Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εφηβεία & πρόβλημα με γονείς.

Recommended Posts

geia sas paidia kai apo emena eimai sxetika neo melos stin koinotita tou parents .. den ksero an epitrepetai na anoikso kainourio thema xoris in egkirisi kapoiou admin alla ama den miliso se kapion tha skaso .. einai 16 xronon kai tha pao 1 likeiou kai to provlima pou antimetopizo ena apo ta polla tis efiveias einai auto me tous goneis mou .. oi goneis mou einai apolitoi kai kathetoi diladi oti poun autoi auto kai tha prepei na ginei xoris na me logariazoun kai na katsoun na vroume mia mesi lisi para lene auto pou theloun na poun kai teleionoun tin sizitisi ekei .... den ksero ti na kano pia exo vgei ektos eautou oi filoi mou pia exoun ligostepsei kai autoi pou exoun apomeinei den mou proteinoun pote na vgoume ekso na perasoume kala alla kai an mou poun oi goneis mou tha me ipoxreosoun na eimai spiti apo tis 9 ...tous exo sizitisei apeires fores alla to apotelesma to idio ..kai eidikotera o pateras mou o opoios kapoiou sovarou provlimatos igeias pou eixa exei ginei iperprostateutikos kai den me afinei oute apo to spiti na vgo alla kai an vgo telika tha erthei ekei pou tha eimai na dei ti kano kai an eimai kala .... exo ftasei se simeio na min thelo na tous milao kai na klinomai ston eauto mou kai na lino monos mou ta provlimata mou den ksero ti na kano PARAKALO VOITHISTE ME ARXIZO KAI TA XANO DEN ANTEXO PIA

Διαφημίσεις

Αρχικα ηρεμησε και ολα θα τα βρουμε.Το προβλημα υπαρχει και με τους δυο γονεις σου?Τη μαμα δεν μπορεις να την προσεγγισεις καλυτερα?Οι μπαμπαδες συνηθως ειναι αγυριστα κεφαλια..στα 29 μου ακομα θελει να κανει κουμαντο στη ζωη μου ο δικος μου.

Το προβλημα υγειας εχει ξεπεραστει τωρα ή υπαρχουν ακομα καποιοι περιορισμοι απο γιατρους?

μιλησε τους οπως ακριβως τα ειπες και σε εμας!κουβεντιαστε με ηρεμο τονο και πεσ το παραπονο σου!δωστους να καταλαβουν πως μπορουν να σου εχουν εμπιστοσυνη!

euxaristo katarxin gia tin amesi kinitopioisi sas ... to provlima exei kseperastei oles oi eksetaseis pou kano otan prepei einai aristes ...tora oso afora tin mana mou distixos den mporo na tin proseggiso dioti sigontarei ton patera sxedon panta ...opote den mporo na tis miliso kai na exo kapoia antapokrisi tora oso afora sto na katso kai na tous miliso opos sas ta eipa esas exo kathisei stin mana mou giati o pateras mou pote den exei katsei na sizitisei mazi mou para mono otan einai na tsakothoume pragma poli sixno sxedon kathimerino ... alla opos eipa kai ligo pio pano kathisa tis ta eipa alla auti katevase to kefali kai den milage para to mono pou eipe einai pos den dexetai oti mou exei katastrepsei ti zoi .....

πφφφφ...γνωστα προβλήματα εφηβών,

δεν θα σχολίασω αναλυτικα καθόλου τη σταση των γονιών σου...θα σου πώ μόνο πως πραγματικα δεν εχουν καταλάβει πως το παιδι τους εχει προσωπικοτητα και πως μπορει να αντιμετωπίσει πολλες καταστάσεις...

Θα επικεντρωθω σε σενα....ειναι δυσκολο για ενα παιδι να μην εχει καποιου ειδους ελευθερίες που του προσφέρουν καλες στιγμες με τους φιλους του.

Στη θεση σου θα προσπαθουσα να επικεντρωθω στις ελαχιστες στιγμες που περνας με τους φιλους σου και να ρουφας την καθε σταγονα !

Σιγουρα θα έχεις καποιο φιλο ή φιλους κολλητους...προσπαθησε να τους εξηγησεις τι περνας....φιλοι σου ειναι θα σε καταλαβουν, και να προσπαθησουν οταν κανονιζουν για καφε καποιες φορες να μην ειναι αργα....να κανονιζετε νωρις π.χ. κατα τις 18:30...ετσι ωστε να εχεις μέχρι τις 21:00 χρόνο να περασεις μαζι τους.

Υπόμονη...τα 18 σου χρόνια ειναι κοντα....ευεπλιστω καποια στιγμη οι γονεις σου να καταλαβουν οτι εχουν να κανουν με ενα μεγαλο παιδι και οχι με ενα 5χρονο.

Διαφημίσεις

to elpizo pos kapoia stigmi tha simvei kai auto alla mexri tote ti kano einai to thema apo logia den pairnoun oute o enas oute o allos i aderfi mou einai makria spoudazei opos katalavainete eimai monos mou ..... elpizo na mou dosei kapoios mia lisi giati den paei allo ta exo dokimasei ola alla miden

kati teleutaio oso afora sto na tous to po stous filous mou pos exei i katastasi sto spiti mou den thelo giati den ksereis pote kanenas pos tha to parei kai an kai meta apo tin sigkekrimeni kouventa tha thelei na einai akomi filos mou euxaristo pantos olous mesa apo tin kardia mou gia tis simvoules sas

euxaristo katarxin gia tin amesi kinitopioisi sas ... to provlima exei kseperastei oles oi eksetaseis pou kano otan prepei einai aristes ...tora oso afora tin mana mou distixos den mporo na tin proseggiso dioti sigontarei ton patera sxedon panta ...opote den mporo na tis miliso kai na exo kapoia antapokrisi tora oso afora sto na katso kai na tous miliso opos sas ta eipa esas exo kathisei stin mana mou giati o pateras mou pote den exei katsei na sizitisei mazi mou para mono otan einai na tsakothoume pragma poli sixno sxedon kathimerino ... alla opos eipa kai ligo pio pano kathisa tis ta eipa alla auti katevase to kefali kai den milage para to mono pou eipe einai pos den dexetai oti mou exei katastrepsei ti zoi .....

οταν ημουν στην ηλικια σου συνηθιζα να τους γραφω γραμματα τα οποια αφηνα στο μαξιλαρι τους και το πρωι τα διαβαζαν ενω εγω κοιμομουν. δεν το δοκιμαζεις κι αυτο..?

pistepse me pos den tha piasei giati kai pali tha tsakothoume edo den katalavainoun me iremo tropo alla oute kai me agrio me ta grammata tha katalavoun ???? skeftomai na paro tin grammi efivon gia voitheia alla den ksero ti lete kai eseis poia i gnomi sas ??

os eidikoi autoi tha kseroun perissotera etsi den einai??

kati teleutaio oso afora sto na tous to po stous filous mou pos exei i katastasi sto spiti mou den thelo giati den ksereis pote kanenas pos tha to parei kai an kai meta apo tin sigkekrimeni kouventa tha thelei na einai akomi filos mou euxaristo pantos olous mesa apo tin kardia mou gia tis simvoules sas

κοιτα ...δεν σου ειπα να μιλησεις σε γνωστο....σε ΦΙΛΟ ειπα να απευθυνθεις !!!

δεν μπορει να μην εχεις ενα κολλητο???....και στην τελικη βρε παιδι μου οι κολλητοι δεν ειναι μονο για τις βολτες και τα χα χα χου χα ....

εσενα δηλαδη δεν σου εχει μιλησει ποτε καποιος φιλος για καποιο προβλημα που εχει???

εαν νομιζεις οτι δεν υπάρχει καποιος να μιλησεις και να σε καταλαβει πραγματικα...μην το κανεις αφου δεν νιωθεις ανετα ;)

μπορεις οντως να απευθυνθεις στη γραμμη εφηβων...μπορει να βρουν ενα τροπο να επικοινωνησεις με τους γονεις σου

Διαφημίσεις

Μήπως οι γονείς σου φοβούνται και τις παρέες σου?

Γνωρίζουν τους φίλους σου? Τους συμπαθούν?

Θα μπορούσες να φέρεις καμία μέρα κάποιο φίλο στο σπίτι για να τα πείτε, να ακούσετε μουσική και να τον γνωρίσουν και οι δικοί σου....

Το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι οι γονείς σου λόγω του προβλήματος υγείας που είχες, έγιναν υπερπροστατευτικοί σε εξαιρετικά υπερβολικό σημείο. Ξέρεις, αυτήν την αγάπη χωρίς όρια που νοιώθουμε ως γονείς, μερικές φορές την εκδηλώνουμε με λάθος τρόπο, αλλά για όλα τα θέματα υπάρχει διόρθωση αρκεί να υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές.

Η εμπιστοσύνη δεν αποκτιέται αμέσως, χτίζεται σιγά σιγά.

Δώστους λίγο χρόνο και εσύ από την πλευρά σου να είσαι συνεπής σε αυτά που κάνεις.

Και για αρχή, γύρνα στις 9.00. Μπορείς να τους πεις ακριβώς που θα πας και γύρνα στις 9.00. Τόνισέ τους ότι ακόμα και αν θέλουν να δουν που πας και τι κάνεις, ας παίξουν τον Big Brother (Father), αρκεί να μην τους δεις γιατί είναι απογοητευτικό και ξεπέφτουν στα μάτια σου. Μίλησε και με τους φίλους σου, ανοιχτά για να μη νοιώθεις άσχημα (Οι φίλοι δεν είναι μόνο για μπαρότσαρκες, είναι και οι άνθρωποι που μπορείς να ανοίξεις και να εκθέσεις τον εαυτό σου!). Και χαλάρωσε, απόλαυσε αυτές τις 2-3 ώρες τη βόλτα με τα φιλαράκια σου!

Σιγά σιγά το 9.00 θα γίνει 10.00, …..θα καταλάβουν την υπερβολή τους!

Κάλεσε στο σπίτι τους φίλους σου,…οι γονείς είναι πιο ήρεμοι όταν γνωρίζουν τους φίλους των παιδιών τους.

Για να σου απαντήσει η μητέρα σου ότι δεν δέχεται ότι σου έχει καταστρέψει τη ζωή, σημαίνει ότι εσύ σκέφτεσαι κάτι ανάλογο. Τι σε κάνει να πιστεύεις κάτι τέτοιο?

Εαν σου ειναι ευκολο να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες..για να ειναι πιο ευαναγνωστα τα οσα λες.

Αν καθεσαι και λες στη μανα σου πως σου εχει καταστρεψει τη ζωη...προφανως και δεν την πειθεις.Δες τα πραγματα στην πραγματικη τους βαση και διασταση.Σου απαγορευουν να βγαινεις ως αργα...οκ.Λογικο να ενοχλησε και να απαγοητευεσαι.Αλλα δε σου κατεσρτεψαν τη ζωη...εκτος κι αν υπαρχουν κι αλλα πιο σημαντικα που δε λες.

Με την αδερφη σου δε μπορεις να μιλησεις?Να μεσολαβησει αυτη για να τους βοηθησει να ηρεμησουν λιγακι?Καποιος αλλος συγγενης ισως που να εμπιστευεσαι?Ακομα και καποιος καθηγητης σου ο οποιος θα μπορουσε να τους μιλησει.

to provlima empistosinis tous exo apodiksei me prakseis pos mporoun na mou exoun empistosini alla autoi pianontai apo 2 3 faseis pou eginan kai amesos ftanoume pali se simeio na leme ta idia kai ta idia oson afora sto oti mou katestrepse ti zoi den tis to eipa ego apla tis eipa pos den exo filous kai pos perimeneis na exo filous apo tin stigmi pou kai o pio "mamakias" tis pareas girnaei meta tis 11 sto spiti tou kai auti girise kai mou eipe pos den dexetai pos mou katetrepse ti zoi .... tous filous mou tous exei gnorisei esto kai ligo an kai sto meros pou zoume einai poli eukolo na matheis pragmata gia opoion theleis alla den leo se kamia peristosi pos autos einai o tropos lisis alla kserei me ti atoma kano parees ... giati ipirkse ena diastima pou ekana parea me paidia pou ta theoroun alites opos kai ego alla auto anikei sto parelthon alla ekeinoi mou to kaopanane sinexeia kai oles tous oi apofaseis stirizontai pano se auto to gegonos ego pragmatika den mporo na vgalo akri ... exo skeftei na kaleso eidikous mesa sto spiti gia na mas dosoun mia lisi opos auti i ekpompi sto skai i ntanta ... alla to provlima to megalo to exoun oi goneis mou ..... ego auto pou tous zitao mono einai na mou exoun empistosini kai na me antimetopizoun san 16xrono kai oxi os 5xrono ...

Διαφημίσεις

to provlima igeias exei na kanei me ena provlima stin kardia kai ekana egxeirisi prin apo tin egxirisi imoun dimotiko oi eleutheries mou itan kamia giati den mporousa na paikso oute mpala alla oute na vgo ekso epeidi kourazomoun kai mpainovgaina sta nosokomeia

Προσπάθησε να μας περιγράψεις λίγο καλύτερα που στηρίζουν οι γονείς σου τον παραλογισμό τους.

Απ'ότι καταλαβαίνω από το τελευταίο σου μήνυμα, έχουν κάποια "πατήματα" που υπήρξαν στο παρελθόν. Τελικά είχαν δίκαιο τότε ή ήταν υπερβολικοί?

ola peri empistosinis arxisan stin deutera gimnasiou giati stin proti opos eipa pio pano ekana tin egxeirisi den pigaina sxoleio opote exasa ena megalo meros tis protis alla stin deutera gimnasiou pou ola itan mia xara arxisa na kano parea me tous legomenous alites oi vathmoi mou itan xalia se orio pou na meno .... oi goneis mou loipon gia na me apomakrinoun apo autous me ekleisan mesa sto spiti mou piran to laptop me tin dikaiologia pos meso autou milaga me ekeinous ..alla ego den ta paratisa eipa apo monos mou pos ksekovo amesos apo autous giati to na meino gia xari 2 atomon stin idia taksi den aksizei kai ontos ta katafera kai malista poli kala .... triti gymnasiou tora ola pigainan kala oute parees me ta alitopaida oute alla tetoia pragmata alla epeidi mou tin eixan filagmeni kai kapos eprepe na me kakologisoun mou fortosan oti dikaiologo apousies simmathiton mou kati tetoio den ifistatai kai tote ola pigan apo tin arxi ekeino to diastima epesan ta diagonismata ego pou mialo gia na diavaso kai pali tsakomoi mesa sto spiti pos exo mpleksei me tous alites alla kai pali tous apodiknio pos exoun adiko giati trito trimino vgazo m.o 15 kai grapta 14 pragma pou oute oi kathigites mou den to pisteuan alla oi goneis mou akoma stirizontai sta gegonota tou parelthontos

Τόνισα ότι η εμπιστοσύνη χτίζεται σιγά σιγά! Και μία αξιέπαινη απόδειξη δεν αναιρεί το παρελθόν αμέσως!

Επίσης, δεν σε αντιμετωπίζουν σαν 5χρονο γιατί αυτά δεν βγαίνουν μόνα τους ούτε στη βεράντα.

Σε αντιμετωπίζουνε σαν ένα 16χρόνο που προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του! Αλλά επειδή η μία πλευρά πιστεύει ότι έχει μεγάλα φτερά και η άλλη μικρά και ανέτοιμα προς αναχώρηση, γίνονται συγκρούσεις.

Αν θέλεις να γυρνάς στις 11.00, μπορείς να τους προτείνεις να έρχονται να σε παίρνουν από εκεί που βρίσκεσαι.

Επίσης, επειδή ανέφερες ότι ο πιο «μαμάκιας» γυρνάει μετά τις 11.00, σε ποια περιοχή μένεις που μπορούν τα 16χρονα να γυρνάνε στις 12.00.

οροπο μενο και αυτη η λυση που προτεινατε δεν ξερω κατα ποσο θα λειτουργησει γιατι ολα τα μερη που μπορεις να ωγεις ειναι παραλιακα και ακομα και τον χειμωνα εχει κοσμο και το σπιτι μου ειναι 5 λεπτα δρομος και για την πιο μακρινη 15 οποτε δεν ξερω αν θα πιασει εδω ερχονται οταν βγαινω για μπαλα ωρες με νταλα ηλιο ι αν δεν με δουν με παιρνουν αμεσως τηλεφωνο αυτο ειναι το προβλημα πως και να θελω να τους δειξω να μου εχουν εμπιστοσυνη δεν με αφηνουν τι να κανω???? τωρα οσον αφορα για τιν αντιμετωπιση τους επιτρεψτε μου να δαφωνησω γιατι ξερω κατι παραπανω

Σίγουρα τους καταλαβαίνω τους γονείς σου, αλλά δεν το χειρίζονται σωστά.

Το βασικό είναι να εστιάσεις στο πρόβλημα και να λύσεις αυτό ακριβώς που ενοχλεί. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι αν θα βγεις έξω ή μέχρι τι ώρα.

Το θέμα είναι η σχέση σας.

Το να τσακώνεστε καθημερινά δεν βοηθάει καθόλου την λύση του προβλήματος. Από την στιγμή που, όπως καταλαβαίνω, εσύ θέλεις να τα βρείτε, κάτσε και συζήτησε αυτό. Μην μπεις στην διαδικασία των δικαιωμάτων σου ή των φίλων ή το πότε θα βγείς. Ας προβληματιστούν κι αυτοί για ποιο λόγο δεν μπορείται να επικοινωνήσετε. Μαζί θα βρείτε την άκρη.

....Πάντως και η ιδέα του ειδικού εμένα δεν μου φαίνεται κακή. Θα εφτανα όμως σε αυτή όταν θα είχα εξαντλήσει όλα τα άλλα.

ναι σωστα το προβλημα δεν ειναι αυτο αλλα οπως ειπα και πιο πανω δεν καθονται να συζητησουν ειδικα ο πατερας μου αλλα και η μανα μου αλλα οποτε το κανουν επιβαλλουν τους δικους τους κανονες και τους δικους τους ορους

• 2 εβδομάδες μετά...

δεν διαβασα ολες τις απαντησεις που σου γραψανε αλλα θα σου πω τι εκανα εγω στην ηλικια σου με μια πολυ γκρινιαρα υπερπροστατευτικη και αυστηρη μαμα. καταρχην της γνωριζα ολους μου τους φιλους και φιλες μετα την γνωριμια παντα την αφηνα να μου πει την γνωμη της για τον καθενα (μην αποκλεισεις καμια θεωρια γιατι ποτε δεν ξερεις εμενα καμια φορα εβγαινε και σωστη). οταν εβγαινα της ελεγα παντα που θα ειμαι και με ποιους και αν πηγαινα τελικα καπου αλλου η με καποιους αλλους την ειδοποιουσα (εννοειτε κρυφα απο τους φιλους μου εξαιρουμενης μιας φιλης που μεγαλωσαμε μαζι, μεναμε και διπλα και ειμαστε σαν αδερφες απο μωρα). ειχα μια αντζετα με τα τηλεφωνα ολων και καμια φορα και τις διευθυνσεις αν τις ηξερα και της ειχα πει που την εχω και καθε φορα που γνωριζα καποιο καινουργιο ατομο και βγαιναμε πρωτη φορα ειχε παντα το τηλεφωνο του. ετσι γνωριζοντας που ειμαι, ξεροντας τα ατομα που ημουνα μαζι τους και (για δικη μου ασφαλεια) εχοντας τα τηλεφωνα τους για παν ενδεχομενο(ευτυχως δεν χρειαστηκε ποτε να τα χρησιμοποιησει εκτος απο μια φορα στα 18 που ειμουν τυφλα στο μεθυσι και χωρις μπαταρια και πηρε τηλ τα ξημερωματα τον φιλο μου που με γυρναγε σπιτι εντελως τυχαια εκεινη την ωρα) ηταν λιγο πιο σιγουρη οτι αν γινοταν κατι θα μπορουσε λιγο πιο ευκολα να με βρει βεβαια να της ξεκαθαρισεις πως αν χρησιμοποιησει ποτε τηλεφωνο χωρις να ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ(ναι να το τονισεις) και θα σε κανει ρεζιλι και μεταξυ σας θα τσακωθητε ασχημα(και πιθανων να εχεις δικιο). κατι αλλο ακομα που εκανα ειναι οταν ηθελα να γυρισω απο καπου αργα ζητουσα να ερθει ο πατερας μου να με παρει με το αυτοκινητο η αν ηταν καπου κοντα διναμε ραντεβου με την μανα μου καπου να ερθει ωστε να γυρισουμε μαζι σπιτι ''μην κυκλοφορω τετοιες ωρες μονη μου στους δρομους'' οπως ελεγε!!! ετσι γλιτωνα και λεφτα για ταξι(αφου τελικα μεναν σε μενα) και πολυ γκρινια και σιγουρα τωρα που το σκεφτομαι πολλους κινδυνους! συζητα μαζι τους τετοιες λυσεις που θα κανουν και εσενα να χαιρεσαι την εξοδο σου και τους γονεις σου πιο σιγουροι οτι θα μπορουν να βρουν το παιδι τους πιο ευκολα. ζητα τους στις εξοδους σου να γυριζεις στις 10 αφου σου εχουν περιθωριο τις 9(ελα καλε μαμα για μια ωριτσα? θα βαλω εγω σκουπα αυριο! εεεεεε? υπεροχη λατρευτη μανουλα?) και αμα κανεις αυτο που σου ειπα να ερχεται καποιος να σε περνει μπορει να γινει και 11 και 12 μεχρι και 1!(εννοειτε αν δεν εχεις σχολειο την επομενη) αν μπορεις να βελτιωσεις εστω και για ενα βαθμο τους ελενχους σου θα κανει καλο και σε σενα(θα μαθεις περισσοτερα) και στους γονεις σου αφου θα νιωσουν πως αν σε καταπιεζουν λιγοτερο τα πας καλυτερα σου μιλαω εγω που ειχα γυμνασιο 13 και λυκειο 18+ για τους ιδιους λογους που σου προανεφερα! ενιωθα και εγω οπως εσυ πως με ειχαν σαν 5χρονο παντως οσες γκρινιες κι αν ειχα οσους τσακωμους κι αν εκανα με τη μεση λυση ημασταν τελικα σχεδον ικανοποιημενοι ολοι(τελειως δεν γινεται, παντα θελει καποιος κατι περισσοτερο) χαλαρωσε κοιτα να απολαμβανεις καθε μερα την εφηβεια σου οτι και αν γινει στο τελος και η λυση πως τα 18 πλησιαζουν να ξερεις πως παντα ειναι μια εναλακτικη, αλλα και στα στα 16 και στα 18 και στα 20 παντα υπαρχει καποιος κινδυνος που παραμονευει!(εχω δει πολλα και ακουσει ακομα περισσοτερα) εγω σταματησα να λεω στη μανα μου συνεχεια το που ειμαι και τι κανω τωρα που ειμαι σχεδον 21 με αντρα και σε 3 μηνες και με παιδι! και μην ξεχνας οτι και να συμβει οι πρωτοι που θα τρεξουν για σενα ειναι οι γονεις σου κανεις φιλος/φιλη δεν θα σε νοιαστει οσο η μανα σου! οποτε ηρεμια, ψυχραιμια και υπομονη και ολα θα πανε καλα και οτι θελεις να συζητησουμε ειτε πανω σε αυτο το θεμα ειτε σε κατι αλλο στειλε μου πμ!

μια λυση θα ηταν ισως να τους παιξεις στο δικο τους γηπεδο

δηλαδη ξεκινα την κουβεντα ρωτωντας για ποιο λογο ειναι τοσο αυστηροι μαζι σου

εκει που εχουν δικιο παραδεξου τα λαθη σου

η σταση τους μπορει να οφειλεται στο οτι πιστευουν οτι αν χαλαρωσουν θα γυρισεις στην προηγουμενη συμπεριφορα

ρωτα τους τι ακριβως περιμενουν απο σενα ωστε να νιωθουν οτι μπορουν να σου εχουν εμπιστοσυνη

αν ειναι οι βαθμοι στο σχολειο, διαπραγματευσου ακριβως αυτο

αν ειναι η συνεπεια στην ωρα, προτεινε τους να γυρνας στις 10 αντι στις εννια αλλα αν δεν εισαι συνεπης τοτε θα εισαι προθυμος να υποστεις της συνεπειες

(πχ στερηση καποιας εξοδου, χαρτζιλικι κλπ) την οποια θα σου εχουν ορισει απο πριν

και ολα αυτα με ηρεμια

οι καυγαδες και οι φωνες δειχνουν ανωριμοτητα και απο τισ 2 πλευρες (και απο σενα και απο τους γονεις σου)

δεν συμφωνω σε καμια περιπτωση με τον τροπο τους

επισης τα παραδειγματα του στιλ ο φιλος μου γυριζει την ταδε ωρα μονο κακο κανουν

επισης συζητησε με την αδερφη σου

πως χειριστηκαν τις δικες της εξοδους?

συνηθως τα μικροτερα αδερφια βρισκουν ανοιχτες πορτες που ανοιξαν τα μεγαλυτερα

αρα το ολο σκηνικο για αυτους πιθανο να ηταν πολυ πιο σοβαρο απο οτι αντιλαμβανεσαι

αν κατανοησεις καπως τον τροπο που σκεφτονται και τις ανησυχιες τους ισως βρεις πιο ευκολα το μονοπατι για να τους προσσεγγισεις

τελος θα σου προτεινα να ζητησεις απο την αδερφη σου να επεμβει διακριτικα

κανοντας μια κουβεντα με τους γονεις σου

ελπιζω να βοηθησα λιγακι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...