Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άντληση για πρόωρο

Recommended Posts

Μανούλες γεια σας. Τα φώτα σας παρακαλώ. Η φίλη μου γέννησε χθες το βράδυ 30 εβδομάδων έναν μικρούλι παπατρέχα 1800 γραμμάρια.

Στο νοσοκομείο που γέννησε της πρότειναν χάπι για να κόψει το γάλα. Στο νοσοκομείο (σε άλλη πόλη) που νοσηλεύεται το μωρό της είπαν να κρατήσει τη γαλουχία.

Της πρότεινα τα εξής: να νοικιάσει νοσοκομειακό θήλαστρο, το πρωτόκολλο αντλήσεων, τους τρόπους αποθήκευσης και μεταφοράς.

Αυτά που δεν ξέρω είναι τα ακόλουθα:

1. Αποστειρώνει θήλαστρο σε κάθε άντληση;

2. Να φυλάξει το πρωτόγαλα κι ας το πιει αργότερα το μωρό, γιατί στο νεογνολογικό της είπαν να το πετάει;

3. Όταν κατέβει το κανονικό γάλα ισχύει ότι πρέπει να πετάει το foremilk ή να αποθηκεύει κανονικά ό,τι βγάλει;

4. Χρειάζεται να πάρει από τώρα τριγωνέλα (έτσι είχαν προτείνει σε μια άλλη φίλη μου προωρομαμά) ή να περιμένει να δει πρώτα πώς θα τα πάει.

Σκέπτομαι να της προτείνω να πάει να μείνει σε ξενοδοχείο κοντά στο μωρό της μόλις της επιτρέψουν να φύγει από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται, ώστε να μπορεί να το βλέπει, να του μιλάει κ.λ.π. και ίσως να της επιτρέψουν και να το θηλάσει σε λίγες μέρες. Μέχρι στιγμής τους έχουν πει ότι όλα είναι ΟΚ και ότι λογικά σε 10 ημέρες θα το πάρουν στο σπίτι. Να σημειώσω ότι η κοπέλα θήλασε αποκλειστικά το πρώτο της παιδάκι για 6 μήνες (μετά διέκοψε για καθαρά πρακτικούς λόγους) και τα βασικά του θηλασμού τα ξέρει καλά.

Αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω εναγωνίως....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

αχ miriki δεν εχω ιδεα να σε βοηθησω!να της ζησει το μικρουλι!μακαρι να τα καταφερει να πιει το γαλατακι της μαμας του!

αυτο που μπορω να σου προτεινω ειναι

1. να στειλεις το ιδιο μνμ σε πμ στην αγλαια, την amaretto και την κριστινα, (η αμαρετο με βοηθησε πολυ σε κατι εκτακτο που τη ρωτησα κ δεν ειχα απαντηση αλλου)

και 2. να παρετε τηλ στις συμβουλους θηλασμου (τη γραμμη βοηθειας):

Για πληροφορίες θηλασμού μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος στο τηλέφωνο

Τηλ. 210 6003249

καλη τυχη με ολη μου την καρδια!

miriki καλημέρα! Να της ζήσει το μωράκι, 30 εβδομάδων 1800γρ είναι εξαιρετικό βάρος μπράβο! σύντομα θα το έχει κοντά της! (εγώ σκέψου ότι γέννησα στην 32 το νινί μου 1400γρ)

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να πιει μητρικό το μωρό. ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΙΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑ. Δεν θα πετάξει ούτε σταγονίτσα, το πρωτόγαλα είναι σημαντικό, να ξεκινήσει άμεσα αντλήσεις με νοσοκομειακό. Ναι, το θήλαστρο πρέπει να αποστειρώνεται κάθε φορά. Πριν από κάθε άντληση πρέπει να πλένει το στήθος και να σκουπίζεται με καθαρή σιδερωμένη πετσετούλα, (αυτό έκανα εγώ μου το είχαν πει από το νοσοκομείο αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι πρέπει, περίμενε να το επιβεβαιώσει η Αγλαΐα μπορεί να μην χρειάζεται να πλένει το στήθος) θα πλένει και τα χέρια της οπωσδήποτε, θα συναρμολογεί το θήλαστρο της θα αφήνει λίγο γάλα να τρέξει και θα αντλεί. Μετά θα βάζει το γάλα σε αποστειρωμένο μπουκαλάκι και θα το πηγαίνει με το όνομα της, ημερομηνία και ώρα άντλησης. Θα το μεταφέρει σε ισοθερμική τσάντα με παγοκύστες.

Πρέπει να κάνει 8-10 αντλήσεις την ημέρα (η μια να είναι τη νύχτα μεταξύ 12-6), να έχει συνολική διάρκεια που αντλεί 100 λεπτά την ημέρα, δηλαδή μπορεί να κάνει 10 δεκάλεπτες ή 8 των 13 λεπτών, όχι όμως λιγότερες από 8 γιατί σημασία έχει το ερέθισμα στο στήθος.

Αγλαΐα και κορίτσια διορθώστε με και προσθέστε ;)

Επίσης: να πηγαίνει να βλέπει το μωρό της κάθε μέρα πρωί-απόγευμα και να τους ζητήσει όποτε γίνεται να κάνει Καγκουρό -αν την αφήσουν-, δηλαδή εφόσον το μωρό δεν έχει προβλημα μπορεί να το βάζει για λίγη ώρα επάνω της χωρίς να φοράει ρούχα από τη μέση και πάνω.

κ εγω γεννησα στις 32 εβδ στο λητω κ απο την αρχη μου ειπαν οι ιδιοι για θηλαστρο.κ το δινανε στην μπεμπα στο θαλαμο που την κρατουσαν.το εκανα απο την αρχη κ το ειναι οπως τα λες.αποστειρωση καθε 2 αντλησεις κ το καλα στο ψυγειο.μια φιλη μου που γεννησε 25 εβδ το εβγαζε με θηλαστρο κ του το εδινε στο μαιευτηριο..ειχε τοσο γαλα που κρατησε μπολικο κ στην καταψυξη.ειναι κριμα αν θελει κ μπορει να της το κοβουν οι αλλοι..

Διαφημίσεις

Α, ναι μπράβο Κατερίνα, αν της πουν ότι δεν μπορούν να το φυλάνε και θα το πετάνε -το ακούσαμε κι αυτό!- να το φυλάει στην κατάψυξη του σπιτιού της.

Α, ναι μπράβο Κατερίνα, αν της πουν ότι δεν μπορούν να το φυλάνε και θα το πετάνε -το ακούσαμε κι αυτό!- να το φυλάει στην κατάψυξη του σπιτιού της.

ναι,ειναι κριμα να το πεταει..η φιλη μου ειχε αποθηκευσει παρα πολυ!

Ευχαριστώ κούκλες! τώρα τα είδα τα μνμ.

Τα χω πάρει στο κράνος. Η μαία της είπε να μην αντλεί συχνά για να μην πάθει μαστίτιδα από το γάλα που θα κατέβει και ο νεογνολόγος είπε τι πρωτόγαλα και δευτερόγαλα όλα ίδια είναι!

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΙΑ.

Το μωρό ακόμη είναι με ορό και δεν σιτίζεται. Τους είπα να φυλάξουν ό,τι αντλεί η κοπέλα έστω και 2 μλ τη φορά και μόλις αρχίσει να σιτίζεται να του το πάνε να το πιει. Είπα και για το καγκουρώ και να του δίνουν κουράγιο και να του μιλάει ο μπαμπάς τώρα που πηγαίνει μόνος του και να το χαϊδέψει έστω με γάντια και όλα να δούμε τι θα τους αφήσουν να κάνουν στο τέλος. Το καλό είναι ότι μόλς βγει η κοπέλα θα πάνε εκεί που είναι το μωρό οπότε και θα το βλέπει και θα το θηλάσει μόλις το επιτρέψουν και όλα.

Ευχαριστώ και πάλι

FLcUp3.png0BQfp3.png

άλλο και τούτο! να μην αντλεί για να μην πάθει μαστίτιδα; καλά οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι, ασυνείδητοι και ανήθικοι και αν ήμασταν σε άλλη χώρα δεν θα δούλευαν καν εκεί. τέλος πάντων ας μην συγχυστώ άλλο στο θέμα μας:

Πες της να μην στενοχωριέται -όσο γίνεται- 1800γρ είναι πολύ καλό βάρος για την εβδομάδα που γέννησε. Όλα τα μωράκια στη μονάδα παίρνουν αρχικά ορό, λογικά σήμερα, αύριο εφόσον δεν έχει κάποιο πρόβλημα θα αρχίσει να σιτίζεται με γαστρικό καθετήρα (ΡΝΓ) οπότε μπορεί να ξεκινήσει να σιτίζεται με το γάλα της μανούλας του.

Δεν ξέρω σε ποιο νοσοκομείο είναι, από αυτά που ακούω μάλλον δεν θα την αφήσουν για καγκουρώ -δεν θα ξέρουν καν τι είναι ενδεχομένως- ελπίζω όμως ότι θα έχει βρυσούλες έξω από τη μονάδα για να πλυθούν! Δεν χρειάζεται να πιάνει το μωρό με γάντια, όταν θα πηγαίνουν θα απολυμαίνονται (αυτό σημαίνει θα πλένονται μέχρι τους αγκώνες καλά με το αντισηπτικό, δεν θα φορούν κανένα κόσμημα, ρολόι κ.λπ.), και δεν θα πιάνουν τίποτα μετά. Θα φορούν αποστειρωμένη ρόμπα (πάνω από τα ρούχα τους) και μασκούλα και έτσι αν το μωράκι τους δεν έχει κάποιο πρόβλημα και είναι σταθεροποιημένο μπορούν άφοβα να το χαϊδέψουν μέσα από το παραθυράκι της θερμοκοιτίδας, αν όχι τώρα τις πρώτες μέρες μετά σίγουρα (δεν το λέω εγώ αυτό, μας το έλεγε ο διευθυντής της μονάδας του ΙΑΣΩ και μας παρότρυνε να πιάνουμε τα μωράκια μας).

Να μην στενοχωριέται, να κάνει τις αντλήσεις που είπαμε, να πηγαίνει να το βλέπει όσο συχνά μπορεί, καλύτερα να το φυλάει το γάλα της στο σπίτι μου φαίνεται και να το πηγαίνει κάθε μέρα, ρίξτε και μια ματιά στις οδηγίες της Αγλαΐας για την αποθήκευση σε ψυγείο και κατάψυξη.

Αχ βρε σούζι σ' ευχαριστώ. Τα της θερμοκοιτίδας και του πλυσίματος τα ξέρω κι εγώ καλά (ακόμη να μου φύγει το έκζεμα από τα απολυμαντικά), όπως και τα βασικά της άντλησης. Κι εγώ έντεκα ημερών τον πήρα τον γιόκα μου. Όμως ήταν τελειόμηνος και μπαμπάτσικος (3750), οπότε απλά φοβάμαι μην ισχύουν άλλα για τα πρόωρα.

Όπως και να χει η ηλιθιότητα των ανθρώπων δεν παύει να με εκπλήσσει. Ακόμη. Τουλάχιστον είναι καλό το ηθικό της, οπότε θα τη βρει την άκρη. Είναι καλά και το μικρούλι κι όσο να ναι αναθαρρείς. Ελπίζω να το πάρουν από εκεί μέσα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Από αυτά που μου έγραψες πάντως καταλαβαίνω ότι το πρώτο "αραιό" γάλα (το foremilk όχι το πρωτόγαλα των πρώτων ημερών) δεν θα το αντλεί.

Πείτε μου κάποιος και για την τριγωνέλα τι να κάνει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Αχ, miriki μου, έχεις κι εσύ αυτή την εμπειρία...ευτυχώς που τα μπεμπάκια μας είναι καλά :rolleyes:

Απ' όσο ξέρω ισχύουν τα ίδια και τώρα που το σκέφτομαι μου κάνει νόημα γιατί όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που βρίσκονται τα μωράκια (νοσηλεία σε ΜΕΝΝ) παρά με το πόσο πρόωρο είναι το μωράκι.

Το πρώτο γάλα δεν θα το πετάει τελείως, λίγες σταγόνες θα αφήνει στην αρχή (η Πατσούρου αν θυμάμαι στο βιβλίο της λέει ένα κουταλάκι του γλυκού). Νομίζω για πολύ μικρά μωρά δίνουν μόνο το υστερόγαλα για να παίρνει το πιο λιπαρό γάλα τρώγοντας τα ίδια μλ.

Τώρα για συμπλήρωμα, δεν ξέρω αν χρειάζεται θα πρέπει να μας απαντήσει η Αγλαία, μην καταλήξει και με υπερπαραγωγή...

Miriki, καλησπέρα! Καταρχήν να ζήσει το μωράκι και να πάνε όλα καλά!

Εμενα ο μικρούλης μου γεννήθηκε 1200 γρμ και για τρεις βδομάδες σχεδόν τρεφόταν παρεντερικά.

Στο Λητώ ήταν εντελώς υπέρ του θηλασμού και με δική τους παρότρυνση αντλούσα κάθε τρεις ώρες και φτιάξαμε τράπεζα μητρικού γάλακτος.

Οταν γύρισα σπίτι συνέχισα και δημιουργησα και στο σπίτι μια αρκετά μεγάλη ποσότητα, έτσι όταν άρχισε να τρέφεται με δικό μου γάλα είχαμε υπέραρκετό.

Εγώ το αποθήκευα στην κατάψυξη μέσα σε ουροσυλλέκτες (συμβουλή από Λητώ)!

Εκανα όμως την βλακεία και δεν νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο με αποτελεσμα να μειωθεί σταδιακά περίπου στους 4 μήνες!

Πίστευω ότι με τις κατάλληλες συμβουλές το μωράκι θα πιει το μητρικό γάλα που το έχει τόσο ανάγκη!!

Εγώ το αποθήκευα στην κατάψυξη μέσα σε ουροσυλλέκτες (συμβουλή από Λητώ)!

Ωραία συμβουλή σου έδωσαν!

Οι ουροσυλλέκτες είναι μεν αποστειρωμένοι για να διατηρήσουν τα ούρα, αλλά δεν έχουν υποστεί την κατάλληλη αποστείρωση για τη διατήρηση τροφίμων (πόσο μάλλον μητρικού γάλακτος).

Ασε που δεν ξέρουμε αν το πλαστικό από το οποίο κατασκευάζονται είναι κατάλληλο για συντήρηση τροφίμων!

Προσοχή, το μητρικό γάλα πρέπει να αποθηκεύεται μόνο σε δοχεία ή προαποστειρωμένα σακουλάκια που προορίζονται για αυτή τη χρήση!

Ειναι και πρόωρο το μωρακι, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αποστείρωση!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

αχ, alexandroupolis κι εμένα τα ίδια μου είπαν από ΙΑΣΩ και μου μειώθηκε το γάλα, και αν δεν ανακάλυπτα το πάρεντς, την Αγλαία και τα κορίτσια θα έιχα αποθηλάσει πριν καν βάλω το μωράκι μου στο στήθος. Επίσης, οι ουροσυλλέκτες είναι εντελώς ακατάλληλοι για να βάζουμε το γάλα μας, και σκέψου ότι έτσι το πήγαινα αρχικά στη μονάδα. Μετά ευτυχώς κάτι τους έκοψε και μας ενημέρωσαν ότι αλλάζουν σύστημα αποθήκευσης..:evil:

Α! πολύ ωραία, δεν το ήξερα....

Στην αρχή κι εμενα μου φάνηκε περίεργο αλλά με διαβεβαίωσαν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης!!:shock:

Τι να πω, τουλάχιστον δεν με απέτρεψαν από το θηλασμό όπως ακούω για άλλες ΜΕΝΝ.....

Διαφημίσεις

Miriki, Στο Λητώ ήταν εντελώς υπέρ του θηλασμού και με δική τους παρότρυνση αντλούσα κάθε τρεις ώρες και φτιάξαμε τράπεζα μητρικού γάλακτος.

k εγω εντυπωσιαστηκα απο αυτο..μου αρεσε η συμπεριφορα τους

Νεότερα:

Της είπαν το γάλα να μην το μεταφέρει και ότι δεν πρόκειται να του το δώσουν αν το πάει γιατί αποκλείεται να μην έχει μικρόβια και ότι θα το εξετάσουν πρώτα. Το εξετάζουν πάντα και τις περισσότερες φορές λέει βρίσκεται ακατάλληλο (η σκόνη που θα του δώσουν δηλ έχει μηδενικό μικροβιακό φορτίο ακόμη και όταν ανοιχτεί μη χ......)

Τσπ από σήμερα θα βρίσκεται κοντά στο μωρό της, αλλά δεν τους αφήνουν να το πιάσουν μόνο μέσα από το τζαμάκι το βλέπουν. Την έχουν τρομάξει τόσο πολύ με τα μικρόβια που δε θέλει να καταψύξει το γάλα. Της είπα κι εγώ να το δώσει στο μεγαλύτερο παιδάκι της που είναι μόνο 16 μηνών. Επίσης έβαλε το μεγάλο να θηλάσει για να κατέβει το γάλα, αλλά αυτό δεν ήθελε με τίποτα. Τι να πω. Ευτυχώς το μικρούλι πάει καλά κι εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη τις αντλήσεις. Μάλλον κατέβηκε και το γάλα και όλα ΟΚ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Νεότερα:

Της είπαν το γάλα να μην το μεταφέρει και ότι δεν πρόκειται να του το δώσουν αν το πάει γιατί αποκλείεται να μην έχει μικρόβια και ότι θα το εξετάσουν πρώτα. Το εξετάζουν πάντα και τις περισσότερες φορές λέει βρίσκεται ακατάλληλο (η σκόνη που θα του δώσουν δηλ έχει μηδενικό μικροβιακό φορτίο ακόμη και όταν ανοιχτεί μη χ......)

Τσπ από σήμερα θα βρίσκεται κοντά στο μωρό της, αλλά δεν τους αφήνουν να το πιάσουν μόνο μέσα από το τζαμάκι το βλέπουν. Την έχουν τρομάξει τόσο πολύ με τα μικρόβια που δε θέλει να καταψύξει το γάλα. Της είπα κι εγώ να το δώσει στο μεγαλύτερο παιδάκι της που είναι μόνο 16 μηνών. Επίσης έβαλε το μεγάλο να θηλάσει για να κατέβει το γάλα, αλλά αυτό δεν ήθελε με τίποτα. Τι να πω. Ευτυχώς το μικρούλι πάει καλά κι εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη τις αντλήσεις. Μάλλον κατέβηκε και το γάλα και όλα ΟΚ.

Πράγματι για τα πρόωρα ή τα ελλιποβαρή ισχύουν άλλοι κανόνες. Αυτό για την μεταφορά είναι κατανοητό. Το κάνουν για επιπλέον ασφάλεια. Μπορεί να αντλεί εκεί με δική τους αποστείρωση των όσων θα χρησιμοποιήσει; (Εγώ αυτό έκανα όσο είχα το γιο μου στην κλινική για φωτοθεραπείες γιατί επίσης δεν δέχονταν να δώσουν γάλα που θα έφερνα από το σπίτι).

Το γάλα που αντλεί σε άλλες φάσεις να μην το πετάει - δεν είναι ακατάλληλο! Μπορεί να έχει κάποιο μικροβιακό φορτίο που να μην ρισκάρουν να δώσουν στο μωράκι όπως είναι σήμερα αλλά το φορτίο αυτό μπορεί να είναι αμελητέο για ένα μεγαλύτερο μωρό. Μπορεί να το καταψύξει τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας (αποστειρωμένα δοχεία, καλά πλυμένα χέρια, κατάψυξη καθαρή και μακριά από άλλα τρόφιμα που μπορεί να επιμολύνουν το γάλα κλπ.) απλά θα το δώσει στο μωρό πολύ αργότερα (το γάλα μπορεί να διατηρηθεί και 6 μήνες στην κατάψυξη - δες σχετικό post της Αγλαΐας).

Πραγματικά επέμεινε να μην το πετάξει - το έκανα και εγώ για αντίστοιχους λόγους και το σκυλομετάνιωσα όταν χρειάστηκε να κάνω τράπεζα γιατί θα γυρνούσα στη δουλειά (είχα πετάξει πάνω από 2 λίτρα γάλα, μέχρι να αρχίσω να καταψύχω...). Αργότερα πες της δεν θα της περισσεύει τόσο γάλα γιατί οι ανάγκες του μωρού θα είναι πολύ αυξημένες και η δική της παραγωγή θα έχει ρυθμιστεί στις ανάγκες του μωρού. Τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό πολλές γυναίκες έχουν υπερπαραγωγή, αποδίδουν πολύ καλά με το θήλαστρο και θεωρούν ότι το γάλα θα αντλείται πάντα τόσο εύκολα, οπότε το πετάνε με ευκολία. Αυτό δυστυχώς ΔΕΝ ισχύει...

Όσο για το μεγάλο μωρό, αν έχει ήδη αποθηλάσει είναι λάθος να ξαναγυρίσει στο θηλασμό. Γι' αυτό το μωρό είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε.

Δώσε της τις καλύτερες ευχές μας και πολλά μπράβο για την προσπάθεια που κάνει!

Α! πολύ ωραία, δεν το ήξερα....

Στην αρχή κι εμενα μου φάνηκε περίεργο αλλά με διαβεβαίωσαν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης!!:shock:

Τι να πω, τουλάχιστον δεν με απέτρεψαν από το θηλασμό όπως ακούω για άλλες ΜΕΝΝ.....

Οι ουροσυλλέκτες είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

Τα δοχεία που είναι κατάλληλα για τρόφιμα, έχουν πάνω ένα ειδικό σήμα, ένα πηρουνι κι ένα ποτήρι. Δοχεία που δεν έχουν αυτό το σήμα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τρόφιμα.

ωχ κορίτσια, την πάτησα μάλλον...

κι εγώ χρησιμοποιώ και ουροσυλλέκτες (συμβουλή του Γαία) εκτός από τα κλασικά σακκουλάκια, για τα διδυμάκια μας που γεννήθηκαν 31/12, 36 εβδομάδων και είναι ακόμη στη μονάδα...:(:(

Το θέμα είναι ότι μόλις τώρα που έκανα την άντληση των 03:00 και επειδή μου τελείωναν τα σακκουλάκια αποστείρωσα κιόλας ξανά ένα ουροσυλλέκτη στον αποστειρωτη και τον επαναχρησιμοποίησα...

βλακεία, ε ???:oops:

Ευτυχώς ξεκίνησαν τα μωρά μας και τρώνε από προχθές:P:p, άντε να τελειώνουμε, να τα πάρουμε σπίτι...

Εύα ευχαριστώ. Της τα είπα κι εγώ αυτά χαίρομαι που τα επιβεβαιώνεις. Τώρα για να ξαναθηλάσει το μεγαλύτερο παιδάκι έχω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου, αλλά έδωσε το ίδιο την απάντησή του, οπότε μάλλον όλα ΟΚ.

Δήμητρα σου στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!!!! Στις δύσκολες ώρες σαν τη χτεσινοβραδυνή που σου έχουν τελειώσει τα επίσημα αποθηκευτικά μέσα μπορείς να αποστηρώσεις γυάλινο βαζάκι αρκεί να μην είναι σκουριασμένο το καπάκι. Έχεις ένα θεματάκι με το γάλα που θα κολλήσει στα τοιχώματα, αλλά σίγουρα καλύτερα από τους ουροσυλλέκτες. (ψάχνω να βρω που τα έχει γράψει η Αγλαΐα, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, οπότε απλώς τα κλέβω). Άντε και σπίτι σας γρήγορα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Γεννησα πριν πολλα χρονια στην 32η εβδομαδα. Ηταν τριτη ξημερωματα, εμεινα στην μοναδα και με πηγα στο δωματιο Τεταρτη απογευμα. Εαν οχι την ιδια μερα, την επομενη, μου προτειναν θηλαστρο για να μαζευω γαλα. Καθε φορα που θηλαζαν οι αλλες μανουλες τα παιδακια τους μου εφερναν το θηλαστρο και μαζευα γαλα για το παιδακι μου.

Δεν πεταξαμε ουτε σταγονα.

Οταν μεταφερθηκε στο παιδων και εγω πηγα σπιτι μου, τα γαλατα μεταφερθηκαν εκει. Πηρα δικο μου θηλαστρο στο σπιτι το οποιο αποστειρωνα και γυαλινα μπιμπερο. Τα αποθηκευα στο ψυγειο μεχρι να παω την επομενη μερα στο μωρο. Εγραφα ονομα και ημερομηνια και πηγαινα με ψυγειακι και παγοκυστες στο παιδων. Εκει τα εβαζα στο ψυγειο που μου ειχαν πει.

Το γαλα εκει το αποστειρωναν οποτε δεν υπηρχε θεμα.

Μην ακουει η μαμα την καθε χαζομαρα. Για καποιο λογο θελουν να της κοψουν το γαλα....

Στις δύσκολες ώρες σαν τη χτεσινοβραδυνή που σου έχουν τελειώσει τα επίσημα αποθηκευτικά μέσα μπορείς να αποστηρώσεις γυάλινο βαζάκι αρκεί να μην είναι σκουριασμένο το καπάκι. Έχεις ένα θεματάκι με το γάλα που θα κολλήσει στα τοιχώματα, αλλά σίγουρα καλύτερα από τους ουροσυλλέκτες.

Αυτό που κολλάει είναι το λίπος του γάλακτος και κολλάει και στο πλαστικό. Αρκεί να ανακινήσει κανείς ελαφρά (όχι σαν φραπέ!) το γάλα με κυκλικές κινήσεις, γέρνωντας το μπουκάλι προς την πλευρά που έχει κολλήσει το λίπος.

Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι το μητρικό δεν είναι ομογενοποιημένο και όσο μένει διαχωρίζεται το λίπος που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Δεν έχει να κάνει με το σκεύος αποθήκευσης, συμβαίνει ούτως ή άλλως.

Καλημέρα κορίτσια! Κι εγώ όταν γέννησα το μωρό μου ήταν 32 εβδομάδων και πήγαινα κανονικά το γάλα μου στη μονάδα και το φύλαγαν, και μάλιστα πολλές φορές έδιναν από κατάψυξη δεν μου είπαν ποτέ τίποτα για μικρόβια, βέβαια εννοείται ότι τηρούσα -όσο μπορούσα- όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής για νοσηλευόμενο μωρό.

Όταν είχα κάνει μια συνεδρία με σύμβουλο θηλασμού για να δει πως πιάνει το μωρό, την είχα ρωτήσει επισταμένα, η σύμβουλος τύχαινε να είναι Μοριακή βιολόγος και μου είχε πει ότι το μητρικό πολύ δύσκολα θα πιάσει μικρόβια και μάλιστα υπάρχουν μελέτες που οι ερευνητές έβαλαν μικρόβια μέσα στο γάλα και μετά από μια εβδομάδα είχε μειωθεί το μικροβιακό φορτίο :shock: Δεν ξέρω αν το μεταφέρω σωστά η Αγλαΐα θα το ξέρει σίγουρα αυτό

Miriki σχετικά με την αποθήκευση ας πάει να πάρει τα δοχειάκια της avent είναι λίγο ακριβά αλλά εχει 10 μέσα, και κρατάνε πολύ καιρό, είναι κατάλληλα και για παιδική τροφή αργότερα.

Επίσης, πολύ σημαντικό να της το πεις: δεν θα ξαναθηλάσει το μεγαλύτερο παιδί της εφόσον αυτό έχει αποθηλάσει, ιδιαίτερα εφόσον η επιθυμία δεν είναι δική του -και μάλιστα δεν είναι ούτε της μαμάς, έχει να κάνει με άλλο αδελφάκι. Να μην το ξανακάνει! ;)

Κορίτσια σας ευχαριστώ και τις τοποθετήσεις σας και για το ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι η μεταφορά 2 ώρες δρόμος ίσως να εγείρει επιφυλάξεις ως προς την καταλληλότητα του γάλακτος (με την έννοια΄οτι δεν μπορεί να ξέρει ο νεογνολόγος κατά πόσο έχουν τηρηθεί όλς οι προϋποθέσεις) αλλά εφόσον θα πάνε εκεί ίσως να της επιτρέψουν να αντλήσει στο νοσοκομείο, αν και ο νεογνολόγος προς το παρόν το απέκλεισε είπε "μόνο κατευθείαν από την πηγή" όταν μπορέσει το μωρό δηλαδή.

Τα καλά νέα είναι ότι το μωρό άρχισε να σιτίζεται και από το στόμα, οπότε όλα βαίνουν άριστα.

Ισχύει ότι ακόμη δεν έχει το αντανακλαστικό του θηλασμού; γιατί γιαυτό της είπαν ότι δεν μπορεί να το θηλάσει ακόμη.

Επίσης δεν τους αφήνουν να το αγγίξουν ακόμη. (Πανεπιστημιακή κλινική Ρίου)

FLcUp3.png0BQfp3.png