Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Eγώ γέννησα αρχή 36 και το ένα ήταν 1780γρ και το άλλο 1820γρ. Επειδή δεν είχα ξαναδεί νεογέννητα υπέθεσα πως έτσι είναι όλα τα βρέφη!!!! Όλα πήγαν Οκ!!!! Βέβαια αυτά που υπολογίζουν οι γιατροί αποκλίνουν απο το πραγματικό βάρος! Αν δεν έχουν πρόβλημα υγείας μη σε προβληματιζει το βάρος!

Με το καλό να γεννήσεις τα μωράκια σου! Εγώ, γέννησα 38+ και τα βάρη ήταν 2500 το αγόρι και 2370 το κοριτσάκι μου. Δεν χρειάστηκαν ούτε θερμοκοιτίδα ούτε τίποτα και μετά από 40 50 μέρες ήταν σαν τα κανονικά μωράκια πήραν πολύ΄γρήγορα βάρος. και τώρα 3,5 χρόνια μετά είναι από τα πιο ανεπτυγμένα ανάμεσα στους συμμαθητές τους στον παιδικό σταθμό.

Διαφημίσεις

Εγω γεννησα 37κ 2ημ. 2800 η μια κ κοντα στα 3 η άλλη. Δεν ειχα κανει κορτιζονες κ δεν χρειαστηκαν τπτ. Μετα απο 20 ημ. ειχαν γινει σαν γιουβαρλάκια!:mrgreen: Ευχομαι στις διδυμοεγκυουλες μια καλή γέννα με δυο τελεια μπεμπάκια!!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ 37+4. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ 2.250 ΚΑΙ 2.450. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!

Με το καλό σου εύχομαι!!!

Εγώ γέννησα 37w + 3d και ήταν 2540γρ και 2260γρ! Δεν χρειάστηκαν θερμοκοιτίδα παρά μόνο για προσαρμογή μία ώρα!!! Όλα πήγαν τέλεια!!!

LFdxp3.png

Είμαι η ίδια διζυγωτική δίδυμη...Η μαμά μου γέννησε στις 37w : εμένα 3200 και τον αδελφό μου 3350. Και να φανταστείτε ότι συνολικα στην εγκυμοσύνη είχε πάρει μόνο 9 κιλά!!!:D

YdyMp3.png wQLRp3.png

να ειστε καλα κοριτσακια. χθες ξαναπηγα στον γιατρο 36 εβδομαδων ακριβως και ειναι 2100 η μια και 2300 η δευτερη.σε καμια εβδομαδα μου ειπε θα μπουμε.

Με το καλό κοπέλα μου!Μην αγχωνεσαι για τπτ!Ολα καλά θα πάνε! Κ μια συμβουλη: κοιμησου τώρα (όσο μπορεις βεβαια, γιατι εγω λόγω κοιλιας δεν μπορουσα) αλλα κ στο μαιευτηριο! Προσπάθησε να έχεις άτομα να σε βοηθάνε τις πρώτες μέρες!

Αχ τι μου θυμισες τώρα...έλεγα άντε να γεννησω κ φτάσαμε σε ένα μηνα να έχουμε γενέθλια!:P

Διαφημίσεις

Καλημερα!!!!

Εγω γεννησα οσο εισαι σημερα!36+3 ο Χρηστος μου 2490 και ο Θανος μου 2230.

Δε χρειαστηκαν θερμοκοιτιδα και πλεον εχουν κλεισει μισο χρονο ζωης κ ξεκινησανε κ φαγητουλι!!!!!

Με το καλο να παρεις τα μωρακια σου αγκαλιτσα!!!!

Περιμενουμε νεοτερα την Πεμπτη!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

αχ κοπέλα μου με το καλό ...τι μου θύμισες τώρα...δεν πρέπει να υπάρχει πιο όμορφη στιγμή από την γέννηση!!1 παιδί είναι τρελλή ευτυχία, φαντάσου 2!!!κοίτα να την ευχαριστηθείς και μην ανησυχείς ..όσο και αν γεννηθουν τα μωράκια σου θα πάρουν γρήγορα βάρος..σημασία έχει ότι έφτασες στον 9ο και πλέον είναι υγιέστατα...εγώ γέννησα 36+2 τον μπεμπη μου 2500 και την μπέμπα 2430..μία μέρα ήταν μακριά για ελέγχο..μου φαινόντουσαν τόσο μικρά, έβλεπα της διπλανής που ήταν 3500 και ζήλευα...γιατί δεν φοβόσουν να το πιάσεις...μετά από 40ν ημέρες?το είχαν ξεπεράσει σε ύψος και σε βάρος!!σού εύχομαι μια καλή γέννα και να μην ακούς κανέναν...πρόγραμμα, θετική σκέψη, ηρεμία και λίγο κουράγιο για τα ξενύχτια και όλα θα πάνε υπέροχα...με το καλό να τα χαρείς στην αγκαλιά σουχχχ

Nt7kp3.png

να ειστε καλα κοπελες μου και να σας ζησουν τα ζουζουνια σας..την πεμπτη θα ξαναπαω στο γιατρο για να τα ζυγισουμε. ειμαι 36 και 3 σημερα..

Ελενακι μου, καλημερα,

ποτε θα πας στον γιατρο σου?

γραψε μας το βαρος απο τις κουκλες σου, περιμενουμε με αγωνια!!!

φιλια!!

668bab1939.png

καλημερα κοριτσια μου! σας ευχαριστω πολυ!

το βραδυ θα ξαναπαω στον γιατρο και θα σας ενημερωσω...

θελω να μου πειτε μονο πως τα βγαλατε περα οσες θηλασαν και οσες εδωσαν ξενο γαλα. ετρωγαν μαζι; τι προγραμμα βγαλατε;

σας ευχαριστω..

:);)

εγώ δυστηχώς δεν κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό παρά μόνο 15 μέρες...μετά στάκισα...σωματικά και ψυχολογικά. Μετά αντλούσα και για 4 μήνες τους έδινα εναλλάξ ξένο και δικό μου...απο ώρες..ποτέ δεν ήταν κάθε 3 ώρες

Εγω Ελενη μου θηλαζω πλεον αποκλειστηκα.πρεπει να εχεις πολύ θεληση και να πιστεψεις πως δινεις το καλυτερο στα παιδακια σου.δεν θα σου τα παρουσιασω ευκολα…ηταν πολύ δυσκολα στην αρχη.Ο παιδιατρος μου είπε να βγάζω και να τους το δινω για να δω πόσο τρωνε.ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. Αυτό οδηγει σε αποθηλασμο…τελικα με τη βοηθεια συμβουλου θηλασμου και την αρχη ότι εφοσον είμαι θηλαστικο το πιο φυσιολογικο πράγμα στον κοσμο είναι θηλασω΄εκινησα να βαζω το γιο μου στο στηθος 17 ημερων και την κορη μου από 30!!!δεν ηθελαν αυτά, εκλαιγα εγω και γενικα δυσκολευτηκαμε πολύ.μεχρι να γινουν 2 μηνων περιπου καποια βραδια εδινα και συμπληρωμα σταδιακα το εκοψα κι αυτό και τωρα τρωνε μονο ζιζακι….Τωρα όσων αφορά στις ώρες ταισματος είναι ΟΤΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ!!!!!!!!!!ποτε μαζι ποτε χωρια….αφου περασν όμως και τη φαση αναπτυξης στους 3 μηνες που ηθελαν ολη μερα να είναι στο στηθος για να μου αυξησουν την παραγωγη τω ρα τρωνε κάθε 2,5 εως και 4 ωρες πολλες φορες κοιμούνται και 8ωρα το βραδυ(αυτά όμως τωρα).Πηραν παραα πολύ καλο βαρος και η αναπτυξη τους είναι τελεια .δεν θα σου πω ψεματα είναι παρα πολύ δυσκολα αλλα αξιζουν τα ζουζουνια μας όποια θυσια εξαλλου είναι δικαιωμα τους να φαννε το γαλατακι της μαμας τους.Επισης είναι μ αγικο να βλεπεις τα πλασματακια σου να μεγαλωνουν μονο από σενα..Βεβαια τα παιδακια μας δικαιούνται μια μαμα που να είναι καλα και ηρεμη.(εγω ηρεμησα μολις αρχισαν να πιανουν το στηθος-πριν ημουνα σε καταθλιψη-σε εσενα μπορει να συμβει το αντιθετο)οποτε θα κανεις αυτό που θεωρεις εσυ καλυτερο για τηνοικογενεια σου.Παντως αν θελεις να θηλασεις πρεπει να πιιστεψεις ότι εχεις γαλα(ολες οι γυναικες εχουνε),μην ακους τις μαιες της κλινικης εσυ να βαζεις τα παιδια στο στηθος οσο περισσοτερο μπορεις,δεν εχεις αραιό γαλα (δεν το γυρισες στο light),τα παιδακια σου χορταινουν αν βρεχουν 6-8 πανες και λερωνουν 2-3 το24ωρο….και το βασικοτερο συμβουλεψου συμβουλο θηλασμου…ειπα παρα πολλα,συγνωμη,αλλα θελω να βοηθησω….αααα! και μπες στο τοπικ του θηλασμου

lMz8p3.png[

Είμαι η ίδια διζυγωτική δίδυμη...Η μαμά μου γέννησε στις 37w : εμένα 3200 και τον αδελφό μου 3350. Και να φανταστείτε ότι συνολικα στην εγκυμοσύνη είχε πάρει μόνο 9 κιλά!!!:D

Η μαμά σου ευτυχώς δεν μου πήρε το ρεκόρ :lol:.

Εγώ γέννησα 38 εβδομάδες 3390 τον έναν 3200 τον άλλον.

Τους έβαλαν κατευθείαν στην αγκαλιά μου :D.

Από κιλά είχα πάρει 14 και έχασα 25 μέχρι να γίνουν τα μωρά 10 ημερών.

Θήλασαν αποκλειστικά 6 μήνες και μαζί με τροφές ωσότου χρόνισαν.

Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά αν το θες πραγματικά μπορείς να το κάνεις, μάρτυρες όλες εμείς που τα καταφέραμε.

Πρόγραμμα μην ψάχνεις και μη ρωτάς. Δεν υπάρχει. Βάζεις τα μωρά όσο θέλουν και όποτε θέλουν.

Με το καλό να γεννήσεις! :)

Εγώ γέννησα στην 38η εβδομάδα με ραντεβού. Ο ένας ήταν 3750 και ο άλλος 3550. Ούτε θερμοκοιτίδες, ούτε τίποτα! Τα μωρά τα θήλασα ελάχιστα και αυτό γιατί δεν ήμουν εγώ ψύχραιμη και δυνατή να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες του θηλασμού . Αν μπορείς και αντέχεις να θηλάσεις όσο περισσότερο μπορέσεις. Την εμπειρία του θηλασμού της έχασα και στα τρία μου παιδιά (έχω άλλο ένα 6 ετών) και μπορώ να πω ότι με πικραίνει λιγάκι.. Θεώρησα όμως ότι η καλή δική μου ψυχολογία θα τα ωφελούσε περισσότερο !! Η εμπειρία της γέννας στα δίδυμα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ - ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ !! Θα τη θυμάσαι με νοσταλγία σε όλη σου τη ζωή!! Εγώ αν γινόταν θα ήθελα να το ξαναζήσω αμέτρητες φορές!! Υπ΄ όψιν, την ζουν πολύ λίγες γυναίκες ! Είμαστε τυχερές! ΚΑΛΗ ΓΕΝΝΑ !!

2ht1p3.png

zaYXp3.png