Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sos ERROR σε laptop

Baby A

Recommended Posts

images?q=tbn:ANd9GcR0tomlg03NGCSw-XsCsJAP_Bf1BHBWclGe6rDx8EzC3V-48p0&t=1&usg=__Hjc-BHyDEyKwgzjDIZ7irPSfrdw=ERROR Resource conflict - PCI Bus Controler in slot 01, Bus:01, Device:04, Function:00 ...#%@%!@ ERROR ERROR ERROR

(-Έχω κάνει τα ΠΑΝΤΑ! Όποιος γνωρίζει περισσότερα, ας στείλει ένα πμ στον απελπισμένο.... Thanks!)

προβλημα με το Laptop εαν καποιος εχει περισσοτερες γνωσεις στο θεμα ισως μπορει να τη βοηθησει να μας πει με ποιο τροπο θα το λυσουμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ για το θέμα, μα δεν το έκανα γιατί το θεωρώ μάλλον ανούσιο πια...

Λοιπόν ας πω την ιστορία του....

Ξεκίνησε να σβήνει στα καλά καθούμενα. Εκεί που εργαζόμουν... Τσουπ.... Τέλος! Άλλες φορές έκανε reboot.

Σκέφτηκα πως θα υπερθερμάνθηκε... Ο δίσκος από τη μέρα που το πήρα έδειχνε να δουλεύει συνεχώς!!!! Ότι κι αν έκανα δε σταματούσε. Ακόμα κι αν δεν ακουμπούσα το μηχάνημα, αυτός δούλευε εντατικά.

Να σημειώσω πως το λαπτοπ ερχόταν με λειτουργικό... Vista.... :evil::evil::evil::evil::evil:

(Τελικά ανακάλυψα πως έκανε συνεχώς UPDATE, παρόλο που το είχα ορίσει να με ρωτά πρώτα. Τελευταία, έκλεισα τον updater εντελώς, και ο δίσκος ηρεμισε. Αλλά ήταν ήδη αργά! Ας τα πάρω όμως με τη σειρά.)

Συνέχισε να μου κάνει τέτοια πράγματα όλο και πιο συχνά. Σκεφτόμουν να το πάω σε τεχνικό. Ώσπου μια μέρα, παραμονή εξετάσεων .... κάνει POST και κολλάει εκεί, με μια μαύρη οθόνη και ένα κέρσορα να αναβοσβήνει. Τίποτα άλλο. Κενό.

Το παίρνω, πάω σε τεχνικό, και ζητάω και back up για να βγάλω τις ... εξετάσεις!! Οκ με το back up, τσεκάρει και το δίσκο... Μου λέει ο δίσκος είναι ΟΚ. Κρατάει το μηχάνημα καμιά βδομάδα. Το έκανε φύλλο και φτερό. Δε βρήκε να φταίει τίποτα.

Οπότε μου λέει μάλλον φταίει η μητρική.

Το παίρνω απόφαση πως το λάπτοπ μας άφησε χρόνους και αναζητώ νέο, ενώ παράλληλα θρηνώ το χρόνο που θα πρέπει να καταναλώσω για τις νέες εγκαταστάσεις προγραμμάτων και το στήσιμο του υπολογιστή για τη δουλειά.

Στο μεταξύ... μέχρι να το πάρω πίσω, έχασαν στο service το μετασχηματιστή μου!! :evil: Τον έδωσαν από λάθος σε άλλο πελάτη, και ο άλλος πελάτης... Λούης.... :evil: :evil:. Μου τον αντικατέστησαν, χωρίς κόστος. Μάλιστα δεν πήραν και τα 10 ευρώ που κοστολόγησαν την εργασία τους. (Δεν ξέρω γιατί δεν τα πήραν.... βασικά δεν τα ζήτησαν καν! Τι να πω?!)

Γυρίζω σπίτι.... και εκεί που ξεφυσάω για το λαπτοπ, το βάζω στη πρίζα να δω ΜΗΠΩΣ ..... (ξέρετε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία).....

Κάνει POST και στα γρήγορα, γράφει κάποια μηνύματα λάθους, που δε διαβάζονται (λόγω ταχύτητας). Μετά, μαυρίζει η οθόνη και ξανακάνει POST... ξανά, ξανά, ξανά.....

Πατάω το Pause-Break και καταφέρνω να διαβάσω μια σειρά τέτοιων μηνυμάτων:

ERROR Resource conflict - PCI Bus Controler in slot 01, Bus:01, Device:04, Function:00

ERROR Resource conflict - PCI Bus Controler in slot 01, Bus:01, Device:04, Function:01

ERROR Resource conflict - PCI Bus Controler in slot 01, Bus:01, Device:04, Function:02

ERROR Resource conflict - PCI Bus Controler in slot 01, Bus:01, Device:04, Function:04

Η μόνη διαφορά είναι στο Function... 00, 01, ... 04

Μετά πατάω SPACE και....... ξεκινάει !!:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Μπήκε κανονικά στα Windows....!!!

Κάνω reboot... πατάω PAUSE Break και μετά SPACE και..... ξαναμπήκε!!! (εμοτικόν που πανηγυρίζει!!!)

Κι έτσι άρχισα πάλι να το λειτουργώ κανονικά.... με μόνη διαφορά πως πάταγα αυτό το συνδυασμό πλήκτρων.

Με τις μέρες.... συνειδητοποίησα πως αρκεί να πατούσα ένα οποιοδήποτε πλήκτρο, στο σωστό σημείο (χρονικά)... και έμπαινε.

Οκ λέω... μπορώ να ζήσω με αυτό! Αφού θα γλυτώσω από πολύ μπελά!

Στο μεταξύ κλείνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ από προγραμματα και απενεργοποιώ το update από τα windows (τα οποία... με έπρηξαν από τα μηνύματα του τύπου..... ο υπολογιστής κινδυνεύειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι). Και τότε .... ωωωωω σταμάτησε να υπερλειτουγρεί ο δίσκος!!!!!!!

Αρχίζω και πάλι να εργάζομαι σε αυτό κανονικά. Να δημιουργώ δουλειά κτλ..... Και μια μέρα είδα πως ένα πρόγραμμα δε δούλευε όπως έπρεπε. Έτσι έπρεπε να το απεγκαταστήσω και να το ξαναπεράσω.

Κάνω απεγκατάσταση....

Κάνω reboot...

Τέλος...

Δεν ξαναμπήκε.

Κάνει POST.

Βγάζει τα ίδια μηνύματα λάθους.

Δεν πιάνει το "γιατροσόφι".

Στο μεταξύ έχω ψάξει τα πάντα στο internet για παρόμοια προβλήματα και έχω δοκιμάσει τα πάντα! Τίποτα!!!

Συνειδητοποιώ πως στο BIOS μου λείπει το "ADVANCED" tab.... όπου εκεί θα φαινόταν πού βρίσκεται το conflict... και με απλές ρυθμίσεις, μπορεί να επανέλθει (σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα στο net).

Βρίσκω το service manual. Εκεί λέει για κάποια πλήκτρα για να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτά... Δεν πιάνει.

Παίρνω τηλέφωνο την αντιπροσωπεία....

Τους ζητάω τον τρόπο να αποκτήσω πρόσβαση στο Advanced tab του BIOS... Μου λένε το συνδυασμό πλήκτρων (τον οποίο είχα ήδη χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς). Έτσι μου είπαν πως δε γίνεται τίποτα και πρέπει να το στείλω στην αντιπροσωπεία για να δουν τι είναι και αν φτιάχνεται.

Για να το ελέγξουν μόνο (κοίταγμα δηλαδή...) θέλουν καμιά 40αριά ευρώ... ΑΝ βρουν τι φταίει, δε θα θέλουν και κάμποσα ακόμα ως "εργασία" καθώς και το κόστος των ανταλλακτικών; ... Εεε λέω μάλλον δεν αξίζει τον κόπο για ένα λαπτοπ 4+ ετών....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αχα!τωρα διαβασα ολη την ιστορια αλκυον!

δε μου λες λεω εγω τωρα!!εχεις αντιβαιρους?κ αν ναι ποιο?κ ποτε εκανες σκαν τελευταια φορα?:roll:

Δε μπαίνει ΚΑΝ στο δίσκο....

Ο δίσκος είναι (ήταν) προσβάσιμος όταν τον βάζαμε σε άλλο υπολογιστή.

To avast έχω....

Το έλεγξε και ο τύπος που το πήγα για service.... Λέει πως δεν έχει κάποιο ιό....

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

οταν πατας να ανοιξει δεν ανοιγει καθολου η απλα δε μπαινει στα βιστα?αν ανοιγει τοτε μολις πατας το κουμπι πατα συνεχομενα το f8

κ μπες σε ασφαλη λειτουργεια με δικτυο.για drivers σου ειπε αν χρειαζεται?

Το λαπ είναι ... acer aspire 5520. Το αγόρασα ... δε θυμάμαι πότε. Πρέπει να έχει μια τετραετία στην πλάτη.

Κάνει POST.. δεν ακουμπάει όμως το δίσκο (τον βλέπει όμως) κι έτσι δεν ξεκινά να φορτώσει το λειτουργικό.

Μπαίνω στο BIOS... αλλά δεν έχει τίποτα πέρα από πολύ βασικές λειτουργίες που ΔΕΝ βοηθάνε στην περίπτωση. Λείπουν 2 καρτέλες ... που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ήταν εκεί.... Χρησιμοποίησα τα πλήκτρα που έλεγε η κοπέλα από την αντιπροσωπεία καθώς και από το service manual, αλλά δεν μπαίνει.

Όσο περνά ο καιρός.... δυσκολεύεται να μπει ακόμα και στο BIOS...

Πολλά πράγματα δεν γνωρίζω, ειδικά από πισιά, αλλά να σου πω τι έπαθα εγώ με το mac και ο τεχνικός που το έκανε φύλλο και φτερό για καμιά βδομάδα κατά λάθος εντόπισε τι είχε πάθει?

Από τους 2 επεξεργαστές που έχει ο ένας καπούτ, αλλά κατά διαστήματα. Λειτουργούσε από την αρχή σαν τρελλός, αφού έλεγα θα απογειωθεί το μηχάνημα. Για να μην τα πολυλογώ, ήταν ελαττωματικός και μια δούλευε, μια όχι, μέχρι που κλάταρε τελείως. Κι εμένα για τη μητρική μου έλεγε αρχικά ο τεχνικός.

Τελικά το έβαλε να λειτουργεί με τον 2ο επεξεργαστή και περιμένουμε :( τα χειρότερα από μέρα σε μέρα ή όσο κρατήσει, γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι.

Κάτι τέτοια περίεργα μηνύματα μου έβγαζε, αλλά ποιός ήξερε να τα εξηγήσει.

Μακάρι να βρεθεί κάποιος γνώστης της κατάστασης και να σε βοηθήσει.

932708c9ku0fnaz0.gif

Παίρνω το δίσκο από αυτό το λαπ... και τον βάζω στο λαπ του άντρα μου (ο οποίος προσφέρθηκε να μου παραχωρήσει το δικό του).

Παίρνω CD με XP.... παίρνω κέφι και αρχίζω να κάνω εγκατάσταση. Σβήνω το partition με το λειτουργικό.... το ξαναδημιουργώ, τραβάω κι ένα φορμάτ... βαρβάτο. Και έπειτα...βουρ για λειτουργικό.

ΤΟ ΒΛΗΤΟ (εγώ!), ξέχασα να βάλω το καλώδιο στο ρεύμα! Κι έτσι κάπου στο SETUP των XP.... ο υπολογιστής απλά.... έσβησε! [ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΕΕΕΕ!!! ΜΗ ΓΕΛΑΤΕΕΕΕΕ!!! Τέτοια ΠΑΤΑΤΑ....... δεν ξανάγινε ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!]

Τώρα ο υπολογιστής του άντρα μου, με το δικό μου δίσκο, κάνει POST.... και μαύρη οθόνη με κέρσορα να αναβοσβήνει.

Βάζω CD για εγκατάσταση ξανά..... Κάνει πως ξεκινά τον έλεγχο..... Μαύρη οθόνη.... ησυχία.....

Τέλος... γκά-γκα....

AM I A LAPTOP KILLER OR WHAT???????!!!

Έβαλα τον παλιό δίσκο (του άντρα μου) στο λαπτοπ... και δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Βάζω το δικό μου, με το cd για εγκατάσταση..... ΓΚΑΓΚΑ !!!

:confused: :confused: :confused:

Υ.Γ. Γελάστε ελεύθερα...... εδώ που φτάσαμε........ αχαχαχαχαχαχαχα

Διαφημίσεις

Ααααχχχχχ αυτό θέλωωωωωωωωω..................

340x_hp-laptop.jpg

Κι αυτό......

images?q=tbn:ANd9GcQ-Tcoz8wLXIs9id-dTWwjmQHLYHNS97BjiSj5MJpNec7HZzwU&t=1&usg=__otfPb5dzCwUgyE1Hr9GoIKtJEvU=

ε ρε αλκυον ελεος!!!χχαχαχαχα!!!δε μου λες αφου τον ειχες 4 χρονια παρτον κ πετατον!πλεον θεωρειται κουβας!οτι κ να κανεις θα σου χαλαει συνεχεια εχει γερασει:rolleyes:

Καλά ο παλιός....

ο ... "νέος"????

Διαφημίσεις

Ναι...

Λες να έφταιγε ο δίσκος (π.χ. σε κατάσταση εντατικής λειτουργίας) και να το .... "πείραξε" μετά αλλού;;;;;;

Τι να λέει το φάντασμα του λαπ???? :roll::confused:

(Στο μεταξύ έχω τσακίσει ένα κέικ που έφτιαξα... έχω πιεί και τόνους γάλα... και το στομάχι μου είναι σα ζελέ.... ο δε εγκέφαλος....... μπζζζζττττ :lol:)

Βρε κορίτσια να πω κι εγώ τον πόνο μου;;; :mrgreen:

Μου έχει μπει ένα tracking cookie μέσα και το Norton κάθε φορά που κάνω σκανάρισμα με το που ανοίγω τον υπολογιστή, το εντοπίζει και το απομονώνει. Δεν μπορώ όμως να το βγάλω το ρημάδι!!! Δεν έχει καμια προτεινόμενη ενέργεια το Νορτον για επίλυση, θεωρεί ότι το πρόβλημα έχει λυθεί κάθε φορά μόνο που δεν είναι έτσι.

Αν γίνει η σάρωση αμέσως μετά το άνοιγμα του υπ/στη και εντοπιστεί η βλακεία εγκαίρως, χάνεται η επιφάνεια εργασίας μετά από λίγα λεπτά αλλα μπορώ να επαναφέρω τις ανοιχτες καρτέλες από τη γραμμή εργασιών.

Αν όμως καθυστερήσει η σάρωση, σε 3-4 λεπτά από το άνοιγμα, έχω ξαφνικά λευκή οθόνη και μόνο μια ένδειξη κάτω κάτω "προστατευμένη κατάσταση λειτουργίας ανενεργή". Αν δείξει αυτή την οθόνη δεν μπορώ να τη βγάλω με τίποτα!!!! Το μόνο που μου μένει είναι να το κλείσω το ρημάδι από το off/0n!:evil::evil::evil:

Μήπως έχετε καμια ιδέα ή να φωνάξω τεχνικό;;;(είμαι και άσχετη όπως καταλάβατε...)

ΧΑ!!! Καλώωως τηηηη.....

χαίρομαι... όλοι εδώ να μαζευτούμε ..... να γίνουμε πολλοί!! :lol:

Να προτείνω λύση στο πρόβλημά σου, δε μπορώ.... δεν ξέρω...

Τι λειτουργικό τρέχεις;;;

Κέικ θες? Γάλα? .... Σφυράκι?? :lol:

Windows vista τρέχει βεβαίως βεβαίως... Μη μου πειτε να πάρω σφυράκι, σας παρακαλώ,:cry::cry::cry::cry::cry: πριν από 5 μήνες τελείωσαν οι 12 μήνες εξόφλησής του...(Δεν έχω και παράθυρο να πηδηχτώ, είμαι σε μονοκατοικία...:mrgreen:)

Μη μου μιλάς για κέικ, είμαι σε δίαιτα και μου τρέχουν τα σάλια! :lol::lol::lol:

πασχαλιτσα το νορτον ειναι οτι να ναι.κανε απεγκατασταση κ βαλε

http://www.microsoft.com/security_essentials/support.aspx?mkt=en-us&hr=8007043c

αλκυον να ξερεις στα λαπτοπ υπαρχει περιπτωση υπερθερμμανσης κ καιγονται

το δικο μου τα εχει παιξει το παλιο το λαπτοπ.εσβηνε στα καλα καθουμενα κ εκαιγε δε μπορουσες να το πιασεις.πηρα ενα κουλερ μαστερ κ ηρθε στα ισα του αλλα μου το χαλασε ο μικρος κ ετσι δε μπορω να τοο δουλευω πανω απο 2 ωρες σερι.εχω το καινουριο ομως μουχχχαχα

πασχαλιτσα το νορτον ειναι οτι να ναι.κανε απεγκατασταση κ βαλε

http://www.microsoft.com/security_essentials/support.aspx?mkt=en-us&hr=8007043c

αλκυον να ξερεις στα λαπτοπ υπαρχει περιπτωση υπερθερμμανσης κ καιγονται

το δικο μου τα εχει παιξει το παλιο το λαπτοπ.εσβηνε στα καλα καθουμενα κ εκαιγε δε μπορουσες να το πιασεις.πηρα ενα κουλερ μαστερ κ ηρθε στα ισα του αλλα μου το χαλασε ο μικρος κ ετσι δε μπορω να τοο δουλευω πανω απο 2 ωρες σερι.εχω το καινουριο ομως μουχχχαχα

Τι μου λες;;;;;;; Πήρα το βαρύ επαγγελματικό Νόρτον για μεγαλύτερη προστασία!!!!!! Πάνω από 60 ευρώ έδωσα αν θυμάμαι καλά, πριν από 4 μήνες!!! :evil:

Νέα από το "μέτωπο"...

Το έβαλα μέσω SETUP (από BIOS) να κάνει κάποιο SCAN στο δίσκο... quick έλεγε.... Πήρε 1-2 ώρες!!!!!! Όλα καλά λέει.

Βάζω CD.... αλλά ΔΕΝ κάνει εγκατάσταση...

Και μετά........... ωωωωωωωωωω ναιιιιιιιιι.... ΑΝΑΛΑΜΠΗ!!!!

Ζήτωωωω τα LINUXXXXXXXXXXXXXX

Κάτσε να δεις...... πώς μπαίνανε τα ρημάδια....... ουφφφ δε θυμάμαι.... πάνε αιώνες από τότε....! Αλλά..... ΒΛΕΠΕΙ δίσκο!! Παντοδύναμα !!!

Τι μου λες;;;;;;; Πήρα το βαρύ επαγγελματικό Νόρτον για μεγαλύτερη προστασία!!!!!! Πάνω από 60 ευρώ έδωσα αν θυμάμαι καλά, πριν από 4 μήνες!!! :evil:

ΠΛΗΡΩΣΕς???δεν εχω πληρωσει ποτε για αντιβαιρους εδω κ 10 χρονια!

παντα τα κατεβαζω τζαμπα!κ αυτο που σου εδωσα τζαμπα ειναι της μαικροσοφτ!

αλκυονη δε φταινε τα βιστα ο σκληρος τα παιξε!

Τα VISTA φταίνε για το ΑΝ τα έπαιξε ο σκληρός. Τον τσάκισαν με τα updates.... Τέτοια λειτουργία.... τόσος χαμός.....

Το Linux όμως... μια χαρά τον βλέπει το δίσκο.

Μήπως φταίνε ΟΛΑ τα WINDOWS τελικά???

Παρεμπιπτώντως.... ούτε κι εγώ έχω πληρώσει για αντιβιωτικά..... ποτέ.....

Αλλά ... έχεις VISTA (που είναι βαρύ σύστημα..... τραβάει πολλούς πόρους...), πήρες και "βαρύ" αντιβιωτικό....... Το λειτουργικό κάνει ένα τσούρμο λειτουργίες στο backround. Από την άλλη, το αντιβιωτικό, ελέγχει και τον αέρα που αναπνέεις........ Σε βλέπω να μου κάνεις παρέα σε λίγο καιρό........ .........

Μη μου μιλάς για κέικ, είμαι σε δίαιτα και μου τρέχουν τα σάλια! :lol::lol::lol:

δίαιτα δίαιτα!!!!! την τούρτα προχθές όμως την "χτύπησες" :lol::lol::lol: :lol::lol::lol:

Δεν τον πας μια βόλτα από το μαγαζί που είναι στα Παλούκια όπως πάμε για τα φέρρυ, δυο τρια στενά μετά το στενό που στρίβεις για τον παιδικό σταθμό!!! Δεν είναι από τους σύνηθες "επιχειρηματίες" του νησιού που κοιτάνε να στην φέρουν!!!

Αλκυόνη δοκίμασες την ώρα που ανοίγει το λάπτοπ να πατήσεις F8, ώστε να σε βάλει στο μενού που γίνεται εγκατάσταση ξανά τον windows???

Εγώ πάντως πέρσι που είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα (toshiba), τελικά τα είχε παίξει ο σκληρός, ήταν στην εγγύηση και αλλάχτηκε. Φυσικά με ταλαιπώρησαν, γιατί ενώ τον είχα κάνει φορμάτ, τα ξανάφτυσε τους τον έστειλα, τον ξανακάνανε, μου τον στείλανε και τους τον ξανάστειλα και μου άλλαξαν τον σκληρό. Ωστόσο είχε πάει Οκτώβριος και εγώ είχα αρχίσει τις εργασίες για το πανεπιστήμιο και έχασα υλικό, γιατί δεν έμπαινε ούτε σε safemode!!!!!!!!

το ανεμιστηράκι που αναφέρατε παραπάνω βοηθάει πολύ!!

το antivirus της microsoft, είναι το microsoft essential!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...