Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ


Recommended Posts

Είναι ευγενικά και έχουν καλούς τρόπους τα παιδιά μας;

 

Η ερώτηση μου βγήκε γιατί εδώ και πολύ καιρό και τα δυό παιδιά μου (7 και 5) δείχνουν την εξής συμπεριφορά.

Όταν πέρνουν ένα δώρο αν δεν τους αρέσει το λένε και το δείχνουν χωρίς καμιά αναστολή παρ' όλες τις προσπάθειες και τις συζητήσεις που κάνουμε κατα καιρούς.

 

Π.χ Εγώ δεν το θέλω να το πάρεις πίσω!!!!

 

Το πρόβλημα δεν είναι η δική μου ντροπή τη στιγμή εκείνη.

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι μήπως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μες την απληστία;

 

Έχετε μήπως κι εσείς παρόμοια εκ μέρους των παιδιών σας συμπεριφορά;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Νομίζω ότι είναι σε μία ηλικία που πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν καλούς τρόπους. Οι καλοί τρόποι μαθαίνονται, όπως η ανάγνωση και η αριθμητική. Μην στεναχωριέσαι, λοιπόν. Είναι μικρά ακόμα αλλά είναι και σε μία ηλικία που καταλαβαίνουν. Έχεις όλο το χρόνο να τους εξηγήσεις ότι όταν ο άλλος μας προσφέρει κάτι με όλη του την αγάπη, δεν είναι σωστό να τον πληγώνουμε. Και να το έχουμε, και να μη μας αρέσει, λέμε ευχαριστώ και το παίρνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ πιστεύω οτι η ευγένεια είναι κάτι που "μαθαίνεται"...

και συγνώμη αν σε πικραίνω αλλά θεωρώ ότι ο μεγάλος σου είναι αρκετά μεγάλος για να μην ξέρει να το χειριστεί σωστά :wink:

 

μάλλον θα πρέπει να γίνεις λίγο πιό αυστηρή μαζί τους ,οχι τόσο για να μην ντρέπεσαι εσύ, αλλά για να μην εχουν πρόβλημα τα ίδια τα παιδιά αργότερα...

 

η κόρη μου είναι 4αρων και φυσικά και εκανε ακριβώς το ίδιο στην γιαγιά της όταν ήταν 3ών....την επέπληξα παρα πολύ και της πήρα το δώρο απο τα χέρια λεγοντάς της ότι "αυτό που μόλις είπες είναι πολύ μεγάλη αγένεια και είναι καλύτερα να πάρει το δώρο αυτό κάποιο αλλο παιδί που θα χαρεί περισσότερο απο εσένα και που δεν θα πικράνει με αυτόν τον τρόπο την γιαγιά..."

 

στεναχωρέθηκε πολύ...εκλαψε αρκετά ...αλλά οταν ηρεμήσαμε και οι δύο της εξήγησα όσο πιο πολύ μπορούσα πως να είμαστε αγενείς και προσβλητικοί δεν μας βοηθάει και δεν βοηθά ούτε και αυτόν που μας προσφέρει κάτι...

 

Τό δωρο δεν το πήρε (το εκρυψα και της το εδωσε 1 μήνα μετά η γιαγιά της πάλι απο την αρχή ...)

 

πήρε το μύνημα :wink: και ακόμη και αν δεν της αρέσει κάτι λέει πάντα ευχαριστώ ..απλά δεν μπορεί να προσποιηθέι ότι της αρέσει και φυσικά δεν την πιέζω να το κάνει ...αρκεί να είναι ευγενική και να μην προσβάλει τον αλλον....

 

εχω την αίσθηση ότι πρέπει να κάνετε μια "καλή" συζήτηση με τα μικρά σου

Link to comment
Share on other sites

Georgia CY, νομίζω ότι είναι δύσκολο να αποφύγουμε την απληστία σε αυτή την εποχή που ζούμε. Αυτό απλά κάνει το έργο μας πιο δύσκολο.

 

Από τη μιά, είναι καλό τα παιδιά μας να εκφράζονται ελεύθερα, από την άλλη ένα από τα έργα μας είναι να δείχνουμε πώς να αποφεύγουν να γίνονται αχάριστα.

 

Κι εμείς το αντιμετωπίζουμε. Δεν λέει ακριβώς, "παρ'το πίσω" αλλά μουγκρίζει ένα "χμμμμ" και κατεβάζει λίγο τα μούτρα του (είναι 7 ετών), οπότε για μένα είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που λέει το δικό σου.

 

Εδώ βλέπουμε κοτζάμ μαντράχαλους να λένε "ευχαριστώ" και "παρακαλώ", και συγχρόνως να δείχνουν αχαριστία ή παίρνουν κάποια πράγματα ως δεδομένα. Δηλαδή, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, πέρα από το να είμαστε τυπικα ευγενικοί ξεστομίζοντας ένα "ευχαριστώ" μηχανικά, νομίζω ότι η ουσία είναι να μάθουν να αναγνωρίζουν την καλή πρόθεση του άλλου, όσο μικρή κι ασήμαντη κι ας είναι.

 

Νομίζω ότι χωρίς να το μαλώνεις, αλλά με το δικό σου ευγενικό τρόπο και μέσα από μια απλή συζήτηση πού και πού για το θέμα της καλής πρόθεσης του άλλου, θα μάθει να διακρίνει μεταξύ του είδους του δώρου και της ευγενικής χειρονομίας του άλλου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Θα ήθελα να ρίξω κάτι αστείο που θυμήθηκα μέσα στη σοβαρότητα του θέματος.

 

Η εταιρία που δουλεύω έκανε Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τα παιδιά.

Ο Κων/νος τότε ήταν 4. Όταν ήρθε η ώρα ο Αη Βασίλης να μοιράσει τα δώρα ο μικρός πρόσεξε ότι στα αγόρια έδινε αυτοκινητάκι και στα κορίτσια κούκλες. Όταν φώναξε το όνομα του και πήρε το δώρο μου λέει.

 

Είναι μπλιάχ το δώρο και κατέβασε το παντελόνι και το σλιπάκι του κάτω, μέσα στο κόσμο!!!!!

 

Εγώ ψύχραιμη του τα ανεβάζω, αφήνω το δώρο στη μέση της αίθουσας και τον πάω κατευθείαν στις τουαλέτες για να μιλήσουμε.

 

Του είπα ότι το δωράκι θα μείνει εκεί γιατί υπάρχουν σίγουρα άλλα παιδάκια που το χρειάζονται.

Το μετάνοιωσε και μου υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει.

 

Απο τότε υπάρχει αυτό τo "πρόβλημα" όχι τόσο έντονο αλλά υπάρχει.

Δεν το κάνει σε ξένους αλλά σε ανθρώπους δικούς του(θείες, γιαγιά κ.λ.π)

 

Κι εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά μαθαίνονται αλλά πραγματικά έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, τα μέσα και τη φαντασία μου.

 

Πιστεύω ότι σαν αγόρι αλλά και σαν άνθρωπος είναι πιο παρορμητικός, εκφράζει πολύ έντονα τα συναισθήματα του γι αυτό και χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και επιμονή από εμένα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μπορώ να μιλήσω ειλικρινά? Φαντάζομαι ότι,ναι, αφού ζητάς τη γνώμη του forum. Να σου πω όμως πρώτα ότι ξέρω καλά ότι 'όποιος είναι έξω από το χωρό, πολλά τραγούδια ξέρει' και όλες τις σχετικές παροιμίες -για το μέλλον μου το λέω αυτό-. Όμως... εγώ το γεγονός που αναφέρεις δεν το βρήκα ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ. Μήπως το αντιμετωπίσατε ως αστείο, πχ το αναφέρατε σε κάποιον με στύλ: 'κοίτα να δεις τί έκανε?',το κατάλαβε το παιδί και παρά το ότι το μαλώνεις, αισθάνεται ότι κατά βάθος κάνει καμία παλικαριά? Νομίζω ότι για να πείσεις το παιδί ότι μία συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, πρέπει να πιστεύεις ότι είναι απαράδεκτη. Η τιμωρία δεν οφελεί, γιατί το παιδί καταλαβαίνει ότι κατά βάθος... δεν είναι και τίποτα φοβερό. Το ίδιο πάω να πάθω εγώ με τη συνήθεια του γιού μου να πετάει πράγματα από το μπαλκόνι. Το γελάσαμε μία φορά, το ανέφερα και εγώ από το τηλέφωνο στη γιαγιά, λίγο στο χα χα χα, και τώρα πρέπει να αναστρέψουμε την κατάσταση. Πώς να μας πιστέψει το παιδί που το μαλώνουμε???

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι αρκετό σοβαρό και όχι δεν με πειράζει καθόλου να εκφράζεστε όπως νομίζετε πάντα όμως με σεβασμό στον άνθρωπο που χρειάζεται τη γνώμη και την εμπειρία σας.

 

Ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι για να ακούσω τυχόν παρόμοιες εμπειρίες και συμβουλές και όχι να χαιδευτούν τα αυτιά μου.

 

Σίγουρα δεν με γνωρίζετε αλλά είμαι αρκετά αυστηρή και ανένδοτη σε κάποιους βασικούς κανόνες με τα παιδιά. Διαβάζω αρκετά και συμβουλεύομαι συχνά ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα.

Απλά το συγκεκριμένο θέμα θέλει δουλειά κι αυτή τη στιγμή το ψάχνω και στο φόρουμ μας.

 

Το συμβάν έγινε πριν 3 χρόνια και δεν ξανάγινε και ναι το βρίσκω τώρα αστείο. Η ζωή δεν είναι μόνο μαύρες στιγμές.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα ο μικρός μου, που είναι 6 χρονών, πάντα περιμένει για δώρο παιχνίδι και όταν δεν είναι κάτι που του αρέσει, δείχνει μια σχετική δυσφορία. Εντάξει με όλα που του έχω πει, έχει προσαρμοστεί στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά σε κάποια άλλα είναι στιγμές που δεν είναι ευγενικός. Χθες είμασταν στο κομμωτήριο. Την ώρα που ζωγράφιζε στον καναπέ, μου έδειξε που ζωγράφιζε 2 ομάδες σε ένα γήπεδο. Μου λέει έκανα και στις 2 ομάδες 11 παίκτες. Του απαντώ ήρεμα ότι μου φαίνεται πως η μια ομάδα έχει λιγότερους. Κατευθείαν θίχτηκε και μου απάντησε θυμωμένα μπροστά σε 2 κοπέλες που περιμεναν κι αυτές, ότι λέω αηδίες. Τον μάλωσα με τρόπο, λέγοντας του ότι η μαμά δεν λέει αηδίες. ¨Οταν φύγαμε και πήγαμε στο αυτοκίνητο, μόνος του μου είπε ότι μου ζητάει συγγνώμη για την κουβέντα που ξεστόμισε. Του εξήγησα ότι αυτός ο τρόπος, με στενοχωρεί και με κάνει να νοιώθει άσχημα. Τον ρώτησα αν του μιλάω ποτέ εγώ έτσι και μου είπε όχι. Είδες του λέω;;Γι'αυτό κι εσύ δεν πρέπει να μου μιλάς έτσι. Γιατί κι εγώ σου μιλάω με όμορφο τρόπο. Ετσι, μου υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει. Βέβαια, δεν παίρνω όρκο ότι δεν θα ξανασυμβεί, αλλά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταλαβαίνει το λάθος. Βέβαια δεν επαναπαύομαι μόνο σ'αυτό αλλά είναι η αρχή για να καταλάβει ποιοί είναι οι σωστοι τρόποι συμπεριφοράς.

Νομίζω πάντως πως αναγκαστικά πρέπει να μαλλιάζει η γλώσσα μας. Λίγα παιδιά είναι ευγενικά και τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς από μόνα τους. Οπότε έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο.

ΥΓ. Μια μέρα που πήγαμε στην πεθερά μου και ήθελε να τον φιλήσει, και τον ρώτησε γιατί δεν έρχεται κοντά της να τον φιλήσει, της απάντησε ότι δεν θέλει γιατί είναι γριά!!! :oops: Του εξήγησα ότι η γιαγιά είναι καλή και τον αγαπάει, και δεν είναι σωστό να τη λέει γριά, αλλά δεν μπορούσα να τον μαλώσω περισσότερο γιατί του βγήκε αυθόρμητα σ'αυτήν την περίπτωση, λόγω του ότι όντως η πεθερά μου είναι μεγάλης ηλικίας και σε αντίθεση με τους γονείς μου, τη βλέπει ακόμα μεγαλύτερη. Δυστυχώς βέβαια που αισθάνεται έτσι αλλά δεν μπορώ να τον κυνηγάω για να την φιλήσει με το ζόρι. Απλά θέλω να είναι μαζί της ευγενικός!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

....είναι και θέμα ειλικρίνειας

και το πότε παύει καποιος να είναι ειλικρινής έτσι ώστε να δείξει σεβασμό στα συναισθήματα του άλλου.

 

στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο θέμα βασικά.

 

δεν ειναι μονο θέμα απληστίας αλλά είναι και θέμα τακτ, θέμα αυτοπεριορισμού δηλαδή προς ένδειξη σεβασμού προς τα συναισθήματα του άλλου.

 

Σε ποιο βαθμό είναι αυτό επιθυμητό και σε ποιό βαθμό παύει να είναι κατι θετικό και εξαναγκάζει καποιο παιδί να φόβάται πάντα την αντίδραση των άλλων?

Χρειάζεταi εκτός του θέματος της απληστίας μια συζήτηση που να έχει αυτό ως κεντρικό θέμα.

 

τον αυτοέλεγχο/αυτοπεριορισμό

 

αλλά και να σκεφτεί ο γονέας τι τον ενδιαφέρει να μεταδώσει

 

 

τον ενδιαφέρει

απλώς το παιδί να μην λέει κατι τέτοιο μπροστά στους άλλους?

 

ή τον ενδιαφέρει

το παιδί να μην εχει αυτά τα συναισθήματα?

 

σε περίπτωση που τον ενδιαφέρει το δεύτερο,

δεν φτάνει η λεκτική περιγραφή καταστάσεων όπου παιδιά δεν έχουν βασικά πράγματα όπως το φαγητό.

είναι αναγκαίο το να δείξετε φωτογραφίες, να επισκεφτείτε καποιο ίδρυμα ή να δείτε καποιο ντοκυμαντέρ.

 

όμως η ηλικία αυτή απο την φύση της εμπεριέχει έναν μεγάλο εγωκεντρισμό ο οποίος δεν μπορεί να εξαλειφθεί και δεν θα ήταν φυσικό να εξαλειφθεί εντελώς. Είναι δηλαδή μέρος της ανάπτυξης των παιδιών και πρέπει οι γονείς να το συμπεριλάβουν στα υπόψιν θέματα,

έτσι ώστε να μην θυμώνουν ή να εξαγριώνονται για αυτή τη στάση των παιδιών τους αλλά να προσπαθούν όσο γίνεται με παραδείγματα βιωματικά, να εξηγούν γιατί και πως θα ήταν καλό να αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις. Η λύπη είναι το συναίσθημα που θα ήταν καλό να μεταδώσουν αλλά και τα φιλανθρωπικά συναισθήματα - με λίγα λόγια η ενσυναίσθηση για άλλα άτομα.

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα σε αυτή την ηλικία, για αυτό είναι καλό τέτοια ζητήματα να καλύπτονται λίγο νωρίτερα, πχ στο νηπιαγωγείο, όπου οι κεραίες των παιδιών είναι πολύ πιο ευαίσθητες για τέτοια θέματα.

μέσω πχ φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων στους παιδικους σταθμούς για να δίνεται το παράδειγμα στα παιδιά κτλ. αλλά και δράσεων των γονέων για δωρεές και προσφορές αγαθών.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας! έχω κάνει μια παρόμοια ερώτηση στο θέμα για τον αυτοέλεγχο, αλλά θα ήθελα , αν μπορείτε και εδώ μια διευκρίνιση. Εμείς έχουμε κάνει το λάθος και έχουμε γελάσει και αστειευτεί με το γεγονός ότι η μικρή φέρεται καμιά φορά με αγένεια, συνήθως στους παππούδες της που την πειράζουν κιόλας γι' αυτό το λόγο (της ζητούν ένα φιλί, ενώ ξέρουν ότι δε θα το κάνει και επιμένουν). Στην αρχή το βρήκαμε χαριτωμένο, αλλά τώρα πώς μπορούμε να διορθώσουμε το λάθος, γιατί βλέπω ότι αυτό πια δεν είναι αστείο και ενδεχομένως επηρεάζει όλη τη συμπεριφορά της; Για παράδειγμα ασκεί κριτική σε όλους μας λέγοντάς μας πως λέμε ανοησίες και το ωραίο είναι ότι πράγματι μερικές φορές έχει δίκιο γιατι το λέει όταν λέμε κάποια αστεία ή κάνουμε πλάκα. Γενικά εν τέλει πώς "ξεμαθαίνουμε" μια συμπεριφορά σε ένα παιδί; ευχαριστώ εκ των προτέρων!

.png.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αυτο που θετεις είναι πολύ σημαντικό.

 

άλλο η ευγένεια και άλλο το να ζητάει καποιος ένα φιλί απο το παιδί επίμονα και αυτό να μην θέλει να το δώσει.

 

αν διαβάσεις το άρθρο κακόβουλα άτομα http://parents.org.gr/psych/?sid=201

 

θα δείς ότι είναι απαγορευτικό να πιέζουμε τα παιδιά να δίνουν φιλιά, σε οποιαδήποτε κατάσταση ή άτομο και αν απευθύνεται αυτό.

 

πρέπει οι γιαγιάδες παπούδες να ενημερωθούν για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα απο εσάς, και να γνωρίζουν ότι με άλλους τρόπους θα πρέπει να επιδιώξουν την τρυφερότητα με το εγγονάκι τους, και οτι σε αυτά τα θέματα δεν θα ήταν καλό να κάνουν πλάκα.

 

αν ειναι σε καποιον να πρεπει να ξεμάθετε κάτι, είναι στην γιαγιά και στον παππού να την πιέζουν να δεχτεί φιλιά και αγκαλιές...

Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν ίσως αυτό που θα ήθελες να ακούσεις :) αλλά έτσι όπως το έθεσες κ περιέγραψες αυτό μπορώ να σου πω απο θέμα εμπειρίας μου και γνώσεων.

 

καλύτερα να μαθει ένα παιδί να ακούει το ένστικτό του για το τι θέλει και τι δεν θέλει παρά να μάθει ότι πρεπει να δέχεται τις επιθυμίες των άλλων ακόμα και αν εκείνο δεν τις θέλει.

Εκεί η ευγένεια μπαίνει κατά τη γνώμη μου σε δεύτερο βαθμό, σε πρώτο μπαίνει το να έχει την ικανότητα και βιωματικά να μάθει ότι μπορεί και πρέπει να λέει όχι, όταν κατι δεν θέλει. Ακόμα και αν είναι απο μέλος της οικογένειας που την υπεραγαπάει. Μόνο έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να έχουν την ίδια στάση και με άλλα άτομα.

Δεν ξέρω αν είχες κατι άλλο στο μυαλό σου στο θέμα της ευγένειας, αλλά επειδή αυτό το παράδειγμα έθεσες αναγκαστικα αυτό σχολιάζω.

:)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και πώς γίνεται αυτό στην πράξη, Μαρία? Το αρπάζεις από τα χέρια της θείας Χ (όπου αυτό ήδη προσπαθεί να ξεφύγει), ή του εξηγείς αργότερα με απλά λόγια και τί ακριβώς? Ότι πρέπει να αρχίζει να ουρλιάζει 'άφησέ με κάτω, όχι, όχι"? Το λέω, επειδή ο γιός μου είναι πολύ κλειστό παιδί, και πραγμάτικά υποφέρει με τέτοιου είδους συμπεριφορές των μεγάλων. Είναι όμως πολύ μικρός για να αντιδράσει και με κοιτάει με απόγνωση στα μάτια, ενώ προσπαθεί να απομακρυνθεί. Τϊ να κάνω????

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Maya,

 

Συγνώμη που απαντώ μετά από πολλές μέρες!

Γνώμη μου είναι ότι οφείλουμε να δώσουμε στο παιδί μας να καταλάβει ότι είναι απ όλες τις πλευρές ασφαλείς με τους γονείς του και ότι πάντα θα είναι δίπλα του ότι κι αν συμβεί.

 

Για το μικρό, όταν βρίσκεται μπροστά σ αυτό το συμβάν είναι κάτι πολύ σοβαρό και χρειάζεται απεγνωσμένα την υποστήριξη σου.

 

Και φυσικά θα πάρεις εσύ αγκαλιά το παιδί και θα του/της πεις ότι δεν θέλει, δεν νιώθει άνετα μαζί σου ακόμη.( Εμείς έτσι κάνουμε)

 

Αν νιώσουν άσχημα δικό τους πρόβλημα. Άσχημα νιώθει και το παιδί σου.

 

Το κέρδος είναι διπλό.

1. Η μαμά μου είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζομαι

2. Όταν παραστεί ανάγκη δεν θα αμφιβάλλει αν πρέπει ή όχι να αφήσει κάποιον (κακόβουλο) να την/τον ενοχλήσει.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως παραδέξου ότι, ειδικά με την οικογένεια, είναι δύσκολο να γίνει. Με πιο ξένους το θεωρώ δεδομένο. Ειδικά στην περίπτωσή μου που, όπως είπα και παραπάνω, δεν εκδηλώνει δυσαρέσκεια παρά μόνο με το βλέμα. Μόνο εγώ και ο πατέρας του το καταλαβαίνουμε. Οπότε πού να καταλάβει και ο παπούς πχ, ότι το παιδί δεν θέλει. ΟΚ. οι γονείς είναι πάντα εκεί για να σε προστατεύουν, όμως δεν πρέπει να το ζητάει??? Ή να μάθει να το ζητάει? Αυτό με ανησυχεί...

Link to comment
Share on other sites

σορρυ βρε κοριτσια αλλα αυτο το πραγμα με τα φιλια εχει παραγινει....

πηγαινουμε σε μια συγκεντρωση με παππουδογιαγιαδες θειες κλπ και αρχιζουν τα φιλια μολις παμε αλλα η τραγωδια ειναι οταν φευγουμε...πρεπει να τον φιλησει ολο το σοι :cry::cry:

το παιδι δεν ηθελε αντιδρουσε και σκουπιζοταν πανω στα ρουχα τους...

μολις αρχισε να μιλαει εμαθε να λεει...δεν μου αρεσουν τα φιλια....απο μακρια πακαλω(απο το παρακαλω)και τους τα στελνει με το χερακι του....

 

να σημειωσω οτι και εμενα δεν μου αρεσουν τα ματς μουτς καθολου...μα καθολου...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Maya μου,

 

Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Ειδικά η οικογένεια θα πρέπει να το καταλάβει πρώτη. Αν αγαπούν πραγματικά, τότε θα προσπαθήσουν να καταλάβουν και να σεβαστούν το παιδί και εσένα.

 

Και μένα η μαμά μου στην αρχή με θεωρούσε υπερβολική και ξερόλα.

Όταν όμως της μίλησα, της εξήγησα και της το απόδειξα έκανε πίσω και τώρα μόνη της υπερασπίζεται τα παιδιά στους άλλους θείους κ.λ.π

Link to comment
Share on other sites

ναι - ακριβώς η οικογένεια είναι το μέρος όπου πρεπει να τηρούνται τέτοια πράγματα.

 

Αν δεν τηρηθούν εκεί, δεν εχει νόημα να τηρούνται απο χιλιους άλλους.

Αυτά που γίνονται στην οικογένεια είναι αυτά που μένουν στα παιδιά.

 

θα τυπώσετε το άρθρο που υπάρχει για την προστασία κακόβουλων ατόμων,

 

είναι στην αρχική, είναι δυο άρθρα προσοχή ε?

 

και παράλληλα θα τυπώσετε και άρθρα που μιλάνε για την κακοποίηση των παιδιών και πως κατά 98% νομίζω ειναι ΓΝΩΣΤΟΙ, για τις περιπτωσεις που εχουν συμβει και εχουν αποδειχτεί, στην Ελλάδα,... για να μη νομιζουν ότι μονο στο εξωτερικο γινονται τετοια πραγματα...

 

δεν εχει νόημα μονο απο αγνώστους να μην ειναι αναγκασμένο να δεχεται φιλιά αλλά και απο την οικογένεια.

 

θα το συζητήσετε σαν γενικό θέμα και θα πείτε ότι απο τον παιδικό (λέμε τώρα)

σας εκαναν σεμινάριο με αυτό το θέμα

(που έτσι θα επρεπε να ειναι !)

και σας είπαν ότι είναι κατι ΠΟΛΥ βασικό.

θα το φέρεις σαν ΠΑΚΕΤΟ όχι σαν κατι μεμονωμένο.

δηλαδή θα πειτε και το πολύ σημαντικό οτι δεν λεμε

να μην δεχεται γλυκα (πχ) απο ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, γιατι δεν ειναι παντα οι αγνωστοι που ειναι επικίνδυνοι.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...