Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ονομα απο Σοφια - Κοκκωνα

stammy

Recommended Posts

Βοηθεια!!!!!!Εχουμε ενα θεματακι....Εχω ενα κοριτσακι 9 μηνων την οποια θα την βαφτισουμε Μαρίλια απο το Μαρια (η μαμα μου)και το Ευαγγελια(ταξιμο). Ειμαι εγγυος ξανα και απο τοτε που μας ειπαν οτι ειναι κοριτσι εχουμε ενα θεμα...παραοσιακα πρεπει να παει το ονομα της πεθερας (την οποια και υπερ-αγαπω) το οποιο ειναι...Κοκκώνα!!!:oops:Δεν εχω και τοσο προβλημα εγω αλλα νομιζω ειναι λιγο αδικο να εχουμε μια Μαριλια και μια Κοκκωνα.:shock:Ετσι σκεφτικα να την βαφτισω Σοφια-Κοκκωνα που ειναι Σοφια το ονομα της γιαγιας της πεθερας μου. Εσεις τι λετε?Πως μπορω να τα συνδιασω σε ενα?

Διαφημίσεις

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Βοηθεια!!!!!!Εχουμε ενα θεματακι....Εχω ενα κοριτσακι 9 μηνων την οποια θα την βαφτισουμε Μαρίλια απο το Μαρια (η μαμα μου)και το Ευαγγελια(ταξιμο). Ειμαι εγγυος ξανα και απο τοτε που μας ειπαν οτι ειναι κοριτσι εχουμε ενα θεμα...παραοσιακα πρεπει να παει το ονομα της πεθερας (την οποια και υπερ-αγαπω) το οποιο ειναι...Κοκκώνα!!!:oops:Δεν εχω και τοσο προβλημα εγω αλλα νομιζω ειναι λιγο αδικο να εχουμε μια Μαριλια και μια Κοκκωνα.:shock:Ετσι σκεφτικα να την βαφτισω Σοφια-Κοκκωνα που ειναι Σοφια το ονομα της γιαγιας της πεθερας μου. Εσεις τι λετε?Πως μπορω να τα συνδιασω σε ενα?

Τι θα λεγες για το Σοφιάνα?

....Αν δεν βαλεις καθολου το Κοκκωνα θα παρεξηγηθει η πεθερά σου?????τι αποψη εχει το ονομά της???? πχ και η μαμα μου εχει ενα καπως παραξενο ονομα (οχι τοσο σαν της πεθερά σου)και μας δηλωσε πως δεν θελει τα εγγονια της να εχουν αυτο το ονομα και μας εδωσε το ελευθερο να διαλεξουμε οτι θελουμε.....

Συζητησε το μαζι της και βαλε μονο Σοφια που ειναι τελειο...(ετσι λενε και την μια απο τις κορες μου.....:wink:)....μην βαζεις ενα ονομα που θα ντεπεται το παιδι σου για μια ζωη....

σορρυ δε καταλαβα.την γιαγια της πεθερας σου την λενε σοφια-κοκκωνα?:shock: ΖΕΙ???:shock::shock::shock:βασικα το σοφια ειναι μια χαρα ονομα.αλλα κοκκωνα δε θα εβαζα την κορη μου που να μου δεινανε εκατομμυρια.κριμα ειναι!

Ραφαελα-Ειρηνη z0ebp1.png Αλεξανδρος BpsJp1.png

μπεμπα Νεφελη 28/10/2010

Διαφημίσεις

Κρίμα είναι να βγάλετε το παιδί Κοκκώνα. Εγώ στη θέση σου θα συζητούσα με την πεθερά μου και θα της έλεγα να διαλέξουμε μαζί ένα όνομα που θα άρεσε και σε αυτή. Αν είναι λογική όπως λες θα καταλάβει ότι είναι δύσκολο για ένα παιδί σήμερα να έχει το όνομα Κοκκώνα........ έστω και στα χαρτιά μόνο.

Δλδ για να καταλαβω...ο αντρας σου θελει να βγαλετε το παιδι Κοκωνα επειδη ετσι λενε τη μανα του?????????Και η πεθερα σου δε λεει τπτ????

Πρωτη αυτη θα επρεπε να σας πει να μη δωσετε αυτο το ονομα στο παιδι.

Μωρε δε το λυποσαστε το κακομοιρακι?

Εγω θα τους ελεγα ξεκαθαρα οτι το παιδι μου κοκωνα δεν υπαρχει περιπτωση να το βαφτισω..καμια ομως.Βγαλτη Σοφια ή βαλε το ονομα του πεθερου ή ας διαλεξει η πεθερα σου οποιο ονομα θελει...αλλα οχι Κοκωνα ρε συ.

Για να την υπεραγαπας την πεθερα σου παει να πει οτι εχετε καλες σχεσεις...οππτε δε μπορει,θα δειξει κατανοηση.

Διαφημίσεις

Συμφωνω με τα κοροτσια προηγουμενως, μηπως να το συζητουσες με την πεθερα σου?

Φανταζομαι οτι θα εχει αισθηση της... πραγματικοτητας και δεν θα θελιε η εγγονη της να εχει ενα τετοιο ονομα. Μηπως, πραγματι, του πεθερου θα μπορουσε να προσαρμοστει σε γυναικειο?

Πλάκα κάνεις... Δεν μπορεί να το συζητάς σοβαρά... Σε περιπτωση που δεν κάνεις πλάκα, βγάλε μόνο το Σοφία και τελειώνει εκεί το θέμα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Σίγουρα κάνεις πλάκα.... Κοκκώνα, τι είναι κότα το παιδί; Βγάλ΄τη Σοφία ή πες πως θα τη βγάλεις το όνομα του Αγίου που θα είναι πλησιέστερο στην ημερομηνία γέννησής της.

Διαφημίσεις

βρε κοριτσακι μου, αν ειναι να μιλησεις με την πεθερα σου και να τα βρειτε,

δεν μπορει και εκεινης να της αρεσει το Κοκκωνα!!

να δωσεις ενα αλλο ονομα στο κοριτσακι σου!!

και μιας γνωστης μου ελεγαν την πεθερα Αγλαια και μιλησε μαζι της και το βαπτισαν Αιγλη το παιδι.

668bab1939.png

Δημητρούλα, εσείς πώς θα τη βγάλετε την μπεμπούλα σας?

Νεφελη την δηλωσαμε.εδω τα δηλωνεις το ονομα την ιδια στιγμη που γεννιουνται.σε κανενα απο τα 3 παιδια δεν εβαλα ονομα γιαγιας η παππου.και καλα εκανα:wink: γλυτωσα και φασαριες και στραβωματα.επειδη δεν εχω υπομονη ΚΑΘΟΛΟΥ ...αν ακουγα καμια φραση του τυπου ''γιατι δεν εβαλες το δικο μου και εβαλες της πεθερας η της μανας ''...θα γινοταν της κολασεως:twisted: οποτε 3 ασχετα ονοματα και τον βουλωσαν ολοι.ετσι κιαλλιως στη γερμανια οπως ειπα μολις γεννας την ιδια ωρα δηλωνεις ονομα.οποτε απαξ και το δηλωσα ας τολμησουν να πουν και τιποτα.παει δοθηκε το ονομα.δωσαμε δωσαμε που λενε:mrgreen:

Ραφαελα-Ειρηνη z0ebp1.png Αλεξανδρος BpsJp1.png

μπεμπα Νεφελη 28/10/2010

Το Κοκκωνα ειναι τοπικο ονομα σε ορισμενα μερη. Υπηρχε ως υποκοριστκο-χαιδευτικο για την αρχοντισσα ,την προικισμενη κλπ. Εχετε δικιο οτι ειναι καπως περιεργο για την εποχη μας.:roll: Απλα οσον αφορα τις παραδοσεις του τοπου μου θεωρω οτι ειναι μια τιμη για την πεθερα μου. Γιαυτο ειπα να το συμπεριλλαβω καπως στο ονομα. Ωραια η ιδεα του Σοφιάνα!:lol:Κανεις αλλος?:confused:Το σκευτικα και να χρησιμοποιησω καποιου Αγιου που γιορταζει κοντα.Απριλη γενναω. Τι λετε?

Εμένα μαρεσει το κοκκωνα,και γενικα τα περιεργα μαρεσουν,τα συνηθισμενα τα χουμε μπουχτισει.και γω με συνηθισμενο ειμαι ενω στην αδελφημ βαλανε το ωραιο το παραξενο!

και οπως ειπε ο θανασακης κοψτο και καντο κοκο ειναι τελειο.