Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατμομάγειρες (για παιδιά)

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες. Στον ατμομάγειρα της avent μπορώ να φτιάξω και ζυμαρικά και ρύζι?

Να ρωτήσω κάτι που δεν έχω εντωπίσει αν ξέρετε?Ο ατμομάγειρας της avent ζεσταίνει κιόλας φαγητό ή μπα?Αν πχ το έχω φτιάξει από χθες και θέλω να το ζεστάνω..όχι ε?

Στην επίσημη σελίδα της Philips, τονίζουν πως δεν γίνεται, δυστυχώς!

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=SCF870%2F21&dct=FAQ&faqview=1&new_tmpl=1&refdisplay=WASABI&refnr=0075105&scy=GB&slg=ENG

Back to FAQ

Question

What type of food can I cook with the Combined Steamer and Blender?

Answer

The Combined Steamer and Blender is ideal to steam fruit, vegetables, meat and fish.

For expert feeding advice please turn to the Philips Avent Page.

This appliance is not intended for:

- steaming frozen fruits / vegetables

- steaming already blended food

- re-heating food

- defrosting food

- cooking rice and pasta

- steaming the baby food twice

- blending first and then steam

- try to keep the food warm for several hours

- warm up fluids, e.g soup, water...

----------------------

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 658
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια, θα ήθελα την γνώμη σας. Αγόρασα το μίνι μπλέντερ της Philips Avent, χωρίς να γνωρίζω ότι υπάρχει ατμομάγειρας και μπλέντερ σε μια συσκευή. Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω έναν ατμομάγειρα κανονικό για μεγάλους, με γυάλινο κάδο. Κάνει για το μαγείρεμα για μωρό?

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1220760000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Καλημέρα κορίτσια, θα ήθελα την γνώμη σας. Αγόρασα το μίνι μπλέντερ της Philips Avent, χωρίς να γνωρίζω ότι υπάρχει ατμομάγειρας και μπλέντερ σε μια συσκευή. Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω έναν ατμομάγειρα κανονικό για μεγάλους, με γυάλινο κάδο. Κάνει για το μαγείρεμα για μωρό?

Εγώ έχω και ατμομαγειρα και μπλέντερ κανονικά αυτά που χρησιμοποιούμε και εμείς.Είναι πανάκριβα τα παιδικά και δεν κατάλαβα ποτέ ποια ήταν η διάφορα τους...

aRjHp3.pngiD6Np3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Ερώτηση στις μανούλες που έχουν τον ατμομάγειρα της avent!Έχετε καταφέρει να καθαρίσετε με κάποιο τρόπο το πλαστικό που έχει αρχίσει και ποτίζει χρώμα από τα λαχανικά (πχ από την ντομάτα) και δεν βγαίνει με το πλύσιμο??

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

εμένα η παιδίατρος μου συνέστησε βράσιμο και όχι ατμό, κι ας έχω ήδη ατμομάγειρα για μεγάλους. (είχα σκοπό να τα κάνω όλα εκεί...)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

εμένα η παιδίατρος μου συνέστησε βράσιμο και όχι ατμό, κι ας έχω ήδη ατμομάγειρα για μεγάλους. (είχα σκοπό να τα κάνω όλα εκεί...)

Η δική μας από την άλλη όταν της είπα για ατμό μου είπε ότι θα είναι πιο υγιεινό και καλύτερο!Άντε βγάλε άκρη τώρα..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

κι εγώ έχω ατμομάγειρα κοινό και όχι ειδικό για παιδιά

παρόλα αυτά τα βράζω τα λαχανικα της μικρής

το θέμα μου τώρα είναι το κρέας της!ο ατμομάγειρας ενδείκνυται για μοσχάρι;

γιατι θέλει πολύ βράσιμο.και ακούγοται διαφορες απόψεις!άλλες κάθονται εκεί και βράζουνε για ώρες 2 σπιρτόκουτα και άλλες το κάνουνε στη χύτρα σε ποσότητες και αποθηκεύουν 2 γεύματα στο ψυγείο και 2-3 στην κατάψυξη πολτοποιημένα κιόλας!σε βαζάκια γυάλινα και τα ζεσταίνουν μπεν μαρί

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα, ελπίζω να ρωτάω στο σχετικό θέμα. Μας έκαναν δώρο πέρυσι τέτοια εποχή περίπου αν θυμάμαι καλά τον ατμομάγειρα της avent τον οποίο τον είχανε πάρει από άμαζον. Τώρα άρχισε να κάνει έναν περίεργο ήχο το μπλέντερ του σαν κάτι να μην πάει καλά -παρόλο που αλέθει θεωρητικά κανονικά.Τι μπορώ να κάνω?Να τους πω να στείλουν μαιλ στο άμαζον?Δεν έχω ιδέα αν έχει εγγύηση και πόσο..Να πάρω την αντιπροσωπεία εδώ?Έχει συμβεί σε κανέναν?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

κι εγώ έχω ατμομάγειρα κοινό και όχι ειδικό για παιδιά

παρόλα αυτά τα βράζω τα λαχανικα της μικρής

το θέμα μου τώρα είναι το κρέας της!ο ατμομάγειρας ενδείκνυται για μοσχάρι;

γιατι θέλει πολύ βράσιμο.και ακούγοται διαφορες απόψεις!άλλες κάθονται εκεί και βράζουνε για ώρες 2 σπιρτόκουτα και άλλες το κάνουνε στη χύτρα σε ποσότητες και αποθηκεύουν 2 γεύματα στο ψυγείο και 2-3 στην κατάψυξη πολτοποιημένα κιόλας!σε βαζάκια γυάλινα και τα ζεσταίνουν μπεν μαρί

...κι εχουν τη ψευδαισθηση οτι προσφερουν τι στο παιδι τους???θρεπτικο φαγητο??μαλιστα!!θα σου προτεινα να το ξεχασεις διοτι τα αλεσμενα καλο ειναι να μην τα βαζεις καταψυξη..

Ο ατμομαγειρας ο παιδικος που ειχα εγω μοσχαρι με λαχανικα ετοιμαζε σε 30-40 λεπτα..20 λεπτα μονο του το μοσχαρι κι αλλα 10-20 μαζι με τα λαχανικα...

το κρεας που θα φαει ενα μωρο ειναι δυο μικρα κομματια-δεν χρειαζεται χυτρα..σε απλη κατσαρολα μια χαρα γινεται και γρηγορα!

Ο ατμομαγειρας ο μεγαλος ενδεικνυται για μοσχαρι,κοτοπουλο,ψαρι..τα παντα..απλα θα κανεις τσεκ τον χρονο στον οποιο θα ειναι τρυφερο το κρεας ωστε να θεωρειται καταλληλο για να το φας!

Εμενα απλα δεν με βολευε για λιγο φαγακι του παιδιου να βγαζω τον μεγαλο ατμομαγειρα με ολα του τα εξαρτηματα!

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Η δική μας από την άλλη όταν της είπα για ατμό μου είπε ότι θα είναι πιο υγιεινό και καλύτερο!Άντε βγάλε άκρη τώρα..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

εμάς για το κρέας μα το είπε αυτό, δεν βράζει το ίδιο καλά όπως στο κατσαρόλι.

Τί να πω κι γω, ευτυχώς δεν ήρθε η ώρα μας ακόμα και...βολιδοσκοπώ :lol:

Εχω καταμπερδευτεί. Ο άντρας μου ψηφίζει χύτρα, μα πόσο λίγο βάζω στη χύτρα πια? Δεν ξέρω και τίπτε από χύτρες, αν κι χω 3 fishler δώρα του γάμου!

Βρήκα άκρη με τον ατμομάγειρα και το γράφω εδώ σε περίπτωση που έχει χαλάσει και σε κάποιον άλλον ο κάδος της beaba.

Επικοινώνησα με την εταιρεία που εισάγει τα beaba στην Ελλάδα (www.beaba.gr 2106718745 ) και μου είπαν ότι αυτοί έχουν κάδο που κοστίζει 20 ευρώ. Επίσης, αν τον είχα αγοράσει από κατάστημα στην Ελλάδα, θα μπορούσα να τους πάω την απόδειξη και να μου τον αντικαταστήσουν δωρεάν γιατί θα καλύπτοταν από την εγγύηση. Έστειλα μήνυμα στο amazon.de από όπου τον είχα αγοράσει (120 ευρώ πριν έξι μήνες), για να δω μήπως μπορούν να μου καλύψουν αυτοί την εγγύηση και μέσα σε ένα τέταρτο από τότε που τους έστειλα το mail μου απάντησαν ότι ο ατμομάγειρας έχει διετή εγγύηση και να τους τον στείλω (ολόκληρο αν και μόνο ο κάδος έχει χαλάσει) για να μου τον αντικαταστήσουν. Θα μου καλύψουν αυτοί τα έξοδα αποστολής.

κορίτσια μάλλον κατέληξα, ειδικά μετά από αυτό το μήνυμα, κατσαρόλι και πάλι κατσαρόλι!

κοριτσια helpppppppppppp ! To πηρα, ξεκινάω Δευτέρα φαγητά και εχασα το manual!!!

Aν καμια σας το εχει προχειρο, ας μου το στειλει σε μνμ....

ποιό πήρες?:confused:

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια μπαινω και γω στην παρεα ως νεα μαμα!

αναμεσα σε beaba και avent

και μετα απο ξεφυλλισμα ολων των προηγουμενων καταλαβα τα εξης (διορθώστε με αν κανω λαθος):

o beaba (Β) ειναι πιο μικρος απο τον avent(Α)

ο Β εχει ενα θεματακι με τον καδο!

ο Β μαγειρευει και ζυμαρικα -ρυζι με ειδικο καλαθακι ενω ο Α οχι!

επισης καπου ειχα διαβασει για το μοσχαρι οτι στον Β το βράζουν ενα 20λεπτο μονο του και μετα προσθετουν τα λαχανικα για αλλα 15΄-20΄. Στον Α τι γινετε με το μοσχαρι? φτανει ο χρονος του μετα λαχανικα?

και μεσα σε ολα αυτα ρωταω εγω: αν καθαρισω τα λαχανικα και τα εχω στην καταψυξη -εκτος πατατα- ετοιμα κομμενα σε μεριδουλες και καθε μερα φτιαχνω φαγητακι για το μπεμπακι φρεσκο δεν ειναι καλυτερα απο να το να καταψυχω φαγητο????

Διαφημίσεις

Το ιδανικό θα ήταν, οι τροφές να καταναλώνονται φρέσκες, χωρίς ορμόνες, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, οι μετρήσεις του εδάφους σε ραδιενεργά στοιχεία να ήταν μηδαμινές, το βρόχινο νερό να μην ήταν όξινο, και τα αρδευτικά ρυάκια να διέθεταν γάργαρο νεράκι και μόνο.

Ωστόσο, και για να μην τρελαινόμαστε, δεν υπάρχει πουθενά κάτι επίσημο που να απαγορεύει την κατάψυξη των τροφών και να θεωρεί πως είναι εξαιρετικά χαμηλής θρεπτικής αξίας, όταν καταψύχεις καλής ποιότητας τροφές, όσο πιο κοντά στην αποκομιδή και την σφαγή αν πρόκειται για κρέας, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ίσως και μόνο στο κρέας και στα πουλερικά να υπάρχει μια μείωση της θρεπτικής αξίας, αλλά είναι μηδαμινή.

Προσωπικά, θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνες τις έτοιμες επεξεργασμένες τροφές, παιδικές κρέμες, παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού (οχι, δεν είναι γιαούρτια) σνακς, γαριδάκια , κέικ, κρουασάν , συσκευασμένοι χυμοί κλπ, που είναι μέσα στα συντηρητικά, τα τεχνητά χρώματα και αρώματα, παρά, το καλύτερο δυνατό φρέσκο λαχανικό για παράδειγμα, που έχω σε επάρκεια και δεν θέλω να πετάξω, αλλά να φροντίσω να καταναλωθεί μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Το θέμα είναι ΤΙ καταψύχεις και ΠΩΣ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων έχει ασχοληθεί με το θέμα

http://www.foodprotection.org/about-us/awards/

Και εδώ μπορούν να σας λυθούν οι όποιες απορίες σχετικά :

http://www.fsis.usda.gov/Fact_Sheets/Focus_On_Freezing/index.asp

----------------------

εννοειτε οτι ειμαι αντιθετη στα ετοιμα φαγητα! τοσα ωραια τροφιμα υπαρχουν γυρω μας -φρουτα λαχανικα-και αμα εχεις και καλο κρεατακι φτιαχνεις τελειο φαγακι:P

γι αυτο και θελω να παρω μια τετοια συσκευη! πχ μεχρι να ετοιμασεις τραπεζι κλπ ετοιμο το φαγακι της μπεμπας;) και χωρις πολλα κατσαρολακια γυρω γυρω!! ασε που και λογω μετακινησεων-κανω πολλες!- θα με βολεψει!

δωστε μου τα φωτα σας αυτες που τα εχετε χρησιμοποιησει!

tilemachi Της Avent έχω εγώ, βγήκε πρακτικός, γιατί χωρίς να αλλάξεις κάδο έχεις απο την μια πλευρά τον ατμομάγειρα, και απο την άλλη το μπλέντερ, μια απλή αλλαγή είναι, αργότερα μπορείς, που θα αρχίσει να μασάει πιο άνετα το μωρό , απλά να τα κάνεις στον ατμό, απο την άλλη δεν μπορείς να κάνεις ζυμαρικά, ρύζι και να ξεπαγώσεις, επίσης χρήσιμες λειτουργίες θα σημείωνα. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου, δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδες, πρίζα να υπάρχει μόνο:).

Υπάρχουν και τα αντίστοιχα μπολάκια BPA free για αποθήκευση τροφής, πολύ πρακτικά!

----------------------

...κι εχουν τη ψευδαισθηση οτι προσφερουν τι στο παιδι τους???θρεπτικο φαγητο??μαλιστα!!θα σου προτεινα να το ξεχασεις διοτι τα αλεσμενα καλο ειναι να μην τα βαζεις καταψυξη..

Ο ατμομαγειρας ο παιδικος που ειχα εγω μοσχαρι με λαχανικα ετοιμαζε σε 30-40 λεπτα..20 λεπτα μονο του το μοσχαρι κι αλλα 10-20 μαζι με τα λαχανικα...

το κρεας που θα φαει ενα μωρο ειναι δυο μικρα κομματια-δεν χρειαζεται χυτρα..σε απλη κατσαρολα μια χαρα γινεται και γρηγορα!

Ο ατμομαγειρας ο μεγαλος ενδεικνυται για μοσχαρι,κοτοπουλο,ψαρι..τα παντα..απλα θα κανεις τσεκ τον χρονο στον οποιο θα ειναι τρυφερο το κρεας ωστε να θεωρειται καταλληλο για να το φας!

Εμενα απλα δεν με βολευε για λιγο φαγακι του παιδιου να βγαζω τον μεγαλο ατμομαγειρα με ολα του τα εξαρτηματα!

καλησπέρα επειδή δεν προλαβάινω να δοιαβάσω όλα τα μυνήματα (ξεκινήσαμε να βγάζουμε δοντάκια οπότε καταλαβαίνεις)

μήπως είναι εύκολο να μου πεις ποιον ατμομάγειρα έχεις??? και πόσο σου κόστισε αν είναι μπορείς να αναφέρεις...

σκέφτομαι να αγοράσω γιατί σε κάνα 1,5 θα ξεκινήσουμε αλεσμένα και έχω ακούσει ότι ο ατμομάγειρας κάνει το φαί πολύ γρήγορα και σωστά.. ευχαριστώ ...

tilemachi Της Avent έχω εγώ' date=' βγήκε πρακτικός, γιατί χωρίς να αλλάξεις κάδο έχεις απο την μια πλευρά τον ατμομάγειρα, και απο την άλλη το μπλέντερ, μια απλή αλλαγή είναι, αργότερα μπορείς, που θα αρχίσει να μασάει πιο άνετα το μωρό , απλά να τα κάνεις στον ατμό, απο την άλλη δεν μπορείς να κάνεις ζυμαρικά, ρύζι και να ξεπαγώσεις, επίσης χρήσιμες λειτουργίες θα σημείωνα. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου, δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδες, πρίζα να υπάρχει μόνο:).

Υπάρχουν και τα αντίστοιχα μπολάκια BPA free για αποθήκευση τροφής, πολύ πρακτικά![/quote']

ευχαριστω πολυ πολυ!!! μαλλον σε αυτον θα καταληξω! εξαλλου το ρυζι και τα ζυμαρικα τα φτιαχνω και σε ενα κατσαρολακι! ειναι γρηγορα;)

• 1 month later...

Καλησπέρα!Γράφω εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Παρατήρησα σήμερα ότι ο κάδος του ατμομάγειρα μας ( avent philips) έχει ραγίσει σε ένα σημείο σαν να έχει χτυπήσει κάπου και έχει κάνει ραγίσματάκια μικρά μικρά!Δεν έχω ιδέα πως έγινε αυτό!!!!Έχει συμβεί σε καμία?Είμαστε ακόμη μέσα στην εγγύηση,τι μπορώ να κάνω?Θα μου το αντικαταστήσουν αν το πάω στο σέρβις ή τζάμπα θα τρέχω?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Πήραμε τον ατμομάγειρα της avent πριν ένα χρόνο & ράγισε ο κάδος.Ένα τεράστιο ράγισμα που ευτυχώς είναι μόνο εξωτερικά αλλά φυσικά δεν καλύπτει η εγγύηση γιατί πως να αποδείξεις ότι δεν σου έπεσε κάτω? Παρήγγειλα λοιπόν ανταλλακτικό και ενώ μου είπανε ότι θα κάνει 3 εργάσιμες ακόμη δεν το έχω παραλάβει 10 μέρες μετά. Σήμερα είδα πως καινούριος στο άμαζον κοστίζει 56Ε ,το έβγαλαν σε προσφορά 50%!!!!Εννοείται πως τον παρήγγειλα γιατί ΜΟΝΟ ο κάδος (το διαφανές όχι και το καπάκι) μου κόστισε 45Ε!!!!!!!!!!!Μας κλέβουν...λιγάκι!!Ακύρωσα τον κάδο & περιμένω τον καινούριο ατμομάγειρα!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Πήραμε τον ατμομάγειρα της avent πριν ένα χρόνο & ράγισε ο κάδος.Ένα τεράστιο ράγισμα που ευτυχώς είναι μόνο εξωτερικά αλλά φυσικά δεν καλύπτει η εγγύηση γιατί πως να αποδείξεις ότι δεν σου έπεσε κάτω? Παρήγγειλα λοιπόν ανταλλακτικό και ενώ μου είπανε ότι θα κάνει 3 εργάσιμες ακόμη δεν το έχω παραλάβει 10 μέρες μετά. Σήμερα είδα πως καινούριος στο άμαζον κοστίζει 56Ε ,το έβγαλαν σε προσφορά 50%!!!!Εννοείται πως τον παρήγγειλα γιατί ΜΟΝΟ ο κάδος (το διαφανές όχι και το καπάκι) μου κόστισε 45Ε!!!!!!!!!!!Μας κλέβουν...λιγάκι!!Ακύρωσα τον κάδο & περιμένω τον καινούριο ατμομάγειρα!

μπραβο κ πολυ καλα εκανες!!! υστερα λενε να τους στιριζουμε..τελος παντων!!! εχουμε κ εμεις τον ιδιο ατμομαγειρα κ με εχει βγαλει ασπροπροσωπη..τα κανει ολα κ συμφερει!!!! ;):D

Xc60p3.png ghL0p3.png

Ο οποίος να σημειώσω ότι μου περιμένω να μου έρθει αύριο!Τον κάδο θα τον περίμενα ακόμη!!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 5 months later...

καλημερα!

σκεφτομαι να αγορασω εναν απο τους παιδικους ατμομαγειρες-μπλεντερ...

εχω ομως ενδοιασμους γιατι ειναι μικροι και καποια στιγμη πρεπει να παρω μεγαλο ατμομαγειρα!

εσεις που εχετε αγορασει παιδικο

1)ποσο σας κρατησε(εννοω ποσο ηταν το μωρο οταν το σταματησατε γιατι δεν χωραγε αλλο φαγητο?)

2)ποιος εχει μεγαλυτερη χωριτικοτητα?

3)αξιζει η να παρω κανονικο μπλεντερ και ατμομαγειρα με τη μια?

οι απαντησεις σας θα μου ειναι χρησιμες!

ευχαριστω πολυ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...