Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Καλημερα και χρονια πολλα . Πειτε μου με το χερι στην καρδια καπνιζετε στην εγκυμοσυνη? Εγω στην πρωτη μεχρι τον 4ο μηνα εκανα 1 τη βδομαδα και μετα 2 τη μερα. Τωρα στη δευτερη μπορει να καπνισω και 5 τη μερα (εχω κανει και 8) . εχω τυψεις απιστευτες αλλα δε μπορω να κρατηθω ουτε μου μυριζει ουτε μου ξινιζει...........

Ενω οταν θηλαζα τον μικρο μεχρι 3 μηνων δεν το βαλα στο στομα μου μαλλον επειδη τον εβλεπα. μετα εκανα 1 την μερα μεχρι τον 6ο που σταματησα ......και μετα φουγαρο παλι

Είμαι η μοναδικη απαραδεκτη εγκυος????????

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 1,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • Lela1

    Lela1 59 δημοσιεύσεις

  • Zoi24

    Zoi24 40 δημοσιεύσεις

  • jo89

    jo89 31 δημοσιεύσεις

  • Theodora85

    Theodora85 25 δημοσιεύσεις

Σίγουρα δεν είσαι η μοναδική!

Εγω βέβαια δεν κάπνιζα ποτέ πολύ αλλά με το που έμαθα ότι είμαι έγκυος έκανα μισό τσιγάρο και το αποχαιρέτησα δια παντός γιατί δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τι θα προκαλέσει στο μωρό σου.

Το σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει όμως ακόμα και μετά απο χρόνια...πχ μαθησιακές δυσκολίες, άσθμα κτλ

 

Η κολλητή μου ειναι στον 5ο και δεν μπορεί να το κόψει με τίποτα, κάνει 5-10 τσιγάρα την ημέρα!

 

το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί κανείς να κρίνει κανέναν

Link to comment
Share on other sites

Εγω δυστυχως ειμαι λατρης του τσιγαρου, αλλα σε ολη μου την εγκυμοσυνη το πολυ να ειχα κανει 5τσιγαρα,κ αυτο στον 9μηνα που ειχα αγχος για την γεννα.Μετα απο 3μηνες αποκλειστικου θηλασμου,ηθελα απελπισμενα τσιγαρο κ καφε γιατι τα ειχα κοψει σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης κ του θηλασμου.Οποτε το ξαναρχισα το τσιγαρο απλα το εχω περιορισει πολυ γιατι μεσα στο σπιτι δεν καπνιζει κανεις, το απογευμα οταν πηγαινω εχω απειρες δουλειες κ δεν θελω να με βλεπει το παιδι μου να καπνιζω(ΤΡΕΛΛΟ ΚΟΛΛΗΜΑ)οποτε κανω 1-2 στην δουλεια κ αντε το βραδυ οταν κοιμηθει αλλο ενα,ουσιαστικα το εχω κοψει

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς και εγώ δεν μπόρεσα να το κόψω τελείως.

Μεχρι τον 3ο μήνα (είχα δυο αποκολήσεις πλακούντα) κάπνιζα πολύ λίγο.

Από εκει και πέρα ξέφυγα.

Υπάρχει μέρα που καπνίζω και 7 τσιγάρα.

Τώρα είμαι στον 7ο μήνα και μάλον δεν θα αλλάξει τίποτα,με το τσιγάρο στο χέρι θα πάω στον τοκετό.

dhtZp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΚΑΠΝΙΖΑ ΣΑΝ ΦΟΥΓΑΡΟ.

 

ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

 

ΜΕΤΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ 4 ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 4 ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ.

 

ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ.....

an1cCvQ0g410010Nzc3NzlkaHwxNTc1NzYzZGF8SCBWYXNpbGlrb3VsYSBtb3UgZWluYWk.gif
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά linaki και δεν είσαι η μόνη!!!!!!

 

Εγώ πριν την εγκυμοσύνη κάπνιζα τουλάχιστον 1 πακέτο την μέρα. Πάντα έλεγα ότι όταν μείνω έγκυος θα το κόψω. Γιατί κατά καιρούς δήθεν το ελλάτωνα αλλά να το κόψω δεν μπορούσα με τίποτε.

 

Λοιπόν την στιγμή που έκανα το τεστ και βγήκε θετικό δεν το ξαναέβαλα στο στόμα μου. Πείσμωσα γιατί δεν το έκανα για μένα αλλά για τον μπεμπούλη μου που δεν φταίει σε τίποτα ο καημένος να εισπνέει αυτήν την βρωμιά. :!:

 

Πάντως και τις γυναίκες που δεν μπορούν να το κόψουν τις καταλαβαίνω απόλυτα και δεν τις κατακρίνω. Απλά να προσπαθούν όσο το δυνατόν λιγότερα.

xOSvp3.png

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια αν κάνετε μέχρι 5 τσιγάρα την ημέρα κάτι γίνεται...ότι πάει παραπάνω βλάπτει.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι τα 5 τσιγάρα δεν κάνουν κακό...κι αυτό το ξέρω από 2 φίλες μου που τους το έχουν πεί οι γιατροί τους στην εγκυμοσύνη τους (στην Γερμανία)

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Linaki σου έχω γράψει κάτι στο θέμα που έχεις βάλει στα γενικά θέματα ιατρικά και μη, για το δεύτερο παιδί. Μπορείς να δεις τη λύση που σου προτείνω μήπως και βοηθηθείς. :wink::)

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω mata και σ ευχαριστω. Το κατεβασα αλλα επειδη ειμαι σε υπολογιστη της δουλειας, κατι εχει γινει και δεν μπορει να μου το ανοιξει!! μηπως μπορεις να μου πεις πως λεγεται το βιβλιο να το βρω σε βιβλιοπωλειο??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βάλτε και εμένα στο κλαμπ :oops:

 

Δυστυχώς και εγώ έλεγα ότι θα το κόψω αλλά τελικά κάνω ένα το πρωι και αν προκύψει αλλο μισό το βραδάκι :oops:

Τον τελευταίο καιρό δε είμαι ακόμα πιο απαράδεκτη γιατί με ενοχλεί αρκετά αλλα παρ' όλα αυτά το κάνω :x

uAq4.jpgMqhPp2.png
Link to comment
Share on other sites

εγω το έκοψα ως δια μαγείας 1 μέρα πριν πάρω το τεστ!!

ήμουν σίγουρη πως ήμουν έγκυος... και έτσι άναψα ένα τελευταίο, ήπια και το τελευταίο μου καφεδάκι και αυτό ήταν!

Πάντα παρακαλόυσα να καταφέρω να το κόψω μια και καλή στην εγκυμοσύνη, έτσι κι έγινε!

Έχω να το βάλω στο στόμα μου από τις 18/10/2006... και ευτυχώς δεν το θέλω ούτε για αστείο! μου βρωμάει ακόμη!! έχω και τον θηλασμό που και να ήθελα είναι καλό φρένο... μακάρι να μην ξανακαπνίσω ποτέ!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω να καπνισω απο μεσα αυγουστου 2006 , τη μερα που ακουσαμε την καρδια του πρωτου μας παιδιου , μου ελειψε το τσιγαρο , ακομα μου λειπει παρα πολυ γιατι το λατρευα και το λατρευω , ομως ποιο πανω απο το τσιγαρο λατρευω τα πλασματακια μου και θεωρω οτι δεν εχω δικαιωμα να τα υποβαλω σε τετοιο μαρτυριο να μυριζουνε τον δικο μου καρκινο .

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κάπνιζα πολύ πριν μάθω οτι είμαι έγκυος. Το πόσο δεν μπορώ να το υπολογίσω γιατί έκανα στριφτά. Την πρώτη εβδομάδα που ήξερα πως είμαι εγκυος άντε να έκανα 2 την ημέρα. Μετά μου έκατσε η αποκόλλιση και από φόβο δεν ξανακάπνισα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν στιγμές που θέλω να καπνίσω σαν τρελή. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου όταν δεν υπάρχει πια το θέμα του παιδιού... Μακάρι :)

Link to comment
Share on other sites

απο την αρχη που ανακαλυψα την εγκυμοσυνη,μεχρι και σημερα που ειμαι στον 7ο καπνιζω 2 τσιγαρα την εβδομαδα.καμμια φορα κανω και 3 τη βδομαδα.κρατιεμαι παντως... ααα και η αληθεια ειναι οτι ολη μερα κλεβω τζουρες απο τον αντρα μου ήτου αναβω το τσιγαρο, παιρνω 2 ρουφηξιες κ του το δινω .στην αρχη ηθελα να το κοψω τελειως και σταματησα να καπνιζω.στη βδομαδα πανω βρηκα 10 ξεχασμενα τσιγαρα σε ενα συρταρι και απο τη λυσσα μου τα καπνισα ολα μαζι.στη συνεχεια ειχα τυψεις γι αυτο που εκανα και πατησα τα κλαματα.το ειπα κ στον αντρα μου,με ψιλοεκραξε κ με το δικιο του ο ανθρωπος.το ειπα και στην γυναικολογο μου κ μου συστησε να κανω 2 τη μερα τους πρωτους μηνες, διοτι ειναι χειροτερο να το στερουμαι κ να εκνευριζομαι ειπε.μετα τον 3ο μου επετρεψε 5 τσιγαρα τη μερα,αλλα εγω επειδη αντεχω συνεχιζω να κανω 2-4 τη βδομαδα, οπως κ στην αρχη της εγκυμοσυνης.αυτα κ απο μενα!!!

Link to comment
Share on other sites

αχ λινακι πονάει το θέμα που άνοιξες...πριν μείνω έγκυος κάπνιζα σχεδόν ένα πακέτο την ημέρα. από την ημέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος έκανα για 4-5 μέρες 3 τσιγάρα την ημέρα και από τότε κάνω 1 την ημέρα.έλεγα ότι σίγουρα θα το κόψω και αυτό κάθε φορά που άλλαζα μήνα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα :oops: κρατιέμαι με νύχια και με δόντια να μην κάνω παραπάνω, τα καταφέρνω,αλλά οι τύψεις παραμένουν έστω και με αυτό το 1 :cry:

DoUwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σήμερα κλείνω την 8η εβδομάδα. Εδώ και 12 μέρες το έχω κόψει τελείως και είμαι πολύ περήφανη. Κάπνιζα ένα πακέτο + πριν μείνω έγκυος, μου αρέσει ο καφές και γενικά έπινα αρκετά.

Μόλις το έμαθα, για μία εβδομάδα περίπου κάπνιζα 3 με 4 την ημέρα, όπως και η κολλητή μου που είναι κι εκείνη έγκυος.

Οι λόγοι που το έκοψα τελείως είναι 2, πρώτον ο άντρας μου που κάπνιζε παλιότερα και το έχει κόψει 7 χρόνια τώρα επέμεινε πολύ να το κόψω και με βοήθησε.

Δεύτερον τα 3 τσιγάρα την ημέρα (που γίνονταν 4, 5 ή και 6 καμιά φορά) ήταν πολύ βασανιστικά. Περισσότερα νεύρα και στέρηση είχα εκείνες τις μέρες παρά τώρα. Περίμενα να περάσει η ώρα για να κάνω το επόμενο τσιγάρο σαν φυλακισμένος που μετρά τις μέρες! Ε όχι, θέλω να απολαύσω την εγκυμοσύνη, όχι να βιάζομαι να περάσει για να καπνίσω!

 

Δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο, μια χαρά είμαι, περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα. Εννοείται ότι έχω κόψει και καφέ και ποτά! Πίνω κανένα τσάι, χυμό, κοκακόλα, αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω mata και σ ευχαριστω. Το κατεβασα αλλα επειδη ειμαι σε υπολογιστη της δουλειας, κατι εχει γινει και δεν μπορει να μου το ανοιξει!! μηπως μπορεις να μου πεις πως λεγεται το βιβλιο να το βρω σε βιβλιοπωλειο??

 

Το βιβλίο λέγεται "πώς να κόψετε το κάπνισμα πανεύκολα του Θανάση Αποστόλου". Κοστίζει γύρω στα 15€. Να ξερεις πάντως ότι είναι πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση γιατί δεν καταγράφει όλα τα αρνητικά του καπνίσματος που σε κουράζουν, σε φοβίζουν και σε αγχώνουν. Είναι πόλύ ωραίο!!!!! :D:D:D Ελπίζω να βοηθηθείς μια που βοηθήθηκαν πολλοί από αυτό!

ΥΓ. Αυτό που γράφει η renatos παραπάνω το αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο. Ότι η μείωση του καπνίσματος πολλές φορές αναγκάζει τον καπνιστή να σκέφτεται μόνο ποτε θα έρθει η ώρα να καπνίσει και να νοιώθει απογοήτευση και νεύρα που δεν μπορεί να καπνίσει παραπάνω.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως που κάπνιζα στην εγκυμοσύνη μέχρι 5 τσιγάρα την ημέρα, περίμενα πότε θα έρθει η ώρα να καπνίσω. Ήταν πολύ βασανιστικό καποιες στιγμές. Για παράδειγμα πήγαινα σε μια ταβέρνα και αν είχα καπνίσει όλη την ημερα 3 μου έμεναν 2!!Ε, όταν τα έκανα και τελείωναν ήθελα μόνο να φύγω. Κάποια στιγμή θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχα βγεί με την αδερφή μου για καφέ. Εκεί κάπνισα τα τελευταία 3 που δικαιούμουν για εκείνη τη μέρα. Μόλις τα έκανα με ρώτησε αν ήθελα να πάμε να πιούμε ένα ποτό σε ένα ωραίο ήσυχο σχετικά μέρος. Τί της απάντησα;;¨οτι δεν γίνεται γιατί δεν δικαιούμαι άλλα τσιγάρα. Οπότε τί θα έκανα εκεί;;;;Πολύ βασανιστικά συναισθήματα. Όσο για το αν είναι κακό να καπνίζουμε μέχρι και 5 την ημέρα, (μια που κι εγώ έκανα το ίδιο), μετά από όλα όσα έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό κρίνω πλέον ότι μάλλον είναι κακό. Βέβαια ο γιος μου είναι υγιέστατος και γεννήθηκε ένα φυσιολογικότατο παιδάκι νορμάλ σε όλα, αλλά αν σκεφτούμε ότι η νικοτίνη είναι εντομοκτόνο από όσο έχω πληροφορηθεί πρόσφατα, μάλλον δεν ειναι και ότι καλύτερο. :oops::oops:

Όσο για το αν κάποιος μας κρίνει, σίγουρα κανείς δεν είναι αρμόδιος να το κάνει. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κρίνουμε τον εαυτό μας.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ κάπνιζα πάρα πολύ 2 πακέτα την ημέρα, το τελευταίο τσιγάρο το έκανα πριν κάνω το τεστ εγκυμσούνης μόλις βγήκε θετικό και από τότε μαχαίρι, δεν έχω κάνει ούτε τζούρα!!!! πρώτα από όλα η υγεία του παιδιούμου, τώρα είμαι στον έβδομο, ούτε που το διανοούμαι να καπνισω στην εγκυμοσύνη!!

EPLX.jpg.png

.png

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κόψεις το κάπνισμα ακόμα και όταν είσαι έγκυος....όμως τα παιδάκια το αξίζουν πιστεύω και εσείς θα νιώσετε μοναδικά που θα τους δώσετε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Εγω μπορει να μην καπνιζα στην εγκυμοσυνη αλλα με το που γεννησα,αν και θηλαζω,το ξαναρχισα. Τωρα θηλαζω ακομη αποκλειστικα,μεχρι στιγμης το μωρο μου δεν εχει πιει ουτε σταγονα ξενου γαλακτος αλλα καπνιζω μεχρι 4 με 4μιση τσιγαρα την ημερα.Μου λειπει παρα πολυ το τσιγαρο και ξερω οτι οταν σταματησει ο θηλασμος θα ξαναπεσω με τα μουτρα στο καπνισμα,και το δηλωνω χωρις φοβο και παθος!!! Το γουσταρω πολυ,τι να κανω!!! :oops::oops::oops:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...