Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θανατικη ποινη

DaF

Recommended Posts

Ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε στην Αυστραλία, δικαιώθηκε μετά θάνατον και για την ακρίβεια μετά από 90 χρόνια αγώνων, δικαστικών διαμαχών και επιστημονικών εξετάσεων.

Ο Ρος απαγχονίστηκε τον Απρίλιο του 1922, όταν καταδικάστηκε για την δολοφονία της 12χρονης Άλμα Τρίσκε, η οποία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1921. Εξαρχής ο Ρος ισχυριζόταν την αθωότητά του, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση.

Μετά τον απαγχονισμό ου, ακολούθησαν μακροχρόνιες έρευνες, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τρίχες οι οποίες βρέθηκαν στον Ρος, δεν ανήκαν τελικά στο θύμα. Το στοιχείο αυτό, πάνω στο οποίο είχαν στηριχθεί η δίκη και η καταδίκη του, αποδομήθηκε.

Η μητέρα του Ρος είχε ζητήσει να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στον γιο της, αλλά οι αρχές τότε τής αρνήθηκαν.

Πολύ σύντομα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της αρμόδιας πολιτείας, ο Ρομπ Χολς, θα παραδώσει τα οστά του Κόλιν Κάμπελ Ρος στους απογόνους του, προκειμένου να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του.

"Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στον Ρος τη ζωή που δεν έζησε", δήλωσε ο υπουργός.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=214478

ποσες τετοιες δικες πρεπει να γινουν για να σταματησει η θανατικη ποινη ως τιμωρια; :roll:

Διαφημίσεις

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει το δικαίωμα να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Είτε αυτό λέγεται εξουσία, είτε πολίτης. Στο μόνο γεγονός που αφήνω ένα παραθυράκι ανοιχτό, είναι σε συμβάντα παιδεραστίας. Εκεί είμαι κάθετη!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Κάτσε λίγο, και ο τύπος αυτός καταδικάστηκε για δολοφονία 12χρονης. Απεχθέστατο, όχι; Έλα όμως που γίνονται και λάθη....Έλα που μπορεί να καταδικαστεί και ένας αθώος....Ποιός μπορεί να σε βεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που είσαι κάθετη να του αφαιρέσουν τη ζωή δεν είναι αθώος; Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να διαβεβαιώσω ότι καμιά κατανόηση δεν έχω για τους παιδεραστές, δε μπορώ όμως να δεχτώ την αφαίρεση της ζωής σαν τιμωρία....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Οφθαλμός αντί οφθαλμού... Έχετε ακούσει το υπέροχο τραγούδι του Nick Cave " the mercy seat" που είναι μια κριτική πάνω στα σωφρονιστικά συστήματα που ακόμα δεν έχουν καταργήσει την θανατική καταδίκη;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάτσε λίγο, και ο τύπος αυτός καταδικάστηκε για δολοφονία 12χρονης. Απεχθέστατο, όχι; Έλα όμως που γίνονται και λάθη....Έλα που μπορεί να καταδικαστεί και ένας αθώος....Ποιός μπορεί να σε βεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που είσαι κάθετη να του αφαιρέσουν τη ζωή δεν είναι αθώος; Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να διαβεβαιώσω ότι καμιά κατανόηση δεν έχω για τους παιδεραστές, δε μπορώ όμως να δεχτώ την αφαίρεση της ζωής σαν τιμωρία....

Μιλάμε για αποδεδειγμένα γεγονότα, σαν κι αυτό που συνέβη πρόσφατα με τον Αλβανό που ασέλγησε στην 11χρονη και μετά την πέταξε στο πηγάδι. Όχι για απλά γεγονότα ή εικάσίες ή για σιγουριά που να αγγίζει ακόμη και το 99,9%!!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Κοιταξτε να δειτε. Αν εμενα μου βιαζε/σκοτωνε καποιος την κορη θα τον σκοτωνα με τα ιδια μου τα χερια, τι θανατικη ποινη μου λετε δεν πρεπει να μπαινει. Αυτην απαιτω και τπτ λιγοτερο. Οσο για λαθη σιγουρα γινονται. Κατακριτεο αυτο που επαθε το παληκαρι, αλλα οσον προκειτε για παιδια το λιγοτερο ειναι ο θανατος.....

Ελπιζω μονο τετοια περιπτωση να ΜΗΝ ξαναυπαρξει.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Η περίπτωση της αυτοδικίας είναι άλλη και δε θα την εξετάσω τώρα. Μιλάμε για την θανατική ποινή μέσα στα πλαίσια του σωφρονιστικού συστήματος μιας συντεταγμένης πολιτείας. Για εμένα αυτή δεν είναι μέθοδος σωφρονισμού αλλά καθαρή εκδίκηση που δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

[sIGPIC][/sIGPIC]

εαν κανεις πειραζε εστω κ τριχα απο το παιδι μου η εαν το εβλεπα να γινετε μπροστα στα ματια μου θα του τσακιζα τα κοκκαλα θα τον εκανα να νιωσει παραπολυ πονο με μια ωραιοταττη στειρωση χωρις αναισθησια

Εξω απο τον χορο πολλα λεμε ολοι μας σεβαστες μου κυριες. Ευχη σε ολες μας να μην μας συμβει ποτε τπτ αλλα ειμαι σιγουρη οτι σε αντιστοιχη περιπτωση καμια δεν θα εκανε παραπονο για την θανατωση του εφιαλτη του παιδιου τους. Αυτο το υπερανω εκει θα εσβηνε......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

"To assert, in any case, that a man must be absolutely cut off from society because he is absolutely evil amounts to saying that society is absolutely good, and no one in his right mind would believe this today."

Robert Camus

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Eμένα με κάλυψε ο/η θανασάκης.

Ellemphriem, το θέμα για μένα είναι ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει σε κάποιον αυτό το οποίο η ίδια θεωρεί αδίκημα. Εννοείται ότι δεν έχω καμία αυταπάτη για την αντίδρασή μου σε αντίστοιχη περίπτωση, δεν θα ήμουν καθόλου μα καθόλου υπεράνω...

H θανατική ποινή δε χρεισιμοποιείται ως μέθοδος εκδίκησης, αλλά ως σωφρονισμού. Του τύπου ''κοίτα θα πάθεις εάν κάνεις αυτό''.... Σίγουρα δεν είναι απόδοση δικαιοσύνης κάτι τέτοιο, άλλα όσον αφορά παιδιά κατά τη γνώμη μου, πρέπει να εφαρμόζεται.

iyuNp3.png4hNCp3.png

ειμαι κατα της θανατικης ποινης, για δυο λογους..

1)παντα υπαρχει η περιπτωση του λαθους, να θανατωθει ενας αθωος..

2)καμια φορα ο θανατος ειναι λυτρωση... δεν θα ηθελα να λυτρωθει ενας βιαστης..

ασχετο (ισως και οχι..)

εχετε προσεξει οτι οι πιο ενθερμοι οπαδοι της θανατικης ποινης, ειναι και ταυτοχρονα οι πιο εντονα κατα του δικαιωματος των γυναικων στις εκτρωσεις??

εχουμε διακαιωμα να θανατωσουμε εναν ανθρωπο, αλλα δεν θα επρεπε να εχουμε το δικαιωμα να διακοψουμε μια κυηση!!!!

Καλά σίγουρα λάθη γίνονται. Έθεσα παραπάνω πως κι εγώ είμαι κατά, αλλά δε δέχομαι την ασέλγεια σε παιδί! Λύτρωση;;;; Όοοοοοοοοοχι δεν κατάλαβες......όχι τσακ-μπαμ να πεθάνει.....αλλά με βασανιστήρια!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Θανατικη ποινη ή οχι.....

Νομιζω πως ο ενοχος θα πληρωσει.....θυμηθειτε τον Δουρη τι επαθε.....κι ας μην καταδικαστηκε σε θανατικη ποινη....

Αλλα για εμενα καλυτερα να τιμωρηθει με αλλους τροπους και οχι με θανατο(λυτρωση) οπως ανεφερε το φυστικακι.

Ο ενοχος ας σαπισει στη φυλακη,ας τον κρεμασουν αναποδα στην πλατεια συνταγματος αλλα οχι θανατο....να πληρωσει γι αυτο που εκανε.....

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

2)καμια φορα ο θανατος ειναι λυτρωση... δεν θα ηθελα να λυτρωθει ενας βιαστης..

ίσως η τιμωρία της θανατικής ποινής να είναι η αναμονή του θανάτου......

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στον Ρος τη ζωή που δεν έζησε", δήλωσε ο υπουργός.

Είμαι κατά της θανατικής ποινής, χωρίς εξαιρέσεις. Είμαι επίσης κατά των βασανιστηρίων.

Όπου εφαρμόζονται δεν δρουν αποτρεπτικά για νέα εγκλήματα, παρασύρουν όλες τις ποινές προς τα πάνω και εκτραχύνουν την κοινωνία.

Ειμαι υπερ της θανατικης καταδικης οσον αφορα ειδεχθη εγκληματα (παιδεραστια,εγκληματα πολεμου,γενοκτονιες) και φυσικα να εφαρμοζεται εφοσον εχει ελαχιστοποιηθει οσο ειναι δυνατον η πιθανοτητα λαθους.

Ειμαι υπερ της θανατικης καταδικης οσον αφορα ειδεχθη εγκληματα(παιδεραστια,γενοκτονια,εγκληματα πολεμου κ.α) εφοσον βεβαια ελαχιστοποιηθει οσο ειναι εφικτο η πιθανοτητα λαθους.

Προσωπικα δεν πιστευω οτι στις φυλακες και δε μιλαω μονο για τις ελληνικες σωφρονιζεται καποιος.

Είμαι κατά της θανατικής ποινής ως μέσο σωφρονισμού της κοινωνίας. Έχοντας όμως στο μυαλό μου κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, έχω τσακώσει τον εαυτό μου σε ανατριχιαστικά εγκλήματα, να φοβάμαι τι θα γίνει όταν αυτοί που τα διέπραξαν βγουν από τη φυλακή, είτε μετά τη λήξη της ποινής τους είτε με άδεια...

Δεν θα ήθελα το δικό μου το παιδί να βρεθεί στο δρόμο αυτών των ανθρώπων. Εκεί, ναι παρακαλάω να υπήρχε η θανατική ποινή, όχι για εκδίκηση, όχι για σωφρονισμό των άλλων, αλλά για προστασία της κοινωνίας.

.....δε νομίζω τάκη....

Συμφωνω.Αλλα υπαρχουν περιπτωσεις ανθρωπων που δεν παιρνουν σωφρονισμο αλλα και να επαιρναν ο εγκλεισμος του σε φυλακη για εμενα δε θεωρειται δικαιοσυνη.

Ας υποθεσουμε οτι μιλαμε για εναν εμπορο λευκης σαρκος ο οποιος εμπορευεται παιδια απο 5 μηνων εως 10 ετων και τα πασαρει στον εκαστοτε πελατη να ικανοποιησει τις ορεξεις του και να διαθεσει το παιδι οπως εκεινος θελει και ας υποθεσουμε ξανα οτι αυτος ο εμπορος συλλαμβανετε και η δικαιοσυνη εχει ακραδαντες αποδειξεις για την ενοχη του.

Θα τον προτιμουσες σε ισοβια καθειρξη στη φυλακη οπου θα φροντιζαν την σιτιση την ενδυση και ιατρικη του παρακολουθηση και θα υπηρχε και το ενδεχομενο καποια στιγμη να απο φυλακιστει η να ειχε καταδικαστει σε θανατο.

Φυσικα το ερωτημα ειναι για ολους μας και για μενα.

Και σκεφτομαι και κατι αλλο.

Μηπως υπαρχουν καποια εγκληματα οπου η φυλακιση δεν ειναι τελικα δικαιοσυνη?

Μιλαμε για τα δικαιωματα των εγκληματιων,μηπως πρεπει να σκεφτουμε καποια στιγμη και τα δικαιωματα των θυματων?

Είμαι κατά της θανατικής ποινής, χωρίς εξαιρέσεις. Είμαι επίσης κατά των βασανιστηρίων.

Όπου εφαρμόζονται δεν δρουν αποτρεπτικά για νέα εγκλήματα, παρασύρουν όλες τις ποινές προς τα πάνω και εκτραχύνουν την κοινωνία.

ζετα συμπυκνωνεις πολυ ωραια αυτα που σκεφτομαι.

οσο για το πως θα φερομουν ή για το 'υπερανω' που ειπωθηκε, το θεμα εδω δεν ειναι η προσωπικη (υποθετικη ή μη) αντιδραση σε περιπτωση προσβολης καποιου, ετσι κ αλλιως το θυμα ακομα κ κλοπης ή και τροχαιου δεν θα ειχε ποτε ευγενικα συναισθηματα απεναντι στον θυτη ...το θεμα εδω ειναι τελικα η τελεσιδικη αποφαση αφαιρεσης ζωης....

ποιος μπορει να αποφασιζει ετσι για μια ζωη στο ονομα εστω της δικαιοσυνης;

και φυσικα το αλλο θεμα ειναι η πολυ ουσιαστικη παραμετρος που αναφερει η ζετα, η εκτραχυνση της κοινωνιας...