Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωρό και εμβόλια

christinamlv

Recommended Posts

καλησπέρα σας

είναι λίγος καιρός τώρα που ανακάλυψα αυτό το εκπληκτικό φόρουμ και η αλήθεια με έχετε βοηθήσει αρκετοί απο σας με της εμπειρίες σας :P.ειναι πρώτη φορά που γράφω,

είμαι νεα μαμά και εχω ενα αγοράκι 2 μηνών, το πρόβλημα μου είναι οτι τωρα ξεκινάνε και τα εμβόλια......εγω ομως ειμαι φανατικά εναντίον: σε αντίθεση με τον άντρα μου :!:

ειχε κανενας σας προβλημα με παρενέργειες με κάποιο απο τα εμβόλια........?????:?::?:

Διαφημίσεις

Καλησπερα και να σου ζησει το μωρακι σας!

Ο δικος μου δεν ειχε παρενεργειες ως τωρα, μονο μια φορα μου εκανε δεκατα αλλα τιποτα ιδιαιτερο..

Προσωπικη μου γνωμη τα εμβολια εχουν εξελιχθει πολυ και καλυπτουν πολυ σοβαρες ασθενειες οποτε καλυτερα να τα κανετε και να μην τα φοβασαι τοσο.

εγω δε θα επαιρνα την ευθυνη να αφησω το μωρο αμφολιαστο.εμπιστευομαι τη γιατρο κ προχωραω.αλλαωστε εχουν εξελιχθει ολα,δεν εχω τις γνωσεις να αρνηθω κατι που φαινομενικα τουλαχιστον ειναι σωστο

και στο δικο μου παιδι που ειναι τωρα 2,5χρονων εχουμε κανει ολα μα ολα τα εμβολια και δεν ειχε ποτε την παραμικρη παρενεργεια.

βεβαια αν πας να δεις για τα εμβολια τι εχουνε γραψει αλλοι γονεις θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα πραγματα!

και διαβασε (αν δεν το χεις κανει κι αυτο) και πες μου μετα αν δεν ανυσηχεις!!!! ....

http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/17/vaccine1/#more-58

http://mamalydia.wordpress.com/category/%ce%98%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82/page/7/

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

Οτιδηποτε χημικο μπορει να εχει παρενεργειες.. και το depon αν διαβασεις τις παρενεργειες θα τρομοκρατηθεις αλλα ολοι εχουμε πιει. Βασικο ειναι τα ποσοστα εμφανισης μιας παρενεργειας.

Και εγω δεν μπορω να παρω την ευθυνη και να το ρισκαρω, δεν θα ειναι μωρο για παντα, καποτε θα βγει στο δρομο, θα παει σχολειο, θα μπει σε λεωφορειο, αν κολλησει κατι θα τρελαθω με την σκεψη οτι μπορουσα να το προστατεψω και δεν το εκανα.

Διαφημίσεις

Επιλέξαμε με το σύζυγο να κάνουμε εμβόλια στο παιδί και κάνουμε το σταυρό μας μην πάθει κάτι. Δεν θα μπορούσα να πω σε κάποιον να τα κάνει τα εμβόλια ή όχι, είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση. Το αν θα πάθει κάτι το παιδί ή αποσυρθεί κάποιο εμβόλιο που αποδειχθεί επιβλαβές είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το ξέρει ή να το μαντέψει και φυσικά μπορεί να συμβεί. Κανείς δεν ξέρει αν το παιδάκι ανήκει σε μια μειοψηφία που μπορεί να αρρωστήσει από το εμβόλιο.

Από 8 μηνών που ήταν η μπουμπού και αλλάξαμε παιδίατρο της είπα τους προβληματισμούς μου και αποφασίσαμε κάποια εμβόλια να τα κάνουμε σε λιγότερες δόσεις (μηνιγγιτιδόκοκκου) και το MMR να το καθυστερήσουμε μετά τα τρία.

Ευτυχώς δεν είχαμε καμία παρενέργεια μέχρι τώρα, ούτε καν δέκατα. Συμφωνώ ότι είναι προσωπική απόφαση αλλά καποια εμβόλια είναι υποχρεωτικά για να γραφτεί ας πούμε το παιδί μεθαύριο στο σχολείο. Το να μην κανει και κανένα εμβόλιο εγω προσωπικα το θεωρώ ρίσκο, το πότε και το ποια εμβόλοια πρεπει να γίνουν είναι μεγάλη συζήτηση και καθε παιδίατρος έχει το δικό του προγραμμα. Πολυς λόγος έχει γίνει στο φόρουμ για το MMR. Ψάξε το αν και το πιο πιθανό να μπερδευτείς. Μπορείς να πας το μωράκι και σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο αν θέλεις που κάνουν λιγότερα εμβόλια. Ψάξε το στις ενότητες Εμβόλια και Παιδίατροι.

Ευτυχώς δεν είχαμε καμία παρενέργεια μέχρι τώρα, ούτε καν δέκατα. Συμφωνώ ότι είναι προσωπική απόφαση αλλά καποια εμβόλια είναι υποχρεωτικά για να γραφτεί ας πούμε το παιδί μεθαύριο στο σχολείο. Το να μην κανει και κανένα εμβόλιο εγω προσωπικα το θεωρώ ρίσκο, το πότε και το ποια εμβόλοια πρεπει να γίνουν είναι μεγάλη συζήτηση και καθε παιδίατρος έχει το δικό του προγραμμα. Πολυς λόγος έχει γίνει στο φόρουμ για το MMR. Ψάξε το αν και το πιο πιθανό να μπερδευτείς. Μπορείς να πας το μωράκι και σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο αν θέλεις που κάνουν λιγότερα εμβόλια. Ψάξε το στις ενότητες Εμβόλια και Παιδίατροι.

να πω πως ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικα για το σχολειο αλλα συνιστωνται, μονο σε περιπτωση πανδημιας ειναι υποχρεωτικα.

επισης οσο πιο πολυ ψαχνω τοσο πιο σιγουρη αισθανομαι στο να μην τα κανω

οχι ολα τουλαχιστον

και οχι απο τωρα

μετα το 6αμηνο και παλι βλεπουμε

παντως απ`οτι βλεπω απασχολει παρα πολλους το θεμα

υστερα σκεφτομαι και το εξης

ολα τα εμβολια πρεπει να ειναι επαναληπτικα εφορου ζωης για να εχεις μια καποια ανοσια και οχι 100%............

Καλησπερα και να σου ζησει το μωρακι σας!

Ο δικος μου δεν ειχε παρενεργειες ως τωρα, μονο μια φορα μου εκανε δεκατα αλλα τιποτα ιδιαιτερο..

Προσωπικη μου γνωμη τα εμβολια εχουν εξελιχθει πολυ και καλυπτουν πολυ σοβαρες ασθενειες οποτε καλυτερα να τα κανετε και να μην τα φοβασαι τοσο.

Ευχαριστω!

να πω πως ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικα για το σχολειο αλλα συνιστωνται, μονο σε περιπτωση πανδημιας ειναι υποχρεωτικα.

επισης οσο πιο πολυ ψαχνω τοσο πιο σιγουρη αισθανομαι στο να μην τα κανω

οχι ολα τουλαχιστον

και οχι απο τωρα

μετα το 6αμηνο και παλι βλεπουμε

παντως απ`οτι βλεπω απασχολει παρα πολλους το θεμα

υστερα σκεφτομαι και το εξης

ολα τα εμβολια πρεπει να ειναι επαναληπτικα εφορου ζωης για να εχεις μια καποια ανοσια και οχι 100%............

Ισως και να εχεις δίκιο για τα υποχρεωτικά. Μου έιχαν πει ότι σου ζητάνε καποιες ιατρικές βεβαιώσεις για τα εμβόλια και το βιβλιάριο του παιδιου. Τεσπα δεν είναι το ζητούμενο. Αλλά αυτό που λες ότι δεν θα τα κάνεις όλα και όχι από τώρα θα πρέπει να βρεις και τον ανάλογο παιδίατρο π.χ. ομοιοπαθητικό που να υποστηρίζει κατι ανάλογο. Μπορεί να το ψαχνουμε και να ενημερωνόμαστε αλλα δεν έιμαστε και γιατροί να επιλέξουμε ποιο εμβόλιο και πότε θα το κανουμε. Οπότε βρίσκουμε τον γιατρό που μας ταιριάζει.

Διαφημίσεις

Υπάρχουν χιλιάδες γονείς που δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους ή κάνουν επιλεκτικά. Εφόσον έχεις πάρει τις αποφάσεις σου βρες εναν ομοιοπαθητικό να σου δώσει περισσότερες κατευθύνσεις και υποστήριξη. Εμείς έχουμε κάνει 2 πχ και θα κάνουμε και κάποια άκομα αλλά μιλάμε για 3-4 το πολύ και αυτό με μεγάλο διάστημα να μεσολαβεί μεταξύ τους. Πχ αντί για το MMR θα κάνω το μεμωνομένο της ιλαράς που είναι ουσιαστικά και η μόνη πιο επικίνδυνη από τις 3 ασθένειες που καλύπτει. Υποχρεωτικά δεν είναι αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να τσακωθείς λίγο στον σταθμό ή στο νηπιαγωγείο ή και όχι αν είσαι λίγο πονηρός ;) Υπάρχουν πάντως εδω μέσα πάρα πολλές μανούλες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσένα :)

εγω δε θα επαιρνα την ευθυνη να αφησω το μωρο αμφολιαστο.εμπιστευομαι τη γιατρο κ προχωραω.αλλαωστε εχουν εξελιχθει ολα,δεν εχω τις γνωσεις να αρνηθω κατι που φαινομενικα τουλαχιστον ειναι σωστο

εμεις τα παιδια μασ,5 και 3,δεν τα εχουμε κανει κανενα.και ουτε προκειται!

αμα δειτε τι παρενεργειες προκαλουν τον οργανισμο τα εμβολια....αλλα φυσικα δεν μασ τα λενε...οι γιατροι ξερετε τι λεφτα περνουν..οι εταιριες! για σκεφτητε...

φυσικα ειναι δικια μασ αποφασει και μιλαω για εμασ.ο κα8ενασ ξερει πιο ειναι καλο για τα παιδια του.

Καλο θα ηταν να ειναι καθαρα ατομικη αποφαση χωρις συνεπειες για τους αλλους, αλλα δεν ειναι ετσι.

Αν αυριο σταματησουν ολοι οι γονεις τους εμβολιασμους,και με δεδομενη την μετακινηση πληθυσμων,τους λαθρομεταναστες κτλ,ειναι βεβαιο οτι θα αναβιωσουν αρρωστιες ξεχασμενες στην χωρα μας.

Υπάρχουν χιλιάδες γονείς που δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους ή κάνουν επιλεκτικά. Εφόσον έχεις πάρει τις αποφάσεις σου βρες εναν ομοιοπαθητικό να σου δώσει περισσότερες κατευθύνσεις και υποστήριξη. Εμείς έχουμε κάνει 2 πχ και θα κάνουμε και κάποια άκομα αλλά μιλάμε για 3-4 το πολύ και αυτό με μεγάλο διάστημα να μεσολαβεί μεταξύ τους. Πχ αντί για το MMR θα κάνω το μεμωνομένο της ιλαράς που είναι ουσιαστικά και η μόνη πιο επικίνδυνη από τις 3 ασθένειες που καλύπτει. Υποχρεωτικά δεν είναι αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να τσακωθείς λίγο στον σταθμό ή στο νηπιαγωγείο ή και όχι αν είσαι λίγο πονηρός ;) Υπάρχουν πάντως εδω μέσα πάρα πολλές μανούλες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσένα :)

yogini, το εμβολιο της ιλαρας σε ποια ηλικια θα το κανεις? πωλειται οντως μεμονομένα?

Καλο θα ηταν να ειναι καθαρα ατομικη αποφαση χωρις συνεπειες για τους αλλους, αλλα δεν ειναι ετσι.

Αν αυριο σταματησουν ολοι οι γονεις τους εμβολιασμους,και με δεδομενη την μετακινηση πληθυσμων,τους λαθρομεταναστες κτλ,ειναι βεβαιο οτι θα αναβιωσουν αρρωστιες ξεχασμενες στην χωρα μας.

Συμφωνώ. Πριν αποφασίσετε αν θα κάνετε ή δεν θα κάνετε εμβόλια καλό είναι να σκεφτείτε ότι αυτά γίνονται όχι μόνο για την προστασία των δικών μας παιδιών (που δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν σε αυτές τις αρρωστιες) αλλά και ότι δημιουργείται και ένα τοίχος προστασίας προς τους άλλους που είναι πιο ευαίσθητοι απέναντι σε αυτές τις φαινομενικά ακίνδυνες παιδικές αρρωστιες. Και έτσι ίσως ούτε καλή μου φίλη νηπιαγωγός που δούλευε σε παιδικό σταθμό να μην είχε χρειαστεί να προβεί σε διακοπή εγκυμοσύνης γιατι κόλλησε ανεμοβλογιά από παιδάκι του σταθμού.

Διαφημίσεις

yogini ο δικος σου ομοιοπαθητικός πια εμβολια θεωρει απαραίτητα?

πια εχετε κανει ?ποσες δωσεις κ σε τι ηλικια?

θα βοηθουσεσ πολυ αν απανταγες.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

ο δικός μου ομοιοπαθητικός είναι κατά των εμβολίων. Μου είχε πει οκ για του τετάνου που το κάναμε σε μορφή τετραπλού...αλλά γενικά είναι κατά και στα δικά του δεν έχει κάνει κανένα. Εμείς όμως είπαμε να κάνουμε κάποια που τα θεωρούμε πιο χρήσιμα από άλλα...πχ ναι για τον τέτανο, την μηνιγγίτισα, την ιλαρά και θα δούμε αργότερα και για ηπατίτιδα. Της ιλαράς πωλείται μεμονωμένα στο ινστιτούτο παστέρ, πήρα και ρώτησα 10,70?+φπα και το παιρνεις με το ΑΦΜ του γιατρού σου γιατί δεν πωλούνται σε ιδιώτες.

Καλό θα είναι όποιος φοβάται πολύ τις παιδικές ασθένειες να φροντίζει να είναι εκείνος οχυρωμένος ενάντια τους και όχι να έχει την απαίτηση να είναι οι άλλοι εμβολιασμένοι για να τον προστατέψουν.

Πχ μια νοσοκόμα θα πρέπει να είναι εμβολιασμένη για κάποιες ασθένειες ή μια νηπιαγωγός αν φοβάται να φροντίσει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια. Η μητέρα μου που είναι νοσηλεύτρια κάνει απ' οτι ξερω εμβόλιο για ηπατίτιδα γιατί τρυπιούνται καμια φορά από τα χειρουργικα εργαλία.

ο δικός μου ομοιοπαθητικός είναι κατά των εμβολίων. Μου είχε πει οκ για του τετάνου που το κάναμε σε μορφή τετραπλού...αλλά γενικά είναι κατά και στα δικά του δεν έχει κάνει κανένα. Εμείς όμως είπαμε να κάνουμε κάποια που τα θεωρούμε πιο χρήσιμα από άλλα...πχ ναι για τον τέτανο, την μηνιγγίτισα, την ιλαρά και θα δούμε αργότερα και για ηπατίτιδα. Της ιλαράς πωλείται μεμονωμένα στο ινστιτούτο παστέρ, πήρα και ρώτησα 10,70?+φπα και το παιρνεις με το ΑΦΜ του γιατρού σου γιατί δεν πωλούνται σε ιδιώτες.

Καλό θα είναι όποιος φοβάται πολύ τις παιδικές ασθένειες να φροντίζει να είναι εκείνος οχυρωμένος ενάντια τους και όχι να έχει την απαίτηση να είναι οι άλλοι εμβολιασμένοι για να τον προστατέψουν.

Πχ μια νοσοκόμα θα πρέπει να είναι εμβολιασμένη για κάποιες ασθένειες ή μια νηπιαγωγός αν φοβάται να φροντίσει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια. Η μητέρα μου που είναι νοσηλεύτρια κάνει απ' οτι ξερω εμβόλιο για ηπατίτιδα γιατί τρυπιούνται καμια φορά από τα χειρουργικα εργαλία.

To εμβολιο της ιλαρας σε ποια ηλικια θα το κανεις?

καλησπέρα σας

είναι λίγος καιρός τώρα που ανακάλυψα αυτό το εκπληκτικό φόρουμ και η αλήθεια με έχετε βοηθήσει αρκετοί απο σας με της εμπειρίες σας :P.ειναι πρώτη φορά που γράφω,

είμαι νεα μαμά και εχω ενα αγοράκι 2 μηνών, το πρόβλημα μου είναι οτι τωρα ξεκινάνε και τα εμβόλια......εγω ομως ειμαι φανατικά εναντίον: σε αντίθεση με τον άντρα μου :!:

ειχε κανενας σας προβλημα με παρενέργειες με κάποιο απο τα εμβόλια........?????:?::?:

Καλησπέρα:)!Εγώ στο μπουμπούκι μου κάνω τα εμβόλια.Την πρώτη φορά ενώ δεν έκλαψε την ώρα που του κάναν το εμβόλιο μετά από κάνα 2ωρο έγινε πανικός και δεν μπορούσα να τον ηρεμήσω.Τη δεύτερη φορά με το που έκανε το εμβόλιο τον έβαλα στο στήθος και δεν είχε καμιά ενόχληση.Πάντως η σύμβουλος θηλασμού που έχω στα παιδιά της δεν κάνει εμβόλια.Τα πάει στην ομοιοπαθητική γιατί ο μεγάλος της μετά από κάποιο εμβόλιο έβγαλε σπυριά.Σκέψου το καλά και αποφάσισε,εμένα ο δικός μου έχει κάνει πολλά εμβόλια και δεν έπαθε μέχρι στιγμής κάτι.Από ότι μας είπε και ο παιδίατρός του τα εμβόλια τώρα πια είναι πιο ελαφριά...

Συμφωνώ. Πριν αποφασίσετε αν θα κάνετε ή δεν θα κάνετε εμβόλια καλό είναι να σκεφτείτε ότι αυτά γίνονται όχι μόνο για την προστασία των δικών μας παιδιών (που δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν σε αυτές τις αρρωστιες) αλλά και ότι δημιουργείται και ένα τοίχος προστασίας προς τους άλλους που είναι πιο ευαίσθητοι απέναντι σε αυτές τις φαινομενικά ακίνδυνες παιδικές αρρωστιες. Και έτσι ίσως ούτε καλή μου φίλη νηπιαγωγός που δούλευε σε παιδικό σταθμό να μην είχε χρειαστεί να προβεί σε διακοπή εγκυμοσύνης γιατι κόλλησε ανεμοβλογιά από παιδάκι του σταθμού.

και η κόρη της φίλης μου έκανε το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς άλλα την κόλλησε το παιδί δεν έχει να κάνει αυτό..

το οτι κάνεις ένα εμβόλιο δεν σου λέει κανένας ότι δεν θα κολλήσεις....

κρίμα γιαυτό που πέρασε η φίλη σου άλλα δεν φταίει το εμβόλιο που έγινε η όχι μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

και εγω εχω κάνει το εμβόλιο άλλα την πέρασα και πολύ βαριά μάλιστα την ανεμοβλογιά

qbd8p2.png

και εγώ είμαι κατά των εμβολίων...δεν πρόκειται να κάνω κανένα προς το παρόν.

Ο παιδίατρος μας κάνει σε γονείς που θέλουν εμβόλια άλλα σέβεται και την απόφαση αυτόν που δεν θέλουν να τα κάνουν δίνοντας πολύ καλές συμβουλές.

Επίσης είναι καλό ο καθένας μέσα από ερεύνα και κουβέντα με ειδικούς και διάβασμα να αποφασίζει τι είναι καλύτερο για το παιδί του.

qbd8p2.png

natty26 ίσως με το νέο χρόνο κάνω αυτό της ιλαράς γιατί διάβασα για έξαρση και δεν έχω καμία όρεξη να την τσιμπήσουμε

και εμεις κανουμε ομοιοπαθητικη απο επτα μηνων λογω οτι ειχαμε σταματησει τα εμβολια τοτε...παρολαυτα ο ομοιοπαθητικος δεν μου εκανε καμμια κουβεντα γι αυτα και εγω συνεχιζω και τα κανω...

μου εστειλε προσφατα ενα μαιλ για τα παιδικα εμβολια απο καποια ερευνα που εχει γινει οπου υπαρχει και συνεντευξη και εφριξααα!!!

τι εμβολια εχεις κανει μεχρι στιγμης?και σε τι ηλικια ειστε τωρα?ενημερωσε με για να δω πως θα κινηθω..

και οντως τωρα που το ειδα αυτη η συνεντευξη υπαρχει μες το φορουμ!!εφριξαααα λεμε!

εμείς είμαστε 2 χρονών και κάναμε στους 7 μήνες το tetravac, ενάμησι χρονών ενα για την μηνιγγίτιδα (menjugate kit) και 2 χρονών έκανα το μαντού αν και δεν είναι εμβόλιο αυτό νομίζω

Εαν θέλετε να κάνετε κάποια επιλεκτικά συζητήστε με το γιατρό σας ποια είναι τα σημαντικότερα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...