Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Δεσιμο με αντικειμενα"


prune

Recommended Posts

Δενεστε συναισθηματικα με αντικειμενα?

 

Εκανα εκκαθαριση στην αποθηκη και βρεθηκα μπροστα σε αντικειμενα με συναισθηματικη αξια που περισσοτερο με βασανιζει η υπαρξη τους γιατι δεν ξερω που να τα βαλω αλλα δεν μπορω και να τα πεταξω..

 

Θα ηθελα να ειμαι ελευθερη τετοιων δεσμευσεων αλλα πως?

 

Ειδικα αναμνηστικα,ημερολογια κλπ απο την εφηβεια μου να τα πεταξω δεν μπορω αλλα και τι να τα κανω να τα κληρονομησω στα παιδια μου?(ρητορικο ερωτημα)

 

Εσεις εχετε τετοια διλληματα?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μια φίλη μου θα κάνει μια φωτογράφηση και μας ζήτησε να φέρουμε ενα αντικείμενο που αγαπάμε πολύ και πχ δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Ε λοιπόν έφαγα το κεφάλι μου και δεν υπάρχει τιποτα! Παλιά δενόμουν με τα πράγματα αλλά μεσα απο τη γιόγκα κατάλαβα πόσο λάθος ειναι αυτό και το ξεπέρασα για τα καλά!

Link to comment
Share on other sites

Κατα καιρους εχω....αλλα πλεον μια φορα το χρονο κανω ξεκαθαρισμα πραγματων και οτι οτι ειναι αχρηστο τρωει πεταμα.Ελαχιστα πραγματα εχω κρατησει.Ειδικα περσι που μετακομισα πεταξα ενα σωρο...η αληθεια ειναι οτι ηθελα να ξεφορτωθω και καποιες αναμνησεις οποτε το να πεταξω πραγματα που σχετιζονταν με αυτες ηταν η αρχη.

 

Μαζευουμε και μαζευουμε κατι φορες...τι νοημα εχει?

Link to comment
Share on other sites

Μια φίλη μου θα κάνει μια φωτογράφηση και μας ζήτησε να φέρουμε ενα αντικείμενο που αγαπάμε πολύ και πχ δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Ε λοιπόν έφαγα το κεφάλι μου και δεν υπάρχει τιποτα! Παλιά δενόμουν με τα πράγματα αλλά μεσα απο τη γιόγκα κατάλαβα πόσο λάθος ειναι αυτό και το ξεπέρασα για τα καλά!

 

Πολυ σε χαιρομαι και σε ζηλευω yogini!!!

 

Κρατας αναμνηστικες καρτες και γραμματα απο φιλους, κουκλες απο την παιδικη ηλικια κλπ ή τα πετας?

 

Εχω μια αποθηκη τιγκα στα πραγματα.Ξερω οτι ζω και χωρις αυτα γιατι ειχα να κατεβω κατω πολυ καιρο και δεν μου ελλειψε τιποτα, και λεω μηπως μαζευουμε πραγματα και στο τελος βγουμε εμεις απο το σπιτι για να χωρεσουν αυτα.

 

Θα ηθελα να μην εχω αναγκη κανενα υλικο αντικειμενο.

 

Στην παρουσα φαση θα ελεγα οτι το πιο αγαπημενο μου αντικειμενο ειναι η βερα μου.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει πολλές τέτοιες εκκαθαρίσεις και επειδή σίγουρα είναι πολλά όσα μαζεύονται έχω πετάξει κιόλας, έχω χαρίσει, έχω κρατήσει, ανάλογα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα ηθελα να ειχα χρονο και να εκανα τελεια σύγυριση σε ολα μου τα πραγματα.Να ξεκιναγα απο τις ντουλαπες, να εδινα οτι εχω χρονια να φορεσω και οτι δεν μου κανει, να ειχα λιγα ρουχα και καλα!

 

Μετα θα επιανα ενα ενα ολα τα δωματια του σπιτιου και θα κραταγα μονο τα πιο απαραιτητα πραγματα.

 

Ποσα πραγματα εχουμε που εχουμε ξεχασει οτι τα εχουμε γιατι ειναι σε ενα βαθυ συρταρι ή κατω απο αλλα πραγματα.

 

Εαν επρεπε να φυγει κανεις μεσα σε πεντε λεπτα απο το σπιτι του τι θα επελεγε να παρει μαζι του?Θελω να κανω μια τετοια λιστα,αυτα θα ειναι ισως τα πιο σημαντικα.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ κρατάω, εισητήρια από συναυλίες, χάρτες από ταξίδια που πήγα χρόνια πριν, αλλά μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να μην έχω που να βάλω τα καθημερινά μας πράγματα. Εκεί πέφτει εκκαθάριση και πετάγονται όλα.

There is no patch for human stupidity.

Link to comment
Share on other sites

εγώ κάνω κάθε χρόνο εκκαθάριση..ρούχα παπούτσια αντικέιμενα που δεν χρησιμοποιώ πια...

 

δεν δένομαι συναισθηματικά με αντικείμενα...ακόμη και αν μου θυμίζουν κάποιον ή κάποια κατάσταση τα κρατώ στην καρδιά μου...

 και αποθηλασε επιτελους!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγω κανω εκκαθαριση καθε φθινοπωρο και καθε ανοιξη,δε κραταω τιποτα επιπλεον περα απο αυτα που χρειαζομαστε

αισθανομαι πολυ αναλαφρη καθε φορα που ξεκαθαριζω λες και μεσα απο αυτη τη διαδικασια ξεκιναω παλι απο την αρχη.:D

το μονο μελανο σημειο ειναι οτι ο συζηξ δυσκολα αποχωριζετε τα δικα του αντικειμενα οποτε γινετε σοου καθε φορα.:roll:

Link to comment
Share on other sites

ωχ μεγαλο θεμα εθιξες!!:P

εγω ειμαι η προσωποποιηση της εξαρτησης κ του δεσιματος με αντικειμενα!!κ χειροτερεψε η κατασταση αφοτου γνωρισα τον αντρα μου κ καναμε κ τα παιδακια μας!!

θα σας πω καποια παραδειγματα να φρικαρετε!!χιχι!!

εχω κρατησει εισητηρια απο το σινεμα που εχω παει με τον αντρα μου!τα κοιταζω κ σκεφτομαι...αχ!!αποδειξη οτι καποτε ειχε συμβει αυτο!!

εχω κρατησει τη γαζα που του ειχαν βαλει στο νοσοκομειο οταν ειχε ενα ατυχημα στη δουλεια!

εχω κρατησει κουτακι απο τσιχλες που μοιραστηκαμε μαζι!!

εχω κρατησει περιτυλιγμα απο σοκολατα που ειχε κ αφιερωση!!

εχω κρατησει οοοολααα τα περιτυλιγματα απ'τα λουλουδια που μου εχει κανει δωρο!!τα λουλουδια μαραθηκαν καποια στιγμη,αλλα οι αποδειξεις οτι συνεβη αυτο ειναι ακομα στα χερια μου!!:-)

εχω κρατησει τις πρωτες πιπιλες των παιδιων,τα πρωτα κουταλακια,τα πρωτα μπιμπερο,το ''μανταλακι''απ'τον ομφαλο τους,λιγες τριχουλες απο την πρωτη φορα που τα κουρεψαμε-απ'τα μαλλακια που ειχαν στην κοιλιτσα μου!!εχω κρατησει το βαμβακακι απο το πρωτο τους εμβολιο,αυτο με το οινοπνευμα!:-Pεχω αποξηρανει τα πρωτ λουλουδακια που μου εφεραν στην γιορτη της μητερας!!

επισης εχω κρατησει τα εισητηρια απο καποιες σημαντικες διαδρομες μας,οπως για τη γεννηση των παιδιων,για τον γαμο μας,για τις κηδειες αγαπημενων ανθρωπων!

οπως επισης δυσκολευομαι να αποχωρηστω οτιδηποτε ειναι δωρο!!για παραδειγμα ενα παντελονι πουμουειχε κανει δωρο ο αντρας μου οταν τα ειχαμε!!μετα τις εγκυμοσυνες δεν μου εμπαινε φυσικα,αλλα στην εκκαθαριση των ρουχων που μαζευα για να δωσω,αυτο δεν μπορεσα να το βαλω στην σακουλα!πολλες φορες το ειδα μπροστα μου κ ολες το γυρισα στην ντουλαπα!

εε τι αλλο??γραμματα της μαμας κ του μπαμπα οταν χωρισαν κ μας εστελναν οταν ηταν μακρια ειτε ο ενας ειτε ο αλλος!δεν μπορω να τα πεταξω με τιποτα!

επισης πολυ συχνα γραφω ημερολογιο κ εχω κ 3 τετραδιακια ξεχωριστα για το καθε παιδακι μου να γραφω ποτε μιλησαν,ποτε περπατησαν,ποτε ειπαν το πρωτο ''αγκου''!!:Dτα παντα!!!σελιδες κ σελιδες!!

ειναι σημαντικο για μενα το ημερολογιο!!φαινεται παιδιαστικο....αλλα ο λογος που γραφω ειναι οτι...ΖΟΥΜΕ ΤΙς ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ,ΠΕΡΝΑΝΕ,ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΖΗΣΑ!!επισης εχω ενα θεμα με την μνημη!!θελω ολα να τα θυμαμαι!!εχω γραψει πραγματα που αν δεν τα εγραφα δεν θα τα θυμομουν!και σκεφτομαι εντονα οτι αν καποτε συμβει κατι στην μνημη μου,ειτε απο γηρατεια,ειτε απο αμνησια(χτυπα ξυλο),οσα γραφω θα ειναι η ζωη μου!ολα αυτα που καποτε θα αδυνατω να θυμαμαι!!ολα αυτα που καποτε στερηθω λογω μνημης!!

 

αχου...πρεπει να ακουγομαι τελειως παλαβη!!χχαχαχα!!το ξερω οτι ξενιζει ολο αυτο,αλλα για μενα ειναι πολυ σημαντικα ολα αυτα!!ειναι μερος του ευατου μου,της ψυχης μου!!δεν νιωθω περιεργα που τα νιωθω ετσι κ ουτε θα ηθελα ποτε ν'απαλλαγω απ'αυτο το αισθημα!!με ολοκληρωνει ολο αυτο,νιωθω πιο σιγουρη!!δεν θα ηθελα να μην ειμαι δεμενη με ολα αυτα!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Link to comment
Share on other sites

οκ υπάρχουν και χειρότερες από μένα...

 

πρόσφατα με απασχόλησε το θέμα... άρχισα να πετάω πράγματα αρχικά από το γραφείο μου... αυτό που με πλήγωσε είναι που πέταξα την πρώτη μου εφημερίδα που έφτιαξα αράδα - αράδα με τα χεράκια μου αλλά δεν θα μου λείψει πραγματικά. Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να πετάξω κι άλλα πράγματα σιγά σιγά αλλά ό,τι έχω στο πατάρι σε κούτες δεν θέλω να το πετάξω... ημερολόγια εφηβείας, φωτογραφίες, γράμματα... θα είναι σα να σβήνω το παρελθόν μου και ας αναρωτιέμαι καμμια φορά τι θα απαντήσω γι' αυτό το παρελθόν στην κόρη μου όταν το ανακαλύψει :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

ειναι σημαντικο για μενα το ημερολογιο!!φαινεται παιδιαστικο....αλλα ο λογος που γραφω ειναι οτι...ΖΟΥΜΕ ΤΙς ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ' date='ΠΕΡΝΑΝΕ,ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΖΗΣΑ!!επισης εχω ενα θεμα με την μνημη!!θελω ολα να τα θυμαμαι!!εχω γραψει πραγματα που αν δεν τα εγραφα δεν θα τα θυμομουν!και σκεφτομαι εντονα οτι αν καποτε συμβει κατι στην μνημη μου,ειτε απο γηρατεια,ειτε απο αμνησια(χτυπα ξυλο),οσα γραφω θα ειναι η ζωη μου!ολα αυτα που καποτε θα αδυνατω να θυμαμαι!!ολα αυτα που καποτε στερηθω λογω μνημης!![/quote']

 

 

 

 

χαχαα....με χιούμορ θα στο πω...οποτε μην παραξηγηθείς.

 

Τα κρατάς όλα γραμμένα έτσι ώστε μετά απο πολλάααααα χρόνια όταν αποδιμήσεις εις τόπον χλοερόν (όπως όλοι μας άλλωστε) να γραφτούν τα απομνημονεύματα σου??? Σαν του Μακρυγιάννη ένα πράγμα???? χαχαχα

Καλά κι εγώ κρατάω πράγματα...και κυρίως ρούχα που δεν μου κάνουν....με την ελπίδα οτι θα αδυνατίσω....αλλά τζίφος! Αλλά εσύ το παρακάνεις βρε κοριτσάκι μου.

Μα το κουτακι απο τις τσιχλες??

Τα εισητηρια απο το σινεμα??

Το βαμβακακι απο το πρωτο τους εμβολιο????

 

χαχαχα λίγο υπερβολικό δεν είναι????

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites

ΖΟΥΜΕ ΤΙς ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ' date='ΠΕΡΝΑΝΕ,ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΖΗΣΑ!![/quote']

 

από το τετράδιο το εξάγεις αυτό??

 

η καρδιά σου, η ψυχή σου, η μνήμη σου δεν σου λένε τίποτα??

 και αποθηλασε επιτελους!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

χαχαχαχ!!καλε μη με λιθοβολειτε!!!με το μαλακο!!

ε ναι ειμαι λιγουλακι υπερβολικη!!:rolleyes:αλλα δεν μπορω να κανω αλλιως!!μ'αρεσει αυτη η ψυχολογια που εχω γι'αυτα τα πραγματα!λοιπον ν'απαντησω σε μια-μια!!

φυσικα δεν χρειαζομαι ημερολογια για να ξερω τι νιωθω μεσα στην ψυχη μου,αλλα ισως καποτε τα ξεχασω,ισως καποτε η μνημη μου με ξεγελασει,ισως καποτε ξεχασω καποια λογια,αλλα θα ειναι εκει γραμμενα!!θελω να τα εχω ολα!!

κ φανταστειτε οταν πια γερασουμε πρωτα ο θεος,να καθομαστε να τα διαβαζουμε με τον αντρα μου!!χαχαχ!!πω πω γελιαα!!!θυμασαι αυτο...θυμασαι εκεινο!!:-P:razz:

 

απομνημονευματα????χαχχαχα!!οχι οχι οχι!!!δεν θα θελα να τα διαβασει καποιος ολα αυτα..εκτος απ'τον αντρα μου!!εχω κ ενα προβληματακι που με κανει καμια φορα να μην θελω να συνεχισω να γραφω!!σκεφτομαι οτι ετσι κ γινει κατι κ τα βρουν τα παιδια..πωπω παναγια μου,δεν το διανοουμαι καν..δεν θελω να ξερουν τοσα πραγματα!οχι τοσα γεγονοτα,αλλα τοσες σκεψεις κ συναισθηματα μου!!ισως τα επηρεασει προς εμενα!!καταλαβαινετε!!ελπιζω οτι αν γινει κατι κ ''φυγω'' νωριτερα,καποιος να το σκεφτει να τα εξαφανισει!!:-P

 

επισης εκει γραφω πραγματα που δυσκολευομαι να πω...η'που αμα τα πω θα βαλω τα κλαματα!!δεν τα παω τοσο καλα με τα λογια...καλυτερα στο χαρτι!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...