Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κυστεοουρηθρογραφία


Recommended Posts

το μωρό μου κοντεύει 2 μηνών. προγεννητικά είχαμε δεί πως έχει ήπια διάταση νεφρών και στα δύο. με το που γεννήθηκε κάναμε υπέρηχο και το ένα νεφρό πλέον είναι οκ, το άλλο έχει ακόμα μια ήπια διάταση. η παιδίατρος μου είπε να κάνουμε κυστεοουρηθρογραφία, για να δούμε μήπως κάνει παλλινδρόμηση ούρων, οπότε και να του δώσουμε προληπτικά μικρή αντιβίωση, για να αποφύγουμε ουρολοίμωξη. δε θέλω να τον ταλαιπωρήσω, είναι μικρούλης ακόμα, και ξέρω πως η κυστεογραφία είναι ταλαιπωρία για το παιδί. ο γυναικολόγος μου μου είπε να μη βιαστώ. έχω μπερδευτεί. η παιδίατρος λέει να μη ρισκάρω να πάθει καμιά ουρολοίμωξη. τι να κάνω?? παρόμοια περίπτωση??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


τι διαταση εχει;υπαρχει ηδη ανοιγμενο τοπικ στη σελιδα που δινει απαντησεις και γιατρος γι αυτο το θεμα.και ο δικος μου γιος εχει διαταση και η εξεταση που λες συνισταται σε περιπτωσεις οπου η διαταση ειναι σχετικα μεγαλη.εμεις καναμε υπερηχο ξανα οταν εγινε 3μιση μηνων ο μικρος και παει καλυτερα.ολα δηλαδη εξαρτωνται απο το μεγεθος της διατασης.οσο μεγαλυτερη ειναι τοσο πιο επιφοβη ειναι η ουρολοιμωξη

wCzlp2.png
Link to comment
Share on other sites

το μωρό μου είναι 4 μηνών και πριν 15 μέρες κάναμε την ίδια εξέταση. πιο μεγάλη ήταν η αγωνία μου παρά η ταλαιπωρία της μπέμπας δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου και δεν μπορώ να πώ πως ταλαιπωρήθηκε.προσωπικά θα επελεγα να την κάνω την εξέταση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.στην περίπτωση μας βγήκε παλινδρόμηση 3 βαθμού.αν όμως είχα μπεί στην διαδικασία να σκεφτώ αν πρέπει να την κάνω ή όχι σήμερα ίσως να έλεγα πως είχα άλλα προβλήματα. άλλωστε η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία........

Q3V6p3.png

 

Nhh7p3.png

Link to comment
Share on other sites

Εκανα αυτή την εξέταση όταν ήμουν 10 χρονών. Είχα πάθει ουρολήμωξη και ήμουν μία εβδομάδα στο νοσοκομείο με 40 πυρετό ακατέβατο και δεν μπορούσα να περπατήσω θυμάμαι. Η εξέταση δεν ήταν κάτι το τραγικό. Ούτε καν που είχα πονέσει. Πιο πολύ ντρεπόμουν που ήμουν γυμνη απο τη μέση και κάτω μπροστά στο γιατρό. Το μωράκι σου δεν νιώθει απο ντροπές ακόμη οπότε τι ανχώνεσαι???

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι εμένα έτσι μου την είχαν κάνει. Μου έβαλαν καθετήρα, και μετά με ξαπλώσανε στον πάγκο του ακτινογράφου, μου έβγαλαν μια ακτινογραφία και τέλος.

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμεις παντως που ειχαμε τοση διαταση δεν μας ειπε να κανουμε τιποτα.απλα περιμενουμε να υποχωρησει.τωρα εχει μειωθει και παλι περιμενουμε.τι να πω...

wCzlp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να την κάνεις...

 

Έτσι και εμείς προγεννητικά είδαμε διάταση νεφρών και όταν ο μικρός ήταν 3 μηνών κάναμε κυστεογραφία όπου έδειξε παλλινδρόμηση.

Και εμείς σκεφτόμασταν το μικρούλι μας, όμως εκείνη μόνο η στιγμή ήταν λίγο δύσκολη (περίπου 5 λεπτά) γιατί έκλαιγε, αλλά με το που τον πήρα αγκαλιά ηρέμησε.

 

Το ξέρω πως είναι ταλαιπωρία για το παιδί, αλλά θα ξέρεις αν το πραγματικό πρόβλημα είναι η παλλινδρόμηση ούρων.

Στην παλλινδρόμηση τα ούρα επιστρέφουν στα νεφρά, οπότε σε περίπτωση ουρολοίμωξης μεταφέρονται μικρόβια στα νεφρά που μπορεί να προκαλέσουν ουλές.

Με την αντιβίωση προλαβαίνεις την ανάπτυξη μικροβίων...

 

Είμαι πολύ κατά των φαρμάκων, δεν ήθελα και εγώ να κάνω κυστεογραφία (και για την ακτινοβολία και για την ταλαιπωρία του παιδιού), αλλά είναι μερικές φορές που ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά. Είναι προτιμότερο να ξέρεις ακριβως πιο είναι το προβλημα ώστε να ξέρεις και πως να το αντιμετωπίσεις.

 

Καλό θα ήταν αν υπάρχει παλλινδόμηση να μιλούσες με έναν παιδοουρολόγο.

 

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Πας σε παιδοουρολόγο, σε στέλνει για κυστεοουρηθογραφία dmsa ή mag3 βλέπεις λειτουργικότητα νεφρών, παίρνεις μέτρα προληπτικά και αντιβιοσούλα αν χρειαστεί και όλα μπαίνουν σε πρόγραμμα. Και μεις έχουμε παλινδρόμηση .. διάβασε την ιστορία μου λίγο πιο πίσω στο forum. Αν χρειαστείς πληροφορίες just ask. Όσο πιο γρήγορα ασχοληθείς τόσο πιο γρήγορα θα διορθώσεις τυχών προβλήματα. Με ουρολοιμώξεις και παλινδρομήσεις μπορεί να βλάψουν τα νεφρά του μωρού ανεπανόρθωτα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Άγχος δε θέλει ... πρόγραμμα θέλει και ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κι εγω εκανα στον μικρο, που ειχαμε προγεννητικα διαταση και συνεχιστηκε αφου γεννηθηκε....την εξεταση την εκανα οταν ηταν 4 μηνων, κρατησε πολυ λιγο, δεν ηταν κατι φοβερο και τρομερο, ο μικρος επαιζε με τα ιατρικα αντικειμενα, χαζευε και γελουσε... δοξα το Θεο δεν ειχαμε παλινδρομηση τελικα και το κυριοτερο ειναι οτι ησυχασαμε απ αυτο το θεμα.....να την κανεις οπωσδηποτε.....καλυτερα να τα προλαβαινουμε κατι τετοια!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...