Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοπάνα στην Α' δημοτικού;;;

Recommended Posts

Ο μικρός σήμερα την ώρα της γυμναστικής έφυγε από το σχολείο πηδώντας τα κάγκελα....

Ευτυχώς που κάποια κυρία (δασκάλα) που σχόλασε νωρίτερα τους είδε (μαζί με ένα άλλο παιδάκι) και τους συμμάζεψε....

Έχω γίνει έξαλλος!

Πήρε η διευθύντρια στο σπίτι και λέει να τον μαλώσουμε πάρα πολύ και κάτι τέτοια!

Πήγα στο σχολείο και τους έβαλα μπροστά όλους!

Τι είναι ρε παιδιά τα σχολεία; Ξέφραγα αμπέλια; Να το ξέρω δηλαδή να φυλάω καραούλι απ' έξω να μην φύγει και το άλλο παιδί...

Το παιδί (απ'ότι έμαθα σήμερα συζητώντας με τον γυμναστή) δεν κάνει ποτέ γυμναστική....φεύγει, πάει μέσα στο σχολείο...κανείς δεν ξέρει τι κάνει την ώρα της γυμναστικής!!!

Μα την πίστη μου θα τρελλαθώ!

Πως να βάλω εγώ πειθαρχία στο παιδί (πρωτάκι) να μάθει να φέρεται την ώρα της γυμναστικής; Η δουλειά του δασκάλου ποια είναι; Και η διευθύντρια και ο γυμναστής μου λέγαν και μου ξαναλέγαν ότι ΕΜΕΙΣ έχουμε την ευθύνη από το σπίτι....

Σ' ένα σχολείο όμως που:

-την ώρα της γυμναστικής τα πρωτάκια μπορούν να επιλέξουν ΑΝ θέλουν να κάνουν γυμναστική!!!

-την ώρα της πληροφορικής παίζουν μονίμως ηλεκτρονικά και μάλιστα ζόμπι και λοιπές μ@κ@κίες.

-Η δασκάλα της πρώτης 1,5 μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει καταφέρει να βάλει τάξη στον εαυτό της και μαζεύονται όλοι οι γονείς κάθε μεσημέρι ΜΕΣΑ στην τάξη για να συλλέξουν φωτοτυπίες και να δουν τι έχουν τα παιδιά για την επομένη.

-Πήγα σήμερα αμέσως μόλις έμαθα το περιστατικό και η εξώπορτα ήταν ανοικτή, το προαύλιο ήταν γεμάτο (δεν είχαν διάλλειμμα) και ξαφνικά βλέπω τον μεγαλύτερο γιό μου να παίζει με άλλα παιδιά στον κοινόχρηστο χώρο (εντός του κτιρίου). Του λέω: "τι κάνετε εδώ; διάλλειμα έχετε;". "Όχι", μου απαντάει! "Τι έχετε;" του λέω. Περιμένουμε την κυρία των εικαστικών...

Πείτε μου για να ξέρω: Αν το παιδί χαθεί ή πάθει κάτι εκτός σχολείου, ποιος έχει την ευθύνη; Αναλαμβάνω το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί αλλά αυτό που βλέπω είναι το σχολείο πρέπει να μάθει (εκτός από τα γράμματα) και κάποια άλλα πράγματα στα παιδιά. Και ειδικά στα πρωτάκια...

Εκτός αν αυτό που πάμε δεν είναι σχολείο αλλά μπ..... άντε να μην πω χειρότερα... :evil:

Καλό Κουράγιο!!!

Διαφημίσεις

Από τη στιγμη που στο απουσιολογιο δηλωνουν οτι το παιδι ήταν εκει, οτιδηποτε γινει φερουν ευθυνη (θελω τουλαχιστον να πιστευω πως ετσι εχουν τα πραγματα).

Συγνωμη γιατι δεν ειναι υποχρεωτική η γυμναστικη? Το μονο που φανταζομαι δικαιολογειται ειναι να εχει καποιο προβλημα υγειας το παιδι ή να μην εχει παει σχετικο εγγραφο υγειας ότι το παιδι ειναι καλα και μπορει να συμμετεχει κανονικα. Και αυτα να ισχυουν φανταζομαι (παλι) ότι το παιδι παρεβρισκεται την ωρα του μαθηματος εκει είτε παρακολουθώντας΄, είτε κανοντας τον βοηθου του γυμναστη.

Ωρα πληροφορικης και τα παιδια παίζουν παιχνιδια και ποσο μαλλον ακαταλληλα?????????

Το σχολειο ανοιχτο όποιος θελει μπαινει όποιος θελει βγαινει???

Ομορφα!!!

Δεν ξερω τι να πω σε αυτες τις περιπτωσεις φανταζομαι πρεπει να γινει καποια καταγγελια στο υπουργειο (?) και να γινει συζητηση στο συλλογο γονεων και κηδεμονων!!

Μην το αφησεις σας αφορα ολους κι εσενα και τους υπολοιπους γονεις, που το πιο πιθανο ειναι να μην εχουν ιδεα (όπως δεν ειχες κι εσυ, πριν την ενημερωση της κοπανας)

Φυσικα βεβαια, θεωρω οτι και από τη μερια σου σα γονιος θα πρεπει να ξεκαθαρισεις καποια πραγματα στα παιδια... γιατι προκλησεις πολλες!!

ΚΑλό κουραγιο και καλα ξεμπερδεματα...

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Υπεύθυνο για το παιδί από τη στιγμή που ο γονιός το παραδίδει στο σχολείο το πρωί, είναι το σχολείο.

Κάθε κεπαιδευτικός είναι υπεύθυνος για τους μαθητές την ώρα της διδασκαλίας (αν συμβεί κάτι στο μάθημα τον εκπαιδευτικό της τάξς "τρέχεις"). Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος υπέυθυνος είναι ο εκπαιδευτικός που έχει εφημερία (αν συμβεί κάτι στο διάλειμμα το εφημερεύοντα "τρέχεις").

Και βέβαια όταν λέω ότι "τρέχεις" κάποιον δεν εννοώ ότι τον "τρέχεις" αν π.χ. πέσει το παιδί και ματώσει το γόνατό του(νομίζω ότι πιάνετε όλοι το πνέυμα αυτών που λέω, ιατί τα παιδιά είναι παιδιά και θα πέσουν και θα χτυπήσουν και θα ματώσουν, αρκε'ί να μη γίνει κάτι σοβαρό)! Αλλά αν συμβεί κάτι σοβαρό, αν πιαστούν παιδιά στα χέρια και ο δικός σου γυρίσει με μαυρισμένο μάτι, αν το σκέσει από το σχολείο κλπ....

Δυστυχώς, δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πει "παιδί 6 χρονών το έσκασε πηδώντας από τα κάγκελα ή παιδί 6 ετών δεν κάθεται στο μάθημα αλλά κάνει κάτι άλλο, ή την ώρα του μαθήματος παιδιά 10 χρονών είναι στο διάδρομο και παίζουν, ή η πόρτα είναι ανοιχτή και μπαινοβγαίνει όποιος θέλει". Θα θέσω τα εξής ερωτήματα: Τι θα γίνει αν το παιδί που πηδά τα κάγεκλα τπο χτυπήσει ένα αυτοκίνητο, τι θα γίνει αν το παιδί που εκείνη την ώρα έχει γυμναστική την οποία δεν "θέλει"*να παρακολουθήσει ανεβεί στο παράθυρο για να παίξει και πέσει κάτω; Τι θα γίνει αν τα παιδιά που παίζουν την ώρα του μαθήματος στο διάδρομο πέσουν και χτυπήσουν το κεφάλι τους; Τι θα γίνει αν μέσα στο σχολέιο μπει κάποιος εξωσχολικός τρελός και (το λιγότερο) τρομακρατήσει τα παιδιά;

Λυπάμαι, αλλά φοβάμαι και μόνο στη σκέψη της απάντησης αυτών των ερωτημ'άτων που από θέμα τύχης δεν έχει χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουν στο σχολέιο.

Είναι καθαρά θέμα διευθυντή να επιβληθεί στους εκπαιδευτικούς ώστε να κάνουν τη δουλειά τους!

Αν θεωρείς ότι δεν γίνεται, κάνεις μια αναφορά εναντίον των εκπαιδευτικών και του διευθυντή (εγγράφως γιατί τα γραπτά μένουν) στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους καθιστάς υπέυθυνους για ό,τι συμβεί στο παιδί από την ώρα που το παραδίδεις στο σχολέιο, μέχρι την ώρα που το παραλαμβάνεις!

Ξαναλέω, είναι θέμα διευθυντή! Είναι ένα σύνολο απαράδεκτων καταστάσεων που πρέπει να εκλείψουν όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για θέμα ασφάλειας!

*Τι θα πει ένα παιδί δεν θέλει να παρακολουθήσει μάθημα; Διαμορφώνεις το μάθημα έτσι ώστε να είναι ευχάριστο και να μην βαριούνται τα παιδιά

Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτησή σου. Κανονικά, όταν στέλνουμε τα παιδιά σχολείο, πρέπει να είμαστε σίγουροι, αν μη τι άλλο, για την ασφάλειά τους. Δεν έχω λόγια! Να το κάνεις μεγάλο θέμα. Και δεν έχεις κανένα μερίδιο ευθύνης, εφόσον κανένας δεν σε ενημέρωσε για τίποτα. Επίσης απαράδεκτη η διευθύντρια που σου είπε να το μαλώσεις. Το τί θα κάνεις εσύ με το παιδί σου είναι δικό σου θέμα. Να φροντίσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Όσο για το παιδί, θα έλεγα να το φοβίσεις περισσότερο, για τους κινδύνους που έχει όταν γυρνάει μόνο του. Τί να κάνουμε, εφόσον οι υπεύθυνοι είναι ανεύθυνοι, πρέπει τα παιδιά από μικρά να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Μπορεις να τους κανεις να..τρεχουν...αν πας στο επιθεωρητη και αναφερεις το περιστατικο....σε ωρα που λειτουργειας το σχολειο υπευθηνος και μονο ειναι ο δασκαλος.....και ολα τα μμαθηματα πρεπει να παρακολουθουνται υποχρεωτικα....

Περισυ που γνωριζαμε πως η δασκαλα των αγγλικων ελυπε για λογους υγειας πηγα να παρω απο το σχολειο την μικρη μου κορη που σαν β δημοτικου σχολουσε στις 12.25 και επειδη ξεραμε πως ελυπε η δασκαλα των αγγλικων και ειχαν τα μεγαλα μου δ δημοτικου μαθημα την τελευταια ωρα ζητησα απο τον διευθυντη να τα παρω σπιτι απο το να καθονται στην αυλη να παιζουν μεχρι να παει η ωρα 1.15 για να σχολασουν και δεν μου επετρεψε να τα παρω γιατι ειναι παρανομο να φυγουν τα παιδια απο το σχολειο νωριτερα απο την προβλεπομενη ωρα και οτι τα παιδια θα τα απασχολησει αλλος δασκαλος οπως οριζει ο νομος σε τετοιες περιπτωσεις....

....τωρα στην περιπτωση σας μηπως πρεπει ο συλλογος γονεων να δραστηριοποιηθει λιγακι?????μηπως πρεπει να το ψαξεται λιγο παραπανω???

Οι κανονισμοι στα σχολεια ειναι αυστηροι ιδιως σε τετοια θεματα....

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση...

Πήρε η γυναίκα μου το παιδί από το σχολείο...Και η δασκάλα του φυσικά είχε την ίδια άποψη: ότι φταίμε εμείς, φταίει το παιδί και ότι πρέπει να το μαλώσουμε...

Μετά από εξάψαλμο βέβαια άλλαξε γνώμη κι αυτή!

Ήρθε ο μικρός στο σπίτι και τον πήγα στο δωμάτιό του να μιλήσουμε χωρίς να τον μαλώσω ή να υψώσω την φωνή μου ούτε λεπτό...

(άλλωστε είχα ηρεμήσει από τις 11:00 το πρωί που συνέβη το περιστατικό - περιττό να πω ότι έφυγα από την δουλειά και δεν ξαναγύρισα...)

Τον ρώτησα τι συνέβη και μου είπε: "Κυνηγούσα τον ...τάδε".

"Και όταν βγήκε έξω, κατάλαβες ότι είναι κάτι κακό;".

"Ναι, μόλις βγήκα έξω το κατάλαβα και του φώναζα να γυρίσουμε πίσω"

"Και σας είδε κανείς έξω;"

"Είδε η διευθύντρια τον ...τάδε και του είπε: Πάλι τα ίδια ...τάδε;"

...Να μην σας τα πολυλογώ, καταρχήν είναι η πρώτη φορά που (με τον τρόπο μου) του έδωσα να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει παρέα με αυτό το παιδί...

Ο ...τάδε είναι παιδί από αυτά που αναρωτιέσαι αν έχουν γονείς (κυριολεκτικά)...

Λυπάμαι που τα λέω αυτά για ένα άλλο παιδάκι αλλά στην συγκεκριμένη φάση θα γίνω κέρβερος...

Από την άλλη ο δικός έτρεμε σαν το ψάρι (προφανώς είχε συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει) και δεν του είπα πολλά - πολλά. Πιστέυω κατάλαβε το μέγεθος της πράξης του!

Εγώ από την πλευρά μου συχνά- πυκνά θα κόβω βόλτες την ώρα της γυμναστικής και αν διαπιστώσω ότι τα παιδιά αλωνίζουν αβέρτα θα γίνει καταγγελία και ο κάθε αρμόδιος θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Καλό Κουράγιο!!!

Καλημέρα,

Συμπάσχω. Τα ίδια περίπου τράβηξα κι εγώ όταν πήγε ο γιος μου Α' Δημοτικού πριν 4 χρόνια.

Μαζί με έναν άλλο γονιό, είχαμε γίνει κουραστικοί με το θέμα ασφάλειας, επειδή άφηναν τις καγκελόπορτες ανοικτές.

Πράγματι, το σχολείο έκανε φιλότιμες προσπάθειες και φρόντιζαν να κλειδώνουν τις καγκελόπορτες κατά τις σχολικές ώρες... αλλά εμένα με ειδοποιήσε γονιός που μάζεψε το παιδί μου γιατί, για κάποιο λόγο, ακολούθησε έναν συμμαθητή του κατά το σχόλασμα του πρωινού ωραρίου, ενώ έπρεπε να συνεχίσει το ολοήμερο και κλειδώθηκε απέξω.

Το θέμα είναι ότι κανείς στο σχολείο δεν πήρε χαμπάρι ότι το παιδί έλειπε από την τάξη κι εγώ ειδοποιήθηκα από το γονιό 2 ώρες από την ώρα που κλειδώθηκε απέξω, επειδή ήμουν σε επαγγελματική συνάντηση.

Αν και υπάρχουν εγκύκλιοι και νόμοι κτλ, αυτό που σίγουρα μπορείς να κάνεις είναι αυτό που ήδη έκανες. Να μιλάς με το παιδί σου και να του εξηγείς τον κίνδυνο. Το ίδιο και με τις σχολικές εκδρομές. Να του εξηγείς ότι δεν πρέπει να φεύγει από την ομάδα για κανένα λόγο.

Αν δεις ότι συνεχίζεται η χαλαρή αντιμετώπιση στο θέμα της ασφάλειας, όμως, καλά θα κάνεις να απευθυνθείς γραπτώς στη διεύθυνση κι αν δεν δεις φως, να απευθυνθείς γραπτώς στην πρωτοβάθμια για να ξεκινήσει διερεύνηση.

Γιάννη το θέμα δεν πρέπει να σταματήσει στο παιδί και το καταλαβαίνεις! Δεν μπορείς να αφήσεις όσα είδες έτσι και να αφεθείς ότι το παιδί δεν θα κάνει κάτι άλλο επικίνδυνο από τη στιγμή που του το επιτρέπουν οι συνθήκες στο σχολείο. Προσωπικά θα απευθυνόμουν στο γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής με έγγραφη καταγγελία και κοινοποίηση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ειλικρινά έχω τρομάξει με όσα μας ανέφερες! Έχω ξαδέρφη γυμνάστρια και στο θέμα παρουσίας στο μάθημα είναι κέρβερος (ενώ δεν είναι σαν άνθρωπος) γιατί όπως μου λέει αν πάθει κάτι κάποιο παιδί την ώρα του μαθήματός της έχει την απόλυτη ευθύνη! Και δεν είναι σε κάποια πόλη αλλά σε χωριό!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

τι ειναι αυτα ρε παιδια? ξεκλειδωτα τα πιτσιρικια? και αρα μπαινει και οποιος θελει?

εγω θυμαμαι οτι ακομα και στο λυκειο αποφαφισαν καποια στιγμη να μας κλειδωσουν. βεβαια εμεις αντιδρασαμε γιατι το να πηδας μαντρες με ψηλα καγκελα για να κανεις κοπανα ειναι πιο επικινδυνο.

Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουμε....

την ευθύνη την εχει το σχολειο ΟΧΙ ο γονεισ..

αν ειναι ετσι πρεπει να πηγαινω και εγω καθε μερα.

απο τις 8 μεχρι τις 2..ια να προσέξω το παιδι μου

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Διαφημίσεις

Στο δικό μας σχολέιο (εκέι που δουλέυω) (νηπιαγωγείο) μόλις λήξει η ώρα της προσέλευσης, σηλαδή στις 8:30, η αυλόπορτα κλειδώνει και ανοίγει την ώρα της αποχώρησης.

Υπάρχουν κάθε χρόνο άπειρες διαμαρτυρίες από γονείς που δεν σέβονται το ωράριο του νηπιαγωγείου και θέλουν να φέρνουν τα παιδιά τους όποτε επιθυμούν ή από γονείς που θέλουν να παρουν τα παιδιά τους όποτε θέλουν ή από γονείς που θέλουν να επισκεφτούν τα παιδιά τους όποτε θέλουν!

Επίσης, κα΄θε χρόνο έχουμε πολλές διαμαρτυρίες, επειδή ζητάμε από τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους το πρωί μέχρι την πόρτα του σχολείου. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν αφήνουν το παιδί στο δρόμο, δεν έχουμε εμέις της ευθύνη για ό,τι του συμβεί, από τη στιγμή που δεν μας το παρέδοσαν! Μάλιστα μία χρονιά, ένα πιτσιρίκι μας το έφερε μια άλλη μαμά που το βρήκε στο δρόμο! Το πιστιρίκι δεν ήθελε να έρθει σχολέιο, το έφερε ο μπαμπάς και το άφησε έξω από την αυλή, οπότε ο μικρός αποφάσισε να γυρίσει μόνος του στο σπίτι! Τι θα γινόταν αν κάτι πα΄θαινε;

Στο σχολείο, λοιπόν, την απόλυτη ευθύνη για τα παιδιά την φέρει το σχολέιο, από τη στιγμή ου οι γονείς τα παραδίδουν το πρωί και μέχρι το σχόλασμα. Την ώρα ου μαθήματος την ευθύνη την έχει ο εκπαιδευτικός της τάξης, και κατά τα διαλείμματα σε δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο ο εκπαιδευτικός που έχει εφημερέια. Στο νηπιαγωγείο δενυπάρχουν εφημερείες, άρα την ευθύνη την έχει πάλι η νηπιαγωγ΄ςο του παιδιού.

Κοιτάξτε! Το σχολείο έχει - και καλά - την φήμη καλού σχολείου. Επειδή όμως έχουμε έρθει από άλλο σχολείο (που ήταν όντως το καλύτερο της πόλης μου) έχω καταλάβει ότι είναι μόνο φήμη...

Το ότι βρήκα την πόρτα ξεκλείδωτη σύμφωνα με την διευθύντρια ήταν εντελώς τυχαίο και συμβαίνει σπάνια.

Οι παρατηρήσεις να αφήνουν οι γονείς τα παιδιά στην πόρτα και να μην μπάινουν στο προαύλιο υπάρχουν αλλά ηχούν σαν αστείο στ΄αυτιά μου!

Στην ώρα της πληροφορικής ΚΑΙ σήμερα (απ'ότι μου είπε ο μεγάλος μου γιος) παίζανε παιχνίδια. Παρόλο που χτες έκανα παρατήρηση στην διευθύντρια. Εκεί είναι που θα την κάνω σίγουρα την καταγγελία

Το κακό είναι ότι έχουμε και δουλειές...Αν μπορούσα θα έκοβα βόλτες συνέχεια έξω από το σχολείο αλλά δεν γίνεται! Έχασα χτες την δουλειά μου με το σκηνικό, δεν μπορώ να την χάνω κάθε μέρα.... Το χάνει που το χάνει το απόγευμα του ένας από τους δύο (συνήθως η γυναίκα μου) να τα διαβάσει, να χάνουμε και τα πρωινά;;

Κλείνοντας να πω μια φράση που την είχε πει το πρωτάκι μου πριν από δύο χρόνια περίπου:

"Δύσκολο να είσαι γονιός!"

Καλό Κουράγιο!!!

στο μονο που βρισκω λαθος ειναι οτι ειναι ανοιχτη η πορτα του σχολειου.στο οτι μπαινουν οι γονεις στην ταξη ειναι μεθοδος συνεργασια.δεν ξερω αν το παισι ειναι ζωηρο γιατι ειχα κ τετοια που με τιποτα δεν τα μαζευε καποιος αλλα αφου δεν υπαρχει φυλακας ειναι λογικο να συμβει δυστυχως

Ο φύλακας δεν μπορεί να παρακολουθεί όλο το τετράγωνο (το σχολείο πιάνει ένα τετράγωνο).

Εγώ ρίχνω το λάθος πρώτα στο γυμναστή γιατί αφήνει τα παιδιά αμολάτα (είναι ΤΕΦΑΑ ο άνθρωπος βλέπετε δεν είναι παιδαγωγός) και κατά δεύτερον στην διευθύντρια γιατί παρατηρώ ότι όλοι οι δασκάλοι είναι ψιλοχύμα (π.χ. πληροφορική που είπα παραπάνω)

Καλό Κουράγιο!!!

Διαφημίσεις

Πρεπει να υπάρχουν κανόνες ασφαλείας και η τήρηση τους είναι ευθύνη πρώτα πρώτα του σχολείου - της διεύθυνσης. Να επιμένεις.

Αν οι πόρτες είναι ανοικτές τότε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μπει / βγει όποιος θέλει, όχι μόνο γονείς....

στο μονο που βρισκω λαθος ειναι οτι ειναι ανοιχτη η πορτα του σχολειου.στο οτι μπαινουν οι γονεις στην ταξη ειναι μεθοδος συνεργασια.δεν ξερω αν το παισι ειναι ζωηρο γιατι ειχα κ τετοια που με τιποτα δεν τα μαζευε καποιος αλλα αφου δεν υπαρχει φυλακας ειναι λογικο να συμβει δυστυχως

Μα νομιζω οτι οι γονεις επιτρεπεται να μπαινουν στο σχολειο μονο πριν χτυπησει το κουδουνι, για να κουβαλησουν ισως τη βαρια τσαντα μεχρι την ταξη, και σε ημερες που εχουν οριστει συναντησεις με δασκαλους.

Τωρα, ακομα και αν το παιδι ειναι ζωηρο, την ωρα του μαθηματος, δεν ειναι υπο την ευθυνη του δασκαλου? Ο φυλακας τι σχεση εχει? Αναρωτιεμαι γιατι το θεωρεις λογικο.....

Εχω μεινει αφωνη. Αντι να βαλει την ουρα στα σκελια και να ζητησει συγνωμη σας τα χωσε κι ολας?

Δλδ αν δεν μπορουν να ελενξουν τα πρωτακια (που ειναι ακομα μικρα) δεν θελω να σκεφτομαι τι θα γινετε στις μεγαλυτερες ταξεις.

Θα ελεγα οτι ειναι ωρα να κατσετε οι γονεις και ο Συλλογος και να δειτε τι θα κανετε με το θεμα.

Καλα το να τα πανε και εκδρομη καποια στιγμη θα ηταν ... εφιαλτης γονιου. Θα ρθει δεν θα ρθει πισω το παιδι...απαπα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μα νομιζω οτι οι γονεις επιτρεπεται να μπαινουν στο σχολειο μονο πριν χτυπησει το κουδουνι, για να κουβαλησουν ισως τη βαρια τσαντα μεχρι την ταξη, και σε ημερες που εχουν οριστει συναντησεις με δασκαλους.

Τωρα, ακομα και αν το παιδι ειναι ζωηρο, την ωρα του μαθηματος, δεν ειναι υπο την ευθυνη του δασκαλου? Ο φυλακας τι σχεση εχει? Αναρωτιεμαι γιατι το θεωρεις λογικο.....

λογικο κ κακο θεωρω οτι αν δεν υπαρχει φυλακας να συμβει ατυχημα.το λογικο εχει να κανει με τη λογικη εξελιξη κ οχι με τη συμφωνη γνωμη ΄μου

λογικο κ κακο θεωρω οτι αν δεν υπαρχει φυλακας να συμβει ατυχημα.το λογικο εχει να κανει με τη λογικη εξελιξη κ οχι με τη συμφωνη γνωμη ΄μου

Μα αυτο δεν καταλαβαινω...

Ας υποθεσουμε οτι υπαρχει φυλακας.

Στο μαθημα της Γυμναστικης, που τα παιδια ειναι στο προαύλιο και κανουν Γυμναστικη, ποιος τα επιτηρει?

Ο γυμναστης ή ο φύλακας?

για να δειξω κ μια αλλη πλευρα της φυλαξης των παιδιων,θα σας πω περιστατικο στο νηπιαγωγειο μου. τα παιδια καθισμενα στο παγκακι αρκετα μακρια απο την πορτα ετοιμα να φυγουν κ με σαφεις εντολες οτι δεν σηκωνεται κανεις αν δεν φωναξω το ονομα του οταν δω τον γονιο του.τα παιδακια παντα το τηρουσαν. προχτες ενας πατερας επειδη βιαζοταν κ βαριοταν να περιμενει εκανε νοημα στο παιδακι του να βγει εξω. εγω λοπον την ωρα που μιλουσα με γονεα ειδα μια σκια να περναει απο μπροστα μου. ειδα το παιδακι,του ζητησα μπροστα σε ολους τους γονεις να επιστρεψει στη θεση του μεχρι να ακουσει το ονομα του.ειπα στον πατερα οτι δεν επρεπε να το φωναξει μονος γιατι αν ο οποιοσδηποτε παρει το παιδι χωρις να το δω,δεν θα ξερω ποιος το πηρε.ενοχληθηκε κ απαντησε οτι ασχημα.

το θεμα εδω ειναι οτι κ οι 2 πλευρες πολλες φορες δειχνουν ανευθυνοτητα κ οταν ο ενας κανει μια προσπαθεια ο αλλος την χαλαει

Μα αυτο δεν καταλαβαινω...

Ας υποθεσουμε οτι υπαρχει φυλακας.

Στο μαθημα της Γυμναστικης, που τα παιδια ειναι στο προαύλιο και κανουν Γυμναστικη, ποιος τα επιτηρει?

Ο γυμναστης ή ο φύλακας?

συμφωνω οτι τον πρωτο λογο τον εχει ο γυμναστης. υπαρχουν παιδια ομως που επιτηδες φευγουν κ κρυβονται.εικει χρειαζεται κ ο φυλακας

Δεν μπορω να καταλάβω πώς ειναι δυνατον την ωρα που ο γυμναστης κανει μάθημα, να του φυγουν παιδια και να κρυφτουν αν ο ιδιος δεν ειναι αδιάφορος και απρόσεκτος....

Εχω δει γυμναστρια να μιλάει στο κινητο της την ωρα του "μαθηματος", με την πλάτη γυρισμενη στα παιδια. Αν καποιο έφευγε και κρυβοταν εκεινη την ωρα, θα έφταιγε ο ανυπαρκτος φυλακας??

Δεν μπορω να καταλάβω πώς ειναι δυνατον την ωρα που ο γυμναστης κανει μάθημα, να του φυγουν παιδια και να κρυφτουν αν ο ιδιος δεν ειναι αδιάφορος και απρόσεκτος....

Εχω δει γυμναστρια να μιλάει στο κινητο της την ωρα του "μαθηματος", με την πλάτη γυρισμενη στα παιδια. Αν καποιο έφευγε και κρυβοταν εκεινη την ωρα, θα έφταιγε ο ανυπαρκτος φυλακας??

συμφωνω οτι υπαρχουν κ τετοιοι εκπαιδευτικοι.

προσωπικα οταν δουλευα σε ενα σχολειο με πολυ κακο κτηριο κ επρεπε να περναω τα παιδια απο ενα..τουνελ για να τα δωσω στους γονεις,ενα πολυ πολυ ζωηρο παιδι κρυβοταν στη διαδρομη οπου εβρισκε κ γυριζα 15 φορες πισω.μπορει να μην εχασα το παιδι αλλα εχασα την καρδια μου απο το αγχος

...

Καλα το να τα πανε και εκδρομη καποια στιγμη θα ηταν ... εφιαλτης γονιου. Θα ρθει δεν θα ρθει πισω το παιδι...απαπα.

Όπως ακριβώς το λες: Από προχτές έχει γίνει ο εφιάλτης μου η εκδρομή!

Ο μεγάλος μου γιος (δευτεράκι) πήγε στο Αττικό πάρκο την προηγούμενη εβδομάδα και είχα άγχος παρόλο που είναι υπόδειγμα υπακοής και πειθαρχίας το παιδί...

katerinak είσαι δασκάλα ή νηπιαγωγός;

Αυτή η φράση που είπε η mama τα λέει όλα: "Δεν μπορω να καταλάβω πώς ειναι δυνατον την ωρα που ο γυμναστης κανει μάθημα, να του φυγουν παιδια και να κρυφτουν αν ο ιδιος δεν ειναι αδιάφορος και απρόσεκτος...."

γιατί είναι στον δάσκαλο... Τον είχα σταμπάρει από την αρχή ότι είναι "ζαμάν φου".

Σήμερα είχαμε γιορτή στο σχολείο και ο μικρός δεν ήθελε να μείνει (λείπανε και πολλά παιδιά από την πρώτη καθώς και η δασκάλα του...)

Έμεινα μαζί του, του πήρε την καρέκλα ένα κοριτσάκι (τριτάκι) και φύγαμε στα μισά της γιορτής με κλάματα.

...περνάμε μεγάλη κρίση αυτήν την εβδομάδα... :cry:

Εν τω μεταξύ ξέρει όλο το σχολείο ότι ο δικός μου με τον τάδε το έσκασε από τα κάγκελα και τον έχουν σταμπάρει... Ότι χειρότερο δηλαδή!!

Καλό Κουράγιο!!!