Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν κοιμαται τα μεσημερια


Fivi

Recommended Posts

Δεν ξερω αν συμβαινει και σε εσας, αλλα εμας εχει ξεκινησει η μεγαλη, εδω και κανα μηνα να μην κοιμαται τα μεσημερια, με αποτελεσμα να φτανει σε σημειο να γκρινιαζει συνεχεια και να εχει νευρα! Φυσικο και επομενο, απο την στιγμη που δεν ξεκουραζεται, αλλα τι μπορω να κανω? :shock:

Συνηθως κοιμοταν στο καρεκλακι φαγητου βλεποντας τηλεοραση, τωρα ουτε και με αυτο! Εχω προσπαθησει, να ξαπλωσω και να κοιμηθουμε μαζι και στο δικο της κρεβατι αλλα και στο δικο μας, στον καναπε μαζι, αγκαλιτσα να την κραταω και να βλεπει τηλεοραση....τιποτα!!!!

Και εκτος βεβαια, οτι δεν ξεκουραζεται εκεινη....δεν εχω και εγω ιδιαιτερες αντοχες απο το απογευμα και μετα! Αισθανομαι πολυ κουρασμενη, γιατι δεν εχω ουτε 10 λεπτα να αφιερωσω στον εαυτο μου. :roll:

Καμμια συμβουλη ή βοηθεια......

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αυτο εχει αποτελεσμα, κοιμαται στο αυτοκινητο, δεν το εχω κανει επιτηδες για να κοιμηθει, εχει τυχει να παμε καπου αλλα οταν φτανουμε....και την παιρνω αγκαλια ξυπναει! :(

Οποτε δεν βοηθαει ιδιαιτερα γιατι θα πρεπει να ειμαι στους δρομους....και εχω και ενα αλλο μωρακι που τι θα το κανω?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οχι δυστυχως!!! Σημερα το πρωι επαιζε το πρωι με αλλο ενα παιδακι μεχρι τις 14.00, την εβαλα στο καρεκλακι, γλαρωνε και μολις πανε τα ματια της να κλεισουν και να κοιμηθει, κανει ενα ξαφνικο "μπαμ" και ξυπναει. Σαν να μην θελει να κοιμηθει και χασει το παιχνιδι.

Να φανταστεις οτι εχει τυχει μερα που ειναι ολο το πρωι εξω και παιζει, (γιατι εχουμε κηπο), μεσημερι δεν κοιμαται, και το απογευμα μεχρι τις 9 παιδοτοπο.....και παιζει ακομα.....και δεν νυσταζει...... Απλα εχει ωρες-ωρες γκρινια!!!

Και τωρα ειναι δυο μερες χωρις να εχει κοιμηθει μεσημερι και τρεχει, παιζει κανονικα! Το βραδυ κοιμαται περιπου 10.30 και το πρωι το αργοτερο 8.00 ξυπναει.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς ακολουθούσαμε και ακολουθούμε μια "ρουτίνα" ύπνου μεσημέρι βράδυ κάθε μέρα απερέγκλιτα και βάζουμε τα παιδιά για ύπνο κανονικά στο κρεββάτι τους. Φαγητό, λίγο ήρεμο παιχνίδι, τοπικό πλύσιμο, πυτζάμες, παραμύθι ή τραγουδάκι, φιλάκι καληνύχτας, κρεββάτι. Για το βράδυ τα ίδια αλλά με μπάνιο αντί για πλύσιμο και γάλα πριν το παραμύθι και τα υπόλοιπα. Το παιδί ακόμα κιαν στην αρχή γκρινιάζει, πολύ γρήγορα συνηθίζει στη "ρουτίνα" αυτή και στη συνέχεια την αποζητά και από μόνο του. Και με τα 3 παιδιά μας αυτός ο τρόπος έπιασε και ακόμα και σήμερα που ο Θανούλης κοντεύει τα 5, κοιμούνται και τα 3 ταυτόχρονα για 2,5 ώρες το μεσημέρι και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βέβαια αυτό δεν πετυχαίνεται με τη μία από την πρώτη μέρα αλλά με συνέπεια και σταθερότητα τελικά το θαύμα γίνεται...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

 

Link to comment
Share on other sites

Εμείς ακολουθούσαμε και ακολουθούμε μια "ρουτίνα" ύπνου μεσημέρι βράδυ κάθε μέρα απερέγκλιτα και βάζουμε τα παιδιά για ύπνο κανονικά στο κρεββάτι τους.

 

Συμφωνω απολυτα μαζι σου για την ρουτινα, γιατι και εμεις το ιδιο πραγμα κανουμε. Απλα ειναι διαφορετικος ο τροπος που κοιμαται το μεσημερι και το βραδυ. Το μεσημερι μετα το φαγητο, καθεται στο καρεκλακι της και βλεπει λιγο τηλεοραση μαζι μου, κοιμαται και την παω στο κρεβατι της, ενω το βραδυ την κανουμε μπανιο, πινει το γαλα της και κοιμαται στο κρεβατι της.

Τωρα, το μονο που σκεφτομαι ειναι να αλλαξουμε τον τροπο που κοιμαται, αντι να την αφηνουμε στο καρεκλακι, να ξαπλωνω μαζι της στο κρεβατι της μεχρι να κοιμηθει. Απλα το κακο ειναι, οτι επειδη το εχω δοκιμασει κανα 2 φορες, αντι να κοιμαται, παιζει. Θα προσπαθησω λιγο καιρο μηπως το συνηθισει και κοιμαται ετσι.

 

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! :D

Link to comment
Share on other sites

Παντως εχω διαβασει και μου εχει πει μια φιλη μου που εχει διδυμα

οτι καποια παιδια εκει γυρω στα δυο πολλες φορες κοβουν τον μεσημεριανο υπνο.

Της φιλης μου εκοψαν τον μεσημεριανο υπνο δυο χρονων αλλα το βραδυ

πανε για υπνο στις 8,30.

 

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Link to comment
Share on other sites

Εμείς ακολουθούσαμε και ακολουθούμε μια "ρουτίνα" ύπνου μεσημέρι βράδυ κάθε μέρα απερέγκλιτα και βάζουμε τα παιδιά για ύπνο κανονικά στο κρεββάτι τους.

 

Το μεσημερι μετα το φαγητο, καθεται στο καρεκλακι της και βλεπει λιγο τηλεοραση μαζι μου, κοιμαται και την παω στο κρεβατι της, ενω το βραδυ την κανουμε μπανιο, πινει το γαλα της και κοιμαται στο κρεβατι της.

Τωρα, το μονο που σκεφτομαι ειναι να αλλαξουμε τον τροπο που κοιμαται, αντι να την αφηνουμε στο καρεκλακι, να ξαπλωνω μαζι της στο κρεβατι της μεχρι να κοιμηθει. Απλα το κακο ειναι, οτι επειδη το εχω δοκιμασει ανα 2 φορες, αντι να κοιμαται, παιζει.

 

Καταλαβαίνω, απλώς αναρωτιέμαι μήπως το να μένεις μαζί της μέχρι να αποκοιμηθεί λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τον ύπνο της. Δεν ξέρω πόσο είστε μαζί κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά όπως και νά' χει, για πολλά παιδάκια η παρέα της μαμάς φαίνεται πολύ καλύτερη από το να κοιμηθούν. Τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση τα παιδιά κοιμόντουσαν σαφώς γρηγορότερα και ευκολότερα χωρίς κάποιον από μας στον ίδιο χώρο.

 

Επίσης έχω διαβάσει ότι η τηλεόραση πριν τον ύπνο δεν ενδείκνυται, "τσιτώνει" τα παιδιά. Δεν είμαι ειδική αλλά μου φαίνεται ότι καλό θα ήταν να μην είναι μέρος της "ιεροτελεστίας".

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μήπως είναι κάτι παροδικό, π.χ. λόγω της άνοιξης; Και τα παιδάκια μας ανθρωπάκια είναι και μπορεί και αυτά να αλλάζουν διάθεση με την αλλαγή του καιρού. Κάνε λίγη υπομονή μήπως και επανέλθει στο πρόγραμμα, αλλιώς δοκίμασε να χαλαρώνετε λίγο νωρίτερα το βράδυ. Δεν ξέρω, κι εγώ ιδέες ρίχνω :?

Link to comment
Share on other sites

Ολες οι ιδεες και οι συμβουλες ευπροσδεκτες!!! :D

 

Μπορει να κανετε κατι, εσεις σαν γονεις που εμεις να μην εχουμε σκεφτει, οποτε σιγουρα θα βρεθει μια λυση.

 

Αυτο για την τηλεοραση το γνωριζω(γενικα δεν ειναι καλο να βλεπουν), απλα ετσι ειχε συνηθισει εδω και καιρο, για αυτο το λογο δεν προσπαθησαμε να το αλλαξουμε.

Σημερα, αφου εφαγε, την αφησα κανα 10' να δει τηλεοραση, και την πηγαμε στο κρεβατι της. Αφου στριφογυρναγε πολυ ωρα, σηκωνοταν, εκανε βολτες, εμεις την ξαναπηγαιναμε στο κρεβατι της και της λεγαμε, οτι πρεπει να ξεκουραστει και να κοιμηθει......στο τελος εβαλε τα κλαματα, γιατι δεν την αφηναμε να παιξει, την ξαναβαλαμε στο καρεκλακι, βλεποντας τηλεοραση και σε 15' κοιμηθηκε!!!

Παντως τωρα 2 μερες που δεν κοιμηθηκε τα μεσημερια, παρολο που δειχνει οτι δεν της λειπει υπνος, ειναι τα ματια της μαυρα και στο παιχνιδι γενικα πιο χαλαρη.

Για αυτο θελω να κοιμαται! :) Δεν θελω να την πιεζω αλλα ετσι ξεκουραζεται! :)

Link to comment
Share on other sites

κοιμούνται και τα 3 ταυτόχρονα για 2,5 ώρες το μεσημέρι και χωρίς κανένα πρόβλημα...

 

:shock: και το βραδυ τί ώρα ξανα-κοιμούνται;

 

Γύρω στις 10:30. Βέβαια ο "μεγάλος" ξυπνάει στις 8:20- 8:30 και οι μικρές τσις 9:30 αφού κανένας από τους δυο μας δεν έχει πολύ πρωινό ξύπνημα και έτσι έχουμε κανονίσει ανάλογα και τα ωράρια των παιδιών αφού με το προνήπιο του Θάνου και την κοπέλα που φροντίαει τα κορίτσια έχουμε τη δυνατότητα αυτή. Ο άντρας μου πάει για δουλειά στις 10 και εγώ στις 11:30. Ευτυχώς εγώ μπορώ να κάνω μέρος της δουλειάς μου από το σπίτι όπου έχω γραφείο οπότε δεν χρειάζεται να λείπω τόσες πολλές ώρες. Το γεγονός είναι ότι συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί μετά τις 7:00 μμ.

 

Βέβαια από του χρόνου αυτά σταδιακά θα αλλάξουν, για το Θανούλη κυρίως, αφού δύο φορές την εβδομάδα θα έχει άλλες δραστηριότητες το μεσημέρι στο σχολείο του (θα πάει νηπιαγωγείο)οπότε θα κοιμάται πολύ πιο νωρίς το βράδυ. Αλλά και οι μικρές θα αρχίσουν παιδικό σταθμό οπότε ο ύπνος θα πρέπει να πάει νωρίτερα. Ήδη συμβαίνει αυτό σε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις που δεν κοιμούνται μεσημέρι αλλά ακόμα κιαν κοιμηθούν, τα αφήνουμε λιγότερο αν έχουν την άλλη μέρα πρωινό ξύπνημα και δεν πρέπει ν' αργήσουν να πέσουν για ύπνο το βράδυ.

Θα το παλέψουμε κι αυτό...

 

Όμως Σ/Κ, αργίες και διακοπές ο μεσημεριανός ύπνος είναι μεγάλη ευτυχία... :wink: Βέβαια πρέπει να πω ότι και στα 3 παιδιά μας αρέσει ο ύπνος... Μάλλον είναι κληρονομικό... :lol:

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

κοριτσια καλησπερα. η μικρη μου 19 μηνων εχει εδω και 4-5 μερες που δεν θελει να κοιμηθει το μεσημερι. μεχρι τωρα κοιμοταν 2 ωρες το μεσημερι και το βραδυ γυρω στις10,30 με 8 το πρωι. τις τελευταιες μερες για να κοιμηθει το μεσημερι μου παιρνει γυρω στις 2 ωρες. δραμα κοριτσια.και εννοειται βεβαια οτι ολη αυτη η προσπαθεια γινεται στο κρεββατι μου μια και στο δικο της ουτε λογος!!!!!!!!!!! τι να κανω? καμμια ιδεα? αυτη τη στιγμη ενω εχει πιει το γαλα της ειναι εδω διπλα μου. ετσι μου ερχεται να μην τη βαλω για υπνο, μεχρι να αρχισει να προσκυναει. ας κοιμηθει το βραδυ απο τις 9 τι να κανω? μηπως θελει να κοψει το μεσημεριανο υπνο? να την πιεζω η να την αφησω να δω που θα το παει? εχω απελπιστει!

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ θα έλεγα να την αφήσεις...΄Όπως είπες κι εσύ, ας κοιμηθεί πιο νωρίς το βράδυ...Μπορεί να αλλάζει το πρόγραμμα της...Το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι να προσέξεις μην κουραστεί πολύ και κοιμηθεί γύρω στις 5-6 το απόγευμα και μετά το βράδυ το "τραβήξει" πολύ....Στις διακοπές το Πάσχα (5 μέρες), η μικρή για 3 μέρες δεν κοιμήθηκε μεσημέρι, ήταν πολύ απασχολημένη!Αλλά στις 7.30 το απόγευμα, έπεσε για ύπνο και ξύπνησε την άλλη μέρα το πρωί, συνεχόμενα!Φυσικά μετά τις διακοπές επέστρεψε στο πρόγραμμα της, 3-4 ώρες το μεσημέρι και 9 το βράδυ για ύπνο, μέχρι το πρωί. Δοκίμασε το έτσι σήμερα...

EukOp3.png 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω κοριτσια να ειστε καλα. αυτο θα κανω θα την αφησω σημερα να δουμε τι θα γινει. θα σας ενημερωσω το βραδυ για την καταληξη....

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

Link to comment
Share on other sites

η δικια μου κλεινει τα 4 τον αλλο μηνα και εχει να κοιμηθει μεσημερι απο 2 χρονων... πολυ σπανια απο τοτε εχει τυχει να την παρει ο υπνος μεσημερι...

 

εχω κανει παααααρα πολλες προσπαθειες αλλα ματαια δεν πιανει τιποτα αλλα να σας πω και κατι οταν καμια φορα τυχαινει να κοιματε μεσημερι το βραδυ μας παει 24.00 και 01.00 οποτε απαπαπαπαπαπαπαα εχω συμβιβαστει με την ιδεα και υπνο απο 21.00 και εχω το κεφαλακι μου ηρεμο, οποτε το μεσημερι κοιμιζω μονο τον μικρο (τον οποιο μεταξυ μας τον κοβω και αυτον συντομα να μου κοβει τον μεσημεριανο υπνο σνιφ κλαψ).

Link to comment
Share on other sites

Θέλω κι εγώ την βοήθειά σας για το θέμα του ύπνου.

Έχω ένα κοριτσάκι που είναι δύομιση χρονών. Το Πάσχα, λόγω διακοπών, σταμάτησε να κοιμάται το μεσημέρι γιατί επαιζε με άλλα παιδάκια. Το βράδυ κουρασμένη πια κατά τις 8:30 με 9:00 πήγαινε για ύπνο μέχρι το πρωί. Τώρα όμως που έχουμε γυρίσει στην ρουτίνα μας δεν θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι, αλλά και το βράδυ, ενώ νυστάζει αρνείται να κοιμηθεί και ξεκινάει παιχνίδι με το να ζητάει νερό, γαλα, φαγητό, κακά και τέλος αφού φτάσουμε μετά τις 10:00 κοιμάται.

Αγχώνομαι λίγο διότι κοιμάται από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 7:00 το πρωί που είναι λίγες ώρες για την ηλικία της.

Τί μπορώ να κάνω: Μήπως έχει συμβεί και σε καμία άλλη μανούλα.

Link to comment
Share on other sites

Αγχώνομαι λίγο διότι κοιμάται από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 7:00 το πρωί που είναι λίγες ώρες για την ηλικία της.

 

Ξέρω πιο μικρό μωράκι που κοιμάται πιο λίγες ώρες...Κάθε παιδί έχει άλλες ανάγκες στο θέμα ύπνος. Ακολούθα το μωρό σου και μην μπαίνεις σε "καλούπια"...

EukOp3.png 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Περαστικά!!! Μόλις σταματήσουν τον μεσημεριανό ύπνο, δεν ξαναγυρνούν χαχαχα!!! Πάντως πολλά παιδιά κόβουν τον μεσημεριανό ύπνο κοντά στα 2,5. Έτσι & ο μεγάλος μας, τον έκοψε αλλά τελικά ίσως είναι καλύτερα (αν & δεν έχω πια ούτε μια ώρα ησυχίας) γιατί ετσι το αργότερο στις 9 έχει ξεραθεί! Αν τύχει & κοιμηθεί μεσημέρι μπορεί να μείνει ξύπνιος μέχρι τις 10.30-11

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδια το τι χαρα μου δωσατε δε φανταζεστε! να στε ολοι καλα! νομιζα οτι μονο το δικο μου παιδι τα κανει αυτα και σταματησε το μεσημεριανο υπνο! εχω και τη μανα μου να με γεμιζει τυψεις που δεν κοιμαται το μεσημερι, και δεν κανει, και και μεχρι που φτασαμε να παει 4 να μην κοιμαται. το ξημερωμα !!!! 4!!! που ξανακουστηκε? ειμαστε 1 1/2 ετων τωρα και μαλλον γιναμε αντρακια! πολυ χαρηκα! καλη νυχτα σας ! ευχαριστωωωωωω! χαχαχαχα

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...