι? (ειναι και συγκεκριμένος όρος οχι τιποτε άλλο)

μην αλλοιώνεσαι σε αναγνώσεις google και τέτοια πράγματα, μόνο ένας ειδικός θα σου ξεκαθαρίσει το τοπίο, και για να μην εχεις την ανησυχία, κλεισε τα απαραίτητα ραντεβού.

ο αυτισμός εχει χίλια πρόσωπα και μορφές, δεν ειναι μονο δηλαδή καποια μικρά πραγματάκια αλλά όπως λένε ειναι και ολοκληρο φάσμα.

δεν υπάρχει μονο μια μορφή, ή 10 κυρια συμπτώματα όπου να μπορεί καποιος με μια παρα πολύ γρήγορη παρατήρηση να σου πει την γνώμη του, ακόμα και παιδίατρος, αν δεν εχει εμπειρία μπορεί να πει κατι λαθος.

Για αυτο αν πας σε καποιον να πας σε καποιον με εμπειρία σε αυτό, αλλιώς μπορεί να σε μπερδέψουν και ακόμα περισσότερο.

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μόνο καποιος με πείρα σε ακριβώς αυτό το τομέα, θα μπορέσει να σου εξηγήσει επακριβως, και να σου αποκλείσει οτι το παιδί σου ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία σε ευχαριστώ, ήθελα πολύ να ακούσω και τη δική σου γνώμη, προς το παρόν κάνω τη δική μου θεραπεία :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ακούγεται αστείο αλλά νομίζω ότι μου χρειάζεται...

πάντως μαλλον καπου θα διάβασες για το handflapping προφανώς για να σου προκάλεσε αυτό καποια ανησυχία έτσι? (ειναι και συγκεκριμένος όρος οχι τιποτε άλλο)

Ακριβώς διάβασα για αυτό και έχω δει και κάποια βιντεο...

Τι να σου πω τώρα... μπερδεμένη είμαι και εγώ...

Ο Γιωργάκης δεν κάνει ακριβώς αυτό που είδα να περιγράφουν....

Ο almak το έθεσε σωστά... Αν ψάξεις για ψείρες, θα σε τρώει το κεφάλι σου....

Φυσικά και δε λέω ότι φταίει το internet και συνεπώς δεν έχουμε πρόβλημα....

αλλά φοβάμαι ότι έχω μπερδευτεί...

Θα κλείσω κάποια ραντεβού, μάλλον μετά τη βάπτιση του μπέμπη μας που θα γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα οπότε θα δούμε...

Μη μου πέσουν και όλα μαζεμένα

:wink:

Πάντως για να καταλάβετε σε τί φάση ψύχωσης έχω φτάσει περπατάω στο δρόμο και διακρίνω αυτιστικά στοιχεία σε όλα μα ΟΛΑ τα παιδάκια που βλέπω... Άσε που έχω κάνει διάγνωση και για τον άντρα μου ότι έχει Asperger :shock::shock::shock:

Αν μετά από αυτά που έχει ακούσει ο άνθρωπος, γλιτώσω το διαζύγιο μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα είμαστε για πάντα μαζι :wink:

Διαφημίσεις

Γεια σας και πάλι,

λοιπόν το παιδί μου κάνει σαν το ξανθό παιδάκι του video

ευτυχώς όμως δε στριφογυρίζει :?

Κάπως έτσι κάνει όταν χαίρεται και όλοι το θεωρούν γλυκό :roll: :roll: :roll:

Μίλησα με το σύνδεσμο 801.... και μου είπαν να μην ανησυχώ. Το ίδιο μου είπε παιδίατρος και διαγνωστικό κέντρο επίσης.

Επίσης μου είπαν ότι το γεγονός ότι υπάρχει και δεύτερο παιδί στο σπίτι με τόση μικρή διαφορά ηλικίας μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ομιλία του παιδιού. Να περιμένω σίγουρα μέχρι να γίνει 2,5 ετών...

Χαλαρώνω λοιπόν, τί λέτε ????????????

καταρχήν το παιδάκι στο βίντεο, δεν κανει καν handflapping απλώς χοροπηδά.

το handflapping ειναι σαν να προσπαθεί να φτερουγίσει το παιδί, εχω δεί αρκετές περιπτώσεις τα χρόνια που είμαι στον παιδικό και δεν εχει καμια σχεση με αυτό το χοροπηδητό που κανει το παιδί στο βίντεο και χρησιμοποιεί τα χέρια για να εχει ισορροπια και να παρει ρυθμό στο χοροπηδητό του!!!!

το handflapping που εννοούν σε κείμενα ψυχολογίας, ειναι αρκετά γρήγορο και τα χέρια κινουνται πανω κατω συνεχώς και το φτερούγισμα αυτό εχει περισσότερο το επικεντρο παρά κάποια άλλη σωματική κίνηση του παιδιού.

αν θυμάμαι καλά δεν συνδέεται με χοροπηδητό.

δεν ειμαι ειδικός όμως, και αυτά που γράφω βασίζονται σε παρατήρηση και γνώσεις εμπειρικές.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 weeks later...
Καλησπέρα. εμένα ο Σαββούλης μου είναι 3 ετών. Το έκανε αυτό πιο παλιά. Επειδή δεν μιλούσε του άρχισα λογοθεραπεία, που τον βοήθησε και σε αυτό. Τον τελευταίο καιρό το έχει σταματήσει. Πάντως από μόνο του, δεν αποτελεί κάτι ανησυχητικό.

Φιλάκια

γεια σου και πάλι julias και καλώς ήρθες στο forum!!!!!!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω σε ποια ηλικία αρχίσατε λογοθεραπεία, επίσης είδα ότι κάνετε και εργοθεραπείες. Τί ανησυχητικό είδες στο παιδί σχετικά με αυτό?

Ευχαριστώ,

Σοφία

Ενημέρωσέ μας όταν θα έχεις νεώτερα. Έχεις όλες μας τις ευχές να πάνε όλα καλά.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας :P

Και σε εσένα με το καλό το μπουμπίνι σου,

που απʼότι βλέπω ε ε έρχεται:!::!::!::!::!::!::!::!::!:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. εμένα ο Σαββούλης μου είναι 3 ετών. Το έκανε αυτό πιο παλιά. Επειδή δεν μιλούσε του άρχισα λογοθεραπεία, που τον βοήθησε και σε αυτό. Τον τελευταίο καιρό το έχει σταματήσει. Πάντως από μόνο του, δεν αποτελεί κάτι ανησυχητικό.

Φιλάκια

γεια σου και πάλι julias και καλώς ήρθες στο forum!!!!!!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω σε ποια ηλικία αρχίσατε λογοθεραπεία, επίσης είδα ότι κάνετε και εργοθεραπείες. Τί ανησυχητικό είδες στο παιδί σχετικά με αυτό?

Ευχαριστώ,

Σοφία

καλησπέρα σοφία μου

Του άρχισα λογοθεραπεία οταν ηταν 30 μηνών και εργοθεραπεία πριν από 2 μήνες. Τώρα ο σαββούλης είναι 3 ετών και δείχνει εντονα σημάδια βελτίωσης. Την εργοθεραπεία την αρχίσαμε επειδή η λεπτή κινητικότητα των δαχτύλων ήταν μειωμένη. Τώρα πάμε καλύτερα. Λιγο η ψυχή μου ανακουφιστηκε.

πολλά φιλια

• 1 month later...

Σήμερα πήγαμε για αξιολόγηση...

Όλα καλά!!!

θα γράψω αναλυτικά αργότερα γιατί τώρα τρέχωωωωωωωωωω

Σήμερα πήγαμε για αξιολόγηση...

Όλα καλά!!!

θα γράψω αναλυτικά αργότερα γιατί τώρα τρέχωωωωωωωωωω

Tρέχεις για να γλυτώσεις το κέρασμα? ε? ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ-- Μπράβο tboys

:D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Tρέχεις για να γλυτώσεις το κέρασμα? ε? ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ-- Μπράβο tboys

:D:D:D

Είπαμε σήμερα κερνάω.

Λοιπόν θα σας περιγράψω σύντομα τί έγινε. Είχα πολύ άγχος σήμερα ούτε πανελλαδικές....

Πήγαμε στο κέντρο στις 16:30

Στην αρχή πέρασα εγώ μέσα και μίλησα με λογοθεραπεύτρια και εργοθεραπεύτρια. Τους είπα για το λόγο του παιδιού και για τιε κινήσεις. Για την ακρίβεια τις περιέγραψα τις κινήσεις κάνοντας τες η ίδια. Πραγματικά εκείνη την ώρα χρειαζόταν μία κάμερα να με αποθανατίζει να χορεύω ήμουν τόσο γελοία αλλά δε γινόταν διαφορετικά. Με ρώτησαν κάποια πράγματα για το παιδί όπως διατροφή, ύπνος, βλεμματική επαφή, στερεότυπες κινήσεις και άλλα πολλά...

Στη συνέχεια πέρασαμε να δούνε το παιδί. Λόγω της ηλικίας του μας ζήτησε να είναι ένας μαζί από τους 2 γονείς μαζί τους αλλά όσο γίνεται να μην επεμβαίνει...

Φυσικά και είπα ότι θα κάτσω εγώ, μη χάσω....

Αμ έλα που ο μικρός με έκανε ρόμπα ως μάνα και με το που είδε το μπαμπά να φεύγει άρχισε να τον φωνάζει... Ωχ λέω εγώ δεν αρχίσαμε καλά, του μίλαγε η εργοθεραπεύτρια αυτός τίποτα στην πόρτα να φωνάζει τον μπαμπά του. επειδή ξέρω πολύ καλά πόσο μπαμπάκιας είναι αμέσως έφυγα από το δωμάτιο και μπήκε ο πατέρας του και μια χαρά (απογοήτευση η μάνα....)

Τα επόμενα 10 λεπτά εγώ ήμουν πίσω από μία πορτα και πάλευα με τον εαυτό μου αν έπρεπε να κρυφακούω ή όχι... Κάποιες φορές το έκανα αλλά και πάλι σταμάταγα (έχουμε και μία αξιοπρέπεια, χιχιχιχι).

Βγαίνει η εργοθεραπεύτρια και μένει μέσα ο ο μικρός με τον μπαμπά του και τη λογοθεραπεύτρια. «Μισό λεπτό και θα τα πούμε».

Και φυσικά μαύρες σκέψεις άρχισαν να με τρώνε (πάει να μου βρει τηλέφωνα αναπτυξιολόγων σκεφτόμουν...)

επειδή πολύ το πλάτυνα όμως .... με καλεί μέσα και μου λέιε ότι δεν είδε κάτι ανησυχητικό στο παιδί, μιά χαρά ανταποκρινόταν σε ότι του ζήτησε. Όσον αφορά τη βλεμματική επαφή μου είπε ότι το παιδί φαίνεται να έχει τρομερή αδυναμία μαζί του και στην αρχή ενώ έκανε πολύ καλή βλεμματική επαφή με τον πατέρα του αυτές λίγο τις έγραφε, σιγά σιγά όμως άρχισε να τους δίνει σημασία και όλα καλά. Από λεπτή κινητικότητα επίσης όλα καλά.

Επίσης είδε την κίνηση που της περιγράφαμε (αυτό το hand flapping Που λέω εγώ ...) (για την ακρίβεια τη στιγμή που την έκανε ο μικρός τη σκούντηξε και ο άντρας μου για να την παρατηρήσει). Μου είπε ότι δεν την ανησύχησε καθόλου και ότι φαινόταν να έχει κάποια λειτουργικότητα αφού έτσι ήθελε να εκφράσει τη χαρά του. Επίσης δεν ήταν καθόλου στερεότυπη και κράτησε μόνο μια στιγμή.

είπαμε και άλλα πολλά αλλά η ουσία είναι αυτή.

Αργότερα ήρθε και η λογοθεραπεύτρια και μας είπε ότι το παιδί μια χαρά φαίνεται να κατανοεί το λόγο. Γενικά μου είπαν ότι μια χαρά καταλαβαίνει τις έννοιες μεγάλο και μικρό, ξέρει χρώματα, ταιριάζει τα χρώματα μεταξύ τους, έκανε συμβολικό παιχνίδι κτλ (μπέρδεψε μόνο το πίνω με το τρώω αλλά ΟΚ...)

Όσον αφορά το λόγο του δε μπορούνε να πουν ότι είναι πίσω, βέβαια δεν είναι και πολύ μπροστά. Φυσιολογικά δηλαδή και επίσης τον καταλαβαίνανε όταν τους μίλαγε!

Τώρα μου είπαν ότι όλα καλά ΑΛΛΑ επειδή διάγνωση δεν κάνουν αυτοί αλλά αναπτυξιολογοι γιατροί αφήνουν μία πιθανότητα 3% να συμβαίνει κάτι. Και αυτό ΟΧΙ επειδή είδαν κάτι αλλά για να είναι καλυμμένες σε περίπτωση που προκύψει κάτι στο μέλλον...

Γνώμη τους ήταν να χαλαρώσω εγώ και αν δεν δω ότι το παιδί δεν εξελιχθεί ικανοποιητικά μέχρι τα 3 να επισκεφτώ αναπτυξιολόγο...

Αυτά λοιπόν με εμάς...νομίζω καλά...

θελω να ρωτησω κατι, το οποιο εντωμεταξυ μου φαινεται και λιγο βλακεια που το ρωταω :oops: , τελος παντων, παιρνω βαθια ανασα....

υπαρχει περιπτωση ο αυτισμος να φανει σε κανενα απο τα τεστ και τους υπερηχους που κανουμε στν εγκυμοσυνη? οπως ας πουμε το συνδρομο νταουν στην αυχενκη διαφανεια...

με αλλα λογια, υπαρχει περιπτωση να φανει το προβλημα απο την εγκυμοσυνη? ισχυει οτι μερικες φορες προκαλειται απο καποιο εμβολιο?

δε θελω να μπω στο google να τα ψαξω ολα αυτα, γιατι ξερω οτι θα ξυπνησω τον αντρα μου που κοιμαται εδω διπλα μου ψοφιος απο τη κουραση, να τον ενημερωσω οτι ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ :shock:

θελω να ρωτησω κατι, το οποιο εντωμεταξυ μου φαινεται και λιγο βλακεια που το ρωταω :oops: , τελος παντων, παιρνω βαθια ανασα....

υπαρχει περιπτωση ο αυτισμος να φανει σε κανενα απο τα τεστ και τους υπερηχους που κανουμε στν εγκυμοσυνη? οπως ας πουμε το συνδρομο νταουν στην αυχενκη διαφανεια...

με αλλα λογια, υπαρχει περιπτωση να φανει το προβλημα απο την εγκυμοσυνη? ισχυει οτι μερικες φορες προκαλειται απο καποιο εμβολιο?

δε θελω να μπω στο google να τα ψαξω ολα αυτα, γιατι ξερω οτι θα ξυπνησω τον αντρα μου που κοιμαται εδω διπλα μου ψοφιος απο τη κουραση, να τον ενημερωσω οτι ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ :shock:

Εσύ είσαι χειρότερη από εμένα

αϊντεεεεεεεεεεεεεεεεεε

δυστυχώς δε φαίνεται από κανένα τεστ, και γενικά δεν καλοφαίνεται αν δεν γίνει το παιδί 3 ετών...

Χαλάρωσεεεεεεεεεεεεε

Μη με κάνεις να αισθάνομαι άσχημα σε παρακαλώ pls pls pls

Κάποιοι ενοχοποιούν το εμβόλιο MMR Που γίνεται περιπου στους 15 μήνες αλλά δεν εχει αποδειχτεί τίποτα ακόμα.

Γεια σας και πάλι,

λοιπόν το παιδί μου κάνει σαν το ξανθό παιδάκι του video

ευτυχώς όμως δε στριφογυρίζει :?

Κάπως έτσι κάνει όταν χαίρεται και όλοι το θεωρούν γλυκό :roll: :roll: :roll:

quote]

συγνώμη γιατι θα τρελλαθώ!! το ξανθό παιδάκι στο βίντεο έχει κανένα πρόβλημα?μια χαρά το βρίσκω εγώ, χαρούμενο όπως πρέπει να είναι τα παιδάκια..μήπως τελικά ψάνχουμε στις σκιές να βρούμε το παραμικρό??σας μιλάω ειλικρινά τις περισσότερες φορές χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχω στο φόρουμ αυτό, είναι όμως κάποιες ελάχιστες φορές που αγχώνομαι τόσο πολύ βλεποντας ανησυχίες για πραγματα που εγώ βρίσκω απόλυτα φυσιολογικά, και τελικά πιάνω τον εαυτό μου να αναζητάω συμπτώματα στο παιδάκι μου και χάνω τις καθημερινές χαρές..