Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr

• Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

9.5 ΜΗΝΕΣ ΑΥΠΝΗ

annia
 Share

Recommended Posts

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 9,5ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΖΩΗ ΝΑ ΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙ ΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΓΑΛΑ:shock: 3-4ΦΟΡΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΒΑΡΙΑ ΣΤΙΣ 9,30ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΞΥΠΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ 3ΩΡΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΧΟΥΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΑΓΕ ΣΤΟ 4ΩΡΟ...ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ:-(:-(...ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?εΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ....ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Η ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ??:confused:

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Γιατί δε δοκιμάζεις να τον καθυστερείς; μην τρέχεις κατευθείαν όταν κλαίει. Ας πούμε, ξυπνάει για παράδειγμα στη 1 τη νύχτα; εσύ να πηγαίνεις να τον ταίζεις στις 2. Ίσως με αυτό τον τρόπο σιγά - σιγά να τον φέρεις σε ένα σημείο που να κοιμάται όλη τη νύχτα. Το παιδί έχει μπει σε ένα πρόγραμμα εδώ και 9 1/2 μήνες τώρα, που θέλει υπομονή για να του το αλλάξεις. Κουράγιο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

αχ,τι μου θυμισες....και εμεις τα ιδια ειχαμε μεχρι και 1 1/2 χρονων,ξυπναγε συνεχεια,μεχρι 7 μηνων ετρωγε 2-3 φορες και τις υπολοιπες ηθελε πιπιλα,ενα βραδυ ειχε ξυπνησει 18 φορες!!!!!! κοντευα να τρελαθω,απο μονος του σιγα -σιγα μολις πηγε 1 ετους ξυπναγε μονο 3 φορες.θα το κοψει μονος του...κουραγιο!

Διαφημίσεις

άννια μου και εμείς έχουμε μια κορόύλα 7 μηνών που, ενώ το πρώτο 5μηνο κοιμόταν ανά 4ωρο και ήταν σχετικά προγραμματισμένη ( με αποκλειστικό θηλασμό και χωρίς πιπίλα) από τον 6ο μέχρι τωρα μπορεί να ξυπνήσει από 4 ως και 10 φορές,2-3 για να φάει και τις άλλες για το στήθος..άσε τον πρωινό και μεσημεριανό ύπνο που για να κοιμηθεί 1 η 1 1/2 ώρα χρειάζεται να πάω 3-4 φορές, σαν να αρνείται να αφεθεί σε βαθύ ύπνο. Και αυτό σημαίνει άστατο ύπνο, άστατο πρόγραμμα, γκρίνια, νεύρα κλπ. Από τότε που κατάλαβε ότι η μαμά και αυτή είναι ξεχωριστά πλάσματα άρχισε αυτή η κατάσταση, βάλε και τα δόντια και καταλαβαίνεις...:shock::?:confused:

Εγώ εφαρμόζω το non crying και μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί ηώρα που κάθεται στο στήθος αλλά όχι και οι φορές...ακόμη..

Τι λες τώρα!!!! ο δικός μου είναι κοντά 14 μηνών και ακόμα ξυπνάει 3-4 φορές το βράδυ για γάλα,χώρια αλλες 4-5 επειδή μας πέφτει η πιπίλα ή έχει ανασφάλειες.το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή.

και ο δικοσ μου τα ιδια απο την μερα που γεννηθηκε.εγω με του που εκλεγε του εδεινα γαλα γιατι αν του εδεινα πιπιλα ξυπνουσε τελειωσ το προτημουσα τωρα ειναι 11μηνων αρχισε να το κοβει τρωμε μια φορα την νυχτα.η μητερα μου μου το ελεγε απο την αρχη θα το κοψη μονοσ του και ειχε δικιο.ακομα και τωρα που ξυπναει την νυχτα στισ 4 δηλαδη για να φαει τον βρησκω ορθιο:lol::lol::lol::lol::lol::lol:ποσο γαλα τρωει πριν κοιμηθη ο δικοσ μου τωρα μωλισ αρχισε να πεινει 180 και ξυπναει στισ 4.αλλα φυσικα υπαρχουν μερεσ που μπορει να ξυπναει καθε μια ωρα για να πιει μια γουλια γαλα.:idea:

Σόρρυ αλλά εμείς σας περάσαμε... Είμαστε 2,5 χρονών και ακόμα ξυπνάει για γάλα. Τους τελευταίους 5 μήνες μόνο μια φορα αλλά ξυπνάει. Όμως ξεκινα να το κόβει τώρα από μόνη της γιατί κάποια βράδια κοιμάτε μια χαρά και άλλα ξυπνάει.

αχ κοριτσακια ειχα και την μεγαλη που μου ξυπναγε απο 1,5χρονων μεχρι πριν 2μηνεσ για γαλα το βραδυ..αλλα ο μπεμπης απο τοτε που γεννηθηκε μονο ενα βραδυ κοιμηθηκε σερι 6ωρο.:( ναι με πιπιλα τον κοιμιζω αλλα με το που κλαψει τρεχω πανικοβλητη να του δωσω πιπιλα η νεο μηπως διψαει αλλα οχι δεν ηρεμει με τιποτα φτυνει την πιπιλα και κλαιει με λυγμους να πιει γαλα..και την ημερα τρωει πολυ καλα..

Διαφημίσεις

ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Θες την αλήθεια;

ΥΠΟΜΟΝΗ!:-P

Στο δεύτερο παιδί μου δεν κοιμήθηκα 1 χρόνο ακριβώς....ξυπνούσε σχεδόν ανα 20λεπτο για να θηλάσει....φυσικά από ένα σημείο και μετά δεν άντεξα αυτό το πάνε έλα και τον πήρα κοντά μου....το κρεββατάκι του κολλητά στο δικό μας.Υπήρξε στιγμή που έκανα άσχημη σκέψη και για μένα και για το παιδί(ντροπή μου αλλά το παραδέχομαι). Θυμάμαι μια φορά που σκεφτόμουν να τον πάρω αγκαλιά και να πέσουμε μαζί από το μπαλκόνι....Που σε οδηγεί η απόγνωση....και η αυπνία...Δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ.

Τίποτα δεν καλυτέρεψε την κατάσταση...το μόνο που ήθελε αυτό το παιδί να κάνει ήταν να κουρνιάζει στην αγκαλιά μου...Με θυμάμαι ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο να θηλάζω για να μην κλαίει...Στο καρότσι και στο καρεκλάκι του δεν κάθησε φυσικά ποτέ....

Η πρώτη βραδυά που κοιμήθηκε σερί ήταν όταν ξημέρωναν τα πρώτα του γενέθλια!!! Λέγαμε χαρακτηριστικά ότι μας το έκανε δώρο !!!:-P

Πως ήταν ο τοκετός σου;Εύκολος, δύσκολος;Έχω λόγο που ρωτάω...

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Θες την αλήθεια;

ΥΠΟΜΟΝΗ!:-P

το μόνο που ήθελε αυτό το παιδί να κάνει ήταν να κουρνιάζει στην αγκαλιά μου...Με θυμάμαι ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο να θηλάζω για να μην κλαίει...Στο καρότσι και στο καρεκλάκι του δεν κάθησε φυσικά ποτέ....

QUOTE]

Αυτό!!! Η δικιά μου κάθε νύχτα κουρνιάζει και ξυπνάει κατά τη διάρκεια και μου ζητάει να την αγκαλιάσω. Όταν το κάνω μου λέει "πιο πολύ μανούλα, πιο πολύ!!" Βεντουζώνει πάνω μου, δεν κοιμάμαι πολύ βέβαια αλλά πως να αρνηθώ αυτή την ανάγκη του παιδιού??

Vasdeli, τί σχέση έχει ο εύκολος ή δύσκολος τοκετός?

Εγω αφοτου εκοψα το θηλασμο, στους 6 μηνες δλδ,δεν την ξαναταισα νυχτα! η μικρη επεμενε να ξυπναει τη νυχτα,χωρις να κλαιει παντα, απλα ελεγε τα δικα της οποτε την αφηνα, μπορει να εμενε και 2 ωρες ξυπνια (4-6 γερμανικο) αλλα γαλα πριν τις 6 δεν της εδινα.Το βραδυ το τελευταιο το επινε 11:00.

Ο δικος μου τιτλος στο θεμα θα ηταν 14 μηνες αυπνη...απλα μετα τον 10ο μηνα της εδινα λιγο νερο, προσπαθουσα να την ξανακοιμισω κλπ και τωρα αν ξυπνησει μια φορα το μηνα αντε δυο αλλα και παλι δεν την ταιζω!Τρωει πολυυυυυ καλα τη μερα!Εσενα στο εχει κανει συνηθεια πια, προσπαθησε να μην τον ταιζεις!Και δεν ξυπνανε παντα για γαλα, μπορει να πονανε τα δοντακια τους, να ζεσταινονται κλπ

Vasdeli, τί σχέση έχει ο εύκολος ή δύσκολος τοκετός?

Πολύ μετά αφότου μπήκε ο γιος μου σε ρυθμό έφτασε στα χέρια μου ένα άρθρο για την κρανιοσυνωστένωση.Δεν θέλω να σας τρομάξω απλά τότε μου έκανε εντύπωση...

Λέγεται λοιπόν ότι αν ο τοκετός είναι δύσκολος,αν βγει δηλαδή το παιδί δύσκολα από το γεννετικό κανάλι(πολλές φορές και με την χρήση εμβρυουλκου) η πίεση που δέχεται το κρανίο κλείνει απότομα τις πηγές του κεφαλιού με αποτέλεσμα αυτή η πιεση να ενοχλεί το μωράκι και να του δημιουργεί αυτή την ανησυχία...

Υπερβολη, θα το χαρακτηρίσουν μερικοί...τότε το χαρακτήρισα έτσι κι εγώ αλλά ποιος μου εγγυάται ότι δεν ήταν αυτό;

Βέβαια τότε είχα διαβάσει πως αυτό συμβαίνει κυρίως όταν γίνεται παρεμβατικός τοκετός και επειδή εγώ είχα γεννησει με καισαρική το είχα βγάλει από το μυαλό μου...

Πρόσφατα όμως διάβασα ότι ισχύει και για περιπτώσεις καισαρικών....γέννησα με καισαρική...

προς Θεού, δεν θέλω να πω ότι όλα τα ανήσυχα παιδιά έχουν κάτι τέτοιο...απλά μεταφέρω κάτι που διάβασα.

Επίσης μου έκανε εντύπωση που διάβασα σε αγγλικά κυρίως βιβλία ότι μαμάδες που πήγαν σε ειδικό μετά από 2-3 ραντεβού είδαν φοβερή βελτίωση στον ύπνο και στην ηρεμία των παιδιών τους....

Και τι έκανε ο ειδικός; Κάποιο είδος μασάζ στο κρανίο για την αποβολή της συσσορευμένης πίεσης στην περιοχή....:|

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

εμένα πάντως δεν ξυπνάει για γάλα τις περισσότερες φορές..μόλις πιάσει το στήθος ξανακοιμάται αμέσως χωρίς να φάει..άρα εμένα ζητάει για να νιώσει ασφάλεια και όχι το γάλα..

Πολύ μετά αφότου μπήκε ο γιος μου σε ρυθμό έφτασε στα χέρια μου ένα άρθρο για την κρανιοσυνωστένωση.Δεν θέλω να σας τρομάξω απλά τότε μου έκανε εντύπωση...

Λέγεται λοιπόν ότι αν ο τοκετός είναι δύσκολος,αν βγει δηλαδή το παιδί δύσκολα από το γεννετικό κανάλι(πολλές φορές και με την χρήση εμβρυουλκου) η πίεση που δέχεται το κρανίο κλείνει απότομα τις πηγές του κεφαλιού με αποτέλεσμα αυτή η πιεση να ενοχλεί το μωράκι και να του δημιουργεί αυτή την ανησυχία...

Υπερβολη, θα το χαρακτηρίσουν μερικοί...τότε το χαρακτήρισα έτσι κι εγώ αλλά ποιος μου εγγυάται ότι δεν ήταν αυτό;

Βέβαια τότε είχα διαβάσει πως αυτό συμβαίνει κυρίως όταν γίνεται παρεμβατικός τοκετός και επειδή εγώ είχα γεννησει με καισαρική το είχα βγάλει από το μυαλό μου...

Πρόσφατα όμως διάβασα ότι ισχύει και για περιπτώσεις καισαρικών....γέννησα με καισαρική...

προς Θεού, δεν θέλω να πω ότι όλα τα ανήσυχα παιδιά έχουν κάτι τέτοιο...απλά μεταφέρω κάτι που διάβασα.

Επίσης μου έκανε εντύπωση που διάβασα σε αγγλικά κυρίως βιβλία ότι μαμάδες που πήγαν σε ειδικό μετά από 2-3 ραντεβού είδαν φοβερή βελτίωση στον ύπνο και στην ηρεμία των παιδιών τους....

Και τι έκανε ο ειδικός; Κάποιο είδος μασάζ στο κρανίο για την αποβολή της συσσορευμένης πίεσης στην περιοχή....:|

Χμμμ!! Και γω με καισαρική. Είχα βέβαια δύσκολη, πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη και ένα πολύ ανήσυχο έμβρυο άρα δεν είναι τυχαία και η γενικότερη ανησυχία της κόρης μου :lol:

Όπως και να έχουν τα πράγματα έχω πλέον συμφιλιωθεί με το θέμα της αυπνίας.

Τέλος να σου ευχηθώ vasdeli μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη που ξέρω πόσο σημαντική είναι για σένα η ευχή αυτή και το λέω από την καρδιά μου.

βασδελακι μου δυσκολος απο αποψη οτι εκανα ωρες να γεννησω φαντασου 1/1στης 12,30το βραδυ σπασανε τα νερα και 2/1στης 16:45 γεννησα....αλλα και στην κορη την μεγαλη που ειχα πολυ δυσκολο τοκετο κοιμοτανε σερι απο 50ημερων...να πω οτι δεν θηλαζω ξενο γαλα πινει...

Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου, SKEK!

Μανούλες, υπομονή! Πιστεύω είναι στο παιδί! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όσες θέλετε να πάρετε από κάπου κουράγιο διαβάστε το THE FUSSY BABY BOOK των Sears.

http://www.amazon.com/Fussy-Baby-Book-Parenting-High-Need/dp/0316779164

Είχα βοηθηθεί πολύ τότε!

qwlrp3.png

βασδελακι μου δυσκολος απο αποψη οτι εκανα ωρες να γεννησω φαντασου 1/1στης 12,30το βραδυ σπασανε τα νερα και 2/1στης 16:45 γεννησα....αλλα και στην κορη την μεγαλη που ειχα πολυ δυσκολο τοκετο κοιμοτανε σερι απο 50ημερων...να πω οτι δεν θηλαζω ξενο γαλα πινει...

Γιαυτό σου λέω...υπομονή! Είναι στο παιδί τελικά, θα ηρεμήσει!!!

Και να σου πω για να πάρεις λίγο τα πάνω σου ότι τώρα, μετά από 5,5 χρόνια εκείνος ο στριφνός και δύστροπος στον ύπνο γιος μου έχει εξελιχθεί σε ένα άπειρα συναισθηματικό και τρυφερό πλάσμα με αυξημένη ενσυναίσθηση...

qwlrp3.png

και εγω ετσι λεω οτι θα ηρεμησει,αλλα ο αντρας μου απο τοτε που γεννησα κοιματε στον καναπε:lol:

χαχαχαχα και ο δικός μου!! Είδες τι μαθαίνει κανείς σε ένα φόρουμ??

εγω δεν αντιμετοπισα κάτι τέτοια αλλά μηπως να δοκιμάσεις να βάλεις ένα μικρό φωτάκι εξω απο το δωματιο του για να μην φοβάται?

μήπως πλέον δεν είναι το αίσθημα της πεινας?

πάρε μια κουβρτουλα του και σκεπάσου ή άφησε την πάνω σου να πάρει την μυρωδιά σου και τυλιξε την μετά ρολό....βάλτην στο κρεβατάκι του έτσι ώστε να έχει την μυρωδιά σου και να μην αισθάνεται ανασφάλεια....ίσως είναι αυτο....

1129643tvsq1yiqpw.gif