Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Επειδή δεν αντέχω άλλο αυπνία επανέρχομαι σε αυτό το θέμα!

Γιατί δεν κοιμάται ξαφνικά? Τι έχει πάθει? Τι να κάνω?

Η παιδίατρός μας, μας είπε να μην της μιλάμε όταν ξυπνάει και να μην την παίρνουμε στο κρεβάτι.

Ωραία και τι να κάνω, να την αφήσω να ουρλιάζει???

Και να μην της απαντάω δε γίνεται. Αν δεν απαντήσω μπορεί να επαναλαμβάνει την ίδια ερώτηση όλη τη νύχτα.

Χθες στις 5 το πρωί που είχαμε ήδη πάει στους καναπέδες του σαλονιού και ενώ της εξηγούσα ότι είναι νύχτα και κοιμούνται όλα τα παιδάκια νευρίασε και πέταξε την πιπίλα της και αμέσως άρχισε να κλαίει και να φωνάζει: "Γιατί πήρε γάτα την πιπίλα μου?'' :confused::confused::confused:

Τι να απαντήσω η δόλια η μάνα???

Να μην μιλήσω για το Σάββατο που σηκώθηκε στις 4 τα χαράματα και ξανακοιμήθηκε στις 11 το πρωί και όλη αυτή την ώρα μου έλεγε τις απίστευτες ιστορίες!!!

Νυστάζω, συνέχεια, δεν μπορώ να δουλέψω, δεν μπορώ να συγκεντρώσω την σκέψη μου.

Τι κάνω λάθος? Τι πρέπει να κάνω? Καμιά ιδέα?

Για την ιστορία, το κοριτσάκι μου είναι 21 μηνών και εδώ και 1,5 μήνα έχει αρχίσει να κάνει τρελά πράγματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διαφημίσεις

Αχ κοπέλα μου το πόσο σε καταλαβαίνω........

Εμείς είμαστε λίγο μεγαλύτεροι απο σας και πάλι ένα βράδυ δεν καταφέραμε να κοιμηθούμε.

Κάπου μας έπιανε η πιπίλα (τώρα την κόψαμε), το καλοκαίρι μας έπιανε το νερό.

Γαλατάκι δοκίμασες να της δώσεις? Δοκίμασες να περιορίσεις τον μεσημεριανό υπνάκο ή να κάνετε δραστηριότητες ελαφρώς πιο κουραστικές?

Θα σου έλεγα να μην την βγάζεις από το κρεββάτι, αλλά εκεί να προσπαθείς να την κάνεις να ξανακοιμηθεί. Κι όσες φορές κι αν σηκωθεί εσύ να την ξαναξαπλώνεις, χωρίς πολλά λόγια. Ενα είναι νύχτα ακόμα νομίζω φτάνει. Μήπως φοβάται? Φωτάκι νυχτός έχεις στο δωμάτιο?

Θα μου πεις τι σου λέω τώρα, αφού κι εγώ δεν τα έχω καταφέρει :(

932708c9ku0fnaz0.gif

Γεια σου!

Και οι δικές μου κάνουν κατά καιρούς κάτι τέτοια. Δύο πράγματα βοηθούν κάπως:

1: Τις παίρνω στο κρεββάτι μας (η μικρή έτσι κι αλλιώς μονίμως με μας κοιμάται) χωρίς να ανάψω φως, αγκαλιαζόμαστε, αν θέλουν θηλάζουμε, αλλά δεν μιλάω. Το πολύ πολύ ψιθυριστά να πω κάτι του τύπου "κοιμήσου τώρα, αύριο θα τα πούμε". Αν κάνουν να σηκωθούν, τις ξαπλώνω πάλι. Όλα με πολύ αργές και απαλές κινήσεις.

2: Αν δω ότι δεν πρόκειται να κοιμηθούν, τις αφήνω να παίξουν στο πάτωμα του υπνοδωματίου μας, κλείνω την πόρτα και προσπαθώ να συνεχίσω τον ύπνο μου. Συνήθως μετά από λίγα λεπτά βαριούνται και έρχονται τελικά να κοιμηθούν.

Μερικές φορές που δεν βοήθησε τίποτε από τα παραπάνω, τις άφησα στον άντρα μου στο υπνοδωμάτιο, έκλεισα τις ενδιάμεσες πόρτες και κοιμήθηκα στον καναπέ.

Καλό κουράγιο!

Το γάλα μερικές φορές βοηθάει μερικές όχι.

Δεν κοιμάται πολύ το μεσημέρι, μερικές φορές δεν κοιμάται καν το μεσημέρι.

Στο κρεβάτι μας δεν θέλει να έρθει.

Φωτάκι έχουμε.

Θέλει να έιμαστε και οι δύο ξύπνιοι, δεν κάθετε μόνο με τον έναν. Ειδικά μόνο με τον μπαμπά με τίποτα.

Να την αφήσω δε στο πάτωμα και να συνεχίσω τον ύπνο δεν παίζει ούτε για αστείο. Αν δεν έρθει σε δευτερόλεπτα να με σηκώσει θα βρει κάτι να βάλει στο στόμα της κάτι να τραβήξει, γενικώς κάτι να κάνει.

Και αρχίζει: μαμά πλάνο πάει ψηλά, μαμά γουρούνι κοιμάται? μαμά το ένα, μαμά το άλλο.

Εγώ βέβαια πιο πολύ μουγκρίζω παρά απαντάω.

Και μετά στον παιδικό κλαίει και νυστάζει και αρχίζει και επιτίθεται στα άλλα παιδάκια από τα νεύρα της.

• 1 month later...

Δε μπορω να το πιστεψω ακριβως τα ιδια με σενα περναω....η δικια μου ειναι σχεδον 20 μηνων. Η μονη μας διαφορα ειναι οτι δεν παει παιδικο οποτε δεν ειναι τοσο επιθετικη γιατι δουλευω απο το σπιτι και εχω και τη μαμα μου να με βοηθαει αλλα και παλι εχει ξεσπασματα θυμου!

Βλεπω παει ενας μηνας απο τοτε που ανοιξες το θεμα...πως τα πατε τωρα??? Βρηκες καποια λυση γιατι πραγματικα αυτο το ουρλιαχτο που χτυπαει στα τυμπανα με εξουθενωνει!

Διαφημίσεις

ξεκινήσαμε κι εμείς τα ίδια 4 βραδυές τώρα,δεν θέλει να κοιμηθεί το βράδυ που την βάζω για ύπνο,ενώ μέχρι τώρα την έπαιρνε ο ύπνος μόνη της ...σε όλα βολική ήταν ,τι την έπιασε?

21 μηνών και η δική μου...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Πάει και έρχεται το φαινόμενο. Πριν 1 εβδομάδα ήμουν για τρελοκομείο εντελώς. Μια φορά μου ζήτησε να φάει αγγούρι στις 5 το πρωί.

Άλλη μια φορά έκλαιγε από τις 3 το πρωί έως τις 5 και μετά ήταν κοιμήθηκε. Γενικώς έχουμε ποικιλία

Χθες δεν κουνήθηκε καθόλου, αλλά δεν το φωνάζω να μην το γρουσουζέψω.

Διαφημίσεις

Μαζί μας την παίρνω και τα κάνει αυτά. Αν την αφήσω μόνη της, θα φωνάξουν την αστυνομία οι γείτονες σίγουρα.

Αφού λέμε με τον άντρα μου ότι μία από αυτές τις μέρες θα μας χτυπήσει η πρόνοια την πόρτα.

Θέλω να ελπίζω ότι φταίνε τα δόντια, δεν έχουν βγει ακόμα οι κυνόδοντες όλοι. Και μερικές φορές μου λέει "πονάει το δοντάκι μου" αλλά μπορεί και να με άκουσε να το λέω!

Κι εμενα λεει ντοντι ντοντι ποναει μεχιααα αλλα εμεις εχουμε και τα 16 δοντια δε ξερω μηπως οντως βγαινουν οι δευτεροι γομφιοι ή με ακουει που της το λεω κι εγω και το δενει χωρις να ειναι αληθεια!

Κι εμεις συνεχιζουμε, 3,30 σημερα, κοιμηθηκε ξανα στις 4,30 πανω μου! Ποναω ολοκληρη εχω πιαστει!

εμάς ευτηχώς κράτησε μόνο 4 βραδυές....ποτέ δεν τα έκανε αυτά και μου κακοφάνηκε...

χθες το βράδυ την έβαλα στη κούνια,της άφησα την πόρτα ανοιχτή να μας ακούει(καινούριο αυτό,πάντα με κλειστή πόρτα την άφηνα) και σιγά σιγά την πήρε ο ύπνος...

ας είναι φάση,ας είναι δόντια,αρκεί να σταματήσει...

ήρθαμε στα κανονικά μας!!

κουράγιο κορίτσια!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Καλησπέρα και από εμένα,,,,

διαβάζω αυτά που γράφετε και παίρνω κουράγιο.... από την άλλη έχω κουραστεί πάρα πολύ ...δεν κοιμάμαι και το πρωί στην δουλειά κουτουλάω.

Γενικά ο Μάριος (27 μηνών) δεν είχε πρόβλημα με τον ύπνο... από 40 ημερών κοιμόταν μόνος σε γενικές γραμμές, (εκτος οταν έβγαζε δοντάκια ή ήταν αρρωστούλης). Τον έβαζα στο κρεβάτι ...και έφευγα!!!!

Εδώ και 2 μήνες με έχει τρελάνει..... τον βάζω στο κρεβάτι του και με θέλει και εμένα μέσα στο δωμάτιο για να τον πάρει ο ύπνος, μετά κατά τις 12 :00 κλάμματα...υστερίες,.... και αγκαλιά για να έρθει στο κρεβάτι μου... τον παίρνω στο κρεβάτι μετά από 30 λεπτά τον πάει πίσω ο πατέρας του... κατά τις 2 τα ίδια.... αυτο όπως καταλαβαίνετε μπορεί να επαναληφθεί και 3-4 φορές. Όπου στο τέλος κατά τις 5 εξουθενωμένοι και οι 3 καταλήγουμε στο κρεβάτι μας.... και ξυπνάμε την ώρα που χτυπούν τα ξυπνητήρια.

Εχθές είμουν τόσο κουρασμένη που δεν μπήκα καν στην διαδικασία πήγαινε - ελα ...απλά τον άφησα να κοιμηθεί στο κρεβάτι μας.

Με έχει κουράσει όμως πολύ΄...από τον Αύγουστο που ξεκίνησε παιδικό έχει αλλάξει 360 μοιρες, γκρίνια, μιζέρια, φωνή και αυπνία.

Όλοι μου λένε να μην τον μαθαίνω να κοιμάται μαζί μας, και εγώ αυτής της άποψης είμαι ...αλλά τι να κάνω ρε κορίτσια ...πλιζ χελπ μι πλιζ.... ο απο κάτω μας είναι ένας γεροξεκούτης με την γυναίκα του που συνέχεια μας κάνει παρατηρήσεις (του τύπου ...πάλι έκλαιγε το παιδί και μας ξύπνησε :shock:), και 2ον νυσταααααζωωωωωωωωωωω. Έχω να κοιμηθώ 3 μήνες σερί.

Δεν ξέρω τι να κάνω... και ξέρω ότι τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις και είμαι σίγουρη ότι ο μικρός το εκμεταλλεύεται.

Τα φώτα σας ζητάω! είμαι μια απελπισμένη, ξενυχτισμένη, εργαζόμενη μανουλίτσα

Διαφημίσεις

καλως ηρθατε στον κοσμο των 2χρονων!!! αυτο εχω να πω μονο!ολα ετσι κανουν σαυτη την ηλικια!δεν εχω ΤΙ να συμβουλεψω...δε πιανει τιποτα.απλα υπομονη 9-12 μηνες:confused:

ναι ναι εκει γυρω τελειωνει αυτη η χαλια περιοδος:rolleyes: απλα σου λεω εκ πειρας ...οτι κολπο κ να κανεις δε πιανει οποτε....μην αναλλωνεσαι με το να σκεφτεσαι τεχνασματα:confused:

εγω τωρα που δεν εχει κανει η κορη μου ποτε ετσι, πρεπει να ανησυχησω? μηπως ΠΡΕΠΕΙ να το περασει αυτο το σταδιο? βρε κοριτσια ποτε δε το χει κανει αυτο ουτε καν οταν ειναι αρρωστη! της αρεσει να πηγαινει στο κρεββατι της και καμια φορα θελει το πορτατιφ αναμενο να διαβασει και καλα, και την παιρνει ο υπνος!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

σου ευχομαι να μη το περασει αργοτερα αλλα να μη το περασει καθολου ουτε κ η μικρη σου γιατι πραγματικα θα πεσει πολυ αυπνια!:confused: μη το πεις ουτε του παπα που λενε!

αληθεια λες.....?... όλα το κάνουν αυτό????? δεν μπορώ να καταλάβω ....:?

Εχθές το βράδυ κατά τις 03:00 του είπα.... "Μαριούλη μου δεν αντέχω άλλο... ήμαρτον.κοιμίσου" και τι μου απαντάει "Παπα μαμά νάνι.... μαμα βντουλά... μαμου λιο.." Μεταφρασή: όχι νάνι μαμά.... η μαμά θα παει στην δουλειά και ο Μάριος σχολείο (τον φωνάζω μαϊμου,... και αυτοαποκαλείται έτσι γιατι δεν μπορεί να πει Μάριος...:P)

Αν είναι να κάνω υπομονή μέχρι να πάει 3 οκ! θα το πιω και αυτο το φαρμάκι...

το θέμα είναι να μην συνηθίσει...και θέλει να κοιμάται μόνο μαζί μας.

Ακόμα το κάγκελο δεν το έχω βγάλει και σκέφτομαι μήπως φταίει και αυτό. Ξέρω και εγώ όλα τα έχω σκεφτεί

εννοειται οτι θα του λες συνεχεια πως ΠΡΕΠΕΙ να κοιμαται στο κρεβατι του.απλα σου λεω μη ψαχνεις κολπα κ μη νομιζεις οτι φταιει κατι για το οτι δε κοιμαται εκει:?

μολις κοιμαται να τον πηγαινεις στο κρεβατι του παντα

εμένα πολλές φορές στην διαδρομή από το κρεβάτι μας στο δικό του ξυπνάει και κλαίει, οπότε αναγκαστικά τον γυρίζω πίσω και προσπαθώ πάλι μετά από λίγο. Αλλά δεν πιάνει πάντα να τον επιστρέφω στο κρεβάτι του

σου ευχομαι να μη το περασει αργοτερα αλλα να μη το περασει καθολου ουτε κ η μικρη σου γιατι πραγματικα θα πεσει πολυ αυπνια!:confused: μη το πεις ουτε του παπα που λενε!

λοιπον δε ξερω αν εχει βοηθησει αυτο που εκανα αλλα εμας το θεμα υπνου εχει ως εξης. τα λεω τωρα εδω μηπως πω κατι και σας ερθει καμια ιδεα...

Πρωτα να πω πως ειναι ανορθοδοξο το προγραμμα μας ισως για τους πιο πολλους αλλα ετσι μαθαμε να ζουμε τις ωρες που βρισκομαστε σπιτι ολοι μαζι.

Το σπιτι μας ειναι μεζονετα κ τα υπνοδωματια επανω, εμεις ομως "ζουμε" κατω οπου εχουμε μεσα στο σαλονι και ενα παρκοκρεββατο. τη μεγαλη κορη μου λοιπον, κ σαν πρωτο παιδι δεν ηθελα να την πηγαινω πολυ μικρη που ηταν κ να την αφηνω μονη επανω να κοιμαται,η ενδοεπικοινωνια παντα μας εκανε παρασιτα και τρομαζαμε.

Κατα την ωρα που εβλεπα πως νυσταζει, απλα την εβαζα στο παρκο με παιχνιδακια και αργοτερα με βιβλια και την επαιρνε ο υπνος.

Και στο κρεββατι της αμα την πηγαινα, το ιδιο. Καποια στιγμη αρχισε μονη της να μου λεει παμε στο κρεββατι μου να κοιμηθω το βραδυ και εδω και εξι μηνες θελει το κρεββατι της και το μεσημερι ενω πριν την εβαζα στο παρκο.

Η μικρη με το παρκο δε τα πηγε πολυ καλα, τωρα εχει αρχισει καπως να καθεται κ να παιζει, αλλα κι αυτη το βραδυ την αφηνω να κοιμηθει εκει,για να μη την ενοχλει η μεγαλη που "διαβαζει" πριν κοιμηθει,

Αλλα τη βαζω αφου βλεπω ομως πως πραγματικα νυσταζει, δε τη βαζω με το ζορι, ντε και καλα κοιμησου.

Πιστευω πως νιωθουν εμας γυρω, την παρεα μας και πως δεν ειναι μονα τους, εχουμε χαμηλο φως και ειναι οτι πρεπει.

Αν τη παω στο κρεββατι κ ειναι ακομα ξυπνια για 5 λεπτακια γκρινιαζει της βαζω 2 φορες πιπιλα και με το σκοταδι κοιμαται.

Δε ξερω αυτη πως θα εξελιχθει αλλα δε με δυσκολευει ακομα.

Για μενα αυτο που ακολουθω ειναι να αφησεις το παιδι να νυσταξει και οχι να το πας με το ζορι για υπνο. Φυσικα αν το πας να το βαλεις στο κρεββατι κ δεν νυσταζει θα κανει κολπα!!!!

Δεν εχω το αυστηρο προγραμμα υπνου, δε μας χρειαζεται ακομα.

Η μεγαλη κοιμαται κατα τις 10-11 αφου εχει ριξει εναν τετραωρο υπνο.(πριν τις 4 ωρες δε ξυπναει οσο κ αν θελω!)

Δε τα βαζω στις 8 για υπνο ή τις 9 γιατι απλα πολλες φορες η μεγαλη τετοια ωρα ξυπναει απο τον μεσημεριανο!

Κκι εμενα με βολευει γιατι γυρνωντας απο τη δουλεια ξεκουραζομαι. Μετα τις 8-9 παιζουμε, παμε παιδοτοπο, βγαινουμε βολτα και η πλακα ειναι πως αν παει 11μισι ζηταει γαλα κ κρεββατι.

Η μικρη ειναι ακομα μικρη, και κοιμαται οποτε να ναι μεσα στη μερα αλλα πολυ λιγο . Ριχνει τα 10ωρα της τη νυχτα.

Περιεργο το προγραμμα μας αλλα ποτε δεν εειχα προβλημα ουτε με τον υπνο ουτε με τις ωρες τους. κοιμουνται απο βρεφη ολη νυχτα και οι 2...

Kι εμεις δεν εχουμε βγαλει τα καγκελα και θα αργησουμε γιατι δε θελω να τις βρισκω να τριγυρνανε μονες επανω.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift