Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάτι συμβαίνει ή.....πείσμα?


Recommended Posts

Για άλλη μια φορά η γνώμη και οι εμπειρίες των μαμάδων μου είναι πιο χρήσιμες από των παιδιάτρων!

Κορίτσια, διάβασα τις τελευταίες μέρες πολλά ποστ σχετικά με την απεργία πείνας των μικρών μας.

Δε θα μπω στη διαδικασία να σας περιγράψω τι τρώει η δικιά μου....απλά τίποτα, μόνο λίγο γάλα...κάποιες μέρες λίγες μπουκιές με κόλπα.

Αυτό έχει ξεκινήσει σιγά σιγά από το καλοκαίρι, λέγαμε δόντια, όντως πόναγε το παιδί, βγήκαν τα δόντια, ελάχιστη βελτίωση, μετά τα ίδια, εμπλουτίσαμε τις γεύσεις, κόβουμε όσο μπορούμε τα αλεσμένα, τρώμε μόνες μας -και καλά!- όλοι μαζί στο τραπέζι....

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μη κάνω...

Μόνο στη τηλεοραση μπροστά δε τη βάζω...δε θέλω. Ούτε κ στις κούνιες πχ τη κυνηγάω και άλλα τέτοια.

Τώρα βγάζει τους 1ους τραπεζίτες, το στόμα χάλια, έσκασαν οι 2, καμιά βελτίωση...

Και ο ύπνος μας έχει γίνει κάπως...ενώ είμασταν σούπερ!

 

Το θέμα μου είναι ότι βλέπω και περίεργες συμπεριφορές του στυλ το θέλω, το παίρνω το μασάω, το φτύνω. Η τα πετάω όλα κάτω. Η θέλω να τσιμπάω όρθια παίζοντας. Η στριγγλίζω. Η επιλέγω να τρώω μόνο ένα τυράκι συγκεκριμένο και τίποτα άλλο.

Το μόνο που δέχεται (συνήθως) είναι πορτοκαλάδα και γάλα (λίγο).

 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβω αν είναι θέλα συμπεριφοράς (γιατί είμαστε ακρετά πείσματα γενικά και τσαντίλες), ή κάτι τρέχει?

Εχω μπει στο τρυπάκι να κάνω εξετάσεις αν και δε πιστεύω ότι κάτι έχει.

Είναι κεφάτη και δείχνει καλά.

Παράλληλα έχει αρχίσει κάτι παραξενιές στον ύπνο ενώ ήταν μια χαρά, πχ θέλει να μαστε μαζί της μέχρι να κοιμηθεί, ξυπνάει με κλάματα, ενώ κοιμόταν μήηηηηηνες σερί και μόνη της.

 

Σε λίγο καιρό έρχεται και η δεύτερη μπεμπούλα μου, και δε θέλω να κάνω αλλαγές στη "μεγάλη" τότε. Θέλω να κρατήσω τη ρουτίνα και την ηρεμία της όσο μπορώ.

Γι'αυτό θέλω να κατανοήσω τι συμβαίνει....να την αφήσω....να επιμένω (όχι ότι καταφέρνω κάτι, μόνο υστεριάζει όταν επιμείνω)....

 

Με συγχωρείται για το σεντόνι, αλλά έχουν πειραχτεί τα νεύρα μου...και η υπομονή μου, είμαι και αγχωτική....έχω και την έσω μπέμπα να σκέφτομαι....στεναχωριέμαι είναι νηστικό τόσο καιρό....

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Νομίζω ότι απλά περνάει αυτή την φάση. Εμένα η κόρη μου είναι 14 και κάτι και ενώ τρώει, δεν θέλει πια να την ταϊζουμε, θέλει να τρώει μόνη της, και φυσικά το μισό φαγητό το πετάει κάτω. Υπάρχουν μέρες που θέλει να φάει μόνο το ίδιο φαγητό με εμάς ( έχει τύχει να κλαίει μέχρι να της δώσω κοτόπουλο με τσίλι και μετά να το τρώει από πείσμα ενώ δάκρυζαν τα μάτια της και έτρεχε η μύτη της από το πόσο καυτερό ήταν).

Γενικά νομίζω ότι είναι της ηλικίας. Αν την αφήσεις και δεν της δώσεις φαγητό δεν θα το ζητήσει; Στις καμπύλες της πως είναι; ΄Εχει κατέβει καμπύλη ή συνεχίζει να αναπτύσσεται στην κανονική της;

There is no patch for human stupidity.

Link to comment
Share on other sites

Μία απ'ο τα ίδια και έμεις. Είναι σχεδόν 13 μηνών και κόψαμε εντελώς τα αλεσμένα,μόνο την φρουτόκρεμα τρώμε και αυτή με το ζόρι, τρώει ότι τρώμε και εμείς μην φανταστεις όμως ότι τρώει τις ποσότητες που έτρωγε, είναι ελαχιστες απλώς την κυνηγάω συνέχεια χωρίς όμως να την πιέζω και με αυτό τον τρόπο καπως τρώει λίγο παραπάνω. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή,είναι η ηλικία τους που θέλουν να περάσει το δικό τους και καλαβαίνουν σιγα-σιγα ότι είναι και αυτά οντότητες και θέλουν να επιβληθούν.

Link to comment
Share on other sites

AΑφημένη την έχω...ζητάει συχνά θα λεγα, δείχνει να κάνει χαρά όταν ετοιμάζω κάτι και με βλέπει αλλά όταν της το προσφέρω...δεν.

Της λέω πάμε στη καρέκλα σου να φάμε? Και τρέχει και λέει μαμ μαμ μαμ και θέλει να ανέβει στη καρέκλα, όταν κάθεται και της εμφανίζω φαγητό δεν το θέλει.

Καμπύλες έχει πέσει βέβαια...λίγο λίγο σε βάθος χρόνου πέφτει όχι μπαμ κάτω, πάει όμως συμμετρικά, δηλαδή ύψος-βάρος-κεφάλι απολύτως συμμετρικά κ η γιατρός λεει είναι οκ.

 

Δε ξέρω μήπως δε θέλει τα φαγητά που κάνω?

Αλλά δε το δέχομαι...έχουμε ποικιλία και εναλλαγή, δε το συζητώ,...στο τέλος τέλος αυτα τρώμε...τι να κάνουμε!

Την αφήνω να τρώει μόνη της και γίνεται το σώσε...αλλά και έτσι δε τρώει, παίζει, τα πιάνει και τα ζουλάει, τα πετάει, αλλά δεν τα τρώει.

 

Κάπου εκεί στο έτος τα άρχισε τα κόλπα, και οσο πάει χειροτερεύει.

Τις τελευταίες 4 μέρες είναι μόνο με 3 μισά μπουκάλια γάλα τη μέρα. Γι'αυτό και έχω φτάσει στο αμην και είπα να ρωτήσω.

Ποιό είναι το όριο? Η απόλυτη αφαγία που ζούμε αυτές τις 4 μέρες?

Γιατί άλλο το τρώει λίγο και άλλο το καθολου.

Επειδή συνδυάζεται όλο αυτό και με κακό ύπνο λέω μήπως είναι όντως δόντια μόνο, απλά το δικό μου παιδάκι υποφέρει παραπάνω από άλλα είναι λιγότερο ανεκτικό.

Αλλά άλλες φορές αναρωτιέμαι....

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως αν ο γιατρός σου σου λέει να μην ανησυχείς, μην ανησυχείς. Για μένα βέβαια καλώς κάνεις και τις εξετάσεις. Νομίζω πως είναι θέμα ηλικίας σε συνδυασμό με τα δόντια, γι αυτό κι έχει αλλάξει και τις συνήθειες του ύπνου. Το περάσαμε κι εμείς αυτό το στάδιο. Δεν ήθελε σχεδόν τίποτα. Λίγες μπουκιές μόνο και τέλος. Πέρναγαν 2-3 μέρες έτσι και την επόμενη έτρωγε κανονικά.

Να σου αναφέρω και κάτι πααααρα πολύ σημαντικό. Όταν ήταν 1,5 έτους, νοσηλεύτηκε με υψηλό πυρετό (ευτυχώς δεν ήταν τίποτα σοβαρό). Ήταν όμως 3-4 μέρες κι έπινε ΜΟΝΟ γάλα. Τίποτα άλλο. Κι ήταν κι άρρωστος. Όλοι οι παιδίατροι της κλινικής, με διαβεβαίωσαν πως απαξ και πίνει γάλα να μην ανησυχώ καθόλου. Το βασικό λοιπόν είναι να πίνει αρκετή ποσόστητα γάλακτος.

Ελπίζω όλα να φτιάξουν για να πάψεις κι εσύ ν ανησυχείς.

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πολύ....καθησυχάζομαι, γιατί λύση ή κάποιο "μαγικό" δε περιμένω σίγουρα.

Με μπερδεύει η μικρή μου...

το μεσημέρι είδε το φαγητό μας κ έκανε σα παλαβό...μαμ μαμ μαμ την έβαλα στο τραπέζι άπλωνε τα χεράκια σο πιάτο. Εφαγε με χαρά 6-7 μπουκιές...μετά τέλος! Την ενδιέφερε να το πιάσει να το λιώσει να παίξει γενικά, ε κ μετά από 5 επτά που βαρέθηκε απαιτούσε να κατέβει.

Ηταν η πρώτη στέρεα τροφή μας μετά 4 μέρες.

Φυσικά όλη την υπόλοιπη μέρα τίποτα.

Ούτε μισή κουταλιά φρουτάκι.

Γάλα μη φανταστείτε....πίνει κάπου 100-120 το πρωί, 240 το μεσημέρι, άντε και άλλα 200-240 το βράδυ. Πριν επινε 300αρια.

Μου έκανε πάλι μια κρίση κλάματος στον ύπνο....εύχομαι ναναι δόντια και όχι.....βίτσιο!

 

Εξετάσεις την άλλη βδομάδα 100%. Μου χει καρφωθεί τώρα....να μαστε σίγουροι.

 

Απτο στρεσάρισμα έχω τρελαθεί στις συσπάσεις....ουφ....

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω κι εγω που ειναι 19 μηνων και εχω βρεθει στη θεση σου απειρες φορες!

 

Ειναι φαση.....δυστυχως ειναι μεγαλο το διαστημα που θα την περασει...αλλα καποια στιγμη θα ηρεμησει! Κυριως ειναι δοντια....προκαλουν απιστευτα νευρα! Εμενα εβγαλε και το τελευταιο πριν μια εβδομαδα...χτεσ ηρεμησε! Χτες μετα απο 1 μηνα κοιμηθηκε παλι ολο το βραδυ!

 

Σε καταλαβαινω.....και εχεις ενα λογο παραπανω να αγχωνεσε λογο της δευτερης ζουζουνιτσας!

 

Φασεις ειναι.........μεινε οσο ψυχραιμη μπορεις και προσπαθησε να κρατας τα ορια αλλα να την πηγαινεις και με τα νερα της!

 

Πχ δεν θελει να φαει? Θελει να φαει μονη της? Κατσε μαζι της δωστης ενα κουταλι παρε ενα αλλο εσυ και ταιστε η μια την αλλη! βρες κολπα.....βαλτης τραγουδια! Και μην αγχωνεσαι και πολυ! Μη την πιεζεις γιατι μετα θα το βγαλει σε αντιδραση....και κυριως μη κανεις το δικο μου λαθος! Μην αρχισεις να φωναζεις...μετα δεν εχεις ενα ηρεμο παιδι αλλα ενα παραπονεμενο.....τραβαει το ζορι του και εχει και μας να το πιεζουμε!!!!!

 

Σκεψου αν εσυ εχεις τα νευρα σου και δεν θες και πολλα πολλα γιατι εισαι στις μαυρες σου ή πονας...το μονο που θες ειναι παρηγορια! Σκεψου οτι εχεις να κανεις με ανθρωπακι!

 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δοκιμάσει να της δώσεις φρυγανιά; Εμάς που πάει τώρα να κάνει τα ίδια την φρυγανιά την τσακίζει ότι κι αν έχει φάει πριν σε ότι κι αν έχει πει όχι πριν... η φρυγανιά έχει γίνει το αξεσουάρ της... όσο είναι σκληρή τρίβει τα ούλα της την μαλακώνει και την τρώει... σήμερα π.χ. μέχρι το απόγευμα που κατάφερα να την ταΐσω ήταν με 7 φρυγανιές και το πρωινό γάλα (170ml) όλη μέρα! Έτσι ξέρω τουλάχιστον ότι είναι θέμα δοντιών και όχι άρνηση για φαγητό. Επίσης τρώει τα τριγωνάκια τα τυράκια.

 

Να ρωτήσω κάτι άσχετο.... τι γάλα τους δίνετε όσες δεν δίνετε μητρικό;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Εχετε πολύ δίκιο!

Παραλίγο να ξεφύγω για 2-3 μέρες αλλά το έσωσα.

Φώναξα, τσαντίστηκα, και ο άντρας μου επίσης, μια τρύπα στο νερό κάναμε, και τέλος. Δεν έχει κανένα νόημα. Απλά είχα φορτσάρει και με τα ορμονικά μου....

 

Αχ, να με ταίζει τρελαίνεται...όχι μόνο εμένα όλο το κόσμο.

 

Επίσης φρυγανιές κ κράκερ παπαδ τα καφέ, χαζομασάει, κάποτε τα έτρωγε ολόκληρα, τώρα τρώει με χαρά 2-3 μπουκιές και μετά μου το δίνει εμένα.

Απτα τρίγωνα τυράκια σήμερα έφαγε το μισό....ουάου.

 

 

Γάλα πίνουμε σκόνη ακόμα....το Αλμιρόν 1-3.

Είμασταν έτοιμοι για φρέσκο καιρό τώρα αλλά ξεκίνησε τα τσαλίμια και είπαμε να μη κάνουμε αλλαγή τώρα. Και λόγω συνήθειας, της αρέσει, και επειδή θεωρητικά είναι πιο εμπλουτισμένη η σκόνη.

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Φασεις ειναι.........μεινε οσο ψυχραιμη μπορεις και προσπαθησε να κρατας τα ορια αλλα να την πηγαινεις και με τα νερα της!

 

Μμμμ η τέλεια φράση.

Πωωωωωωωως?

Οφείλω να επιβληθώ στον εαυτό μου το ξέρω.

Τώρα καλά, μωρέ φοβάμαι μετά, που θα έχω και το μωράκι....μη τα χάσω....δε θέλω να της φερθώ "αλλιώς" καθόλου....ελπίζω να χει στρώσει ως τότε.

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σκεψου οτι εχεις να κανεις με ανθρωπακι!

 

 

Αυτό συχνά το ξεχνάω....

Δεν έχω ακόμα συνειδητοποιήσει ότι "το μωρό" είναι ανθρωπάκι.

Ακόμα το χαζεύω που πάει πέρα δώθε και φέρεται σαν μικρό ανθρωπάκι και μου φαίνεται άκρως περίεργο.

Ουφ....συγκινήθηκα πάλι....άτιμη εγκυμοσύνη.

 

 

Ευχαριστώ που με κάνετε να το βλέπω έτσι!

Οταν και γω είμαι ήρεμη όλα είναι καλύτερα!

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

 

Γάλα πίνουμε σκόνη ακόμα....το Αλμιρόν 1-3.

Είμασταν έτοιμοι για φρέσκο καιρό τώρα αλλά ξεκίνησε τα τσαλίμια και είπαμε να μη κάνουμε αλλαγή τώρα. Και λόγω συνήθειας, της αρέσει, και επειδή θεωρητικά είναι πιο εμπλουτισμένη η σκόνη.

 

Ναι αυτό το θεωρητικά είναι που με προβληματίζει και αν μου επιτρέπεις να εκμεταλλευτώ το θέμα σου θα ήθελα τη γνώμη και από άλλες μανούλες... σόρρι που μπαίνω εμβόλιμη αλλά είναι ένα θέμα που νομίζω πως απασχολεί αρκετές από εμάς... και με δεδομένο ότι μειώνει ΚΑΙ το γάλα πρέπει να πάρω μέτρα... αλλά ποια είναι τα υγιή μέτρα; οεο;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Ψυχραιμη να εισαι και ολα θα φτιαξουν...........ειναι πολλες οι φορες που ζω τα ιδια με σενα....αλλα προσπαθω να το βλεπω λογικα!!!!

 

Εχω να σου πω κολπαααααααααααααα..... να της εχω ανοιξει το αγαπημενο βιβλιο με την Ντορα και να της λεω πες μου που ειναι ο Μποτας, ειδες τα χρωματα.....ειδες αυτο.....κοιτα εκεινο κοιτα το αλλο.....και χλαπ....να χωνω το κουταλι στο στομα και να αδειαζει το πιατο χωρις να το εχει καταλαβει! Αλλες φορες της βαζω και βλεπει λιγο Nickelodeon ξεχνιεται και τρωει....αλλες ομως......ουτε κουταλια!

 

Στην αρχη φωναζα.....μετα ομως το φιλοσοφησα και της λεω ενταξει αφου δε θελεις παρε λιγο τυρι και πηγαινε να παιξεις.......καθοταν σε μια γωνιτσα ετρωγε λιγο και το πεταγε! Καταλαβαινα οτι δεν μπορει.....μετα περναγε αυτο! εχουμε περασει και φαση να μη θελει να πιει καθολου γαλα....ενω χτυπαγε 500 αρια τη μερα!

 

Ολα φαση ειναι........μονη της θα την περασει! Δε θελει κοπο θελει τροπο που λενε!!!! Εσυ κοιτα την κοιλιτσα σου και μην αγχωνεσαι...το παιδι ειναι μικρακι ακομα......θελει το χρονο της!Και αφου ο παιδιατρος ειναι καθησυχαστικος δε χρειαζεται να βαζεις σκεψεις ασχημες! Φαντασια να εχεις!!!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Περάσαμε σε άλλο στάδιο...από χτες ούτε γάλα.

20μλ ήπιε.

Οτι να της δώσω το αρνείται και κλαίει αν κάνω να της το ξαναπροσφέρω 2η φορά.

Και νερό δε πίνει...χτες ήπιε στις 9 το βράδυ λίγες γουλιές.

Τα πάμπερ θεοστεγνα.

Για κακά δε το συζητώ.

Πόσο να αντέξω?

 

 

Οσο για το γάλα...στη παρούσα φάση που κάνουν παραξενιές στο φαγητό, ακόμα και αν δε μπορούμε να μαστε σίγουροι κατά πόσο οι σκόνες προσφέρουν κάτι ουσιαστικο, εγώ προσωπικά νιώθω μεγάλη ανασφάλεια να της κάνω αλλαγή σε φρέσκο ή πχ κατσικίσιο κλπ.

Είναι τόσο κατηγορηματικό το ΟΧΙ σε οτιδήποτε.

Βέβαια έχω δοκιμάσει να της δώσω από το δικό μου γάλα κάμποσες φορές.

Ούτε καν πλησιάζει.

Ας ηρεμήσουμε πρώτα ο Θεός και θα αλλάξουμε και γαλα....

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να σε ρωτήσω το μεσημέρι γιατί της δίνεις γάλα και τόσο πολύ...

250 μλ πρωί και άλλο τόσο το βράδυ για την ηλικία της είναι μια χαρά

ο δικός μου ξεκίνησε αυτή τη φάση 18μηνών και οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι και σήμερα ( την κυριακή κλείνουμε τα 5 ) η διατροφή μας εχει ώς εξής...και χωρίς υπερβολές...

από φαγητά, μπιφτεκάκια, σνιτσελ κοτόπουλο, μακαρόνια με κιμά, φακή.

γάλα όχι κάθε μέρα...

από φρούτα, στη χάξη και τη βρέξει πράσινα μήλα...

Αν τρώει έστω και 5-6 μπουκιές μην ανησυχείς...

να φροντίζεις πριν το μεσημεριανό να μην της δίνεις απολύτως τίποτα και να μην ενδίδεις αν δεν φάει το φαγητό σε οτιδήποτε ( έστω γάλα,γιαούρτι ) εάν πρώτα δεν φάει το φαγητό...

Εξετάσεις μετά τα χριστούγεννα ( ακόμη νωρίς είναι ) άσχετα με το τι λέει η γιατρός κάνε της μια αίματος σίδηρο, φεριτίνη...εγώ του είχα κάνει και ανακαλύψαμε μια σιδηροπυνική αναιμία...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Υπομονη φαση ειναι θα ηρεμησει.........δοντια ειναι! Κι εμενα τα ιδια εκανε....! Αστη..... προσπαθησε τη με παιχνιδια να της δωσεις τουλαχιστον νερο...Αν δεν πινει γαλα δωστης μες τη μερα τυρακι γιαουρτι να το πιασει να το φαει μονη της! Παρε τα στρογγυλα τα τυρακια τα μπαμπιμπελ!

 

Link to comment
Share on other sites

DALIA δεν τρώει έστω 5 μπουκιές.

Δεν τρώει καμία μπουκιά.

 

Γάλα το πρωί δεν πίνει, μήνες τώρα το χει κόψει άντε να πιει 20-30μλ.

 

Αν δε της δώσω το μεσημέρι

1ον κλαίει ώρες, δεν ηρεμεί και δε κοιμαται με τίποτα, έχει φτάσει να κλαίει και 2.5-3 ώρες και να μη παρηγοριέται ό,τι και να κάνω

2ον δηλαδή να την αφήσω τελείως νηστική και το μόνο που θα καταπίνει να είναι 250 μλ γάλα το βράδυ?

 

Το έκανα κ το κάνω να μην ενδίδω.

Αλλά δεν έχω κερδίσει ποτε...απλά δε πίνει ούτε νερό.

 

Δε μπορώ να την αφήσω με 250μλ γάλα το 24ωρο....

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

ζόρικα τα πράγματα με τη Ζωούλα Κλεοπάτρα μου ε?

ξέρω οτι έγραψες οτι δε θες να τη βάλεις να δει τηλεόραση αλλά μήπως να το δοκίμαζες κι αυτό?

και μένα η μικρή στις αρχές δε έτρωγε τίποτα...μόλις άρχισα να της βάζω dvd με τα ζουζούνια, τη φραουλίτσα,κλπ χάζευε και άρχισε να τρώει...

όλη την υπόλοιπη μέρα είναι κλειστή η τηλεόραση και βλέπει μόνο για να φάει....εντάξει δεν είναι και ο πιο σωστός τρόπος αλλά προκειμένου να μη μένει νηστική κι εσύ να είσαι πιο ήρεμη, μήπως να το δοκίμαζες????????

Το να δει λίγη τηλεόραση είναι πιο ακίνδυνο απο το να μένει νηστική...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι δοντάκια;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Και ότι ετοιμαζόμουν να το πω Σοφία!

 

Χτες κ προχτές, τη πήρα δίπλα μου κ κάτσαμε στο καναπέ με τη τηλεόραση.

Δεν κατάφερα να της δώσω κάτι να φάει...πάνω στην αποβλακωμάρα της άνοιξε το στόμα κ της έβαλα ένα κουταλάκι φρούτα, αλλά όταν συνειδητοποίησε τι είναι το φτυσε επί τόπου. Και δε ξανάνοιξε το στόμα.

Ε 5 λεπτά κράτησε η φάση, μετά σκοτωνόταν να κατέβει να πάει να παίξει....

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι δοντάκια;

 

Βρε ναι...πιθανότατα...αλλα τέτοιο χάλι πια?

Κ καλά...δόντια μπορεί να ναι μήνες ακόμα.

Το 2011 θα ξαναφάει δηλαδή?

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Και ότι ετοιμαζόμουν να το πω Σοφία!

 

Χτες κ προχτές, τη πήρα δίπλα μου κ κάτσαμε στο καναπέ με τη τηλεόραση.

Δεν κατάφερα να της δώσω κάτι να φάει...πάνω στην αποβλακωμάρα της άνοιξε το στόμα κ της έβαλα ένα κουταλάκι φρούτα, αλλά όταν συνειδητοποίησε τι είναι το φτυσε επί τόπου. Και δε ξανάνοιξε το στόμα.

Ε 5 λεπτά κράτησε η φάση, μετά σκοτωνόταν να κατέβει να πάει να παίξει....

 

δε δοκιμάζεις να την έχεις στο καρεκλάκι της και να της βάλεις κανένα παιδικό να δει και βάλτης μπροστά της στο δικσάκι κάτι να τσιμπήσει....μήπως αν το πάρει μόνη της το φάει...

δεν ξέρω....

δύσκολη περίπτωση η Ζωίτσα....

ξέρω οτι τώρα δεν έχεις κουράγιο και είσαι και σε φάση που πρέπει να ξεκουράζεσαι αλλά πρέπει να εξαντλήσεις όλα τα κόλπα για να φάει έστω και λίγο...

Αν έκανε ο νονός της καμία προσπάθεια???

δηλαδή πάνω που παίζει μαζί της, να έχεις δίπλα ένα πιατάκι με φαί και να πάρει ο νονός να φάει λίγο και να την "προκαλέσει" να κάνει το ίδιο....

μπορεί να λέω βλακείες αλλά οτι μπορείς να δοκιμάσεις καλό είναι...

Link to comment
Share on other sites

τα φρούτα μπρείς να το δοκιμάσεις σε αποχυμωτή...

και έχεις απόλυτο δίκιο...αν δεν ξεπεράσετε αυτή τη φάση μη της το γυρίσεις στο φρέσκο...εγώ το μετάνιωσα τότε...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αχ Σοφία μου τα κάνεμ όλα αυτά μωρέ...

Ούτε από το μπαμπα ή το νονό τρώει...

Και μόνη της το παίρνει το ζουλάει το παίζει το πετάει αλλά δεν το τρώει.

Ασε...

k6rO.png

yMCu.png

 

Τα thavmatakia μου και γω!

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πέρασα κι εγώ με τον μεγάλο μου γιο για έναν μήνα περίπου και με τον μικρό για κανα δυό βδομάδες. Ο παιδίατρος με είχε βάλει στον μεγάλο να κάνει εξετάσεις για ουρολοίμωξη που φυσικά δεν είχε..Τον μικρό τον εξανάγκαζα να βάλει στο στόμα του την πρώτη κουταλιά (του κρατούσα του καημένου τα μαγουλάκια και του έχωνα στο στόμα την κουταλιά ) και τελικα έτρωγε. Δεν ξέρω αν η κατάστασή σου το επιτρέπει αλλά μήπως να την πήγαινες να παίξει κοντά στην θάλασσα μήπως και της ανοίξει η όρεξη?

4599150571.png6def44b14c.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...