Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θηλάζει μετά από χρήση μπιμπερό


Recommended Posts

Αν είναι δυνατόν !!!!

 

Τις τελευταίες 2 μέρες έδωσα στη μπέμπα μου γάλα (τραβηγμένο με θήλαστρο) με μπιμπερό. Όχι συνέχεια, ένα γεύμα την ημέρα !!!

Κι ενώ τις 2 αυτές μέρες τη θήλασα σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα και έτρωγε κανονικά...ξαφνικά 2 μέρες μετά ...αρνείται πεισματικά να θηλάσει !!!

Δεν θέλει με τίποτα να πιάσει τη θηλή μου παρόλο που πεινάει !!!

Αν πιάσω το γάλα με θήλαστρο, θα το πιεί μιά χαρά με το μπουκάλι !!!

 

Λέτε όντως να φταίνε αυτές οι φορές που έφαγε με μπιμπερό, παρόλο που η άρνησή της άρχισε 2 μέρες μετά το συμβάν ???

Αν ναι, τότε έχω πρόβλημα. Από αύριο που πάω στη δουλειά (θα δουλεύω 2 μέρες τη εβδομάδα), αναγκαστικά κάποια γεύματα θα τα κάνω με μπιμπερό !!!!

Ούτε είναι λύση να τραβάω κάθε φορά το γάλα μου με θήλαστρο και να της το δίνω με μπιμπερό !!! Μιλάμε για 8-9 γεύματα ημερησίως !!!

 

Τι να κάνω ???

Ποιά άλλη λύση υπάρχει, αν υπάρχει ???

 

HELP !!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εσύ της το έδωσες το μπιμπερό?? αν ναι, ήταν λάθος, δυστυχώς. Αλλος πρέπει να της το δίνει, ούτως ώστε να ξέρει η μικρή σου ότι από σένα μόνο στήθος έχει να λαμβάνει :)

τώρα μπορεί να σου κάνει και μούτρα που της στέρησες το βυζάκι, θα σου πει η Αγλαϊα περισσότερα στοιχεία επ'αυτού.

Link to comment
Share on other sites

Oxi, δεν της το έδωσα εγώ το μπιμπερό.

 

Και λέω για 8-9 γεύματα ημερησίως, ότι θα είναι κουραστικο να αντλώ για όλα αυτά τα γεύματα με θήλαστρο, σε περίπτωση που η μπέμπα συνεχίσει να αρνείται να θηλάσει !!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

για συνέχισε να δίνεις στήθος μέχρι να δει το συγκεκριμένο θέμα η Αγλαϊα...

 

προσπαθείς εντόνως και δε δέχεται? κλαίει?

Link to comment
Share on other sites

mami, έχεις μόνο μία λύση, εσύ κάνεις ότι αγνοείς την ύπαρξη του μπιμπερό, όποια και αν είναι η αντίδραση του μωρού. Μπιμπερό δεν της δίνεις για κανένα λόγο. Σε 3 24ωρα, λογικά θα επανέλθει. Αλλο σενάριο ούτε καν υπάρχει στο μυαλό σου. Η σταθερότητά του είναι σημαντική για να πετύχει. Θα επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι το μπιμπερό το παίρνει το μωρό μόνο από κάπόιον άλλον και μόνο αν η μαμά βρίσκεται εκτός σπιτιού (όχι εκτός δωματίου... εκτός σπιτιού)

 

Τα ξαναλέμε. :)

Link to comment
Share on other sites

mami, έχεις μόνο μία λύση, εσύ κάνεις ότι αγνοείς την ύπαρξη του μπιμπερό, όποια και αν είναι η αντίδραση του μωρού. Μπιμπερό δεν της δίνεις για κανένα λόγο. Σε 3 24ωρα, λογικά θα επανέλθει.

 

Έλα όμως που αύριο και μεθαύριο πάω για δουλειά και αναγκαστικά θα το ταίσει η μητέρα μου με μπιμπερό (γάλα από θήλαστρο).

Αυτό θα επηρεάσει την προσαρμογή του, άραγε;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites

Έλα όμως που αύριο και μεθαύριο πάω για δουλειά και αναγκαστικά θα το ταίσει η μητέρα μου με μπιμπερό (γάλα από θήλαστρο).

Αυτό θα επηρεάσει την προσαρμογή του, άραγε;

 

Χωρίς να είμαι η ειδικός επί του θέματος :) , νομίζω ότι δεν επηρρεάζει τόσο το τι θα κάνουν οι άλλοι με το μωρό σου , όσο εσύ τι θα κάνεις απο εδώ και πέρα.

Η μαμά σου θα δώσει μπιμπερό, όσο εσύ είσαι μακριά. Όταν εσυ γυρίσεις, θα προσφέρεις μόνο στήθος. Έτσι το μωρό θα πάρει το μήνυμα ότι με τη μαμά θηλάζω, με τους άλλους μπιμπερό.

 

Σου εύχομαι γρήγορη επαναφορά! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ναι, νομίζω ότι ήδη έχει ξαναρχίσει η ... προσαρμογή !!!

 

Τουλάχιστον χτες έφαγε κανονικά από το στήθος το κοριτσάκι μου, χωρίς υστερίες και τα λοιπά !!!!

Σήμερα είμαι στη δουλειά και άφησα γάλα στη μαμά μου να την ταίσει με το μπιμπερό...ελπίζω και το απόγευμα που θα πάω στο σπίτι να θηλάσει πάλι κανονικά !!!

 

Ευχαριστώ πολύ βρε κορίτσια...και φυσικά ευχαριστώ πολύ "Θεά Αγλαία" !!! Τι θα έκανα χωρίς εσάς !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ!!!!! :D:D:D

 

Μην ανησυχείς πολύ!

 

Μου φαίνεται θα το ξεχάσετε σύντομα το συμβάν!!!!!

 

Και να μας πεις τι έγινε το απόγευμα ε? :wink: (αν και φαντάζομαι οτι θα ακούσω όλα οκ!)

Link to comment
Share on other sites

Ε λοιπόν ναι...μάλλον τα καταφέραμε !!!!

 

Το πρωί και μεσημέρι την τάισε η μαμά μου 2 γεύματα με μπουκάλι (είχα αντλήσει το πρωί πριν φύγω 2 μπουκάλια από 100 ml το καθένα). Βέβαια απ' ότι μου είπε μάλλον δεν χόρτασε με την ποσότητα αυτή, οπότε ωτην επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσω να έχω από 150 ml σε κάθε γεύμα. Πάντως το σημαντικό είναι ότι το απόγευμα που γύρισα σπίτι όπως και τις επόμενες μέρες θήλασε κανονικά :lol::lol:

Μάλλον λοιπόν ξεπέρασε το ..."μίσος" της για το στήθος μου :wink:

Τι χαρά !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Από τότε που γύρισα στη δουλειά μου και αναγκάστηκα να αφήνω ένα γεύμα την ημέρα στο μωρό μου για να του το δίνουν με μπιμπερό,

έχω αρχίσει να έχω προβλήματα με το θηλασμό, γιατί φαίνεται ότι προτιμάει πολύ την ευκολία του μπιμπερό. :cry:

 

Το βράδυ για παράδειγμα πριν κοιμηθεί που είναι πολύ κουρασμένος και εκνευρισμένος, συνήθως κλαίει σπαρακτικά, δεν τρώει από το στήθος παρά ελάχιστα και έχουμε καταλήξει τις τελευταίες μέρες να του δίνει ο άντρας μου γάλα που έχω αντλήσει από το μπιμπερό.

 

Δεν ξέρω τι να κάνω, μου φαίνεται ότι η κατάσταση χειροτερεύει...

Κάποιες φορές τρώει χωρίς να γκρινιάζει, αλλά πρέπει να είναι μετά από ύπνο, να μην πεινάει πολύ... Αλλιώς δίνουμε μάχη :roll:

 

Μήπως έχετε καμιά ιδέα πώς θα μπορούσας να σώσω την κατάσταση?

Σας έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο?

 

Φοβάμαι ότι αν χειροτερέψει και άλλο, λόγω δουλειάς θα βρίσκω πολύ δύσκολα το χρόνο για να κάνω πολλές αντλήσεις για να του αφήνω όλα τα γεύματα. Στη δουλειά δεν μπορώ να κάνω αντλήσεις, δεν υπάρχει χώρος ούτε ψυγείο. Φοβάμαι μην αρχίσουν τα συμπληρώματα.

 

Μήπως έχει δοκιμάσει καμιά σας το σύστημα SNS της Mendela με τα σωληνάκια?

 

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη!!!

m3uIp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό συμβαίνει μόνο το βράδυ ή και τις άλλες ώρες;;;

 

Θα σου έλεγα να φτιάξεις μια ρουτίνα θηλασμού που να του αρέσει, δηλαδή πριν ακριβώς θηλάσετε να κάνεις κάτι που τον ηρεμεί, πχ μουσική, λίκνισμα. Επίσης να του μιλάς απαλά όση ώρα θηλάζετε...

 

Πιστεύω ότι είναι κάτι παροδικό, με λίγη επιμονή θα ξεπεραστεί!

 

ΥΓ Για το ΣΝΣ δεν έχω άποψη, απλά ξέρω ότι είναι για μωρά που δεν θηλάζουν καλά, δεν νομίζω ότι θα ήταν το κατάλληλο στην περίπτωση σου γιατί πάλι εκεί μέσα βάζεις ή μητρικό ή συμπλήρωμα...

WLn5p2.png

Link to comment
Share on other sites

Μήπως καθυστερείτε αρκετά τα βραδυνά γεύματα και εκνευρίζεται; Μήπως λόγω ζέστης κοιμάται λιγότερο; Μήπως έχει αρκετή φασαρία την ώρα του θηλασμού και χρειάζεται λίγη απομόνωση; Σε αυτή την ηλικία τα μωρά ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το περιβάλλον και τείνουν να ξεχνούν το φαΐ τους. Εφόσον τρώει καλά κοιμισμένος, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς τους νυχτερινούς θηλασμούς και να τον χορταίνεις καλά. Πιθανώς έτσι να καταφέρεις να μη νοιάζεται πολύ για το γάλα, όταν λείπεις. Επίσης μεγαλώνοντας λίγο ακόμη, είναι πιθανό να αρχίσει να σε περιμένει. Μπορείς να κάνεις ελαφρύ μασάζ στο στήθος και να βγάζεις λίγες σταγόνες γάλα, πριν το βαλεις στο στήθος, ώστε να λάβει άμεση ικανοποίηση στην πείνα/δίψα του.

Το μπιμπερό καλό είναι να μην έχει πολλές τρύπες, ώστε το μωρό να μην "καλομαθαίνει" με την εύκολη ροή.

Επίσης, το μωρό μπορεί να διδαχθεί να πίνει από κύπελο αλλά χρειάζεται λίγη προσπάθεια από τη γιαγιά/νταντά.

Για εναλλακτικούς τρόπους ταΐσματος, μπορείς να διαβάσεις εδώ

http://www.askdrsears.com/html/2/T026000.asp

Το SNS μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, με την έννοια ότι η βασική του χρήση είναι το μωρό να λαμβάνει το γάλα ενώ θηλάζει στο στήθος.

Θα πρότεινα να μην καταφύγεις σε τέτοια λύση αλλά να πυκνώσεις τους θηλασμούς και την ελεύθερη σωματική επαφή, ώστε να "αποκατασταθεί" η σχέση σας.

Εμείς, ακόμη και σε αυτή την ηλικία, χρειαζόμαστε την μεσημεριανή επανασύνδεση, για να ενθαρρύνουμε το θηλασμό, οπότε το μεσημέρι διώχνουμε τον μπαμπά και θηλάζουμε ξαπλωμένες αφήνοντας το στήθος ελεύθερο και με πολλά χάδια και τρυφερότητες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

 

Σαν να μη μου έφταναν τα προηγούμενα, δεν έχω κοιμηθεί και όλο το βράδυ, από ένα περίεργο πόνο στο στήθος. Έχω και 37.5 πυρετό, οπότε θα μπορούσε να είναι μαστίτιδα...

 

Το θέμα είναι ότι έχω και συνάχι μαζί, από τις προηγούμενες μέρες, και είναι και οι μέρες της ωορρηξίας μου, οπότε θα μπορούσε να πονάει και από αυτό το στήθος! Τρέχα γύρευε :?

 

SOS! Υπάρχει γυναικολόγος που να εμπιστέυεστε σε θέματα θηλασμού?

Μήπως κάποια σύμβουλος θηλασμού θα μπορούσε να με βοηθήσει επίσης?

 

Ο δικός μου γυναικολόγος ό,τι μου έχει πει μέχρι τώρα ήταν ασχετοσύνη, αν τον είχα ακούσει δε θα θήλαζα τώρα και δεν θέλω να τον πάρω.

 

(μάλλον πρέπει να βάλω και ξεχωριστό post)

m3uIp2.png
Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησε να ξεκουραστείς. Για μια-δυο μέρες, όταν είσαι σπίτι, άραξε όσο το δυνατόν περισσότερο. Πάρε το μωρό στο κρεβάτι σου και ξέχνα τις δουλειές και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι συνηθισμένο αν είσαι ελαφρώς άρρωστη, να νιώθεις λίγο δύσκολα με το στήθος.

 

Η μαστίτιδα έχει αρκετά έντονα συμπτώματα. Ο πόνος που νιώθεις υποχωρεί μετά από το θηλασμό; Νιώθεις το στήθος πρησμένο, ζεστό, βλέπεις κοκκινίλες; Νιώθεις γρομπαλάκια μέσα στο στήθος, τα οποία "μετακινούνται"; Έχεις πάθει άλλη φορά μαστίτιδα;

 

Δυστυχώς, δεν έχω γυναικολόγο να συστήσω στην Αθήνα αλλά θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με μια σύμβουλο θηλασμού στα στοιχεία που υπάρχουν στα στίκυ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Μετά το θηλασμό υποχωρεί λίγο ο πόνος, γιατί ξεφουσκώνει λίγο το στήθος.

Το στήθος είναι λίγο πρησμένο, έχει μια μεγαλούτσικη κοκκινίλα σε ένα σημείο, γρομπαλάκια μάλλον δεν πιάνω.

Δεν έχω ξαναπάθει μαστίτιδα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται την πάτησα τώρα έτσι?

m3uIp2.png
Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να επικοινωνήσεις άμεσα με μια σύμβουλο θηλασμού. Για τα στοιχεία:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=81673#81673

 

Αν χρειάζεται γιατρός, μάλλον η ίδια σύμβουλος θα έχει να σου προτείνει κάποιον.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου! Βρισκόμουν ακριβώς στην ιδια κατάσταση πριν απο 1,5 μηνα που ξαναγύρισα στη δουλεια. Ο μπεμπης μου ηταν τοτε 5,5 μηνών, τωρα ειναι 7. Ποσο ειναι το μωρό σου?

Σε ρωτάω διοτι απο μια ηλικία και μετά, δεν ειναι το μπιμπερό και τοσο πιο ευκολη λύση για το μωρό (εμένα αδειάζει το στήθος σε 5 λεπτά maximum, το μπιμπερό πιο αργά σίγουρα). Ομως νομίζω πως συνήθισε να ταίζεται με κίνηση (το πηγαινουν βολτες πέρα δώθε με το μπιμπερό)...και εγώ καθόμουν το βράδυ στον καναπέ/κρεβάτι και ηταν αδύνατο να το ταίσω, δεν καθόταν!!

Λοιπον, ξεκίνησα να το θηλάζω όρθια, με μουσική και να περπατάω μέσα στο σπίτι και έπιασε!! (οταν πάων να καθίσω αντιδρά και σταματάει το φαγητό!) δεν δοκιμάζεις κι εσύ;;

 

Για το θήλαστρο στο γραφείο, εγώ αντλώ μια φορά την ημέρα (σε περίπου 10 ώρες που λείπω...ξέρω είναι λίγο αλλά δεν προλαβαίνω πιο συχνα...). βάζω τα μπουκαλάκια τα medela σε ενα τσαντάκι με μια παγοκύστη και διατηρούνται δροσερά μέχρι να γυρίσω στο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό συμβαίνει μόνο το βράδυ ή και τις άλλες ώρες;;;

 

Πιστεύω ότι είναι κάτι παροδικό, με λίγη επιμονή θα ξεπεραστεί!

 

 

Κυρίως το βράδυ!

Και τις άλλες ώρες δεν νομίζω ότι θα τον χάλαγε να τρέχει το γάλα στο στόμα χωρίς προσπάθεια :)

Αλλά προς το παρόν ψιλο-συμβιβάζεται.

 

Αυτό με τη ρουτίνα θα το δοκιμάσω!

m3uIp2.png
Link to comment
Share on other sites

Μήπως καθυστερείτε αρκετά τα βραδυνά γεύματα και εκνευρίζεται; Μήπως λόγω ζέστης κοιμάται λιγότερο; Μήπως έχει αρκετή φασαρία την ώρα του θηλασμού και χρειάζεται λίγη απομόνωση; Σε αυτή την ηλικία τα μωρά ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το περιβάλλον και τείνουν να ξεχνούν το φαΐ τους. Εφόσον τρώει καλά κοιμισμένος, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς τους νυχτερινούς θηλασμούς και να τον χορταίνεις καλά. Πιθανώς έτσι να καταφέρεις να μη νοιάζεται πολύ για το γάλα, όταν λείπεις. Επίσης μεγαλώνοντας λίγο ακόμη, είναι πιθανό να αρχίσει να σε περιμένει. Μπορείς να κάνεις ελαφρύ μασάζ στο στήθος και να βγάζεις λίγες σταγόνες γάλα, πριν το βαλεις στο στήθος, ώστε να λάβει άμεση ικανοποίηση στην πείνα/δίψα του.

Το μπιμπερό καλό είναι να μην έχει πολλές τρύπες, ώστε το μωρό να μην "καλομαθαίνει" με την εύκολη ροή.

Επίσης, το μωρό μπορεί να διδαχθεί να πίνει από κύπελο αλλά χρειάζεται λίγη προσπάθεια από τη γιαγιά/νταντά.

Για εναλλακτικούς τρόπους ταΐσματος, μπορείς να διαβάσεις εδώ

http://www.askdrsears.com/html/2/T026000.asp

Το SNS μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, με την έννοια ότι η βασική του χρήση είναι το μωρό να λαμβάνει το γάλα ενώ θηλάζει στο στήθος.

Θα πρότεινα να μην καταφύγεις σε τέτοια λύση αλλά να πυκνώσεις τους θηλασμούς και την ελεύθερη σωματική επαφή, ώστε να "αποκατασταθεί" η σχέση σας.

Εμείς, ακόμη και σε αυτή την ηλικία, χρειαζόμαστε την μεσημεριανή επανασύνδεση, για να ενθαρρύνουμε το θηλασμό, οπότε το μεσημέρι διώχνουμε τον μπαμπά και θηλάζουμε ξαπλωμένες αφήνοντας το στήθος ελεύθερο και με πολλά χάδια και τρυφερότητες.

 

Amaretto, thanks, μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες οι ιδέες σου!

Θα ψάξω και το θέμα του εναλλακτικού ταίσματος...

Αν και, δεν ξέρω γιατί, έχω την αίσθηση ότι θα πνίγεται..

m3uIp2.png
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου! Βρισκόμουν ακριβώς στην ιδια κατάσταση πριν απο 1,5 μηνα που ξαναγύρισα στη δουλεια. Ο μπεμπης μου ηταν τοτε 5,5 μηνών, τωρα ειναι 7. Ποσο ειναι το μωρό σου?

 

Γεια σου Eve! Το μωρό είναι 4,5 μηνών περίπου.

 

Ομως νομίζω πως συνήθισε να ταίζεται με κίνηση (το πηγαινουν βολτες πέρα δώθε με το μπιμπερό)...και εγώ καθόμουν το βράδυ στον καναπέ/κρεβάτι και ηταν αδύνατο να το ταίσω, δεν καθόταν!!

Λοιπον, ξεκίνησα να το θηλάζω όρθια, με μουσική και να περπατάω μέσα στο σπίτι και έπιασε!! (οταν πάων να καθίσω αντιδρά και σταματάει το φαγητό!) δεν δοκιμάζεις κι εσύ;;

 

Θα το δοκιμάσω και αυτό λοιπόν! Όλα τα κάνουμε και συμφέρουμε :)

Πού να δείς τι κάνουμε για να κοιμηθεί... :wink:

m3uIp2.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...