Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!

asteraki13

Recommended Posts

Καλημερα σας μανουλες ! οπως βλεπετε ειναι 5:30 το πρωι και μολις κοιμηθηκε το καμαρι μου ..(δεν ξερω για ποσο ) ας τα παρουμε απ την αρχη τα πραγματα για να καταλαβετε...

περσυ αποκτησα ενα αγορακι...(τωρα ειναι 13 μηνων) Το προβλημα μας ειναι ο υπνος και η διαρκεια του... απο τον καιρο που γεννηθηκε ... ξεχασαμε τι σημαινει ΥΠΝΟΣ!!!

Στην αρχη ειχαμε εντονους κολλοικους οπου μας ταλαιπωρησαν 3 μηνες περιπου...

απο κει και περα εως και σημερα κοιμαται και ξυπναει ως εξης :

9 -12 (ξυπναει 9 κοιμαται 12)

2 -7 (ξυπναει στις 2 το μεσημερι και κοιμαται το απογευμα για 1 ωρα!!! )

8 - 12 (αφου ξυπνησε... μενει ξυπνιος μεχρι τις 12 )

1 - 6 ( και απο δω και μετα ... το ξενυχτι !!!! και φτου κ απ την αρχη !!)

Τι κανω λαθος ???? τι πρεπει να κανω????

εχω δοκιμασει τα παντα ( τον εχω αφησει και ολη μερα ξυπνιο με αποτελεσμα να κοιμηθει στις 12 για 1 μονο ωρα και παλι το ξενυχτι ξενυχτι!!!

υπαρχει καμμια ομοιοπαθουσα!! εχουμε εξαντληθει οικογενειακως τα φωτα σας πλζζζζζζζ!!

σας ευχαριστω για το χρονο σας και συγνωμη για το μεγαλο ποστ !

Διαφημίσεις

Κατι τέτοιο βιώνουμε κ εμείς.Ξυπνάει στις 7.κοιμάτε στις 11 και ξυπνάει 1 το μεσημέρι.Ολη μέρα ξύπνιος και πέφτει για βράδυ 9 με 10.Και απο εκει και μετά όλη νύχτα ξυπνάει ανα δύωρο ντάν σα ρολόι μέχρι τις 7 το πρωί που ξυπνάει για τα καλά και φτού κ απ'την αρχή.Εμένα ο γιατρός μου είπε υπομονή,τπτ άλλο.Είναι 11 μηνών κ αυτό μου είπε μπορεί να τραβήξει και μέχρι τα δυο

Αν σε παρηγορεί αυτό ο δικός μου είναι σχεδόν 2,5 ετών και ξυπνάει κάθε βράδυ!:shock: και στις 7.00-7.30 το μάτι γαρίδα.

Καταλαβαίνεις; 2,5 χρόνια έχω να κοιμηθώ ολόκληρη νύχτα!!!!:shock::shock:

Πάντως το να μην κοιμηθεί όλη μέρα δεν είναι λύση. Ισα ίσα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα γιατί εξαντλείται το παιδί, νυστάζει και εκνευρίζεται με αποτέλεσμα έναν ακόμα πιο δύσκολο ύπνο.

Εμας κοιμάται και στο κρεβάτι μας αλλά από το να κοιμάμαι έστω και μισή ώρα παραπάνω δεν το συζητάω...

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα παιδιού. Το πήρα απόφαση! όταν πάει σχολείο θα κοιμηθώ...μάλλον...

Ψυχραιμία! Ο ύπνος είναι όντως ένα δύσκολο θέμα για τα μωρά, εμάς από 6 μηνών (μέχρι και σήμερα που είναι 19μηνών) ο Νικόλας ξυπνάει τουλάχιστον 5 φορές τη νύχτα.... άλλες φορές αρκεί λίγο νεράκι και μια κουβεντούλα και ξανακοιμάται, άλλες θέλει αγκαλίτσα και ίσως και να κοιμηθούμε μαζί... Και πάντα θα ξυπνήσει στις 0630-0700, ανεξάρτητα με το τι ώρα κοιμήθηκε (συνήθως γύρω στις 21.00)

Τα αίτια μπορεί να είναι πολλά και διαφορετικά, από μια πολύ ενεργητική ημέρα, μέχρι ανασφάλεια, εφιάλτες, ενοχλήσεις ή απλά συνήθεια!! Δοκιμάσαμε για 3-4 νύχτες το να τον αφήνουμε στο κρεβάτι του και ας κλαίει, αλλα σύντομα το αποκλείσαμε, γιατί ούτε αυτός κοιμάται αλλά ούτε και εμείς (και μάλλον ούτε και οι γείτονες!). Επίσης το να τον αφήσεις αύπνο για να "εξαντληθεί" είναι λάθος, δημιουργεί ακόμα περισσότερο εκνευρισμό και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως ειπώθηκε και παραπάνω.

Κάντε υπομονή, και προσάθησε να φτιάξεις μια ρουτίνα προετοιμασίας ύπνου που θα δίνιε το σύνθημα τώρα κοιμόμαστε... για εμάς η ρουτίνα αυτή ήταν μπάνιο, γάλα και κρεβάτι με λίγο φως στο δωμάτιο και νανουρίσματα στο cd player... Α, και να μοιράζεστε το ποιός από τους δύο θα σηκώνεται να πάει στο μωρό, ώστε να μοιράζετε το ξενύχτι.

Διαφημίσεις

Καλημέρα κ από εμένα! Κ εμείς μια από τα ίδια. Τα λατρεμένα κοριτσάκια μου, δίδυμα σχεδόν 14 μηνών, θα ξυπνήσουν άπειρες φορές μέσα στη νύχτα. Κυρίως η "μεγάλη" μου. Κ ειδικά το τελευταίο διάστημα. Ξυπνάει συνέχεια κ μοιρολογεί. Πίνουμε γάλατα, μάραθους, πιπίλες με mundisal, κοιμόμαστε αγκαλιά στους καναπέδες, στα κρεβάτια... Αλλά πάλι ξυπνάει κ κλαίει. Κ το πρωί μέσα στην τρελή χαρά. Μήπως φταίνε τα δόντια? Η δε "μικρή" μου κοιμάται πολύ καλύτερα, αλλά κ αυτή ξυπνάει τουλάχιστον 2 φορες. (Να σημειώσω ότι τις έχω σε ξεχωριστά δωμάτια για να μην ενοχλούνται).

Δεν ξέρω τί να κάνουμε? Υπομονή? Ακούω για παιδιά που κοιμούνται όλη νύχτα κ νομίζω πως φταίω εγώ. Μήπως δεν κάνω κάτι καλά. Ξέρω παιδιά που έχουν "πρόγραμμα" στον ύπνο. Τα αφήνουν λέει στο κρεβατάκι τους κ κοιμούνται μόνα τους όλη νύχτα.

Εμάς για να μας πάρει ο ύπνος (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) θέλουμε αγκαλιά, μπιμπερό κ πολύ κούνημα. Για να αποκοιμηθούμε μόνες μας στο κρεβατάκι, ούτε λόγος. Η μια τσιρίζει κ η άλλη σηκώνεται όρθια. Αυτά. Να μην σας κουράσω άλλο.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα παιδιού. Το πήρα απόφαση! όταν πάει σχολείο θα κοιμηθώ...μάλλον...

Κ εγώ της ίδιας άποψης είμαι. Πού θα πάει? Θα μεγαλώσουν κ θα κοιμούνται! Έτσι λέω εγώ...

Α, κ για να τα αφήσω να κλαίνε, μήπως κ μάθουν από μόνα τους, δεν το συζητώ καθόλου. Δεν αντέχω να τα ακούω να κλαίνε. Ο μπαμπάς τους δεν έχει πρόβλήμα, αλλά εγώ δεν το αντέχω με τίποτα.

Kορίτσια όσο κι αν δεν το πιστεύετε είχα να κοιμηθώ ολόκληρη νύχτα 7 χρόνια. Ο μεγάλος μου έφτιαξε στα 3,5 και τότε ήμουν έγκυος στον μικρό -ξέρετε καούρες, δεν βολεύεσαι - και μόλις γέννησα για άλλα 3 χρόνια ο μικρός μου. Για να μην αναφέρω ότι ο μικρός είναι 8,5 και ακόμα είναι νύχτες που ακούω ποδαράκια μες τη νύχτα και αυτός έρχεται στο κραββάτι μας ή στου 13χρονου αδερφού του. Το γέλιο είναι ότι ρωτάει μες στο ύπνο : μαμά/Γιάννη να 'ρθω στο κρεββάτι ;Φυσικά του λέω όχι, σηκώνωμαι τον πάω στο δικό του, δίπλα του και εγώ και ξανά από την αρχή. Και φυσικά από πολύ μωρό δοκιμάσαμε τα πάντα : ρουτίνα ύπνου, ησυχία, λαμπάκι, παραμύθια, τον αφήσαμε να κλαίει -μου λεγε γνωστός μου γιατρός ότι δεν θα πάθει τίποτα και αν το χρονομετρήσεις δεν είναι πάνω από 5'/ ο δικός μου έκλαιγε για 20' μέχει που έγινε μπορντώ από το κλάμα και φυσικά από ύπνο τίποτα- του έβαλα στην κούνια μιά μπλούζα μου με την μυρωδιά μου για να μην του λείπει Τ Ι Π Ο Τ Α.......Ποτέ δεν τον τρομάξαμε με σκοτάδια, μπαμπούλες κλπ. Και φιλάκια, και του μιλάς αλλά ...Είναι θέμα παιδιού. Και είναι ένα από αυτά που με απασχολούν όταν σκέφτομαι για 3ο.....

Να μπω κι εγώ στο club!!!!!

2,5 χρονάκια έχουμε να κοιμηθούμε βράδυ, όπως και οι περισσότερες από σας κορίτσια. Πόσο ακόμα ξενύχτι???? Κάθε μέρα με πονοκέφαλο ξυπνάω από την αϋπνία.

Ολο λέω και γω θα μεγαλώσει, θα ηρεμήσει, αλλά.....για την ώρα τίποτα.

Και τώρα που μεγάλωσε κιόλας, όρθιος ξημερώματα φωνάζει και μαμάααααααα!!!!!

Και τι να κάνεις?

Οσο ήταν πιο μικρός με την πιπίλα κάτι γινόταν και ξανακοιμόμασταν.

Τώρα που την κόψαμε?

Τι να του λέω έξω είναι νύχτα, σκοτεινά, κοιμήσου, σε μισή ώρα πάλι το ίδιο και το ίδιο.

Θυμάμαι στον 5ο μήνα του κόψαμε το βραδυνό γάλα, αυξάνοντας την ποσότητα της τελευταίας δόσης, αλλά και πάλι εκεί, σαν να έχει ξυπνητήρι να ξυπνάει ο άτιμος!

Μια φορά τον αφήσαμε να κλαίει. Επί ένα δίωρο παιδιά έκλαιγε συνέχεια!!!!!!!

Κορίτσια μου το πόσο σας καταλαβαίνω δε λέγεται!!!!

Κουράγιο, υπομονή και δύναμη μας εύχομαι, ελπίζοντας "να μεγαλώσουν" κάποια στιγμη!

932708c9ku0fnaz0.gif

Καλημέρα! Εμάς λοιπόν μας βοηθήσε το μπανάκι και ΜΟΝΟ! Δεν είχαμε όμως ποτέ τόσο "βαριά" ωράρια...Ενα ζεστούλικο μπανάκι, γάλα ζεστό ΑΜΕΣΩΣ (γιατί αν αργήσω, ξαναθυμάται να παίξει) και κατευθείαν στο κρεββατάκι του. Κάθομαι πλάι του, του "ψιθυρίζω" παραμυθάκι και σε 10' κοιμάται:lol::lol::lol:. Βέβαια ξυπνάει 2-3 φορές, φωνάζει μαμά, του βάζω πιπίλα και φεύγω στις μύτες, σαν γατί!Αν με πάρει χαμπάρι, βράστα!!!

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Εμάς λοιπόν μας βοηθήσε το μπανάκι και ΜΟΝΟ! Δεν είχαμε όμως ποτέ τόσο "βαριά" ωράρια...Ενα ζεστούλικο μπανάκι, γάλα ζεστό ΑΜΕΣΩΣ (γιατί αν αργήσω, ξαναθυμάται να παίξει) και κατευθείαν στο κρεββατάκι του. Κάθομαι πλάι του, του "ψιθυρίζω" παραμυθάκι και σε 10' κοιμάται:lol::lol::lol:. Βέβαια ξυπνάει 2-3 φορές, φωνάζει μαμά, του βάζω πιπίλα και φεύγω στις μύτες, σαν γατί!Αν με πάρει χαμπάρι, βράστα!!!

Το μπάνιο και γενικά η ρουτίνα βοηθάει το παιδί να καταλάβει πότε πλησιάζει η ώρα για ύπνο αλλά δυστυχώς αν έχει συνηθίσει να ξυπνάει δεν παίζει κανένα ρόλο.

Εγώ πάντα τον προειδοποιούσα και τον προειδοποιώ 10 λεπτα πρίν ότι είναι ώρα για μπάνιο και ύπνο. Μην περιμένουμε ότι το παιδί θα μας ακολουθήσει ήρεμα αν το πάρουμε ξαφνικά την ώρα που παίζει για να πάει για ύπνο. Του διαβάζω παραμυθάκι και μετά κοιμάται μέρι τις 2.30-3.00 περίπου που αρχίζει να ξυπνάει...ε ρε τι τραβάμε...

καλημερα σας!! τα εχω δοκιμασει ολα... τι ζεστα μπανακια.. τι μασαζακια για να χαλαρωσει.. τι χαμομηλακι για τα νευρα...... τον εχω αφησει μια μερα ολοκληρη ξυπνιο μονο κ μονο για να κλαταρει και να πεσει ξερος !! κοριτσια απιστευτο... ουτε αυτο επιασε!!! στις διακοπες ελεγα 8α στρωσει λογω τ οτι θα ειμαστε στην εξοχη και θα ειμαστε στην θαλασσα και θα κουραζεται .. και 1002... ΤΙΠΟΤΑ!!! τα ιδια παντελακι μου τα ιδια παντελη μου!

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας !

Καλημερα σας μανουλες ! οπως βλεπετε ειναι 5:30 το πρωι και μολις κοιμηθηκε το καμαρι μου ..(δεν ξερω για ποσο ) ας τα παρουμε απ την αρχη τα πραγματα για να καταλαβετε...

περσυ αποκτησα ενα αγορακι...(τωρα ειναι 13 μηνων) Το προβλημα μας ειναι ο υπνος και η διαρκεια του... απο τον καιρο που γεννηθηκε ... ξεχασαμε τι σημαινει ΥΠΝΟΣ!!!

Στην αρχη ειχαμε εντονους κολλοικους οπου μας ταλαιπωρησαν 3 μηνες περιπου...

απο κει και περα εως και σημερα κοιμαται και ξυπναει ως εξης :

9 -12 (ξυπναει 9 κοιμαται 12)

2 -7 (ξυπναει στις 2 το μεσημερι και κοιμαται το απογευμα για 1 ωρα!!! )

8 - 12 (αφου ξυπνησε... μενει ξυπνιος μεχρι τις 12 )

1 - 6 ( και απο δω και μετα ... το ξενυχτι !!!! και φτου κ απ την αρχη !!)

Τι κανω λαθος ???? τι πρεπει να κανω????

εχω δοκιμασει τα παντα ( τον εχω αφησει και ολη μερα ξυπνιο με αποτελεσμα να κοιμηθει στις 12 για 1 μονο ωρα και παλι το ξενυχτι ξενυχτι!!!

υπαρχει καμμια ομοιοπαθουσα!! εχουμε εξαντληθει οικογενειακως τα φωτα σας πλζζζζζζζ!!

σας ευχαριστω για το χρονο σας και συγνωμη για το μεγαλο ποστ !

ax kouragio!!!αλλα νομιζω κανεισ ενα λαθος,...το απογευματηνος του υπνος ειναι πολυ αργα...μετα ειναι λογικο οτι δεν θα κοιμηθει..το βραδι.δοκιμασε να τον βαζεις πιο νωρις το απογευμα..αν και σιγουρα το εχεισ δοκιμασει ε...καντο για καμια βδομαδα..μην περιμενεις απο την πρωτη μερα να αλαξει ρυθμο.;)

Καλημερα κοριτσια.εμεις δοξα το Θεο κοιμομαστε καλα.Κανουμε μπανακι,πινουμε το γαλατακι[βλεπωντας dvd γιατι εχουμε θεμα με το γαλα λογο νυστας]και οπως ειναι στο rilax τον παιρνει ο υπνος! [τι τον παιρνω αγκαλια να τον παω στο κρεβατι,τι τον αλλαζω γιατι εχει υδρωσει..δεν ξυπναει......!]κοιμαται απο τις 10με10μιση μεχρι 6:00 με 6:45 που θα ξυπνησει για το γαλατακι του,το οποιο πινει και στο μισαωρο κοιμαται ξανα εως τις 9:30 περιπου που θα ξυπνησει για καλα και το μεσημερι απο 15:30 μεχρι τις 18:00 ξανακοιμαται.ΦΤΟΥ-ΦΤΟΥ μην το ματιασω το καρδουλινι μου!εξαιρουνται ομως φυσικα οι μερες κ οι νυχτες πονου,τοτε ξενυχταμε για τα καλα,τωρα βγαζουμε δοντακια κ εχουμε και αυτες τις βραδιες...αυτα!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

• 5 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλημερα!Για 4η νυχτα σερι περασαμε ενα εφιαλτικο βραδυ!Ποτε δεν ειμασταν ευκολοι στον υπνο αλλα το τελευταιο τριμηνο ειχε καταφερει και κοιμαται μονος του και ξυπναει 1 φορα για γαλα!Τα τελευταια βραδια ξπναει 3-4 φορες και κλαιει παρα πολυ!Τεντωνει το σωμα του,ουρλιαζει,δεν ηρεμει με τπτ!Μπορει να κλαιει και 40 λεπτα!ουτε φως,ουτε αγκαλια,ουτε τραγουδια,ουτε πιπιλα,ουτε γαλα,ουτε νερο!Και στο κρεβατι μας που τον περνουμε προτιμαει το πατωμα και να κλαει!:confused:Δεν μπορουμε να τον κανουμε καλα με τπτ!Ειναι βεβαια συναχομενος αλλα δεν πιστευω οτι φταει αυτο!

Εν τω μεταξυ ειμαι 5 βδομαδων,και εχω τρελες νυστες και δεν αντεχω!Ειναι και τα νευρα μου περιεργα!εχθες δεν αντεξα και του εβαλα τις φωνες!και μετα ειχα τυψεις!Αρχισε να ποναει και η κοιλια μου απο τα νευρα μου και ειχα πιο πολες τυψεις κια φοβηθηκα κι ολας!Το μεσημερι συνηθως κοιμαται 2,5-3 ωρες,αυτες τις μερες ομως και το μεσημερι ξυπναει και κλαιει!

Πειτε μου μια γνωμη θα τρελαθω!Ουτε νεογεννητο δεν εκανε ετσι!Ειναι 15 μηνων!Τι μπορει να ειναι?Δοντια?Ονειρα?Εφιαλτες?Τι?Δεν μπορω να βλεπω ετσι το μωρο μου!:-(

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...