Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σκούπα για πλύσιμο χαλιών

Χαρα2010

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εγώ είχα για 10 χρόνια την Moullinex(μπλέ) που πλένει χαλιά αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη και την πέταξα -κυριολεκτικά στα σκουπίδια - γιατί η ισχύς της(μοτέρ) μοιράζεται και στο πλύσιμο και στο ρούφηγμα των χαλιών άρα είναι μισή. + ότι το καθάρισμα που κάνει το στεγνοκαθαριστήριο (αν είναι καλό, γιατί μου έχουν χαλάσει χρώμα σε ένα χαλί) δεν μπορείς να το πετύχεις με την σκούπα.

• 7 χρόνια μετά...

Σκεφτομαστε με αλλα 3 ατομα να παρουμε "συνεταιριστικα" μια σκουπα για υγρο/στεγνο καθαρισμα χαλιων, στρωματων, καναπεδων κλπ. Εχουμε βρει 2-3 της Karcher, κατα προτιμηση μεχρι 350 ευρω, αλλα αν εχετε να προτεινετε κατι ακριβοτερο αλλα πολυ καλο μπορειτε να το γραψετε. Συγκεκριμενα, μαλλον θα παρουμε καθαριστη χαλιων, αλλα αν εχει καποια απο εσας ατμοσυστημα με αναρροφηση, οποιασδηποτε μαρκας ας γραψει την εμπειρια της, γιατι μας ενδιαφερει περισσοτερο να καθαριζει με ατμο, χωρις χημικα, απλα της Karcher ειναι λιγο απλησιαστη η τιμη της συγκεκριμενης.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

On 27/8/2018 at 9:35 ΠΜ, Sentir...natureza είπε:

Σκεφτομαστε με αλλα 3 ατομα να παρουμε "συνεταιριστικα" μια σκουπα για υγρο/στεγνο καθαρισμα χαλιων, στρωματων, καναπεδων κλπ. Εχουμε βρει 2-3 της Karcher, κατα προτιμηση μεχρι 350 ευρω, αλλα αν εχετε να προτεινετε κατι ακριβοτερο αλλα πολυ καλο μπορειτε να το γραψετε. Συγκεκριμενα, μαλλον θα παρουμε καθαριστη χαλιων, αλλα αν εχει καποια απο εσας ατμοσυστημα με αναρροφηση, οποιασδηποτε μαρκας ας γραψει την εμπειρια της, γιατι μας ενδιαφερει περισσοτερο να καθαριζει με ατμο, χωρις χημικα, απλα της Karcher ειναι λιγο απλησιαστη η τιμη της συγκεκριμενης.

Kανεις δεν εχει εμπειρια απο τετοια σκουπα για χαλια ;;;; Ειλικρινα θα με βοηθουσατε πολυ αν καταθετατε την εμπειρια σας, γιατι τα λεφτα ειναι αρκετα και δεν θελω να κανω μια "χαμενη" αγορα. Καποιος;  

Θα σου έλεγα ότι είναι πολύ risky να αγοράσεις από κοινού με άλλα άτομα την σκούπα καθώς:

Α) το κόστος συντήρησης θα το μοιράζεστε διά του 4?

Β) ποιος εκ των τεσσάρων θα χρησιμοποιήσει την απόδειξη για τους φορολογικούς του λόγους?

Γ) το κόστος των υλικών θα το  μοιράζεστε διά του 4?

Δ) πως μπορεί να αποδειχτεί ότι π.χ. η σκούπα χάλασε λόγω κατασκευής και όχι λόγω κακής λειτουργίας? Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κάποιος να κατηγορηθεί από τους άλλους ότι την χάλασε ο ίδιος…

Σκέψεις καταθέτω….. αν δεν είσαι απολύτως σίγουρη για τα άτομα που θα συνεταιριστείς θα σε συμβούλευα να είσαι πολύ προσεκτική, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορείς να πέσεις!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Kανεις δεν εχει εμπειρια απο τετοια σκουπα για χαλια ;;;; Ειλικρινα θα με βοηθουσατε πολυ αν καταθετατε την εμπειρια σας, γιατι τα λεφτα ειναι αρκετα και δεν θελω να κανω μια "χαμενη" αγορα. Καποιος;  

Η κουμπάρα μου έχει μια σκούπα bosch για πλύσιμο χαλιών, καναπέδων κ στρωμάτων κοκ αλλά δεν είναι με ατμό. Την έχω χρησιμοποιήσει κάνα δυο φορές, παίρνει ένα ειδικό καθαριστικό κ το νερό που έβγαινε στον καδο ήταν μαύρο κάθε φορά, που σημαίνει μαλλον ότι κάτι καθάριζε. Έκανε 250€ αν θυμάμαι καλά. Παρόλα αυτά, σίγουρα τα χάλια χρειάζονται καθαριστήριο, αν όχι κάθε χρόνο, χρόνο παρά χρόνο σίγουρα, τώρα που έχω το μωρό δε θα τα άφηνα ούτε μια χρονιά μόνο με τη σκουπα. Δεν κάνει βαθύ καθάρισμα όπως όταν το πλένεις. Αν την πάρετε συνεταιριστικα αξίζει με την έννοια ότι θα δώσεις το ένα τρίτο κ θα κάνεις ένα αξιοπρεπές κ καλύτερο καθάρισμα από την απλή ηλεκτρική. Βέβαια, εξαρτάται κ τη σκούπα. Από την άλλη να σου πω την αλήθεια, εγώ δε θα αγόραζα γιατί το θεωρώ περιττό. Προτιμω να τα πλένω στο μπαλκόνι ή να τα στέλνω τα μεγάλα καθαριστήριο κ λόγω του ότι έχω κόλλημα, τους καναπέδες τους έχω πάρει με αφαιρούμενα καλύμματα, οπότε τα πλένω δύο φορες το χρόνο κ τα ριχτάρια μια στις 15. Τα χαλιά τα κάνω με ξύδι λευκό ή με το σαμπουάν χαλιων μια φορά το μήνα. Εσύ βέβαια προτιμάς από όσο ξέρω τις φυσικές λύσεις ενώ εγώ θέλω ο,τι πιο χημικό υπάρχει να μη μένει τπτ όρθιο!:rolleyes: Για στρώμα μόνο θα έκανα τέτοια επένδυση. Εχετε ρωτήσει σε κατάστημα; Μπες σε ξένα σάιτ μήπως βρεις καμία αξιολόγηση.

εμεις εχουμε δανεικη της delonghi απο την πεθερα μου,οποτε δ ξερω τιμη κ ειναι παλιο μοντελο.η μαρκα που κοιτατε ειναι πολυ καλη.αλλα μια φορα τον χρονο προτιμω κ εγω να τα βγαλω μπαλκονι να τα πλυνω.τα καλυμματα του καναπε μας επισης πλενονται.κ εχω παρει ατμοκαθαριστη για στρωματα κ φρεσκαρισματα

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Kι εγω για στρωματα, χαλια και καναπεδες την θελω περισσοτερο. Το καθαριστηριο μου φαινεται υπερβολικα ακριβο. Απο την αλλη εχω και μια κοπελα που εχει τετοια σκουπα (πιο ακριβη φανταζομαι) αλλα παιρνει 10 ευρω το χαλι. Οποτε αθροιστικα παλι συμφερει να την αγορασουμε. Οταν λεω για καναπεδες δεν εννοω τα καλυμματα, αλλα τα μαξιλαρια του καναπε.

Η συγκεκριμενη που βρηκαμε δουλευει με φαρμακο, ριχνει νερο και τραβαει το νερο με δυναμη. Το συστημα υποτιθεται οτι καθαριζει σε βαθος τις ινες του χαλιου, δεν ειναι απλη ηλεκτρικη και οσες κριτικες εχω διαβασει γραφουν ακριβως αυτο που εγραψες @Lenia16 οτι κανει δουλεια γιατι το νερο βγαινει μαυρο. Θεωρω οτι εφοσον υπαρχουν τετοια μηχανηματα και μπορουμε να τα προμηθευτουμε, δεν υπαρχει λογος να ξεμεσιαζομαι στο μπαλκονι για να το καθαρισω, με λιγοτερο κοπο (και χρονο) καθαριζει εξισου καλα, μην πω καλυτερα.

Θεμα να μην τα βρουμε με τους υπολοιπους δεν παιζει, δεν εχουμε τετοια κολληματα. Ο καθενας απλα θα παρει ενα απορρυπαντικο δικο του, φυσικα θα υπαρχει προσοχη στη χρηση, ανταλλακτικα κλπ θα τα μοιραζομαστε, τωρα για τις αποδειξεις ουτε που μας απασχολει...

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

5 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Τα χαλιά τα κάνω με ξύδι λευκό ή με το σαμπουάν χαλιων μια φορά το μήνα. Εσύ βέβαια προτιμάς από όσο ξέρω τις φυσικές λύσεις ενώ εγώ θέλω ο,τι πιο χημικό υπάρχει να μη μένει τπτ όρθιο!:rolleyes: Για στρώμα μόνο θα έκανα τέτοια επένδυση. Εχετε ρωτήσει σε κατάστημα; Μπες σε ξένα σάιτ μήπως βρεις καμία αξιολόγηση.

Μια φορα τον μηνα :shock:;;; Δεν παιζει να βαλω σε τετοια ταλαιπωρια τον εαυτο μου...χαχαχα! Δυο φορες μεσα στον χειμωνα και μια σιγουρα πριν τα αποθηκευσω και πολυ ειναι! Και να φανταστεις οτι εχω και 2 γατες. Βεβαια, τωρα που θα παρω την σκουπα μπορει να τα κανω συχνοτερα αν δεν ειναι πολυς κοπος!

Η αληθεια ειναι οτι προτιμαω φυσικες λυσεις, γι'αυτο και ηθελα ατμο, αλλα πιστευω οτι με 2 φορες τον χρονο δεν εγινε και τιποτα να χρησιμοποιω απορρυπαντικο. Αν καθαριζα συχνοτερα μαλλον θα επαιρνα με ατμο, γιατι εκτος των αλλων θα εβγαζε τα λεφτα του 1000% :-D

Σε οποιο καταστημα πηγα δεν ηταν γνώστες των συγκεκριμενων σκουπων, οποτε δεν εβγαλα ακρη. Μεχρι στιγμης οτι εχω βρει απο το ιντερνετ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...