zisojohn

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  37
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο zisojohn

 1. Καλησπέρα σας. Το μωρό είναι 20 ημερών κ θηλάζει η μητέρα του από την αρχή αποκλειστικά. Η μητέρα έτρωγε κανονικά όλες τις τροφές. Στην 16η μέρα το μωρό είχε λίγο αίμα στα κακάκια του. Η παιδίατρος στοχοποίησε αμέσως τα γαλακτοκομικά, τα οποία τα κόψαμε για 1 ημέρα, μπορώ να πω ότι έστρωσαν τα κακάκια του για το επόμενο 24ωρο. Μετά σκεφτήκαμε μήπως προήλθε το αίμα από φυσικούς χυμούς που ήπιε η μητέρα τη 16η μέρα. Αυτή η υποψία μας και πάντα με τη γνωμοδότηση παιδιάτρου, μας έκανε τη 19η μέρα να αρχίσει η μητέρα κ πάλι τα γαλακτοκομικά. Από την 19η μέρα μέχρι κ 20η έκανε 3 φορές κακά, η πρώτη μόνο είχε αίμα, οι άλλες 2 πεντακάθαρα τα κακάκια του. Οι απορίες μου είναι 2: α) Αν είναι αλλεργία στα γαλακτοκομικά, δε θα εμφανιζόταν νωρίτερα η αλλεργία μιας και η μάνα έπινε και έτρωγε από την αρχή γαλακτοκομικά β) Αν είναι αλλεργία σε γαλακτομικά δε θα έπρεπε σε κάθε κένωση να υπάρχει έστω και λίγο αίμα? Να τονίσω ότι το κωλαράκι του ήταν λίγο ερεθισμένο που προσπαθούμε με κεραλοιφή να το φτιάξουμε να φύγει κ νομίζω ότι πλέον είναι λίγο μόνο ερεθισμένο, και επίσης το παιδί πήρε 0,5kg από την 5η μέρα μέχρι την 15η. Εμετούς δεν έχουμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.
 2. Καλημέρα σας. Προγεννητικά το αγοράκι μου είχε διάταση νεφρού περίπου 18mm, διογκωμένη κύστη περίπου 6cm, και παλινρόμηση ούρων στο αριστερό νεφρό. Μετά τη γέννα κάναμε κυστεογραφία, επιβεβαιώθηκε οτι έχουμε υδρονέφρωση και οτι η διάταση του νεφρού είναι 5ου βαθμού. Προχθές κάναμε εξέταση DMSA και έδειξε λειτουργία αριστερού νεφρού 18% και δεξιού 82%. Καλιέργεια ούρων κάναμε και ενώ αρχικά βγήκε θετική (μικρόβιο Ε coli 10 εις την 5) κάναμε υπεριβική (κατευθείαν συλλογή ούρων απο την κύστη) η οποία πρέπει να είναι πιο αξιόπιστη εφαρμογή και βγήκε αρνητική. Το μωρό είναι 40 ημερών και την Παρασκευή έχουμε ραντεβού με παιδονεφρολόγο στο Ιπποκράτειο Θεσσλονίκης να μας πει τι γίνεται. Ενημερωτικά μας είπαν ότι το δεξί νεφρό μεγάλωσε για να καλύψει τις ανάγκες του αριστερού νεφρού. Αυτό λένε οτι είναι καλό, αλλά φοβάμαι οτι αν το "καλό" νεφρό έχει αυτή τη διπλή δουλειά να κάνει πάντα κάποια στιγμή σε πολλά πολλά χρόνια μπορεί να χάσει και αυτό σε λειτουργία. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις? Και πως αντιμετωπίζονται? Μετά χαράς θα έδινα το ένα μου νεφρό για να γίνει το αγοράκι μου πλήρως καλά, αν φυσικά γίνεται αυτό και του κάνει καλό. Υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η λειτουργία του αριστερού νεφρού στα φυσιολογικά επίπεδα ή έστω σε καλύτερα επίπεδα? Προς το παρόν απο τότε που γεννήθηκε ο μικρός, παίρνουμε amoxil500 σιροπάκι, 0,5ml στην αρχή (3400kg) και 0,8ml σήμερα μετά απο 40 ημέρες (4700kg). Κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνεις αν το μωρό έχει όλα αυτά γιατί είναι πολύ ήσυχο, κοιμάται φυσιολογικά, θηλάζει φυσιολογικά, δεν γκρινιάζει, δεν ανεβάζει πυρετό κτλ.
 3. Κάναμε την επέμβαση όταν ήταν το παιδάκι 5,5 χρονών. Όλα πήγαν τέλεια. Όχι λαπαροσκοπικά νομίζω. Τώρα κανένα πρόβλημα με τον μονήρη νεφρό και όταν ρώτησα τον γιατρό αν κατάλαβε ο μόνος νεφρός αυτήν την αλλαγή, μου απάντησε ότι το κατάλαβε από τότε που γεννήθηκε. Ήδη κάναμε στην ηλικία των 6 ΝΟΚ υπέρηχο, και όλα καλά. Ο δεύτερος μου γιος έχει και αυτός ίδιες τιμές στο dmsa. Τώρα είναι 3 χρονών. Στα 4-5 χρόνια του αν η τιμή πέσει κάτω από το 10% και σε αυτόν, πάμε για αφαίρεση πάλι.Μάλλον είναι συγγενές το θέμα σε εμάς. Το έχουμε δεχτεί και όλα καλά!
 4. Όλα πήγαν τέλεια. Ο μικρός ούτε κατάλαβε τίποτα, ούτε πόνεσε ποτέ κτλ. Σαααααααα να μη συνέβει τίποτα. Κάτσαμε 4 ημέρες στο Παίδων Αγίας Σοφίας και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από κάθε τι εκεί και φυσικά από τους γιατρούς εκεί που τους έχω απεριόριστη εκτίμηση. Εσείς πως πήγατε το Μάιο;;;
 5. Σε προσωπικό μήνυμα για να μη μας παρεξηγήσουν για διαφήμιση...
 6. Εμείς μετά από 5,5 χρόνια από τη γέννησή του, τελικά προχωράμε σε νεφρεκτομή. Το ποσοστό λειτουργίας του μικρού νεφρού έπεσε στο 10% όχι κατά ανάγκη λόγω φθοράς αυτού, αλλά λόγω ομάλότερης ανάπτυξης του μεγάλου νεφρού. Έτσι με αυτόν τον τρόπο το καλό νεφρό κερδίζει σε ποσοστό λειτουργίας. Το μικρό νεφρό πρέπει να βγει για να μη δημιουργήσει όγκο όταν μεγαλώσει υο παιδί. Επίσης ο δεύτερος γιος μας που είναι 2,5 χρονών τώρα έχει και αυτός λειτουργία 84%-16% στα νεφρά του. Πρέπει να είναι συγγενές αυτό που αντιμετωπίζουμε. Ουρολοιμώξεις δεν είχαμε πάντως.
 7. Αν επιτρέπεται ποιοι σας το σύστησαν αυτό; Το dmsa είναι πληροφορία που σου λέει λειτουργικότητα νεφρών. Το ότι δεν έκανε πυρετό με την ουρολοίμωξη είναι καλό γιατί δε θα φθείρει το νεφρό. Αλλά γιατί να μην ξέρεις και το ποσοστό συμμετοχής του κάθε νεφρού στη συνολική νεφρική λειτουργία; Νομίζω ότι ο νεφρολόγος ασχολείται πιο πολύ με το ίδιο το νεφρό. Ο παιδοουρολόγος είναι αυτός που θα σου προφυλάξει να διατηρηθεί το νεφρό στην κατάσταση που είναι και που θα σε προετοιμάσει στο να μην παθαίνεις ουρολοιμώξεις (πχ περιτομή). Χωρίς να σημαίνει ότι γειώνω τους παιδονεφρολόγους πιστεύω ότι και οι 2 ειδικότητες έχουν πολλά κοινά σημεία, αλλά στις κυστεοουρητηρικές παλινδρομήσεις παιδοουρολόγο χρειαζόμαστε. Αυτό για την εγκυμοσύνη εμπιστεύομαι την γνώμη του δικού μου παιδοουρολόγου. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του. Δεν το έχω ψάξει περαιτέρω γιατί έχω δύο γιους.
 8. Να μην φοβάσαι τπτ. Το παιδί είναι υγιέστατο κ θα το καταλάβεις καλύτερα μετά την επέμβαση η οποία δεν είναι τίποτα. Απλά είσαι μάνα κ είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεσαι έτσι. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με το νεφρό ή πόσοι έχουν 1 νεφρό και δεν το ξέρουν? Εσύ το ξέρεις κ το αντιμετωπίζεις σαν σωστή κ υπεύθυνη μάνα. Το όλα θα πάνε καλά καταντά γραφικό, αλλά θα με θυμηθείς.
 9. Αγοράκι ή κοριτσάκι έχεις? Γιατί ο δικός μας παιδοουρολόγος μασ είπε ότι αν είναι αγοράκι δε χρειάζεται επέμβαση γιατί δε θα μείνει ποτέ έγγυος. Σου εύχομαι όλα καλά να πάνε!!!
 10. Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες κ για τις πολυτιμες συμβουλες!!! Ο θεος να μας προσεχει ολα τα παιδακια του κοσμου.
 11. Καλημέρα σας. Ο μικρός είναι 2 χρονών και έχει κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση 5ου βαθμού. Μέχρι σήμερα δίναμε almiron 1+ υγρό. Το δίλλημα που προκύπτει είναι: "Εμπλουτισμένο γάλα ή φρέσκο αγελαδινό;" Το θέμα είναι ότι η πολύ πρωτεΐνη ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ βλάπτει το νεφρό, και το εμπλουτισμένο έχει τη μισή πρωτεΐνη απο το φρέσκο. Από την άλλη θεωρώ ότι το φρέσκο είναι πιο φυσική τροφή απο το εμπλουτισμένο, το οποίο εμπλουτισμένο φαντάζομαι οτί προκύπτει απο χημικές διαδικασίες (γι' αυτό και υπόσχεται για παράδειγμα ότι 20 ποτήρια φρέσκο αγελαδινό είναι περίπου ισοδύναμο με 1 ποτήρι εμπλουτισμένο). Να διευκρινίσω ότι ο μικρός καταναλώνει περίπου 500ml γάλα την ημέρα. Έχουμε 2 βδομάδες που το γυρίσαμε σε φρέσκο αγελαδινό και δεν έχει πρόβλημα να πιει είτε το ένα είτε το άλλο. Η παιδίατρος συστείνει εμπλουτισμένο όχι μόνο νεφρού, αλλά γενικότερα λόγω πρωτεΐνης. Τι λέτε?
 12. Καλημέρα σας. Ο μικρός μου είναι 5 μηνών. Όταν είχε γεννηθεί είχε κλειστό το ένα μάτι και μας είπαν ότι είχε πολύ τσίμπλα και απ΄οτι φαινόταν όντως είχε. Σήμερα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς πιο κατεβασμένο το βλέφαρο απ'οτι το "καλό" του μάτι. Δηλαδή στο ύψος του πάνω μέρος της κόρης του ματιού. Πιο πολύ δεν μπορεί να το ανοίξει. Ένας οφθαλμίατρος μας είπε οτι προφανώς κάποιο νεύρο απο τα πολλά που έχει εκεί, δε δουλεύει και δε μπορεί να ανοίξει τελείως το μάτι του. Έχει αντιμετωπίσει κανείς ανάλογη περίπτωση? Κάποια πρόταση ίσως? Σκέφτομαι να πάρω και γνώμη απο παιδοοφθαλμίατρο και ίσως παιδονευρολόγο (1 στις 1000 μπορεί να χρειάζεται παιδονευρολόγο μας είπε η παιδίατρος).
 13. Απο όσα λίγα ξέρω και με είπανε γιατροί κτλ, το θέμα με το χαμηλό ποσοστό λειτουργίας ενός νεφρού δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τους πόνους που αναφέρεις. Γιατρός δεν είμαι, έτσι γνωρίζω.
 14. zisojohn

  Εμβολια που συνταγογραφούνται

  ΣΤΟ ΙΚΑ ΛΕΝΕ ΔΕ «ΓΡΑΦΕΤΑΙ» ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ 2-3 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΙΚΑ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;Ευχαριστω.
 15. Πας σε παιδοουρολόγο, σε στέλνει για κυστεοουρηθογραφία dmsa ή mag3 βλέπεις λειτουργικότητα νεφρών, παίρνεις μέτρα προληπτικά και αντιβιοσούλα αν χρειαστεί και όλα μπαίνουν σε πρόγραμμα. Και μεις έχουμε παλινδρόμηση .. διάβασε την ιστορία μου λίγο πιο πίσω στο forum. Αν χρειαστείς πληροφορίες just ask. Όσο πιο γρήγορα ασχοληθείς τόσο πιο γρήγορα θα διορθώσεις τυχών προβλήματα. Με ουρολοιμώξεις και παλινδρομήσεις μπορεί να βλάψουν τα νεφρά του μωρού ανεπανόρθωτα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Άγχος δε θέλει ... πρόγραμμα θέλει και ενδιαφέρον.
 16. ΔΟΥΜΑΣ 2310240864 ΠΗΓΑΔΑΣ 2310272826 Εμείς είχαμε με νεφρό παλινδρόμηση και κάναμε υπερήχους και στους δυο είμαι πολύ ικανοποιημένος. Να πάνε όλα καλά εύχομαι.
 17. Θα επισκεφτούμε ένα παιδοοφθαλμίατρο στη Θεσσαλονίκη όταν το παιδί θα είναι 10 μηνών. Θα μας πει τότε. Μπασιάκος λέγεται.. και το νωρίτερο ραντεβού του μας είπε για Φεβρουάριο.
 18. Η παιδίατρος μας μας είπε οτι σε αυτές τις περιπτώσεις που γίνεται το ... γδούπο... θέλουμε να κλάψει το παιδί. Αν δεν κλάψει τότε είναι ίσως πιο σοβαρά τα πράγματα, αλλά όπως και να έχει πρέπει να γίνει άμεση επίσκεψη σε νοσοκομείο ή παιδίατρο. Χαίρομαι που είναι καλά πάντως. Είναι ευαίσθητα τα μωρά σε αυτή την ηλικία ναι, αλλά είναι και .. λάστιχα.. παράλληλα σα γάτες...
 19. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Η αλήθεια είναι μάλλον πρόκειται για βλεφαρόπτωση που όμως δεν καλύπτει την κόρη του ματιού. Προφανώς θα είναι ανάλογο με την περίπτωσή σου. Τι σε είπαν οι παιδοοφθαλμίατροι για το μέλλον της βλεφαρόπτωσης? Θα διορθωθεί έστω και σε ένα βαθμό?
 20. Όποτε θελήσεις πάρε με δε θα ενοχλήσεις είτε είναι μεσημέρι είτε βράδυ. (καλά εσύ μην πάρεις πάλι 5 τα χαράματα χεχεχε) Πάντως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα δε θέλει τόσο αγχός. Θέλει να ασχοληθείς όμορφα κ ωραία. Έτσι το θέλησε ο Θεός και η φύση και Αυτοί ξέρουν καλύτερα απο μας κ τον κάθε γιατρό.
 21. Πάντως κάναμε και μια εξέταση mag3 και έδειξε 16%, άρα σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Να θυμίσω ότι έχουμε 5ου βαθμού παλινδρόμηση και δε θα φύγει ποτέ. Δεν μας ενοχλεί η παλινδρόμηση, θα μας ενοχλήσει αν έχουμε ουρολοιμώξεις, άρα και βλάβη στο νεφρό. Άρα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην έχουμε ουρολοιμώξεις. Σε μας που είναι αγοράκι δε θα χρειαστεί επέμβαση διότι δε θα μείνει ποτέ έγκυος, και μετά τον πρώτο χρόνο ζωής δε θα έχουμε ουρολοιμώξεις. Μέχρι τον πρώτο χρόνο που τα αγοράκια είναι πιο ευάλωτα στις ουρολοιμώξεις θέλει παρακολούθηση για ουρολοιμώξεις. Μετά τον πρώτο χρόνο τα κοριτσάκια είναι πιο ευάλωτα. Αν το παιδί έχει πυρετό και περιέργη συμπεριφορά πάμε παιδίατρο, καλλιέργεια και θεραπευτική αντιβίωση για 3 μέρες. Αν δεν έχει πυρετό και έχει ουρολοίμωξη είναι ουρολοίμωξη που δεν μας ενδιαφέρει και τόσο γιατί δεν βλάπτει το νεφρό. Θα μου πει κάποιος ότι το 16% είναι λίγο και ότι πρέπει να αφαιρεθεί? Εγώ θα ρωτήσω αν ένα παιδί είχε ένα μόνο νεφρό και λειτουργούσε 16% θα έπρεπε να το αφαιρέσουν? Η απάντηση είναι ΟΧΙ και πρέπει να το καταλάβουν πρώτα οι γιατροί...
 22. zisojohn

  SOS! Καταπιε γυαλι;

  ΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΜΙΞΑ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΙΧΜΗΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ. (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ, ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ)
 23. Επηρεάζει καθόλου η ενδοεπικοινωνία στα μωρά, λόγω του οτι είναι ασύρματο? Όπως το ασύρματο τηλέφωνο στο σπίτι...! Σίγουρα δεν είναι κινητό ή wi-fi, αλλά καλό είναι να ξέρουμε.