Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδική χαρά-χαλίκια-καθαρά χεράκια


Recommended Posts

Χτες πηγα την μικρή μου στις κούνιες και περάσαμε πολύ ωραία. Είναι 11 1/2 μηνών. Κάναμε λίγο κούνια και χαζεύαμε τα άλλα παιδάκια.

 

Το καλύτερο ήταν όταν κάθισε κάτω και αρχισε να παίζει με τα χαλίκια. Κάθισα και εγώ μαζί της της έλεγα δώσε μου το χαλικάκι, το έκρυβα στη χούφτα μου να το βρει και ευτυχώς προσπάθησε μονο μια φορά να το βάλει στο στόμα. Εκεινη την ώρα εφτασε μια άλλη μαμα με ένα 2 χρονο περίπου παιδάκι το οποιο το φώναζε να μην πιανει τα χαλίκια.

 

Εκει άρχισα να σκέφτομαι οτι δεν έκανα καλά που την άφησα να παίζει. Οτι έιναι πολύ μικρή. Ήταν η πρώτη φορά που το κάναμε.

 

Εσεις τι κάνετε???

Πως καθαρίζετε τα χερακια τους οταν είστε έξω??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγω πιστεύω όιτ μια χαρά έκανες, το ίδιο κάνω και εγω απλά προσέχω μην βάλει κάτι στο στόμα της, και εμείς χθες πήγαμε σε μια παιδική χαρά και γέμισε χώματα κυλιόταν κάτω και όταν φύγαμε την καθάρισα με τα υγρά μαντηλάκια και όλα μια χαρα!!!!

Link to comment
Share on other sites

To ότι υπάρχει πράγματι κάποιος κίνδυνος (πχ περιττώματα από ζώα, αποτσίγαρα) δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαγορέψεις στο παιδί να πιάνει χαλίκια και χώματα. Απλώς χρειάζεται περισσότερη προσοχή από μεγαλύτερα παιδάκια, μετά αμέσως μωρομάντηλο, και το βράδυ πριν κοιμηθεί μπανάκι. Δηλαδή ό,τι ακριβώς θα κάναμε κι εμείς. Και εξαρτάται από την εικόνα της παιδικής χαράς. Μερικές είναι τόσο βρώμικες που ούτε να περπατήσει δεν θα τον άφηνα.

Link to comment
Share on other sites

εμείς χθες συναντήσαμε ένα μικρό σκυλάκι στην παιδική χαρά και παίξαμε κυλιστίκαμε μαζί του, την άφηνα και το αγκάλιαζε. Δεν νομίζω ότι ο υποχονδρισμός κάνει καλό στα παιδάκια, αντίθετα τα κάνει ανασφαλή.

Όπως είπε και η maya εξαρτάται και από την παιδική χαρά, αυτό το βλέπεις στην αρχή. Πάντως και εμείς έχουμε κάτι μαντηλάκια antibacter -νομίζω λέγονται- και προσπαθώ να μην την αφήνω να βάζει τα χεράκια της στο στόμα, όσο μπορώ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ πάλι με ξένο ζώο δεν θα τον άφηνα να παίξει. Αγαπάω πολύ τα ζώα, μεγάλωσα με ζώο στο σπίτι και θα φιλοξενήσουμε κι εμείς ένα όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά. Όμως το ζωάκι που δεν ξέρω τί εμβόλια έχει κάνει, εάν έχει κάνει, και τί ασθένεια έχει αυτή τη στιγμή, δεν θα άφηνα το παιδί μου να το πλησιάσει. Συγκεκριμένα εγώ δεν θα πήγαινα ξανά με μωρό σε παιδική χαρά που βρήκα ζωάκι, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Τα ζώα απαγορεύονται στους χώρους που παίζουν παιδιά, γι αυτό και είναι περιφραγμένοι. Ένας λόγος είναι να είναι τα παιδιά ελεύθερα να πιάνουν χώματα χωρίς κίνδυνο. Τώρα θα με πείτε υποχόνδρια αλλά εγώ θα σας ρωτήσω. Σε έναν χώρο που ξέρετε ότι πάνε άνθρωποι και κάνουν την ανάγκη τους, θα το αφήνατε το παιδί να παίξει?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να "χαλάσω" το ποστ, αλλά διαβάζοντας για τα μαντηλάκια που λέτε..... Και εγώ με μωρομάντηλα της καθαρίζω τα χέρια όποτε πάμε στο πάρκο. Αρκεί όμως; Πήρα και μαντηλάκια dettol αλλά γράφουν επάνω ότι είναι για παιδιά από 3 χρ. και πάνω και δεν τα χρησιμοποιώ παρά μόνο για μένα....

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites

όχι το σκυλάκι ήταν μιας οικογένειας και δεν ήταν αδέσποτο. Ίσως δεν το ξεκαθάρισα από την αρχή. Αλλά και πάλι θα την άφηνα να το πλησιάσει όχι να το αγκαλιάσει βέβαια αλλά ίσως να το αφήσει να την μυρίσει. Υπάρχουν στατιστικές και μελέτες που λένε ότι όταν αφήνεις τα παιδιά σε μικρή ηλικία να έρχονται σε επαφή με ζώα τότε μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος του να παρουσιάσουν αλλεργίες αργότερα. Πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια, δεν είπαμε να τα φιλάμε κιόλας!! Πάντως ποτέ δεν θα ήθελα να της δημιουργήσω απέχθεια προς τα σκυλιά είτε είναι σπιτιού ή αδέσποτα, μην ξεχνάτε ότι και τα περισσότερα αδέσποτα, σε κάποιο σπίτι ήταν κάποτε και οι "καλοι" ιδιοκτήτες τους αφού παίξανε μαζί τους όταν ήταν μικρά μετά τα παράτησαν κάπου. Γνωστό φαινόμενο. Τώρα είναι θεωρώ δικαίωμα του καθενός να οριοθετεί στο παιδί του την σχεση με τα ζώα, εγώ πάλι δεν αφήνω την μικρή να πλησιαζει τις γάτες, όχι ότι δεν της αγάπώ, αλλά φοβάμαι την τρίχα τους και τα νύχια τους, πάρα πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Lenagr1 συμφωνώ απόλυτα ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από μικρά να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα. Ειδικά τα αδέσποτα το έχουν και ανάγκη. Όμως πρέπει να βρούμε και το όριο ανάμεσα στην εξοικείωση με τα ζώα και στην προστασία των παιδιών. Εμένα το ένστικτό μου δεν με αφήνει να επιτρέψω στο παιδί να πλησιάσει αδέσποτο ζώο. Και του το λέω απλά ότι το ζωάκι δεν το γνωρίζουμε και ας είναι πολύ συμπαθητικό, και όποιον δεν τον γνωρίζουμε, είτε ζώο είτε άνθρωπο, δεν τον πλησιάζουμε. Τα παιδιά πλησιάζουν μόνο παιδιά. Μπορεί και να κάνω λάθος, όμως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Lia, τα μαντηλάκια δεν είναι βέβαια αρκετά για τα μικρόβια, όμως και κάποια μικρόβια να μείνουν δεν θα πάθει τίποτα, αντίθετα θα δυναμώσει. Εγω είναι κατά της αποστείρωσης εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος. Άλλωστε στο σπίτι θα πλυθεί με νερό και σαπούνι.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο το θέμα νοιώθω υποχόνδρια... Πρέπει να το ξεπεράσω αλλα δεν αντέχω να τον βλέπω να παιζει με χώματα και τέτοια. Και να φανταστείτε ότι μεγάλωσα σε χωριό και έπαιζα αποκλειστικά με χώματα.

 

Το μυαλό μου πηγαίνει συνέχεια σε αρρώστιες απο περιττώματα ζώων, π.χ. μηνιγγίτιδα.

 

Του κάνω κακό το ξέρω...

 

dev277pr___.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλά, και γω δεν πάω πίσω. Δεν θέλω να παίζει με τα χώματα. Όταν την πηγαίνω εγώ στο πάρκο δεν την αφήνω να πιάσει χώματα και πέτρες. Και πέρα από αυτά υπάρχουν και γόπες πολλές πεταμένες και ένα σωρό άλλα σκουπιδάκια που μπορεί να βάλει στο στόμα. Αν και εδώ και καιρό εγώ την πηγαίνω μόνο σε 2 πάρκα που είναι και σχετικά κοντά στο σπίτι. Το ένα έχει γρασίδι και το άλλο μοκέτα οπότε δεν έχουμε θέμα με το χώμα τουλάχιστον.

Ζώα δεν θέλω να πλησιάζουν ούτε εμένα πόσο μάλλον το παιδί. Τα αδέσποτα δεν είναι εμβολιασμένα και δεν ξέρω τι αρρώστιες κουβαλάνε αλλά καλύτερα να μην πιάνει κανένα για να μην αγχώνομαι κάθε φορά μη φάει καμιά τρίχα. Είναι πολύ μικρή ακόμα άλλωστε. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με το αν αγαπάμε τα ζώα. Δεν τα πλησιάζουμε και δεν αφήνουμε να μας πλησιάσουν αλλά δεν τους κάνουμε και κακό.

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites

ε λοιπον εμενα η κορουλα μου ειναι 6 μηνων και πηγαμε στη θαλασσα!την αφησα και επιασε την αμμο εκανε τρελλες χαρες! βεβαια ειμαι λιγο βλαμμενη γιατι μου εγυρε στο πλαι και γεμισε αμμο και μετα για να ξεπλυνουμε το στομα της ειδαμε και παθαμε :oops::oops: αν εξαιρεσουμε οτι εγω δεν την προσεξα αρκετα νομιζω οτι ιδιως εσεις που εχετε μεγαλυτερα παιδια πρεπει να τα αφηνετε να παιζουν λιγο πιο ελευθερα!

 

οσο για τα μωρομαντηλα.. καπου διαβασα οτι απαγορευεται να τα χρησιμοποιουμε στα χερια τους και στο προσωπο τους! και θα σας πω το εξης:καθαριστε τα χερια σας με μωρομαντηλο και μετα γλειψτε τα! και πειτε μου το προτιματε να γλειφουν τα παιδια σας αυτο το πραγμα????

χιλιες φορες τα χωματα!! απλα ξεπλυθειτε καλα με νερο μεχρι να πατε σπιτι!

Link to comment
Share on other sites

Θελω να κανω και γω μια ερωτησω... Ακομα κι αν μια παιδικη χαρα ειναι φυλασσομενη και κλειδωνει και δεν μπαινουν σκυλια μεσα... (αδεσποτα που δεν ξερουν να διαβαζουν οτι δεν τους επιτρεπετε η εισοδος).. Τα γατια πως θα τα αποτρεψεις να μπουν μεσα που χωρανε απο παντου και σκαρφανωνουν..? Τα γατια δεν κανουν την αναγκη τους όπου να ναι?

Εγω τον αφηνω να πιανει οτι θελει.. χωματα χαλικια πετρες κλπ κλπ (εννοειτε οχι σκουπιδια) και καποια αδεσποτα που φαινονται υγιη και καθαρα και ηρεμα (γιατι υπαρχουν και αδεσποτα που καποιος τα φροντιζει στην τελικη)

μετα τον καθαριζω με μωρομαντηλα ή του πλένω τα χερια στη βρυση (συνηθως υπαρχουν βρυσες στις παιδικες χαρες)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Κοντά στο σπίτι μας υπάρχει μία παιδική χαρά που από έξω φαίνεται καθαρή και προσεγμένη.Έχει κάγκελα γύρω-γύρω και δεν μπαίνουν καθόλου σκυλιά μέσα.Στις κούνιες κι στις τσουλήθρες έχουν στρωμένο κάτω εκείνο το ειδικό ,μαλακό υλικό.Ως εδώ καλά!!!

Μέσα στην παιδική χαρά υπάρχει ξαχωριστός χώρος3-4 τετραγωνικά με άμμο για παιχνίδι με κουβαδάκια.Περιττό να σας πω ότι βρωμοκοπάει γιατί όλες οι γάτες της περιοχής την ...προτιμούν.Τα μωρά αμέριμνα παίζουν εκεί!!!Μαζί με αυτά κι ο Μανώλης που τρελλαίνεται για παιχνίδι στην άμμο.Όσο και να ...μαλλιάζει η γλώσσα μου να του λέω από το σπίτι και σε όλο το δρόμο να μην παίξει εκεί αλλά λίγο πιο πέρα που έχει καθαρό χώμα,πάντα εκεί πηγαίνει.Και το κορυφαίο δεν σας το είπα ακόμα!!Μια μέρα ένα παιδάκι 5-6 χρονών κατέβασε το παντελονάκι του και...:shock: :shock: ούρησε εκεί μέσα που παίζανε τα μωράκια.Βέβαια,μόλις το είδα του είπα ότι θα μπορούσε να το κάνει δίπλα από τις κούνιες που ήταν μια αλάνα.Αλλά μου είπε ότι δεν μπορούσε.Πραγματικά φαινόταν σε απόγνωση το καυμένο,καταλάβαινε ότι έκανε κάτι κακό αλλά ίσως φοβώταν τα χόρτα στην αλάνα.Περιττό να σας πω ,που ήταν η γιαγιά του που το ...πρόσεχε!!Καθόταν στο παγκάκι λές και δεν συνέβαινε τίποτα.Τί αναισθησία!!! Μου ήρθε εκείνη τη μέρα να εγκληματήσω κυριολεκτικά.Από τότε δεν έχουμε ξαναπάει εκεί.

Και κάτι τελευταίο.Θέλω να κάνω εδώ μια διευκρίνηση:αγαπώ πολύ όλα τα ζωάκια,είχα στο πατρικό μου σκύλους,γάτες ,κουνέλια,παπαγάλους κτλ.Όμως από τη στιγμή που δεν μπορώ να ξέρω αν είναι υγιή τα ζωάκια που περιφέρονται,δεν επιτρέπω στο παιδί πολύ οικειότητα μαζί τους.

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Link to comment
Share on other sites

Τελικά βλέπω διαφορες γνώμες. Δυστυχως τα μωρομάντηλα τα αποφευγω και βρύση δεν υπάρχει. Οσο για την κατάσταση της παιδικής χαρας είναι τελικά όλα σχετικά. Όμως είναι το μόνο μέρος που μπορώ να παω μόνη με το καρότσι με τα πόδια (δυστυχως δεν οδηγώ και ο μπαμπας μας δουλεύει πολύ).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Υπαρχει κοντα στο σπιτι μας μια παιδικη χαρα οπου εχει ενα χώρο με ψιλο χαλικακι. Μια φορα την εβδομαδα (θελει κουραγιο για περισσοτερο :lol: ) πηγαινουμε εκει με τον Βασιλη. Ζαλωνομαστε νταλικες , φορτηγα και ολα τα συμπραγαλα και σκαβουμε. Ο Βασιλης γινεται ασπρος απο την κορυφη μεχρι τα νυχια . Μετα ακολουθει μπανακι και για εκεινον και για τα εργαλεια του.

Λατρευω την καθαριοτητα και εγω και ο Βασιλης αλλα το παιδι θελει να λερωθει. Καπου ειχα διαβασει οτι περνανε μια φαση που πρεπει να παιζουν με χωματα αλλα δεν θυμαμαι που.

Βρηκα στο περιπου :

http://alicecafe.gr/wiki/421/1656_%CE%9A%CE%97%CE%A0%CE%9F%CE%A3_&_%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99!!

http://www.paidorama.com/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%A3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82...%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%86%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B7/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD.html

 

Θελει απλα να είμαστε δίπλα τους για ματακια, στοματακι κλπ.

 

Για τα χερια παντως εκει εχει βρυσουλα και κουβαλαμε τα σαπουνακια μιας χρησης & μωρομαντηλα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

μπορείτε να έχετε και μια μικρή πετσετουλα χεριών, μισή βρεγμένη, μέσα σε μία σακούλα ζιπ-λοκ, για να βγάζει τα πολλά πολλά. ?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Επισης ενα παγουρι η μπουκαλακι με νερο, το ριχνεις στα χερακια του και φευγουν τα πολλα πολλα μεχρι να πατε σπιτι.

 

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως επιμενω για τα μωρομαντηλα!! ειναι οτι χειροτερο οσο βολικα και αν ειναι!

 

Και εγω τα χρησιμοποιώ ελάχιστα. Ο παιδιατρος μου συμφωνεί. Για το καθημερινο καθαρισμα στην αλλαγή πάμνας κάτω από τη βρύση ή χαμομήλι και βαμβάκι

Link to comment
Share on other sites

μπορείτε να έχετε και μια μικρή πετσετουλα χεριών, μισή βρεγμένη, μέσα σε μία σακούλα ζιπ-λοκ, για να βγάζει τα πολλά πολλά. ?

 

καλή ιδέα. μεχρι τώρα είχα μπουκαλάκι που λέει η Χρύσα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...