Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επισκληριδιος ανεπιτυχης...

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα, απ' οτι ειδα δεν υπαρχει αντιστοιχο θεμα

σκεφτομουνα τωρα που περασαν αρκετες μερες απο τον τοκετο μου και εχω και περισσοτερο χρονο μια που κοιμαται και λιγο ο μπεμπουλης να σας πω την ιστορια μου και αν εχει τυχει και σε καμια αλλη

δε με επιανε η επισκληριδιος, με τιποτα ομως

αναλυτικοτερα, μπαινει την 1η φορα ο καθετηρας μουδιαζουν λιγο ταποδια μου αλλα συνεχιζω να ποναω, μου λεγανε οτι δεν ειναι πονος αλλα εσυ αγχωνεσαι και θα πρεπει να αισθανεσαι μονο πιεση

αφου τελικα καταλαβαινουν οτι ποναω κανονκα μου βγαζουν τον καθετξηρα και τιν ξαναβαζουν σε αλλο σημειο

παλι τα ιδια να ποναω κανονικοτατα λιγο κουδιασμα στα ποδια στην κοιλια τιποτα

εφτασα αισιως 8 διαστολη

τελικα κατι καναν, μαλλον μου βαλαν πολυ περισσοτερο φαρμακο και μου καναν και μια ενεση και δεν καταλαβαιν ατιποτα απο τημεση και κατω

στις εξωθησεις δεν καταλαβα τιποτα απολυτως αλλα ευτυχως καταφερα να σπρωξω και βγηκε με 2 σπρωξιες ο μικρουλης

συμβαινει λετε ή ηταν ασχετος ο αναισθησιολογος;

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

δεν εχω εμπειρια επισκληριδιου γιατι γεννησα τα παιδια χωρις ενεση αλλα αυτο το επαθε κ μια φιλη μου που γεννησε πριν 13 μερες.δε την επιασε λεει η επισκληριδιος.το μονο που εγινε ηταν να μη νιωθει τα ποδια της.ολα τα αλλα τα ενιωσε κανονικοτατα.

Για να καταλαβω...για φυσιολογικο τοκετο μιλας κι εσυ Δημητρα?

Απο ο,τι ξερω....τη δοση τη ρυθμιζει ο αναισθησιολογος. Δεν ειναι στανταρ στον φυσιολογικο. Οπως επισης, δεν ειναι στοχος ολων των αναισθησιολογων να μην αισθανεσαι απολυτως τιποτα. Καποιοι απλα βαζουν λιγη αναισθησια για να μη νιωθεις τα πολλα πολλα.

Δε νομιζω οτι ηταν ασχετος ο αναισθησιολογος σου, απλα πηρε την πρωτοβουλια (δε ξερω γιατι!) να μη σου κανει πληρη την αναισθησια.

ναι για φτ μιλαμε

ομως κατι δεν εγινε σωστα αφου μου ξαναεβαλε 2η φορα τον καθετηρα

anyway σημασια εχει οτι ολα πηγαν καλα τελικα

Δημητρα μπραβο που τα καταφερες χωρις αναισθησια, αν και κι ργω εφτασα κοντα σ' αυτο τελικα

Z57wp3.png dQOzp3.png

ραννια ναι φυσιολογικα γεννησε η κοπελα που λεω εγω.αλλα ειχε κανει επισκληριδιο κ στο πρωτο παιδι της κ δεν καταλαβε τιποτα(στο ιδιο νοσοκομειο) .ειχε μουδιασει απο οτι ειπε απο τη μεση κ κατω.αλλα στο δευτερο καταλαβε λεει τα παντα.μονο τα ποδια της ηταν μουδιασμενα

Διαφημίσεις

Τι να πω! Ειναι θεμα αναισθησιολογου-γυναικολογου. Για τον χ-ψ λογο μπορει να μην ηθελαν να κανουν ολοκληρη τη δοση.

Baila, τι να πω....μηπως ηταν λιγο ασχετος? Δε ξερω....

Κορίτσια μάλλον παίζει ρόλο η δόση που μας βάζουν. Στη κόρη μου, πρωτη μου ΄γεννα, έκανα καισαρική και μάλλον μου έριξαν λίγη δόση με αποτέλεσμα όταν με έραβαν να αρχίσω να νιώθω πόνο στη περιοχή που με έραβαν, έβαλα τις φωνές και μου έριξαν και άλλο φάρμακο. Τόσο δε το σοκ μου που στο δευτερο ενω ήθελα να το δω και να μη κοιμάμαι, θυμόμουν την στιγμή εκείνη και τελικά επέλεξα ολική. Αρα είναι θέμα του πόση δόση σου ρίχνουν για να σε πιάσει καλά ή όχι.

...αχ! Στη δευτερη καισαρική αφου μου εριξαν το φαρμακο αρχισαν σιγα σιγα να ψιλο παγωνουν-μουδιάζουν τα ποδια μου.

Ως που να με καλωδιωσουν να μου βάλουν ορους και τα σχετικα η αριστερη μου πευρα ήταν ¨νεκρη¨ ... Καταλαβαινα όμως οτι κουνάω τα δαχτυλα του δεξιου μου ποδιου!!! Πανικοβληθικα!!! Ε λέω δεν μπορεί θα είναι νωρις θα μουδιάσω κιάλλο! Αμ δε!! Και μπαίνει το νυστερι...

Απο αριστερα έως τη μεση της κοιλιάς τίποτα...απο κει έως την δεξια πλευρα ΠΟΝΟΣ

Το λέω -ΠΟΝΑΩ!

-Ησύχασε.. Μην αγχώνεσαι βγάζουμε τον μπέμπη!!!

Σφίγγομαι λίγο ,αρχίζω τα ψιλομουγκριτά, βγαίνει ο μπέμπης ,κλαίει, κλαιω, τον αγκαλιάζω...τον πέρνουν και περνάω άλλη μια μαρτυρική ώρα; αιώνα;; τι να σας πω νομιζα θα πεθάνω!! Καταλάβαινα ,όχι όλα ,φαντάζομαι αλλά τρελό πόνο!!

Η απάντηση όταν το συζητησα μετα με το γιατρο μου είναι ότι δεν με έπιανε η αναισθησία από το αγχος μου (είχαμε προβλήματα με το μπεμπάκο μου και γέννησα εσπευσμένα και πρόωρα).

Μονο που το σκέφτομαι ξανά ΠΟΝΑΩ!!!

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

...αχ! Στη δευτερη καισαρική αφου μου εριξαν το φαρμακο αρχισαν σιγα σιγα να ψιλο παγωνουν-μουδιάζουν τα ποδια μου.

Ως που να με καλωδιωσουν να μου βάλουν ορους και τα σχετικα η αριστερη μου πευρα ήταν ¨νεκρη¨ ... Καταλαβαινα όμως οτι κουνάω τα δαχτυλα του δεξιου μου ποδιου!!! Πανικοβληθικα!!! Ε λέω δεν μπορεί θα είναι νωρις θα μουδιάσω κιάλλο! Αμ δε!! Και μπαίνει το νυστερι...

Απο αριστερα έως τη μεση της κοιλιάς τίποτα...απο κει έως την δεξια πλευρα ΠΟΝΟΣ

Το λέω -ΠΟΝΑΩ!

-Ησύχασε.. Μην αγχώνεσαι βγάζουμε τον μπέμπη!!!

Σφίγγομαι λίγο ,αρχίζω τα ψιλομουγκριτά, βγαίνει ο μπέμπης ,κλαίει, κλαιω, τον αγκαλιάζω...τον πέρνουν και περνάω άλλη μια μαρτυρική ώρα; αιώνα;; τι να σας πω νομιζα θα πεθάνω!! Καταλάβαινα ,όχι όλα ,φαντάζομαι αλλά τρελό πόνο!!

Η απάντηση όταν το συζητησα μετα με το γιατρο μου είναι ότι δεν με έπιανε η αναισθησία από το αγχος μου (είχαμε προβλήματα με το μπεμπάκο μου και γέννησα εσπευσμένα και πρόωρα).

Μονο που το σκέφτομαι ξανά ΠΟΝΑΩ!!!

Και εγώ μια απο τα ίδια. Γέννησα με καισαρική. Μου κάνουν την επισκληρίδιο, μουδιάζω κανονικά και λίγο πριν το κλείσιμο της τομής, το "φιλτράκι" ένα στρογγυλό πράγμα που υπάρχει ανάμεσα στο σωληνάκι του φαρμάκου της νάρκωσης και στο σωληνάκι που μπαίνει στην μέση, είχε διαρροή με αποτέλεσμα η νάρκωση να μην φτάνει ποτέ στο σώμα μου. Και όλο ένιωθα να τρέχει κάτι στο στήθος μου, αφού στον ώμο μου το είχαν κολλήσει, και νόμιζα ότι από το άγχος μου ιδρώνω συνέχεια. Μα τι στο καλό με 18 βαθμους Κελσίου εδώ και εγώ ίδρώνω; Τι πω, με το που με βάζουν στο δωμάτιο της ανάνηψης εκτός ότι ένιωθα πια όλο το σώμα μου, από τον πόνο δεν μπορούσα να μιλήσω κιόλας.

Βέβαια τώρα πια ούτε που το θυμάμαι σαν "κακή" εμπειρία αφού το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο, έχω πια αγκαλιά το παιδάκι μου.

O5X4p2.png 

εγώ γέννησα και τα δύο παιδιά με επισκληρίδιο (φ.τ.), αλλά τα πόδια μου τα αισθανόμουν κανονικότατα, μόνο η περιοχή της κοιλιάς είχε αναισθησία οπότε δεν πονούσα. Βέβαια η δόση παίζει ρόλο γιατί στο πρώτο δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως ενώ στο δευτερο κάποια πίεση (όχι όμως πόνο).

Νομίζω στην καισαρική οτι μουδιάζουν και τα πόδια.

Διαφημίσεις

εγώ γέννησα και τα δύο παιδιά με επισκληρίδιο (φ.τ.), αλλά τα πόδια μου τα αισθανόμουν κανονικότατα, μόνο η περιοχή της κοιλιάς είχε αναισθησία οπότε δεν πονούσα. Βέβαια η δόση παίζει ρόλο γιατί στο πρώτο δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως ενώ στο δευτερο κάποια πίεση (όχι όμως πόνο).

Νομίζω στην καισαρική οτι μουδιάζουν και τα πόδια.

Μουδιάζουν όλα! λίγο κάτω από το στήθος έως και τα πόδια. Η δόση που χορηγούν είναι πολύ μεγαλύτερη από το φτ, γιατί πρόκειται για χειρουργείο.

O5X4p2.png 

Εγω έχω κάνει ένα φ.τ. και απ' ότι με ενημέρωσε η αναισθησιολόγος (και κατάλαβα και απο μόνη μου) η δόση της επισκληριδίου ήταν πολύ μικρή. Τα πόδια μου τα καταλάβαινα στο 100%. καταλάβαινα απόλυτα πότε έπρεπε να εξοθήσω, δεν ένοιωθα κανένα μούδιασμα και ένοιωθα κανονικά την πίεση του μωρού. Απλώς αμέσως σταμάτησαν οι πόνοι.

Κι εγώ μία από τα ίδια. Στην πρώτη μου γέννα. Μπαίνω στις 11:00 το βράδυ στο νοσοκομείο, μου είχαν σπάσει τα νερά. Μέχρι τις 5 η ώρα το πρωί, ΄τα πονάκια ήταν υποφερτά, λίγο μετά όμως άρχισαν να σκουραίνουν τα πράγματα και ο μικρός ήταν ακόμη πολύ ψηλά. Μου κάνουν εισκληρίδιο, μία ηλίθια αναισθησιολόγος στο ΙΑΣΩ που με πίεζε να σκύψω όλο και περισσότερο, να της λέω ότι πονάω κι εκείνη να μου λέει ότι αποκλείεται να πονάω !!! Τέλος πάντων, ένοιωσα ένα ελάχιστο μούδιασμα, αλλά καμμία σχέση με αυτό που άκουγα ότι δεν θα νοιώθω κανένα πόνο. Μέχρι τις 9:00 το πρωί προσπαθούσα για τις εξωθήσεις με τρομερούς πόνους, στη συνέχεια με πάνε στην αίθουσα τοκετού για να μου πάρουν τον μικρό με εμβρυουλκό, αλλά πια εκεί παραιτήθηκα και λέω στον γιατρό "στοπ" δεν αντέχω άλλο, παραιτούμαι. Τότε με ετοιμάζουν επειγόντως για χειρουργείο - καισαρική γιατί ο μοκρός έχανε συνεχώς παλμούς, και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, μου ακουμπάει ο γιατρός "κάτι κρύο" στην κοιλιά και με ρωτάει "το νοιώθεις ζεστό ή κρύο ?", "κρύο" του απαντάω και το ακούω να λέει "πάμε για ολική". Οντως τρώω και την ολική νάρκωση αλλά όλα τελικά έληξαν αίσια 10 λεπτά μετά.

Εγώ πιστεύω πάντως ότι είναι θέμα εμπειρίας αναισθησιολόγου.

Κι εγω εκανα επισκληριδιο προς το τελος αλλα αισθανομουν κανονικα τα παντα...μαλιστα ποναγα και αρκετα απο τις πιεσεις.Βεβαια μου ειχαν πει οτι θα κανουμε πολυ μικη δοση για να μπορω να συνεργαστω στις εξωθησεις λογω που το μωρο δεν κατεβαινε σωστα.

Μουδιάζουν όλα! λίγο κάτω από το στήθος έως και τα πόδια. Η δόση που χορηγούν είναι πολύ μεγαλύτερη από το φτ, γιατί πρόκειται για χειρουργείο.

Κι ομως δεν ισχύει για όλες.

Εγώ εκανα 2 καισαρικές και τις δυο φορές τα δάχτυλα των ποδιών μου τα κούναγα κανονικά, μάλιστα ένιωθα ότι μπορούσα να κινήσω και τα γόνατά μου.

Σε λιγότερο από μια ώρα που έμεινα στην ανάνηψη είχα πλήρη αίσθηση.

Εγώ πιστεύω πάντως ότι είναι θέμα εμπειρίας αναισθησιολόγου.

αυτό πιστεύω και εγω!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Κι ομως δεν ισχύει για όλες.

Εγώ εκανα 2 καισαρικές και τις δυο φορές τα δάχτυλα των ποδιών μου τα κούναγα κανονικά, μάλιστα ένιωθα ότι μπορούσα να κινήσω και τα γόνατά μου.

Σε λιγότερο από μια ώρα που έμεινα στην ανάνηψη είχα πλήρη αίσθηση.

Σε αυτό φταίει ο αναισθησιολόγος, αφού η δόση της νάρκωσης, καθορίζεται απο τα κιλά σου, και μάλιστα προ εγκυμοσύνης μου είχε πει ο αναισθησιολόγος στην δεύτερη γέννα μου, γιατί ήμουν αρνητική στην επισκληρίδιο, βλέπεις μου έχει κάνει πολλές παρενέργειες στην πρώτη. Για δύο περίπου 24ώρα δεν ένιωθα το σώμα μου από τη μέση και κάτω. κ.α.

O5X4p2.png 

εγώ πάντως με φτ ένοιωθα τις εξωθήσεις και κουνούσα κανονικά τα ποδια μου. και το μωρό το ένοιωσα την ώρα που έβγαινε, με την μεγάλη όμως ανακάλυψη (την επισκληρίδιο εννοώ) δεν πονούσα! μετά τον τοκετό μεταφέρθηκα μόνη μου στο φορείο που θα με πήγαινε στην ανάνηψη, εκεί ζήτησα και μου έφεραν το μωρό και τα ρούχα μου, θήλασα, ντύθηκα και στο μισάωρο με πήγαν στο δωμάτιό μου με τον μπέμπη μου αγκαλιά. γι αυτό λέω: μεγάλη ανακάλυψη η επισκληρίδιος! όταν βέβαια ξέρει και ο γιατρός τη δόση που πρέπει να βάλει...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

κοριτσια καλησπερα, απ' οτι ειδα δεν υπαρχει αντιστοιχο θεμα

σκεφτομουνα τωρα που περασαν αρκετες μερες απο τον τοκετο μου και εχω και περισσοτερο χρονο μια που κοιμαται και λιγο ο μπεμπουλης να σας πω την ιστορια μου και αν εχει τυχει και σε καμια αλλη

δε με επιανε η επισκληριδιος, με τιποτα ομως

αναλυτικοτερα, μπαινει την 1η φορα ο καθετηρας μουδιαζουν λιγο ταποδια μου αλλα συνεχιζω να ποναω, μου λεγανε οτι δεν ειναι πονος αλλα εσυ αγχωνεσαι και θα πρεπει να αισθανεσαι μονο πιεση

αφου τελικα καταλαβαινουν οτι ποναω κανονκα μου βγαζουν τον καθετξηρα και τιν ξαναβαζουν σε αλλο σημειο

παλι τα ιδια να ποναω κανονικοτατα λιγο κουδιασμα στα ποδια στην κοιλια τιποτα

εφτασα αισιως 8 διαστολη

τελικα κατι καναν, μαλλον μου βαλαν πολυ περισσοτερο φαρμακο και μου καναν και μια ενεση και δεν καταλαβαιν ατιποτα απο τημεση και κατω

στις εξωθησεις δεν καταλαβα τιποτα απολυτως αλλα ευτυχως καταφερα να σπρωξω και βγηκε με 2 σπρωξιες ο μικρουλης

συμβαινει λετε ή ηταν ασχετος ο αναισθησιολογος;

Ενα θα σου πω... 3επισκληρίδους μου έκαναν και εγώ συνέχιζα να πονάω και η τελευταία υποτίθεται μου έδωσαν δόση ελέφαντα και παλι ποναγα!

τελικα συμβαινει συχνα!

Σωτηρια χαρα στο κουραγιο σου

οταν μου ειπαν οτι θα μου ξαναβαλουν τον καθετηρα και πονουσα ηδη πολυ πιο εντονα ειπα οχι παλι

πως να μεινεις ακινητη ξανα...

τελος παντων τελικα δεν ηταν μονο δικο μου προβλημα

Z57wp3.png dQOzp3.png

τελικα συμβαινει συχνα!

Σωτηρια χαρα στο κουραγιο σου

οταν μου ειπαν οτι θα μου ξαναβαλουν τον καθετηρα και πονουσα ηδη πολυ πιο εντονα ειπα οχι παλι

πως να μεινεις ακινητη ξανα...

τελος παντων τελικα δεν ηταν μονο δικο μου προβλημα

Οσο σκεφτομαι οτι θα το ξαναπερασω σε λιγους μηνες.. .. για μενα ο φυσιολογικος τοκετος ειναι εφιαλτης ...προσωπικη εμπειρια. Επισης για 5μηνες με πονουσε αφορητα η μεση μου.. καλα δεν μιλαμε για τον πρωτο καιρο δεν μπορουσα να παρω τον μικρο μου αγκαλια..

μην αγχωνεσαι θα ειναι πιο ευκολα αυτη τη φορα και συζητα με το γιατρο το θεμα της επισκληριδιου

μηπως να μην κανεις και να το παλεψεις με καλυτερες στασεις τοκετου;

Z57wp3.png dQOzp3.png

μην αγχωνεσαι θα ειναι πιο ευκολα αυτη τη φορα και συζητα με το γιατρο το θεμα της επισκληριδιου

μηπως να μην κανεις και να το παλεψεις με καλυτερες στασεις τοκετου;

Δεν υπάρχει περίπτωση καλύτερα να με τρυπανε παρα να μην μου κανουν. Τωρα κατα ποσο θα ειναι ευκολα αυτη την φορα ... αυτο παλι ειναι σχετικο αλλες γυναικες εδω μεσα λενε οτι δεν βρηκαν καμια διαφορα αλλες λενε οτι ηταν χειροτερη η δευτερη φορα αλλες πιο ευκολα

Τελικα δεν ειναι τοσο σπανιο το φαινομενο οσο νομιζα..Εγω εκανα προγραμματισμενη καισαρικη.Ξεκινησε λοιπον η διαδικασια χωρις πονους.Μου κανουν την επισκληριδιο, τη δοκιμαστικη δοση και τις αλλες μου λενε μεσα στο χειρουργειο.Υποτιθεται οτι επρεπε να νιωσω ενα μουδιασμα αλλα δεν συνεβη κατι τετοιο.Μη εχοντας ομως αλλη εμπειρια απο αναισθησια, δεν εδωσα σημασια.Παμε λοιπον στο χειρουργειο και ξεκινανε οι τομες.Στην πρωτη ενιωθα πιεση αλλα οχι πονο.Οσο ομως προχωρουσε προς τα μεσα ενιωθα ολο και περισσοτερο.Σε καποια φαση δεν αντεχα αλλο.Ο γιατρος μου λεει ''γιατι πονας'' ; Ελα μου ντε! Οταν βγηκε το παιδι ειχα μεγαλη αιμορραγια και ενιωθα κυριολεκτικα το χερι του γιατρου να πιεζει τη μητρα.Δε θελω να το θυμαμαι... Τα ραμματα εγιναν με ξυλοκαινη..Πιστευω οτι ειναι θεμα αναισθησιολογου, κατι δεν εγινε οπως θα επρεπε με μας κοριτσια.Παντως εγω και στο επομενο, οταν ερθει με το καλο, παλι επισκληριδιο θα επιλεξω, αλλα θα κοιταξω και το θεμα του αναισθησιολογου, δεν θα το αφησω στην τυχη. Το μονο καλο της ιστοριας ηταν οτι εβγαλα αμεσως ορους και καθετηρα και σηκωθηκα για τουαλετα μετα απο 3 ωρες περιπου μονο με τη βοηθεια του αντρα μου! Βλεπετε μουδιασμα δεν ειχα ουτε για δειγμα.

Εγώ πάντως που στη δεύτερη γέννα την επισκληρίδιο μου την έκανε ο ιδιος ο γυναικολόγος μου - είναι και αναισθησιολόγος - δεν κατάλαβα τίποτα. Ούτε την ώρα που μου την έκανε και κράτησε 3 λεπτά, ούτε κατά τη διάρκεια της καισαρικής, ούτε μετά. Μάλιστα το σωληνάκι το κράτησα για 2 μέρες μετά τη γέννα όπου μου βάζανε μικρές δόσεις για αναλγητική δράση. Δεν είχα ούτε ορό, ούτε καθετήρα και σηκώθηκα λίγες ώρες μετά την καισαρική. Επιμένω, είναι καθαρά θέμα αναισθησιολόγου

Εγώ πάντως που στη δεύτερη γέννα την επισκληρίδιο μου την έκανε ο ιδιος ο γυναικολόγος μου - είναι και αναισθησιολόγος - δεν κατάλαβα τίποτα. Ούτε την ώρα που μου την έκανε και κράτησε 3 λεπτά, ούτε κατά τη διάρκεια της καισαρικής, ούτε μετά. Μάλιστα το σωληνάκι το κράτησα για 2 μέρες μετά τη γέννα όπου μου βάζανε μικρές δόσεις για αναλγητική δράση. Δεν είχα ούτε ορό, ούτε καθετήρα και σηκώθηκα λίγες ώρες μετά την καισαρική. Επιμένω, είναι καθαρά θέμα αναισθησιολόγου

πως γινεται αυτο?