Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Besafe Izi Combi X3:ερωτηση

Recommended Posts

θα ηθελα οι γονεις που χρησιμοποιουν το συγκεκριμενο καθισματακι να μου πουν αν εχουν παρατηρησει να γερνει το κεφαλακι του παιδιου μπροστα αν το παρει ο υπνος οσο ειναι δεμενο εκει!Αυτο με ανησυχει γιατι φανταζομαι οτι δεν εχουμε την μεγιστη προστασια....

Τι κανουμε τοτε??

Σημειωνω οτι το καθισματακι δεν το εχουμε τελειως καθετο αλλα με τον μοχλο το εχουμε υποτιθεται σηκωσει.Δεν βλεπω καποια ιδιαιτερη ανακλιση.

Επισης η μικρη μου ειναι 76 εκατοστα..θελω να πω οτι δεν θεωρω οτι συμβαινει λογω ασυμβατοτητας υψους-κιλων κλπ!!!

Θα εκτιμουσα καθε υποδειξη-γνωμη

Διαφημίσεις

λες βρε Ραννια...!!??Και τι κανουμε γι αυτο:confused:Περα απο το σταματαμε το αυτοκινητο,βγαινουμε,ξαπλωνουμε το μικρο προς τα πισω,ξαναβαζουμε μπρος???

Διαφημίσεις

Πρίν πάρουμε το συγκεκριμένο κάθισμα, είχαμε ένα maxi cosi xp το οποίο κοίταζε μπροστά,είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα παρά το γεγονός ό,τι είχε μεγαλύτερη ανάκλιση από το Besafe το τονίζω αυτό!

Ρώτησα όμως πάλι μιας και οι άνθρωποι της Besafe ήταν προσιτοί (...τους έστειλα και φωτογραφία με το παιδί) και μου είπαν ό,τι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει μεγάλη ανάκλιση και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση. Αλλά τι να το κάνεις και με άλλο κάθισμα που είχε μεγαλύτερη ανάκλιση τα ίδια ήταν μη πω και χειρότερα...

ααα...τοσο καλα λοιπον!!!μαλιστα...αρα ειμαστε γι αυτο που ειπα παραπανω...σταματημα κλπ κλπ.!!!

Ελευθερια για ενημερωσε να δουμε τι θα πουνε και σε εσενα!!!

σας παραθέτω την απάντηση απο την εταιρεία

Αξιότιμη κυρία Μπογατοπούλου,

Το πρόβλημα με το κεφάλι που "πέφτει" δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο τόσο σε καθίσματα που είναι αντεστραμμένα όσο και σε αυτά που κοιτούν μπροστά.

Δεν είναι ανησυχητικό όσον αφορά την ασφάλεια και οφείλεται στο ότι με το σταμάτα-ξεκίνα του αυτοκινήτου το κεφάλι μετακινείται μπρος-πίσω ή με τις στροφές αριστερά-δεξιά και επειδή συνήθως τα παιδιά κοιμούνται παραμένει "πεσμένο".

Πρακτική συμβουλή που μειώνει το πρόβλημα είναι να δέσετε σωστά τις ζώνες. Οι ζώνες πρέπει να σφίγγονται τόσο ώστε να χωρά μόνο ένα δάχτυλο ανάμεσα στη ζώνη και το στήθος του παιδιού. Εάν οι ζώνες δεθούν σωστά, τότε ο κορμός του παιδιού μένει κοντά στην πλάτη του καθίσματος και το κεφάλι του παιδιού δεν μπορεί να "πέσει" πολύ μπροστά. Εάν οι ζώνες είναι χαλαρά δεμένες, αφήνουν και τον κορμό να μετακινηθεί εμπρός και το κεφάλι και τότε υπάρχει θέμα ασφάλειας. Ειδικά πάντως στα αντεστραμμένα καθίσματα σαν το Combi (όταν έχει τοποθετηθεί ανάποδα), το παιδί είναι πιο ασφαλές τόσο σε μετωπικές όσο και σε πλευρικές συγκρούσεις διότι το κεφάλι θα "φωλιάσει" μέσα στο κάθισμα σε αντίθεση με τα καθίσματα που κοιτούν μπροστά όπου μπορεί να μείνει εκτεθειμένο.

Στη διάθεσή σας για κάθε άλλη διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Ομάδα υποστήριξης πελατών Mobo

Διαφημίσεις

ειχαμε κ εμεις αυτη την ανησυχια, αλλα οντως συμβαινει σε ολα τα ορθια καθισματακια. δειτε επισης αν θελει σηκωμα το 'μαξιλαρι' κεφαλιου, αν δλδ εχει παρει κ αλλο υψος το παιδακι απο την τελευταια φορα που το ειχατε ρυθμισει.

το αλλο που εκανε η μικρη μας ηταν να βγαζει τις ζωνες της:shock::shock::shock: περναγε απο μεσα τα χερακια. τι σφιγγαμε εμεις πανω, κατω, πλαγια, τι διπλοτσεκαραμε, τιποτα, χουντινι η μικρη. τελικα της το εξηγησαμε 500 φορες κ πειστηκε, επιπλεον τωρα που φοραει κ μπουφαν ειναι πιο δυσκινητη για τετοια οποτε μεχρι να ξαναβαλει καλοκαιρινα θα εχει μεγαλωσει κ θα καταλαβαινει περισσοτερα, ελπιζω......ακομη απορω παντως πως τα καταφερνε.....:?

• 2 weeks later...
επιπλεον τωρα που φοραει κ μπουφαν ειναι πιο δυσκινητη για τετοια

Σχετικά μ' αυτό είδα στο youtube μερικά βιντεάκια και μου φάνηκαν πολύ λογικά. Εγώ γενικά του το βγάζω το μπουφάν, γιατί ανάβουμε καλοριφέρ, ακόμα και για μικρές αποστάσεις (είμαστε κάπως βόρεια και κάνει κρύο), ωστόσο τον έβαλα κανα-δυο φορές και με το μπουφάν. Μέχρι που είδα αυτά τα βιντεάκια.

Δείτε να πάρετε μια ιδέα:

Και εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε με το ίδιο κάθισμα. Για να μην πέφτει το κεφαλάκι του όταν κοιμηθεί έχω αγοράσει ένα μαξιλαράκι για τον λαιμό και το βάζω ανάποδα. Την πίσω μεριά την βάζω κάτω από το σαγόνι του παιδιού και τις άκρες από το μαξιλαράκι τις βάζω πίσω από την πλάτη του και έτσι το κεφάλι του είναι πάντα όρθιο. Βέβαια είχα δεί κάπου, νομίζω amazon, ότι υπάρχει τέτοιο μαξιλαράκι για κάτω από το λαιμό το οποίο έχει ιμάντες στο πίσω μέρος και το δένεις από το κάθισμα. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι ασφαλές όμως!!!

Πάντως και με άλλους γονείς που μίλησα, που έχουν άλλα καθίσματα, τα πιο πολλά forward facing, έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Άρα δεν φταίει το συγκεκριμένο κάθισμα. Αν βρείτε κάποια άλλη λύση καλό θα ήταν να την μάθουμε.

xAh6.png h1d6.png

• 4 weeks later...
Σχετικά μ' αυτό είδα στο youtube μερικά βιντεάκια και μου φάνηκαν πολύ λογικά. Εγώ γενικά του το βγάζω το μπουφάν, γιατί ανάβουμε καλοριφέρ, ακόμα και για μικρές αποστάσεις (είμαστε κάπως βόρεια και κάνει κρύο), ωστόσο τον έβαλα κανα-δυο φορές και με το μπουφάν. Μέχρι που είδα αυτά τα βιντεάκια.

Daisy σε ευχαριστώ που πόσταρες το βίντεο! Δεν τη βάζω με το μπουφάν συνήθως αλλά τώρα που το είδα δε θα την ξαναβάλω!!

Έχουμε κι εμείς το κάθισμα αυτό αλλά λίγες μέρες μόνο. Μέχρι στιγμής 2 φορές που κοιμήθηκε πήγε το κεφαλάκι στο πλάι. Ευτυχώς οδηγεί πάντα ο μπαμπάς οπότε αν πέσει μπροστά απλά θα την ξυπνλησω.

κι εμεις τελικα...σε μεγαλες διαδρομες ή σε φαση που ειναι νυσταγμενη και μπορει να κλεισει τα ματια της...καθομαι πισω και της κραταω το κεφαλακι σταθερο,οταν βλεπω οτι παει να πεσει!!

Δεν βλεπω αλλη λυση:confused:και τις ζωνες οχι απλα τις σφιγγουμε..οσο δεν παει αλλο!!!

Διαφημίσεις

εχεις δικιο φαινεται πολυ λογικο...

• 1 month later...
Και εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε με το ίδιο κάθισμα. Για να μην πέφτει το κεφαλάκι του όταν κοιμηθεί έχω αγοράσει ένα μαξιλαράκι για τον λαιμό και το βάζω ανάποδα. Την πίσω μεριά την βάζω κάτω από το σαγόνι του παιδιού και τις άκρες από το μαξιλαράκι τις βάζω πίσω από την πλάτη του και έτσι το κεφάλι του είναι πάντα όρθιο.

Κι εγώ αυτό κάνω...

• 6 months later...

Έχουμε το συγκεκριμένο καθισματάκι που υποτίθεται είναι για μωρά 0-13 κιλά.

Εμένα το παιδί μου που δεν είναι καν 7 κιλά ακόμα γιατί δεν χωράει; Είναι απίστευτα στενό. Πώς θα χωράει σε 2 μήνες;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Έχουμε το συγκεκριμένο καθισματάκι που υποτίθεται είναι για μωρά 0-13 κιλά.

Εμένα το παιδί μου που δεν είναι καν 7 κιλά ακόμα γιατί δεν χωράει; Είναι απίστευτα στενό. Πώς θα χωράει σε 2 μήνες;

Το επιπροσθετο μαξιλαρακι το εχετε βγαλει;;

Όχι. Βγαίνει;

Ναι βρε!!!Με σκρατς ειναι!!Εμεις το ειχαμε βγαλει απο 3 μηνων!!!!Κοιταξε το.....μολις βγει ειναι πολυ ανετο.Το αλλαξαμε το καθισμα οταν πηγε η μικρη 11 μηνων και παλι καθοταν ανετα αλλα ειχε φτασει στο οριο του υψους!

• 2 years later...

Το πρόβλημα με την πτώση του κεφαλιού στον ύπνο το έχουν όλα τα καθίσματα που κοιτάνε προς τα πίσω και λύνεται με μια μικρή πατέντα. Αγοράζεις ένα κομάτι collar cuff που το χρησιμοποιούν οι ορθοπαιδικοί για να στηρίζουν τον ώμο και το στερεώνεις στα δυο πλαϊνά πιαστήρια για τη ζώνη, έτσι όταν αποκοιμηθεί το παιδί το κεφάλι του ακουμπάει πάνω στο μαλακό αυτό υλικό. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια δική σας πατέντα ή να ψάξετε στο internet για Slumber Sling.